Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Ο λαός δεν αντέχει άλλο»





«Δίχτυ προστασίας» για την κοινωνία και όχι συναίνεση ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά, σε ανακοίνωση σχετικά με τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και τη συναίνεση.

«Οι επικείμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, αποτελούν ευκαιρία και δυνατότητα για να στείλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ένα κοινό μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Οφείλουν όλοι να εκπέμψουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα θα κάνει τα βήματά της, διασφαλίζοντας πρωταρχικά ένα δίχτυ προστασίας και στήριξης των κοινωνικών στρωμάτων που δοκιμάζονται. Αυτός πρέπει να είναι ο κοινός πολιτικός τόπος και όχι η κατ'επίφαση συμφωνία σε ένα αόριστο και απολίτικο πλαίσιο».



Newsbeast.gr

ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

21 Μαΐου 2011

 

του Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Η πλειονότητα των Ελλήνων έχει πεισθεί απολύτως για την αποτυχία της σημερινής κυβερνήσεως, την ανικανότητά της να διαχειρισθεί την σημερινή κρίση και το γεγονός ότι υπήρχαν άλλες λύσεις, προτιμότερες από αυτή που επέλεξε ο κ. Παπανδρέου. Είναι φανερό, ότι οι Έλληνες αποκαρδιώθηκαν από την διακυβέρνησή του. Απογοητευμένοι όμως φαίνεται πως είναι και οι Ευρωπαίοι φίλοι μας. Θα έχουν ασφαλώς παρατηρήσει την διγλωσσία του Έλληνος πρωθυπουργού. Άλλα συμφωνεί με τους δανειστές μας, άλλα λέγει στο λαό και άλλα πράττει!

Μετά τις ψευδείς και απατηλές προεκλογικές δηλώσεις του, ότι «υπάρχουν χρήματα» και δεν θα παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά αντιθέτως θα τις αυξήσει, κατά το ποσοστό του πληθωρισμού, οι Έλληνες διαπίστωσαν, ότι «δεν έχει ιερό και ίσιο». Γιατί όταν έδιδε ελπίδες στο λαό, λέγοντας, ότι η Ελλάδα μόνη θα αντιμετωπίσει την κρίση, διαπραγματευόταν την υπαγωγή μας στο Δ.Ν.Τ. Εν γνώσει των συνεπειών που αυτή θα είχε. Αφού σε όποιο κράτος αναμείχθηκε τούτο, η οικονομία του οδηγήθηκε στην εξαθλίωση. Αυτή την κατάληξη είχε πάντα η «τεχνογνωσία του»!

Επομένως ο πρωθυπουργός έχει χάσει την αξιοπιστία του και την εμπιστοσύνη του λαού ανεπανορθώτως. Οι ξένοι «Ελεγκτές» μας στο μεταξύ, ανίκανοι να προβλέψουν και μετρήσουν τις αντοχές του λαού μας, βλέπουν ότι δεν εφαρμόζονται τα μέτρα που επιβάλλουν, λόγω των σοβαροτάτων αντιδράσεων των θιγομένων τάξεων. Και αντί να χαλαρώσουν αυτά επιβάλλουν αυστηρότερα και αξιώνουν από τα κόμματα να συναινέσουν, ώστε να ψηφισθούν νέα μέτρα στη Βουλή και να εφαρμοσθούν από το λαό.

Αλλά και πάλι πλανώνται. Αγνοούν την ελληνική πραγματικότητα και την ψυχολογία των Ελλήνων. Και αν ακόμα τα κόμματα συμφωνήσουν ο λαός δεν θα ανεχθεί άλλες θυσίες, ούτε περισσότερα απάνθρωπα μέτρα σε βάρος του. Γνωρίζει πως οι μέχρι σήμερα στερήσεις του ήσαν μάταιες. Τα χρέη του αυξάνουν αντί να μειωθούν. Και καμιά ελπίδα βελτιώσεως δεν διαφαίνεται. Ενώ δε αυτός καταδικάζεται σε πενία, οι κυβερνώντες δια τους εαυτούς τους και τους ευνοημένους τους, συνεχίζουν τις σπατάλες.

Ο υπουργός των Οικονομικών ταξιδεύει στις ΗΠΑ με πρωθυπουργικό αεροπλάνο, το κόστος ταξιδίου του οποίου υπερβαίνει τις 140.000 ευρώ. Ο πρωθυπουργός διαμένει στο εξωτερικό σε πολυτελείς σουίτες, κόστους 7.000 ευρώ ημερησίως. Ενώ κόβονται συντάξεις ολίγων εκατοντάδων ευρώ, δίδονται χορηγίες εκατομμυρίων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις ευνοουμένων.

Από απογευματινή εφημερίδα πληροφορηθήκαμε ότι επιδοτήθηκαν με 1,5 εκατομμύρια ευρώ μία ΜΗΚΥΟ μελέτης τάχα, των συνταγμάτων των ανατολικών χωρών και μία άλλη με 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την μελέτη των ατομικών δικαιωμάτων των αφρικανικών χωρών! Είναι αλήθεια ότι και άλλα κράτη της Ευρώπης, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία αυξάνουν τα χρέη τους δια της προσθήκης νεοτέρων. Αλλά αυτό δεν αποτελεί παρηγορία. Άλλωστε οι Πορτογάλοι επέτυχαν να δανειοδοτηθούν χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί, ούτε να περικοπούν τα δώρα των εορτών.

Δεν υπήρξε μεγαλύτερη προδοσία των Ελλήνων από αυτή του σημερινού πρωθυπουργού. Μετά τις άνω απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις του, συνήψε δανειακή σύμβαση, δια της οποίας η Ελλάδα παραιτείται αμετακλήτως της ασυλίας εκ της εθνικής κυριαρχίας, έναντι των δανειστών της. Έδωσε δε το δικαίωμα εις αυτούς να εκχωρήσουν την απαίτησή τους ακόμα και εις εχθρικώς διακείμενα έναντι της Ελλάδος κράτη. Είχε εντολή από το λαό να υπογράψει μια τέτοια σύμβαση και δεν χρειαζόταν απόφαση της Βουλής με ενισχυμένη πλειοψηφία, κατά τα άρθρα 27 και 28 του Συντάγματος; Εξήγησε ποτέ στο λαό γιατί δεν προσέφυγε στην Κίνα ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, αλλά κατέφυγε στο ΔΝΤ με τους χειρότερους δανειακούς όρους, παραιτηθείς και του δικαιώματος να εξοφλήσει το δάνειο τρόικας και ΔΝΤ δια νέου δανείου από τρίτη χώρα; Είναι ή όχι αληθές, ότι τη δανειακή αυτή σύμβαση συνέταξε δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου, που συνέβαλε στο επαίσχυντο σχέδιο Ανάν;

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης αρκούνται στα ημίμετρα του «πακέτου στηρίξεως» και της επιβολής μέτρων περιστολής των δημοσίων δαπανών, τα οποία στην πράξη είναι ανεφάρμοστα ή εφαρμόζονται μόνον σε βάρος των απόρων τάξεων. Περιέργως αποφεύγουν την λύση που θα διασώσει όλες τις οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης. Και αυτή είναι εκείνη της πολιτικής ενοποιήσεως των χωρών τούτων.

Διότι δι΄αυτής τα χρέη των επιμέρους κρατών θα γίνουν οφειλές της Ενωμένης Ευρώπης, που θα αποτελεί την δευτέρα οικονομική δύναμη στον κόσμο, με αποτέλεσμα να διασφαλίζει την εμπιστοσύνη των αγορών, ώστε να μην έχουν φόβους για την βεβαία εξόφληση των δανειστών σε κάθε περίπτωση.
Δια της ενοποιήσεως αυτής θα καταστεί εφικτή η μείωση των δημοσίων δαπανών. Θα περιορισθεί το υπεράριθμο προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών. Θα επιβληθούν ενιαίοι κανόνες προσλήψεως και μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να εκλείψει η αθλία συναλλαγή μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων, για την εξασφάλιση μιας θέσεως στο δημόσιο. Και θα συντάσσονται οι προϋπολογισμοί των κρατών υπό την εποπτεία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας.

Παρά τις λεκτικές καταδίκες των πελατειακών σχέσεων κυβερνήσεων και λαού, η σημερινή κυβέρνηση αντί να μειώσει, αυξάνει τον αριθμό των υπαλλήλων δια νέων προσλήψεων, εκτός διαδικασίας του ΑΣΕΠ, όπως έχει καταγγελθεί στον ημερήσιο Τύπο. Δεν εννοεί να εγκαταλείψει τις συνήθειες του «Κινήματος» που έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό αδιέξοδο. Ο κομματικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος, παρέσυρε τους νέους των επαρχιών να εγκαταλείψουν την πατρώα γη, για να διορισθούν στο δημόσιο. Και τώρα ο ίδιος μηχανισμός καλείται από τους δανειστές μας να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των δημοσίων υπηρεσιών από τους υπεραρίθμους υπαλλήλους του.

Η κυβέρνηση αδυνατούσα να επιβάλλει τα ενδεικνυόμενα μέτρα πελαγοδρομεί και παραπαίει. Διατηρεί αμείωτο τον αριθμό των υπαλλήλων στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Και αντί της ιδιωτικοποιήσεως αυτών, ώστε να απαλλαγεί το κράτος από την επιβάρυνση της ετησίας επιχορηγήσεώς τους, τις διατηρεί και καταφεύγει στην εύκολη λύση της μειώσεως μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών.

Οι σημερινοί διαχειριστές της οικονομίας της χώρας, με τις ανόητες δηλώσεις τους κατ΄ αυτής και των Ελλήνων, επέτυχαν να μεταβάλλουν τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσεως σε δανειακή κρίση της χώρας. Ενδιαφέρθηκαν δε μόνον για το πώς θα αυξηθούν τα δάνεια και όχι για το πώς θα περιορισθεί το σπάταλο κράτος. Γι΄ αυτό και ζητούν θυσίες μόνο από το λαό και συγκεκριμένως από τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Τις συντάξεις όμως του δημοσίου, για τις οποίες έχουν γίνει οι νόμιμες πολυετείς κρατήσεις, δεν είχαν το δικαίωμα να τις μειώσουν, η δε μείωσή τους συνιστά πράξη παράνομη και ποινικώς κολάσιμη.

Αντιθέτως τις συντάξεις υπαλλήλων και τεχνικών των ΔΕΚΟ, για τις οποίες δεν έχουν γίνει πολυετείς κρατήσεις, δεν τολμούν να θίξουν, όπως δεν τολμούν να περιορίσουν και τον αριθμό των υπαλλήλων τους. Ολίγον μετά την αποκάλυψη επιδοτήσεως συνδικαλιστικού σωματείου με πέντε εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΚΟ εργοδότη του, το υπουργείο Εργασίας προϋπολογίζει κονδύλιο 19,2 εκατομμυρίων ευρώ προς συνδικαλιστικές οργανώσεις!

Τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αντί των επιχειρήσεων, καταλήγουν στο κράτος, τις νομαρχίες και τα συνδικαλιστικά σωματεία, για να «οργανώσουν τα αρχεία τους», να «εκπονήσουν μελέτες αντιμετωπίσεως της εργοδοσίας τους», για «προσκυνηματικό τουρισμό» κλπ. Η κρατική διαφήμιση εξακολουθεί να τροφοδοτεί τον Τύπο του εκβιασμού και τα ηλεκτρονικά μέσα, που αναπτύσσουν την καταστροφολογία, πιέζουν δε για την συνέχιση της κρατικής χρηματοδοτήσεως. Παραλλήλως οι ελεγκτικοί και φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί αδρανούν.

Ανέβαλαν την παραλαβή των δηλώσεων με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2 για 15 ημέρες, διότι αδυνατεί, λέγουν, να τις δεχθεί το σύστημα (!) σε εποχή που το κράτος έχει άμεση ανάγκη εισπράξεων. Και τί έκαναν οι αρμόδιοι ένα ολόκληρο έτος για να προετοιμάσουν την παραλαβή των φορολογικών δηλώσεων; Εικόνα διαλύσεως του κράτους εμφανίζουν οι περισσότερες υπηρεσίες.

Μία πρόεδρος Εφετών, που υπέβαλε τα δικαιολογητικά της προς συνταξιοδότηση τον Σεπτέμβριο του 2010, ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση και πρέπει να συντηρείται από τους συγγενείς της. Όσο για το «εφάπαξ», Κύριος οίδε, αν και πότε θα το εισπράξει! Πρόωρες συντάξεις στις ΔΕΚΟ και το στρατό έχουν μεταβάλλει την Ελλάδα σε χώρα συνταξιούχων παραγωγικών ηλικιών, πολλούς των οποίων το κράτος έχει μετεκπαιδεύσει στο εξωτερικό, δαπανήσαν τεράστια ποσά. Τώρα συνταξιοδοτούνται πριν υλοποιήσουν όσα διδάχτηκαν για τον εκσυγχρονισμό της διοικήσεως.

Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών θα περάσουν στην ιστορία της Ελλάδος ως οι πλέον άσχετοι με την οικονομία διαχειριστές της, χωρίς στοιχειώδη ανθρωπισμό. Ανακοίνωναν με υπομειδίαμα χαιρεκακίας, περικοπές συντάξεων παλαιμάχων της ζωής, που ήσαν ιερές. Γιατί προορίζονται για την κάλυψη βασικών αναγκών διατροφής και νοσηλείας, αλλά και για την ενίσχυση ανέργων ή σπουδαζόντων τέκνων και εγγονών.

Η κατάργηση των δώρων εορτών, η μείωση μισθών και συντάξεων και παραλλήλως η αύξηση των παροχών ρεύματος, ύδατος και τηλεφώνου, προ παντός δε η ληστρική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, καθώς και της φορολογίας του εισοδήματος και του ΦΠΑ, εδιπλασίασαν τις αυτοκτονίες πολιτών, προς αποφυγήν της εξαθλιώσεως, στην οποίαν έφερε τη χώρα η χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας της Ελλάδος. Η ανεργία και η ανέχεια μέσα σε ένα χρόνο κορυφώθηκαν. Το κέντρο των Αθηνών έχει μεταβληθεί σε κέντρο εμπορίου ναρκωτικών, αγοραίου έρωτα και εγκλήματος. Πολίτες δε ληστεύονται ή δολοφονούνται για να τους αφαιρεθούν αντικείμενα ελάχιστης αξίας. Φρίκη!

http://www.xronos.gr/
 kai

Η απροστάτευτη καμαριέρα και η "προστασία" του Sofitel

 

Δηλώσεις του Sofitel New York για το περιστατικό με τον Ντομινίκ Στρος Καν στο News 247. Πώς τον περιγράφει Έλληνας ιδιοκτήτης εστιατορίου και πώς βλέπουν το περιστατικό στην Αμερική. Τα σενάρια για τη σχέση του με την καμαριέρα (Pics)
Λίγες ώρες προτού αποφυλακιστεί ο Dominique Strauss-Kahn με περιοριστικούς όρους, το ξενοδοχείο Sofitel διαβεβαίωνε στο News 247 ότι ύψιστη προτεραιότητά του παραμένει η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού του.
Εκτός από τον Dominique Strauss-Kahn και τη Nafissatou Diallo, στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε και το Sofitel, με τους αστυνομικούς να ανακρίνουν τους υπαλλήλους και τη διοίκηση του ξενοδοχείου, προκειμένου να μάθουν τους λόγους για τους οποίους το τηλεφώνημα για την καταγγελία έγινε μία ώρα μετά την επίθεση.

 
Σε επικοινωνία του News 247 με το ξενοδοχείο Sofitel, ο υπάλληλος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη ρεσεψιόν ξεκαθάρισε ότι ο μάνατζερ του ξενοδοχείου Jorge Tito "δεν είναι διαθέσιμος για να μιλήσει σε δημοσιογράφους" αναφορικά με την υπόθεση.
Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου βρίσκονταν αντιμέτωποι με μία τέτοια καταγγελία στον εργασιακό τους χώρο. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, όπως δήλωσε στο News 247 ο Σταύρος Ακτύπης που διατηρεί το εστιατόριο "Kellari" κοντά στο Sofitel, επιλέγουν να τηρήσουν σιγή ιχθύος.
"Τα παιδιά που έρχονται από το ξενοδοχείο, κατανοητό είναι ούτε μιλάνε ούτε και εμείς τους ρωτάμε. Είναι προσεκτικοί γιατί δεν θέλουνε να σχολιάσουν. Ακολουθούν προφανώς μια συγκεκριμένη γραμμή από τη διοίκηση του ξενοδοχείου Sofitel", σημειώνει στο News 247 ο Σταύρος Ακτύπης.

 
Με το δεδομένο ότι η επαφή μας με τον μάνατζερ του Sofitel ήταν αδύνατη, ο υπάλληλος που επικοινωνήσαμε μάς παρέπεμψε στην υπεύθυνη του ξενοδοχείου για θέματα Τύπου, Stacy Royal.
Η Stacy Royal ανέφερε πως το ξενοδοχείο συνεργάζεται στενά με τις αστυνομικές αρχές που διεξάγουν έρευνες αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη διαβόητη πλέον σουίτα 2806 του Sofitel της Νέας Υόρκης.
Άλλωστε, η σύλληψη του Dominique Strauss-Kahn επανέφερε στο προσκήνιο τα θέματα ασφάλειας του προσωπικού στα ξενοδοχεία, καθώς οι καμαριέρες είναι εκτεθειμένες και ανυπεράσπιστες σε περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς από τους πελάτες.
"Το περιστατικό της επίθεσης είναι πολύ ενοχλητικό. Μία νέα γυναίκα να πέφτει θύμα ενός πιο ισχυρού άνδρα", σχολίασε στο News 247 για το περιστατικό που έχει κάνει το γύρο του κόσμου η διευθύντρια του Coalition Of Labor Union Women, Carol Rosenblatt.

 
Στις δημόσιες εμφανίσεις, το προφίλ του απερχόμενου επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss-Kahn, όπως τον έβλεπε στο εστιατόριό του ο Σταύρος Ακτύπης, ήταν αυστηρά επαγγελματικό.
"Εμείς είμαστε δύο κτίρια δίπλα και ερχόταν στο μαγαζί ο άνθρωπος. Ερχόταν πάντα σαν ένας απλός πελάτης. Ούτε ποτέ το έπαιξε, ούτε πρόβλημα υπήρχε και πάντα η παρουσία του ήταν περισσότερο επαγγελματική. Δεν τον είχα δει ποτέ με γυναίκες", ανέφερε στο News 247.

 
Η κινητικότητα στο σημείο, όπως μας ενημέρωσε είναι ακόμα αυξημένη, μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη και αποφυλάκιση του Dominique Strauss-Kahn, καθώς όλοι θέλουν να τραβήξουν φωτογραφίες από το ξενοδοχείο και να μπορέσουν να μάθουν κάτι παραπάνω. Άλλωστε το θέμα εξακολουθεί να κυριαρχεί στα αμερικανικά δίκτυα ενημέρωσης, όπως σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που προέρχονται από τη Γαλλία για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη σύλληψη του Dominique Strauss-Kahn, ο Σταύρος Ακτύπης μας εξήγησε ότι αυτή είναι η πάγια τακτική, θυμίζοντάς μας και τη σύλληψη του O. J. Simpson, αμερικανού ποδοσφαιριστή και ηθοποιού.

 
"Αυτό θα συνέβαινε και με οποιονδήποτε άλλο. Είναι και σημαντικές οι κατηγορίες σε βάρος του, είναι και η θέση που είχε. Τα σενάρια περί συνωμοσίας έχουν ακουστεί και εδώ, αλλά ούτως ή άλλως κανένας δεν βιάζεται να τον κατηγορήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Διάφορα ακούγονται. Και αυτό, και ότι μπορεί να είχανε κάποια σχέση και ότι μπορεί να είχε πιει και να έκανε λάθος", ανέφερε ο Σταύρος Ακτύπης στο News 247.
Από τη στιγμή που οι έρευνες των αστυνομικών αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, η Stacy Royal μάς ενημέρωσε πως το ξενοδοχείο δεν πρόκειται να παρέχει διευκρινιστικές απαντήσεις ή να σχολιάσει ερωτήσεις, παρά μόνο την ακόλουθη δήλωση.
"Συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε ό,τι αφορά την εν εξελίξει έρευνά τους για το περιστατικό του Σαββάτου. Η ασφάλεια και η προστασία των πελατών και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου εξακολουθεί να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 
Το Sofitel φροντίζει να διατηρεί ιδιαιτέρως επιφυλακτική στάση σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες πληροφορίες για το περιστατικό από τη στιγμή που μεταξύ των υποθέσεων αναφορικά με την αργοπορία του ξενοδοχείου να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές περιλαμβάνεται και μία που εκθέτει το Sofitel ως προς τις επιλογές του.
Να σημειωθεί πως το αρνητικό για το ξενοδοχείο σενάριο ανέφερε ότι η διοίκηση του ξενοδοχείου δίσταζε να προχωρήσει σε μια βαρύτατη καταγγελία κατά ενός τόσο διακεκριμένου προσώπου. Αν πάλι κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από την αρχική "συγκάλυψη", θα το βρει (;) η δικαιοσύνη…

News247

Λεφτά υπάρχουν αλλά ...μέχρι τις 18 Ιουλίου! - Σκληρά μέτρα και αγώνας δρόμου για την 5η δόση

 

 

21.05.2011
 

    - Θα αδειάσουν τα δημόσια ταμεία αν δεν εκταμιευθεί η 5η δόση
    - Πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά
    - 'Ολο και πιο κοντά στην μετάταξη προϊόντων από το 13% στο 23%
    - Στο στόχαστρο και το αφορολόγητο όριο

    Μέχρι τις 18 Ιουλίου φτάνουν τα χρήματα που διαθέτουν τα δημόσια ταμεία εάν δεν εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου και γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση με κάθε τρόπο επιχειρεί να αυξήσει τα έσοδα.

    Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής η τρόικα απαιτεί, μεταξύ άλλων, να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα μια αποκρατικοποίηση ενω αν δεν ληφθούν σκληρά μέτρα και αν δεν εγκριθεί το μοσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, δεν είναι διατεθειμένη να εκταμιεύσει τα 12 δισ.

    Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι και η νέα έκτακτη εισφορά στους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων.
    Η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει προτείνει να μπει έκτακτη εισφορά σε όσους κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2009. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες θα κληθούν να περάσουν από τα γκισέ της εφορίας.

    Η τρόικα πάντως εμφανίζεται επιφυλακτική με το συγκεκριμένο μέτρο επειδή είναι προσωρινού χαρακτήρα και θα χρειαστεί να αντικατασταθεί το 2012 με άλλο.

    'Ετσι, όσοι κατείχαν ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ μέσα στο 2010 θα πληρώσουν τρεις φορές φόρο για τα ακίνητά τους. Εκτός από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011, θα κληθούν να πληρώσουν και έκτακτη εισφορά, ενώ όσοι δεν έχουν λάβει το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και το ΕΤΑΚ και την έκτακτη εισφορά για το 2009.

    Διαβάστε την είδηση για την έκτακτη εισφορά που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

    Στο πακέτο μέτρων 6 δισ. μελετάται το ενδεχόμενο μετατάξεων ορισμένων προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό συντελεστή 23%.

    Επίσης, θα γίνουν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας του 2012 που θα πληρώσουν πάνω από 5 εκατ. κάτοχοι οχημάτων και μοτοσικλετών στο δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2011. Βέβαιη θεωρείται και η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε χυμούς, αναψυκτικά, εμφιαλωμένα νερά και φυσικό αέριο που θα έχει ως επακόλουθο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Βήμα, μεταξύ των νέων φορολογικών μέτρων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι και η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για περίπου 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, μέτρο για το οποίο πιέζει ασφυκτικά η τρόικα. Εναλλακτικά, εξετάζεται το σενάριο μίας νέας έκτακτης εισφοράς ή η μείωση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ για όλους τους δικαιούχους (δηλαδή και για μισθωτούς-συνταξιούχους) κάτω από τα 10.000 ευρώ.

    Εάν τελικά το υπουργείο Οικονομικών υιοθετήσει αυτό το μέτρο, τότε ο συντελεστής του φόρου για τα πρώτα 12.000 ευρώ του εισοδήματος θα είναι (το πιθανότερο) 10% ή 15% ή 18%.
    Newsit.gr

    Fitch: Υποβάθμιση και ..."απειλή" για την Ελλάδα









     ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

     Real Time ΧΑ

     Λογιστικές


    Κατά τρεις βαθμίδες, σε Β+ από ΒΒ+ υποβάθμισε την Ελλάδα η Fitch με την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας να παραμένει σε Rating Watch Negative, στον προθάλαμο περαιτέρω υποβάθμισης.

    Όπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση αντανακλά το μέγεθος της πρόκλησης που έχει μπροστά της η Ελλάδα, στην προσπάθειά της να υλοποιήσει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων, και παράλληλα να βάλει τα θεμέλια για μια διατηρήσιμη οικονομική ανάκαμψη.

    Σύμφωνα με τη Fitch, η αξιολόγηση Β+ αντανακλά την εκτίμησή της ότι θα χορηγηθεί νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα υποστούν "ήπια αναδιάρθρωση" ή "re-profiling" που θα πυροδοτούσε ένα πιστωτικό γεγονός και θα οδηγούσε σε "αξιολόγηση χρεοκοπίας" από τη Fitch.

    Μια επιμήκυνση της ωρίμανσης των υφιστάμενων τίτλων θα θεωρούταν από τη Fitch ως χρεοκοπία και η πιστοληπτική ισχύς της Ελλάδας θα αξιολογούταν ανάλογα, σημειώνει.

    Ο οίκος υπογραμμίζει ότι απαιτούνται νέα κεφάλαια για την Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί το κενό χρηματοδότησης που αναμένεται να προκύψει το 2012, "μια βασική αδυναμία του τρέχοντος προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ που η Fitch είχε τονίσει από την προηγούμενη αξιολόγηση της χώρας", αναφέρει.
     
     
    Euro2day

    Αρχειοθήκη ιστολογίου