Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τότε που ο Στεφανόπουλος ψήφισε ΠΑΣΟΚ



Kostis-Stefanopoulos
Το 1989, με αφορμή την υπόθεση παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής φέρεται να είχε διατυπώσει την ιστορική ρήση ότι “έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις στο δικαστήριο, τον στέλνεις σπίτι του”.
Η Ιστορία έχει αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεις ότι έχει τις δικές της… περιέργειες. Ως προς το πως αντιλαμβάνεται τη χρονική αλληλουχία των εξελίξεων, αλλά και την αξιολογική διαβάθμισή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κωστής Στεφανόπουλος. Ο Πατρινός πολιτικός, ιδεολογικά συντηρητικός αλλά και σπουδαίος ρήτορας, που δεν κατάφερε να ηγηθεί της Κεντροδεξιάς, καθώς ηττήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε την προσωπική περιπέτεια της Δημοκρατικής Ανανέωσης, έμεινε στο περιθώριο, και τελικά έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και μάλιστα, ένας από εκείνους που η ελληνική κοινωνία θυμάται και αναπολεί με συμπάθεια και αναγνώριση για όσα προσέφερε στον θεσμό και τον τόπο.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος επέλεξε να γίνει ένας από τους λίγους πολιτικούς, η βιογραφία των οποίων δημοσιοποιείται ενόσω βρίσκονται ακόμη στη ζωή. Τη συνέταξε η δημοσιογράφος Νίτσα Λουλέ, και το “Βήμα της Κυριακής” δημοσιεύει σήμερα εκτενή αποσπάσματά της.
“Κωστής Στεφανόπουλος, ο μοναχικός Πρόεδρος”, λοιπόν. Ένα βιβλίο που εκ των πραγμάτων επαναφέρει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη γνωστή λατρεία για τα ποδήλατα και τον απλό τρόπο ζωής. Έρχεται ωστόσο και να τον αδικήσει, τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά τις αναφορές στη Νέα Δημοκρατία, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την Κεντροδεξιά.
Μιας και ο Κωστής Στεφανόπουλος αποκαλύπτει ότι από την ημέρα που έφυγε απο τη Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα του στη μάχη για την ηγεσία της, δεν ξαναψήφισε ποτέ τη μητέρα-παράταξη της Κεντροδεξιάς. Αντιθέτως, ψήφισε Αριστερά, και “φυσικά ΠΑΣΟΚ”, όπως είναι η επίμαχη αποστροφή του.
“Εδώ και χρόνια δεν ανήκω πουθενά. Ψήφισα τον Λεωνίδα στην Ευρωβουλή, τη Δαμανάκη όταν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και φυσικά ΠΑΣΟΚ. Δεν είχα καμία σκέψη να φύγω από τη ΝΔ. Ήταν το κόμμα μου. Ο Μητσοτάκης ήταν ξενόφερτος. Τον έφερε ο Καραμανλής”, σχολιάζει στη Νίτσα Λουλέ ο Κωστής Στεφανόπουλος.
Παραγνωρίζοντας μια αξιακή και αυτοεπιβεβαιούμενη πραγματικότητα: Τα κόμματα δεν ανήκουν στους εκάστοτε αρχηγούς τους. Όσο κι αν οι τελευταίοι χαράσσουν καθοριστικά τη στρατηγική και διαμορφώνουν τη φυσιογνωμία τους. Τα κόμματα αντανακλούν κοινωνικές πραγματικότητες και ιδεολογικές αφετηρίες. Και μονάχα όταν η ίδια η κοινωνία τα απορρίψει, περνούν στην Ιστορία.
Το διάστημα της… αποχής από την ψήφο στην Κεντροδεξιά που αφηγείται ο καθόλα σεβαστός Κωστής Στεφανόπουλος, η κοινωνία, σε επίπεδα σχεδόν πάντα πάνω από 40% ήταν εκεί. Στο “κόμμα του”, όπως το αποκαλεί και ο ίδιος. Ενώ οι εναλλακτικές ήταν η πολυδιασπασμένη Αριστερά, και το διαχρονικά μοιραίο για την Ελλάδα ΠΑΣΟΚ. Σε όλες τις εκδοχές του. Ειδικά την “εκσυγχρονιστική”.



http://ysterografa.gr

Το "μακρύ χέρι" της ΜΙΤ στα Βαλκάνια - Γιατί ανησυχούν οι ελληνικές υπηρεσίες




Iδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών είδηση ότι μέλη της ισχυρής τουρκικής μειονότητας στην βουλγαρική πόλη Kardzhali, της νότιας Βουλγαρίας (στην Βουλγαρία ονομάζονται "τουρκικ΄αντίθετα με την Ελλάδα που δεν είναι τουρκική, αλλά ονομάζεται γενικά "μουσουλμανική" λόγω ύπαρξης τριών διαφορετικών εθνοτήτων καταγωγής), ελάχιστα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα, η τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ιδιαίτερα δραστήρια η ΜΙΤ στην περιοχή) κατάφεραν για πρώτη φορά να πετύχουν ματαίωση των εορτασμών της ... απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό! 


Την Παρασκευή, το τουρκικό (ναι, υπάρχει τέτοιο στην Βουλγαρία...) κόμμα DPS («Κίνημα για τα Δικαιώματα") απαίτησε να μην δοθεί ο μεταθανάτιος τίτλος στον στρατηγό Vasil Delov που είχε απελευθερώσει την χώρα και να βγει το θέμα από την ημερήσια διάταξη των επίσημων εορτασμών του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2012, επειδή "ο εορτασμός της η απελευθέρωσης της χώρας από του Τούρκους είναι κάτι που αντίκειται στην συνείδηση των κατοίκων"! 



Οι ανησυχίες των ελληνικών αρχών εντοπίζονται στο ότι στο Kardzhali έχουν απανειλημμένα εμφανιστεί εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας, οι οποίοι καθοδηγούμενοι από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα εκμεταλλευόμενοι την ελεύθερη διακίνηση πολιτών μεταξύ των δύο χωρών λόγω ΕΕ και συνθήκης Σένγκεν! 

Οι ελληνικές υπηρεσίες θεωρούν ότι είναι απλά θέμα χρόνου να τεθεί κάτι ανάλογο και από πλευράς των εξτρεμιστών που βρίσκονται στην ελληνική πλευρά των συνόρων και ως μια τέτοια απόδειξη θεωρούν το κρούσμα που είχε σημειωθεί με την φωτογραφία-δώρο στον Τούρκο αντιπρόεδρο, όπου απεικοζινόταν η τουρκική σημαία να κυματίζει στην πλατεία της Ξάνθης!

Τα τελευταία χρόνια πρακτικά έχουν ενοποιηθεί οι ένα εκατομμμύριο τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της νότιας Βουλγαρίας και οι 150.000 Έλληνες των νομών Ξάνθης και Ροδόπης με το προξενείο να ενισχύει τους δεσμούς αυτούς, προτρέποντας σε γάμου και ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων (κουμπαριές κλπ) μεταξύ των κατοίκων των δύο πλευρών των συνόρων, προκειμένου να σχηματιστεί ένας ενιαίος μουσουλμανικός όγκος που θα "καταπιεί" όλους τους Έλληνες μουσουλμάνους οι οποίοι τώρα αντιδρούν στον χαρακτηρισμό τους ως "Τούρκοι".

Στην Kardzhali χθες το Σάββατο, οι τοπικοί πολιτικοί ηγέτες των τουρκόφωνων μουσουλμάνων, συναντήθηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση υπό την προεδρία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μουσταφά Raif από το κόμμα DPS, με τους τοπικούς ηγέτες του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος GERB Iliya Iliev και του αντιπολιτευόμενου Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Milko Bagdasarov δηλώνοντας στους συμβούλους της μειοψηφίας του δήμου ότι "Θα μποϊκοτάρουν τους εορτασμούς της Κυριακής, εάν δοθεί ο μεταθανάτιος τίτλος σε έναν Βούλγαρο στρατηγό, τον Vasil Delov, που είχε απελευθερώσει την πόλη"!

Το τουρκικό κόμμα DPS, κατέχει 23 από 41 έδρες στο τοπικό Συμβούλιο, δηλαδή είναι πλειοψηφία.
Τα επιχειρήματα των Τούρκων του κόμματος DPS είναι ότι «οι μνήμες του Βαλκανικού Πολέμου είναι ακόμα ζωντανές και επηρεάζουν τους ανθρώπους που ζουν σήμερα, μη σβήνοντας τις αγιάτρευτες πληγές"!


Ο στρατηγός Vasil Delov, γεννήθηκε στην ορεινή πόλη της Kotel το 1859, τότε ακόμα περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ήταν ήρωας του σερβοβουλγαρικού πολέμου του 1885 αλλά και των Βαλκανικών πολέμων από την πλευρά της Βουλγαρίας 1912-1913.

Κατά τη διάρκεια του Α 'Βαλκανικού Πολέμου, στην οποία η Βουλγαρία, Σερβία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο πάλεψαν ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Delov διέταξε τις βουλγαρικές δυνάμεις να επιτεθούν και μετά από σειρά νικών απελευθέρωσε και την πόλη Kardzhali. Το 1913, συμμετείχε ως διοικητής στη μάχη ή πολιορκία της Αδριανούπολης.

Κατά τη διάρκεια του Β 'Βαλκανικού Πολέμου, στην οποία η Βουλγαρία δέχθηκε επίθεση ταυτόχρονα από την Σερβία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, και την Τουρκία ο Delov ήταν διοικητής τμήματος στα νοτιοδυτικά αντιμετωπίζοντας ελληνικές δυνάμεις.

Ο εορτασμός της 100ης επετείου από την απελευθέρωση του Kardzhali από την Οθωμανική Αυτοκρατορία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο το βράδυ, στην πλατεία Απελευθέρωσης στο κέντρο της πόλης Kardzhali, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, ο Υπουργός Άμυνας και Aνιε Άγγελοφ κλπ. 

Από ελληνικής πλευράς έχουν εντοπιστεί ήδη επτά άτομα που ανηκουν στο εξτρεμιστικό τμήμα της μειινότητας, τέσσερις από την Κομοτηνή και τρεις από την Ξάνθη που επισκέπτονται συχνά το Kardzhali και τους έχουν θέσει υπό στενή παρακολούθηση προκειμένου τουλάχιστον να μην αιφνιδιαστούν από ανάλογες ενέργειες επί ελληνική εδάφους της Δυτικής Θράκης που είναι βέβαιο ότι δεν θα αργήσουν να συμβούν... 

defencenet

“Να τεθούν εκτός νόμου συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ”



Theodoros-Pagalos-synistoses-SYRIZA
Με τη συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο Θεόδωρος Πάγκαλος προχώρησε και σε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξισώνοντας ουσιαστικά ορισμένες από τις συνιστώσες της Κουμουνδούρου με τη Χρυσή Αυγή. Και όπως είχε ζητήσει πριν από μερικές μέρες για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, έτσι ζήτησε να τεθουν και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ εκτός νόμου.
“Εγώ είπα να προειδοποιηθεί η Χρυσή Αυγή, και αν δεν καταλάβει ότι είναι αδιανόητο να δέρνουν οι μπράβοι της όποιον δεν γουστάρουν, να τεθεί εκτός νόμου. Και επειδή ακούω κάποιους να διαμαρτύρονται για τις ομοιότητες των δυο άκρων, ας καταλάβουν τούτο: Όταν ο κάθε τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ ενεθάρρυνε τη βία διότι τον έπαιρνε, να μην απορεί για το σημερινό χάος. Δεν μπορεί ο τραμπουκισμός της Χρυσής Αυγής να είναι καταδικαστέος, αλλά αυτός του ΣΥΡΙΖΑ επαναστατικός. Επομένως, εκτός νόμου θα έλεγα ότι πρέπει να απειληθεί ότι θα βρεθεί, όχι μόνο η Χρυσή Αυγή αλλά και κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αν συνεχίσουν συστηματικά να εμποδίζουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων”, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει στραφεί και άλλες φορές στο παρελθόν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην ίδια συνέντευξη στην “Καθημερινή της Κυριακής” αποκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ “γελοίο άτομο”.



http://ysterografa.gr

33000 οι άγνωστοι –μέχρι τώρα- συνταξιούχοι του ΙΚΑ



33000 οι άγνωστοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, επιστολές σε όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου για να δηλώσουν αν εργάζονται

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Περισσότεροι από 33.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν για την προσωπική απογραφή και μετά την άτυπη παράταση στην οποία είχε προχωρήσει η διοίκηση του ταμείου.
Το ΙΚΑ ήδη  προχώρησε σε αναστολή καταβολής των συντάξεων ενώ ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε στους επόμενους μήνες θα αποκαλυφθεί ποιος είναι ο αριθμός των συντάξεων "μαϊμού" και να ξεκινήσει η διαδικασία διεκδίκησης για την επιστροφή των χρημάτων.
Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, είπε:
"Γενάρη, Φλεβάρη του 2013 θα μπορούμε με μια βεβαιότητα 90% να πούμε, 1.000, 2.000, 5.000 είναι αυτοί που σε ποσοστό 90% δεν είναι δικαιούχοι και θ' αρχίσουν να ψάχνουμε, να επιβεβαιώνουμε και να ζητήσουμε τα λεφτά πίσω".
Την ίδια ώρα μαζικές επιστολές σε όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου κοινοποιεί αυτές τις ημέρες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τις οποίες
 Τους καλεί να δηλώσουν αν εργάζονται προκειμένου να τους κόψει μέρος ή το σύνολο της σύνταξής τους.
Υπενθυμίζεται ότι από 1η Ιανουαρίου 2013, θεσπίζονται οι ακόλουθοι περιορισμοί:

• Μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας των συνταξιούχων, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης που λαμβάνουν, εφόσον οι συνταξιούχοι αυτοί εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούνται (είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα)

• Μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας, το ποσό της μηνιαίας ακαθάριστης κύριας σύνταξης (πλην της επικουρικής και του οικογενειακού επιδόματος) που υπερβαίνει τα 30 ημερομίσθια του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%. Το όριο αυτό, προσαυξάνεται κατά έξι ημερομίσθια για κάθε παιδί που δικαιούνται οικογενειακή παροχή. Δηλαδή, αν συνταξιούχος εργάζεται και έχει ξεπεράσει το 55ο έτος της ηλικίας του θα χάνει το 70% του τμήματος της σύνταξης που υπερβαίνει:

1. Τα 990 ευρώ αν δεν έχει παιδιά
2. Τα 1188 ευρώ αν έχει δύο παιδιά

Με την επιστολή, οι συνταξιούχοι που εργάζονται καλούνται, κατά περίπτωση, να ακολουθήσουν τις ακόλουθες οδηγίες:

1. Ως μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να προσκομίσει έως την 30η Νοεμβρίου 2012, αντίγραφο της σύμβασής του (επικυρωμένης από τον ασφαλιστικό φορέα) από την οποία να προκύπτουν η ημερομηνία έναρξης και ο εβδομαδιαίος αριθμός ωρών εργασίας τους «Στην περίπτωση που απασχολείσθε ως μισθωτός με μειωμένο ωράριο εργασίας και μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα δεν θα έχετε καμία συνέπεια» αναφέρει η επιστολή

2. Ως αυτοαπασχολούμενος, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, με έναν από τους παρακάτω τρεις τρόπους:
• Ως ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ
• Ως ασφαλισμένος στο ΕΤΑΑ
• Με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων με βάση τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, θα πρέπει να προσκομίσει έως 30/11/2012 βεβαίωση της Δ.Ο.Υ από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς σας.

3. Όποιοι μετέχουν σε εταιρεία και έχουν οποιαδήποτε ιδιότητα πέραν του απλού μέλους, θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν έως 30/11/2012, φωτοαντίγραφο του καταστατικού της εταιρείας από την οποία να προκύπτει η ιδιότητά τους.

Πηγή: newsit.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου