Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Το Facebook υπό επιτήρηση λόγω ελλιπούς ασφάλειας στα δεδομένα των χρηστών!

Image
Τα κενά ασφαλείας που συνεχώς αποκαλύπτονται κατά τη λειτουργία του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Facebook ανάγκασαν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να κατηγορήσει το δίκτυο για παραπλανητικές τεχνικές.
Ως εκ τούτου, προκειμένου να αποφύγει τα 20 χρόνια συστηματικής παρακολούθησης, το Facebook προχώρησε σε συμβιβασμό και πλέον οι χρήστες από μόνοι τους θα αποφασίζουν για τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους και όχι το ίδιο το δίκτυο!
Συγκεκριμένα, το Facebook υποχρεούται να ζητά στο εξής τη συγκατάθεση των χρηστών για να κάνει αλλαγές στις επιλογές ασφαλείας, ενώ οφείλει να μπλοκάρει την πρόσβαση στο υλικό κάποιου χρήστη όταν περάσουν 30 ημέρες μετά τη διαγραφή του λογαριασμού του.
Τέλος, κάθε δύο χρόνια για την επόμενη 20ετία, ο διαδικτυακός κολοσσός θα υπόκειται σε ελέγχους που θα πιστοποιούν ότι συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της FTC, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα των δεδομένων των χρηστών.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ:Για να αποφύγει τους καπιταλιστές,ασπάστηκε τον καπιταλισμόΜια ιδιαίτερη περίπτωση στον κλάδο του τύπου είναι η «Τυποεκδοτική», μια επιχείρηση με την ιδιαιτερότητα ότι ο ιδιοκτήτης της δεν είναι κάποιος ή μια ομάδα καπιταλιστών, αλλά το ΚΚΕ. Δηλαδή, η ύπαρξή της εξυπηρετεί...


 την ανάγκη το ΚΚΕ να μην εξαρτάται τυπογραφικά από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Μόνο που τελικά η «Τυποεκδοτική» φαίνεται να ασπάστηκε τον καπιταλισμό.Ακολουθώντας τη γραμμή των...εχθρών της, καπιταλιστών, αποφάσισε και αυτή να μειώσει το κόστος κάνοντας απολύσεις.Καμία απολύτως διαφορά στο σκεπτικό των καναλαρχών που λέει πως μειώνοντας το προσωπικό και τους μισθούς όσων μείνουν,ισοσκελίζω τον ισολογισμό μου.Φυσικά και η «Τυποεκδοτική » φαίνεται να έχει πέσει θύμα των μάνατζερ που απολύουν και μειώνουν μισθούς , αυξάνοντας παράλληλα το δικό τους μισθό και διατηρώντας αλώβητα τα δικά τους προνόμια (παροχές αυτοκινήτων,έξοδα κίνησης,χρυσές πιστωτικές κάρτες κ.α.)Οι μάνατζερ φαίνεται να έχουν πιάσει κορόιδα του καναλάρχες , που τους πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά, για να κάνουν ότι ακριβώς κάνει και ο μπακάλης της γειτονιάς που είναι και αμόρφωτος.Οι μάνατζερ των καναλιών αντί να κάνουν ορθή διοίκηση,απαίδευτα, καταφεύγουν σε απλές λύσεις.Έτσι και η «Τυποεκδοτική».Απαίδευτα αποφάσισε και απέλυσε 20 εργαζόμενους.Το θέμα που γεννάται τώρα είναι πως η Αλέκα Παπαρήγα έχει τα "μούτρα" και κηρύσσει πόλεμο σε διάφορες επιχειρήσεις που απολύουν κόσμο;Planet-Greece

«Εθνικοποίηση» των τραπεζών βλέπει η Moody’sΑιτία η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας

Οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος παραμένουν αρνητικές, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, που υπογραμμίζει πως η εικόνα αυτή αντανακλά τη «βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας και τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ελλάδα».

Επίσης, οι αναλυτές του οίκου, στην έκθεσή τους, τονίζουν πως «οι υπάρχουσες συνθήκες θα συνεχίσουν να επικρατούν και τους επόμενους 12 με 18 μήνες» και προσθέτει πως «η κεφαλαιακή επάρκεια, η χρηματοδότηση και η χρηματοοικονομική απόδοση του κλάδου θα βρεθεί υπό ισχυρή πίεση».

«Βλέπει» εθνικοποίηση των τραπεζών
Οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν πως η απομείωση του ελληνικού κρατικού χρέους, κατά 50%, θα αυξήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών κατά 20-30 δισ. δολάρια. 

«Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από τους μετόχους ούτε από τις ελληνικές αρχές», τονίζει ο Moody's, ο οποίος προβλέπει πως η ενίσχυση των κεφαλαίων θα γίνει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιθανόν μέσω του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε εθνικοποίηση των τραπεζών.

Παράλληλα, ο οίκος «βλέπει» πως οι τράπεζες θα συνεχίσουν να δυσκολεύονται να δανειστούν από τις αγορές, ενώ προβλέπει πως η εκροή των καταθέσεων θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Τέλος, εκτιμά πως το υπάρχον αρνητικό περιβάλλον θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο ενεργητικό των τραπεζών, αλλά και στα οικονομικά τους αποτελέσματα. 

Newsbeast.gr

ΠΑΟΚΑΡΑ-ΤΟΤΕΝΑΜ 2-0


Δυο Ίκαροι έφτιαξαν μη επανδρωμένο Α/Φ με φωτοβολταϊκά!Δύο νεαροί Ίκαροι αποδεικνύουν ότι σ΄ αυτή τη χώρα που κλυδωνίζεται από την οικονομική κρίση κι έχει πέσει σε «εθνική κατάθλιψη»,υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες,που όπως είναι φυσικό ατλούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους της. Η Πολεμική Αεροπορία που σήμερα κι αύριο γιορτάζει το αποδεικνύει στη πράξη.
Η διπλωματική εργασία των Γ.Φωτιάδη και Μ.Κατάκη,έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην ΠΑ. Οι δύο νέοι με επιβλέποντες τον σμηναγό Μ.Κουρούση,το Δόκτωρα Α.Κόρα και τον αντισμήναρχο Χ.Σολομωνίδη,παρουσίασαν ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποστολές επιτήρησης-αναγνώρισης,το οποίο μπορεί να πετά με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά στοιχεία ( solar cells)!
Βασική επιδίωξη η μεγιστοποίηση της αυτονομίας του αεροσκάφους για να είναι ικανό για πολύωρες αποστολές επιτήρησης-αναγνώρισης με χρήση ασύρματης συσκευής λήψης και απ΄ ευθείας μετάδοσης εικόνας σε πραγματικό χρόνο!Οι δύο Ίκαροι πήραν ένα ηλεκτρικό ανεμόπτερο τύπου SIG RISER ,βάρους 1,35 kg τοποθέτησαν στηη πτέρυγά του συστοιχία φωτοβολταϊκών στοιχείων,μέγιστης ηλεκτρικής ισχύος 18,38 Watt. Το αεροσκάφος πετά μ΄ ένα ηλεκτρικό κινητήρα ώσης 1,0 kg. Η εικόνα λαμβάνεται και μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο μέσω ασύρματης μικροκάμερας που έχει τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της ατράκτου,σε επίγειο ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Οι δύο Ίκαροι ονόμασαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετά με φωτοβολταϊκά ΜΟΛΥΒΑΔΑΣ Ι,θέλοντας να τιμήσουν το βετεράνο αεροπόρο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και διεθνούς φήμης ερευνητή,Στέφανο Μολυβαδά.
Οι δύο Ίκαροι κατασκεύασαν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσα στη Σχολή Ικάρων με κόστος 1000 ευρώ.
Αν θα προχωρήσει η ανάπτυξη του μικρού «φωτοβολταϊκού» αεροπλάνου,παραμένει ακόμη άγνωστο. Το βέβαιο είναι ότι πολλοί θα ήθελαν να το...καταρρίψουν. Η Ελλάδα ως γνωστόν είναι μια χώρα που αγοράζει τα πάντα για το οπλοστάσιό της. Ακόμη και η πτήση ενός μικροσκοπικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους φτιαγμένου από ελληνικά χέρια,χαλάει τα σχέδια πολλών που όπως είπε και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σε ανύποπτο χρόνο. Όπως και να ΄χει η προσπάθεια των δύο Ικαρων είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας,που λέει ότι «όταν θέλουμε μπορούμε».


OnAlert.gr

Από τα στρατόπεδα θα εξάγουμε «Ηλιο» στους Γερμανούς;


 Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Στα 3-4 δισ. ευρώ θα κυμαίνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, το ετήσιο όφελος για την Ελλάδα από την υλοποίηση του προγράμματος εξαγωγής ηλιακής ενέργειας «Ηλιος».

Παρουσιάζοντας στη Βουλή το σχέδιο, εξήγησε ότι πρόκειται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 10.000 μεγαβάτ και ότι γι' αυτό απαιτούνται 200.000 στρέμματα.

Όπως είπε, η επένδυση είναι της τάξεως των 20 δισ. ευρώ και με βάση τις σημερινές τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας το πρόγραμμα θα επέφερε έσοδα 80 δισ. ευρώ για μια 25ετία, ενώ το όφελος της χώρας θα άγγιζε τα 3 έως 4 δισ. ευρώ το χρόνο.

Ο υπουργός είπε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με την Ε.Ε. και τη γερμανική κυβέρνηση για την υπογραφή ενός κειμένου συνεννόησης, στο οποίο θα υπάρχει δέσμευση όλων των μερών ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά της αρχικής συμφωνίας.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι έχει στείλει επιστολές στους δημάρχους, ώστε να παραχωρήσουν εκτάσεις τους, στις οποίες θα μπορούσε να γίνει η εγκατάσταση των συστημάτων κι εξέφρασε την ελπίδα ότι έτσι θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας. Ο ίδιος σημείωσε πως μέρος από τα έσοδα που θα προκύψουν θα διοχετευθεί για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε γνωστό ότι σε συνεννόηση με τον τέως υπουργό Αμυνας Πάνο Μεγλίτη έχουν καταγραφεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταλειμμένα αεροδρόμια, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δημιουργηθεί οδηγός ανενεργών λιγνιτωρυχείων. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο η όποια επένδυση να εγκατασταθεί σε καλλιεργήσιμη ή τουριστικού χαρακτήρα γη και σε προστατευόμενες περιοχές.

Ο ΥΠΕΚΑ σημείωσε ότι σήμερα επιχειρείται να κλείσουν τα ζητήματα που αφορούν τη γη, την πρόσληψη συμβούλων κ.α. ώστε να σχηματοποιηθεί ένα επενδυτικό σχήμα.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Μουσουρούλης επεσήμανε τον κίνδυνο να εξελιχθεί το πρόγραμμα σε «φιάσκο τύπου Αστακού», παρ' όλα αυτά είπε πως είναι καλοδεχούμενο, αν και παρατήρησε πως βρίσκεται σε επίπεδο ευχολογίων, αφού δεν υπάρχει καταγεγραμμένη δέσμευση των εταίρων.

Ο ίδιος έθεσε ορισμένους προβληματισμούς σχετικά με το κόστος του έργου, την ισχύ του δικτύου, τη συλλογή και μεταφορά της ενέργειας, την τεχνική υποστήριξη κ.α. οι οποίοι - όπως είπε - αν δεν απαντηθούν θα οδηγήσουν σε «φιάσκο τύπου αστακού».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος έθεσε ερωτήματα για το ποιος θα παράγει, ποιοι θα συμμετέχουν, αν θα υπάρχει κρατική συμμετοχή και τι επιπτώσεις θα έχουν όλα αυτά στη λαϊκή κατανάλωση.

Από τον ΛΑΟΣ, ο Ηλ. Πολατίδης επεσήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθούν πόροι από το πρόγραμμα για την απόσβεση μέρους του δημόσιου χρέους, ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Λίτσα Αμμανατίδου εκτίμησε πως δεν είναι κερδισμένες οι ελληνικές εταιρείες.


OnAlert.gr

Ο Π.Καψής εκπρόσωπος της κυβέρνησηςShare
Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναλαμβάνει ο Παντελής Καψής.
Ο κ. Καψής προέρχεται από το Συγκρότημα Λαμπράκη και μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στα ΝΕΑ και μετά το ΒΗΜΑ, διακριθείς για τις επιθέσεις του στη ΝΔ. Είναι επίσης γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Καψή.
Ερώτηση: ο κ. Καψής θα εκπροσωπεί και την συμμετέχουσα στην κυβέρνηση ΝΔ, ή μόνο το ΠΑΣΟΚ;
 Όφις Ιοβόλος

Antinews

Όσοι πιστοί προσέλθετε για περαίωση και μη δηλωμένα εισοδήματαΑνοιχτή πρόσκληση για να πληρώσουν ό, τι …ξέχασαν (και απέφευγαν) χρόνια τώρα, φαίνεται πως δίνει στους φορολογουμένους... το υπουργείο Οικονομικών, που δίνει αγώνα δρόμου για να βάλει χρήμα στα κρατικά ταμεία.

Σήμερα λήγει τυπικά η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για να υπαχθούν στη περαίωση και να αποφύγουν τον έλεγχο της εφορίας (πληρώνοντας έως και 1.000 ευρώ φόρο για κάθε ανέλεγκτη χρήση) αλλά και για να υποβάλουν εκπρόθεσμα –χωρίς όμως τα πρόστιμα- δηλώσεις φόρων παρελθόντων ετών (ή να τις διορθώσουν αν «ξέχασαν» κάτι να εγγράψουν σε αυτές που υπέβαλαν).

Καθώς όμως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός βρίσκεται ακόμα υπό … αναδιάταξη, το υπουργείο διαπιστώνει την ανάγκη να δώσει και νέα παράταση στις προθεσμίες.

Όπως όλα δείχνουν, μέχρι τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ, κληρονομιών, εισοδήματος κλπ. Στο οικονομικό επιτελείο εξέταζαν και το ενδεχόμενο μείωσης των ελάχιστων ποσών δόσης, κάτι όμως που δεν φαίνεται να προχωρά. Σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρχει δυνατότητα για υποβολή αναδρομικών δηλώσεων ακινήτων Ε9.

Η ρύθμιση για την περαίωση αφορά στο κλείσιμο χωρίς έλεγχο της εφορίας, των φορολογικών χρήσεων της δεκαετίας 2000-2009 και απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 40 εκατ. ευρώ (το όριο στην προηγούμενη μορφή της ρύθμισης ήταν 20 εκατ. ευρώ).

Στη ρύθμιση υπάγονται πλέον και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.


tromaktiko

“Ρουκέτα” από τις τράπεζες στο πολιτικό σύστημαΚάποιος θα έλεγε ότι… άργησαν να καταλάβουν πως οι πολιτικές ηγεσίες με τις οποίες συνεργάζονται, και από τις αποφάσεις των οποίων εξαρτώνται, κινούνται στα όρια της αργής κατανόησης της πραγματικότητας. Ίσως και της πλήρους ανεπάρκειας.
Έτσι, οι μεγάλες τράπεζες του πλανήτη αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Και με μια πρωτοφανή «συμφωνία κυρίων», δημοσίως και πάνω από το τραπέζι, χωρίς υποσημειώσεις και… αστερίσκους, συμφώνησαν σε δράσεις άμεσης ολοκλήρωσης, που στοχεύουν στην αντίστοιχα άμεση ενίσχυση της ρευστότητας στις αγορές.
Η συμφωνία φέρει την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και των Κεντρικών Τραπεζών των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ελβετίας και του Καναδά. Προβλέπει τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού σε δολάρια, και ως πρώτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας ορίστηκε η 5η Δεκεμβρίου.
Κι αν διατηρείτε αμφιβολίες για το πώς θα «διαβάσουν» οι αγορές την παραπάνω εξέλιξη, να σημειώσουμε ότι από τη στιγμή που η συμφωνία επισημοποιήθηκε και ανακοινώθηκε, τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου άρχισαν… πάρτι. Με το ευρώ, να ανασαίνει μετά από αρκετές εβδομάδες ασφυκτικών πιέσεων και κλυδωνισμών, λόγω της κρίσης στην ευρωζώνη.
Θα έλεγε κανείς ότι οι τράπεζες… κουράστηκαν να περιμένουν τους πολιτικούς να ξεδιαλύνουν τις διαφορές τους. Και βγαίνουν ένα βήμα μπροστά, στο… παρά κάτι μια δομικής, και επομένως μη αναστρέψιμης κατάρρευσης της παγκόσμιας οικονομίας. Με ενορχηστρωτή της όλης προσπάθειας τον κεντρικό τραπεζίτη των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι. Τον άνθρωπο που εξαρχής ζητούσε… να κοπεί χρήμα. Ώστε να ανακοπεί η όρεξη των κερδοσκόπων.

Statesmen.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου