Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση για την απόδοση του Πολυθάλαμου Λαξευτού Τάφου της Πέλλας στο κοινό, μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών εργασιών συντήρησής του και βελτίωσης της διόδου πρόσβασης στο εσωτερικό του από συντηρητές αρχαιοτήτων της Υπηρεσίας μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. Για την ανασκαφή και τη σημασία του μνημείου θα μιλήσει η ανασκαφέας του, επίτιμη Έφορος κα. Μαρία Λιλιμπάκη-Ακαμάτη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μνημείο και ξενάγηση των παρισταμένων στο εσωτερικό του.
Ο Πολυθάλαμος τάφος ανασκάφηκε κατά το 2005 και απέδωσε πλήθος ευρημάτων, παρά τη σύλησή του. Κατασκευάστηκε κοντά στο 300 π.Χ., ήταν σε χρήση μέχρι το 100 π.Χ. περίπου και αποτελεί τον μεγαλύτερο λαξευτό θαλαμωτό τάφο στον ελλαδικό χώρο. Η αρχική συντήρηση και η διαμόρφωση του μνημείου, καθώς και η έκδοση του τόμου της δημοσίευσης, υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία μας στο πλαίσιο έργου ενταγμένου στο Interreg III.
Ο Πολυθάλαμος τάφος από τις 25/7 μέχρι τις 31/10 θα είναι ανοικτός για το κοινό (με το εισιτήριο του Αρχαιολογικού Χώρου) κάθε Σάββατο από τις 10.00 ως τις 13.00 και κάθε Δευτέρα από τις 16.00 ως τις 19.00 (εκτός της 15ης / Αυγούστου).
Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ανατολική είσοδο του σύγχρονου οικισμού της Πέλλας και η θέση του σημαίνεται με σχετική οδική πινακίδα και λάβαρο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου