Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Γιατί δεν θέλουν τους Έλληνες;




Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» (Δημ. Μοσχόπουλου) είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία επεξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.


Η κοπέλα αναφέρεται σε κάποιον πλούσιο θείο της ονόματι Αλμπέρ που ζούσε κοντά στη Λοζάννη υπεραγαπώντας τα ζώα καί προστατεύοντας στη βίλα του πολλά από αυτά.

Ένας φίλος του γιατρός απ’ τη Γενεύη του δώρισε ένα κουτάβι ράτσας «μποξέρ», που άκουγε στο όνομα «Τέλος», ενημερώνοντάς τον ότι άμα μεγαλώσει το καθαρόαιμο σκυλί χρειάζεται προσοχή διότι είναι επικίνδυνο!…

Πράγματι, σ’ ένα χρόνο είχε δυναμώσει τόσο πολύ που ήταν απλησίαστο. 

Ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν ο κηπουρός που δέχτηκε επίθεση από το σκυλί με αποτέλεσμα να μείνει ένα μήνα ακίνητος στην κλινική έχοντας χάσει την γάμπα που την είχε φάει ο σκύλος και θα έμενε κουτσός σε όλη του τη ζωή με καρφιά στο πόδι του!

Ο Αλμπέρ απεφάνθη ότι ο σκύλος έπρεπε να εκπαιδευθεί για να αποκτήσει σωστή συμπεριφορά. Έφερε Γερμανό σκυλοδαμαστή και πράγματι σε 6 μήνες ο «Τέλος» ήταν «αρνάκι».

Περιέργως όμως σε μία δεξίωση ο σκύλος ξαναεπιτέθηκε αιμοβόρικα σ’ έναν υπηρέτη και ευτυχώς γι’ αυτόν ο οδηγός της βίλας πυροβόλησε τον «Τέλος» και έβαλε τέλος στην άτακτη ζωή του!

Η στεναχώρια του Αλμπέρ ήταν απερίγραπτη ώσπου τον επισκέφτηκε ο δωρητής του σκύλου, ο γιατρός, ο οποίος εξήγησε στον περίλυπο φίλο του ότι ο σκύλος όσο καλά και να δαμαστεί κρατάει μέσα του κακία, ζήλια, μίσος, καί εκδικείται: 

«Τα ζώα δεν συγχωράνε ποτέ στον άνθρωπο την βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουνε ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους… και όποτε δίνετε η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».

Για να κατανοήσει ο Αλμπέρ καλύτερα την συμπεριφορά του σκύλου, ο γιατρός κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό: 

«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους καί τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»!

Και τεκμηριώνει την άποψή του λέγοντας ότι στα γυμνασιακά του χρόνια ένιωθε «ψυχικά καταπιεσμένος. 

Διότι δεν μας διδάξανε τίποτα οι σοφοί μας διδάσκαλοι που να μην το ’χανε εξηγήσει, να μην το ’χανε ανακαλύψει, να μην το ’χανε πετύχει, να μην το ’χανε τελειοποιήσει οι Έλληνες!

Κι αν κάποτε αναφέρανε κανένα άλλονε φτωχό συγγενή της γνώσεως και της σοφίας, όχι Έλληνα, στο τέλος προσθέτανε ότι αυτός ο κάποιος, ο φουκαράς βασίστηκε για την ανακάλυψή του πάνω σ’ ένα θεώρημα προγενέστερο κάποιου Έλληνα, πάνω σε μια παλιά σκέψη κάποιου άλλου Έλληνα, πάνω σ’ ένα έργο αιώνες πριν δοσμένο από κάποιον άλλο Έλληνα!…

Σιγά σιγά ένιωθα πως οι γνώσεις μου, οι σκέψεις μου, τα αισθήματά μου, η προσωπικότητά μου, ο κόσμος μου, η ύπαρξή μου ως το έσχατο μόριο διαβρώνονταν και χρωματίζονταν απ’ αυτό που χαρακτηρίζουμε με την κλασική πια έκφραση  ̈ελληνικό παρελθόν ̈».

Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής του γιατρού «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό»!

Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική.

Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! 
Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! 
Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα!

Παύλος ο Αιγινίτης από ’δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ’κει…

Δεν μπορούσα ν’ ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρώ μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη.
Όλες ελληνικές!

Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! Άρχισα κι εγώ με την πάροδο του χρόνου να νιώθω απέναντι στους Έλληνες όπως ο  ̈Τέλος ̈…

Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! 

́Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χιμάμε τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε.

Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε ήμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα!…

Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε… Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! 

Δεν θα βρεις και δε θα φανταστείς συνδυασμό και συγκέρασμα εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε!… η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε.

Ο σύγχρονος  ̈πολιτισμένος ̈ άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος… 

Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό, Αλμπέρ μου, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο ελληνισμός κι η ορθοδοξία του, η μόνη πραγματικότητα, η μόνη γνήσια χριστιανική πίστη…

Είναι ο μόνος λαός που κατόρθωσε να συνταιριάξει αρμονικά τον αρχαίο του πολιτισμό, την υπεράνθρωπη πνευματικότητά του με όλα τα θετικά στοιχεία του χριστιανισμού και να γεννήσει αυτός ο θεϊκός συνουσιασμός μια βαθιά πίστη, μια θεμελιωμένη θρησκεία, μια τρομερή ενωτική ισχύ.

Η δική μας ηγεσία, οι δικοί μας ταγοί, η δική μας εκκλησία δεν θα επιτρέψουν ποτέ την προκοπή τους, γιατί αν μονοιάσουνε και στο κοινωνικό πεδίο, χαθήκαμε!

Ποιος τους πιάνει, αν βλαστήσει στη γη τους μια στάλα κοινωνική δικαιοσύνη κι ο λαός τους που στενάζει κι αναστενάζει φτάσει να κουμαντάρει τον τόπο του! 

Θα ξαναπιάσουνε το πολιτιστικό μαστίγιο στα χέρια τους και θα τους θωρούμε πάλι από το ύψος των αστραγάλων τους εμείς τα σκαθάρια αυτούς τους γίγαντες»! 



Ο φιλέλληνας Αλμπέρ σ’ όλα αυτά αρκέστηκε να απαντήσει με νόημα: «Γι’ αυτό θα τους αγαπάω πάντα, θα τους θαυμάζω και θα τους σέβομαι…».
Στρατής Ανδριώτης


http://ditruth.blogspot.com/2011/06/blog-post_6938.html

Μόνο στην Ελλάδα αντέχει ο "Σοσιαλισμός" ...



«Βουλιάζουν» οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις που βλέπουν τη δημοσιότητα σχεδόν τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τό συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίαςπροηγείται κατά 12 (!!!) μονάδες του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στην πρόθεση ψήφου...

Η δημοσκόπιση της DYM, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα ABC, το PP συγκεντρώνει ποσοστό 47,6% ενώ το PSOE 35%.
Με αυτή την τέτοια στις εκλογές το ΡΡ εξασφαλίζει άνετα την απόλυτη πλειοψηφία στο ισπανικό κοινοβούλιο.
Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα "διαρροές" σε εφημερίδες που στηρίζουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αφήνουν υπονοούμενα ότι το κυβερνών κόμμα κάλυψε την διαφορά που είχε σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις έναντι της ΝΔ (κάπου έφτανε και τις 4 μονάδες...) και προηγείται κατά 2 μονάδες...

Βέβαια ΚΑΜΙΑ εταιρεία δημοσκοπήσεων δεν ΤΟΛΜHΣΕ να υπογράψει κάτι τέτοιο αλλά αυτό δεν πτοεί τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που ούτως η άλλως γνωρίζουν ότι πλέον δεν τους έχουν σε ιδιαίτερη υπόληψη οι Έλληνες...
Οπότε τι είχαν , τι έχασαν οι φυλλάδες ...

ΑΦΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ


Απολύσεις προ των πυλών στο δημόσιο

Απολύσεις προ των πυλών στο δημόσιο
Την ανάγκη εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα επισημαίνει η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στην Real news, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο απολύσεων.
«Η χώρα δεν αντέχει πλέον το διογκωμένο δημόσιο τομέα που επιτείνει την ύφεση και την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα. Χρειάζεται βαθύς εξορθολογισμός, χωρίς απολύσεις όπου είναι αυτό εφικτό, και συμφωνία για ένα δημόσιο τομέα παραγωγικό χωρίς αργομισθίες, υπεραρριθμίες και ιδιοκτησιακά σύνδρομα» λέει χαρακτηριστικά.
Υπογραμμίζει ότι η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο και τονίζει πως δεν αλλάζει θέση στο πλαίσιο για την εκλογή των πρυτάνεων. Δηλώνει ότι δεν είναι αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τις περικοπές των αμοιβών τους αφού είναι από τους χαμηλότερα αμοιβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και σημειώνει: «θέλω να πιστεύω πως θα μπορέσουμε να συνεκτιμήσουμε αυτό το γεγονός στην όποια τελική ρύθμιση». Ωστόσο για τις εξαγγελθείσες απεργίες τονίζει «κλειστά σχολεία, χαμένες ώρες και μεροκάματα δεν βοηθούν ούτε τους ίδιους, ούτε την κοινωνία μας και ελπίζω και πιστεύω στην ευαισθησία και στο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά».
Εκτιμά ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα με τα σχολικά βιβλία και τις κενές θέσεις παρά «τις αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν και τις οποίες παλεύουμε να υπερβούμε».
Δηλώνει ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές ενώ σε ερώτηση για το εάν ο Ευ. Βενιζέλος θα είναι ο διάδοχος του Γ. Παπανδρέου σημειώνει: « Πήρε στους ώμους του μια τεράστια ευθύνη. Τα περί διαδοχής αφορούν ειδυλλιακά βασίλεια. Και η Ελλάδα δεν είναι βασίλειο, πολλώ δε μάλλον ειδυλλιακό».

daily news 24.gr

«Ο Σαρκοζί τα παίζει όλα για όλα για τη διάσωση του ευρώ»




 
Αποφασισμένος να μην αναλωθεί στις συνήθεις προεκλογικές πομφόλυγες εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία το 2012 και να «παίξει τα ρέστα του» για τη διάσωση του κοινού νομίσματος, εμφανίζεται ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας “Le Monde”. 

Έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις που επέφερε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το Μέγαρο των Ηλυσίων εμφανίζεται έτοιμο να αναλάβει δράση για το συντονισμό των ευρωπαίων ηγετών ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του σημαντικότερου επιτεύγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό της υιοθέτησης ενός κοινού νομίσματος. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα ο Νικολά Σαρκοζί φέρεται να δήλωσε σε δραματικούς τόνους πως «για το καλό της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και εν τέλει ολόκληρης της ευρωζώνης, η λύση πρέπει να έχει βρεθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου, αλλιώς θα επέλθει το τέλος»! 

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει προγραμματίσει ένα μαραθώνιο επαφών με την Καγκελάριο Μέρκελ, τον Πρωθυπουργό Μπερλουσκόνι, τον Πρόεδρο Ομπάμα, τον Πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου και πρόεδρο του eurogroup Γιούνκερ και τον Διοικητή της ΕΚΤ Τρισέ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι διεργασίες για την μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια μορφή Ομοσπονδίας  είναι περισσότερο εφαρμόσιμες από ποτέ και οι προτάσεις για την πλήρη και οριστική οικονομική ένωση της ηπείρου ίσως να έχουν κατατεθεί μέχρι το τέλος του μήνα. 




Διαβάστε περισσότερα: http://ideopigi.blogspot.com/2011/08/blog-post_3151.html#ixzz1ULEJmR6t

Βρίσκουν "την γιατρειά" τους στις ράγες του τρένου


Αντιμέτωποι με ένα άκρως δυσεπίλυτο πρόβλημα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της Ινδονησίας, καθώς καθημερινά ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, βρίσκουν καταφύγιο για να απαλλαγούν από μία σειρά ασθένειες και ενοχλήσεις που τους ταλαιπωρούν, στις ράγες των τρένων αδιαφορώντας αφενός μεν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, αφετέρου δε κάνουν κάτι το οποίο δεν έχει καμία απολύτως επιστημονική βάση.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδονησίας είναι ηλεκτροδοτούμενο και οι πολίτες που πάσχουν από κάθε λογής ασθένειες, πιστεύουν πως ξαπλώνοντας στις ράγες, απολαμβάνουν ένα είδος ηλεκτρικής θεραπείας που καταπολεμά με επιτυχία όλες τις ασθένειες, από την μικρότερη έως την πολύ σημαντική και θανατηφόρα. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας στη συγκεκριμένη χώρας της Ασίας. Τα νοσοκομεία είναι υποχρηματοδοτούμενα και συνήθως κατακλύζονται από πολίτες που λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν χρήματα για να επισκεφθούν κάποιο ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο, βρίσκουν καταφύγιο στα δημόσια νοσοκομεία. Ωστόσο, οι «τυχεροί» που ζουν σε μικρή απόστασης από το σιδηροδρομικό δίκτυο, έχουν πλέον στρέψει τα νώτα τους στο νοσηλευτικό σύστημα της χώρας και έχουν βρει τον προσωπικό τους γιατρό, στις ράγες του τρένου.

Dim lights Embed 
Οι διωκτικές αρχές της χώρας προσπαθούν με την επιβολή πολύ υψηλών προστίμων που φθάνουν μέχρι τα 1800 δολάρια, αλλά και ποινές φυλάκισης μέχρι και τρεις μήνες να αποθαρρύνουν τους ασθενείς, αλλά μάλλον εις μάτην, αφού καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός όλων όσοι επιλέγουν τις ράγες απ΄το στηθοσκόπιο και τους αξονικούς τομογράφους.

daily news 24.gr
Μάλιστα, οι ίδιοι πιστεύουν πως είναι αρκετό να ξαπλώσουν μερικές φορές για να γιατρευθούν, ενώ τους συμπαραστέκονται και οι στενοί συγγενείς τους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις τους συνοδεύουν για να τους παρέχουν τις απαραίτητες διευκολύνσεις, νερό, λίγη τροφή, σκιά, όση ώρα αυτοί βρίσκονται ξαπλωμένοι και απολαμβάνουν τη «θεραπεία» του σιδηροδρομικού δικτύου.

Εκτός συνταγογράφησης "καθημερινά" φάρμακα



Εκτός συνταγογράφησης "καθημερινά" φάρμακα
Φάρμακα για ενήλικες και παιδιά, λαϊκά, φτηνά, καθημερινά, μπαίνουν στη μαύρη -«αρνητική», κατά το υπουργείο Υγείας- λίστα. Αναλγητικά, αντιπυρετικά, αλοιφές, κολλύρια, φάρμακα για την ακμή, σιρόπια για τον βήχα βγαίνουν εκτός συνταγογράφησης και σταματούν να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σιρόπια που έχουμε όλοι δώσει στα πιτσιρίκια μας για τον βήχα ή κρέμες με τις οποίες τα έχουμε περιποιηθεί μετά τα τσιμπήματα κουνουπιών, κολλύρια που οι ίδιοι την άνοιξη έχουμε ρίξει στα μάτια μας κι άλλα καθημερινά φάρμακα θα πληρώνουμε στο εξής από την τσέπη μας και ακριβότερα.
Αυθαιρέτως, το υπουργείο Υγείας αποφασίζει και διατάζει τους τελευταίους μήνες την εξαίρεση φτηνών αλλά απαραίτητων, για την υγεία του ασθενούς πολίτη, συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Εκδίδοντας κατά το δοκούν λίστες θετικές και αρνητικές, από τις οποίες απουσιάζουν κλινικά κριτήρια αξιολογήσεων και οι απόψεις των συμβουλευτικών του οργάνων: επιστημονικών συλλόγων, ιατρικών συλλόγων και επιστημονικών εταιρειών. Το κόστος των φαρμάκων που βγαίνουν από τη λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων μετακυλίεται στον ασθενή πολίτη. Κόστος που στο μεταξύ αυξάνει, αφού βρίσκουν ευκαιρία οι εταιρείες, και άρα επιβαρύνει περισσότερο την τσέπη του πολίτη.
Καθώς απουσιάζουν κλινικά κριτήρια αξιολογήσεων των φαρμάκων, στην πράξη η πολιτεία στερεί απ' τον Ελληνα ασθενή τη δυνατότητα πρόσβασης σε φτηνά αλλά απαραίτητα φάρμακα για την αποκατάσταση της υγείας του. Αυτή η αδικία έχει στόχο εξοικονόμηση της τάξης των 70 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, που αντίστοιχη θα μπορούσε να γίνει αν η πολιτεία ήταν τυπική στην ταχύτητα του χρόνου εισόδου γενόσημου φάρμακου στην αγορά. Αυτό δεν θα στερούσε από κανένα φάρμακο, θα το καθιστούσε φτηνότερο με ισοδύναμο αποτέλεσμα και δεν θα στρεφόταν εναντίον της υγείας των πολιτών.
Ας αναλογιστούμε τις καταχρήσεις που κάνουν οι πολυεθνικές στις πατέντες τους σε σχέση με το τι κόστος έχουν τα φάρμακα της αρνητικής λίστας. Η εξοικονόμηση γίνεται με λάθος τρόπο: αντί να μειώσουν τις καταχρηστικές τιμές που δίνει η βιομηχανία, κοιτούν δεξιά και αριστερά να κάνουν εξοικονόμηση.

dailynews24

Η Άννα απέναντι στον Βενιζέλο για τη διαδοχή



Την πρόγευση μιας εικόνας από το μέλλον έδωσε η Άννα Διαμαντοπούλου με τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News. Η Υπουργός Παιδείας παρουσίασε μια συνολική πλατφόρμα, αναφερόμενη στην ανάγκη δομικών αλλαγών στον χώρο της εκπαίδευσης, ταυτόχρονα όμως στάθηκε και στις θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, προκειμένου να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει σήμερα, και να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία.
Η Υπουργός Παιδείας έδειξε και πάλι ότι διεκδικεί για τον εαυτό της τον ρόλο εκείνης που θα ηγηθεί του εκσυγχρονιστικού ρεύματος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όχι τόσο με τις δομές και το περιεχόμενο που είχε στα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του Κώστα Σημίτη, αλλά με επικαιροποιημένα χαρακτηριστικά, και ενσωματώνοντας στελέχη από όλες τις τάσεις.
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η Άννα Διαμαντοπούλου δεν διστάζει να σηκώσει το γάντι, και να αναφερθεί στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στην περίοδο που θα ακολουθήσει τη σημερινή ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου. Η Υπουργός Παιδείας λοιπόν, απορρίπτει τα σενάρια για«δαχτυλίδι» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στα πρότυπα της αντίστοιχης πολιτικής συμφωνίας του 2004 ανάμεσα στον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Η δε φραστική περιγραφή την οποία επιλέγει, είναι άκρως αποκαλυπτική της πρόθεσής της να… βρίσκεται εκεί, στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. «Η συζήτηση για δαχτυλίδια αφορά ειδυλλιακά βασίλεια. Η Ελλάδα δεν είναι βασίλειο. Πόσο μάλλον ειδυλλιακό», σχολιάζει με νόημα η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και στη μάχη του 2007, προτού κάνει πίσω, και σταθεί στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Statesmen

Ευρωπαϊκές αμφιβολίες για τη δυνατότητα χρηματοδότησης της Ιταλίας





Εντείνονται οι αμφιβολίες στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με το εάν και κατά πόσον θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία για την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της Ιταλίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ακόμα και εάν το μέγεθος των αποθεματικών του τριπλασιαζόταν, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Οι ανάγκες της χώρας είναι τέτοιες που οι πόροι δεν επαρκούν, σύμφωνα με κυβερνητικούς ειδικούς, αναφέρει το περιοδικό στην έκδοσή του στο Διαδίκτυο. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέρχεται σε περίπου 1,8 τρισ. ευρώ, ή το 120% του ΑΕΠ της χώρας.
Η Γερμανία εμμένει στη θέση ότι οι χώρες-μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους πρέπει να επικεντρωθούν στις περικοπές δαπανών και στις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και όχι στο να επιτύχουν συμφωνίες ‘διάσωσής’ τους.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει σήμερα στην διάθεσή του 440 δισεκατομμύρια ευρώ. Σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες χωρών μικρού ως μεσαίου μεγέθους. Όμως μετά την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ιταλία και στην Ισπανία υπήρξαν εκκλήσεις να μεγεθυνθεί.
Το περιοδικό Der Spiegel γράφει παράλληλα ότι συνεχίζονται οι διαφωνίες στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σχετικά με το εάν και κατά πόσον πρέπει να αγοράσει ιταλικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά για να παράσχει στήριξη στη χώρα.
Σύμφωνα με δύο πηγές, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ επρόκειτο να συζητήσει με το διοικητικό συμβούλιο της μέσα στο Σαββατοκύριακο σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της αναταραχής στις χρηματαγορές και το πρόβλημα του χρέους της Ιταλίας.
Η ΕΚΤ προκάλεσε κατάπληξη στις αγορές την περασμένη εβδομάδα όταν άρχισε να αγοράζει ξανά ομόλογα μικρότερων χωρών της ευρωζώνης αλλά όχι της Ιταλίας και της Ισπανίας, τα σπρεντ των οποίων αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών.
Συζήτηση με Λανγκάρντ είχε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών
Ο Τζορτζ Όσμπορν είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους που προκάλεσε πανικό στις χρηματαγορές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργού.
Ο κ. Όσμπορν και η κα Λαγκάρντ «συζήτησαν για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, την αντιμετώπισή της και επισήμαναν πόσο σημαντικό είναι οι χώρες να λάβουν αποφάσεις για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης», ανέφερε ο εκπρόσωπος. Ακόμα έθιξαν το ζήτημα της «διεθνούς αστάθειας γενικότερα», πρόσθεσε.






kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΟΥΚΑ ΣΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ



Η κυβέρνηση Καραμανλή εργάστηκε με σύστημα και είχε καλύψει τις δανειακές ανάγκες τις χώρας για το 2009, δηλώνει ο Ευάγγελος Αντώναρος, στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού, απαντώντας στον πρώην υφυπουργό Πέτρο Δούκα, ο οποίος είχε προειδοποιήσει τότε για το δημόσιο χρέος και την οικονομική...
πολιτική με τις επιστολές που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Αντώναρος δηλώνει ότι «μέσα σε λίγους μήνες, πριν από τα μέσα της χρονιάς, είχαν καλυφθεί οι δανειακές ανάγκες της χώρας για σχεδόν ολόκληρο το 2009». Λέει ότι όλα έγιναν «οργανωμένα και χωρίς τυμπανοκρουσίες» και σημειώνει πως «δεν χρειάζονται παχιά λόγια». Συμπληρώνει πως ο τέως πρωθυπουργός «έχει δώσει δείγματα λιτού και μεστού πολιτικού λόγου» και αναφέρει πως «και αν αργότερα, σε κάποιο χρονικό σημείο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί τώρα, κρίνει ότι πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια, θα το κάνει». Εκτιμά ότι οι δηλώσεις για την κυβερνητική θητεία της ΝΔ δεν δημιουργούν εσωστρέφεια «εφόσον δεν γίνονται υπερβολές». Προσθέτει ότι «στη ΝΔ, ευτυχώς, δεν υπήρξαμε ποτέ στρατιωτάκια του σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε». Τέλος, αναφέρει πως σκέφτεται να πολιτευθεί στη Β΄Αθηνών στις επόμενες εκλογές, θέμα που όμως θα συζητήσει με τον πρόεδρο του κόμματος.


Fimotro

«Παγίδα η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών»



Αντιδρά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών στη χώρα μας. Νομικοί και δικηγόροι υποδέχτηκαν ψυχρά τη σχετική εξαγγελία, την ίδια στιγμή που ο ΟΚΑΝΑ μπαίνει στα νοσοκομεία βάζοντας τέλος στις λίστες, ενώ στην Ευρώπη τα πράγματα σε ό, τι έχει να κάνει με τη νομοθεσία περί ναρκωτικών είναι πολύ διαφορετικά.

Ενδεικτική είναι η θέση που εκφράζει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιάννης Αδαμόπουλος. Όπως λέει, η «ενδεχόμενη αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών δεν μπορεί παρά να ευνοήσει τη διάδοσή τους, καθώς όλο και περισσότεροι θα είναι εκείνοι που θα μπαίνουν στον πειρασμό να δοκιμάζουν τις νόμιμες πλέον ουσίες».

Σε ό, τι αφορά το ζήτημα της καλλιέργειας κάνναβης, αυτό –σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ- «μόνο ως άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος των εμπόρων ναρκωτικών» μπορεί να νοηθεί. Και αυτό γιατί «ακόμα κι αν μια τέτοια καλλιέργεια επιτραπεί καταρχήν μόνο στο βαθμό που δικαιολογείται για την ικανοποίηση των αναγκών του ίδιου του χρήστη, αφενός κανείς δεν μπορεί να κρίνει εκ των προτέρων ούτε πόσα φυτά χρειάζονται για τις διαφορετικές ανάγκες του καθενός ανάλογα με το βαθμό εξάρτησης στον οποίο βρίσκεται, και αφετέρου κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι οι ουσίες δεν διατίθενται και σε άλλα πρόσωπα».

Την ίδια ώρα, μπαίνει τέλος στη λίστα αναμονής για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών μέχρι τον Νοέμβριο, αφού ο ΟΚΑΝΑ «μπαίνει» στα νοσοκομεία και δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχετικά με τη λίστα αναμονής των χρηστών για απεξάρτηση να φτάνει έως και τα εφτά χρόνια.

Ο αριθμός των χρηστών που περιμένουν τη σειρά τους, φτάνει τα 6.315 άτομα πανελλαδικά, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και επείγοντα περιστατικά, όπως ασθενείς με AIDS, έγκυες και καρκινοπαθείς.
Newsbeast.gr

Η εκτίναξη των διαταγών πληρωμής αποτυπώνει την οικονομική ασφυξία



ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 60% Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ
ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ αύξηση της τάξης του 60% σημείωσαν οι διαταγές πληρωμής που εκδόθηκαν στο Ειρηνοδικείο και το Πρωτοδικείο της Αθήνας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και οι οποίες ανήλθαν σε περίπου 80.000, από 50.000 που ήταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Από αυτές 36.000, (κάτι λιγότερο από τις μισές), αφορούν τραπεζικό κυνήγι χρεών από δανειολήπτες και οι υπόλοιπες οικονομικές διαφορές ανάμεσα σε ιδιώτες και κυρίως από υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών.
Οπως έδειξαν και τα πρόσφατα στοιχεία της Τειρεσίας Α.Ε., το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2011 οι ακάλυπτες επιταγές προσέγγισαν το 1 δισ. ευρώ σε αξία και τις 96.000 σε τεμάχια. Λογικό, από τη στιγμή που στην αγορά δεν υπάρχει καθόλου ρευστό, οι τράπεζες εξακολουθούν να μην χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις και οι παύσεις πληρωμών να πολλαπλασιάζονται τόσο από πλευράς ιδιωτών όσο και από πλευράς Δημοσίου, πράγμα που οξύνει τα προβλήματα οικονομικής ασφυξίας των επιχειρήσεων που έχουν λαμβάνειν από το κράτος.
Αλλωστε, και τα μπλοκ των επιταγών τείνουν να γίνουν είδος υπό εξαφάνιση εξαιτίας των χιλιάδων ιδιωτών που έχουν μπει στις «μαύρες λίστες» του Τειρεσία.
Το ανησυχητικό είναι ότι καθώς η ανεργία θα «καλπάζει» τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα νοικοκυριά να αδυνατούν να καλύπτουν πια όχι μόνο τα δάνειά τους αλλά και τις βασικές τους ανάγκες, είναι αναμενόμενο ότι και οι διαταγές πληρωμής θα σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση.
Βέβαια, τα πράγματα δυσκολεύουν και γι' αυτούς που έχουν ακόμη και πληρώνουν τις δόσεις τους, καθώς αυτές «τσιμπάνε» προς τα πάνω εξαιτίας της πρόσφατης αύξησης του επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 0,25 μονάδες αλλά και του euribor. Σε αυτή την επιβάρυνση του κόστους αποπληρωμής των δανείων θα προστεθούν το προσεχές διάστημα και άλλες αιτίες... «ασφυξίας», όπως οι είναι οι έκτακτες εισφορές στην εφορία.
Σε ό,τι αφορά τις διαταγές πληρωμής που εκδόθηκαν εις βάρος των δανειοληπτών και για... λογαριασμό των τραπεζών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι εξακολουθούν να αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς αυτές που εκδίδονται στα πρωτοδικεία. Εκεί καταλήγουν υποθέσεις που αφορούν ποσά άνω των 12.000 ευρώ, δηλαδή στεγαστικά δάνεια και μεγάλα καταναλωτικά, ενώ στο Ειρηνοδικείο βγαίνουν αποφάσεις για διαφορές κάτω των 12.000 ευρώ (πιστωτικές κάρτες και μικρά καταναλωτικά).
Από τον σχετικό πίνακα που δημοσιεύει σήμερα η «Οικονομία» προκύπτει ότι σε αυτό το πρώτο εξάμηνο του έτους «πρώτη» τράπεζα στην έκδοση διαταγών πληρωμής ήταν η Citibank (η οποία παρουσιάζει τεράστια αύξηση στο Ειρηνοδικείο, προφανώς από χρέη πιστωτικών καρτών), ενώ ακολουθούν η Eurobank, η Alpha Bank και η Εμπορική.
Αποφάσεις για υπερχρεωμένους
Στο μεταξύ, τι κι αν είναι Αύγουστος; Στα γραφεία καταναλωτικών οργανώσεων, όπως αυτά της ΕΚΠΟΙΖΩ, εξακολουθούν να συρρέουν καθημερινά δεκάδες πολίτες προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια για την ένταξή τους στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Στελέχη της ΕΚΠΟΙΖΩ σχολίαζαν πάντως το γεγονός ότι από τις πρώτες σχετικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, μπορεί τα δικαστήρια να έχουν αποφασίσει μεγάλες διαγραφές χρεών υπέρ των δανειοληπτών αλλά ότι οι διακανονισμοί στους οποίους προχωρούν στη συνέχεια αφήνουν ελάχιστα χρήματα (της τάξης των 400-500 ευρώ το μήνα) στους οφειλέτες για να καλύψουν τις προσωπικές τους ανάγκες.
Το μόνο, ίσως, θετικό μέσα σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση είναι ότι έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους η αναστολή διενέργειας των πλειστηριασμών. Να θυμίσουμε ότι η αναστολή αφορά οφειλές που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200 χιλ. ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων κ.ά. και ότι καλύπτει όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαιρέτως, ακόμη και αν στερούνται «πτωχευτικής ικανότητας».


Αρχειοθήκη ιστολογίου