Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ι. Τζαμτζής «Η Σύνταξη των αγροτών το ανώτερο στα 40 χρόνια ασφάλισης»



E-mailΕκτύπωσηPDF

 κλικ για μεγέθυνση
Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στην ομιλία του στη Βουλή για τη σύνταξη των αγροτών ανέφερε τα εξής:

«Η σύνταξη του αγρότη στα 67 χρόνια
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας βάλω σε πραγματικές καταστάσεις. Εάν ένας αγρότης ασφαλιστεί στα 20 του χρόνια, θα πάρει σύνταξη στα 67, δηλαδή μετά από σαράντα επτά έτη ασφάλισης. Ο αγρότης έπαιρνε σύνταξη ούτως ή άλλως στα 65. Η αγρότισσα δε, ήταν η μόνη γυναίκα που έπαιρνε σύνταξη στα 65. Έχω δώσει μάχες  για το θέμα αυτό μέσα σ άυτήν την Αίθουσα, προκειμένου να υπάρξει μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης. 
Δεν επιτρέπεται ούτε ο αγρότης, ούτε η αγρότισσα να παίρνουν σύνταξη μετά από 47 χρόνια ασφάλισης δουλεύοντας σκληρά σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία. 
Όλοι παίρνουν σύνταξη το αργότερο από σαράντα χρόνια ασφάλισης. 
Έτσι, λοιπόν, το 2013 ο ΟΓΑ γίνεται κύριος φορέας ασφάλισης των αγροτών. Οι αγρότες πληρώνουν και απαιτούν ίσα δικαιώματα με όλους τους εργαζόμενους. 
Αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε και ιδιαίτερα για τους γεννημένους του 1948.
 Αναφορικά, λοιπόν, με τους γεννημένους του 48, ενώ τους κάλεσε ο ΟΓΑ και προκατέβαλαν τα λεφτά, της εισφοράς τους και ήταν έτοιμοι να βγουν στη σύνταξη, έρχεται ξαφνικά έρχεται ο νόμος και τους λέει ότι θα πρέπει να πάνε στα 67. Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, κύριε Υπουργέ,  για τους γεννηθέντες του 1948. Πρέπει πάση θυσία να λυθεί αυτό το θέμα.
Όσον αφορά την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μάνας, θεωρώ ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η συνταξιοδότησή της, γιατί σηματοδοτεί την προσπάθεια για αντιμετώπιση του δημογραφικού. Το ποσό ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια και θα πρέπει να συνεχιστεί. Το ποσό δεν είναι μεγάλο και επιβραβεύει την πολύτεκνη μάνα».


http://www.karatzova.com

Ομιλία Ι. Τζαμτζή στη βουλή για το φορολογικό Νομοσχέδιο



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας στην Βουλή, στις 10-1-2013, για το φορολογικό Νομοσχέδιο, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
«Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ο λαϊκισμός και η πλειοδοσία των συναδέλφων της Αντιπολίτευσης δεν έχει προηγούμενο. Ακούσαμε τόσα και από το ΣΥΡΙΖΑ και από οτους Ανεξάρτητους Έλληνες και από τους υπόλοιπους συναδέλφους της Αντιπολίτευσης. Μας τα έδωσαν όλα και το μόνο που δεν μας έταξαν ήταν «ότι θα μας κάνουν και παιδιά!»
Μ΄ αυτό το σχέδιο νόμου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σ΄αυτήν τη δύσκολη χρονιά πραγματικά πληρώνουν ουσιαστικά οι έχοντες.
Ενάμιση εκατομμύριο φορολογούμενοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, ενώ θα πλήρωναν, τώρα δεν θα πληρώσουν φόρο.
Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής κατά 50% για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.
Επίσης, έχουμε μείωση του φόρου για τα άτομα με αναπηρία 67%, αλλά και για τις οικογένειες που έχουν προστατευόμενο μέλος. Έχουμε μηνιαίο επίδομα 40 ευρώ για 869 χιλ. οικογένειες για κάθε παιδί και 500 ευρώ για κάθε παιδί για την τρίτεκνη και την πολύτεκνη οικογένεια.
Το 90% των μισθωτών και των συνταξιούχων θα έχουν μειωμένα φορολογικά βάρη.
Εδώ, όμως, χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για τους αγρότες και μάλιστα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν και καμία αγροτική ιδιότητα. Εγώ τουλάχιστον λέω ξεκάθαρα ότι είμαι αγρότης. Ξέρουν δε πολύ καλά οι αγρότες,  αγαπητοί φίλοι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ότι άσπρη μέρα είδαν με την Νέα Δημοκρατία. Λεφτά οι αγρότες πήραν από την Νέα Δημοκρατία, τα χρόνια του Καραμανλή! Αυτό δεν αλλάζει!
Θέλω, όμως,  να σταθώ ιδιαίτερα σε αυτό το θέμα. Είναι πολύ σημαντική, κύριε Υπουργέ, η δέσμευση.
Είναι πολύ σημαντική η τοποθέτηση του κυρίου Υπουργού ότι θα ρυθμιστεί το θέμα της φορολόγησης των αγροτών με επόμενο νομοσχέδιο. Κύριε Υπουργέ, είναι πολύ θετικό αυτό για τους αγρότες.
Θέλω να επισημάνω για άλλη μία φορά ότι το ποσό φορολόγησης του αγρότη πρέπει να υπολογιστεί πάνω από τις 20.000 ευρώ.
Σήμερα για ένα αγρότη  με ακαθάριστα εισοδήματα 20.000 ευρώ, τα 13.000 ευρώ περίπου είναι έξοδα, όπως φάρμακα, λιπάσματα και λοιπά εφόδια.  Δηλαδή, ο μικρός αγρότης δεν είναι επιχειρηματίας, όπως δεν είναι επιχειρηματίας ο μικρός κτηνοτρόφος, με τα πενήντα πρόβατα.
Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει να τεθεί όριο ακαθάριστων εσόδων 20.000 ευρώ και πάνω για την ένταξη των αγροτών στο καθεστώς της τήρησης των βιβλίων.
Ακόμα, θα πρέπει να δούμε το θέμα της απόδοσης του Φ.Π.Α, ώστε να γίνεται μόνο μία φορά το χρόνο με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Οι αγρότες του νέου καθεστώτος θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να περιλαμβάνουν στα έξοδα τους και αποσβέσεις όπως και ζημιές.
Επίσης, θα ήθελα να σταθώ και στο θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης τιμολογίων, το οποίο θεωρώ ότι είναι απόλυτα σωστό, όπως τοποθετείται από εσάς.  Όμως, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να δημιουργηθεί μια τράπεζα δεδομένων και έτσι να
υπάρχει η ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων, προκειμένου να «χτυπηθεί» ο μεσάζοντας και ουσιαστικά το προϊόν να φτάσει με χαμηλότερη τιμή στο ράφι.
Επίσης, θα ήθελα να πω ότι δεν θα πρέπει να φορολογηθούν τα κτήματα και τα κτίσματα μέσα στα κτήματα, γιατί αποτελούν συντελεστές παραγωγής, αποτελούν εργαλεία για τον αγρότη. Από μόνα τους δεν αποδίδουν τίποτα σε κανέναν, όπως και στον αγρότη βεβαίως. Είναι, όμως,  παραγωγικοί συντελεστές και δεν πρέπει να φορολογηθούν και θα πρέπει να υπάρξει έκπτωση,  όταν ο αγρότης νοικιάζει κτήματα από απερχόμενους αγρότες για να μπορέσει να καλλιεργήσει και να παράξει.
Όσον αφορά την ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μάνας, θεωρώ ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η συνταξιοδότησή της, γιατί σηματοδοτεί την προσπάθεια για αντιμετώπιση του δημογραφικού. Το ποσό ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια και θα πρέπει να συνεχιστεί. Το ποσό δεν είναι μεγάλο και επιβραβεύει την πολύτεκνη μάνα.
Και έρχομαι στην σύνταξη του αγρότη στα 67 χρόνια. Και στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σας βάλω σε πραγματικές καταστάσεις. Εάν ένας αγρότης ασφαλιστεί στα 20 του χρόνια, θα πάρει σύνταξη στα 67, δηλαδή μετά από σαράντα επτά έτη ασφάλισης. Ο αγρότης έπαιρνε σύνταξη ούτως ή άλλως στα 65. Η αγρότισσα δε, ήταν η μόνη γυναίκα που έπαιρνε σύνταξη στα 65. Έχω δώσει μάχες  για το θέμα αυτό μέσα σ άυτήν την Αίθουσα, προκειμένου να υπάρξει μείωση του χρόνου συνταξιοδότησης.  Δεν επιτρέπεται ούτε ο αγρότης, ούτε η αγρότισσα να παίρνουν σύνταξη μετά από 47 χρόνια ασφάλισης δουλεύοντας σκληρά σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία. Όλοι παίρνουν σύνταξη το αργότερο από σαράντα χρόνια ασφάλισης. Έτσι, λοιπόν, το 2013 ο ΟΓΑ γίνεται κύριος φορέας ασφάλισης των αγροτών. Οι αγρότες πληρώνουν και απαιτούν ίσα δικαιώματα με όλους τους εργαζόμενους. Αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε και ιδιαίτερα για τους γεννημένους του 1948. 
Αναφορικά, λοιπόν, με τους γεννημένους του 48, ενώ τους κάλεσε ο ΟΓΑ και προκατέβαλαν τα λεφτά, της εισφοράς τους και ήταν έτοιμοι να βγουν στη σύνταξη, έρχεται ξαφνικά έρχεται ο νόμος και τους λέει ότι θα πρέπει να πάνε στα 67. Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση, κύριε Υπουργέ,  για τους γεννηθέντες του 1948. Πρέπει πάση θυσία να λυθεί αυτό το θέμα.
Όσον αφορά τώρα το επίδομα θέρμανσης, έχουμε άλλα κροκοδείλια δάκρυα. Άκουσα διάφορους συναδέλφους να μιλούν επ’ αυτού. Πού ήσασταν, κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης, όταν τριάντα τρείς συνάδελφοι από τη Νέα Δημοκρατία καταθέσαμε τον Ιούλιο μήνα ερώτηση στη Βουλή και στον αρμόδιο Υπουργό και ζητούσαμε επίδομα θέρμανσης; Την ώρα που δεν προβλέπονταν μέσα στον Προϋπολογισμό ούτε ευρώ, ήρθε η κυβέρνηση και έβαλε 80 εκατομμύρια. Σήμερα, λοιπόν, σας έπιασε ο πόνος για το ότι παγώνουν οι Βορειοελλαδίτες. Δεν είναι χαζοί. Δεν παγώνουν. Έχουν κάνει το κουμάντο τους. Όμως, ταυτόχρονα οι «οικολογούντες» σας βγαίνουν και ζητούν να σταματήσει η χρήση ξυλόσομπας και τζακιών. Αυτοί είστε!
Και τώρα έρχομαι σε ένα άλλο θέμα. Δηλώνετε αναρχικοί και καλύπτετε με τη σιωπή σας τα έκτροπα των αναρχικών, δίνοντας πόντους στη Χρυσή Αυγή που τρίβει τα χέρια της.
Έχετε πραγματικά έπαρση, φοβερή αλαζονεία, λέτε συνεχώς ότι είστε κυβέρνηση και λαϊκίζετε και εσείς και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Όμως, στο χωριό μου, κύριε Κουρουμπλή, λένε «κοντά είναι βλάχο μου το χωριό σου» Έρχεται μία δημοσκόπηση και θα σας έρθει σφαλιάρα και θα το καταλάβετε! Είστε δεύτεροι σ ‘ αυτήν τη δημοσκόπηση. Μπροστά είναι η Νέα Δημοκρατία, γιατί η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να σώσει την Ελλάδα, γιατί η Νέα Δημοκρατία λέει αλήθεια στους Έλληνες, γιατί η Νέα Δημοκρατία και όλοι όσοι συμμετέχουν στην Κυβέρνηση και στηρίζουν την Κυβέρνηση – τα άλλα δύο κόμματα- είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και να σώσουμε την Ελλάδα.


http://www.karatzova.com

Επανέρχεται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης



Ακριβά θα πληρώσουν τα τζιπ και τα πολυτελή σπίτια τους όσοι επιδόθηκαν σε αγορές... πολυτελείας προ κρίσης, αλλά και σήμερα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών, που στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Δευτέρα, επαναφέρει τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Η σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει:


 - Φόρο πολυτελείας 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για τα ΙΧ από 1929 έως 2500 κυβικά. - Φόρο πολυτελείας 10% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για ΙΧ μεγαλύτερου κυβισμού. Από τον φόρο εξαιρούνται ΙΧ που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα προ 10ετίας και πίσω, καθώς και τα αναπηρικά που δεν καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας.

Για τα σκάφη αναψυχής άνω των 6 μέτρων, ελικόπτερα και αεροσκάφη ο φόρος πολυτελείας φτάνει στο 10%. Επιβάλλεται φόρος πολυτελείας 10% και επί της αντικειμενικής δαπάνης για πισίνες, εσωτερικές και εξωτερικές. Παράλληλα επιβάλλεται και ειδική ετήσια εισφορά για το συνάλλαγμα που φέρνουν στη χώρα μας οι ναυτιλιακές εταιρίες, είτε έχουν πλοία με ελληνική σημαία είτε με ξένη.

Η έκτακτη εισφορά θα διαρκέσει 4 χρόνια (αναδρομικά για το 2012 και έως το 2015) και θα υπολογίζεται με την εξής κλίμακα: - Με συντελεστή 10% για εισαγωγή συναλλάγματος έως 200.000 δολάρια ΗΠΑ (δηλαδή φόρος έως 20.000 ευρώ) - Με συντελεστή 8% στο ποσό από 200.000,01 έως 400.000 δολάρια (δηλαδή επιπλέον φόρος έως 16.000 ευρώ) - Με συντελεστή 6% το επιπλέον ποσό πάνω από 400.000 δολάρια.

Ο φόρος στους πλοιοκτήτες θα επιβληθεί σε δολάρια ΗΠΑ και θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις, τους μήνες Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο. Με άλλη διάταξη αυστηροποιούνται οι ποινές για διαπιστωμένες φορολογικές παραβάσεις ενώ η υποβολή προσφυγής σε δικαστήριο δεν αναστέλλει την βεβαίωση της οφειλής.




http://planet-greece.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου