Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«Να επιτραπεί η σπορά καλαμποκιού στο Ν. Πέλλας διότι τα στοιχεία το επιτρέπουν»




«Να επιτραπεί η σπορά καλαμποκιού στον Νομό Πέλλας διότι τα στοιχεία το επιτρέπουν» ζήτησε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μόσχο Κορασίδη για την σπορά αραβόσιτου στον Ν. Πέλλας».

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μόσχο Κορασίδη είχε για ακόμα μια φορά σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής προσκομίζοντας επίσημα στοιχεία από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Πέλλας σχετικά με την παρουσία του εντόμου Diabrotika στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
 
Ο κ. Τζαμτζής συνεργαζόμενος με τον κ. Τσαντάκη, τον Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Πέλλας, του ζήτησε πλήρη στοιχεία σχετικά με την παρουσία του εντόμου Diabrotika στο Ν. Πέλλας. 

Ο κ. Τσαντάκης έστειλε τα επίσημα στοιχεία που προέκυψαν κατόπιν έρευνας με τις κατάλληλες φερομονικές παγίδες, μεθοδολογία η οποία προτείνεται από τους οδηγούς επισκοπήσεων του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου. Ο κ. Τζαμτζής κατέθεσε αυτά τα στοιχειά στον Γενικό Γραμματέα κ. Μόσχο Κορασίδητονίζοντας ότι οι επίσημες μετρήσεις δείχνουν ότι η παρουσία του εντόμου στον Ν. Πέλλας είναι μηδενική και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εξάπλωσης του εντόμου στις καλλιέργειες. 

Ο κ. Μόσχος Κορασίδης απαντώντας στον κ. Τζαμτζή είπε ότι «μετά την κατάθεση αυτών των στοιχείων, θα εξεταστεί το θέμα άμεσα και θα προσπαθήσει να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό». 

Δείτε τα 2 επίσημα έγγραφα από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία κατατέθηκαν από τον κ. Τζαμτζή:








Αρχειοθήκη ιστολογίου