Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: o 13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης



Ο Μεσσήνιος πολιτικός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, είναι από σήμερα ο 13ος πρωθυπουργός της Ελλάδας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε

"Δε μένει παρά
να δεχθώ το σχηματισμό της κυβέρνησης και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτή την κυβέρνηση που θα έχει μπροστά πολλά και δύσκολα προβλήματα" σφραγίζοντας την νέα σελίδα που ανοίγει στην χώρα υπό την πρωθυπουργία του.

Το βιογραφικό του νέου πρωθυπουργού:

Ο Αντώνης Κ. Σαμαράς είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας (18 ετών) και του Κώστα (11 ετών). Σπούδασε Οικονομικά στο Amherst College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard (MBA). Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004.

Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ – Ρωσίας.

Το 2007 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το Νοέμβριο του 2009 εκλέγεται από τα μέλη του κόμματος, 7ος Πρόεδρος στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Oμιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Αρχειοθήκη ιστολογίου