Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος των 200 εκατομμυρίων δολαρίων



Ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο Νιούτ Γκίνγκριτς δεν προβάλλουν ως αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, σε σημείο που να κλονίσουν συθέμελα την προοπτική επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, στις προεδρικές εκλογές του 2012. Ίσως μονάχα η απρόβλεπτη συνιστώσα Κοντολίζα Ράις, που φαίνεται ότι θα είναι η υποψήφια Αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, να μπορεί αντικειμενικά να προβληματίσει το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα, και πάλι όμως στον Λευκό Οίκο θεωρούν ότι η μάχη θα κριθεί δύσκολα, αλλά υπέρ τους.
Στον παραπάνω πολιτικό και στρατηγικό σχεδιασμό των Δημοκρατικών, εντάσσεται και η προσπάθεια εξασφάλισης χρημάτων από γενναίες και σημαντικές χορηγίες, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά για τον εν ενεργεία Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Στην περίπτωση του Μπαράκ Ομπάμα, το ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί από events στα οποία συμμετείχε ο Αμερικανός Πρόεδρος από το καλοκαίρι μέχρι και το φθινόπωρο, ανέρχεται στα επίπεδα των 155 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στο ποσό αυτό, ο Λευκός Οίκος προσδοκά ότι θα προστεθούν άλλα 60 εκατομμύρια δολάρια ως το τέλος του τρέχοντος έτους, μια επιδίωξη που, εφόσον πραγματωθεί, θα σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί κατάφεραν μέσα στο 2011 να συγκεντρώσουν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες για την επανεκλογή Ομπάμα, και το Συνέδριο του κόμματος.
Πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι η ευχέρεια του επιτελείου Ομπάμα να συγκεντρώνει με τόση άνεση χρήματα από ανθρώπους της αγοράς, ενόψει της μάχης για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο, αποτυπώνει το θετικό κλίμα που υπάρχει στην πραγματική οικονομία των ΗΠΑ, για τον άλλοτε Γερουσιαστή του Ιλινόις. Και ουσιαστικά, προαναγγέλλει την επανεκλογή του στην αναμέτρηση του 2012.


Statesmen.gr

Πρώην Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Άγκυρα έκαιγε ελληνικά δάση!










0
Πρώην Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Άγκυρα έκαιγε ελληνικά δάση! 
Τα μυστικά τουρκικά κονδύλια την περίοδο της πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ, προορίζονταν για δολοφονίες Κούρδων και για εμπρησμούς ελληνικών δασών. 

Δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιργκιούν πουέχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr , υποστηρίζει αυτή την άποψη δημοσιεύοντας και σχετική δήλωση του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ ο οποίος λέει με νόημα:

«Όλοι οι πρωθυπουργοί στο τέλος της θητείας τους ενημερώνουν τον νέο πρωθυπουργό σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά, και οι προηγούμενοι από εμένα με είχαν ενημερώσει. Έτσι έκαναν ο Ερμπακάν, ο Ετσεβίτ και ο Ντεμιρέλ. Μόνο η κυρία Τανσού δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για την περίοδο της. Μάλιστα είχε πει πως«Αν το συνεχίσετε θα διαλύσω τον συνασπισμό». Και εγώ είπα «ας τελειώσει. Αυτό ήταν το τέλος»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιλμάζ αναφέρθηκε στη χρήση των μυστικών κονδυλίων εκείνης της περιόδου και έκανε λόγο για αναφορά στην οποία «πέραν των κρατικών μυστικών όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην αναφορά. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο», είπε!

Πηγή: tourkikanea.gr - Newpost.gr

SOS EΛ.ΑΣ.: Χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά



Image
Με χιλιάδες χαρτονομίσματα  «μαϊμού», κυρίως των 20 και 50 ευρώ έχει κατακλυστεί η αγορά εν όψει των εορτών. Καθημερινά, δεκάδες καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας καταγελούν στην Αστυνομία ότι έχουν πέσει θύματα αφού αρκετοί πελάτες πληρώνουν με πλαστά χαρτονομίσματα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι έχουν πάνω τους, «μαϊμού» χρήματα.
Η πλαστογράφηση, μάλιστα, είναι τόσο επαγγελματική που εάν δεν είναι κάποιος υποψιασμένος, δύσκολα θα καταλάβει τη διαφορά.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, αυτό που συμβαίνει φέτος στην αγορά, με τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, δεν έχει προηγούμενο. Το πρώτο 6μηνο του 2011 η αστυνομία ασχολήθηκε σε όλη την Ελλάδα με 2.493 υποθέσεις παραχάραξης, όταν πέρυσι τι ίδιο διάστημα οι περιπτώσεις ήταν μόλις 1.588. Αύξηση, δηλαδή 57%!
Συνήθως, οι συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα γίνονται σε περίπτερα, βενζινάδικα, ψιλικατζίδικα, ταξί αλλά και σε όλα τα μικρά καταστήματα όπου γενικά, το πάρε-δώσε των χρημάτων γίνεται γρήγορα με συνέπεια να περνούν απαρατήρητα ακόμη και από τα πιο έμπειρα μάτια.
Πέντε εύκολοι τρόποι για να αναγνωρίζετε τα πλαστά χαρτονομίσματα:

• Από την αίσθηση του χαρτιού. Τα παραχαραγμένα είναι πιο μαλακά.

• Τα πλαστά δεν έχουν το πλέγμα έντονων γραμμών δίπλα από έναν πολυψήφιο αριθμό.

• Κοιτάζοντας τα σε φως, τα μη γνήσια, δεν έχουν την σκοτεινή γραμμή-ταινία ασφαλείας.

• Όταν τα κοιτάτε στο φως θα πρέπει να διακρίνονται έντονες εναλλαγές χρωμάτων.

• Η οπτικά μεταβλητή μεταλλική παράσταση που βρίσκεται κάτω δεξιά, πρέπει να εναλλάσσεται με το σήμα του ευρώ, ανάλογα με την οπτική γωνία.







Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δικαστικός υπάλληλος με καταθέσεις 7 εκ. ευρώ



Δικαστικός υπάλληλος με καταθέσεις 7 εκ. ευρώ
«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων του κράτους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα έιναι εκείνο ενός δικαστικού υπαλλήλου και μάλιστα χαμηλόβαθμου ο οποίος εμφανίζεται με καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ και τα οποία-προφανώς- δεν μπορεί να δικαιολογήσει.
Η ανακάλυψη ήρθε ύστερα από την άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» για 100 τουλάχιστον υπόπτους για υποθέσεις «υπόγειων» συναλλαγών.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πρώην γενικός διευθυντής του ΥΠΕΧΩΔΕ εμφανίζει στην κατοχή του ποσά αδικαιολόγητα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς εμφανίζει 1 εκατ. ευρώ. Ο εν λόγω πρώην προϊστάμενος της υπηρεσίας δικαιολόγησε τις καταθέσεις αυτές λέγοντας ότι πρόκειται για χρήματα που κατέθεταν στους λογαριασμούς του πλούσιοι συγγενείς του από Ελλάδα και Αμερική.
Επιπλέον, ποσά- πρόκληση εμφανίζονται και στους λογαριασμούς προϊσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει ένα εκατ. ευρώ, ενώ υποδιευθυντής της Πολεοδομίας της Σύρου βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σε προϊστάμενο της πολεοδομίας Κηφισιάς 500.000 ευρώ και τέλος σε προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Κηφισιάς 900.000 ευρώ.
Δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις απο 1 έως 2,5 εκατ ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται.
Πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγκεκριμένα γυναικολόγοι και ορθοπεδικοί έχουν καταθέσεις 3-4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ενώ αστυνομικός είχε κατάθεση 2 εκατ. ευρώ.
Πηγή:zougla.gr

Διαδικασίες εξπρές για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας



Ζωηρό... ενδιαφέρον για τον κρυμμένο «μαύρο» χρυσό της Ελλάδας δείχνουν ξένες μεγάλες εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες κολοσσοί στον χώρο της εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Ρωσία και την Ινδία έχουν «βολιδοσκοπήσει» την κυβέρνηση κι εμφανίζονται έτοιμες να ξεκινήσουν έρευνες στους...

θαλάσσιους χώρους του Ιονίου Πελάγους και κυρίως νοτίως της Κρήτης.

Πηγές, που επικαλείται στο σχετικό δημοσίευμα του Σαββάτου η εφημερίδα Ημερισία, αναφέρουν ότι πρόσφατα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας Noble πλησίασαν τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη ζητώντας του συνάντηση μέσα στον Ιανουάριο. Η Noble αυτή την περίοδο, ως γνωστόν, βρίσκεται στην Κύπρο πραγματοποιώντας γεωτρήσεις στο λεγόμενο «Οικόπεδο 12» της Μεγαλονήσου.

Συζητήσεις, λένε οι πληροφορίες, γίνονται και με την ισραηλινή DELEK, ενώ ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και από επιχειρήσεις της Ρωσίας και της Ινδίας. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι εταιρείες έχουν δικά τους στοιχεία για κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης. Είναι έτοιμες όταν ανάψει το... πράσινο φως η ελληνική κυβέρνηση να ρίξουν γεωτρύπανο και να ξεκινήσουν οι έρευνες.
Πληροφορίες θέλουν πως, αν οι συζητήσεις αυτές καταλήξουν θετικά, με απλά λόγια αν το ΥΠΕΚΑ διαπιστώσει ότι οι εταιρείες έχουν αξιόπιστα στοιχεία, μπορεί αμέσως να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό. Το περιεχόμενό του δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και σε 90 μέρες καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους.
Η κυβέρνηση προχωρά με εξπρές διαδικασίες τις έρευνες χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών.

Οι... χρυσές περιοχές

Τα τρία πρώτα «οικόπεδα» ξεκινά να δίνει για έρευνες πετρελαίου το ελληνικό Δημόσιο, μέσα από διεθνή διαγωνισμό. Είναι ο Πατραϊκός Κόλπος, τα Ιωάννινα και το Δυτικό Κατάκολο, με εκτιμώμενα αποθέματα πετρελαίου 250 με 300 εκατ. βαρέλια.

Στον Πατραϊκό Κόλπο οι σχετικά πρόσφατες σεισμικές έρευνες στην περιοχή έχουν εντοπίσει ενδιαφέρουσες πετρελαιοπιθανές γεωλογικές δομές. Τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 200 εκατομμυρίων βαρελιών. Η πλέον υποσχόμενη δομή δεν διατρήθηκε από την κοινοπραξία που είχε τα δικαιώματα (1ος Γύρος Παραχωρήσεων), διότι ο ανάδοχος (Triton) επέστρεψε την περιοχή το 2001 για λόγους εσωτερικών επιχειρηματικών επιλογών. Η περιοχή θεωρείται δύσκολη δεδομένου ότι παρόμοιοι γεωλογικοί στόχοι δεν έχουν διατρηθεί μέχρι σήμερα στον ελλαδικό χώρο.

Η Ηπειρος βόρεια των Ιωαννίνων είναι ενδιαφέρουσα περιοχή για βαθείς στόχους σε έντονα ορεινό ανάγλυφο. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί υψηλού κόστους σεισμική και γεωτρητική έρευνα για τον εντοπισμό πετρελαιοπιθανών γεωλογικών στόχων σε μεγάλα βάθη (> 4.000 μ.). Η γεώτρηση σε μία μεγάλη πετρελαιοπιθανή γεωλογική δομή δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους (υψηλές πιέσεις) και η περιοχή επεστράφη από την κοινοπραξία που είχε τα δικαιώματα (2002, 1ος Γύρος Παραχωρήσεων). Πρώτες εκτιμήσεις για απολήψιμα αποθέματα ανέρχονται σε 50 με 80 εκατ. βαρέλια. Η περιοχή εκτιμάται ότι θα προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω και της γειτονίας της με την Αλβανία, η οποία διαθέτει ανάλογα πετρελαϊκά συστήματα.

Στο Δυτικό Κατάκολο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε το 1982 από τη ΔΕΠ-ΑΕ, με εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα 3 εκατ. βαρέλια, σε βάθος 2.400-2.600 μ.
Απέχει περίπου 3,5 χιλ. από το ακρωτήρι Κατάκολο. Την εποχή της ανακάλυψής του θεωρήθηκε οικονομικά οριακό λόγω του μεγάλου βάθους θαλάσσης 250 μ., των τότε τιμών του πετρελαίου αλλά και της παρουσίας H2S και CO2.

Στην ΑΟΖ

Δέκα με 15 θαλάσσια «οικόπεδα» σκοπεύει μέχρι το τέλος του 2012 να παραχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο για έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης με την ανακοίνωση αυτή που έκανε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού έδειξε εμμέσως τη βεβαιότητα για την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα στην ΑΟΖ που έχει καθορίσει μέσα από τον νόμο για τις έρευνες υδρογονανθράκων αλλά και από τον διεθνή διαγωνισμό που έχει κάνει για τη διενέργεια των σεισμικών ερευνών. Πολλά έχουν ακουστεί για την ύπαρξη κοιτασμάτων και ιδίως νοτίως της Κρήτης, όπου οι εκτιμήσεις μιλούν για ποσότητες φυσικού αερίου ισοδύναμες με αυτές της Αλάσκας.

Ο ίδιος ο κ. Μανιάτης αποφεύγει να μιλήσει για την περιοχή η οποία προσομοιάζει με εκείνη της Κύπρου, που «υπόσχεται» πολλά. Μιλά με σιγουριά μόνο για τα βεβαιωμένα από παλιότερες έρευνες κοιτάσματα στις περιοχές των Ιωαννίνων, του Πατραϊκού Κόλπου και το Κατάκολο.

Δηλώνει πως σε αυτές τις περιοχές όπως και ανοιχτά της Κέρκυρας στις περιοχές «Αχιλλέας» και «Πύρρος» υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου 300 με 500 εκατ. βαρέλια.
Tα βεβαιωμένα, μέχρι σήμερα, κοιτάσματα πετρελαίου. Μπορούν να δώσουν για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια στο Δημόσιο έσοδα 15 με 20 δισ. δολάρια (με τιμές βαρελιού 80 έως 100 δολάρια).

Ο κ. Μανιάτης προτείνει μάλιστα τα έσοδα από τις εξορύξεις πετρελαίου να αξιοποιηθούν σύμφωνα με το παράδειγμα της Νορβηγίας. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ασφαλιστικό ταμείο (Fund), που αποτελεί εχέγγυο για τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας για πολλές δεκαετίες.
Ακαρπες οι έρευνες στο έδαφος της

Η Τουρκία χάνει το τρένο και ετοιμάζει νέα πόλωση

Η Τουρκία, η οποία «εισπράττει» διαρκώς απογοητευτικές απαντήσεις από τις απόπειρες της κρατικής εταιρείας ΤΡΑΟ να ανακαλύψει κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο έδαφός της, διαπιστώνει ότι δύο χώρες με τις οποίες οι σχέσεις της είναι εχθρικές, η Κύπρος και το Ισραήλ, αποκτούν ένα κολοσσιαίο στρατηγικό πλεονέκτημα.

Ταυτόχρονα αποδυναμώνεται ο δικός της ρόλος ως κόμβου μεταφοράς ενέργειας προς τη Δύση (παρακάμπτοντας τη Ρωσία), καθώς ένα σημαντικό πρότζεκτ, αυτό του αγωγού Ναμπούκο, δεν φαίνεται να είναι βιώσιμο.

Σε αυτό το σκηνικό η τακτική της Τουρκίας ξετυλίγεται με διπλή στόχευση.
Επιχειρεί να μπλοκάρει τη συνέχιση των ερευνών και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που έχουν εντοπιστεί ή θα εντοπιστούν στο μέλλον εντός της κυπριακής ΑΟΖ, υποστηρίζοντας δήθεν τα «δικαιώματα» των τουρκοκυπρίων, είτε με την έκδοση χαρτών που συμπεριλαμβάνουν και το μεγαλύτερο μέρος της Κυπριακής ΑΟΖ (στο νότιο μέρος του νησιού) στις περιοχές στις οποίες θεωρεί η Τουρκία ότι δικαιούται να πραγματοποιήσει έρευνες, ακόμη και εξόρυξη, κατόπιν της συμφωνίας που υπήρξε με το ψευδοκράτος.

Από την άλλη, όμως, η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τις εσωτερικές αδυναμίες της κυβέρνησης του κ. Χριστόφια, ελπίζει ότι θα εμπλέξει τα ενεργειακά στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και στη χειρότερη (για την Αγκυρα) εκδοχή, η Λευκωσία θα καθυστερεί την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου μέχρι να βρεθεί λύση ώστε το κυπριακό φυσικό αέριο να διοχετευθεί στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ως υποκατάστατο του αερίου το οποίο θα τροφοδοτούσε τον αγωγό Ναμπούκο.


Planet-Greece

Να αρνηθούμε την παρακμή



Μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και δημιουργικής ανασυγκρότησης, ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να υπερβεί τις δομικές στρεβλώσεις και τις παθογένειες της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνουμε, στέλνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων.
Ο κ. Νικολάος υπογραμμίζει με νόημα ότι «η κρίση μπορεί και πρέπει να μεταμορφωθεί σε αφύπνιση. Η αφύπνιση θα φέρει την άρνηση της παρακμής. Αν αρνηθούμε την παρακμή, υποχρεωτικά θα επιστρέψουμε στην ιστορία και στον πολιτισμό μας».
Αναλυτικά, το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου:
«Σήμερον ὁ Χριστὸς ἐν Βηθλεὲμ γεννᾶται ἐκ Παρθένου. Σήμερον ὁ ἄναρχος ἄρχεται καὶ ὁ Λόγος σαρκοῦται. Αἱ δυνάμεις τῶν οὐρανῶν ἀγάλλονται καὶ ἡ γῆ σὺν τοῖς ἀνθρώποις εὐφραίνεται». Ἑορτὴ ἀσύλληπτης σημασίας καὶ μοναδικῶν εὐλογιῶν τὰ Χριστούγεννα. Ὁ Θεὸς γίνεται ἄνθρωπος καὶ ὅπως λέγει ὁ Εὐαγγελιστὴς Ματθαῖος: «ὁ λαὸς ὁ καθήμενος ἐν σκότει εἶδε φῶς μέγα καὶ τοῖς καθημένοις ἐν χώρᾳ καὶ σκιᾷ θανάτου, φῶς ἀνέτειλεν αὐτοῖς», ( δ΄ 16). Ὁ Θεὸς γίνεται ἄνθρωπος καὶ φωτίζεται ὁ κόσμος, μὲ «τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως». Δοξάζεται ἐν οὐρανοῖς καὶ ὑπόσχεται τὴν εἰρήνη καὶ τὴν εὐδοκία Του στοὺς ἀνθρώπους. Ὀνομάζεται Ἰησοῦς ποὺ σημαίνει Σωτήρας καὶ Ἐμμανουὴλ γιὰ νὰ ἐπιβεβαιώσει ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι μαζί μας. Εἶναι ἡ προσδοκία τῶν ἐθνῶν καὶ ἡ ἐλπίδα τοῦ φωτισμοῦ καὶ τῆς σωτηρίας.
Αὐτὸ ζεῖ ἡ Ἐκκλησία μας μὲ ἀμείωτη ἔνταση καὶ γι’ αὐτὸ μᾶς καλεῖ σὲ ἔνθεη καὶ αἰώνια χαρά. Αὐτὸ πιστεύει καὶ κηρύσσει μὲ ὅλη της τὴ δύναμη μέσα στὴν ἱστορία. Δυστυχῶς ὅμως αὐτὸ πολὺ δύσκολα συνταιριάζει μὲ τὴν πραγματικότητα τοῦ κόσμου καὶ τὴν καθημερινότητα τῆς ζωῆς μας. Οἱ μέρες ποὺ ζοῦμε εἶναι βυθισμένες στὸ σκότος. Δὲν ἔχουν σχέση οὔτε μὲ εἰρήνη οὔτε μὲ εὐφροσύνη οὔτε μὲ εὐδοκία Θεοῦ. Ὁ κόσμος μας σὰν νὰ μὴν μπορεῖ νὰ στείλει πλέον ὕμνους δοξολογίας στὸν ἄναρχο Θεὸ ποὺ ὡς Λόγος σαρκοῦται. Οἱ ἀποκαλύψεις τῶν ποιμένων καὶ οἱ ἐμπειρίες τῶν μάγων τῆς ἀνατολῆς, ἂν ἀκούγονται, φθάνουν στὰ αὐτιά μας ὡς ὄμορφα ἀφηγήματα γιὰ νὰ ξεγελοῦν τὶς παιδικὲς ψυχὲς καὶ ὄχι γιὰ νὰ ἀφυπνίζουν ὅλους μας.
Δυὸ χιλιάδες χρόνια αὐτὸ ποὺ φαίνεται νὰ κυριαρχεῖ εἶναι τὸ σκοτάδι. Στὶς μέρες μας, αὐτὸ τὸ ζοῦμε ἐντονότερα ἀπὸ κάθε ἄλλη χρονιά. Τὰ φετινὰ Χριστούγεννα, χωρὶς ἀμφιβολία κυριαρχοῦνται ἀπὸ τὶς ἀναθυμιάσεις μιᾶς κρίσης ἀποκαλυπτικοῦ μεγέθους καὶ ἐσχατολογικῶν διαστάσεων. Καὶ τὸ χειρότερο δὲν εἶναι αὐτὸ ποὺ μποροῦμε νὰ ἀντιληφθοῦμε μὲ πρώτη ματιά, δηλαδὴ οἱ φόροι, τὰ χρέη, ἡ ἀνεργία, ἡ φτώχεια, ἡ οἰκονομικὴ κατάρρευση, τὰ παγκόσμια ἀδιέξοδα, οἱ ἐπαπειλούμενες κοινωνικὲς καὶ ἐθνικὲς ἐκρήξεις, οἱ ὅποιες φοβερὲς συνέπειες. Τὸ χειρότερο εἶναι ἡ ἀσέβεια, ἡ ἀδιαφορία, ἡ προσβολὴ τοῦ ὀνόματος καὶ τοῦ προσώπου τοῦ Χριστοῦ, εἶναι ὅτι χάσαμε τὸν δρόμο τῆς πίστης. «πλὴν ὁ Υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἄρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;» (Λουκ. ιη΄ 8).
Ἡ πατρίδα μας ὅσο ποτὲ ταπεινωμένη, ἡ ἐθνική μας ἀξιοπρέπεια διασυρμένη, ἡ πίστη μας ἐντελῶς περιφρονημένη, ἡ ζωή μας ἀναστατωμένη, ἡ ἐλπίδα μας τσακισμένη, ὁ Θεός μας ξεχασμένος. Ἡ ἀνατολὴ τοῦ 2012 μοιάζει μὲ δύση.
Ὅμως, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, ὅσο οἱ κοινωνίες μας προχωροῦν σὲ ἀποστασία, τόσο περισσότερο καὶ καλούμαστε σὲ ἀφύπνιση πνευματικὴ καὶ εὐγνώμονα στροφὴ πρὸς τὸν Ἐνανθρωπήσαντα Κύριο. Ἡ Γέννηση τοῦ Κυρίου δὲν εἶναι μιὰ γραφικὴ ἱστοριούλα γιὰ ἄλλες ἐποχές, οὔτε ἕνα ἑορταστικὸ ἐπινόημα γιὰ νὰ ξεφύγουμε ἀπὸ τὴ μονοτονία καὶ τὴν πλήξη τῆς καθημερινότητας καὶ τῶν προβλημάτων της. Ἡ Γέννηση τοῦ Κυρίου εἶναι ἕνα γεγονὸς ποὺ μαζὶ μὲ τὴν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ δείχνει τὸν προορισμὸ τοῦ ἀνθρώπου, τὴν προοπτική μας, ποὺ δὲν εἶναι ἄλλη ἀπὸ τὴ στροφὴ τῶν ἐλπίδων μας στὸ ἀληθινὸ πρόσωπό Του καὶ ἀπὸ τὴν ἕνωση μαζί Του.
Ἂν ἡ φτώχεια ἔχει χτυπήσει τὴν πόρτα μας, ἂς προσφύγουμε στὰ σοφὰ λόγια τοῦ Ἁγίου Μαξίμου τοῦ Ὁμολογητοῦ: «ἄκουε αὐτὴν τὴν ταπείνωση καὶ τὴν πτωχεία τοῦ Κυρίου, ὥστε ὅταν βρεθεῖς σὲ πτωχεία, μὴ παρασυρθεῖς, ἀλλὰ στρέψε τὸ νοῦ σου ἀπὸ τὸ πενιχρὸ σπήλαιο καὶ ἀπὸ τὴν ἀνάρμοστη στέγη στοὺς οὐρανοὺς τῶν οὐρανῶν, ἀπὸ τὴν εὐτελέστατη φάτνη στὸν λαμπρὸ ἀστέρα καὶ στὴ δοξολογία τῶν ἀγγέλων, ἀπὸ τὰ περιφρονημένα σπάργανα καὶ τοὺς εἰσπράκτορες τῶν φόρων στὰ δῶρα καὶ τὴν προσκύνηση τῶν μάγων καὶ στὴν πρόσληψη τῶν ἐθνῶν».
Μέσα στὴ μανία τοῦ σύγχρονου Ἡρώδη τῆς ἀποστασίας, τῆς ἄρνησης καὶ τῆς ἁμαρτίας, ἐμεῖς ἂς ἀκολουθήσουμε τὸ παράδειγμα τῶν μάγων. «Δι’ ἄλλης ὁδοῦ» (Ματθ. β΄ 12), τῆς ἀντίθετης ἀπὸ τὴν κοσμικὴ νὰ πορευθοῦμε πρὸς τὴν Βηθλεὲμ τῆς σωτηρίας μας. Καὶ ἂς καταθέσουμε τὰ δῶρα μας, ὡς χρυσὸν τὴν καλὴ καὶ ἁγία μας ζωή, ὡς λίβανον τὴν ὀρθὴ καὶ ὑγιῆ πίστη μας καὶ ὡς σμύρναν τὴν νέκρωση τῶν παθῶν, γιὰ νὰ ἀξιωθοῦμε τῆς βασιλείας τῶν οὐρανῶν.
Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, «Ὥρα ἡμᾶς ἤδη ἐκ τοῦ ὕπνου ἐγερθῆναι» (Ρωμ. ιγ΄ 11). Ἡ κρίση μπορεῖ καὶ πρέπει νὰ μεταμορφωθεῖ σὲ ἀφύπνιση. Ἡ ἀφύπνιση θὰ φέρει τὴν ἄρνηση τῆς παρακμῆς. Ἂν ἀρνηθοῦμε τὴν παρακμή, ὑποχρεωτικὰ θὰ ἐπιστρέψουμε στὴν ἱστορία καὶ στὸν πολιτισμό μας, θὰ ξαναζήσει ἡ πίστη καὶ ἡ παράδοσή μας, θὰ ξαναζωντανέψει ἡ ἐλπίδα μας, θὰ ἀναστηθεῖ ἡ «πεσοῦσα εἰκόνα» μας, θὰ μᾶς ξαναθυμηθεῖ ὁ Θεός… Τότε, νὰ εἶστε βέβαιοι, ἡ δύση τῆς χρονιᾶς αὐτῆς θὰ θυμίζει ἀνατολή καὶ τὰ φετινὰ Χριστούγεννα θὰ πιστοποιοῦν ὅτι «μεθ’ ἡμῶν ὁ Θεός».


Statesmen.gr
ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΤΙΣ ΠΙΟ ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ 




ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Ποσά-μαμούθ σε τραπεζικούς λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων


Ποσά-μαμούθ σε τραπεζικούς λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων


Τεράστια χρηματικά ποσά είχαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δικαστές, διευθυντές κρατικών υπηρεσιών, γιατροί του ΕΣΥ, καθηγητές και προϊστάμενοι διαφόρων υπηρεσιών όπως αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.
Όπως αποκάλυψε το Mega τα αποτελέσματα του ανοίγματος των τραπεζικών λογαρισμών απο τους επιθεωρητές έβγαλαν «λαβράκια» καθώς κατα τον έλεγχο του πόθεν έσχες που διέταξε ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, υπάλληλος δικαστηρίου εμφανίζεται να έχει σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς πάνω απο 7 εκατ. ευρώ.
Πρώην γενικός διευθυντής του ΥΠΕΧΩΔΕ εμφανίζει αδικαιολόγητα ποσά 1,2 εκατ ευρώ ενώ πρώην προϊστάμενος τεχνικών έργων της Νομαρχίας Κιλκίς εμφανίζει ενα εκατ. ευρώ. Ο τελευταίος είπε στους επιθεωρητές οτι πρόκειται για χρήματα που κατέθεταν πλούσιοι συγγενείς και φίλοι απο την Αμερική και την Ελλάδα στις γιορτές και τα γενέθλια των παιδιών του!
Σε τραπεζικούς λογαρισμούς προσταμένου της πολεοδομίας Κυκλάδων βρέθηκε ένα εκατ. ευρώ. Σε υποδιευθυντή πολεοδομίας της Σύρου βρέθηκαν 600.000 ευρώ, σε προϊστάμενο της πολεοδομίας Κηφισιάς 500.000 ευρώ ενώ σε προοϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιιών του Δ. Κηφισιάς 900.000 ευρώ.
Σε υπάλληλο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων Αττικής βρέθηκαν 500.000 ευρώ που δεν αντιστοιχούσαν στα εισοδήματά του. Δέκα γιατροί του ΕΣΥ βρέθηκαν με καταθέσεις απο 1 έως 2,5 εκατ ευρώ, ποσά που δεν δικαιολογούνται.
Πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγκεκριμένα γυναικολόγοι και ορθοπεδικοί έχουν καταθέσεις 3-4 εκατ ευρώ ενώ αστυνομικός είχε κατάθεση 2 εκατ. ευρώ . Ολοι τους θα κληθούν απο την εφορία να πληρώσουν φόρους ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι προχώρησαν σε συμβιβασμό.
Η ανακάλυψη προέκυψε μετά απο άρση του τραπεζικού, φορολογικού και του χρηματιστηριακού απορρήτου και μαλιστα σε 100 περιπτώσεις υπόπτων για υπόγειες συναλλαγές ανώτερων και ανώτατων κρατικών υπαλλήλων.

Ολοι τους κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τα ποσά και οι περισσότεροι απο αυτούς εμφάνισαν απίστευτες δικαιολογίες όταν μάλιστα οι μισθοί τους είναι συγκεκριμένοι απο το Δημόσιο.


iefimerida.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου