Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μελέτη του ΙΕΝΕ δείχνει επενδύσεις άνω των 200 δισ. δολαρίων στην ενέργεια στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέχρι το 2020

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Επενδύσεις άνω των 200 δισ. δολαρίων στην ενέργεια στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναμένονται ως το 2020, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης(ΙΕΝΕ) που παρουσιάστηκε απόψε.
Τη μερίδα του λέοντος (110 - 120 δισ.) σύμφωνα με τη μελέτη θα καλύψουν οι επενδύσεις στην ηλεκτρική ενέργεια (νέες μονάδες παραγωγής, δίκτυα, ανανεώσιμες πηγές, ορυχεία) καθώς οι πρόσθετες ανάγκες την επόμενη δεκαετία στην περιοχή εκτιμώνται σε 130 - 140 γιγαβάτ.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι προοπτικές για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα στο σύνολο των χωρών της περιοχής είναι θετικές για την επόμενη δεκαετία, ιδίως στις μεγάλες χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα).

Εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια υπάρχουν προοπτικές για σημαντικές επενδύσεις και σε όλους τους κλάδους. Ειδικότερα:
-Στο φυσικό αέριο (νέοι αγωγοί, μονάδες υγροποιημένου αερίου) οι επενδύσεις εκτιμώνται σε 30 δισ. δολάρια και θα κατευθυνθούν κυρίως στην Κύπρο (λόγω της πρόσφατης ανακάλυψης κοιτασμάτων) και στα Δυτικά Βαλκάνια όπου οι υποδομές κατασκευάζονται από την αρχή.
-Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν οι αγωγοί που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στην περιοχή, για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κεντρική Ασία και την Κασπία προς την Ευρώπη. Στα έργα αυτά αναμένονται επενδύσεις 20 δισ. δολαρίων.
-Σημαντικό ενδιαφέρον και επιχειρηματικές κινήσεις καταγράφονται ήδη στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Όπως επισημαίνεται ήδη γίνονται ή προετοιμάζονται έρευνες σε Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία και Κύπρο ενώ σύντομα ακολουθεί η Ελλάδα. Οι συνολικές επενδύσεις στον τομέα εκτιμώνται σε 20 δισ. δολάρια.
-Τέλος, στον τομέα της διύλισης που περιλαμβάνει επέκταση - αναβάθμιση διυλιστηρίων, κατασκευή αγωγών και αποθηκευτικών χώρων οι επενδύσεις εκτιμώνται σε 15 δισ. δολάρια.

Φοιτητικές εκλογές 2011:Τα αποτελέσματα των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011


 

Σε λίγη ώρα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών .

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Οι παρακάτω σύνδεσμοι θα αρχίσουν να λειτουργούν μόλις ανέβουν τα πρώτα αποτελέσματα

http://ekloges.dap.gr/apotelesmata/aei-total

http://ekloges.dap.gr/apotelesmata/aei

http://ekloges.dap.gr/apotelesmata/tei-total

http://ekloges.dap.gr/apotelesmata/tei

 

Πηγή: Exomatiakaivlepo

Ο ΚΑΦΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

Οι άντρες που πίνουν καθημερινά μεγάλες ποσότητες καφέ διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη - και εξαιρετικά μικρότερο να εκδηλώσουν επιθετικές μορφές της νόσου, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες οι...
οποίοι παρακολούθησαν επί δύο δεκαετίες σχεδόν 48.000 άντρες.
Όπως διαπίστωσαν, όσοι πίνουν έξι ή περισσότερους καφέδες την ημέρα έχουν κατά 20% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν οποιαδήποτε μορφή της νόσου, η οποία είναι η συνηθέστερη μορφή ανδρικού καρκίνου.
Έχουν επίσης κατά 60% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν επιθετικές μορφές, οι οποίες εξαπλώνονται σε άλλα όργανα του σώματος και μπορεί να απειλήσουν τη ζωή.
Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην αμερικανική «Επιθεώρηση του Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου» (JNCI) και βασίζεται στην παρακολούθηση των εθελοντών από το 1986 έως το 2008. Κάθε τέσσερα χρόνια, οι εθελοντές συμπλήρωναν ειδικά ερωτηματολόγια για την κατανάλωση καφέ και άλλες συνήθειές τους.
Στη διάρκεια των ετών που μεσολάβησαν, 5.035 από τους εθελοντές διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη, με 642 από τους ασθενείς να χάνουν τελικά τη ζωή τους εξαιτίας του.
Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν όλους τους άλλους πιθανούς παράγοντες κινδύνου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καφές ασκεί προστατευτική δράση – και πως όσο περισσότερο πίνει κανείς, τόσο το καλύτερο.
Είναι η πρώτη μεγάλη μελέτη που εξετάζει ειδικά τη σχέση μεταξύ καφέ και μεταστατικού καρκίνου του προστάτη, δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Κάθριν Γουϊλσον, ερευνήτρια στο τμήμα Επιδημιολογίας της Σχολής Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
«Το εύρημά μας είναι σημαντικό, διότι δεν υπάρχουν πολλοί τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη», είπε. «Ωστόσο, το εύρημά μας θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες μελέτες, καθώς και να βρούμε κάποια βιολογική εξήγηση για την παρατήρησή μας, προτού προχωρήσουμε σε συστάσεις προς το κοινό».
Οι ερευνητές τονίζουν πως ο καφές περιέχει πολλά συστατικά που ασκούν διάφορες βιολογικές επιδράσεις, αλλά δεν ξέρουν ποιο ή ποια είναι αυτά που ωφελούν τον προστατικό αδένα.
Η μελέτη δεν έδειξε να υπάρχει διαφορά στο όφελος μεταξύ κανονικού και ντεκαφεϊνέ καφέ, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν είναι η καφεΐνη αυτή που ασκεί την καθοριστική επίδραση.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι εξαιρετικά συνηθισμένος, καθώς υπολογίζεται ότι προσβάλλει έναν στους έξι άντρες, ιδίως μετά την ηλικία των 50-60 ετών.
Ωστόσο, είναι και ένας από αυτούς με πάρα πολύ υψηλά ποσοστά επιβίωσης, αφ’ ενός διότι υπάρχουν εξετάσεις που τον ανιχνεύουν σε πολύ πρώιμα στάδια, αφ’ ετέρου διότι σε πολλές περιπτώσεις εξελίσσεται πάρα πολύ αργά, μη απειλώντας ποτέ την ζωή του ασθενούς.

Eίστε ανεπιθύμητοι»



Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς αποφάσισε να κηρυχτούν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στη Κεφαλονιά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς αποφάσισε να κηρυχτούν ως ανεπιθύμητα πρόσωπα οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στη Κεφαλονιά.
Συγκεκριμένα, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου, το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία και μετά την αρχική εισήγηση του Δημάρχου, να σηκωθούν άμεσα μαύρες σημαίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία, ως διαμαρτυρία για τη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει δύο τμήματα του ΤΕΙ.
Μετά από εισηγήσεις διαφόρων συμβούλων της πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος έβαλε στο τραπέζι του Δ.Σ. να κηρυχτούν ανεπιθύμητα πρόσωπα οι Κεφαλονίτες υπουργοί και οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στο νησί μας. Εκεί παρενέβη ο Δήμαρχος προσπαθώντας να «ρίξει τους τόνους» λέγοντας: «να δούμε πρώτα τι θα καταφέρει η επιτροπή προσωπικοτήτων που θα συσταθεί και θα μεταβεί στην Αθήνα και αμέσως συγκαλούμε νέο Δ.Σ. και αποφασίζουμε. Να απαντήσουμε κλιμακωτά».
Παρά τις εκκλήσεις του Δημάρχου το σώμα αποφάσισε τελικά να κηρυχτούν ανεπιθύμητοι οι Κεφαλονίτες υπουργοί, που δύο χρόνια τώρα δεν έχουν αποδείξει στη πράξη την… αγάπη τους για τη Κεφαλονιά.
To e-kefalonia, συνομίλησε τηλεφωνικά με το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη ο οποίος μας επιβεβαίωσε την απόφαση αυτή. «Είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πρέπει να γίνει απ’ όλους σεβαστή» μα είπε.
Σημείωση: Είναι ίσως η πρώτη φορά που Δημοτικό Συμβούλιο στη Κεφαλονιά παίρνει μια τόσο σκληρή απόφαση.
 
 

Αλ. Παπαρήγα: Ό, τι χάσουν οι εργαζόμενοι θα το χάσουν για πάντα

Ό, τι χάσουν οι εργαζόμενοι στην κρίση θα το χάσουν για πάντα, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης.

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ακόμη ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι προσωρινά ή έκτακτα, αλλά για πάντα και υποστήριξε πως όταν  ξεπεραστεί αυτή η κρίση θα έρθει άλλη, πιο δύσκολη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και σε 10-15 χρόνια αυτό που λέμε σήμερα Ευρώπη, Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να έχει αλλάξει πολύ.

Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους να εμποδίσουν με τους αγώνες τους τα χειρότερα, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος.

Star.gr

Εδώ είμαστε λίγοι, ΕΚΕΙ είμαστε πολλοί....(Αφιέρωμα Πόντος)

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

 




Έλληνες του Πόντου


Γενοκτονία Ελλήνων Πόντου

 
 
Πηγή:  ΒΙΣΑΛΤΗΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ

 

Άνοδο φαίνεται πως σημειώνει η γαλάζια νεολαία και πτώση η αντίστοιχη της ΠΑΣΠ. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σημειώνει άνοδο μία με δύο ποσοστιαίες μονάδες ...
και φτάνει σε ποσοστό 41-43%. Η παράταξη της ΠΑΣΠ σημειώνει καθίζηση καθώς αναμένεται να κυμανθεί στο 25-27%. Πτώση και για την  ΠΚΣ που θα κοντοροχτυπηθεί όπως φαίνεται με την ΕΑΑΚ για την τρίτη θέση, ενώ μικρή άνοδο θα σημειώσει όπως φαίνεται και η ΑΡΕΝ που θα κυμανθεί στο 4-6%.

Fimotro

Αντώνης Σαμαράς στο Economist :«Δεν συναινώ στο λάθος....»

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

 

Συνεχίζεται η αθλιότητα με τις ΜΚΟ.. Το Πα.Σο.Κ. τους χαρίζει εκατομμύρια που πληρώνει ο μ@κ@κ@ς ο Έλληνας

Τετάρτη, Μάϊος 18, 2011


Την ίδια ώρα που όλοι έγραφαν για τις,τουλάχιστον, περίεργες ΜΚΟ και την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ και ενώ διαβεβαίωναν ότι τάχα θα επανεξετάσουν το θέμα
με νόμο έσβηναν τα πρόστιμα τα οποία τους είχε επιβάλλει η εφορία που έκρινε ότι κακώς δόθηκαν τεράστια ποσά χωρίς παρακράτηση φόρου...
Δείτε το ΦΕΚ
πηγή : ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ

Υφυπουργός της κυβέρνησης δεν ξέρει ακόμα τι έχει ψηφίσει...

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

 

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας , ο κ. Γ. Ντόλιος (υφυπουργός Εσωτερικών), ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Γιώργου Παπαδάκη.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι είπε για την δανειακή σύμβαση και την υποθήκη της δημόσιας περιουσίας, σε ερώτηση της κ. Πυργιώτη...
"Εμείς δεν έχουμε πει ότι θα υπογράψουμε δάνεια ενυπόθηκα !!!

Τι εννοείτε ενυπόθηκη;
Κατ αρχήν υπάρχει η δήλωση του πρωθυπουργού..
Όχι δεν είναι αλήθεια 
Δεν..σε καμιά περίπτωση δεν είναι αλήθεια αυτό ..
Mα δέν έγινε ούτε σε εμάς για το Θεό..
Ένα ζήτημα έχει ανακύψει δια του τύπου, απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας που είπε ότι είναι προσβλητικό να λέγεται ότι..."
Αυτά είπε ο κ. Ντόλιος, αυτά είπε υφυπουργός της κυβέρνησης, που έρχεται μετά από έναν χρόνο και μας λέει ότι :
Εμείς δεν έχουμε πει ότι θα υπογράψουμε δάνεια ενυπόθηκα !!!
Απλά είναι ένα θέμα που ενέκυψε δια του τύπου..
Τι μας λες κ. Ντόλιο, μετά από ένα χρόνο ακόμα δεν κατάλαβες τι έχεις υπογράψει;;
 
 
Πηγη: Exomatiakaivlepo.blogspot.com

Στη Μόσχα βγάζουν αφρούς κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

 

pap_dr 


Η Μόσχα δε θέλει ούτε να ακούει για τον Γιώργο Παπανδρέου, μας είπε χθες Ρώσος διπλωμάτης, που υπηρετεί σε μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. 
Και έχει απόλυτο δίκιο. 


Υπό τη «σκιά» λοιπόν των κινητοποιήσεων των διπλωματών και της στοχευμένης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Alexander Grushko, όλα δείχνουν... πολύ χειρότερα.

Κι ας προσπάθησε πολύ το ΥΠΕΞ να «ανεβάσει» επικοινωνιακά το θέμα της εδώ παρουσίας του Ρώσου αξιωματούχου, με αφορμή το συνέδριο για θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας που συνδιοργανώνουν το ελληνικό και το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Κι ας είπε ο κ. Δρούτσας μεταξύ άλλων, που στόχο είχαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, τα εξής: «Δε χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι οι διμερείς μας σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι σε εξαιρετικό επίπεδο σε όλους τους τομείς. 

Βασίζονται σε μία βαθιά φιλία των δύο λαών μας». Τάδε έφη ο Δημήτρης Δρούτσας ή πως λέμε, «χάντρες στους ιθαγενείς». 


Ένας ΥΠΕΞ για κλάματα! 

Ο Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος οδεύει από γκάφα σε γκάφα, λειτουργώντας ως επικεφαλής ΜΚΟ και απαξιώνοντας εντελώς το ΥΠΕΞ, καταβάλλει προσπάθεια να «μαζέψει» τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις, για λογαριασμό του προϊσταμένου του πρωθυπουργού. 
Όμως, εις μάτην.

Οι Ρώσοι έχουν «χρεώσει» την ελληνική κυβέρνηση στην αμερικανική σφαίρα επιρροής. 

Μάλιστα, δεν έχουν καμία αμφιβολία: η Αθήνα, είναι πλέον προτεκτοράτο της Ουάσινγκτον, λένε χαρακτηριστικά, χωρίς φωνή και χωρίς την παραμικρή δυνατότητα με αυτή την κυβέρνηση, αυτόνομης παρουσίας ή διεθνούς παρέμβασης.

Με τα διεθνή «σοσιαλιστικά» ερείσματα μάλιστα του Έλληνα πρωθυπουργού να «καίγονται»  το ένα μετά το άλλο, τα πράγματα για την Αθήνα χειροτερεύουν συνεχώς... 

Η «ακύρωση» από την προεκλογική κιόλας περίοδο (θυμηθείτε τι είπε για τους αγωγούς στην Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου) της πολιτικής του Κώστα Καραμανλή στις ελληνορωσικές σχέσεις, όπως ήταν φυσικό εξόργισε τη Μόσχα.

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η Αθήνα, στο θέμα του ζωτικής γι’ αυτούς σημασίας αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, «κρύβεται» πίσω από τις βουλγαρικές αιτιάσεις, ενώ γελάνε με τις περιβαλλοντικές «ενστάσεις» που κάποιοι αναμασούν στην Ελλάδα.

Από την άλλη, η οργή των Αμερικανών για την πολιτική του Κώστα Καραμανλή, έχει αποτυπωθεί στα τηλεγραφήματα των διπλωματικών τους αποστολών, που διέρρευσαν μέσω των wikileaks.

Έξαλλοι με τον Παπανδρέου οι Ρώσοι
Το τι λέγεται εδώ και καιρό στις ρωσικές διπλωματικές αποστολές στην Ευρώπη για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν περιγράφεται! Ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Μόσχα.

Μια επίσκεψη, που είχε ως αποτέλεσμα και την ειρωνική δήλωση του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ (για την προσφυγή μας στο ΔΝΤ), ο οποίος, αν και θετικά διακείμενος, δεν πίστευε στα αυτιά του, με τους συμβούλους του να λένε αργότερα ότι ο Παπανδρέου... τους κοροΐδευε!

Είναι φανερό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην προσπάθειά του να αποσπάσει την εύνοια των Αμερικανών, γύρισε την εξωτερική της χώρας μας πολλά χρόνια πίσω, απαξιώνοντάς την στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και καθιστώντας την υποτελή στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κατεστημένο.

Τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι...
Η προσωπική επιστολή του συνδικαλιστή πρέσβη Δασκαρόλη, η οποία διέρρευσε στον Τύπο και περιείχε πολύ βαριές κατηγορίες κατά των αρμοδίων για την εξωτερική πολιτική της χώρας, προκάλεσε αμηχανία στο ΥΠΕΞ.

Φυσικά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία επιδίδεται διαρκώς σε μυστική διπλωματία (η συνάντηση στο Ερζερούμ και τα όσα έγιναν εκεί μιλούν από μόνα τους) την ώρα μάλιστα που «στραγγαλίζει» οικονομικά τους διπλωμάτες φορολογώντας την αποζημίωση υπηρεσίας αλλοδαπής, έχει αυξήσει κατακόρυφα τα μυστικά κονδύλια. 

Όπου, δεν υπάρχει το λεγόμενο αγγλιστί accountability, δηλαδή, η υποχρέωση λογοδοσίας...
Νίκος Χιδίρογλου

Γ. Μιχελάκης: διευκρινίσεις για συναίνεση

18 Μαΐου 2011



http://images.inews.gr/116/nea-nd-kata-nd-kai-o-polemos-synechizetai.jpgΔιευκρινήσεις για τους λόγους που οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά στο να προβεί σε νέα δήλωση, κυρίως προς τους Ευρωπαίους, που συνεχίζουν να πιέζουν προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, έδωσε ο Γιάννης Μιχελάκης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. "Ειναι σαφές σε όλους. Οι χθεσινές δηλώσεις που έγιναν από τις Βρυξέλλες καταργούσαν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η δήλωση Σαμαρά είναι μια δήλωση εθνικού ηγέτη, είπε και όχι αρχηγού κόμματος συνέχισε.



"Τονίζει πως στη χώρα υπάρχει κυβέρνηση, μπορεί να διαφωνούμε αλλά υπάρχει. Υπάρχει η αντιπολίτευση, κάνει κριτική, υπάρχει το σύνταγμα , υπάρχουν θεσμοι. υπάρχει αξιοπρέπεια. Παρεμβάσεις με την οποία καταργείται ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να γίνονται", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο έντονων πιέσεων.

"Δεν ανησυχώ για τίποτα. Δεν μας πήρε κανένας τηλέφωνο", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση αν έχει υπάρξει απευθείας πίεση προς τη ΝΔ ή αν ανησυχεί πως θα υπάρξει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση πως με τον τρόπο που έγιναν δεν ήταν σωστές, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, διευκρίνισε πως " δεν έχει τεθεί θέμα συγκυβέρνησης, δεν υπάρχει τίποτα ανοιχτό, δεν υπάρχει κανένα θέμα συγκυβέρνησης". Σχετικά με τα όσα είπε χθες στο συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός περί εθνικής συννενόησης, ο Γιάννης Μιχελάκης διερωτήθηκε αν "η έλλειψη συννενόησης είναι αυτή που έχει εμποδίσει την κυβέρνηση να κυβερνήσει και να χαράξει την πολιτική της. Πίσω από τη λέξη συναίνεση η κυβέρνηση κρύβει την αναποτελεσματικότητά της" ,δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί πουθενά.

"Αυτή η συνταγή δεν βγαίνει. Ειναι πλέον σαφές. Μετά τρία χρόνια το έλλειμμα δεν περιορίζεται , οι θυσίες του ελληνικού λαού πάνε χαμένες. Εμείς έχουμε την πρόταση, την κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο, ειναι κοστολογημένη, αναφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο σε αποκρατικοποιήσεις, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει ούτε μια αποκρατικοποίηση. Η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί τίποτα, εφαρμόζει μια αδιέξοδη πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά", επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

" Καταθέσαμε μια πρόταση που πιστεύουμε πως μπορεί να δημιουργήσει το κατάλληλο σοκ. Αν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα υπερψηφίσει μέτρα του κόμματος τα οποία θα εφαρμόσει η κυβέρνηση." Το μίγμα όμως της πολιτικής που συνεχίζει να κάνει η κυβέρνηση θα το καταγγείλουμε. Το ζήτημα δεν είναι να πεις ναι στα μέτρα. Το θέμα είναι να τα υλοποιήσεις. Δεν έχουν κάνει ούτε μια αποκρατικοποίηση. Τί τους έχει εμποδίσει να τα κάνουν", διερωτήθηκε.

El-Erian (PIMCO): Χωρίς τον Strauss-Kahn αυξάνονται οι πιθανότητες ελληνικής χρεοκοπίας

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011
Η πιθανότητα χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αυξάνεται έπειτα από τη σύλληψη του Dominique Strauss-Kahn, δηλώνει ο Mohamed El-Erian, διευθύνων σύμβουλος της PIMCO και ένας από τους φημολογούμενους υποψηφίους για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ.
«Μην υποτιμάτε το πόσο σημαντικός ήταν ο Dominique Strauss-Kahn στο συντονισμό των δράσεων», είπε ο El-Erian μιλώντας στο Bloomberg. «Είναι η χειρότερη δυνατή στιγμή να χάσει κανείς το στρατηγό του. Το ΔΝΤ είναι απαραίτητο για να συντονίσει τη διαδικασία της παγκόσμιας ανάρρωσης».
«Ήταν αυτός που έπειθε τους πάντες να παίξουν από την ίδια παρτιτούρα. Χωρίς αυτόν, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να συντονιστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», πρόσθεσε ο El-Erian.
Όπως είπε, το ΔΝΤ θα πρέπει να κοιτάξει τα προσόντα των υποψηφίων διαδόχων του και όχι τον τόπο καταγωγής του. Πάντως, ο ίδιος υποβάθμισε τη φημολογούμενη υποψηφιότητά του. «Είμαι πολύ χαρούμενος στην Καλιφόρνια», είπε, αναφερόμενος στον τόπο όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της PIMCO, της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων στο κόσμο. «Έχω μία από τις καλύτερες δουλειές στον κόσμο».

Πηγή:  Isotimia.gr

Γιατί τόση πρεμούρα για συναίνεση; Τι ετοιμάζουν;

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι σχεδόν ξαφνικά το ντόπιο κατεστημένο (κυρίως μέσω των ΜΜΕ) και η τρόϊκα, επιζητούν διακαώς τη συναίνεση.
Και όταν λένε συναίνεση, μην πάει ο νους σας ότι θέλουν τη συναίνεση του λαού με κάποιο δημοψήφισμα. Όχι βέβαια. Ο λαός είναι γραμμένος στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Επιζητούν τη συναίνεση των πολιτικών ηγεσιών των δύο κομμάτων εξουσίας (Παπανδρέου και Σαμαρά), αφού όλοι γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι κόμματα αρχηγικά. ΄Έτσι κι αλλιώς τα υπόλοιπα «πρόβατα» που είναι στα κομματικά μαντριά θα ακολουθήσουν και το ξέρουν.

Όμως, για να αρχίσει αυτό το γαϊτανάκι της συναίνεσης ξαφνικά και μάλιστα η τρόϊκα το βάζει ως δήθεν προαπαιτούμενο (αν είναι δυνατόν), αυτό σημαίνει ότι κάτι πολύ σοβαρό ετοιμάζουν και πάντως πολύ σοβαρότερο από το μέχρι στιγμής μνημόνιο. Τι μπορεί να είναι αυτό;;

Τέσσερα πράγματα μπορεί να σχεδιάζουν:

1) Είτε σχεδιάζουν να πάνε τη χώρα σε κάποια μορφή σκληρής αναδιάρθρωσης του χρέους, η οποία θα σημαίνει…. χρεοκοπία και την οποία δεν μπορεί να αποφασίσει μόνο του το ΠΑΣΟΚ.

2) Είτε σχεδιάζουν μεγάλες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που δεν μπορεί να σηκώσει μόνο του το ΠΑΣΟΚ.

3) Είτε σχεδιάζουν μια γιγαντιαία επιχείρηση ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ, με διαδικασίες express, χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες των διαγωνισμών.

4) Είτε τέλος, σχεδιάζουν την απευθείας υποθήκευση τμημάτων της δημόσιας περιουσίας για τη λήψη νέου δανείου. Ακούγεται για 60 δις ευρώ.

Μπορεί φυσικά να σχεδιάζουν κάποιο συνδυασμό από τα πιο πάνω ή και όλα μαζί ανάλογα.

Εμείς, με όση φωνή διαθέτουμε, ένα πράγμα μόνο έχουμε να πούμε.

Εάν οι αποφάσεις που θα ληφθούν αφορούν τις δύο πρώτες περιπτώσεις, απλά θα εξαφανιστούν τα κόμματα που θα το επιχειρήσουν.

Εάν όμως οι αποφάσεις αφορούν τις δύο τελευταίες περιπτώσεις, τότε δεν θα πρόκειται απλά για λανθασμένες πολιτικές πράξεις και αντισυνταγματικές ενέργειες, αλλά για πράξεις προδοσίας του ελληνικού λαού, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.

Είμαστε περίεργοι να δούμε ποιοι θα πάρουν αυτές τις αποφάσεις.
 
Πηγή: filologos10.wordpress.com  και Te-ra-stio 


Δηλώσεις Θ. Πάγκαλου για Όλι Ρεν και νέα μέτρα






 Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Τη διαφωνία του με τους όρους της πολιτικής συναίνεσης που θέτει ο Όλι Ρεν εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είναι λάθος ο Όλι Ρεν να λέει πως, όταν υπάρχει συναίνεση, λειτουργεί καλύτερα η δημοκρατία» δήλωσε και τόνισε ότι, όπως παρουσιάζεται από τα μέσα ενημέρωσης, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος με τις δηλώσεις του προσθέτει πολιτικούς όρους στη διαχειριστική θέση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ελληνικό κράτος, κάτι που δεν είναι ορθό και δυσχεραίνει τα πράγματα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι, όπως είναι φυσικό, σε μια τέτοια περίπτωση, «εάν μου βάλεις πολιτικούς όρους, θα πούμε μάζεψε τα χέρια σου».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας πως οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από το Α.Σ.Ε.Π., για να γίνουν μόνιμοι.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση κατέφυγε στο μνημόνιο, για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ενώ, σε ό,τι αφορά στην καταβολή της πέμπτης δόσης, είπε πως, αν δεν τηρήσουμε το μνημόνιο, διασφαλισμένο δεν είναι τίποτα.

Τέλος, αναγνώρισε ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος των εσόδων και συγκεκριμένα η αύξησή τους, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι αρκετή η δράση της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής, ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις επεσήμανε πως με τον τρόπο αυτό ορισμένες λειτουργίες του κράτους μπορεί να γίνουν φθηνότερες για τον Έλληνα πολίτη.

Πηγή:  Zougla.gr

Ο Σταρκ υποψιάζεται “παιχνίδι” με την αναδιάρθρωση

18.05.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε αντίθεση με την απογοητευτική για το μέλλον του τόπου βεβαιότητα, που εξέφρασε χθες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, περί του μη αναστρέψιμου της προοπτικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, έστω και με ήπιο τρόπο, ο Γιούργκεν Σταρκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άνθρωπος της αγοράς, διατύπωσε την πεποίθησή του ότι το ελληνικό χρέος είναι, υπό προϋποθέσεις, βιώσιμο.
«Αν το οικονομικό πρόγραμμα που βρίσκεται στο τραπέζι εφαρμοστεί σημείο προς σημείο, τότε μπορούμε να πούμε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη οδό να ακολουθήσει, παρά μονάχα να προωθήσει τη δημοσιονομική προσαρμογή. Μια αναδιάρθρωση θα αποτελούσε συνταγή καταστροφής, που θα άφηνε όλες τις ελληνικές τράπεζες στον αέρα. Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι μια αναδιάρθρωση, μια υποτίμηση της αξίας των ομολόγων, ή οτιδήποτε άλλο, θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας», ήταν τα λόγια του Γιούργκεν Σταρκ.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον σημείο της δημόσιας παρέμβασης του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ωστόσο, έχει να κάνει με τις υποψίες που εξέφρασε, αναφορικά με τον ρόλο αναλυτών, επενδυτών και γκουρού του Σίτι του Λονδίνου, καθώς και της Wall Street, στη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

Statesmen.gr

Τι πληρώνει ο Καραμανλής;

 17 Μαΐου 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/karamanlis_1.jpg?w=376&h=282

ΠΛΗΡΩΝΕΙ τη στήριξη που παρείχε στον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο για το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν.
ΠΛΗΡΩΝΕΙ την ξεφτίλα της κυβέρνησης Μπους που εισέπραξε το βέτο της Ελλάδος στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ως μόχλο πίεσης στα Σκόπια (κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Συμμαχίας). Απο τότε μας τη φυλάνε. Θυμηθείτε ΠΟΤΕ ξεκίνησαν οι επιθέσεις των ΜΜΕ στον Καραμανλή.
ΠΛΗΡΩΝΕΙ την ανεξάρτητη ΕΘΝΙΚΗ στρατηγική και τη συνεργασία με τη Ρωσία σε θέματα αμυντικών εξοπλισμών αλλά κυρίως Ενέργειας.
ΠΛΗΡΩΝΕΙ το ξήλωμα των υποκλοπών στις τηλεφωνικές συνομιλίες της Κυβέρνησης των αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικών παραγόντων κλπ απο τις αμερικάνικες υπηρεσίες διαμέσου του δικτύου της VODAFONE.
Έχουν βαλθεί να τον ΤΣΑΛΑΚΩΣΟΥΝ με επιθέσεις απο ΜΜΕ, ύποπτους εμπρησμούς σε προεκλογικούς χρόνους (όπως και το 2007), μεγέθυνση σκάνδαλων που πρωταγωνιστεί μια δράκα ΑΠΛΗΣΤΩΝ λειτουργών και που βεβαίως ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρέπει να περιλαμβάνουν έστω και έναν ΑΝΑΞΙΟ κληρικό ώστε να αποδομηθεί η εικόνα και η δύναμη της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Σημερα, μπορεί πλέον να βάλουμε την προσθήκη ότι πλήρωσε και το ΟΧΙ στους οικονομικούς δολοφόνους του ΔΝΤ τον Ιούνιο του 2009.

Ραγκούσης: Η δήλωση της ημέρας!!!!! Την κρατούμε...

18 Μαϊ 2011

Ραγκούσης: Καμία απόλυση στο δημόσιο!

(«Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο γιατί πετύχαμε τεράστια μείωση στο μισθολογικό κόστος»)

Η στάση του Eurogroup δείχνει ότι θεωρούν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ “τελειωμένη”

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011


Εδώ κι ένα χρόνο η μόνιμη επωδός της κυβέρνησης και ειδικά του Γ. Παπανδρέου είναι ότι έχει τη στήριξη των Ευρωπαίων, ότι εμπιστεύονται τις κυβερνητικές επιλογές, ότι ανακτήθηκε η αξιοπιστία της χώρας και άλλα πολλά.
Οι τελευταίες εξελίξεις στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν αυτό που φαινόταν εδώ και λίγο καιρό. Ότι πλέον η Κομισιόν και φυσικά και το ΔΝΤ έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν τους εμπιστεύονται πλέον και.... αναζητούν λύσεις για να προχωρήσουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα που έχουν βαλτώσει.
Βλέποντας τα οικονομικά στοιχεία, την αδυναμία να μειωθεί το έλλειμμα, την έκρηξη της ανεργίας, τη βαθιά ύφεση και τη διάλυση του κυβερνώντος κόμματος που δεν μπορεί να αποφασίσει ούτε για τα αυτονόητα χωρίς να τσακωθεί κάποιος υπουργός, οι ξένοι πλέον δείχνουν ότι θέλουν να βάλουν στην άκρη την κυβέρνηση.
Αυτό είναι το νόημα της συναίνεσης που ζητούν από την Ελλάδα. Διότι αν δεν θεωρούσαν ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι για τα… μπάζα, τότε γιατί να ζητήσουν και την ψήφο των άλλων κομμάτων; Θα άφηναν τον κ. Παπανδρέου να ψηφίζει ότι θέλει, όποτε θέλει και με όποιον τρόπο θέλει, όπως έκανε άλλωστε τόσο καιρό.
Η στάση του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δείχνει ότι θεωρούν τον πρωθυπουργό “τελειωμένο”, είτε αυτό γίνει τώρα, είτε λίγο αργότερα.
Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και η αναφορά του για πρώτη φορά στην αναδιάρθρωση χρέους, δείχνουν ότι έχουν διαρραγεί οι σχέσεις του με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας σε ένα σεμινάριο στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο Γιούνκερ είπε ότι ίσως είναι απαραίτητο να γίνει μια «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους. Πρόσθεσε ότι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ελλάδας οφείλει να είναι η συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και η χρήση αυτών των κεφαλαίων για την αποπληρωμή μέρους του χρέους, που φθάνει σχεδόν το 150% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Σε αντάλλαγμα, είπε ο Γιούνκερ, μπορεί να εξεταστεί κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του χρέους. «Εάν η Ελλάδα κάνει όλες αυτές τις προσπάθειες, τότε πρέπει να δούμε εάν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε μια ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αντιτίθεμαι αυστηρά σε μια μείζονα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή ο Eπίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των όρων του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι θα μπορούσε να εξεταστεί «αναδιάταξή» (reprofiling) του, ενώ ζήτησε διακομματική συναίνεση για να επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου
Η αλλαγή στη στάση του Eurogroup είναι σημαντική για το ελληνικό πρόβλημα και προοιωνίζεται σημαντικές εξελίξεις.
Η μπάλα πάει πλέον στον Αντώνη Σαμαρά και στο πώς θα διαχειριστεί την αλλαγή πλεύσης των Ευρωπαίων. Η πρώτη κίνησή του, να συναινέσει μόνο σε μέτρα που είναι για το εθνικό καλό, κρίνεται σωστή. Η επόμενη θα είναι σαφώς να αλλάξουν όλες εκείνες οι εξωφρενικές ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Είναι αυτό που έλεγε τόσο καιρό, ότι μόνο η επαναδιαπραγμάτευση είναι η μόνη λύση.
Α.Ψ.
ΥΓ. Και να πούμε και κάτι άλλο: Καταφεύγουν στον Σαμαρά και τη ΝΔ επειδή ξέρουν ότι αν η κυβέρνηση περάσει αυτά τα μέτρα θα πέσει από το … ΠΑΣΟΚ
 
Πηγή:  antinews.gr  και ΑΕΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Επισπεύδεται η πώληση της συμμετοχής του δημοσίου στον ΟΤΕ

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Υπό τη μεγάλη πίεση της Τρόικας, η κυβέρνηση επισπεύδει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο ξεχωρίζει...
η διάθεση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, ακόμα και εντός του Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι χθες η άνθρωποι της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια του Eurogroup, όπως και τα στελέχη της Τρόικας κατά τις προηγούμενες εβδομάδες ασκού ασφυκτικές πιέσεις στην Ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε άμεσες ιδιωτικοποιήσεις, ξεκινώντας από τις εισηγμένες ΔΕΚΟ.

Αναφορικά με τον ΟΤΕ, όπου είναι πλέον σχεδόν κοινό μυστικό ότι θα ξεκινήσει η προσπάθεια αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, θυμίζουμε ότι η ελληνική πλευρά μπορεί ως το τέλος του 2011 να πουλήσει το 10% με premium 15% σε σχέση με την μέση σταθμισμένη τιμή της μετοχής, όπως αυτή θα διαμορφωθεί 20 ημέρες πριν από την ενημέρωση της DT για τη συναλλαγή.

Τέλος, σημειώνεται ότι αν η συναλλαγή δεν γίνει ως το τέλος του έτους, τότε παύει η υποχρέωση καταβολής υπερτιμήματος, ενώ από τις αρχές του 2012 η Deutsche Telekom θα μπορεί να αγοράσει μετοχές μέσω του Χρηματιστηρίου.

Ο κόσμος χάνεται, αλλά ο Γιώργος βλέπει …”αχτίδες φωτός”

 

«Τίποτε δεν έγινε τυχαία». Αυτή η φράση που είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Εconomist, κάνοντας την ανασκόπηση των τελευταίων 18 μηνών, αποτυπώνει την πραγματικότητα. Ότι έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα και την οικονομία δεν έγινε τυχαία, έγινε με σχέδιο. Η καταστροφή της, η χρεοκοπία και η απαξίωση της χώρας έγινε με σχέδιο. Φανταστείτε δηλαδή να μην είχαν κάνει και προγραμματισμό.
Ο Γ. Παπανδρέου για ακόμη μια φορά προσπάθησε να μας κάνει να πιστέψουμε διαφορετικά από αυτά που βλέπουμε. Την ίδια στιγμή που οι σύμμαχοί του τον εγκαταλείπουν, ο Γιούνκερ μιλά για πρώτη φορά για αναδιάρθρωση, οι Ευρωπαίοι διώχνουν κακήν κακώς τον Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες και του λένε «έλα μόλις αποφασίσεις τι θες να κάνεις», ο πρωθυπουργός βλέπει «αχτίδες φωτός», ότι η χώρα βγαίνει από την ύφεση.
Τι να πούμε εμείς. Ότι τα φώτα που βλέπει ο κ. Παπανδρέου, είναι όπως έχουμε ξαναγράψει, το τρένο που έρχεται στο τούνελ.
Ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα και κυρίως η αποχώρηση από το Δημόσιο τομέα 150.000 υπαλλήλων. Με συνταξιοδοτήσεις, εθελούσιες εξόδους και φυσικά με απολύσεις που θα γίνουν μέσω… ΑΣΕΠ όπως προανήγγειλε και ο Γ. Ραγκούσης.
Για το έλλειμμα είπε ότι μειώθηκε 5 μονάδες αλλά ξέχασε να πει ότι πάλι στο 10% θα είναι φέτος. Μίλησε για μεταρρυθμίσεις αλλά έχει ξεχάσει να πει τι έγινε με το άνοιγμα των επαγγελμάτων (δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε).
Προανήγγειλε περικοπές σε επιδόματα και φοροαπαλλαγές καθώς και σε πωλήσεις εταιρειών όπως τα κρατικά πακέτα στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στον ΟΠΑΠ, στην ΕΥΔΑΠ και στα λιμάνια.
Απέρριψε το σενάριο της αναδιάρθρωσης όταν όλοι στην Ευρώπη είναι σίγουρο ότι θα γίνει και τέλος μίλησε για το μείζον θέμα των ημερών. Την εθνική συνεννόηση την οποία χαρακτήρισε και ως “εθνική αναγκαιότητα”. Εκείνη τη στιγμή, μάλιστα σταμάτησε να μιλά αγγλικά και μίλησε στα ελληνικά θέλοντας προφανώς να τον καταλάβουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Ως γνωστόν όμως, τα ελληνικά δεν είναι το φόρτε του, οπότε μάλλον χαμένος πήγε ο κόπος του. Όπως υπογράμμισε: «οι εμπειρίες των τελευταίων ετών, η σκληρή πραγματικότητα των συνθηκών δεν επιτρέπουν ωραιοποιήσεις ή ελπίδες σε μαγικές συνταγές. Απαιτούν σοβαρή και υπεύθυνη στάση, επιμονή και αφοσίωση εκ μέρους όλων. Αυτό πρέπει να εκφραστεί και να μεταδοθεί από όλους: την κοινωνία, τους επιχειρηματίες, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολιτικούς ηγέτες».
Με τον τρόπο αυτό προανήγγειλε και σειρά επαφών με πολιτικούς αρχηγούς, επιχειρηματίες και κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να τους πείσει να συναινέσουν.
Σε γενικές γραμμές επρόκειτο για μια ακόμη ομιλία κατά την οποία ενώ νομίζεις ότι λες πολλά στην ουσία δε λες τίποτε. Όχι κάτι ασυνήθιστο για τον κ. Παπανδρέου.
 
 
Πηγή:  ANTINEWS 

Πράσινη επιχείρηση αποπροσανατολισμού για τα υποβρύχια

 

 

Την ώρα που όλα τα φώτα έχουν στραφεί στο πρόσωπο του παρ’ ολίγον πρωθυπουργού – (νούμερο δύο κάποτε του ΠΑΣΟΚ) και πρώην υπουργό πολλών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου…
Την ώρα που όλοι ανέμεναν τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών Αλέξανδρου Αβατάγγελου, Μιχ. Ματαντού και Γιάννη Μπέλτσιου, κεντρικών προσώπων στην υπόθεση του σκανδάλου των υποβρυχίων,
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας σήμερα προς τους δημοσιογράφους αποκάλυψε ότι «κάποιοι κάνουν επαφές με επιφανή στελέχη κομμάτων (όπως είπε στην αρχή) ή κόμματος (όπως είπε στη συνέχεια) και δεν ξέρω τι πραγματεύονται ή αν κάτι παζαρεύουν…»!
Οι δημοσιογράφοι επέμειναν να τον ρωτούν ώστε να γίνει σαφέστερος. Γιατί κύριε Μπόλαρη μας λέτε τέτοιο πράγμα χωρίς να μας εξηγείτε τι εννοείτε; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί εντυπώσεις; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως κρύβετε στοιχεία ή θέλετε να καλύψετε συναδέλφους σας στο ΠΑΣΟΚ;
Ο κ. Μπόλαρης αρνήθηκε να απαντήσει.
Αποτέλεσμα; Όλοι θεωρούν ότι ο Μάρκος Μπόλαρης επιδίωξε:
1.    Να μετακυλήσει τις δυσάρεστες για το ΠΑΣΟΚ εντυπώσεις σε κάτι το αόριστο…
2.    Να προειδοποιήσει συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ που διαπραγματεύονται ή παζαρεύουν με τους μάρτυρες
3.    Να διαρρεύσει κάποια ότι στις συναντήσεις αυτές ήταν βουλευτές της ΝΔ (για αποπροσανατολισμό)
4.    Να στείλει μήνυμα στον Τσοχατζόπουλο ότι ελέγχει την κατάσταση…
Και οδού πως το έπαιξαν ορισμένες εφημερίδες
protothema.gr: «Επαφές με επιφανή στελέχη κόμματος, ώστε να «παζαρέψει» την υπόθεσή του, κάνει ένας εκ των εμπλεκομένων της υπόθεσης των υποβρυχίων, σύμφωνα με τον  πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, κ. Μάρκο Μπόλαρη.  

Έγκυρες πληροφορίες θέλουν τον κ. Μπόλαρη να «φωτογραφίζει» τον κ. Αλέξανδρο Αβατάγγελο, για τον οποίο οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο επιτελείο της επιτροπής είναι ότι συναντάται με στελέχη της ΝΔ».
REAL.GR :Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η καταγγελία του προέδρου της επιτροπής κ. Μπόλαρη ο οποίος συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους είπε: «Πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στην επιτροπή οι μάρτυρες. Δεν είναι δυνατόν να μην εμφανίζονται στη Βουλή και την ίδια ώρα να συναντώνται με στελέχη κόμματος και να παζαρεύουν. Δεν ξέρουμε ούτε τι συζητούν, ούτε τι παζαρεύουν. Ξέρουμε ωστόσο ότι έχουν γίνει τέτοιου είδους συναντήσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες του κ. Μπόλαρη στρέφονται κατά στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο φέρεται να συναντήθηκε με τον κ. Αβατάγγελο.
Αν ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής Νεοδημοκράτης και έλεγε τέτοιο πράγμα, θα έρχονταν στην Βουλή ολόκληρη η επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με δέκα πρώην Υπουργούς και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να θέτει το θέμα στην Ολομέλεια και να καλούν τον Πρόεδρο της Επιτροπής να πει ΤΩΡΑ ποιόν εννοεί αλλιώς τον καταγγέλλουν στον Ελληνικό λαό και άλλα χίλια δυο. Πότε επιτέλους αυτό το κόμμα θα αντιδράσει; Αύριο που θα έρθουν οι επιθεωρητές του ΣΔΟΕ για τα οικονομικά του Άκη, οι βουλευτές της ΝΔ θα δημιουργούν θέμα με τον Μπόλαρη;
Ξυπνήστεεεεεεεεε
Antiκοινοβουλευτικός
Κατά τα άλλα η  Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τη βίαιη προσαγωγή των επιχειρηματιών Αλ. Αβατάγγελου και Μιχ. Ματαντού, διότι ενώ είχαν κληθεί να καταθέσουν, ενώπιον της προανακριτικής, αρνήθηκαν. Μέσω των συνηγόρων τους, ενημέρωσαν για την απόφαση τους να μην παραστούν στη Βουλή, επειδή έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι από την Δικαιοσύνη. Ο Γιάννης Μπέλτσιος όμως που ήλθε, αφού επικαλέσθηκε το νόμο περί σιωπής κατέθεσε υπόμνημα σύμφωνα με το οποίο ισχυρίζεται πως είχε επιχειρηματική συμφωνία με την Ferostall, δεν έχει ουδεμία σχέση με προμήθειες υποβρυχίων, δεν λειτούργησε αντιπρόσωπος κανενός και όσα γράφονται για τη συμμετοχή του στην υπόθεση προέρχονται από επιλεκτική χρήση δημοσιευμάτων…

Πηγή:  ANTINEWS

Αρχειοθήκη ιστολογίου