Aυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού από την φωτογραφία, όπου ο προσωπικός του σύμβουλος και μέντορας του Αλέκος Φλαμπουράρης, κάθεται δίπλα- δίπλα με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Την ίδια ώρα έντυπα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Αυγή , έχουν ασκήσει στον επιχειρηματία δριμεία κριτική για τις επιχειρηματικές του δράσεις, τον είχαν κατηγορήσει με συνεχή ρεπορτάζ για σχέσεις με την κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ πέρυσι είχαν αναφερθεί και στην καταδίκη του επιχειρηματία, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσαν υπόθεση λαθρεμπορίας.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την Αυγή και τα όσα έγραφε για τον Δημήτρη Μελισσανίδη:
"Την ώρα που οι πολίτες κινδυνεύουν με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εντός 30 ημερών ακόμη και χωρίς δικαστική απόφαση σε ορισμένες περιπτώσεις και ενώ τα δημόσια έσοδα είναι «στο κόκκινο», εταιρείες - κολοσσοί, εισηγμένες σε Χρηματιστήριο, εξασφαλίζουν από την κυβέρνηση ρυθμίσεις με πολλές δόσεις. Μάλιστα αίσθηση προκαλεί ότι με συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις καθίσταται δυνατόν να παρακάμπτονται τα κωλύματα νόμιμης συμμετοχής και συναλλαγής σε διαγωνισμούς όπως η διεκδίκηση επιχειρήσεων - φιλέτων του Δημοσίου, για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ, που αποκαλείται «η κότα με τα χρυσά αυγά"
O ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, κατήγγειλε το λαθρεμπόριο, που όπως έλεγε θα το πατάξει.
Απόσπασμα ομιλίας Αλέξη Τσίπρα στις 22 Ιανουαρίου 2015:
«Μόνο τα ετήσια έσοδα που δεν εισπράττουμε από το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και καπνού είναι τουλάχιστον όσα ο ΕΝΦΙΑ για το 2015. Να λοιπόν, που θα βρούμε τα λεφτά. Από το πάρτι της ανομίας, της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Γιατί από Δευτέρα το πάρτι τελείωσε!»


http://www.parapolitika.gr/