Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Gay... και παλλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια


Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 


Σάλος έχει ξεσπάσει μετά από δηλώσεις της πρώην συντρόφου του Σπύρου Σούλη , σε γνωστό περιοδικό, η οποία καταγγέλλει πως... τηλεοπτικά συμφέροντα έφεραν τέλος σε μια σχέση που μετρούσε πάνω από 4 χρόνια.

Η πρώην σύντροφος του γνωστού και πολυαγαπημένου παρουσιαστή μίλησε για όλα και για όλους σε μια καταιγιστική συνέντευξη που μπορεί και να διαμορφώσει το τηλεοπτικό τοπίο του χρόνου.

Αφορμή στάθηκε η ιδέα του ΑΝΤ1 να εντάξει μια νέα real life εκπομπή στο πρόγραμμα του με πρωταγωνιστές τους Σαμαρά, Ψινάκη, Σωφρονίου και Σούλη ως επίδοξους ομοφυλόφιλους που θα παρέχουν συμβουλές στον μέσο ετεροφυλόφιλο Έλληνα.

Η εκπομπή πρόκειται για μια Ελληνική έκδοση του Αμερικάνικου “Queer eye for a straight guy” η οποία προβαλλόταν για ένα διάστημα από την συχνότητα του ΣΚΑΙ.

Για τις ανάγκες της εκπομπής όμως θα έπρεπε και οι 4 πρωταγωνιστές να δηλώνουν ομοφυλόφιλοι , κάτι το οποίο έφερε σε δίλλημα τον γνωστό παρουσιαστή Σπύρο Σούλη , ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με το να επιλέξει ανάμεσα στην μακροχρόνια σχέση του και σε ένα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο.

Μετά από πιέσεις του μεγάλου καναλιού , σύμφωνα πάντα με την πρώην σύντροφο του παρουσιαστή , ο Σπύρος Σούλης δέχθηκε τελικά να υπογράψει – καταδικάζοντας έτσι την σχέση του.

Το παρόν κείμενο αποτελεί μέρος της συνέντευξης που έδωσε η πρώην συντρόφος σε μηνιαίο περιοδικό:
Βρισκόμουν με δεμένα τα χέρια , με μόνη επιλογή να παίζω μονίμως κρυφτό με έναν άνδρα που συζητούσαμε μέχρι και το ενδεχόμενο του γάμου μαζί.

Ενώ τόνισε
Η σκέψη να ζω με βάση ένα συμβόλαιο, πραγματικά μου έφερνε αηδία. Αυτό έφερε τις πρώτες εντάσεις και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Το ζευγάρι μετράει ήδη 2 μήνες χώρια και σύμφωνα με την ίδια, έχει δωθεί οριστικό τέλος.
http://tokoutsobolio.wordpress.com/ Tromaktiko

Το γαλλικό σχέδιο και η γερμανική συναίνεση στο rollover του ελληνικού χρέους εκτοξεύει το ΧΑ


Κινήσεις από J P Morgan, Citi και Deutsche 

Πτωτικά CDS 2125 μ.β. και spreads 1335 μ.β.

28/06/11
Το γαλλικό σχέδιο και η γερμανική συναίνεση στο rollover του ελληνικού χρέους εκτοξεύει το ΧΑ - Κινήσεις από J P Morgan, Citi και Deutsche - Πτωτικά  CDS 2125  μ.β. και  spreads 1335 μ.β.
(upd8)Στον απόηχο του Γαλλικού σχεδίου στο οποίο συμφωνούν και οι Γερμανικές τράπεζες για το rollover των ελληνικών ομολόγων το ΧΑ καταγράφει άλμα ενώ στα ομόλογα τηρείται στάση αναμονής. Όμως χωρίς καμία αμφιβολία τα ερωτηματικά παραμένουν.
Το μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί όπως αναμένεται παρά τις αντιδράσεις και πλέον το ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί αν η βελτίωση της εικόνας της αγοράς σηματοδοτεί τάση ή αποτελεί μια βραχυχρόνια αναλαμπή.
Οι ψευδαισθήσεις ότι ένα rollover 35-45 δις στο ελληνικό χρέος και η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου έλυσαν τα προβλήματα της Ελλάδος καλώς να εκλείψουν.
Τα προβλήματα της οικονομίας είναι εμπρός και δεν θα πρέπει να διαφεύγει στον οποιαδήποτε ότι για να πάρει η Ελλάδα την 5η δόση έδωσε γη και ύδωρ.
Είναι προφανές ότι η πίεση που θα ασκηθεί προσεχώς στην οικονομία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και ότι οι επιπτώσεις από το μεσοπρόθεσμο θα καταγραφούν προσεχώς.
Το μεσοπρόθεσμο έχει μια στρατηγική να βρεθούν χρήματα να αποπληρωθούν τα δάνεια της ΕΕ και όχι να υπάρξει ανάπτυξη στην οικονομία που είναι και το ζητούμενο.
Αν τα κεφάλαια από τις αποκρατικοποιήσεις όσες υπάρξουν τελικά πήγαιναν στην ανάπτυξη της οικονομίας τότε το σκηνικό θα άλλαζε άρδην. Δυστυχώς ούτε ένα ευρώ δεν θα καταλήξει στην πραγματική οικονομία αλλά στα δάνεια που κάκιστα χρησιμοποίησε το ελληνικό κράτος.
Βραχυχρόνια ωστόσο το rollover στο ελληνικό χρέος όπως έχει προταθεί από την Γαλλία επιδρά θετικά στην αγορά.
Το ΧΑ στις 1258 μονάδες και στο +2,66% με τζίρο 84 εκατ και όγκο 25,37 εκατ μετοχές.  Το ελληνικό χρηματιστήριο μόνο αν διασπάσει τις 1340 μονάδες θα σηματοδοτήσει τον βραχυχρόνιο τερματισμό της μεγάλης ανελέητης πτώσης στην αγορά.
Αν η άνοδος ανακοπεί και επανέλθει εκ νέου κάτω από τις 1240 μονάδες το ΧΑ θα υποχωρήσει προς την ζώνη των 1100 με 1150 μονάδων.
Οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν κέρδη σχεδόν 5%.
Η Εθνική στο +5,38% στα 4,9 ευρώ όπου και έκλεισε και αποτίμηση 4,68 δις ευρώ.
H Alpha με κέρδη 4,27% στα 3,42 ευρώ και αποτίμηση 1,82 δις ευρώ.
Η Eurobank στο +5,84% στα 3,26 ευρώ και αποτίμηση 1,8 δις ευρώ.
Η Marfin με κέρδη 5% στα 0,63 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 1 δις ευρώ.
Η Πειραιώς με κέρδη 4,90% στα 1,07 ευρώ και αποτίμηση 1,2 δις ευρώ.
H Τbank με πτώση 14.29% στα 0,06 ευρώ ενώ το ΤΤ με κέρδη 10% και η Proton bank με κέρδη 7,41%.
Από τις μετοχές του εικοσάρη και πλην τραπεζών η MIG με κέρδη 6,67% στα 0,64 ευρώ  και ο Μυτιληναίος +5,19% στα 4,66 ευρώ και η Ελλάκτωρ +10,65% στα 2,39 ευρώ.
Σταθεροποιητικά ο ΟΤΕ στα 6,08 ευρώ λόγω μερίσματος.
Από τους ξένους στις ελληνικές τράπεζες αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι οι συναλλαγές τους είναι πολύ περιορισμένες.
Στην Εθνική 100 χιλ μετοχές J P Morgan και 120 χιλ η Cheuvreux.
Στην Alpha  90 χιλ η Deutsche bank και 80 χιλ η Citigroup.
Στην Εurobank 190 χιλ η Citigroup.
Στην Πειραιώς 60 χιλ μετοχές η Citigroup
Στην Marfin 80 χιλ  μετοχές η Deutsche bank

Υποχωρούν  τα spreads και τα CDS

Τα spreads στα ελληνικά ομόλογα υποχωρούν στις 1335 μονάδες από 1375 μονάδες που ήταν το χθεσινό κλείσιμο.
Η υποχώρηση χωρίς όγκους αποδίδεται αποκλειστικά στο σχέδιο για rollover που έχει προτείνει η Γαλλία.
Τα CDS στην Ελλάδα οριακά πτωτικά  από 2200 μονάδες βάσης χθες στις 2125 μονάδες βάσης σήμερα.
Τα CDS στις υπόλοιπες περιφερειακές χώρες έχουν κλείσει περισσότερο.
Πορτογαλία 820 μονάδες βάσης από 885 μ.β. χθες.
Η Ιρλανδία 805 μονάδες βάσης από 855 μονάδες βάσης χθες.
Η Ισπανία 293 μονάδες βάσης από 315 μονάδες βάσης χθες.
Το ευρώ στα 1,4310 δολάρια πλησιάζει τα υψηλά της ημέρας αλλά η διακύμανση είναι σχετικά περιορισμένη.

www.bankingnews.gr

ΤΣΙΠΡΑΣ : ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...Την παραίτηση της κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, «να παραιτηθεί η κυβέρνηση των απειλών και της τρομοκρατίας και να οδηγηθούμε σε εκλογές». Παράλληλα...
έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό και απειλές της κυβέρνησης «διά μέσου του αντιπροέδρου της για αντισυνταγματική εκτροπή, αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικοπήματα αποτελούν απτή απόδειξη του πανικού και της τρομοκρατίας στην οποία βρίσκεται το σύστημα εξουσίας». Τέλος, σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα εκφράζει κοινωνικά συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων που μας κυβερνάνε».

Fimotro

50+1 επιχειρηματίες συνιστούν Κυβέρνηση Εκτάκτου Ανάγκης!
Τους απειλεί με χημικά η κυβέρνηση-βάζει μπρος και το βαλιτσάκι της ΕΥΠ για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους!

ΤΟ ΒΗΜΑΠερισσότεροι από 50 επιχειρηματίες ζητούν τη συγκρότηση κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης που θα πει την αλήθεια στους πολίτες και θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Συντασσόμαστε με τους 32 διανοουμένους και καλλιτέχνες συμπολίτες μας και καλούμε και εμείς την πολιτική ηγεσία μας να τολμήσει να αλλάξει όσα μας έφεραν στη σημερινή απελπιστική κατάσταση της χώρας. Θέλουμε όμως η έκκλησή μας να είναι πιο συγκεκριμένη: Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Ελληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι δεν μπορεί το κράτος συνεχώς να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. 

Οτι αν θέλουμε να παύσουμε να είμαστε θλιβεροί επαίτες προς τους δανειστές μας, εκχωρώντας τους αναγκαστικά και μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας, πρέπει αυτό να σταματήσει τώρα και όχι σε 3 - 4 χρόνια.

Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Ελληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι, όπως για μια οικογένεια που ξοδεύει περισσότερα από τα εισοδήματά της η λύση είναι η περικοπή όλων των περιττών δαπανών, και όχι η αμφίβολη προσπάθεια για αύξηση του εισοδήματος, έτσι και για το κράτος η σίγουρη λύση είναι η περικοπή όλων των δαπανών που δεν είναι απολύτως αναγκαίες, και όχι η προσπάθεια αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Ελληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι για να επιτύχεις σε μια προσπάθεια πρέπει να πιστεύεις σε αυτήν και να έχεις την πείρα που χρειάζεται.

Ας συγκροτήσει η σημερινή Βουλή μια Κυβέρνηση Εκτακτης Ανάγκης και Εθνικής Ανασυγκρότησης που να αποτελείται από προσωπικό που, ασχέτως κομματικής προέλευσης, προσωπικής συμπάθειας ή βουλευτικής ιδιότητας, διαθέτει την πίστη, την πείρα, τη διαχειριστική ικανότητα και το θάρρος να επιτύχει.


Αθανασόπουλος Τάκης τ. Διοικητής ΔΕΗ και Ανώτατο Στέλεχος Toyota Europe,

Αντωνακόπουλος Λευτέρης Στέλεχος Επιχειρήσεων τ. Πρόεδρος ΟΤΕ, 

Αργυρού Χρήστος
 Eπιχειρηματίας,

Βεκρής Τζώνυ Δικηγόρος, 

Βλαχούτσικος Χαράλαμπος 
Καθηγητής,

Γεωργόπουλος Λεωνίδας Δικηγόρος,

Δαυίδ Χάρις Eπιχειρηματίας,

Εμπέογλου Νίκος Πρόεδρος ALBA και Εμπορικής Τράπεζας, 

Ζέππος Δημήτρης
 Δικηγόρος,

Ιωάννου Ευριπίδης Δικηγόρος, 

Καλοφωλιάς Γιώργος 
Eπιχειρηματίας,

Καμχή Ρεβέκκα Επιχειρηματίας,

Καρδασιλάρης Γιώργος Επιχειρηματίας,

Καψάσκης Στέφανος Eπιχειρηματίας, 

Κιρμή Αγγελική 
Στέλεχος Επιχειρήσεων, 

Κοντέλλης Γιάννης
 Eπιχειρηματίας,

Κορτέσης Μιχαήλ Eπιχειρηματίας, 

Κουλουβάτος Κωνσταντίνος
 Eπιχειρηματίας, 

Κουτσολιούτσος Δημήτρης
 Επιχειρηματίας,

Κρεμέζης Ηλίας Στέλεχος Επιχειρήσεων, 

Λαιμός Νικόλας 
Εφοπλιστής, 

Μαθιός Ρήγας
 Επιχειρηματίας, 

Μαΐλλης Μιχάλης
 Eπιχειρηματίας & Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, 

Μαρινόπουλος Πάνος
 Eπιχειρηματίας, 

Μαυρομαράς Γιώργος
 Επιχειρηματίας, 

Μαύρος Δημήτρης
 Eπιχειρηματίας,

Μομφεράτος Γιώργος Στέλεχος Επιχειρήσεων, 

Μπελλές Αριστείδης 
Eπιχειρηματίας, 

Μπερσής Γιώργος
 Δικηγόρος, 

Μπομπής Κώστας
 Στέλεχος Επιχειρήσεων, 

Ξαφά Μιράντα 
Οικονομική Σύμβουλος,

Οικονομάκης Μιχάλης Στέλεχος Επιχειρήσεων 

Οικονομόπουλος Χάρις
 Δικηγόρος & Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου,

Παπαγεωργίου Στάθης Τραπεζικός, τ. Υποδιοικητής Τραπέζας Ελλάδος, 

Παπαδιαμάντης Κωνσταντίνος
 Δικηγόρος,

Παπακωνσταντίνου Ελένη Δικηγόρος, 

Παπαρρηγόπουλος Ξενοφών
 Δικηγόρος, 

Παπασταύρου Αλέξιος
 Δικηγόρος, 

Παρθένη Ορσαλία
 Επιχειρηματίας,

Πατεράκης Ανδρέας Επιχειρηματίας, 

Πετρόπουλος Κωνσταντίνος
 Eπιχειρηματίας, 

Ποταμίτης Στάθης 
Δικηγόρος, 

Πρωτονοτάριος Αλέξης
 Eπιχειρηματίας, 

Σαρακάκης Ιωάννης
 Επιχειρηματίας,

Σικιαρίδης Σίμος Eπιχειρηματίας,

Στρατάκη Αννα Δικηγόρος, 

Τραυλός Νικόλαος
 Πρύτανης του ALBA,

Τσαντίλης Αλέξης Eπιχειρηματίας,

Φιλιώτης Γιάννης Δικηγόρος, 

Φρονίστας Αριστείδης
 Eπιχειρηματίας, 

Φυλακτόπουλος Αλέξης 
Διευθυντής ΔΙΚΕΜΕΣ.

kourdisto portocali
Bookmark and Share

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου


Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 
   Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών, κατά πλειοψηφία, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο εφαρμοστικός Νόμος που εξειδικεύει το πακέτο μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος μέχρι το 2015. Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, ενώ αύριο και μεθαύριο θα εισαχθεί, με κατεπείγουσα διαδικασία, προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις έντονες ανησυχίες που εκφράστηκαν ακόμα και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι ο έλεγχος της Βουλής θα είναι διαρκής και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας των συμβάσεων ενώ επεσήμανε ότι «δεν είναι δυνατό να γίνουν μεγάλες επιλογές, όπως στη ΔΕΗ, αποσυνδεδεμένες από τη συνολική πολιτική και χωρίς να έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο του τρίτου ενεργειακού πακέτου και να μην ενταχθεί σε αυτόν τον ενεργειακό στόχο».

    Αρκετοί πάντως κυβερνητικοί βουλευτές επέμειναν κυρίως στην ανάγκη να μην επισπευσθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης, με το επιχείρημα ότι «δεν μπορείς να πουλάς σε περίοδο ύφεσης δημόσια περιουσία γιατί η τιμή δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Παράλληλα άσκησαν κριτική για την αδυναμία είσπραξης εσόδων κάνοντας λόγο για πολύτιμο πολιτικό χρόνο που χάθηκε ενώ επέμειναν στην ανάγκη διορθωτικών αλλαγών υπέρ αυτών που έχουν αδικηθεί από τα μέτρα.

    Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι καταψηφίζει επί της αρχής, επιφυλάχθηκε ωστόσο για ορισμένα άρθρα να τοποθετηθεί αύριο στην Ολομέλεια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειμμα αξιοπιστίας και ασυνέπεια και χαρακτήρισε τα μέτρα άδικα και αναποτελεσματικά.

    «Σοκ και δέος προκαλούν στην ελληνική κοινωνία τα μέτρα που φέρνετε. Η κυβέρνηση σε ένα πρόγραμμα με την ίδια σκληρή συνταγή του Μνημονίου ενσωματώνει πρόχειρες και σκληρές διατάξεις. Το χειρότερο είναι ότι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο αναποτελεσματικότητας που δυστυχώς δεν θα οδηγήσουν πουθενά παρά μόνο σε νέες θυσίες και σε πιο βίαια μέτρα», τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης.

    Το ΚΚΕ, δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Νίκου Καραθανασόπουλου, κατήγγειλε την κυβέρνηση και τα «πρόθυμα κόμματα», όπως είπε, γιατί συμφώνησαν να συζητηθεί ο Εφαρμοστικός Νόμος με την διαδικασία του κατεπείγοντος και εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες των δανειστών, και αποχώρησε από την συζήτηση ανακοινώνοντας ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση ονομαστικής και επί της αρχής και επί των άρθρων.

    Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος είχε συμφωνήσει η ΝΔ και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ αιχμές άφησε η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Βάσω Παπανδρέου, σημειώνοντας δηκτικά: «Η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα, περιμένουμε και η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον πολιτικό χρόνο».

    Στο σχόλιο της κ. Παπανδρέου αντέδρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας ο οποίος την κάλεσε να μιλά μόνο για τον εαυτό της γιατί ο ίδιος δεν νιώθει ταλαιπωρημένος.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης κάλεσε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι στις αποκρατικοποιήσεις θα έχει συγκεκριμένη διαδικασία σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για «τσαλάκωμα της Βουλής» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έρχεται με ένα νέο πρόγραμμα που συνεχίζει την ίδια αποτυχημένη συνταγή με ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

    Έντονο προβληματισμό εξέφρασε η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη ότι στο Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας διορίζονται τεχνοκράτες, ενώ θα συμμετέχουν και τρεις από την τρόικα, οι οποίοι, όπως είπε, θα αποκτήσουν πολλές ουσιαστικές αρμοδιότητες για τη διαχείριση του χρέους και δεν αποκλείεται πολύ γρήγορα να υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων.

    Για «νομικό τραγέλαφο», σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας γης έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

ΡΟΜΠΑΪ : ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗΟι επόμενες ώρες θα είναι «αποφασιστικής σημασίας» για την Ελλάδα, αλλά και για τη ζώνη του ευρώ και την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, προσθέτοντας πίεση στο ελληνικό κοινοβούλιο που ετοιμάζεται να...
ψηφίσει ένα μη δημοφιλές πρόγραμμα λιτότητας. «Υπάρχουν αποφασιστικές στιγμές, και οι επόμενες ώρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας, καθοριστικές για τον ελληνικό λαό, αλλά όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά επίσης και για τη ζώνη του ευρώ, ακόμη και για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Fimotro

WALL STREET JOURNAL : ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ... ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ!«Προς πώληση: τέσσερα Airbus, μια κρατική εταιρεία στοιχημάτων και ένας ιππόδρομος, μερίδια συμμετοχής σε καζίνο, λιμάνια, ταχυδρομεία, δύο εταιρείες ύδρευσης, μια εταιρεία εξόρυξης και κατεργασίας νικελίου, καλυκοποιείο, μονοπώλια ηλεκτρισμού...
και αερίου, ένας τηλεπικοινωνιακός οργανισμός, μετοχές σε αρκετές τράπεζες, εκατοντάδες χιλιόμετρα εθνικών οδών, ένας πρώην αεροδρόμιο, ολυμπιακά ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και υπέροχα κομμάτια της περίφημης ελληνικής ακτογραμμής» Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal παρουσιάζει στους αναγνώστες της, με μια αναγγελία πώλησης «επικών διαστάσεων» όπως τη χαρακτηρίζει, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ελληνικού δημοσίου. Το εκτενές άρθρο εμπλουτίζεται με χάρτες για τον εντοπισμό των «προς πώληση» ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων και με κατατοπιστικές φωτογραφίες ακτών αλλά και του Ελληνικού. «Αυτό βέβαια δεν το είχαν ασφαλώς κατά νου οι Έλληνες όταν ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο διάσωσης με τις χώρες της ευρωζώνης και του ΔΝΤ» σημειώνει η εφημερίδα αναφορικά με το πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου. Όμως υπάρχουν τρία εμπόδια για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνει ο αρθρογράφος. «Μεταξύ αυτών τα συνδικάτα που αντιτίθενται στην πώληση κρατικών εταιρειών, οι πολίτες που δεν θέλουν να πωληθεί δημόσια γη αλλά και ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας που έχει αποθαρρύνει και στο παρελθόν επίδοξους επενδυτές». Σημειώνεται επίσης η έλλειψη κτηματολογίου καθώς και το γεγονός ότι πολλές δημόσιες γαίες έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες που διεκδικούν στα δικαστήρια την κυριότητά τους. Σε άλλες περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου είναι απλώς… άγνωστος καθώς «οι πολίτες μπορούσαν μέχρι το 1915 να αποκτήσουν δημόσια περιουσία αποδεικνύοντας μόνο ότι την κατείχαν για μεγάλο διάστημα (χρησικτησία) και έτσι πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν για παλαιούς τίτλους που βεβαιώνουν τη νόμιμη κατοχή τους». Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι η χρονική συγκυρία είναι αρνητική για την προσπάθεια πώλησης ακινήτων καθώς οι τιμές έχουν μειωθεί αισθητά ενώ σημειώνεται ότι και άλλες προσπάθειες στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχαν την αναμενόμενη επιτυχία λόγω χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται και οι περιπτώσεις της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας που έχουν επίσης ξεκινήσει αντίστοιχες διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων όχι όμως ανάλογης κλίμακας.


Fimotro

Το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, μοιάζουν με παράδεισο μπροστά στην κόλαση του εφαρμοστικούΤρίτη, 28 Ιουνίου 2011


Οι βουλευτές που θέλουν να ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα, αυτήν την προδοσία, τα έχουν διαβάσει στοιχειωδώς αυτά;;
Στον εφαρμοστικό και στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, δημιουργειται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ταμείο)
Διαβάστε και φρίξτε..
Επιλέξαμε ορισμένα μόνο σημεία από τον προς ψήφιση εφαρμοστικό νόμο. Αυτά που είδαμε και διαβάσαμε δεν πιστεύαμε ότι υπάρχουν, ότι είναι αλήθεια...
Δείτε τώρα πως θα διοικείται αυτό το ταμείο, πως ορίζονται τα μέλη και πως θα παίρνονται οι αποφάσεις... 
Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου.
Ενώ λοιπόν οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, θα  υποδεικνύουν Τρία (3) από τα επτά (7) μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Τι κάνουν αυτοί, δείτε:
Όπως είπαμε τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων το οποίο αποκλειστικά εισηγείται την αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, τοποθετούνται κατόπιν υποδείξεως των Παρατηρητών, είναι δηλαδή υπάλληλοι της Τρόικα.

Θα πουλάμε δηλαδή εκεί ακριβώς που μας λέει η τρόικα σε όποια τιμή μας προτείνει η τρόικα.
Π.χ τα λιμάνια μας μπορεί να εισηγηθεί να πουληθούν στους Τούρκους, το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ (αφού τους δώσει λεφτά υπογείως π.χ. ο Τζ. Σόρος). Αυτά τους δίνουμε το δικαίωμα να τα κάνουν ή να μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ ότι θα τα κάνουν, αν δεν συμμορφωνόμαστε στο εξής και για όσα χρόνια αυτοί θέλουν, με τα άνομα ξένα συμφέροντα. 
Φανταστείτε τι θα γίνει με εθνικά μας θέματα, τι εκβιασμούς θα δεχόμαστε!  Είναι δυνατόν αυτό να το επιτρέψουμε;;


Όπως είπαμε και πιο πάνω: Καμία απόφαση δεν επιτρέπεται χωρίς τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων όπου συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Τρόικα! 
Οι βουλευτές που θέλουν να ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα, αυτήν την προδοσία, τα έχουν διαβάσει στοιχειωδώς αυτά;; ‘η θα μας πουν πάλι δεν προλάβαμε να τα διαβάσουμε, γιατί μας τα έδωσαν την Παρασκευή και έπρεπε να τα ψηφίσουν μέχρι την επόμενη Πέμπτη;; δεν φοβούνται ότι θα λογοδοτήσουν κάποτε στον ελληνικό λαό, όσοι τολμήσουν τέτοια προδοσία;

Η πάσης φύσεως αξιοποίηση γίνεται μόνον ύστερα από γνώμη του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ, δηλαδή της τρόικας..


Θα αποφασίζουν μόνοι τους να εκδίδουν ομόλογα (να δανείζονται) με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου! Δεν θα μας δανείζουν μόνον με τοκογλυφικά επιτόκια και υποθήκες δικές μας, αλλά θα δανείζονται και οι ίδιοι με εγγύηση δική μας!!! να γελάσει κανείς ή να κλάψει!
Δηλαδή, το Ταμείο μπορεί να δανείζεται από τρίτους με εγγυήσεις δικές μας(!!!) και με τα λεφτά αυτά να αγοράζει από την ελεύθερη αγορά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε σκοτωμένες τιμές. Δηλαδή, επαναγοράζουν οι ίδιοι το χρέος μας αφού το ξεφτιλίσουν στην ουσία με δανεικά δικά μας!!!! 

Έξυπνο!!! διότι αποτρέπει το ίδιο το ελληνικό κράτος  να αγοράσει προς όφελος του μέρος από το χρέος του σε καλή τιμή (κάτι που έκανε π.χ η κυβέρνηση του Ισημερινού στο δικό της χρέος). και αυτό ακόμα θέλουν να το καλύψουν, να μας κόψουν κάθε διέξοδο!!! και μάλιστα με εγγυήσεις δικές μας, δηλαδή εμείς να είμαστε υπόλογοι και για τα νέα δανεικά!!!
Άλλο τρομερό: Αν δουν ότι δεν πουλιέται ή δεν αξιοποιείται κάποιο περιουσιακό στοιχείο, τότε το διαλύουν, το  «χρεοκοπούν».
Η καμπάνα χτυπάει μάλλον για τον ΟΣΕ, τα τρένα μας και όχι μόνο...

Ο Τζόρζ Σόρος μέσω του ΔΝΤ θέλει τα λεφτά των Ευρωπαίων


ΤΡΊΤΗ, 28 ΙΟΥΝΊΟΥ 2011
image
Ο τραπεζίτηςGeorge Sorosείπε σε ένα εξαιρετικό άρθρο στους σημερινούςFinancial Times ότι η Ευρώπη θα πρέπει να διασώσει πρώτα τις τράπεζες ,και ύστερα τα κράτη.
Οι επιπτώσεις της ιδέας ότι η Ευρώπη πρέπει να θέσει τα συμφέροντα των τραπεζών, πριν από ύπαρξη των κρατών-εθνών του σε σημείο όπου αυτά πλέον να καταστρέφονται είναι κάτι το απίστευτο.
Αλλά στο σχόλιό του, το οποίο προσφέρει μοναδική προοπτική απεικόνισης για το πώς σκέπτονται οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, ο Σόρος προτείνει στην πραγματικότητα ότι ...
τα οικονομικά και πολιτικά συστήματα, καθώς και η ευημερία των 400 εκατομμυρίων ατόμων στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν υποχείρια των συμφερόντων μιας χούφτας των τραπεζιτών.
Αν και εδώ έχουμε τον ΓΑΠα και μαζί με τους νέο-εφιάλτες ποσοκο-λεγεωνάριους που μετέφερε στην πράξη το κάθε όνειρο της νέας τάξης πραγμάτων
Ο Σόρος είναι ένα από τους βασικούς παράγοντες κλειδιά της τεχνητά προκατασκευασμένης τρέχουσας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κατάρρευσης των ευρωπαϊκών κρατών υπό το βάρος του χρέους, ώστε να αλωθούν και οικονομικά τα εθνικά κράτη ύστερα από την επιτυχημένη άλωση τους από τους λαθρομετανάστες , μια αλήθεια την οποία όσο και αν την υποκρύπτουν επιμελώς οι αδελφαρες των 7 καναλιών είναι πλέον ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα ( μάλλον ένα ΕΥΡΑΡΑΒΙΚΟ πρόβλημα )
Αλλά ενώ ο ίδιος παραμένει συνήθως κρυμμένος πίσω από το προσκήνιο, έχει πλέον βγει ανοιχτα – και να εκδίδει σε ένα ελαφρώς αγέρωχο τόνο το σύνολο των παραγγελιών για τσιράκια του στην ΕΕ, oι οποίοι είναι και αναγνώστες των Financial Times, μέρος των μέσων ενημέρωσης ομάδα που τελευταία ελέγχεται από την οικογένεια τραπεζιτών Rothschild,.
Σίγουρα, κανείς δεν μπορεί να αποκαλέσει κάποιος αυτό το άρθρο του Σορος ως «μια σοβαρή ανάλυση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης ή μια σοβαρή πρόταση για το πώς να βγούμε από αυτήν την κρίση με την εξόφληση του χρέους από το σύνολο των 400 εκατομμυρίων ανθρώπων που συνθέτουν την Ευρώπη.
Μακριά από αυτό.
Είναι ένα σχέδιο για πάντα περισσότερο , ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΧΡΕΟΣ .
Μόνο οι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ έλληνες βουλευτές που ψήφισαν την χειραγώγηση της πατρίδας μου από το ΔΝΤ φαίνεται ότι δεν το καταλαβαίνουν .
Ο Σόρος λέει ότι οι φορολογούμενοι της ΕΕ θα πρέπει να ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ακόμη περισσότερα χρήματα στις τράπεζες.
Αναγνωρίζει ότι η μεταφορά χρημάτων στην ΕΕ δεν αρέσει στο κοινό και προτείνει στις κυβερνήσεις μόλις παραδώσουν τα περισσότερα τα χρήματα απευθείας στις εθνικές τράπεζές τους.
Πού είναι τα χρήματα που αναμένεται να προέλθουν από την «αναδιάρθρωση του κεφαλαίου” είτε από τράπεζες είτε από την ευρωπαϊκή τράπεζα ή από μια χώρα προς την χώρα μας ; Κάνεις δεν τάχει δει ακόμα . Μονό ακούμε , αλλά χρήματα δεν βλέπουμε. Αντιθέτως εκείνο που βλέπουμε ότι για κάθε μια ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΔΟΣΗ του δανείου ,περικόπτονται ακόμη περισσότερα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού μας .
Ιρλανδία και η Ελλάδα ήδη ρυθμίστηκαν ώστε να μπουν στον φαύλο κύκλο του θανατηφόρου χρέους με περικοπές αποδοχών, περικοπές των δημοσίων δαπανών και την αύξηση των φόρων που οδηγούν σε οικονομική συρρίκνωση, με αποτέλεσμα οι μικρότερες οικονομίες να πρέπει να εξοφλήσουν τα μεγαλύτερα χρέη , χάρη στις πολιτικές προτιμήσεις του Σορος .
Η λύση σε αυτή την καταστροφή είναι σαφώς να ξεκαθαρίσει ένας μηδενισμός επί της υπερημερίας τόκων των χρεών των κλασματικών τραπεζικών αποθεματικών πριν από την στιγμή που οι χώρες αποκλειστούν από τις πιστωτικές αγορές, πράγμα που λογικά και αναγκαστικά θα τις ωθούσε πλέον προς προεπιλογή του μηδενισμού του κάθε χρέους τους .
Τελικά πρέπει να είναι κάποιος πολύ ΓΑΠας για μην το καταλαβαίνει , κάτι το τόσο αυτονόητο δηλαδή .
Η Ιρλανδία, στο κάτω της γραφής , είχε ένα ευκόλως διαχείρισημο δημόσιο χρέος προτού πάρει επάνω της το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών.
Αλλά ο Σόρος δεν αναφέρει αυτό ως απόλυτα βιώσιμη λύση. Αντιθέτως , προτείνει, ότι θα πρέπει να εισαχθούν ευρωομόλογα.
Ωστόσο, η δημιουργία μιας μεγάλης αγοράς ευρωομολόγων δεν θα κάνει τίποτα που θα αποτρέψει την κερδοσκοπία εις βάρος των κρατών μελών της , λόγω της αθλιότητας στα βασικά οικονομικά μεγέθη των χώρων, που παγιδεύτηκαν ( η ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ από τους πρωθυπουργούς τους για να ακριβολογούμε , και μετά από κοπιαστικές προσπάθειες ΤΙΤΑΝΙΚΩΝ , ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ,ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΝΤΙΜΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ , ΒΟΜΒΕΣ που καμιά φορά έσκαγαν και πριν την ώρα τους ) από τις τράπεζες σε ένα φαύλο κύκλο του χρέους του θανάτου και θα αύξανε το κόστος δανεισμού στις άλλες χώρες.
Η Γερμανία ήδη άρχισε να πληρώνει υψηλότερα επιτόκια στα ομόλογα της ..
Το αποτέλεσμα των ευρωομολόγων θα είναι ένα ενιαίο υψηλό και συνεχώς αυξανόμενο επιτόκιο που θα ωθήσει όλα τα κράτη να καταρρεύσουν.
Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια να αναλύσει κάποιος ποιες θα μπορούσαν να είναι είναι οι συνέπειες για εκατομμύρια ανθρώπους εάν τα κράτη καταρρεύσουν υπό το βάρος του χρέους των τεχνητών κλασματικών τραπεζικών αποθεματικών που ο Σόρος και άλλοι τραπεζίτες έχουν φορτώσει στις κυβερνήσεις, και σχεδιάζουν για να τις φορτώσουν ακόμη περισσότερο , ή τι θα συμβεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων, αν τα κράτη που έχουν λάβει ποσά πάνω από τις δυνατότητες τους από τις τράπεζες και το ΔΝΤ / ΕΕ, αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκα επιτόκια .
Και δεν έχει σημασία πόσους φορολογικούς προϋπολογισμούς λιτότητας θα εφαρμόσουν ή πόσα στοιχεία του κρατικού ενεργητικού τους θα πουλήσουν.
Το άρθρο Σόρος αποκαλύπτει επίσης μια συγκλονιστική και ριζοσπαστική άποψη του πολιτικού συστήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα εργαλείο για να αποκτήσει τον έλεγχο ολόκληρου του πλούτου των χωρών της ΕΕ, αν και κρύβει αυτή την αντιδραστική άποψη με μεγάλη φινέτσα σε σύνθετη φρασεολογία και μπερδεμένες οικονομική φράσεις.
Αλλά η υπόθεση είναι σαφής – Η δύναμη στο μπλοκ της ΕΕ είναι συγκεντρωμένη σε λίγα χέρια (Bilderberg), και ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την ευημερία των 400 εκατομμυρίων ανθρώπων για τα κέρδη των τραπεζών.
«Οι αρχιτέκτονες του ευρώ, ήξεραν ότι ήταν ελλιπές, όταν το σχεδίαζαν.
Το νόμισμα είχε μια κοινή κεντρική τράπεζα, αλλά όχι κοινό ταμείο – αναπόφευκτο, δεδομένου ότι η συνθήκη του Μάαστριχτ είχε ως στόχο να επιφέρει νομισματική ένωση χωρίς πολιτική ένωση.
Οι αρχές ήταν βέβαιες, ωστόσο, ότι εάν και όταν το ευρώ έφτανε σε μια κρίση, θα ήταν σε θέση να την ξεπεράσει. Δεν υπάρχει καμία αναφορά τους λαούς ή την καλή διαβίωση τους. Ο δε Σόρος μιλά για “αρχιτέκτονες” και “αρχές”, οι οποίοι θεωρούνται ως εργαλεία για την εφαρμογή μια μακροπρόθεσμης στρατηγικής . Της βήμα προς βήμα σκλαβιάς του χρέους.
” Επίσης, δεν υπάρχει αναφορά της δημοκρατικής διαδικασίας, για την ανάγκη να ανοίξει μια συζήτηση ή ακόμα και να πείσουν τους λαούς της Ευρώπης σχετικά με την ανάγκη να δώσουν ακόμη περισσότερα χρήματα στις τράπεζες για την εξόφληση αυτού του χρέους κλασματικων τραπεζικών αποθεματικών ότι ακόμη και ο Günther Lachmann ») στο Die Welt είπε ΕΕ σήμερα έχει δημιουργηθεί με ένα «σχεδόν εγκληματικό τρόπο.”
(ο Günther Lachmann = Θανάσιμες Ανοχή Die Muslime und unsere offene Gesellschaft Οι μουσουλμάνοι και ανοικτή κοινωνία μας – ……Για σαράντα χρόνια, οι μουσουλμάνοι στη Γερμανία ζουν – γιατί το χάσμα μεταξύ αυτών και των Γερμανών θα είναι πάντα μεγαλύτερο; ήθελε πολύ καιρό να αναγνωρίσει κανένας ότι: η ένταξη των μουσουλμάνων στη Δυτική κοινωνία έχει αποτύχει, έκρηξη στο όνειρο της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας …….. )
«Οι αρχές ήταν βέβαιοι … πως αν και όταν το ευρώ εμπλακεί σε μια κρίση, θα είναι σε θέση να το ξεπεράσει.” λέει ο Σόρος
Ποιες αρχές; Με ποια εντολή; Πού ήταν οι εκλογές τα δημοψηφίσματα;
Και ποιος είναι αυτός που συμφώνησε να παραδίδει όλα τα χρήματα των φορολογουμένων, τα στοιχεία ενεργητικού, οι συντάξεις προς τις τράπεζες για το χρέος το χαρτί;
Ποιος; Ελάτε που δεν τον ξέρετε . Μην ντρεπόσαστε . Ο ΓΑΠας είναι καλέ.
Δεν υπάρχει επίσης ούτε μία προσπάθεια ώστε να εξηγηθεί το πώς η πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών έχει καταβαραθρωθεί από το τεχνητό τραπεζικό χρέος,
Υπάρχει ,είναι ΑΛΗΘΙΝΟ η ΠΑΡΑΜΥΘΙ των αδελφάτων του gay parade, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ( η ΚΑΡΙΟΛΑ ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΝ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ??????????????
Δεν αναφέρονται έρευνες της αστυνομίας στις εγκληματικές πράξεις των τραπεζών.
Δεν υπάρχει καμία αναφορά της Ισλανδίας και της ταχείας αποκατάστασης του χρέους ΚΑΙ του ΓΙΑΤΙ μετά αθέτησαν το defaulting.
Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζονται από τον Σορος σε αυτό το άρθρο, όπως οι απλοί διαχειριστές της παγκόσμιας ελίτ για να ληστέψουν να ληστέψει 400 εκατομμύρια ανθρώπους.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ παρασύρονται σε ένα τόσο φαύλο κύκλο του χρέους που θα μπορούσαν να δουν το ΔΝΤ σύντομα να παρελαύνει και από εκεί.
Ο Σόρος και οι τραπεζίτες είναι σαφές ότι ελπίζουν να δουν ένα παγκόσμιο νόμισμα που θα ελέγχουν, στο πλαίσιο του ΔΝΤ , και θα αντικαταστήσει το δολάριο και το ευρώ.
Οι δυτικές οικονομίες βρίσκονται σε τροχιά κατάρρευσης και ο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο η παγκοσμιοποίηση θα διαχειριστεί μια τέτοια κατάρρευση είναι με την έναρξη ενός πολέμου.
Αυτό το κομμάτι δείχνει ότι ο Σόρος έχει επαφή με την πραγματικότητα.
Η “αρχές” δεν μπορούν να διαχειριστούν την κρίση εμπιστοσύνης που περιβάλλει την Ευρώπη καθώς άνθρωποι ξυπνούν από το γεγονός ότι όλος τους ο πλούτος τους προορίζεται για τις τράπεζες, στο πλαίσιο μιας απάτης.
Αλλά ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Wolfgang Schäuble δεν μπορεί να προωθήσει την ιδέα των ευρωομολόγων στη Γερμανία, καθώς οι άνθρωποι ξυπνούν από το γεγονός αυτό σημαίνει μόνο περισσότερο χρέος.
Ούτε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να διακινδυνεύσει την αποξένωση της από τους Γερμανούς, συναινώντας να παραδώσει τον πλούτο τους στις τράπεζες. Μόνο ένας ΓΑΠας υπάρχει και ελπίζω η τριχιά που θα του φορέσουν για γραβάτα να αντέξει , όχι τίποτα άλλο αλλά να μην μας πέσει κάτω και σπάσει και κανένα παΐδι
Αλλά ο Σόρος είναι σαφώς στην ευχάριστη θέση να αγνοεί τα 400 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη που βρίσκονται πέρα από το κλιματιζόμενο γραφείο του, στην οθόνη του υπολογιστή του, τον αριθμό τηλεφώνου του με προγραμματισμένους εκ των προτέρων αριθμούς για να καλεί τα Bilderberg τσιράκια του , που δυο μέρες μετά την κατ ιδίαν συνάντηση τους στην Αθήνα σκλαβώνουν την χώρα τους στο ΔΝΤ .
Αυτός φαίνεται να υποθέτει η πραγματικότητα είναι μια ΨΥΧΡΗ λογική έννοια, αποστραγγισμένη από κάθε ζωτικότητα, που αποτελείται από στατιστικά στοιχειά και αριθμούς που μπορεί να χειριστεί κατά βούληση.
Μέσα σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν μόνο μια μικρή χούφτα ανθρώπων, οι τραπεζίτες, οι οποίοι έχουν όλα τα δικαιώματα και την εξουσία και τους ανθρώπους που δεν έχουν κανένα δικαίωμα ή εξουσία.
Εκείνοι που έχουν την εξουσία είναι οι αφέντες και τα υπόλοιπα είναι οι σκλάβοι.
Οι τραπεζίτες έχουν δύναμη και θα πρέπει να διασωθούν – απομυζώντας ΟΛΑ τα χρήματα ΟΛΩΝ των κρατών μέχρι αυτών που έχουν πτωχεύσει.
Δεν γίνεται μνεία περί του λαού, της αξιοπρέπεια τους, τα δικαιώματά τους, της δημοκρατίας ή της δικαιοσύνης σε αυτό το κυνικό το άρθρο.
Είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι, ο Σορος εμφανίζεται ως σύγχρονος Καίσαρας, ένας νέος πανίσχυρος αυτοκράτορας την πεποίθηση των θείων δικαιωμάτων του ώστε να αποφανθεί εξ ‘ονόματος των τραπεζών, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για συζήτηση και για διάλογο, αλλά και που θα σταμπάρει με την βούλα της εξουσίας του τους υπαλλήλους της ΕΕ και των κυβερνήσεων.
Η ΕΕ θεωρείται ως μια τεχνολογικά στελεχωμένη γραφειοκρατία με τσιράκια των οποίων η αποστολή είναι εμπλουτίσουν τις τράπεζες με κάθε κόστος.
Ο ΛΑΟΣ ;
ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας άνθρωπος τόσο πλούσιος όσο ο Σόρος έχει τον σεβασμό, την κολακεία και την υποταγή από τους υπαλλήλους του και τους άλλους λακέδες.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που τον περιβάλλουν συμβάλουν στη δημιουργία λατρείας της προσωπικότητας του που χωρίς αμφιβολία σηκώνει το τηλέφωνο, ανακοινώνοντας τη θέλησή του για κάτι και έχει συνηθίσει να βλέπει τους υπαλλήλους της ΕΕ τρέχουν γύρω για να εκπληρώσουν την κάθε επιθυμία του.
Έχει χρησιμοποιήσει ανθρώπους για να γιατρέψει την υπεροψία του οι οποίοι ξεφυσώντας τελικά κάμπτονται. Είναι ίσως πιθανόν να χρησιμοποιεί και ένα δίκτυο κατασκοπείας, καθώς και να έχει στη διάθεσή του τμήματα των μυστικών υπηρεσιών όποτε τους χρειαστεί .
Αλλά φαίνεται ότι αυτός θα πρέπει να συνηθίσουν τώρα σε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν ξυπνήσει εξ αιτίας του γεγονότος ότι τους έκλεψαν από τις τράπεζες. Ακόμη και στη Γερμανία η εφημερίδα Die Welt είπε σήμερα ότι το χρέος που φορτώνονται οι κυβερνήσεις τους είναι ιδιωτικό χρέος τραπεζών που έχει δημιουργηθεί με ένα «σχεδόν εγκληματικο τρόπο.”
Για Σόρος που να υποδηλώνουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ειρωνεία ότι τα συμφέροντα μιας χούφτας εγκληματιών τραπεζιτών , πρέπει να εξεταστεί από τα κράτη της Ευρώπης (;) – και τα 400 εκατομμύρια ανθρώπους που τα κατοικούν – δείχνει μια κατάσταση του μυαλού που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παραληρητική κατά την ταπεινή μου γνώμη . Η ίδια δε η ιδέα ότι τα συμφέροντα των 400 εκατ. άνθρωποι θα πρέπει να θυσιαστούν για τις τράπεζες είναι σίγουρα εξαιρετικά αμφίβολη.
Είναι το είδος της εκκεντρικής ιδέας που θα μπορούσε κάποιος να ονειρευτεί μέσα στην άνεση του γραφείου του. Σε αυτό το περιβάλλον, μπορεί να παραπλανηθεί ο έξαλλος από πλεονεξία εγκέφαλος του , εκλαμβάνοντας τις άδειες υποκλίσεις και τις τελετουργίες των εργαζομένων του σαν μια πραγματική εξουσία στους πραγματικούς ανθρώπους.
Αλλά για τον ξεσηκωμένο λαό στους δρόμους της Ευρώπης, η φαεινή ιδέα του για την διάσωση των τραπεζών στο σύνολο τους και με απώτερο σκοπό, – που δεν είναι άλλος παρά να παραδώσει στις τράπεζες όλο τον πλούτου της Ευρώπης, ακόμη και μέχρι του σημείου όπου τα ίδια τα Ευρωπαϊκά κράτη να καταστρέφουν – αποτελεί εμπαιγμό αλλά και την έναρξη για τον μεγάλο θυμό. Τον πανευρωπαϊκό θυμό .
Τον θυμό που εκατομμύρια άνθρωποι δείχνουν με τις διαμαρτυρίες τους καθώς και το ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε μια τεχνητή γιγαντιαία μαύρη τρύπα των κλασματικών τραπεζικών αποθεματικών, να ρουφήξει το κάθε περιουσιακό στοιχείο των Ευρωπαίων, το χρήμα, τους φόρους τους, κρατικά περιουσιακά στοιχεία, τις συντάξεις και τελικά την ηγεμονία των ΕΘΝΙΚΩΝ κρατών .
Ο κύριος Σόρος καθώς και οι άλλοι κυρίαρχοι του σύμπαντος καλά θα κάνουν να πάνε σε ένα καφενείο στη Βιέννη η στο Παρίσι σε μια pub του Λονδίνου ,έξω από τον εσωτερικό κύκλο των ανόητων Bilderberg και των υποτακτικών τους ΓΑΠιδων και εκεί θα ακούσουν πολύ συχνά τα λόγια, όπως “Ήρθε η ώρα για μια επανάσταση.”
Η απληστία, η επιθυμία για χρήματα, και υλικά αγαθά προκαλούν την τύφλωση και την ψευδαίσθηση σε διαστάσεις που είναι εκπληκτικές καθώς παρατηρείς συγχρόνως και εκείνους που δεν πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα.
Εάν εγώ, ένας ταπεινός blogger, ίσως μπορεί να προσφέρει μερικές συμβουλές σε ένα τέτοια λαμπρό όνομα , θα ήθελα συμβουλέψω τον κύριο Σόρος να σταματήσει να εξαρτάται από τη δική του εφημερίδα καθώς και τις εφημερίδες Ρότσιλντ ώστε να διαμορφώνει τις απόψεις του ή να πλάθει την πραγματικότητα του .
Τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται , έχουν σχεδιαστεί για να χειριστούν το είδος των πληροφοριών είναι πρόκειται να φτάσουν στους ανθρώπους , ώστε να δομήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και να τους κάνουν να ακολουθούν παντοτε τις κατευθύνσεις που εξυπηρετούν την ελίτ.
Αλλά η δύναμη των μέσων ενημέρωσης είναι κατεστραμμένη όπως ακριβώς και οι εταιρίες που αντιπροσωπεύουν . Ο Σόρος θα πρέπει να διαβάσει τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης για να πάρει μια ιδέα για το τι πραγματικά πιστεύει ο κόσμος. Θα έπρεπε να πάει στους δρόμους και να μιλήσει με τους ανθρώπους για να πάρει μια ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Αλλά και πάλι, όπως παρατήρησε κάποτε ο Νίτσε, τα πιο κοινά ψέματα δεν είναι τα ψέματα που μας λένε οι άλλοι.
Αλλά πρόκειται για τα ψέματα που λέμε εμείς στους εαυτούς μας .
Το άρθρο του κυρίου Σορος στους FINANCIAL TIMES ίσως ήταν μια σημείωση προς τον εαυτό του, και τίποτε άλλο πέρα από ευσεβείς του πόθους.
HEIL GAP (or mind the GAP) life goes on
http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/49581.html
emprosdrama.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου