Με κανέναν δεν σκοτωθήκαμε, θα συμπορευτώ με όλους, διαβεβαίωσε ο κ. Μειμαράκης και υπογράμμισε ότι εκείνος «έμεινε αμέτοχος». Υπογράμμισε δε ότι δεν βλέπει διάσπαση της ΝΔ και πως την άνοιξη το κόμμα θα πάει σε Συνέδριο. «Θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς με στήριξε όταν με έβαλε προσωρινό πρόεδρο, απλά απάντησα σε ένα δημοσίευμα που είχε αναφορά σε δηλώσεις του κ. Σαμαρά» είπε αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ με νόημα δήλωσε: «Μιλάω με όλους τους πρώην πρωθυπουργούς».

Σχετικά με τον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, με τον οποίο είχε έντονη αντιπαράθεση, τόνισε ότι «εγώ για τον κ. Παπαμιμικό είπα ότι δεν ήταν ικανός για γραμματέας, διέλυσε το κόμμα, ήταν πάνω από το μπόι του. Αν του πω να πάει πορτιέρης στο κόμμα, θα πάει. Είναι στρατιώτης του κόμματος», είπε ο κ. Μειμαράκης. Επίσης, τόνισε ότι η ΝΔ ήταν πάντα σε τροχιά να κυβερνήσει και φάνηκε αισιόδοξος ότι και τον Σεπτέμβριο και τον Γενάρη να μπορούσε να κυβερνήσει.

Μιλώντας στον Σκάι, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, είπε ακόμα πως σε περίπτωση που χάσει, «ο κ. Μητσοτάκης μου είπε ότι “θα με  συμβουλεύεται πότε πότε”» και υπογράμμισε ότι «εγώ δεν βλέπω μάχη, αλλά βλέπω ότι είμαστε σε ευγενή άμιλλα. Έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά μας ενώνουν οι αρχές της ΝΔ».

Ερωτηθείς για το αν θα αξιοποιηθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι απάντησε ότι  σαφώς όσα είναι ικανά στελέχη είναι αξιοποιήσιμα, αλλά, όπως είπε,  το να είσαι υποψήφιος δεν θεωρείται προβάδισμα. «Υπάρχουν πολλά ικανά στελέχη που δεν θεώρησαν ότι είναι η ώρα να είναι υποψήφιοι» πρόσθεσε. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κακώς πολιτικοποιήθηκε το τεχνικό ζήτημα με τις εκλογές και ότι στην περίπτωση εκείνη διαδραμάτισε «πυροσβεστικό ρόλο».  
Ο κ. Μειμαράκης παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος οι απολύσεις και δήλωσε ότι και τότε προσπάθησε να το επισημάνει, ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη του κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον κ. Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του περί απολύσεων: «Ο Αδωνις είχε πει ότι τις απολύσεις τις είχα κάνει εγώ, δεν θα μου πάρει τη δόξα η τρόικα και ο Μητσοτάκης». «Να βελτιωθεί το δημόσιο ποιοτικά και να μην γίνουν άλλες προσλήψεις. Το κράτος να είναι επιτελικό και να μην κάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες», ζήτησε.

Σχετικά με τον κ. Τζιτζικώστα είπε: «Δεν με ενόχλησε η  τοποθέτηση του, τον εκτιμώ αλλά στην παρούσα φάση πιστεύω ότι είμαι καλύτερος πρόεδρος». 

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται η ΝΔ ότι ψήφισε τη συμφωνία και τώρα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα, είπε ότι «κηρύσσει ανένδοτο κατά της λιτότητας» και διευκρίνισε ότι η ΝΔ δεν ψήφισε μέτρα αλλά χρονοδιάγραμμα και στόχους. «Μας υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας ένα κοινωνικό συμβόλαιο, αλλά  σήμερα έρχεται και παρουσιάζει ένα ασφαλιστικό που έπρεπε να το είχε φέρει στη σύγκληση των αρχηγών όχι σήμερα. Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός αυτό που έκανε και έσυρε τη χώρα στις εκλογές. Γι' αυτό δεν του έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε  σε μία πολιτική που όχι μόνο δεν την πιστεύουμε, αλλά πάει και στην αντίθετη κατεύθυνση - Είναι βαθύτατα υφεσιακά μέτρα», συμπλήρωσε.

Απέφυγε να απαντήσει αν θα πάει σε νέα συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που τον καλέσει, λέγοντας μάλιστα ότι «με λέει υπόδικο, πώς θα με καλέσει. Εγώ είμαι παλιός για να τσιμπήσω και να απαντήσω στο αν θα πάω γιατί θα εξαρτηθεί για το αν θα με καλέσει», είπε ο κ. Μειμαράκης χαρακτηριστικά.