Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ο κουμπάρος Ταγίπ Ερντογάν έχει Ελληνικές-Ποντιακές ρίζες;




Διαβάστε σήμερα στo TaXalia το άρθρο του ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ που θα ταράξει τα νερά!!
ΠΟΛΕΜΟΣ… ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΛΙΤ


Σε καμία χώρα στον κόσμο το ζήτημα της πραγματικής ταυτότητας της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της, δεν θα ήταν θέμα αντιπαράθεσης αλλά και έντονης ιστορικής αμφισβήτησης της όλης πορείας της στο διεθνές στερέωμα. Αυτό συμβαίνει στην σύγχρονη Τουρκία, στην οποία  το περίφημο «Kimlik Meselesi», (Πρόβλημα Ταυτότητας), έχει προκαλέσει συχνά απροσδόκητες κρίσεις συνειδήσεως, αλλά και μεγάλους τριγμούς στα ίδια τα θεμέλια της.
Τελευταία έχει αναπτυχτεί και μια έντονη....
πολεμική, με το χαρακτηριστικό των αλληλοκατηγοριών, για την ταυτότητα των ηγετικών προσώπων της χώρας αυτής, που έχουν κυριαρχήσει τις τελευταίες δεκαετίες στο πολιτικό στρατιωτικό και όχι μόνο στερέωμα.


Έτσι όταν τον Ιούνιο του 2009 ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, επισκέφτηκε την γενέτειρα του το χωριό Ποταμιά στην περιοχή της Ριζούντας του Πόντου, ένα αρχαίο ελληνικό χωριό, κατηγορήθηκε από την τουρκική αντιπολίτευση ότι έχει έλληνες ρίζες. 

Τότε δημοσιεύτηκαν και τα ιστορικά αρχεία της κοινότητας, όπου αποδεικνύονταν  ότι η οικογένεια του Ερντογάν κατάγονταν από οικογένεια χριστιανών γενιτσάρων που είχε εξισλαμιστεί. Μάλιστα η εφημερίδα Radikal είχε γράψει τότε χαρακτηριστικά : «Tayyip Erdoğan kendisi de Rum kökenlidir», ομολογόντας ουσιαστικά πως ο Ερντογάν εχει μαλον ρωμαίικη καταγωγη.

Όμως η περίπτωση του Πόντιου Ερντογάν δεν είναι η μοναδική.  Πριν απο δυο χρόνια και ένας άλλος πρώην Τούρκος πρωθυπουργός ειχε κατηγορηθει για ελληνποντιακή καταγωγή. Συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2010, ειχε αποκαλυφτεί, πάλι από την εφημερίδα Radikal, ότι ο Μεσούτ Γιλμάζ που κατάγετε από την Τραπεζούντια του Πόντου, είναι ποντιόφωνος και μάλιστα μαζί με τον αδελφό του, Τουργκούτ Γιλμάζ, αλλά και με την γυναίκα του, Μπερνά, μιλούσε στην ποντιακή γλώσσα. Το εκπληκτικό είναι πως το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να… τον παρακολουθούν για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έλεγε στις μεταξύ τους ιδιωτικές συνομιλίες, ενώ είχε φακελωθεί σαν …ελληνικής ποντιακής καταγωγής.

Τώρα μαθαίνουμε ότι και ο αρχηγός της σημερινής τουρκικής αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, κατηγορείτε ότι είναι αρμενικής καταγωγής. Η αποκάλυψη αυτή έγινε σε μια τηλεοπτική εκπομπή στην τουρκική πρωτεύουσα από τον ίδιο τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκσέλ. Ο Γκιοκσέλ στην εκπομπή αυτή υποστήριξε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι αρμενικής καταγωγής και ότι αυτό το γεγονός το έχει αποκρύψει για ευνόητους λόγους, δηλαδή για να μην επηρεαστεί η πολιτική του καριέρα. Μάλιστα ο δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας έδωσε και στοιχεία για την μητέρα του Κιλτσντάρογλου, που ονομάζονταν Γιεμούς Χανούμ, και η οποία ήταν Αρμένισα από την περιοχή του Τούντζελι.  Γεγονός είναι πως ο Κιλιτσντάρογλου είναι Αλεβίτης, δηλαδή δεν είναι ορθόδοξος μουσουλμάνος και κατά καιρούς οι Αλεβήτες στην Τουρκία έχουν κατηγορηθεί ότι είναι κρυπτοχριστιανοί.

Αλλά αρμενικής καταγωγής έχει κατηγορηθεί ότι είναι και ο ίδιος ο πρόεδρος της σημερινής Τουρκίας, ο Αμντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος κατάγετε από την Καισάρεια. Σύμφωνα με τις μέχρι προ τινός πληροφορίες ο Γκιούλ ήταν αραβικής καταγωγής, δηλαδή μουσουλμανικής. Τελευταία όμως έχει καταγγελθεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι αρμενικής καταγωγής. Την καταγγελία αυτή την έκανε επίσημα στην τουρκική βουλή ο βουλευτής του κόμματος της αντιπολίτευσης,  Canan Arıtman  ο οποίος υποστήριξε ότι ο Γκιούλ κατάγετε από παλιά αρμενική οικογένεια της Καισαρείας που είχε αλλαξοπιστήσει πριν από μερικές δεκαετίες. Η δήλωση αυτή έγινε σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητούσε για το θέμα της αρμενικής γενοκτονίας.  Ο  Canan Arıtman υποστήριξε ότι ο θείος του Γκιούλ, Ahmet Şatoğlou και η μητέρα του, δηλαδή η γιαγιά του Γκιούλ, ήταν αρμένικης καταγωγής.

Η ίδια άποψη για μη τουρκική καταγωγή, (αλήθεια ποιος είναι Τούρκος στην σημερινή Τουρκία ; ), έχει απασχολήσει στο παρελθόν την τουρκική δημοσιότητα για τον Μπουλέντ Ετσεβίτ, (υποστηρίχτηκε ότι έχει αρμενική καταγωγή), την Ταντσού Τσιλέρ, (ότι είναι Ντονμές, δηλαδή Εβραία εξισλαμισμένη), όπως και για τους  Ισμαήλ Τζεμ και Κεμάλ Ντερβίς. Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος και αυτό δείχνει την πλαστότητα της τουρκικής ταυτότητας όπως την κατασκεύασε ο επίσης αμφισβητήσιμης καταγωγής, πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ.

Αλλά ενδιαφέρων είναι πως και στην όλη ιστορική διαδρομή   της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, το μεγαλύτερο μέρος της ελίτ που κυβέρνησε αυτή την αχανή αυτοκρατορία, είναι ελληνικής καταγωγής, όπως ομολογείτε σήμερα μετά από πολλούς δισταγμούς και από τους ίδιους τους Τούρκους. Αυτό είναι πράγματι ένα σημαντικό κεφάλαιο γιατί έτσι ξαναγράφετε η ιστορία με τελείως διαφορετικούς όρους από αυτούς που ήθελε να επιβάλει ο Κεμάλ Ατατούρκ, περί απόλυτης τουρκικότητας όλης της αυτοκρατορίας.

Για την επιβεβαίωση  αναφέρουμε  δειγματικά μόνο μερικούς Οθωμανούς σουλτάνους, ελληνικής καταγωγής, για να μην αναφερθούμε στον Μωάμεθ τον Πορθητή, για τον οποίο έχουν γραφτεί πολλά σχετικά με την πραγματική θρησκευτική του ταυτότητα.

Ο Σουλτάνος Αχμέτ ο Πρώτος, (1590–1617). Η μητέρα του ήταν η Ελληνίδα Χαντάν Σουλτάν. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ελένη σύζυγος του σουλτάνου Μεχμέτ του τρίτου.
Ο Σουλτάνος Αχμέτ ο Τρίτος, (1673-1736), γιος της Ελληνίδας Εμετουλάχ Ραμπία, το ελληνικό της όνομα Ευφημία, κόρη Ελληνορθόδοξου ιερέα από την Κρήτη.
Ο Βαγιαζήτ ο Πρώτος, (1354–1403), γιος της Ελληνίδας Γκιουλτσιτσέκ χανούμ, συζύγου του Μουράτ του πρώτου.
Ο Βαγιαζήτ ο Δεύτερος, (1447–1512), γιος της Ελληνίδας ΓκιουλΜπαχάρ από την Τραπεζούντα, γνωστής στον Πόντο σαν η Ρωμιά Σουλτάνα.
Ο περίφημος Πρώτος μεγάλος ναύαρχος του Οθωμανικού Στόλου, Χαιρεντίν Βαρβαρόσα, ήταν από την Μυτιλήνη και η μητέρα του ήταν Ελληνίδα και ονομάζονταν Κατερίνα.
Ο Μουράτ ο Πρώτος, (1360–1389), γιος της Νιλουφέρ Χατούν που ήταν η βυζαντινή πριγκηπέσα Ελένη.
Ο Μουράτ ο Τέταρτος, (1612–1640), γιος της Ελληνίδας Κιοσέμ Σουλτάν, που το πραγματικό της όνομα ήταν Αναστασία.
Ο Μουσταφά ο Πρώτος, (1591–1639), γιος επίσης της Ελληνίδας Χαντάν Σουλτάν, που το πραγματικό της όνομα ήταν Ελένη.
Ο Μουσταφά ο Δεύτερος,  (1664–1703), γιος της Ουματουλάχ Ραμπία, Ελληνίδα από την Κρήτη που το πραμγαικο της όνομα ήταν Ευφημία.
Ο Οσμάν ο Δεύτερος, (1604–1622), γιος της Ελληνίδας Μαχφιρουζέ Σουλτάν, που το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρία.
Σελίμ ο Πρώτος, γιος της Ελληνίδας Γκιουλμπαχάρ Σουλτάν. Ο πατέρα του ο Βαγιαζήτ ο Πρώτος ήταν μισός Έλληνας από την
μητέρα του Αμίνα Γκιουλμπαχάρ που ήταν από ελληνική οικογένεια που είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ. Έτσι ο Σελίμ ο Πρώτος ήταν κατά τρία τέταρτα ελληνικής καταγωγής.
Ο περίφημος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής από τον πατέρα του ήταν σε μεγάλο βαθμό ελληνικής καταγωγής, ενώ η μητέρα του ήταν χριστιανή από την Κριμαία.

Εκτός από αυτούς υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος αξιωματούχων, βεζίρηδων, πολιτικών,  διπλωματών ακόμα και θεολόγων, όπως ο αιρετικός Σεΐχης Μπεντρεντίν, (1359–1420), ο οποίος ήταν από ελληνική οικογένεια εξισλαμισμένη Οθωμανών, που ήταν ελληνικής καταγωγής. Όλο αυτό το περίγραμμα κατατρέχει μέχρι σήμερα την τουρκική ιστορία σαν μια μεγάλη «σκιά» ταυτότητας αλλά και συνείδησης. Αυτό φαίνεται και από την πεισματική άρνηση της επίσημης Τουρκίας να αναγνωρίσει αυτή την αλήθεια.

Η «σκιά» αυτή φαίνεται πως πέρασε και στον σύγχρονο τουρκικό λαό, αλλά το πιο ενδιαφέρων είναι πως μετατράπηκε σε ένα άτυπο πόλεμο ταυτότητας στην τουρκική ηγεσία και ελίτ, με συχνές απροσδόκητες αποκαλύψεις που πραγματικά εκπλήσσουν κάθε ουδέτερο παρατηρητή. Οι αποκαλύψεις αυτές για την ίδια την ταυτότητα της σημερινής Τουρκιάς, προκαλούν σεισμικές δονήσεις στο μεγαλοπρεπές, αλλά γυάλινο με πολλές ρωγμές, σύγχρονο οικοδόμημα της τουρκικής δημοκρατίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Κάψε λίπος 24 ώρες το 24ωρο: ναι μπορείς!


Κάψε λίπος 24 ώρες το 24ωρο: ναι μπορείς!Για να χάσεις σωματικό βάρος, πρέπει να προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεσαι – άρα η απώλεια βάρους είναι πρωτίστως θέμα ελέγχου των ποσοτήτων φαγητού. Για να ενισχύσεις, όμως, το ...
μεταβολισμό σας, να αύξησε τις καύσεις και να χάσε κιλά λίπους ειδικά κι όχι απλώς βάρος γενικά, δεν αρκούν τα απλά μαθηματικά. Εκτός, δηλαδή, από τον περιορισμό των ποσοτήτων που διασφαλίζει το θερμιδικό έλλειμμα, θα πρέπει να κάνεις και μερικά πράγματα ακόμα σε καθημερινή βάση και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Πάνω οι καύσεις, κάτω τα κιλά Στρατηγικές διατροφής, ελέγχου και σωματικής άσκησης. Όσες περισσότερες εφαρμόζεις καθημερινά τόσο περισσότερα λίπη θα καις στην… πυρά. Ενυδατώσου σωστά 10-12 ποτήρια κρύο ή δροσερό νερό μοιρασμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ξεκινώντας από το πρωί μόλις ξυπνήσεις, διευκολύνουν τις καύσεις, επιταχύνουν το μεταβολικό ρυθμό και βοηθούν στην επιπλέον καύση 50-100 θερμίδων συνολικά. Εάν, αντίθετα, αφήσεις το σώμα σου να αφυδατωθεί, αυτό μπορεί να εντείνει την πείνα και να επιφέρει κόπωση και πτώση του μεταβολισμού. Γυμνάσου το πρωί Βάλε ως στόχο να γυμνάζεσαι τουλάχιστον τρία πρωινά της εβδομάδας, σε μη συνεχόμενες ημέρες, π.χ. ημέρα παρά ημέρα. Σήκω από το κρεβάτι, πιες μπόλικο νερό με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και δώσε λίγο χρόνο στο σώμα σου να «ξυπνήσει». Κατόπιν, με άδειο στομάχι, γυμνάσου για τουλάχιστον 10 λεπτά, με χαμηλή έως μέτρια ένταση. Μείωσε το αλάτι Περιόρισε την κατανάλωση αλατισμένων τροφίμων, τη χρήση αλατιού κατά το μαγείρεμα αλλά και την προσθήκη του στο πιάτο σου. Μεταξύ ίδιων τροφίμων, να προτιμάς όσα περιέχουν λιγότερο αλάτι, π.χ. ανάλατους ξηρούς καρπούς. Μην παραλείπεις το πρωινό Το κατάλληλο πρωινό διεγείρει τις καύσεις, ξυπνά το μεταβολισμό και σε κρατά χορτάτη για αρκετές ώρες. Αβγά βραστά, τυρί χαμηλών λιπαρών, λαχανικά και ψωμί ολικής αλέσεως ή, νιφάδες βρόμης με κατσικίσιο γάλα, ξηρούς καρπούς και κανέλα θα σου προσφέρουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ενέργεια που διαρκεί. Τρώγε συχνότερα Δεν θα κάψεις περισσότερο λίπος αν τρως μόνο μία φορά την ημέρα, αλλά ούτε θα αδυνατίσεις όταν πεινάς συνεχώς. Τρία μικρά σε ποσότητες γεύματα και 2-3 ακόμα μικρότερα σνακ δραστηριοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό το μεταβολικό ρυθμό, ενώ βοηθούν να παραμείνεις ενεργητική και να κάψεις περισσότερο λίπος. Μαγείρεψε πιο υγιεινά Περίπου το 50% του συνόλου της ημερήσιας τροφής σου πρέπει να είναι ωμή, δηλαδή να αποτελείται από λαχανικά, φρούτα και τρόφιμα που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Φρόντισε να μαγειρεύεις με τρόπους που δεν απαιτούν επιπρόσθετες λιπαρές ύλες, όπως ο ατμός, ο βρασμός, το γουόκ και το ψήσιμο σε λαδόκολλα. Νοστίμευσε το φαγητό Η χρήση μυρωδικών και καρυκευμάτων, όπως μουστάρδας, πιπεριού, πιπερόριζας, μπούκοβου, σκόρδου κ.ά., με έντονη καυτερή γεύση, χαρακτηριστικό άρωμα και ελάχιστες θερμίδες, προσδίδει νοστιμιά στο φαγητό και αυξάνει το αίσθημα ικανοποίησης, κάτι αναγκαίο όταν προσέχεις τη διατροφή σου. Επιπρόσθετα, συμβάλλει στον έλεγχο της όρεξης και στην περαιτέρω καύση θερμίδων. Συμπερίλαβε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα Τα πρωτεϊνούχα τρόφιμα προκαλούν εντονότερο κορεσμό της πείνας και μεγαλύτερο θερμιδικό κόστος πέψης. Παράλληλα, βοηθούν να διατηρήσεις τη μυϊκή σου μάζα μεταβολικά ενεργή και έτσι προωθούν την απώλεια λίπους. Ψαχνό πουλερικών, ψάρια, θαλασσινά, γιαούρτι στραγγιστό και τυριά με χαμηλά λιπαρά, όσπρια, αμύγδαλα και άπαχο κόκκινο κρέας είναι εξαιρετικές επιλογές. Πόνταρε στη λευκίνη Το συγκεκριμένο αμινοξύ ενισχύει τη μυϊκή μάζα όταν γυμνάζεσαι και παράλληλα προσπάθησε να χάσεις λίπος, συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση των καύσεων. Ασπράδι αβγού, γάλα, γιαούρτι, ψαχνό γαλοπούλας, βουβαλίσιο κρέας και φασόλια είναι καλές φυσικές πηγές της. Προτίμησε στερεά σνακ Τα τρόφιμα που είναι στερεά, σχετικά σκληρά και απαιτούν αρκετή μάσηση, δίνουν τον απαιτούμενο χρόνο στον εγκέφαλο για να αντιληφθεί εγκαίρως ότι ικανοποίησε την πείνα του. Επιπλέον, αναγκάζουν τον οργανισμό να κάψει πιο πολλές θερμίδες συγκριτικά με τρόφιμα μαλακά, ημίρρευστα ή υγρά. Αντί άλλων σνακ, δοκίμασε ωμό καρότο, αγγουράκι, βερίκοκα, στραγάλια, σπιτικό ποπ κορν, ηλιόσπορους με τη φλούδα ή αποξηραμένα τσιπς μπανάνας με κανέλα. Πρόσθεσε τα σωστά καύσιμα στη μηχανή Βασίσου στα τρόφιμα με βραδυφλεγείς υδατάνθρακες, αρκετές φυτικές ίνες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως νιφάδες βρόμης, όσπρια, πλιγούρι, ρύζι καστανό, γλυκοπατάτες και ψωμί ολικής αλέσεως. Αντί για γλυκά, προτίμησε φρούτα και αντί για ζάχαρη, φρουκτόζη ή συνθετικές γλυκαντικές ύλες, χρησιμοποίησε στέβια ή ξυλιτόλη και σπανιότερα μέλι. Περιόρισε τα λιπαρά Τα λιπαρά τρόφιμα δεν χορταίνουν σε βαθμό ανάλογο με το θερμιδικό τους περιεχόμενο και επειδή είναι πιο εύγεστα, σε παρασύρουν να καταναλώσεις μεγαλύτερες ποσότητές. Ωμό ελαιόλαδο, ελιές ανάλατες, παχιά ψάρια, αβοκάντο, σπόροι, καρύδια, φιστίκια και ταχίνι αποτελούν τις καλύτερες πηγές λιπαρών, ενώ, αντίθετα, ζωικά λίπη, μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά, τηγανητά και τρόφιμα τύπου fast food τις χειρότερες. Οργανώσου στη δουλειά Προγραμμάτισε από την προηγούμενη ημέρα τι ακριβώς θα φας στην εργασία σου. Φρόντισε να έχεις μαζί σου φαγητό από το σπίτι, είτε πρόκειται για κάτι που θα προετοιμάσεις εσύ, ακόμα κι εάν είναι ένα απλό σάντουιτς, είτε για κάποιο φρούτο, είτε για κάτι τυποποιημένο που έχεις ελέγξει εκ των προτέρων τη διατροφική του ετικέτα. Φωτογράφισε το φαγητό σου Πριν απολαύσεις το γεύμα στο τραπέζι, βγάλτο… φωτογραφία, π.χ. με το κινητό σου. Η οπτική απεικόνιση κάθε γεύματος θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις και να ελέγξεις καλύτερα το περιεχόμενο και τις ποσότητές του, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως ημερολόγιο διατροφής, αυτόνομο ή -προτιμότερο- σε συνδυασμό με το κλασικό γραπτό ημερολόγιο. Προσδιόρισε τις μερίδες Μια μερίδα μαγειρεμένης ζωικής πρωτεΐνης (φιλέτο κρέατος, πουλερικών, ψαριών κ.ά.) αντιστοιχεί σε μέγεθος όσο η παλάμη του χεριού σου χωρίς τα δάχτυλα. Μια μερίδα μαγειρεμένης φυτικής πρωτεΐνης (π.χ. όσπρια) ή αμυλούχου τροφίμου (ρύζι, μακαρόνια κ.ά.) αντιστοιχεί σε μέγεθος όσο η σφιγμένη γροθιά σου. Μια μερίδα ωμό ελαιόλαδο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1-2 κουταλάκια. Εκτός από τα λαχανικά, που μπορείς να τρως αρκετά, φρόντισε οι μερίδες όλων των υπολοίπων τροφίμων να είναι λογικές, όπως π.χ. 1 μικρό φρούτο, 1 λεπτή φέτα ψωμί, 1 ατομική συσκευασία γιαουρτιού. Απόφυγες τις υγρές θερμίδες «Καφέδες» γεμάτοι ζάχαρη και κρέμα γάλακτος, ροφήματα τύπου μιλκσέικ, φρουτοποτά, σακχαρούχα αναψυκτικά και αλκοόλ σας γεμίζουν με θερμίδες που δεν χορταίνουν, ανοίγουν την όρεξη και τελικά… παχαίνουν. Προτίμησε αντί αυτών έναν πιο κλασικό καφέ, παγωμένο τσάι, άπαχο γάλα ή χυμό λαχανικών. Μελέτησε την ετικέτα Πριν αγοράσεις οποιοδήποτε συσκευασμένο τρόφιμο, ρίξε μια προσεκτική ματιά στα συστατικά, στις διατροφικές πληροφορίες και στην προτεινόμενη ποσότητα ατομικής μερίδας. Προτίμησε τρόφιμα με λιγότερα ή καθόλου πρόσθετα (π.χ. συντηρητικά, χρωστικές, trans λιπαρά), πλούσια σε φυτικές ίνες και επίσης χαμηλά σε θερμίδες, συνολικά λιπαρά, κορεσμένα και σάκχαρα. Γέμισε το πιάτο με λαχανικά Τα λαχανικά έχουν λίγες θερμίδες, εάν βέβαια δεν τα περιχύσεις με άφθονο λάδι, απαιτούν καλό μάσημα όταν τρώγονται ωμά, γεμίζουν το στομάχι και σου προσφέρουν πολλές φυτικές ίνες. Ένταξέ στη διατροφή σου λαχανικά μεσημέρι και βράδυ, πρόσθεσε τα σε σάντουιτς, μπιφτέκια, ομελέτες, ζυμαρικά κ.λπ., κατανάλωσέ τα πιο συχνά σαν κύριο φαγητό, π.χ. λαδερά, γεμιστά ή στον ατμό. Μέτρα την πείνα σου Πριν αρχίσεις το φαγητό, φαντάσου μία κλίμακα πείνας και χορτασμού από το 1 έως το 10, όπου το 1 αντιστοιχεί στο «πεινάω σαν λύκος» και το 10 στο «έφαγα του σκασμού». Ξεκίνα να τρως αργά, με μικρές μπουκιές, και μόλις φτάσεις στο 5 ή στο 6 της κλίμακας, δηλαδή μισοχορτάσεις, τότε σταμάτησε και απομακρύνσου από το φαγητό. Αν έπειτα από 10 λεπτά εξακολουθείς να πεινάς, φάε τα εναπομείναντα στο πιάτο σου- τίποτα επιπλέον! Άθροισε το χρόνο άσκησης Εκμεταλλεύσου κάθε στιγμή του ελεύθερου χρόνου. - Πάρε βαθιές ανάσες για να χαλαρώσεις, εκτέλεσε γυμναστικές ασκήσεις, ρίξτο στο περπάτημα, ανεβοκατέβα, κάνε ό,τι σου αρέσει… αλλά μην κάθεσαι! Ακόμα και η πιο απλή σωματική δραστηριότητα ανεβάζει το μεταβολικό ρυθμό και αυξάνει τις θερμίδες που καις, ενώ όλες μαζί αθροιζόμενες μπορεί να κάνουν μια υπολογίσιμη διαφορά στα κιλά σου.



ksipnistere.blogspot.com

Οι ΗΠΑ πίσω από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του Καραμανλή



Κι εμείς πιστεύαμε  αυτό που έλεγαν οι ΠΑΣΟΚοι.Ότι ο Καραμανλής παρακολουθούσε τον εαυτό του.

Στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας σκοντάφτει η εισαγγελική έρευνα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", ο εισαγγελέας εφετών Δ. Δασούλας...

δείχνει την πρεσβεία ως αυτουργό των παρακολουθήσεων του τέως πρωθυπουργού και άλλων αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης, κατά την περίοδο 2004-2005, μέσω του δικτύου της Vodafone.

Πάντως ακόμα και αν ασκηθούν διώξεις, δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς οι εργαζόμενοι της πρεσβείας (και κάθε πρεσβείας), καλύπτονται από διπλωματική ασυλία.
Ωστόσο η ελληνική Δικαιοσύνη αναζητά τυχόν συνεργούς στην Ελλάδα, οι οποίοι αν εντοπιστούν θα λογοδοτήσουν.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εισαγγελία με τη συνδρομή τεχνικών της Αρχής Διασφάλισης των Τηλεπικοινωνιών, εντόπισε την πορεία των 14 τηλεφώνων-σκιών που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις παρακολουθήσεις.


Τέσσερα από τα τηλέφωνα, αγοράστηκαν από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην ακτή Μιαούλη στον Πειραιά, ωστόσο τα στοιχεία που δόθηκαν, ανήκαν σε ανύπαρκτο πρόσωπο!


Το κρίσιμο σημείο της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι η εισαγγελέας Εφετών εστίασε στην πορεία των συγκεκριμένων κινητών, αναθέτοντας στους τεχνικούς να ακολουθήσουν τον μοναδικό αριθμό που αναγράφεται κάτω από την μπαταρία.

Διαπιστώθηκε ότι ένα από τους κατόχους, αφαίρεσε τη σύνδεση και τοποθέτησε άλλη, που είχε αγορασθεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", η σύνδεση αυτή χρησιμοποιόταν από το 2005 και για κλήσεις από και προς τους ίδιους αριθμούς.
Η ΕΥΠ από το 2005 ανέφερε στο πόρισμά της, ότι είχε εντοπίσει δυο κλήσεις από καρτοκινητό-σκιά προς τηλεφωνική σύνδεση της TΙΜ (σήμερα Wind).

Όταν ζητήθηκε άρση απορρήτου, η εταιρεία απάντησε ότι η σύνδεση είχε λειτουργήσει για ένα μήνα (έως τον Ιούλιο του 2004), χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια κλήση.
Η έρευνα της ΑΔΑΕ, αποκάλυψε ότι η σύνδεση αυτή είχε επικοινωνήσει, με τα καρτοκινητά που χρησιμοποιήθηκαν στις παρακολουθήσεις, με μια δεύτερη σύνδεση της TIM, αλλά και με συνδέσεις στις ΗΠΑ.


Ο εισαγγελέας Εφετών ανακάλυψε ότι το κινητό, που ανήκει στο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ, εισάγει χρόνο ομιλίας από τη σύνδεση της TIM.
Το συμπέρασμα είναι ότι αυτός που χρησιμοποιούσε τη συσκευή της Vodafone και αυτός που επικοινωνούσε μέσω της κάρτας TIM ήταν το ίδιο πρόσωπο ή συμμετείχαν στην ίδια ομάδα παρακολούθησης.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση γνωρίζει για τα αποτελέσματα της έρευνας από τις αρχές του καλοκαιριού και φέρεται αποφασισμένη να την προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ.



Καφετζόπουλος: «Ο Τσίπρας δεν έχει κάνει καμία άλλη δουλειά πέρα από πολιτικός» (βίντεο)



Για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας μίλησε -μεταξύ άλλων- ο Αντώνης Καφετζόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Εκεί όπου εύστοχα συνέκρινε το μοντέλο κατανάλωσης μας με αυτό της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο κόσμος αποφάσισε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να το παλέψει. Το πολιτικό σύστημα όμως δεν το σέβεται. Ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρόαιμο γέννημα θρέμμα του πολιτικού συστήματος. Δεν έχουν κάνει καμιά άλλη δουλειά στην ζωή τους εκτός από το να είναι πολιτικοί. Δεν χρειαζόμαστε αυτό, χρειαζόμαστε κάτι πιο προχωρημένο. Νέους ανθρώπους δημιουργικούς». Αυτή ήταν η ακριβής δήλωση του δημοφιλούς πρωταγωνιστή στο Αχελωος tv.

Προσθέτοντας ότι όλο αυτό που ζούμε ίσως να γίνει αφορμή να δούμε καθαρά τα πράγματα: «Θέλω και ελπίζω να είναι όλο αυτό αφορμή για να ξαναδούμε τι κράτος είχαμε φτιάξει για διακόσια χρόνια. Μήπως ξεκινήσουμε από κάπου κοντά στο μηδέν που έχουμε φθάσει και ωφεληθούμε όλοι. Ο κόσμος κατάλαβε ότι τα συνθήματα όπως: κρέμασμα στο Γουδί, το μούντζωμα στην Βουλή και άλλες τέτοιες συμπεριφορές δεν οδηγούν πουθενά, ήταν απλά εκτονωτικές. Είχαμε προσανατολιστεί σε ένα μοντέλο κατανάλωσης λες και ήμασταν Σαουδική Αραβία και είχαμε κάτι στο υπέδαφος και βγάζαμε λεφτά. Λεφτά υπήρχαν, τώρα δεν υπάρχουν».

Τέλος, συγκεκριμένα για την ελληνική τηλεόραση, δήλωσε: «H τηλεόραση στην Ελλάδα είχε περάσει τρεις φάσεις. Η πρώτη ήταν ένα πάρα πολύ στενό πράγμα που υπήρχαν μόνο τα κρατικά κανάλια και δουλέψαμε εμείς. Μετά μπήκαμε σε μια φάση πιο δημιουργική, έβγαλαν σημαντικές δουλειές, μπήκε δυνατά ο κινηματογράφος, υπήρχαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τώρα ζούμε την παρακμή. Δεν μπορούν να παράξουν καινούργιες ιδέες, είτε για λόγους οικονομικούς ή δημιουργικούς. Οπότε αγοράζουμε έτοιμες σειρές από την Τουρκία -που υπάρχει μια συνάφεια στην θεματολογία- και είναι πιο φθηνά από το να τα φτιάξουμε εδώ».





http://dexiextrem.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου