Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Καταγγελία Τζαβάρα: 40.000 ευρώ για μία εμφάνιση στην TV - Θα παρέμβει ο εισαγγελέας;


 









 
Ο έγκριτος νομικός και πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάραςμιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία για τους υποψήφιους βουλευτές από την επαρχία όπου το παιχνίδι το προεκλογικό όπως φαίνεται παίζεται με όρους... ακριβούς. 

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ κατήγγειλε τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που απαιτούνταν για να εμφανιστεί ένας υποψήφιος στην τηλεόραση. Μάλιστα όπως αναφέρει υπήρχαν και ταρίφες, οι οποίες χωρίζονταν σε τρία πακέτα εμφάνισης με το ανάλογο αντίτιμο... 

Τα σχετικά «διόδια» θα μπορούσαν να κοστίσουν έως και το παράλογο χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ. 

Το ζήτημα που ανακύπτει πρέπει να διερυνηθεί από την Δικαιοσύνη αφού οι καταγγελίες του κ. Τζαβάρα για χρηματικά παζάρια σε προεκλογικές εκστρατείες βουλευτών είναι ομολογουμένως σοβαρές. 

Απαιτείται επομένως η παρέμβαση του εισαγγελέα εδώ και τώρα καθώς εάν έχουν κοπεί τέτοιων μεγεθών τιμολόγια θα πρέπει να ξέρουμε σε ποιες τσέπες έχουν πάει! Την ίδια ώρα είναι πασίδηλο το γεγονός ότι πρόκειται για ένα... κοινό μυστικό για το οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα...



Newpost.gr

Δημοσκόπηση Public Issue: Πάμε λάθος λέει το ...91% - Το 79% κατά του Μνημονίου



Δημοσκόπηση Public Issue για τον ΣΚΑΙ,  Με 18% η ΔΗΜΑΡ, με 8% το ΠΑΣΟΚ, 3 % η Χρυσή Αυγή, κατά του μνημονίου 79% στο γκάλλοπ, πάμε λάθος λέει στην έρευνα το 91%

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Στο 8% και 5ο κόμμα στη σειρά κατάταξης δείχνει το ΠΑΣΟΚ για τρίτη φορά σε δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Public Issue για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  Η νέα έρευνα αποτυπώνει ανατροπές στα πολιτικά δεδομένα και ένα ρευστό κοινωνικό σκηνικό, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατά του Μνημονίου τάσσεται το 79% και υπέρ μόλις το 12%. Επίσης, το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση. Το 58% τάσσεται υπέρ των εκλογών, ενώ το 70% θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα εάν επιστρέψουμε στη δραχμή, αντίθετα με το 15% που πιστεύει ότι μάλλον θα είναι καλύτερα.

Η δημοσκόπηση της Public Issue (δείτε αναλυτικά) που διενεργήθηκε  μέσα στον Φεβρουάριο δείχνει:
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στους αναποφάσιστους και με δηλωμένο ο ποσοστό αποχής στο 30%, λαμβάνουν:
- Νέα Δημοκρατία: 31%.
- Δημοκρατική Αριστερά:  18% .
- ΚΚΕ:12,5%
-ΣΥΡΙΖΑ: 12%
- ΠΑΣΟΚ: 8%
- ΛΑΟΣ: 5%.
- Οικολόγοι Πράσινοι: με 3,5%
- Χρυσή Αυγή: 3%.
-Δημοκρατική Συμμαχία: 2%.

Οι αρνητικές γνώμες για το ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο 89% και ακολουθούν οι αρνητικές γνώμες για ΛΑΟΣ (76%), ΚΚΕ (69%), ΝΔ (68%) και ΣΥΡΙΖΑ (60%). 

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών στο γκάλλοπ: Πρώτος, ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%. 

Το 91% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.
Αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο έχει το 48%  και θετική το 46%, ενώ μόλις τον Δεκέμβριο οι θετικές γνώμες ήταν 60%. Το 71% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, έναντι του 27% που τον εμπιστεύονται.
Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο είναι 68%, στους ψηφοφόρους της ΝΔ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 58%, του ΚΚΕ 57% και των ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ 50%. 

Το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται εκλογές, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται.
Το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση και το 79% δηλώνει δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία. Ικανοποιημένο είναι μόλις το 7%, ενώ για το 13% η Δημοκρατία δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί.
-Το 54% έχει αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 41 θετική. Ένα μήνα πριν τα ποσοστά ήταν σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα, με το 44% να είχε αρνητική και το 51% θετική γνώμη. Αναφορικά με το ευρώ, το βλέπει θετικά το 61% των ερωτηθέντων και αρνητικά το 35%.




Eklogika.gr

Απάντηση του Γιάννη Παπαθανασίου στο «Βήμα» για δημοσίευμα αναφορικά με το δανεισμό της χώρας



Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της εφημερίδας σας της 29ης Ιανουαρίου, δημοσιεύεται σχόλιο με τίτλο «Γαλάζια ήθη» το οποίο μέμφεται ουσιαστικά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί το 2009 φρόντισε να ολοκληρώσει εγκαίρως το δανεισμό της χώρας. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η επιλογή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε επιτόκια υψηλότερα κατά 1 έως 1,5%.

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο αναφέρεται και σε μένα προσωπικά ως υπουργό οικονομικών εκείνη την περίοδο, είναι τουλάχιστον άδικο.

Η πραγματικότητα είναι, ότι το 2009, στην κορύφωση της διεθνούς κρίσης, όχι μόνο καλύψαμε έγκαιρα τις δανειακές ανάγκες του κράτους, αλλά και με χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με το 2010. Σας παραπέμπω την ιστοσελίδα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους1 , όπου φαίνεται ότι το μέσο επιτόκιο δανεισμού το 2009 ήταν 4,1 %, έναντι 4,3 % το 2010.

Η πραγματικότητα είναι επίσης, ότι τα spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009 ήταν 120 μονάδες βάσης, ενώ σήμερα ξεπερνούν τις 3200.

Η πραγματικότητα είναι τέλος, ότι εκτός από την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, αφήσαμε στην επόμενη κυβέρνηση το περίφημο «μαξιλάρι», δηλαδή ταμειακά διαθέσιμα ύψους 8 δισ. ευρώ. Για επιβεβαίωση σας παραπέμπω στην αντίστοιχη ενότητα της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών2.

Παρά δε τα όσα μας καταλογίζει ο αρθρογράφος, η έκδοση των συγκεκριμένων ομολόγων, όχι μόνο δεν εξυπηρέτησε προεκλογικές σκοπιμότητες, αλλά συνδυάστηκε με την ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος, όπως π.χ. το πάγωμα των αποδοχών στο δημόσιο τομέα, ο περιορισμός των ελαστικών δαπανών του κράτους κατά 10 %, η μείωση των μισθών στελεχών του Δημόσιου τομέα, κ.α.. Μέτρα για τα οποία, τόσο η κυβέρνηση, όσο και εγώ προσωπικά, είχαμε κατηγορηθεί ως ανάλγητοι από μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, από το σύνολο της αντιπολίτευσης και βεβαίως από το ΠΑΣΟΚ, που τότε μοίραζε υποσχέσεις σε όλους.

Πράγματι, λοιπόν, τα «γαλάζια ήθη» που επικαλείστε στο δημοσίευμα υπαγόρευσαν την έγκαιρη ολοκλήρωση του δανεισμού από τις αγορές, με ανταγωνιστικό επιτόκιο. Η ζημιά όμως για τη χώρα προκλήθηκε από τα «πράσινα ήθη», που την οδήγησαν στο ΔΝΤ με το μαχαίρι στο λαιμό.

Λυπάμαι που η εφημερίδα σας υιοθέτησε την επιχειρηματολογία όσων σήμερα επιχειρούν να κρύψουν τις ευθύνες τους, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του άρθρου που εσείς ο ίδιος υπογράφετε λίγο πιο κάτω: «Λαϊκισμός, η βασιλεύουσα δύναμη»

Με εκτίμηση,
Γιάννης Παπαθανασίου

  1. Μέσο σταθμικό κόστος και διάρκεια δανεισμού ανά έτος
  2. Δελτία Δημόσιου Χρέους

Αυστριακός λίβελος κατά της τρόικας: «Σαδο-οικονομία, σχιζο-ειδήμονες και πρόγραμμα-βουντού»!



Αυστριακός λίβελος κατά της τρόικας: «Σαδο-οικονομία, σχιζο-ειδήμονες και πρόγραμμα-βουντού»!
eurokinissi
Ενα σπάνιο άρθρο «συμπόνιας» προς την Ελλάδα και εμπεριστατωμένης κριτικής προς το μνημόνιοδημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του αυστριακού πολιτικού περιοδικού Profil. Οι συντάκτες του μακροσκελούς δημοσιεύματος εκτιμούν ότι «αν εφαρμοζόταν ένα πακέτο λιτότητας ελληνικών διαστάσεων στην Αυστρία, αυτό θα ήταν και το τέλος της Αυστριακής Δημοκρατίας όπως τη γνωρίζουμε».

Το περιοδικό εκτιμά ότι το πρόγραμμα λιτότητας το οποίο εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια συνιστά ένα συνονθύλευμα κακών ιδεών από κάθε οικονομική θεωρία. «Μάταια αναζητά κανείς στο πρόγραμμα αυτό μια οικονομικο-πολιτική κατεύθυνση» καθώς ούτε νεοφιλελεύθερο είναι, αφού προβλέπει υπερβολικές αυξήσεις φόρων, ούτε σοσιαλδημοκρατικό, καθώς οι φόροι πλήττουν τις πλατιές μάζες, ούτε και «κεϊνσιανό», γιατί με τις περικοπές θέσεων και μισθών αφαιρείται το χρήμα από την οικονομία, σημειώνουν οι αρθρογράφοι. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνενώνει ό,τι χειρότερο από παντού, πρόκειται για μια σαδο-οικονομία» τονίζουν.

Οπως καταγγέλλουν στη συνέχεια οι ίδιοι χρησιμοποιώντας ειρωνικά τη συνήθη φρασεολογία των διεθνών μέσων ενημέρωσης, η Ευρώπη έχει υποσχεθεί να δώσει ένα μάθημα στους Ελληνες, καθώς, «στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είναι ιδιαίτερα σκόπιμη η εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού προκειμένου να πειστεί ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, ότι υποστηρίζεται ένας λαός, «ο οποίος ζούσε πέρα από τις δυνατότητές του».

Συνεχίζοντας με σκωπτικό ύφος προς τους «σχιζο-ειδήμονες» της οικονομίας οι οποίοι εμπνεύστηκαν το μνημόνιο, οι αυστριακοί δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι «σωτήρες εκμεταλλεύονται την Ελλάδα ως πεδίο πειραματισμού» επιβάλλοντας ένα πρόγραμμα το οποίο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα χλευαζόταν ως οικονομικό-πολιτικό «βουντού», αφού επιβάλλει ταυτόχρονα ακραία λιτότητα εν μέσω ύφεσης, με αυξήσεις υφιστάμενων φόρων και νέες επιβαρύνσεις και μειώσεις μισθών.

Το άρθρο συνοδεύεται από πίνακες με στοιχεία για τις επί μέρους περικοπές και τις φορολογικές αυξήσεις και γίνονται, μεταξύ άλλων αναφορές στις αυξήσεις φόρων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, όπως και στις μεγάλες περικοπές δαπανών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, παρά τις έκτακτες κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

«Ωστόσο η τρόικα δεν έχει εξαντλήσει ακόμη όλη τη σοφία της», καθώς επιμένει σε μείωση του κατώτατου μισθού, κάτι στο οποίο αντιτίθενται ακόμη και αυτές οι ενώσεις των εργοδοτών, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης.

«Κι αν στο τέλος η Ελλάδα καταρρεύσει, υπάρχει και ακόμη μια εναλλακτική επιλογή, δηλαδή, το ίδιο πείραμα να επιτύχει στην Πορτογαλία», καταλήγει το άρθρο- «κατηγορώ» του έγκυρου αυστριακού περιοδικού.


Πηγή: tovima.gr - Newpost.gr

Θέλουν αναβολή των εκλογών για να ετοιμαστεί το “κόμμα Παπαδήμου”



Και από το γραφείο του Παπαδήμου απουσιάζει ο πίνακας "η Ελλάς Ευγνωμονούσα"
Είτε συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και μιλάμε για εκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα είτε τα παπαγαλάκια του Μαξίμου διακινούν σενάρια που μόνο στους χαχόλους θα περάσουν.
Πληροφορίες, λοιπόν των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για απαίτηση της τρόικας να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου για τουλάχιστον ένα χρόνο. Το σενάριο αυτό φέρεται να διακινείται από τη γερμανική πλευρά ώστε οι εκλογές στην Ελλάδα να γίνουν το 2013 και να πάμε μέχρι εκεί με τον Παπαδήμο.
Ως βασική δικαιολογία προβάλλουν την προσπάθεια για πολιτική σταθερότητα ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης.
Το σενάριο αυτό ευνοεί φυσικά και το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ που καταρρέουν δημοσκοπικά. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται με τρόμο πως θα διεκδικήσουν τη ψήφο του κόσμου αν οι εκλογές γίνουν τον Απρίλιο. Έχει να πέσει γιαούρτι και φούμο, λένε, που δεν είναι δυνατή η κάθοδος σε εκλογές.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε μιλάμε για ωμή προσπάθεια «δημοκρατικής» δικτατορίας. Κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και προσπαθούν να επιβάλουν λύσεις τύπου Παπαδήμου ο οποίος μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών. Ίσως κάποιοι να είναι υπερβολικοί με χαρακτηρισμούς τύπου «κυβέρνηση Τσολάκογλου», αλλά αν τολμήσουν να επιμηκύνουν την πολιτική ζωή του κ. Παπαδήμου, τότε θα έχουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις.
Και δεν πρέπει στην ΝΔ να πέσουν στο λάκκο που σκάβουν κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου σε αγαστή συνεργασία με δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.
Ετοιμάζεται και το κόμμα Παπαδήμου
Στο μεταξύ ετοιμάζεται το κόμμα Παπαδήμου. Αυτή την ώρα υπάρχουν δύο πρωτοβουλίες σε εξέλιξη: μία εκ προσωπικοτήτων και μία από πολιτικούς. Οι πρωτοβουλίες συναντιόνται και δεν είναι αντιπαραθετικές μεταξύ τους, παρά το ότι εκατέρωθεν εκφράζονται επιφυλάξεις: ο κοινός σκοπός είναι ισχυρότερος.
Στο σχέδιο είναι να πάρουν κομμάτι και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, ώστε να δημιουργήσουν τον κεντρώο πόλο που θα είναι η παλάντζα του πολιτικού συστήματος. Αυτός θα ορίζει ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, αφού με όποιο κόμμα συνεργάζεται θα του παρέχει την εξουσία.
Η «απολίτικη» (εκ προσωπικοτήτων) πρωτοβουλία συναπαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου (λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;), όπως οι Νίκος Αλιβιζάτος και Λουκάς Τσούκαλης που τους προβάλει το συγκρότημα του Αλαφούζου. Έχουν προσεγγίσει και αυτοδιοικητικούς (π.χ. τον Μπουτάρη, αλλά όχι τον Καμίνη που δεν έχει καλή εικόνα).
Στην προσπάθεια επιχειρεί (με αναποτελεσματικότητα ως τώρα) να ηγεμονεύσει η Διαμαντοπούλου ως γυναίκα και έχουσα πολιτικό χρόνο. Συμμετέχει και οργανώνει ο Γιαννίτσης (που ελέγχει το πολιτικό χρήμα στα κόμματα), ο οποίος έχει την επικοινωνία με τον Σημίτη και χθες κάλεσε από το “Έθνος” για δημιουργία νέου κόμματος (υπενθυμίζουμε ότι από το συγκρότημα Μπόμπολα ξεκίνησε το εγχείρημα Παπαδήμου). Με δεδομένες τις κακές σχέσεις που έχει ο Γιαννίτσης με τον Βενιζέλο, εκτιμάται ότι προς το σχήμα μπορεί να κινηθεί και ο Ραγκούσης.
Στο «πακέτο» είναι και η Μπακογιάννη, παρά το ότι δεν την βλέπουν με καλό μάτι όσοι θέλουν η κίνηση να είναι από πρόσωπα χωρίς επιβαρυμένο πολιτικό παρελθόν. Όμως, η Ντόρα «σπρώχνεται», αλλά και «ψάχνεται» («Η Ντόρα εγκαταλείπει την Δημοκρατική Συμμαχία» και «Η Ντόρα παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να μπει στη Βουλή»). Τώρα βγήκε και το είπε φόρα – παρτίδα: «Είμαι ανοιχτή για συνεργασία με δυνάμεις από όλες τις πλευρές, και της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, αρκεί να πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουν σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» («Real»).
Ως πολιτικός μέντορας εμφανίζεται και ο Μάνος, που έχει επικοινωνία με τον αμερικάνικο παράγοντα. Πάντως ο Μάνος θα στηρίξει, αλλά δεν θέλει να κατέβει στις εκλογές. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση των «φιλελεύθερων» της ΝΔ (Χατζηδάκης, Σπηλιωτόπουλος), που περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Χατζηγάκη.
Ποιοι θα είναι οι χαμένοι από το κόμμα; Ο Καρατζαφέρης και ο Κουβέλης, που θα υποβαθμιστεί ο πολιτικός τους ρόλος.

Antinews

H A.Μέρκελ αρνείται να δεχθεί ... ελληνική άρνηση!





Image«Αρνούμαστε να δεχθούμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας ως αποτέλεσμα της άρνησης τους να συνάψουν νέο Μνημόνο». Με αυτή τη φράση, που καταδεικνύει τον βαθμό διοίκησης της χώρας από την Γερμανία η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την έντονη αντίθεση της στο ενδεχόμενο αποτυχίας σύναψης συμφωνίας με τους δανειστές της στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα.

Η Α.Μέρκελ μίλησε νωρίτερα στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, την ίδια ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παραχωρούσε συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Ουσιαστικά επρόκειτο για μια κοινή συνέντευξη των δύο ηγετών, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών των χωρών τους, και στην οποία εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να διατηρήσουν πάση θυσία την ενότητα της Ευρωζώνης.
Κάτι που η Α.Μέρκελ έσπευσε να «μεταφράσει» στο ότι θα δοθεί ένα δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας με την προϋπόθεση όμως προηγουμένως «να έχει διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της οικονομίας της Ελλάδας».

Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι είχαν το πρωί της Δευτέρας συνάντηση στο Παρίσι, επανέλαβαν και στα ακροατήρια των χωρών τους πως «το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί», λέγοντας παράλληλα πως «οι Έλληνες ηγέτες έχουν προβεί σε δεσμεύσεις τις οποίες όμως πρέπει να σεβαστούν»!






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου