Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ… δεν είναι πια εδώ! Στο +4% η ΝΔ


Ήπιος Λόγος


Παραφράζοντας το πολιτικό σύνθημα με το οποίο γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων… το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ. Πόσο μάλλον, ενωμένο ή δυνατό.
Η δημοσκόπηση της «Public Issue», που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», φωτογραφίζει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ως αποτύπωμα πολιτικής κατεδάφισης του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και βρέθηκε στην εξουσία τα περισσότερα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου του «Βαρόμετρου» της Public Issue, η Νέα Δημοκρατία αποσπά προβάδισμα 4% (31%-27%), που είναι το μεγαλύτερο το οποίο έχει καταγραφεί για την Αξιωματική Αντιπολίτευση, μετά την άνοιξη του 2008, οπότε και το ΠΑΣΟΚ άρχισε να ξεπροβάλλει ως διεκδικητής της εξουσίας.
Το δε 27% που συγκεντρώνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, για κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, καθώς πρόκειται για εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, ένα μέγεθος το οποίο στατιστικά κινείται άνω του 30%, από τη στιγμή που στηρίζεται σε στάθμιση επί των εγκύρων ψήφων.
Η μέτρηση της «Public Issue» πάντως αφήνει παράθυρο και για μια ακόμη, καινοφανή εξέλιξη για το πολιτικό σύστημα, τουλάχιστον όπως το έχουμε βιώσει από το 1974 και εντεύθεν: Η επόμενη Βουλή πιθανολογείται ότι θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 7 κόμματα, μια εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα μετατρέψει σε υπόθεση-θρίλερ την αυτοδυναμία.
Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 11%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, οι Οικολόγοι 3,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%.
Τα συμπεράσματα της μέτρησης επιβεβαιώνουν την ταχεία κατάρρευση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ, που φαντάζει μη αναστρέψιμη, σε αντίθεση με την εκλογική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας, τα ποιοτικά στοιχεία της οποίας προδικάζουν τη διεύρυνση της διαφοράς των δυο κομμάτων.

STATESMEN

Η “χρυσή γενιά” Ελλήνων εφοπλιστών και τα 2 τρισ. δολάρια ορυκτού πλούτου


ΚΥΡΙΑΚΉ, 12 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011



Πως Έλληνες εφοπλιστές διαπρέπουν στο εξωτερικό μεταφέροντας υδρογονάνθρακες για άλλους την ώρα που ορυκτός πλούτος αξίας ενδεχομένως άνω των $2 τρις. παραμένει «θαμμένος» κάτω από την ευθυνοφοβία των κυβερνώντων.
Του Γιώργου Γ. Λιάρου
Ενώ οι Έλληνες εφοπλιστές πρωταγωνιστούν στην διεθνή «επανάσταση» του φυσικού αερίου, στην Αθήνα η κυβέρνηση αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο του έθνους τη στιγμή που η χώρα το χρειάζεται περισσότερο. Και αυτό ενώ έχει ήδη αναδυθεί μια νέα γενιά «Χρυσών Ελλήνων» που με την επιχειρηματικότητά της, την οξυδέρκεια και την ευθυκρισία της μαγνητίζει την προσοχή των διεθνών αγορών και αναδεικνύεται σε ισάξιο διάδοχο εφοπλιστών- θρύλων όπως ήταν ο Ωνάσης, ο Λιβανός, ο Νιάρχος ή ο Καρράς. 



Τα deals Αγγελικούση, Προκοπίου
Δύο κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές, ο Γιάννης Αγγελικούσης και ο Γιώργος Προκοπίου όπως έγινε γνωστό με διαφορά ενός 24ωρου την προηγούμενη εβδομάδα, έκλεισαν deals αξίας 2,5 δισ. δολ. για την ναυπήγηση 8 και 3 αντίστοιχα πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (ή LNG όπως είναι ευρύτερα γνωστά στις διεθνείς ναυτιλιακές αγορές). Η ζήτηση για τέτοια καράβια είναι τέτοια που ο μεγαλύτερος πλοιοκτήτης του κόσμου ο Νορβηγός John Fredriksen αποφάσισε να βγάλει από την ναφθαλίνη ένα τέτοιο πλοίο ηλικίας 34 ετών (Μάλιστα! Σωστά διαβάσατε. Τριάντα τεσσάρων ετών). Πληρώνοντας μάλιστα και 10 εκατομμύρια για να το φρεσκάρει.

Η «έκρηξη» της ζήτησης του αερίου
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Την περίοδο αυτή έχει ξεκινήσει αυτό που κάποιοι ήδη αποκαλούν η επανάσταση του αερίου. Η ενεργοβόρα παγκόσμια οικονομία στερημένη από την τονωτική ένεση της πυρηνικής ενέργειας μετά το ατύχημα τη Φουκουσίμα διψά για ετοιμοπαράδοτες εναλλακτικές πηγές όπως είναι το αέριο και όχι για πολλά υποσχόμενες και με τεράστιες κεφαλαιακές απαιτήσεις και πολύχρονες αποσβέσεις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (που ευαγγελίζεται η ελληνική κυβέρνηση ωσάν σύγχρονος Δον Κιχώτης).
Γερμανία και Ιαπωνία που κατεβάζουν ταχύτητες στους πυρηνικούς τους αντιδραστήρες χρειάζονται τεράστιες επιπλέον ποσότητες αερίου για να καλύψουν το ελλειμματικό ενεργειακό τους ισοζύγιο. Και αν και υπάρχει αέριο σε γειτονικές χώρες όπως η Ρωσία ή το Κατάρ δεν υπάρχει απαραίτητα αρκετό μακροπρόθεσμα ενώ άμεσα αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση για μεταφορά οι υπάρχουσες υποδομές. Η ανάγκη λοιπόν άμεση, η ζήτηση τεράστια και οι μεταφορικές δυνατότητες των επίγειων δικτύων αγωγών και του παγκόσμιου στόλου περιορισμένες. Τα πλοία LNG απλά σπανίζουν και τώρα πρέπει να φτιαχτεί στόλος για να μεταφέρει αέριο ανά τον πλανήτη.
Η ευκαιρία προφανής και οι ισχυροί και οξυδερκείς χτίζουν ήδη capacity. Οι Έλληνες γράφουν και πάλι Ιστορία. Οι όμιλοι Αγγελικούση, Προκοπίου και Βαφειά είναι ήδη από τους ισχυρότερους στον κλάδο διεθνώς και πρωταγωνιστούν στους ανά τον πλανήτη διαγωνισμούς για μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα. Έτσι λίγο πρέπει να παραξενεύει το γεγονός ότι ο Γιάννης Αγγελικούσης θα πληρώσει 1,6 δισ. δολ για 8 πλοία σε δύο νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία (σπάει την παραγγελία για να παραλάβει νωρίτερα) και ο Γιώργος Προκοπίου 900 εκατ. δολ. για άλλα 3 τέτοια πλοία. Άλλωστε αμφότεροι κατέβηκαν και σε διεθνή διαγωνισμό της Gazprom για 15ετή συμβόλαια.

Ελληνικό πετρέλαιο και αέριο αξίας τρισεκατομμυρίων
Απορίας άξιον είναι όμως πρώτον, το γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν επιταχύνει τις διαδικασίες για την άντληση εξακριβωμένων κοιτασμάτων αερίου εντός μη διαφιλονικούμενων με την Τουρκία ΑΟΖ και, δεύτερον, γιατί δεν προχωρά και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ της χώρας ώστε να εκμεταλλευθεί και τα περεταίρω μεγάλα επίσης αποδεδειγμένα κοιτάσματα. Η έκθεση του ΙΓΜΕ, του επίσημου συμβούλου του κράτους για μεταλλεύματα και ορυκτά μιλά για μεγάλες ποσότητες εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων ενώ άλλοι επιστήμονες εκτιμούν. Η ελληνική επιχειρηματικότητα πρωταγωνιστεί στον κλάδο διεθνώς και εδώ οι αρμόδιοι επιδεικνύουν εγκληματική αβελτηρία.
Υπάρχουν επιστήμονες όπως ο ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, καθηγητής Αντώνης Φώσκολος και ο καθηγητής Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωδυναμικής του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης ο οποίοι κάνουν λόγο για δυνητικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αέριου αξίας μεγαλύτερης των 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το ζήτημα είναι κομβικής σημασίας για την καταχρεωμένη χώρα καθώς δρομολογήθηκαν διαδικασίες για την ενεργοποίηση του Εθνικού Φορέα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων. Κατά την εκτίμησή τους και με βάση σχετικές μελέτες, όπως έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, υπολογισμούς γεωλογικών υπηρεσιών (όπως της Γαλλίας), καθώς και γεωλογικά δεδομένα, όπως είναι η ύπαρξη ηφαιστείων λάσπης νότια της Κρήτης προκύπτουν τα εξής:

• Το Αιγαίο διαθέτει γύρω στα 750 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, σε έξι κοιτάσματα ανατολικά της Θάσου.
• Στη Δυτική Ελλάδα εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχουν 1,5 δισ. βαρέλια πετρελαίου, αξίας 150 δισ. δολαρίων, καθώς και
• 500 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ισοδύναμα με 3,2 δισ. βαρέλια πετρελαίου και αξίας επίσης 150 δισ. δολαρίων.
• Τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων βρίσκονται και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
• Η ευρύτερη περιοχή στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη «Λεκάνη του Ηροδότου» μπορεί να περιέχει πέντε τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Η αξία τους ανέρχεται σε 1,5 τρισ. δολάρια.


http://www.elnews.gr/ - KOSTASEDESSA

Το Μνημόνιο κόστισε στο ΠΑΣΟΚ 17%



Η εικόνα της μεγάλης ανατροπής που καταγράφει το «Βαρόμετρο» της «Public Issue» για την «Καθημερινή της Κυριακής», δεν είναι ούτε απρόσμενη αλλά ούτε και δυσερμήνευτη. Τους τελευταίους εννέα μήνες, μετά δηλαδή από το καλοκαίρι του 2010, οπότε και οι Έλληνες επέστρεψαν από τις διακοπές τους, για  να βιώσουν στην καθημερινότητά τους τις επιπτώσεις από τα μέτρα του Μνημονίου, το κυβερνών κόμμα σημειώνει μια σταθερή συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής του.
Ένα ξεκάθαρο δείγμα του πόσο «αλμυρός» ήταν για το ΠΑΣΟΚ ο «λογαριασμός» του Μνημονίου, αποτελεί φυσικά η απλή αριθμητική διαπίστωση πως από το 44% του Σεπτεμβρίου του 2010, τον Ιούνιο του 2011, δηλαδή μέσα σε εννέα μήνες, κατρακύλησε στο 27%. Μια απώλεια της τάξης του 17%, που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα.
Πόσο μάλλον για ένα κόμμα το οποίο τον Οκτώβριο του 2009 ήρθε στην εξουσία με ένα ποσοστό 44%, διαφορά 11% από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, και τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή τον άλλο παραδοσιακό πόλο εξουσίας, να εισέρχεται σε επώδυνη εσωκομματική διαδικασία αλλαγής αρχηγού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Σεπτέμβριο του 2010, η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στο 17% (44%-27%), ενώ σήμερα η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει προσπεράσει με +4% (31%-27%). Έχουμε δηλαδή μια αθροιστική μετατόπιση 21%, που αποτυπώνεται πλήρως στη ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ, αν συνυπολογίσει κανείς ότι στο ίδιο διάστημα, η Νέα Δημοκρατία έχει αυξήσει την εκλογική της δύναμη μόνο κατά 4%.

STATESMEN

Οι Έλληνες αρχίζουν να… θέλουν εκλογές



Μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως φαίνεται, η χθεσινή δημόσια αποστροφή του Χρύσανθου Λαζαρίδηστην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ιορδανη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη, ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς μπορούν να ζητήσουν ανά πάσα στιγμή εκλογές.
Ο κ. Λαζαρίδης αποτελεί τον εξ απορρήτων συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη στρατηγική προσέγγιση και τις στοχεύσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Παράλληλα, φαίνεται ότι έχει διαβάσει καλά το «Βαρόμετρο» της «Public Issue», στο οποίο… κρύβεται ένα εύρημα με ιδιαίτερη σημασία για τις πολιτικές εξελίξεις.
Στο ερώτημα περί της ανάγκης διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, η πλειοψηφία συνεχίζει μεν να εμφανίζεται αρνητική, μόνο που μέσα σε διάστημα ενός μηνός, το 69% του Μαϊου έχει πέσει στο 59% στη μέτρηση του Ιουνίου. Μια μετατόπιση 10% εντός 30 ημερών, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή, και δείχνει ότι στο εσωτερικό της κοινωνίας διενεργούνται διεργασίες, που ακόμη δεν έχουν εκφραστεί δημοσίως.
Παράλληλα, στην ίδια μέτρηση της «Public Issue», η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται για πρώτη φορά ως επικρατέστερη για να κερδίσει τις εκλογές. Στην περίφημη «παράσταση νίκης», η Συγγρού συγκεντρώνει 27%, έναντι 22% του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον Μάιο, το κυβερνών κόμμα είχε 43% και η Αξιωματική Αντιπολίτευση μόλις 16%.
STATESMEN

«Άδικη και ακραία η πολιτική της κυβέρνησης»


Ανακοίνωση του ΣΥΝ

«Την πιο ζωντανή ελπίδα της χώρας» χαρακτήρισε ο ΣΥΝ τους «Αγανακτισμένους», ενώ έκανε λόγο για «άδικη και ακραία ταξική πολιτική» της κυβέρνησης. 

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι: «ο Πρωθυπουργός, στο όνομα του πατριωτισμού, υλοποιεί την πιο άδικη και ακραία ταξική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Οι πολίτες και η νεολαία, που κατακλύζουν τις πλατείες και ζητούν δημοκρατία και ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, αποτελούν σήμερα την πιο ζωντανή ελπίδα για μια νέα πορεία της χώρας».
Newsbeast.gr

Ο Βαγγέλης αποφάσισε να γίνει… Βενιζέλος



12.06.2011REPORTER
Μίλησε στο ΘΕΜΑ και στον Μάκη Πολλάτο και είπε πολλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά είναι νωρίς από το λεγόμενά του να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο υπουργός Άμυνας έχει αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Φρόντισε ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς να διαχωρίσει τη θέση του από τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα προς όλους όσοι θέτουν θέμα «συνευθύνης». Για τον Ε. Βενιζέλο δεν είναι ίδια η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με την ευθύνη ενός υπουργού (εν προκειμένω του ίδιου) σε μη σχετικό Υπουργείο.
Οι βολές όμως δεν σταμάτησαν στον διαχωρισμό ευθυνών αλλά προχώρησαν και σε θέματα χάραξης πολιτικής τονίζοντας πως η δική του άποψη είναι η από κοινού (με την αντιπολίτευση) διαπραγμάτευση με την τρόικα στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων. Είναι προφανές ότι ο Ε. Βενιζέλος παίρνει σαφείς αποστάσεις από την τακτική που ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου και επιπλέον καταλογίζει και έλλειψη σχεδιασμού υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση γνώριζε από τον Μάιο του περασμένου χρόνου πως το πρόγραμμα δεν ήταν ολοκληρωμένο!
Πέραν όμως αυτών των διαφοροποιήσεων οι παρεμβάσεις του υπουργού που θα συζητηθούν είναι η αντίθεσή του με την διενέργεια δημοψηφίσματος- θέση που τον φέρνει μετωπικά αντίθετο με τον πρωθυπουργό- όσο και η επανάληψη της άποψης ότι η επικύρωση του μνημονίου 2 πρέπει να γίνει από 180 βουλευτές. Με σαφήνεια τοποθετείται υπέρ της μείωσης των φόρων, εν αντιθέσει με την ακολουθούμενη πολιτική του πρωθυπουργού και του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ θέτει τον Γ. Παπανδρέου προ των ευθυνών του προειδοποιώντας ότι κάθε ιδιωτικοποίηση πρέπει να περνάει από τη βουλή με τη μορφή νόμου.

STATESMEN

Αντιδρούν ακραίοι Αλβανοί στις Ελληνικές έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο


Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011


 
Θεωρούν την περιοχή Αλβανικό έδαφος!!! 
Η εθνικιστική Αλβανική οργάνωση "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία", αντιδρά στην απόφαση της Ελλάδος για αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο πέλαγος ανοιχτά της Κέρκυρας.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η έρευνα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο, αποτελεί προσβολή της εδαφικής ακεραιότητας της Αλβανίας, σε μια περιοχή, που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των κρατών.
Μάλιστα καλεί τους Αλβανούς αρμόδιους να εμποδίσουν την έρευνα. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα "ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ" "Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί της νέο-Εθνικιστικής οργάνωσης διαρκώς εντείνονται με τις πλάτες του ίδιου του αλβανικού συστήματος κράτος-δικαιοσύνης, ενώ η μαζικότητα της αποδεικνύει περίτρανα το λαϊκό έρεισμα που έχει ο ανθελληνισμός στη γειτονονική χώρα".
http://www.katoci.com - Tromaktiko

Ο Πετσάλνικος και η …πισίνα του!


Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, με αφορμή δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα», ότι για 6 χρόνια είχε… ξεχάσει να δηλώσει την πισίνα στο σπίτι του (σ.σ: το θέμα είχε αποκαλύψει πριν από κάποιο διάστημα η εφημερίδα Δημοκρατία), έκανε την εξής προέβη  δήλωση:
«Όπως είχα δηλώσει και τον περασμένο Μάρτιο, όταν κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά, ότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε αποκρύψει ή επιδιώκουμε να αποκρύψουμε τίποτε.Την κύρια κατοικία και όχι εξοχικό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την κτίσαμε τη δεκαετία του ’90 σε χωράφι 5,5 στρεμμάτων έξω από το χωριό μου στο Μαυροχώρι Καστοριάς, με δάνειο που πήραμε τότε και αποπληρώνουμε ακόμη. Σημειώνεται ότι η αντικειμενική αξία της κατοικίας και του χωραφιού είναι 84.000€. Η αποθήκη και η πισίνα των 45τ.μ. έγιναν επίσης τη δεκαετία του ’90. Εξυπακούεται ότι τα περιουσιακά μου στοιχεία δηλώνονται τόσο στη φορολογική μου δήλωση όσο και στο ‘‘πόθεν έσχες’’.
Πέρυσι διαπιστώσαμε ότι ως προς την πισίνα, ο μηχανικός δεν είχε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να εκδοθεί η σχετική άδεια και δική μας παράλειψη φυσικά ήταν ότι δεν είχαμε ελέγξει νωρίτερα αυτή την έλλειψη. Γι’ αυτό και προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι την αυτοψία της υπηρεσίας, προκειμένου να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ( πρόστιμα κτλ). Η αυτοψία διαπίστωσε ότι και η αποθήκη δεν είχε την απαιτούμενη απόσταση από το διπλανό χωράφι και έπρεπε να κατεδαφιστεί. Η διαδικασία της ταυτοποίησης που είχε ξεκινήσει από την οικογένειά μου έχει ολοκληρωθεί. Ήδη η αποθήκη έχει κατεδαφιστεί και η πισίνα τακτοποιήθηκε πολεοδομικά με την έκδοση της άδειας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
Είναι απορίας άξιο, γιατί ένα θέμα που έχει διευθετηθεί και μάλιστα σε χρόνο πριν από τα δημοσιεύματα, επανέρχεται τώρα και με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα».
 kentrinews.gr

Οι Γερμανοί στον ΓΔΕ για τα "ξεφλουδίσματα" και τις ρωγμές των LEOPARD


.

Τα γερμανικά υποβρύχα έγερναν,τα γερμανικά άρματα μάχης τρύπαγαν και τώρα …ξεφλουδίζουν. Η περίφημη γερμανική ποιότητα είναι παρελθόν και ας νομίζουν οι Γερμανοί ότι είναι οι καλύτεροι των καλύτερων.
Το ζήτημα είναι ότι αντί να τους τρίξουμε τα δόντια και στο θέμα των υποβρυχίων και στο θέμα των αρμάτων μάχης,τους πάμε μονίμως με το μαλακό και μονίμως την πατάμε και πληρώνουμε!

Ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Δ.Γεωργιόπουλος και επιτελείς του συναντήθηκαν με τους Ralf Ketzel και Rudolf Neuhaus μεγαλοστελέχη της εταιρείας KMW  και το σύμβουλο Κων. Αποστόλου, “ προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες υλοποιήσης των Τεχνικών Αλλαγών που έχουν προτείνει (ECPs) και αφορούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί σε αριθμό αρμάτων LEO2HEL”.

Αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς είναι ότι οι Γερμανοί πάλι φθηνά θα την γλιτώσουνε. Και “μας τη λένε” κιόλας. 

OnAlert

Αρχειοθήκη ιστολογίου