Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΗΠΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Ένα βήμα πριν δεχθούν μια ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους φέρονται, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που θα εκδοθεί την Κυριακή.Ωστόσο, τη θέση αυτή, προσθέτει το δημοσίευμα, δεν φαίνεται ότι συμμερίζεται η Γαλλία και η...

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που εκφράζουν ενστάσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά τη «δραματική επιδείνωση της κατάστασης της χώρας».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται ανώνυμη γερμανική πηγή, η αναδιάρθρωση θα λάβει τη μορφή της επιμήκυνσης ως προς την αποπληρωμή των ελληνικών δανείων. «Βλέποντας κανείς τα τελευταία στοιχεία, είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση έχει αλλάξει», δήλωσε η πηγή στη Die Welt.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Πάντως, η Κομισιόν, μέχρι στιγμής είχε αρνητική θέση στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, εκφράζοντας φόβους για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Κ. Παπούλιας: Προέχει η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής που θα στοχεύσει σε μια δυναμική αγροτική πολιτική

13/5/2011 Κ. Παπούλιας: Προέχει η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής που θα στοχεύσει σε μια δυναμική αγροτική πολιτική
Στην ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή, 13 Μαΐου, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) με θέμα: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Αγροτουρισμός» στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η παράδοση της χώρας μας είναι άρρηκτα δεμένη με την γεωργία ενώ τόνισε ότι στην δύσκλολη αυτή οικονομική συγκυρία που διανύουμε προέχει η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής που θα στοχεύσει σε μια δυναμική αγροτική πολιτική.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ημερίδα της ΠΕΝΑ:

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας συναντώ ξανά, σε αυτή την πολύ σημαντική Ημερίδα που διοργανώνετε και δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τον μέχρι τώρα απολογισμό του έργου σας, τους στόχους και τις προοπτικές των Νέων Αγροτών, τους προβληματισμούς και τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά σας.
Η παράδοση της χώρας μας υπήρξε ανέκαθεν άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Αγροτισμό, έναν τρόπο ζωής πολύ κοπιαστικό, αλλά επίσης εξαιρετικά δημιουργικό, χάρη στο δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο και τη μητέρα γη του.
Η απομάκρυνση από αυτήν την παράδοση και η βαθμιαία εγκατάλειψη της προσπάθειας παραγωγής ανήκει στα βασικά αίτια της σφοδρής κρίσης που περνά η χώρα μας. Σταματήσαμε να παράγουμε, συνηθίσαμε να εισάγουμε, μάθαμε να εξαρτώμεθα από τους άλλους και σχεδόν ξεχάσαμε τις δικές μας δυνατότητες.
Έγιναν λάθη σοβαρά, μεταξύ των οποίων και μια ανεπίτρεπτη κακοδιαχείριση πόρων, γεγονός που περιόρισε καθοριστικά τις δυνατότητές μας και έπληξε δυστυχώς τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, την Αγροτιά μας. Νέοι δρόμοι όμως μπορούν τώρα να ανοιχτούν αν υπάρξει συντονισμένη δράση και εμπνευσμένος σχεδιασμός.
Η ανάδειξη νέων, εναλλακτικών και βιολογικών καλλιεργειών, η συνεχής συνεργασία με τους κρατικούς φορείς και η συσπείρωση όλων των Αγροτικών Ενώσεων, η ενίσχυση της Περιφέρειας, η δημιουργία κινήτρων και η επαναφορά κυρίως του ανθρώπου στο κέντρο της προσπάθειας, μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους νέους αγρότες. Επίσης, η καλλιέργεια από το σχολείο κιόλας μιας γνήσιας οικολογικής συνείδησης που θα επιζητεί ως φυσική επιλογή την επαφή με το περιβάλλον και τη γη, η ανάπτυξη του Αγροτουρισμού και η προώθηση της επιχειρηματικότητας γύρω από τα αγροτικά προϊόντα με την υποστήριξη των νέων μορφών τεχνολογίας, είναι κάποιες από τις επιδιώξεις μας.
Πάνω από όλα όμως προέχει η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής που θα στοχεύσει σε μια δυναμική αγροτική πολιτική και που θα αποτελέσει το ασφαλές μονοπάτι πάνω στο οποίο καλούμαστε πλέον να βαδίσουμε, ιδιαίτερα ενόψει των δύο δύσκολων επόμενων χρόνων.
Έχω ξαναπεί ότι είστε το “μέλλον της πατρίδας” μας. Δεν υπερβάλλω. Αν διεκδικήσετε αυτό που σας αναλογεί και σας αξίζει, αν αναζητήσετε την πρωτοπορία και χαράξετε νέους δρόμους εθνικής και διεθνούς συνεργασίας, θα μας κάνετε όλους περισσότερο αισιόδοξους. Στρατεύομαι και προσωπικά δίπλα σας για κάθε στήριξη στο έργο σας που αποτελεί εθνικό πλούτο.
Η μάχη που δίνει η χώρα για την έξοδό της από το οικονομικό τέλμα είναι και θα είναι επίμονη, συνεχής, και κάποιες φορές απρόβλεπτη. Η επόμενη μέρα όμως βρίσκεται και στα δικά σας χέρια.
 
 
Agrotypos

Το στοίχημα του Σαμαρά

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Του Μπάμπη Κούτρα

Με το «Ζάππειο ΙΙ» που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε πώς η πολιτική του μνημονίου δεν αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο, εναλλακτικό σχέδιο που στηρίζεται στη ανάπτυξη με ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα ο οποίος καλείται να παίξει το ρόλο της ατμομηχανής στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ μπαίνει στην δημόσια διαβούλευση σε μια δύσκολη συγκυρία.

Απολιθωμένο κεφάλι δράκου στην Κίνα

Απολιθωμένο κεφάλι δράκου στην Κίνα [φώτο] Απολιθώματα ζώων βρίσκονται συχνά σε όλο τον πλανήτη, όμως το απολιθωμένο κεφάλι ενός δράκου είναι ένα σπάνιο εύρημα. Στην πόλη Anshun, Guizhou, της Κίνας όμως οι αρχαιολόγοι στάθηκαν πιο τυχεροί αφού ανακάλυψαν ένα κεφάλι δράκου σε άρτια κατάσταση. Αρχικά οι επιστήμονες καθάρισαν τον πηλό από το απολίθωμα.
Στη συνέχεια παρατήρησαν ότι ο δράκος είχε δυο κέρατα πάνω από το κεφάλι, ενώ η μορφή του τέρατος έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με τα όντα των παραμυθιών και των ιστοριών. Οι κινέζικοι θρύλοι περιέχουν πολλές αναφορές σε δράκους, ενώ ο δικέρατος δράκος αποτελεί σύμβολο για τους κινέζους. Εξ ου και η ονομασία που έχουν οι κινέζοι ως «απόγονοι του δράκου».
Οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ο δράκος ήταν ένα πλάσμα των παραμυθιών.
Το απολίθωμα του δράκου, που βρέθηκε στην περιοχή Guanling County της πόληςAnshun, έχει μήλος 7.6 μέτρων, ενώ το κεφάλι του είναι 76 εκατοστά με λαιμό που ξεπερνάει τα 54 εκατοστά. Το κυρίως σώμα έχει μήκος 2.7 μέτρα και πλάτος 68 εκατοστά. Η ουρά φτάνει τα 3.7 μέτρα. Το κεφάλι του δράκου έχει τριγωνικό σχήμα με ένα στόμα 43 εκατοστών. Τα κέρατα – συμμετρικά μεταξύ τους- εξέχουν από το πλατύτερο τμήμα του κρανίου με μήκος 27 εκατοστά. Είναι ελαφρά κυρτά στο άκρο τους.
Ο κινέζικος δράκος ήταν ένα αμφίβιο ερπετοειδές που ζούσε στους ωκεανούς την Τριασική περίοδο, 200 εκατομμύρια χρόνια πριν. Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο νερό, ενώ κάποιες φορές περπατούσε στην στεριά για να γεννήσει τα αβγά του. Η κυρίως τροφή του αποτελούνταν από ψάρια και μικρά ερπετά.
Η ανακάλυψη του δράκου προσφέρει σημαντικές πληροφορίες στους επιστήμονες ώστε να εντοπίσουν την προέλευση του θρυλικού κινέζικου δράκου.








 Tsantiri.gr

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ 1,3 ΔΙΣ. ΤΟΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

 

Στο καλάθι των αχρήστων καταλήγουν κάθε χρόνο 1,3 δισεκατομμύρια μετρικοί τόνοι τροφίμων, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της ετήσιας παγκόσμιας παραγωγής, την ώρα που 925 εκατ. άνθρωποι λιμοκτονούν και ο υποσιτισμός αποτελεί την βασική αιτία θανάτου για τουλάχιστον 5,5 εκατ. παιδιά που πεθαίνουν ετησίως, σύμφωνα με...
πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ. Η έκθεση κάνει λόγο για σπατάλη και απώλεια τροφίμων, διαχωρίζοντας ωστόσο τις δύο έννοιες. Η απώλεια τροφίμων συναντάται κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, λόγω ανεπαρκούς υποδομής, χαμηλών επιπέδων τεχνολογίας και χαμηλών επενδύσεων στα συστήματα παραγωγής τροφίμων ενώ η σπατάλη είναι σύνηθες φαινόμενο στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες. Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρει στα συμπεράσματά της, η κατά κεφαλήν σπατάλη τροφίμων ετησίως, στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, ανέρχεται σε 95 έως 115 κιλά ενώ οι καταναλωτές στην υποσαχάρια Αφρική και τη νοτιοανατολική Ασία πετούν μόνον 6 έως 11 κιλά το χρόνο.
Η ανάγκη αφύπνισης του κοινού μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης σε σχολεία αλλά και γενικότερα μέσα από πολιτικές πρωτοβουλίες που θα διδάξουν στους καταναλωτές ότι “είναι απαράδεκτο να πετάς τρόφιμα στα σκουπίδια, χωρίς λόγο” αναφέρεται ως αναγκαία λύση για την απάλειψη του φαινομένου.
Πιο συγκεκριμένα, στις αναπτυσσόμενες χώρες προτείνεται η ενίσχυση της αλυσίδας τροφοδοσίας τροφίμων με το να υποβοηθηθούν οι μικροί αγρότες για να συνδεθούν απευθείας με τους αγοραστές αλλά και μεγαλύτερες επενδύσεις στις υποδομές, τη μεταφορά την επεξεργασία και τη συσκευασία.
Σε άλλο σημείο της έκθεσης επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές πρέπει να αποκτήσουν συνείδηση ότι, δεδομένης της περιορισμένης διαθεσιμότητας των φυσικών πόρων, είναι πιο αποτελεσματικό να περιορίζεις την απώλεια από το να αυξάνεις την παραγωγή των τροφίμων για να θρέψεις έναν παγκόσμιο πληθυσμό που ολοένα αυξάνεται.
Τα συμπεράσματα της έκθεσης, την οποία παρήγγειλε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) στο Σουηδικό Ινστιτούτο Τροφίμων και Βιοτεχνολογίας, θα παρουσιαστούν στο διήμερο διεθνές συνέδριο «Εξοικονομείστε Τρόφιμα!», που ξεκινά τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στο πλαίσιο της εμπορικής έκθεσης της διεθνούς βιομηχανίας συσκευασίας Interpack 2011.
 
Fimotro

Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Επόμενος στόχος, η Ελλάδα!

Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Επόμενος στόχος, η Ελλάδα! Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Επόμενος στόχος, η Ελλάδα. Bin Ellada. Τη δολοφονούν σιγά σιγά. Σε διαδηλώσεις, έξω από την πόρτα της, σε μισθούς και συντάξεις.
Περιχαρής ο Παπανδρέου δηλώνει «προχωρώ με όσους επικροτούν». Μόνο κρότοι ακούγονται προς το παρόν.
Βράζει ο τόπος.
Δολοφονία εν ψυχρώ στην 3η Σεπτεμβρίου, δίπλα στα όργανα του Παπουτσή που προστατεύουν τις πόρνες. Ελπίζω να βγάζουν «κάτι». Εκτός από το όργανο τους.
Ο Πάγκαλος εξαφανισμένος. Εκτός που είναι, κάνει και τον Βούδα. Θεωρήθηκε μεγαλύτερο το εκτόπισμα του Βενιζέλου. Σηκώθηκε ο ογκόλιθος της πολιτικής να πει το ποίημα του. «Αρνάκι άσπρο και παχύ και ανάκτηση της πολιτικής διεύθυνσης του τόπου». Τάχα γύρισε το μάτι του Παπανδρέου. «Τι θέλεις να πεις Ευάγγελε». Προσέξτε. Ο Βενιζέλος του είπε «κύριε πρόεδρε, εννοώ ότι πρέπει να ανακτήσει την πολιτική διεύθυνση του τόπου» και ο Βαθύς γνώστης της Ελληνικής γλώσσας πρωθυπουργός ηρέμησε. «Εύγε Βαγγέλη που ’χεις και κορμί σαν χέλι. Πάρε τηλέφωνο τον Σαμαρά, καλύτερα τώρα παρά μετά». Δεν υπάρχει καλύτερος επιθεωρησιογράφος από την κυβέρνηση.
Η αντιπολίτευση, δηλαδή η Ν.Δ., «στ’ αρχίδια της» δια στόματος και χειρονομίας Μεϊμαράκη. Λογικό μετά από τόσο Ζάππειο.
Ζούμε Ζάππειο 2. Επανεκκίνηση οικονομίας ζήτησε ο Αντώνης, δεν έχει πρόβλημα με τις εκλογές, αν είναι να ‘ρθουν θε να ρθούν αλλιώς θα πάει και Ζάππειο 3. Έχει 7 βήματα για την επανεκκίνηση. Και ο Φαραώ, 7 κατάρες είχε. Προφανώς ο αρχηγός της Ν.Δ. θεωρεί ότι ο Έλληνας, μετά από όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι μαλάκας.
Πρότεινε δραστική μείωση φόρων. Διότι αν κερδίσει η Ν.Δ. θα χεστεί από το φόβο της η Τρόικα, θα φύγει, θα μας τα χαρίσει όλα, ο Στρός θα γίνει… Ο-που Στρός κι η μοίρα του.
Στο μεταξύ, νέος Λαλιώτης ανατέλλει στο κυβερνητικό στερέωμα. Ο Λοβέρδος. Επαναστάτες της φακής, τα βάζει με τα πολιτικά όσπρια με κινήσεις υπαγορευμένες από τον Μνημόνιο GAP.
Ήσυχος ο απόλυτος ηγέτης, την ώρα που η Αθήνα ξαναφλέγεται, πήγε στο Όσλο να δροσιστεί. Του προκαλεί αλλεργία η Ελλάδα. Άλλα του είχαν υποσχεθεί. Πίστεψε στο παραμύθι της μαλακόσκονης. Τρεις ψεκασμοί την ημέρα –την Ελλάδα κάνουν πέρα. Βρε, έχει ανοσία στη μαλακία ο Έλληνας. Ξύνεται ο Γιωργάκης «Αυτή η χώρα δεν πεθαίνει με τίποτα».
Εδώ δεν πεθαίνει –και καλά κάνει- ο Μητσοτάκης. Διώχνει τα κουνούπια. Όπως διώχνει τους Έλληνες αυτό που σήμερα λέγεται Ελλάδα. Πρωτεύουσα της Αφρικής λόγω φρίκης. Μας θέλουν τεταρτοκοσμικούς. Ζήτω οι λαθρέμποροι- κάτω οι νόμιμοι εμποροι. Ο Παπουτσής βλέπει μείωση εγκληματικότητας και δεν βρέθηκε ένας να τον στείλει σε οφθαλμίατρο, να του βγουν τα μάτια έξω με όσα δει. Κυρίως από αυτά που δεν κάνουν σωστά οι άνδρες του.
Η ζωή μας μια κάμερα. Ένα κινητό. Για 10 ευρώ. Ζωή σε λόγου τους.
Χέστηκαν όλοι. Ο Εφραίμ ξαναπήρε το ταμείο της Μονής. Μονή του.
Ο Σημίτης στέλνει μανιφέστο για την Siemens. Μανιφέστο κι άστα. Ο Άκης υποβρυχιάκης κάνει καταδύσεις και βλέπει ότι χωρά πολλούς ο πάτος της θάλασσας. Για την ανεργία δε μιλά κανείς. Ακόμα και οι μπάτσοι τα παίρνουν από τουρίστες για να μην τους δώσουν κλήση. Δε βγαίνουν, έχουν έξοδα. Και μείς έξοδο. Γιατί το βλέπω. Έξοδος εμπρός. Είναι βρεγμένα τα ξύλα, φταίει και ο κωλόκαιρος, κάποια στιγμή θα ανάψει η σπίθα.
Μόνο που οι ειδικές δυνάμεις καραδοκούν. Είναι υπό κατοχή η Bin Ellada. Τόσο καιρό τρώγαμε το λίπος μας περιμένοντας θαύμα. Από ποιόν. Βρέ δεν αλλάζει ο Έλληνας….
Άγγελος Πυριόχος
Πηγή:  Tsantiri

ΒΟΛΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 

Την απόλυτη αντίθεσή του στην «εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του για την «νεοφιλελεύθερη επίθεση στον δημόσιο τομέα, τη δημόσια περιουσία και τους εργαζόμενους». Ο κ. Τσίπρας αν και...
εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο η κυβέρνηση θα καταφέρει να υλοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για να συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ που προβλέπεται από το Μνημόνιο, είπε ότι αν τελικά υλοποιηθεί, η Ελλάδα θα έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, δηλαδή θα είναι ίσως το μοναδικό κράτος με μηδενική ιδιοκτησία.
Ο Συνασπισμός, είπε ο κ. Τσίπρας, έχει επισημάνει ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι πιο οδυνηρή και πιο επιζήμια για τη χώρα από το Μνημόνιο κι όσα έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.
Αν ξεπουληθούν, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος στρατηγικής σημασίας δημόσιοι οργανισμοί, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, φιλέτα δημόσιας γης, τράπεζες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακτηθούν στις επόμενες δεκαετίες, είπε ο κ. Τσίπρας.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η διαδικασία θα είναι μήτρα νέων τεράστιων σκανδάλων που μπροστά τους, όπως εκτίμησε, τόσο το Βατοπαίδι όσο και η Siemens θα ωχριούν.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι έως τώρα ιδιωτικοποιήσεις δεν ωφέλησαν την οικονομία και εξέφρασε φόβους ότι ιδιαίτερα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα προκαλέσει μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.
Στόχος της αριστεράς, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι να αποτραπεί το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων μέσα από ένα κίνημα ευρύτατο, με τα συνδικάτα, τους καταναλωτές του πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς που αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο.
«Τεχνητού χαρακτήρα εκφοβισμοί, τεχνητού χαρακτήρα σχέδια οικονομικής τρομοκρατίας, όπως αυτά που ακούγονται ότι θα καθυστερήσουν τεχνητά τη δόση και τις συντάξεις και τους μισθούς για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, τους λέμε από τώρα, ότι αν το επιχειρήσουν, θα έχουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Μονοκομματική κυβέρνηση θέλει ο Μειμαράκης

 

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

«Εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύουν στις ομοιογενείς κυβερνήσεις, στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και για αυτό είμαι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής. Να ξέρετε ότι ανησυχώ πολύ για το μέλλον του τόπου και για το πως μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς ομοιογενείς κυβερνήσεις και την κομματική σύμπραξη σε κυβερνητικό επίπεδο» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. Όπως σημείωσε «ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι η αδιαφορία και η αποχή. Πρέπει να ξεσηκώσουμε όλους όσους κάθονται στον καναπέ».
Αναφερόμενος εμμέσως στην πρόσφατη αντιπαράθεσή του με στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «ο πολιτικός διάλογος όλο και πέφτει σε επίπεδο» και πρόσθεσε: «Ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Κ. Καραμανλής θα σέβομαι και θα τηρώ με τη συμπεριφορά μου τους κανονισμούς και το καταστατικό, αλλά όταν έχω απέναντί μου έναν αλήτη, θα ρίχνω το επίπεδό μου για να μπορέσω να αντιπαρατεθώ... Αν οι σοβαροί, οι συνετοί, οι έντιμοι και οι ηθικοί, ανεξάρτητα από ιδεολογίες δεν ξεσηκωθούν, τότε θα κυριαρχήσουν όλοι εκείνοι που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Γ. Παπαρήγα: Το σύστημα δεν εμπιστεύεται Παπανδρέου- Σαμαρά, δοκιμάζει Καρατζαφέρη

13/05/2011
 
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

«Η γνώμη μου είναι ότι το σύστημα δεν είναι ικανοποιημένο από τα ηγετικά πρόσωπα που καλούνται να κάνουν τη συναίνεση», «δεν εμπιστεύεται ούτε τον κ. Παπανδρέου ούτε τον κ. Σαμαρά», και γι΄ αυτό «δοκιμάζει» τον Γ. Καρατζαφέρη, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα. Ερωτηθείσα εάν βλέπει και άλλα  πρόσωπα να διεκδικούν την πρωθυπουργία, απάντησε «ενδεχομένως».
Μιλώντας η κ. Παπαρήγα στο ραδιόφωνο «Real news» και στον Ν. Χατζηνικολάου προσέθεσε ότι «ο λαός δεν πρόκειται να δει καλύτερες μέρες, είτε αλλάξει ο πρωθυπουργός, είτε δημιουργηθεί κυβέρνηση από τεχνοκράτες είτε φύγουν ορισμένοι πολιτικοί που έχουν χάσει το κύρος τους. Επιδιώκεται και μια μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος για την έξωθεν καλή μαρτυρία, να καλλιεργήσουν αυταπάτες. Πέρα απ' αυτό πιστεύουμε ότι γίνεται μια προσπάθεια να γίνει συναίνεση για να είναι πιο ισχυρή η γραμμή διαχείρισης».
 Στο ερώτημα για τις εξελίξεις, πιθανό ανασχηματισμό, εκλογές, ή είσοδο στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους στην κυβέρνηση, η Γ.Γ του ΚΚΕ, απάντησε:
«Όλα είναι πιθανά, εδώ όμως μπαίνει το αντικειμενικό, τι χρειάζεται το σύστημα. Τώρα χρειάζεται συναίνεση, όμως αυτή η συναίνεση θα προχωρήσει μέσω επιλογών κάποιων ανθρώπων. Στο μυαλό του κ. Παπανδρέου δεν μπορώ να είμαι. Νομίζω ότι καλλιεργείται το έδαφος για συμμετοχή προσωπικοτήτων, αλλά πως θα υλοποιηθούν όλα αυτά, εδώ μπαίνει και ο υποκειμενικός παράγοντας. Έχω την αίσθηση ότι αυτοί το σύστημα δεν εμπιστεύεται ούτε τον κ. Παπανδρέου ούτε τον κ. Σαμαρά, αυτή είναι η αίσθησή μου».
Κατά την κ. Παπαρήγα «είναι ολοφάνερο ότι αυτή τη στιγμή ο επιχειρηματικός κόσμος επιθυμεί   συναίνεση. Για ποιο λόγο; Γιατί τα μέτρα που θα έρθουν και από δω και μπρος θα είναι τόσο σκληρά, που χρειάζεται πια να μην είναι ένα κόμμα που παίρνει την ευθύνη και όλοι οι άλλοι να αντιπολιτεύονται. Βεβαίως η αντιπολίτευση δεν γίνεται από την ίδια μπάντα, πολύ διαφορετικά είναι τα δικά μας όχι από τα όχι της ΝΔ. Επιδιώκουν αυτή τη συναίνεση. Τώρα η συναίνεση για να επιτευχθεί στο πολιτικό επίπεδο πρέπει να έχει προετοιμαστεί ο λεγόμενος υποκειμενικός παράγοντας και φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να δημιουργήσει τους όρους αυτής της συναίνεσης προ των εκλογών».
Μίλησε μάλιστα η κ. Παπαρήγα και για «δοκιμασία» του Γ. Καρατζαφέρη...
 «Βεβαίως είναι τακτική και το ίδιο γίνεται και με το ΠΑΣΟΚ. Χωρίς πάλι να είναι σίγουρο ότι μπορούν να τα βρουν. Με αυτή την έννοια εμείς έχουμε προβλέψει ότι μπορεί να περάσουμε και σε φάση πολιτικής αστάθειας και ορισμένων άλλων ανακατατάξεων. Γι' αυτό δοκιμάζουν και το ρόλο του κ. Καρατζαφέρη. Βεβαίως η προτίμηση είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν θέλουν μία κυβέρνηση που θα είναι ένα ας πούμε κόμμα εξουσίας, ένα σχετικά μεγάλο κόμμα, με ένα μικρότερο, γιατί ξέρουν ότι θα υπάρχουν τυχοδιωκτισμοί από την πλευρά του μικρότερου, εκβιασμοί κτλ. Επομένως προτιμούν τα δύο κόμματα και μπορεί να τραβήξουν οπωσδήποτε και τον κ. Καρατζαφέρη και δεν ξέρω και ποιους άλλους».
Αναφερόμενη στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «κατά τη γνώμη μας τίποτα δεν γίνεται αυθόρμητα, το αυθόρμητο κρατάει μια δυο μέρες. Θα σας πω όμως όταν ένα πρόβλημα σαπίσει, τότε πραγματικά γίνεται και πιο δύσκολη η λύση του. Γιατί φαινομενικά τώρα η μόνη λύση είναι η καταστολή. Όλοι ζητάνε έξω από κάθε σπίτι να υπάρχει αστυνομία, δεν λύνεται το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύ, πραγματικά εμείς αυτές τις μέρες ξαναμελετάμε και θα επανέλθουμε με θέσεις και προτάσεις, γιατί βλέπουμε ότι και αυτά που μέχρι τώρα λέγαμε εμείς -έτσι όπως δεν έχει γίνει τίποτα- είναι ανεπαρκή. Μία λύση πρέπει να αποκλείσουμε: Τη βεντέτα ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους. Μακάρι να μπορούσαν να γίνουν κοινές επιτροπές Ελλήνων και ξένων να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα είτε προκαλείται από Έλληνες είτε από ξένους. Δεν σημαίνει ότι ο ξένος είναι αθώος και ο Έλληνας υπεύθυνος και αντίθετα. Αυτό θα ήταν ζωτικό ζήτημα, όχι ότι θα έλυνε το πρόβλημα».
H κ. Παπαρήγα ζήτησε μεν την αύξηση των μέτρων προστασίας με περισσότερες περιπολίες, ιδιαίτερα σε δύσκολες ώρες, αλλά ξεκαθάρισε ότι για το ΚΚΕ, «άλλο πράγμα η αστυνομική βία και άλλο οι περιπολίες. Και εδώ πρέπει να απομονωθούν ορισμένοι κύκλοι, οργανωμένοι οι οποίοι ενδιαφέρονται ενδεχομένως να υπάρχει αυτή η εικόνα».



Eklogika.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου