Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κυβέρνηση σε πλήρη διάλυση

08/03/2011

Κυβέρνηση σε πλήρη διάλυση


Κλυδωνίζεται η κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ των υπουργών εντείνονται αλλά και από το γεγονός ότι ο συμπολιτευόμενος Τύπος μιλά για πλήρη διάλυση.
Ψυχρές σχέσεις έχουν οι Θ. Πάγκαλος, Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοϊδης, Α. Διαμαντοπούλου, Κ. Σκανδαλίδης, Χ. Παμπούκης, Δ. Δρούτσας, Δ. Ρέππας, Τ. Μπιρμπίλη, ενώ το πιο πρόσφατο «συντροφικό μαχαίρωμα» ήταν εκείνο των Βενιζέλου-Ραγκούση με αφορμή την απεργία πείνας των μεταναστών.
Αλλά και ο συμπολιτευόμενος Τύπος απεικονίζει την εικόνα της διάλυσης. Χαρακτηριστικοί είναι οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του «Έθνους» του Σαββάτου: «Κορυφή του παγόβουνου η σύρραξη Βενιζέλου- Ραγκούση», της «Ελευθεροτυπίας» «Στριμωγμένος ο Γ. Παπανδρέου σε σταυροδρόμι αποφάσεων» και του «Βήματος» «Έχετε παραλύσει. Πρωτοβουλίες από τον Γιώργο ζητούν και οι υπουργοί».
Σε μία ύστατη προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις των υπουργών του και μετά την ανακοίνωση - σοκ της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ΕλλάδΑς από τον οίκο Moody’s, ο Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, χθες το απόγευμα. Εκτός από τους υπουργούς πήραν μέρος ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος.
Σωσίβιο για τη στήριξή της πολιτικής του αναζητά ο πρωθυπουργός και στους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, με τους οποίους επρόκειτο να έχει σήμερα το πρωί ξεχωριστές συναντήσεις επιζητώντας τη συναίνεση την οποία ωστόσο δεν πρόκειται να αποσπάσει, όπως όλα δείχνουν.
Όπως διαφαίνεται έντονη είναι η ανησυχία του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup την προσεχή Παρασκευή στις Βρυξέλες.
Το κλίμα ανησυχίας ενισχύει και η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου «αυτή την στιγμή είμαστε στο χειρότερο σημείο και έχω συναίσθηση της τραγικότητας της κατάστασης».
Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το οποίο προέρχεται από κύκλους του ΠΑΣΟΚ, αν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής δεν είναι θετικά για τη χώρα μας, τότε ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Σήμερα το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου αναχωρεί για το Παρίσι όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Ν. Σαρκοζί προσπαθώντας να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα που προκαλεί η στάση της Γερμανίας. Οι κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας οριοθετούνται στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, αλλά κυρίως στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο συνέρχεται στις 25 Μαρτίου.
Πηγή: adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου