Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Στα θρανία με άδειο στομάχι




«Μικρογεύματα» και όχι «συσσίτια» θέλει το υπουργείο να ονομάζει τη βοήθεια που φιλοδοξεί να προσφέρει σε μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές που έπεσαν θύματα της...
κρίσης και εν έτει 2011 βρέθηκαν να συστήνονται με την ασιτία. Τη δική τους ασιτία.

Μπορεί τα περιστατικά λιποθυμίας λόγω ανεπαρκούς σίτισης που έχουν καταγγελθεί, με πιο κραυγαλέα ίσως την πρόσφατη περίπτωση του 13χρονου μαθητή από το Ηράκλειο της Κρήτης, να μην είναι ο κανόνας στα σχολεία, είναι όμως η κορυφή του παγόβουνου.

Υπαρκτό πρόβλημα

Η απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου που πλήττει χιλιάδες νοικοκυριά ελέω κρίσης και μνημονιακής πολιτικής (απολύσεις, καλπάζουσα ανεργία, φόροι, ακραίες περικοπές εισοδημάτων), έρχεται στο φως και μέσω των παιδιών τα οποία μεταφέρουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την κατάσταση που βιώνουν στον σχολικό τους χώρο. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο το βάρος της απόγνωσης των γονιών τους που κουβαλούν, αλλά και δικό τους πρόβλημα. Το οποίο πλέον αναγνωρίζεται από το υπουργείο ως υπαρκτό, ίσως όχι βέβαια στις πραγματικές του διαστάσεις. Ως εκ τούτου, αναγκάζεται να κινητοποιηθεί, αν και προς το παρόν υπάρχει μόνο η διαβεβαίωση ότι είναι σε επαγρύπνηση κι ότι βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας σχεδίου για τη διανομή γευμάτων σε ορισμένα σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών. Για την ακρίβεια, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, καλούμενη να σχολιάσει το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που μιλάει για συσσίτια με τη μορφή κουπονιών για μικρογεύματα των 2 και 3 ευρώ, τόνισε πως το όποιο πρόγραμμα υπάρξει, θα εντάσσεται αποκλειστικά και μόνο στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, θα αφορά δηλαδή μόνο 300 σχολεία.

Ενοχλήθηκε η Άννα

Η Διαμαντοπούλου ενοχλημένη με τον όρο «συσσίτια» που χρησιμοποιούσε το παραπάνω δημοσίευμα, σε δηλώσεις της (ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3) σημείωσε ότι «όλα αυτά που ακούστηκαν περί συσσιτίων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Πρόσθεσε όμως ότι «υπάρχουν προβλήματα» – τα οποία απέδωσε αόριστα (και αναμενόμενα) στην «οικονομική κατάσταση της χώρας» (και όχι στην πολιτική «εξυγίανσης») – και ανάφερε ως ενδεικτική την «πολύ μεγάλη μείωση στην κίνηση των κυλικείων». Διέψευσε πάντως την ύπαρξη περιστατικών λιποθυμίας.

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη αναφορά για λιποθυμία μαθητή στις αρχές Οκτωβρίου αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και άρνηση από το ΥΠΔΒΜΘ. Μετά τα δημοσιεύματα που είχε προκαλέσει η καταγγελία του Α’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Π.Ε. για κρούσμα λιποθυμίας σε σχολείο του Ζωγράφου, το υπουργείο απαντούσε με ανακοίνωση που κατέληγε ότι «κάποιοι καταφεύγουν μέσω των ΜΜΕ και στο έσχατο μέσο της λαϊκίστικης προπαγάνδας, χωρίς να διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τους ίδιους τους μαθητές» (13.10.2011).

Το ερώτημα είναι, αν το υπουργείο σε συνεργασία με άλλους φορείς μπει σε μια λογική συσσιτίων, για πόσο καιρό θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται όσο το πρόβλημα θα διογκώνεται, κάτι που φαίνεται περισσότερο από σίγουρο...

Αναδουλειές στα κυλικεία

Η εικόνα που προκύπτει από καταγγελίες και ανα­φορές που πληθαίνουν, είναι ότι χιλιάδες παιδιά πη­γαίνουν στο σχολείο τους πεινασμένα και βιώνουν ήδη συνθήκες μεταπολεμικές.

Η βασική καταγραφή του προβλήματος γίνεται πράγ-ματι στα κυλικεία, όπως ανέφερε και η Διαμαντοπού­λου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο, στα κυλικεία παρατηρείται φέτος πτώση των αγορών από τους μαθητές κατά 30%-40%, ειδικά στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Οι κυλικειάρχες από τη μία αντιμετωπίζουν την απόγνωση των παιδιών που ζητούν κάτι να φάνε ενώ δεν έχουν χρήματα και από την άλλη το ενδεχόμενο να κλείσουν αφού σε ορισμένες περιπτώσεις «δεν τα βγάζουν πέρα».

Ζητούν φαγητό

Σημαντικότατη είναι επίσης η επίσημη μαρτυρία της προέδρου του Βρεφοκομείου Αθηνών Μαρίας Ηλιο­πούλου ότι το Βρεφοκομείο δέχεται αιτήματα από δι­ευθυντές ολοήμερων της Αθήνας που ζητούν μερίδες φαγητού για παιδιά που συστηματικά δεν έχουν κά­τι να φάνε την ώρα του φαγητού. Η ίδια ανέφερε ότι μέχρι στιγμής το Βρεφοκομείο καλύπτει γύρω στα 70 παιδιά, αλλά, αν τα αιτήματα αυξηθούν, δεν θα μπορέ­σει να αντεπεξέλθει.

Στην Κρήτη οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 9ου, 10ου, 11ου Δημοτικού Σχολείου - Νηπιαγωγείου Χανίων και του 7ου Γυμνασίου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, δημιουργούν τράπεζα τροφίμων για μαθητές που δεν έχουν λεφτά ούτε για κουλούρι.

Στο μεταξύ, το πρόβλημα γίνεται πιο εύκολα αντιλη­πτό στα δημοτικά και στις περιπτώσεις μικρών σε ηλι­κία μαθητών που εκμυστηρεύονται πιο εύκολα την... πείνα τους απ’ ό,τι στα γυμνάσια - λύκεια, όπου οι με­γαλύτεροι μαθητές δεν εκδηλώνονται.

Οι δάσκαλοι είναι καθημερινά μάρτυρες της απότο­μης εξαθλίωσης παιδιών λόγω της ξαφνικής ανεργίας του ενός ή και των δυο γονιών τους. Δασκάλα από δη­μοτικό σχολείο της Ηλιούπολης, μιας μεσαίας κοινωνι­κά και οικονομικά περιοχής, σημειώνει ότι πλέον 3 με 4 παιδιά σε κάθε τάξη έχουν πρόβλημα. Κάποια εξ αυ­τών δηλώνουν στους δασκάλους τους ότι πεινούν. Οι εκπαιδευτικοί τα βοηθούν όσο μπορούν, με διακριτικό πάντα τρόπο, ενώ δέχονται από τους γονείς αιτήματα, όπως να μη ζητούνται από τα παιδιά υλικά για τα δι­άφορα μαθήματα (τετράδια, κόλλες, ψαλίδια, χαρτιά κ.λπ.), ή ακόμη γονείς αρνούνται να στείλουν το παιδί τους σε εκδρομές κ.λπ.

- Άννα, μην κλαις... Θα γυρέψουμε βερεσέ απ’ τον μπακάλη...


tromaktiko

Γ. Καρατζαφέρης: «Θα γίνω αντιπρόεδρος σε δύο μήνες»



Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός «δεν έχει λόγο να είναι ενθουσιασμένος με όλα αυτά που γίνονται στο Υπουργικό Συμβούλιο», διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.


Δηλαδή, είπε, όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να είναι σε εσωτερική κομματική αναμέτρηση. Οι περισσότεροι ασχολούνται με αυτό. Δεν παράγεται έργο. Δεν μπορεί να πιάσει ρυθμούς η κυβέρνηση. Πιστεύω ότι είναι αρκετά προβληματισμένος ο πρωθυπουργός από αυτή την κατάσταση, χωρίς να μπορώ να πω κάτι που ελέχθη από τα χείλη του, δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέφερε την πρότασή του «να πάνε πίσω» οι εκλογές και η κυβέρνηση από μεταβατική να γίνει κυβέρνηση «συνευθύνης» και πρόσθεσε:

«Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν το συντονισμό της, τις διορθωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούν να γίνουν από μια μονοκομματική κυβέρνηση. Μην κοροϊδευόμαστε. Αν δεν πραγματοποιηθούν αυτές οι αλλαγές, ό, τι και να κάνουμε θα πέφτει στο κενό. Αυτή είναι η σκέψη μου. Να πάνε προς τα πίσω οι εκλογές. Εναπόκειται στον κ. Σαμαρά να αποφασίσει το «ναι», ή το «όχι». Δεν είμαι εκείνος που δεν θα παίξει έντιμα».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις ότι κάνει την πρόταση για τρεις αντιπροέδρους για να μπει στην κυβέρνηση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Ούτως ή άλλως θα γίνω, σε δύο μήνες».

Υποστήριξε πως υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη γίνουν εκλογές αν παραιτηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας:

«Θέλω να αποφύγω το ενδεχόμενο, ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποιος και να είναι αυτός, να μπορεί να εμφανιστεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του πει: Έχω 157 βουλευτές, παρακαλώ δώστε μου την εντολή. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να μου προκύψει ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Προσπαθώ να βρω κάθε άλλη πιθανή λύση, η οποία θα είναι καλύτερη από αυτό το ενδεχόμενο. Όταν έχει 157 βουλευτές, ποιος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα πει ότι δεν σου δίνω την εντολή; Αυτό προσπαθώ να αποφύγω. Από μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προτιμώ μια κυβέρνηση που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από τον κ. Σαμαρά και από εμένα. Αυτή είναι όλη η ιστορία».

Δεξί-X-Trem

"Όχι σε κούρεμα 80% των ελληνικών ομολόγων" (BNP Paribas)



Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου της BNP Paribas, ο οποίος και ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες...που είχαμε αναφέρει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει να επιτύχει μεγαλύτερο haircut. Επίσης, θυμίζουμε ότι δηλώσεις για το ζήτημα είχε κάνει την Πέμπτη και ο Άκερμαν της Deutsche Bank και του IIF.

Αναφορικά με τον πρόεδρο της BNP Paribas, Baudouin Prot δήλωσε στην Il Sole 24 Ore ότι η αύξηση του ύψους του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων στο 80% «δεν είναι αποδεκτή». Όπως τόνισε η BNP Paribas δεν έχει κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή διάσπαση της ευρωζώνης, ενώ χαρακτήρισε «θετικές» τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις αρχές του μήνα από τους ευρωπαίους ηγέτες. Τόνισε πως θα πρέπει οι αποφάσεις αυτές να εφαρμοστούν γρήγορα. Τέλος, ο κ. Prot δήλωσε επίσης πως οι σχεδιαζόμενες μειώσεις στα assets της BNP Paribas θα είναι αρκετές εάν η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας κρατηθεί περίπου στο 0,5%, ενώ διευκρίνισε πως η τράπεζα «δεν είχε ποτέ» πρόβλημα χρηματοδότησης σε ευρώ.

greekfinanceforum.com  -  tromaktiko

Επικίνδυνο για τον τόπο το κυβερνητικό αλαλούμ!





Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Είναι φανερό, το ομολογούν πλέον όλοι, πως η παρούσα κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να δικαιώσει την ύπαρξή της, αλλά αποβαίνει επικίνδυνη για τον τόπο.

Δημιουργήθηκε για λόγους άσχετους με το συμφέρον της πατρίδας, μόνο και μόνο για να ροκανίσουν κάποιοι τον χρόνο υπέρ των κομματικών τους συμφερόντων.

Το μόνο που κάνει από την ημέρα που σχηματίστηκε είναι να μετράει πληγές και λάθη, να καταγράφει αριθμούς του ζόφου – στην ανεργία, στην ύφεση, στα μειωμένα έσοδα, στις αποτυχίες.

Όλοι μαζί βγάζουν τα σώψυχά τους: Καθυστερήσαμε, απέτυχε το μέτρο της εφεδρείας, εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα του λαού, η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση και στη φτώχεια, οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν επειδή χρειάστηκε περαιτέρω χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ – για να καταβάλλονται τα αυξημένα επιδόματα ανεργίας – και των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων.

Επικρατεί μια απόλυτα σχιζοφρενική κατάσταση:

Δεν έπρεπε να επιβάλουμε τόσους φόρους, αλλά δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε σε οριζόντια εφαρμογή της εφεδρείας, αλλά σε εφεδρεία με αξιολόγηση, αλλά και πάλι δεν προλαβαίναμε.

Έπρεπε να ολοκληρώσουμε τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, αλλά καθυστερήσαμε.

Έπρεπε να φέρουμε επενδύσεις, αλλά οι άτιμες δεν έρχονται.

Και ξανά μανά συσκέψεις και νέα επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο για επαφές με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, αυτή τη φορά – άκουσον, άκουσον! – με… στόχο τη χάραξη ενός δεκαετούς σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανικανότητας, αναποτελεσματικότητας, πανικού και πλήρους σύγχυσης, η επιβολή του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Αφού ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε ότι δεν δικαιούται να κόψει το ρεύμα σε κανέναν, ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπών που θα κρίνουν τα αιτήματα εξαίρεσης, αλλά αυτές δεν… πρόκειται να δημιουργηθούν.

Οι επιτροπές αυτές θα είχαν ως μέλη από έναν εφοριακό, έναν αστυνομικό και έναν κοινωνικό λειτουργό – τους τελευταίους θα τους παρείχαν οι δήμοι.

Ούτε που του πέρασε από το μυαλό του κ. Βενιζέλου πως οι δήμοι δεν διαθέτουν καν τόσους κοινωνικούς λειτουργούς και πως η χώρα δεν μπορεί να μείνει χωρίς αστυνομικούς για να φτιάξει ο υπουργός τις επιτροπές του.

Πρώτος ο κ. Παπουτσής δήλωσε πως δεν μπορεί  να διαθέσει αστυνομικούς, διότι δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Οπότε, πάνε οι αστυνομικοί.

Μετά η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τα μέλη της να μην λάβουν μέρος στις επιτροπές Βενιζέλου. Οπότε πάνε και οι κοινωνικοί λειτουργοί.

Τώρα δεν μένει παρά να αποσύρει και ο Βενιζέλος τους εφοριακούς.

Δεν θα δυσκολευτεί και πολύ να αποφασίσει εναντίον του εαυτού του.

Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά.

Με την ίδια άνεση που χαρακτήρισε το μέτρο «δίκαιο», ενώ μόλις δυο μήνες νωρίτερα υποστήριζε πως η ΔΕΗ δεν είναι φοροεισπρακτικός μηχανισμός, μπορεί μια χαρά να διακηρύξει πως δεν μπορεί να απομακρύνει τους εφοριακούς από τα κατ’ εξοχήν καθήκοντά τους.

Μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος παρακολουθεί – τον κ. Χρυσοχοΐδη να μην φέρνει επενδύσεις, τον κ. Βενιζέλο να μην μπορεί να φτιάξει τις επιτροπές του, τον κ. Πάγκαλο να μην μπορεί να συγχωνεύσει τους δημόσιους οργανισμούς, την κ. Διαμαντοπούλου να μην μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο της και να στείλει επιτέλους τα βιβλία στα σχολεία, τον κ. Λοβέρδο να προειδοποιεί για τον κίνδυνο διάλυσης όλων των κοινωνικών δομών, τον κ. Ρέππα να μην αποφασίζει αν έπρεπε να εφαρμοστεί ή όχι το μέτρο της εφεδρείας – ο κύκλος της έκλεισε, είπε, αλλά το μήνυμα για αναδιάρθρωση του κράτους δόθηκε.

Αυτή τη στιγμή δηλαδή δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για την πορεία της χώρας, που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση.

Αλλά ο τρόπος με τον οποίο οδηγηθήκαμε σ’ αυτό το απίστευτο αλαλούμ, βοηθά τους υπεύθυνους αυτής της εκβιαστικής κατάστασης να κρύβονται πίσω από νέες ωραιοποιήσεις και κραυγές περί σωτηρίας της πατρίδας.
Πηγή


Πηγή: http://ideopigi.blogspot.com/2011/12/blog-post_8588.html#ixzz1gxl4oQEj

Tους χάλασε το πάρτι 3,5 εκατ. ευρώ !!!



Την τελευταία στιγμή χάλασε το... πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, με επίτιμο προσκεκλημένο μια δραματική σχολή αλλά και πολλούς φίλους του ΠΑΣΟΚ. Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης χτύπησε συναγερμός όταν αντιλήφθηκαν ότι 3,5 εκατ. ευρώ θα κατέληγαν στη σχολή υποκριτικής “Ιασμος” , της οποίας διευθύντρια ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ηθοποιός Πέμη Ζούνη.
Με ανοιχτό το στόμα έμειναν ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης και η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Αννα Δαλλαπόρτα όταν είδαν τι προέβλεπε η προκήρυξη διαγωνισμού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» . Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 20 Μαΐου 2011 από την τότε υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου, και προέβλεπε τη συμμετοχή σχολών υποκριτικής μόνο από τρεις περιφέρειες με αντικείμενο τη «συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης στις δραματουργικές σπουδές υποκριτικής τέχνης» . Η νέα ηγεσία του υπουργείου προχώρησε...στην ανάκληση του διαγωνισμού τον περασμένο Οκτώβριο, επικαλούμενη αλλαγή πολιτικής όμως τα γεγονότα που έπεισαν τον Γ. Κουτρουμάνη ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο σε αυτό τον διαγωνισμό ήταν πολλά. Η μεγαλύτερη σύμπτωση αφορά την Π. Ζούνη, η οποία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν διευθύντρια σχολής που «φωτογραφιζόταν» ξεκάθαρα στον διαγωνισμό, μια και διαθέτει παραρτήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται για άλλο ένα, στην Κομοτηνή. Κατά... διαβολική σύμπτωση, ο διαγωνισμός αφορούσε μόνο την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή.

Φάνηκε από την αρχή...
Μερικούς μήνες πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού, η βουλευτής Α' Αθηνών παρέδωσε τη σκυτάλη της διεύθυνσης στον ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη και οι δηλώσεις που έκανε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής έδειχναν τι θα ακολουθούσε: «Ο λόγος που ασχολούμαι με την πολιτική, αφήνοντας πράγματα που αγαπάω, είναι για να σπρώξω τα πράγματα στη σωστή τους κατεύθυνση... Τώρα που η συγκυρία είναι δύσκολη, προσπαθούμε από το άνοιγμα του ΕΣΠΑ στον πολιτισμό να βοηθήσουμε άνεργους και φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν το αντικείμενό μας» . Στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι αποχωρεί από τη διεύθυνση, αλλά δεν αποχωρεί από τη σχολή. Η θέση του Γ. Κουτρουμάνη παρέμεινε αμετάβλητη, καθώς θεωρήθηκε ότι το πρόγραμμα των 3,5 εκατ. ευρώ επιδοτούσε 1.200 ώρες διδασκαλίας δηλαδή έδινε χρήματα σε σχολές που θα παρήγαγαν εκατοντάδες ηθοποιούς που δεν θα έβρισκαν πουθενά δουλειά, αφού η ανεργία στον κλάδο τους ξεπερνά το 85%! Η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αννα Δαλλατόλα δήλωσε στην «R» : «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ανταποκρινόταν στην πολιτική μας δεν έδινε διέξοδο στους ανέργους. Το θέμα είναι να επιδοτούνται δράσεις για τη μείωση της ανεργίας στον χώρο του πολιτισμού, που είναι ιδιαιτέρως υψηλή» .
(Realnews)

«Στρατιά» 100 ατόμων μόνο για τα social media του Γιώργου!











 
H αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου στην τεχνολογία και στα social media είναι ευρέως γνωστή. Ο τέως πρωθυπουργός, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το επικονωνιακό παιχνίδι, δεν αποχωρίζεται στιγμή το iPad του και φροντίζει να ενημερώνει τους πολίτες για τις αποφάσεις του και μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. 

Μέχρι και καθυστέρηση σε προγραμματισμένο διάγγελμα είχε ανακοινώσει o πρώην πρωθυπουργός μέσω της σελίδας του στο twitter, τον Ιούνιο, την στιγμή που οι πολιτικοί συντάκτες έψαχναν-χωρίς αποτέλεσμα- στα mail τους επίσημη ανακοίνωση Τύπου. 

Αυτό, ωστόσο, που δεν γνωρίζαμε είναι πως ο κ. Παπανδρέου, ως ισχυρός άνδρας του Μαξίμου, είχε επιστρατεύσει 100 υπαλλήλους(!) για να διαχειρίζουνται τα social media. 

Την αποκάλυψη αυτή έκανε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα. Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται, μάλιστα, ότι ο Λουκάς Παπαδήμος παρέλαβε το γραφείο του πρωθυπουργού από τον Γιώργο Παπανδρέου, έπεσε από τα σύννεφα, βλέποντας πως 100 άτομα εργάζονταν στα social media.

Σε υστερόγραφο άρθρου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα, ο δημοσιογράφος σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Με την ευκαιρία, μαθαίνω ότι ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τά 'χασε («καράφλιασε», ήθελα να γράψω) με την εικόνα που βρήκε στο Μαξίμου. Είναι δυνατόν να είχαν προσληφθεί για τα λεγόμενα σόσιαλ μίντια (τουίτερ, φέισμπουκ, λίνκεντιν και τα ρέστα) 100 άτομα; Τι έκαναν όλοι αυτοί; Και πόσο μάς κόστιζαν άραγε;».

Τελικά, «λεφτά υπήρχαν». Για τα social media... 



Newpost.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου