Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Tα 7 «αγκάθια» της νέας συμφωνίας



Σκληρά ανταλλάγματα, παρατεταμένη λιτότητα, νέες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες, ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα εφαρμογής και εντατική επιτήρηση κρύβονται στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, η οποία ανακοινώθηκε στο Eurogroup. Η Ελλάδα κερδίζει ουσιαστικά την ελάφρυνση του χρέους της και τη στήριξη από την Ε.Ε και το ΔΝΤ μέχρις ότου σταθεί στα πόδια της και επιστρέψει στις αγορές αλλά με πολύ υψηλό τίμημα. Ο δρόμος προς την οριστικοποίηση της συμφωνίας αλλά και την εφαρμογή του προγράμματος έχει αρκετά «αγκάθια», τα κυριότερα εκ των οποίων είναι τα εξής: 

• Η συμφωνία που ανακοινώθηκε από το Eurogroup δεν είναι οριστική και παραμένει στον αέρα για τις επόμενες εβδομάδες. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τον Μάρτιο, καθώς τότε, και εφ’ όσον πληρούνται οι απαιτούμενοι όροι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της απόφασης θα δοθεί το πράσινο φως ώστε τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να χορηγήσουν μέσω του μηχανισμού στήριξης EFSF ένα νέο δανειακό πακέτο έως 130 δισ. ευρώ. 

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου λοιπόν θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανταλλαγή των ομολόγων (PSI) και να έχει δοθεί η έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών-μελών της ευρωζώνης για τη συμμετοχή τους στο δεύτερο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας. Κυρίως όμως η ελληνική κυβέρνηση μέχρι την 29η Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει νομοθετήσει και εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που έχουν τεθεί ως προαπαιτούμενα για να προχωρήσει η εκταμίευση των πρώτων κεφαλαίων από το νέο δάνειο. Αφού ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες και αξιολογηθούν από την τρόικα, το Eurogroup (στις 14 Μαρτίου) και το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεδριάσουν για να δώσουν την οριστική έγκρισή τους στο νέο δάνειο και να ορίσουν το ακριβές ύψος και την κατανομή του, ώστε μέχρι τις 19 Μαρτίου να πέσουν οι τελικές υπογραφές στο νέο μνημόνιο. Τα κεφάλαια με τα οποία θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο νέο δάνειο δεν έχουν καθοριστεί ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο προτίθεται να χορηγήσει το ποσό των 23 δισ. ευρώ συνολικά(10 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο από το παλαιό δάνειο και 13 δισ. ευρώ νέα χρηματοδότηση)

• Η λήψη νέων, σκληρών μέτρων θεωρείται δεδομένη καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να οριστικοποιηθούν οι παρεμβάσεις για την περίοδο 2013-2015. 

• Τα πράγματα για την ελληνική οικονομία, τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο θα γίνουν πολύ χειρότερα προτού αρχίσουν να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια βελτίωσης. Κατά την επόμενη διετία, κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής των σκληρών μέτρων που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο(περικοπές μισθών-συντάξεων, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, εργασιακές ανατροπές, φορολογικές επιβαρύνσεις) η ύφεση θα βαθύνει επικίνδυνα και το χρέος θα εκτοξευθεί. 

Σύμφωνα με την έκθεση βιωσιμότητας που συνέταξαν οι οικονομολόγοι της τρόικα η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση για μία διετία τουλάχιστον διατηρώντας στα ύψη και την ανεργία. Το βασικό σενάριο που έχουν επεξεργαστεί οι δανειστές προβλέπει ύφεση 4,3% φέτος, μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2013 και επιστροφή σε ανάπτυξη το 2014 (με ρυθμό 2,3%). Το απαισιόδοξο σενάριο προβλέπει ύφεση 4,8% και 1% φέτος και το 2013 αντίστοιχα και ανάπτυξη 1,3% το 2014. Για το χρέος, το βασικό σενάριο προβλέπει ότι θα κορυφωθεί το 2013, φθάνοντας στο 168% και ότι στη συνέχεια θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται για να φθάσει στον στόχο του 120,5% του ΑΕΠ το 2020. Το δυσμενές σενάριο προβλέπει ότι το χρέος θα εκτιναχθεί στο 178% του ΑΕΠ το 2015 και μικρή μείωσή του έως το 159% το 2020. 

Μάλιστα επισημαίνεται ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να καλύψει το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού και να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2,5%, τότε το χρέος αντί να μειωθεί θα αυξηθεί. Αποκλίσεις από τον στόχο για την βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να εμφανιστούν και αν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις είναι χαμηλότερα από τα προσδοκώμενα ή αν δεν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από το 1% τα επόμενα χρόνια. 

• Παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα Μνημόνιο 3. Στην έκθεση της τρόικα επισημαίνεται ότι είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να χρειαστεί νέα χρηματοδότηση 50 δισ. ευρώ το 2014.

• Το Eurogroup αποφάσισε ότι η Ελλάδα θα συστήσει έναν ειδικό λογαριασμό, στον οποίο θα βρίσκονται δεσμευμένα κεφάλαια που αντιστοιχούν στις ανάγκες της χώρας για εξυπηρέτηση του χρέους για διάστημα τριών μηνών. Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει, εντός διμήνου το νομικό πλαίσιο με το οποίο θα διασφαλιστεί ότι θα δίδεται προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δανειστών. 

Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, η διάταξη αυτή θα εισαχθεί και στο ελληνικό Σύνταγμα το συντομότερο δυνατόν(σ.σ το 2013). Στον λογαριασμό αυτό θα μπαίνουν τα κεφάλαια από το νέο δάνειο, τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και τα φορολογικά έσοδα του κράτους. Συνεπώς, αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει κατά γράμμα το οικονομικό πρόγραμμα και δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια ώστε αφ’ ενός να καλύπτονται οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές και αφ’ ετέρου να λειτουργεί το κράτος, να πληρώνει μισθούς, συντάξεις κλπ, τότε αυτομάτως θα πρέπει να λαμβάνονται νέα μέτρα για να καλύπτονται τα κενά. 

• Οι αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης οδηγούν σε μια πρωτοφανή, τόσο από πλευράς μεγέθους όσο και αυστηρότητας, εποπτεία της Ελλάδας. Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Για να επιτευχθούν λοιπόν οι στόχοι που τίθενται θα ενισχυθεί σημαντικά και θα έχει μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα η Ομάδα Δράσης με επικεφαλής τον Χορστ Ράιχενμπαχ. Παράλληλα, προαναγγέλλεται και η ίδρυση μόνιμου ελεγκτικού γραφείου της Κομισιόν στην Αθήνα που θα παρακολουθεί την υλοποίηση του προγράμματος σε συνεργασία με την τρόικα. 

• Στην απόφαση του Eurogroup δεν υπάρχει καμία προαναγγελία δράσεων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Απουσιάζει η αναφορά ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» (με κεφάλαια που θα κατευθυνθούν όχι για την αποπληρωμή των δανειστών και την κάλυψη των ελλειμμάτων αλλά για επενδύσεις, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας) για την Ελλάδα που υπήρχε στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να αποφασιστεί σε μερικές εβδομάδες όταν θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία. 


Του Κων/νου Ρομποτή
αναδημοσίευση απο: www.real.gr

Το όνομα του βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ ζητεί η Βουλή



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Τα στοιχεία του βουλευτή, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε τον περασμένο Μάιο 1 εκατ. ευρώ σε ελβετική τράπεζα, ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», Παναγιώτη Νικολούδη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, Βαγγέλης Αργύρης.
Τη σχετική αναφορά για τον εν λόγω βουλευτή έκανε χθες, χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Νικολούδης κατά την ενημέρωση της Επιτροπή Θεσμών του κοινοβουλίου για τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής.
«Δεν ξέρουμε αν νόμιμα ή παράνομα έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού στο εξωτερικό από τον βουλευτή, ούτε ποιος είναι, καθώς αφορά τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 των πολιτικών, οι οποίες είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Πάντως, ο κ. Νικολούδης όφειλε να είχε επικοινωνήσει και να είχε στείλει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής όλα τα στοιχεία που προέκυψαν για τον βουλευτή, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να διαπιστωθεί αν το έμβασμα στο εξωτερικό έχει δηλωθεί στη φορολογική του δήλωση, το 2011», δήλωσε για το θέμα ο κ. Αργύρης, ο οποίος κατά πληροφορίες θα επιδιώξει να έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νικολούδη.
Την ίδια ώρα έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, να δώσει η Βουλή το όνομα του βουλευτή, έτσι ώστε να μην αιωρούνται σκιές σε βάρους του συνόλου των βουλευτών.
Ο κ. Νιώτης διαβεβαίωσε τους βουλευτές που τον επισκέφθηκαν, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Θανάση Οικονόμου, Μιχάλη Κατρίνη, Φραγκίσκο Παρασύρη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Αφροδίτη Παπαθανάση, ότι θα κινηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έτοιμο στο λόγια το έργο Νάουσας-Σκύδρας



E-mailΕκτύπωσηPDF
dromos-skydra-naousaΟύτε το 2013 και δεν ξέρουμε για το 2023! αν θα ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο του Οδικού Άξονα Βέροιας – Νάουσας – Σκύδρας. Όλα δείχνουν πως το κομμάτι – Πατρίδας – Σ.Σ. Νάουσας, θα επαναδημοπρατηθεί. Τελικά, Περιφέρεια και ανάδοχος δεν τα βρήκαν νομικά και η παλαιά σύμβαση δεν δύναται να συνεχιστεί, διότι είχε γίνει ήδη η διάλυση της με τη σύμφωνη γνώμη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, η οποία δεν της είχε ζητήσει να επιστρέψει τις πρόσθετες εγγυητικές επιστολές που είχε πάρει πίσω το 2008 (κάτι που ζητάει τώρα η αιρετή Περιφέρεια), όταν είχαν σταματήσει οι εργασίες του έργου. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, το έργο πηγαίνει ακόμη ένα χρόνο πίσω, καθώς η διαδικασία επαναδημοπράτησης του είναι χρονοβόρα, ενώ και το κόστος αναμένεται να εκτιναχθεί, ίσως και να διπλασιαστεί! Συγκεκριμένα από τα 8 εκ. ευρώ που θα κόστιζε, πλέον υπολογίζεται στα 15 με 16 εκ. ευρώ, εφόσον δεν υπάρχει η έκπτωση που είχε κάνει στο έργο, ο μέχρι πρότινος, ανάδοχος. Και μικάμε για μία περίπτωση που από τα 7,5 χλμ του κομματιού Πατρίδα – Σ.Σ. Νάουσας έχουν κατασκευασθεί τα 4,5χλμ., δηλαδή απομένουν άλλα 3 χλμ για να ολοκληρωθεί.
Έτοιμη η μελέτη στο κομμάτι Νάουσα – Σεβαστιανά Σκύδρας
Όσον αφορά τα δυο υπόλοιπα κομμάτια του έργου, η μελέτη Σ.Σ. Νάουσας – Σεβαστιανών είναι έτοιμη και υπάρχει η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα υπάρξουν δυο εργολαβίες, η μία για το κομμάτι Σ.Σ. Νάουσας – Λευκάδια και η άλλη για το κομμάτι Λευκάδια – Σεβαστιανά, αφού όμως γίνει η επικαιροποίηση των τιμών. «Αγκάθι» παραμένουν οι απαλλοτριώσεις, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμία ανάλογη διαδικασία.


Logospellas.gr

Ποιος ή ποια βουλευτής έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό;



Ποιος ή ποια βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό την ίδια στιγμή που η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη; Ποιος εθνοπατέρας δε σεβάστηκε ούτε τον κόπο του ελληνικού λαού και τις απίστευτες θυσίες του; Την αποκάλυψη έκανε ο...
πρόεδρος της Αρχής κατά του βρόμικου χρήματος, Π. Νικολούδης.

Για να σας διευκολύνουμε στο κουίζ, ο (η) βουλευτής δεν ψήφισε το πρόσφατο Μνημόνιο. Απίστευτο δεν είναι;

Όπως είπε – χωρίς να ξεκαθαρίσει αν είναι άντρας ή γυναίκα βουλευτής – τον Μάη του 2011, έβγαλε στο εξωτερικό 1.000.000 ευρώ…

« Θα πρέπει, λοιπόν να σας πω, χωρίς κανένα δισταγμό, ότι από ελέγχους που μπορεί να μην είναι πλήρως εξαντλητικοί, αλλά δεν είναι μόνο δειγματοληπτικοί, που αφορούν ποιοι άνθρωποι, ποιες κοινωνικές τάξεις, έβγαλαν τα χρήματά τους από την αγορά ή τα έβγαλαν και στο εξωτερικό. Αυτό πού λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ, έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα».

Επίσης ο κ. Νικολούδης αποκάλυψε ότι η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, κατέσχεσε «πάνω από 223,6 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό προέρχεται από εγκληματικές πράξεις:

73 εκατομμύρια από φοροδιαφυγή, 53 εκατ. από εγκληματικές οργανώσεις, ένα εκατ. από τρομοκρατικές πράξεις, 20 εκατ. από τον κώδικα νόμου για τα ναρκωτικά, ενώ άλλα 76,5 εκατ. από άλλα αδικήματα που τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης άνω των 6 μηνών και από τα οποία προκύπτει περιουσιακό όφελος.

Όπως επίσης είπε, 105 πέντε περιπτώσεις έχουν παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη, αλλά «διευκρίνισε», υπάρχουν ακόμα κάποιες «τρύπες» στο σύστημα που προσπαθούν να ανακαλύψουν και να εκμεταλλευτούν διάφοροι, κυρίως σε ότι έχει σχέση με το ΕΣΠΑ. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση «γνωστού» επιχειρηματία ο οποίος κατέθεσε στο λογαριασμό «γνωστού του» 1,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να φανεί ότι έχει στο λογαριασμό του ίδια έσοδα και με το παραστατικό να πάρει την επιχορήγηση του ΕΣΠΑ. «Βλέπω να ετοιμάζονται κουτάλια, πιρούνια, πιάτα και μαχαίρια για το κομμάτι αυτό», ανέφερε επί λέξει ο Π. Νικολούδης, επισημαίνοντας όμως ότι «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αγρυπνούν»…!

Πηγή: Antinews.gr

Πως έζησα μια χρεοκοπία…




 Πως έζησα μια χρεοκοπία…

Προκαλεί έκπληξη στους εχέφρονες η ευκολία με την οποία κόμματα, συνδικάτα της διαπλοκής και συντεχνίες της κλοπής υποστηρίζουν την επιλογή της χρεοκοπίας με ανοησίες τύπου δεν χρωστάω δεν πληρώνω. Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξομολόγηση για το τι συμβαίνει ακριβώς σε μια χρεοκοπία.

Η διήγηση του κ. Γεράκη για το πως έζησε τη χρεοκοπία της Πολωνίας, είναι συγκλονιστική...
 


Πηγή:www.capital.gr


Ε ρε... που πάμε ρε...


1) Ε ρε... Σόιμπλε που σας χρειάζεται...
 
Προ μηνών όταν ο υπουργός Oικονομικών επανέφερε το θέμα του ελέγχου του πόθεν έσχες των περιουσιακών στοιχείων των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών,  μετά τις γνωστές δηλώσεις του κ. Διομήδη Σπινέλη..., o αντιπρόεδρος των εφοριακών κ. Αλεξιάδης είχε δηλώσει: «Τελειώνει μια περίοδος σιωπής, θα φωνάζουμε για την αξιοπρέπειά μας. Θα πάρουμε το κείμενο των δηλώσεων και θα ασκήσουμε κάθε  ένδικο μέσο...».
 
Γιατί να μην θέλει ο αντιπρόεδρος των εφοριακών να ελεγχθεί το πόθεν έσχες των μελών του συνδικάτου; Οι λίγοι που είναι επίορκοι, δεν πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν έτσι ώστε να μην πλανάται η υποψία πάνω από τους έντιμους εργαζόμενους που είναι οι περισσότεροι;
 
Ποτέ την Κυριακή...
 
Την Κυριακή που μας πέρασε το Υπουργείο Οικονομικών έκανε ένα διαγωνισμό για  την πρόσληψη 1.000 εφοριακών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.  Οι συνδικαλιστές  ήταν εκεί και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ προκειμένου να ματαιώσουν το διαγωνισμό.

Γιατί αντιδρούν οι εφοριακοί σε κάθε προσπάθεια αναδιοργάνωσης και πάταξης της φοροδιαφυγής;

Η φοροδιαφυγή των εχόντων εισοδήματα και η διαφθορά των υπαλλήλων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποτελούν την μεγαλύτερη γάγγραινα που ευθύνεται για την ελληνική χρεοκοπία.

Αν δεν καθαρίσει με ριζική εκτομή το απόστημα, η χώρα μας δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.
Η γνώμη του επιθεωρητή...
 
Παλιότερα ο γενικός επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη:«Κάποιοι εφοριακοί πιάνονται να τα παίρνουν επ’ αυτοφώρω και πέφτουν στα μαλακά. Ακόμα και τώρα... Στα δικαστήρια δεν δικάζονται σχεδόν ποτέ και αν δικαστούν, απαλλάσσονται. Όλοι λένε ότι τους παγιδεύσανε, ότι τους έβαλαν τα λεφτά με το ζόρι στην τσέπη. Επαναλαμβάνω, η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Πέρσι στην Κέρκυρα συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ για δωροδοκία. Πέρασε ένας χρόνος και ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση.
 
Πιστεύετε ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν μερίδιο ευθύνης για την κρίση και το θέριεμα της διαφθοράς;

Ο συνδικαλιστής έχει τη δική του νοοτροπία. Πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα του συνδικάτου και του κλάδου του. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ η Ελλάδα ή αν θα λειτουργήσει η διοίκηση. Ας κρίνει ο καθένας τι είναι σωστό και τι όχι... Αλλά  γενικά δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τους συνδικαλιστές. Η συνήθης επωδός είναι περισσότερα λεφτά, λιγότερη δουλειά».

 
Η γενναία φαμακοποιός...
 
Μια φαρμακοποιός από την Καρδίτσα τόλμησε να ακολουθήσει το νόμο και άνοιξε Σάββατο, παραβιάζοντας το ωραρίου δημοσίου που εφαρμόζει ο φαρμακευτικός σύλλογος.  Η συντεχνία των φαρμακοποιών είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε ωράρια δημοσίου και απολαβές κοσμηματοπωλείου κεντρικής λεωφόρου του Μονακό.
Η φαρμακοποιός τιμωρήθηκε από το σύλλογο με ένα πρόστιμο περί τις 80.000 ευρώ. Ενώ η ίδια καταγγέλλει μάλιστα ότι στοχοποιήθηκε από συναδέλφους της ως... τροϊκανή, ενώ δεν έλειψαν και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το φαρμακείο της με πανό κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου.
 
Η συγκεκριμένη φαρμακοποιός η οποία διατηρεί φαρμακείο τριάντα και πλέον χρόνια, δηλώνει ότι επένδυσε τα χρήματα που κερδίζει στη δουλειά της προτιμώντας να μην έχει ιδιόκτητο σπίτι ή εξοχικό, ενώ άλλοι συνάδελφοί της διαθέτουν μεν εξοχικό αλλά το φαρμακείο τους έχει ποντίκια...».

Κανένας σύλλογος φαρμακοποιών δεν έχει τιμωρήσει κανένα μέλος του ακόμη για δεκάδες σκάνδαλα, σαν αυτό που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες.  Ιδού τι λέει το τελευταίο ρεπορτάζ...
«Κομπίνα που «βγάζει μάτι», ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ ανακάλυψε τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ. Κύκλωμα γιατρών, φαρμακοποιών και ιδιοκτητών φαρμακαποθηκών ζημίωνε το ΙΚΑ αλλά και κρατικά νοσοκομεία με τουλάχιστον 2.300.000 ευρώ με την αλλοίωση στοιχείων για την χορήγηση ενέσεων για οφθαλμολογικά προβλήματα!

Όπως διαπιστώθηκε τα σχετικά σκευάσματα που εισάγονταν από την Γερμανία επανεξάγονταν στη συγκεκριμένη χώρα χωρίς να χρησιμοποιηθούν.

Ωστόσο το κύκλωμα φρόντιζε να αφαιρεί τα barcode των φαρμάκων και να τα παρουσιάζει ως χορηγηθέντα σε ασθενείς που ασφαλώς δεν είχαν ιδέα και ποτέ δεν είχαν οποιοδήποτε πρόβλημα με την όρασή τους
».

Έχουμε δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες πως η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη από 880 εκατ. το 2000 έφτασε τα 5,1 δισ. ευρώ το 2009. Και πως αναλογούσε σε κάθε ένα από 11.000 φαρμακεία περί τις 460 χιλ. ετήσιος τζίρος και 110 χιλ. κέρδη μόνο από το δημόσιο...
 
Όλοι οι παραπάνω λογίζουν τον εαυτό τους στους πατριώτες και εξανίστανται όταν οι ξένοι προκειμένου να μην μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε και διαλυθεί ό,τι έχουν προσπαθήσει στην ευρωζώνη, ζητούν επιτήρηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που  θίγει όρια της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
 
Όχι, δεν πιστεύω πως ο πατριωτισμός είναι καταφύγιο παλιανθρώπων, αλλά θα πρέπει να εξετάζουμε τα κίνητρα πριν βγάζουμε συμπέρασμα για ποιος λέει τι...

Κατά τα λοιπά, τα συμπεράσματα δικά σας...
 
2) Βραχυπρόθεσμη διόρθωση μεσοπρόθεσμα καλύτερα...
 
Η χθεσινή διόρθωση αποδίδεται στην προεξόφληση της απόφασης του Eurogroup να εγκρίνει την δανειακή συμφωνία. Παρά το γεγονός της αύξησης του ονομαστικού «κουρέματος» από 50% σε 53,5%, που αυξάνει το κόστος ανακεφαλαίωσης, δεν φαίνεται να ανατρέπει τα μέχρι τούδε σχέδια που είχαν δρομολογήσει οι βασικοί μέτοχοι για το επιθυμητό ύψος των ΑΜΚ και της επιθυμητής αραίωσης που συνεπάγεται η κρατική συμμετοχή.

Άρα, μεσοπρόθεσμα ισχύει η εκτίμηση πως η αγορά έχει εμφανίσει τις προθέσεις να κινηθεί υψηλότερα.

Οι αισιόδοξοι βλέπουν στην προχθεσινή απόφαση του Eurogroup την απόφαση της Ευρωζώνης να «παντρευτεί» την Ελλάδα. Κάποιον που θέλεις να του δώσεις τα παπούτσια στο χέρι και σου χρωστάει 100 ευρώ, δεν του δίνεις άλλα 130 ευρώ για να σου χρωστάει 230. Καλύπτεις τις τράπεζές σου και τον αφήνεις να τα βγάλει πέρα με τους δανειστές στον αιώνα τον απάντα...

Οι απαισιόδοξοι βλέπουν μια παράταση της ημερομηνίας της χρεοκοπίας.
 
Το ζητούμενο για άλλη μια φορά είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχει αναλάβει ως αντάλλαγμα η ελληνική κυβέρνηση.
 
Το σενάριο των εκλογών την Άνοιξη θα καθυστερήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων και αυτό ίσως αυξήσει το ρίσκο ενός ατυχήματος. Μια εκλογική αναμέτρηση όμως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο της λαϊκής βούλησης έτσι που ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους και κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο του.
Το σενάριο του ανασχηματισμού στα πρότυπα Μόντι και εξάντλησης της τετραετίας μειώνει τα περιθώρια ενός λάθους μέχρι το καλοκαίρι, αλλά αφήνει αιωρούμενο το κλίμα της γενικής δυσαρέσκειας πάντων κατά πάντων.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την άποψη ενός φίλου στελέχους ξένης χρηματιστηριακής, πως οι πιθανότητες που υπάρχουν τους επόμενους μήνες για την ελληνική αναδιάρθρωση του χρέους, είναι:

α) Ολοκλήρωση του PSI με επιτυχία πιθανότητες περί το 60%
β) Αποτυχία  PSI και ενεργοποίηση ρητρών. Δηλαδή υποχρεωτική χρεοκοπία εντός ευρώ 30%
γ) Εχθρική χρεοκοπία (Όπως διατυπώνεται κυρίως από τα κόμματα της αριστεράς) και εξώθηση ή εθελοντική έξοδος από το ευρώ πιθανότητες 10% (Ο ίδιος θα βαθμολογούσα 50%, 35% και 15% αντίστοιχα).
 
Τα δυο πρώτα ενδεχόμενα περιλαμβάνουν το χαρακτήρα της «φιλικής» χρεοκοπίας σε σχέση με την ευρωζώνη και γι’ αυτό δεν δρομολογούν την εξώθηση της χώρας από αυτήν.
 
3) Πως έζησα μια χρεοκοπία...
 
Προκαλεί έκπληξη στους εχέφρονες η ευκολία με την οποία κόμματα, συνδικάτα της διαπλοκής και συντεχνίες της κλοπής υποστηρίζουν την επιλογή της χρεοκοπίας με ανοησίες τύπου δεν χρωστάω δεν πληρώνω. Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξομολόγηση για το τι συμβαίνει ακριβώς σε μια χρεοκοπία.
 
4)Αμοιβαία...
 
Κύριε Στούπα έχω στη κατοχή μου αμοιβαία κεφάλαια με θεματοφύλακα την Eurobank EFG Fund Management Company (LUX) S.A.  με έδρα το Λουξεμβούργο θυγατρικής του ομίλου Eurobank EFG και η διαχείριση των αμοιβαίων γίνεται από την εδώ ΑΕΔΑΚ. Κάποια από τα αμοιβαία έχουν μπει ως collateral για παροχή κεφαλαίου κίνησης και κάποια είναι ελεύθερα, όλα είναι με τη μορφή τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέσω της eurolife ασφαλιστικής.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω στην περίπτωση εξόδου απ´το ευρώ τι θα γίνει με τις συγκεκριμένες επενδύσεις συγκεκριμένα:

1. Τα αμοιβαία έχουν νόμισμα αναφοράς το ευρώ και το δίκαιο που τα διέπει είναι αυτό του Λουξεμβούργου, διατρέχουν κίνδυνο δραχμοποίησης; (Από την τράπεζα μου λένε ότι θα χρειαστεί, εάν γίνει το κακό, απλά ένα ταξίδι στο Δουκάτο για την εξαργύρωση σε ευρώ φυσικά).
2.Αυτά που έχουν μπει ως collateral δίνουν κάποιο δικαίωμα στο κράτος να τα διαχειριστεί όπως θέλει μετά την κρατικοποίηση της τράπεζας ακόμα και αν το δάνειο συνεχίσει να εξυπηρετείται κανονικά;
3.Φοβάμαι επίσης ότι επειδή η εταιρεία ναι μεν έχει έδρα εκτός Ελλάδας αλλά δεν παύει να είναι θυγατρική του ομίλου Eurobank EFG ο οποίος δεν ξέρω αν θα αντέξει την κανονιά...
4.Επίσης από την τράπεζα μου λένε ότι όλα τα δάνεια θα μετατραπούν όπως και οι καταθέσεις σε δρχ διότι (απολύτως λογικό) οι περισσότεροι δε θα μπορούν να τα εξυπηρετήσουν δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί αυτό...

Με εκτίμηση ο τακτικός σας αναγνώστης
Μ.  Δ.

Υ.Γ. Εάν σκοπεύεται να δημοσιεύσετε το μήνυμα μου παρακαλώ να μην αναφέρεται το όνομα μου.
 
Απάντηση:Αν  ο θεματοφύλακας είναι η Eurobank EFG Fund Management Company (LUX) S.A, ό,τι συμβεί εντός Ελλάδας δεν αφορά αυτά τα προϊόντα.  Για το 4 λογικές υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Καλύτερα να μην χρειαστεί να διαπιστώσουμε τι ισχύει και τι όχι...
 
5)Τίποτα δεν αλλάζει…
Καλημέρα Κώστα,
 
Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα περιστατικό, το οποίο δείχνει την αδιαφορία, την αναλγησία και τη διάλυση αυτού του κράτους.
Από την προηγούμενη Πέμπτη, εδώ και 5 ημέρες δηλαδή, δε λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες σε κομβική διασταύρωση που οδηγεί από τη Λ.Βάρης-Κορωπίου στο αεροδρόμιο.
Είναι πολυσύχναστη διασταύρωση και ελλοχεύει καθημερινά ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.
 
Πληρώνουμε συνέχεια φόρους, χαράτσια και έκτακτες εισφορές και το ελεεινό κράτος δεν έχει ενδιαφερθεί να φτιάξει τα φανάρια εδώ και 5 ημέρες.
Ταυτόχρονα όμως, καυτηριάζω και τη δική μας ευθύνη, που περνάμε από εκεί καθημερινά και δεν έχουμε ειδοποιήσει κάποιους αρμόδιους φορείς (ποιους άραγε?) από την πρώτη στιγμή.

Είναι και η δική μας προσέγγιση λάθος, είναι το βόλεμα του καθενός ότι ‘γιατί να το κάνω εγώ? Κάποιος άλλος θα το κάνει σίγουρα’, ή, η αίσθηση που νιώθουμε ότι ‘δεν μπορεί, αύριο θα το φτιάξουν μόνοι τους’.
 
Αυτά.
Κατά τα άλλα, προχωράμε ακάθεκτοι...
 
Καλή συνέχεια στη μέρα σου.
 
Μιλτιάδης Γιαννακούλιας
 
6) Φαρμακευτικό κόστος σε Ελλάδα και Βρετανία…
Γεια σας κ. Στούπα. Θα ήθελα καταρχήν να σας συγχαρώ για τις απόψεις σας και να σας ευχαριστήσω γιατί συμβάλλετε στην προσπάθεια να κυριαρχήσει (ή να επιβιώσει) η λογική στην ελληνική κοινή γνώμη.

Θα ήθελα να σας καταθέσω δύο παρατηρήσεις μου σχετικά με το υψηλό φαρμακευτικό κόστος που έχουμε στην Ελλάδα, από την εμπειρία μου εδώ στο Λονδίνο όπου ζω και εργάζομαι τα τελευταία 7 χρόνια.

Η πρώτη παρατήρηση έχει να κάνει με την νοοτροπία των γιατρών εδώ. Πρόσφατα επισκέφτηκα ένα δημόσιο γιατρό (GP) στο Λονδίνο όπου χρειάστηκε να μου συνταγογράψει αντιβίωση για φαρυγγίτιδα. Κατά σύμπτωση ο γιατρός ήταν Έλληνας. Όταν τον ρώτησα γιατί στην Ελλάδα πάντοτε οι γιατροί μου ‘έγραφαν’ την Klaricid ενώ εδώ ποτέ, ο γιατρός μου απάντησε χαμογελώντας ότι εδώ δεν πρόκειται κανένας γιατρός να μου γράψει την Klaricid γιατί είναι πολύ ακριβή... Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για να σου γράψει ένας γιατρός εδώ αντιβιοτικό θα πρέπει να συντρέχει πραγματικός λόγος και όχι προληπτικός. Προφανώς είναι θέμα όχι μόνο νοοτροπίας αλλά και οδηγιών που λαμβάνουν από το υπουργείο τους με βάση την νομοθεσία.
 
Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγούνται τα φάρμακα στους ασθενείς. Για παράδειγμα: Έστω ότι χρειάζεσαι 10 χάπια από ένα φάρμακο Α, το οποίο βγαίνει σε συσκευασία των 16. Στην Ελλάδα φυσικά θα σου χορηγηθεί ολόκληρο το κουτί με αποτέλεσμα τα 6 περισσευούμενα χάπια να μείνουν στον ντουλάπι μέχρι να λήξουν και να πεταχτούν τελικά στο κάδο των αχρήστων. Αντιθέτως, στην Βρετανία ο φαρμακοποιός θα κόψει 10 χάπια από την αυθεντική συσκευασία και θα σου τα δώσει σε νέο κουτί αφού πρώτα τυπώσει της οδηγίες λήψης. Με αυτό τον πολύ απλό τρόπο περιορίζεται σημαντικά η δαπάνη. Μου δημιουργείται λοιπόν η απορία γιατί είναι τόσο δύσκολο να το σκεφτεί κάποιος αυτό στην Ελλάδα; Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από τους εκάστοτε υπουργούς Υγείας έχουν υπόψη τους το πως λειτουργεί το Αγγλικό σύστημα.

Ελπίζω να βρείτε το χρόνο να διαβάσετε το μήνυμα μου.

Ευχαριστώ,
Βελισσάριος Κρινής
Λονδίνο
 
7) Σύλλογος εξαπατημένων...

Κ. Στούπα  θέλω με μπροστάρη εσάς να ηγηθείτε στην δημιουργεία «Συλλόγου εξαπατημένων ελλήνων ομολογιούχων» ώστε με πυγμή να διεκδικήσουμε τα χαμένα χρήματα από το Ληστή που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο.
Απλά για να ξέρουν οι Δημόσιοι άρχοντες , οι έλληνες ομολογιούχοι επένδυσαν στο Ελληνικό κράτος όχι για τζόγο αλλά γιατί αισθάνονται ότι έτσι διασφάλιζαν καλύτερα τα χρήματα τους. Με αυτά που προετοιμάζονται να γίνουν θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Αυτό είναι δείγμα των καιρών.

Ένα είναι σίγουρο ότι το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» θα αποκτήσει και φίλους από τον χώρο το δικό μας που δεν θα θέλει να πληρώσει κανένα χαράτσι μέχρι το κράτος να αποπληρώσει το κεφάλαιο το οποίο δανείστηκε από εμάς πρωτογενώς και όχι με κερδοσκοπική διάθεση από την δευτερογενή αγορά.

Ένα είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει ανελέητος δικαστικός αγώνας μέχρι δικαίωσης. Συνεχίστε το σωστό τρόπο ενημέρωσης μας. Παρακαλώ θα ήθελα το σχόλιο σας.

Με εκτίμηση,
Αντωνακάκης Δ
Σχόλιο: Καλή τύχη... 


Πηγή:www.capital.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου