Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Γάμος… συμφέροντος Τσίπρα-ΠΑΣΟΚΣτην προσωπική ζωή του, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει ένα σύμφωνο συμβίωσης με τη γυναίκα της καρδιάς του, και μητέρα του παιδιού του. Σε πολιτικό επίπεδο ωστόσο, ο ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς, που κοιτάζοντας τον καθρέφτη του προσωπικού αυτοπροσδιορισμού του, βλέπει αντικατοπτρισμούς Ανδρέα Παπανδρέου και Τσε Γκεβάρα, αποδεικνύεται άκρως συντηρητικός.
Επέλεξε λοιπόν έναν πολιτικό γάμο με… προξενιό. Γάμο συμφέροντος και ουχί συναισθήματος. Έναν γάμο με το όλον ΠΑΣΟΚ, το βαθύ και διαχρονικό, το οποίο και δείχνει πλέον ότι έχει αποφασίσει να “παντρευτεί”, σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του.
Πολύ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της χθεσινής επίσκεψής του στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Εκεί, και προκειμένου να κολακεύσει όσους θεωρούν ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ομάδα μεταρρυθμίσεων του ελληνικού δημοσίου, δήλωσε με έμφαση ότι η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από την τεχνογνωσία της Task Force και του Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπονοούσε φυσικά ότι η Ελλάδα… αρκείται στην τεχνογνωσία των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Οι περισσότεροι εκ των οποίων ωστόσο δεν έχουν εμπειρία τεχνογνωσίας, από τη στιγμή που δεν διορίστηκαν ποτέ στο δημόσιο.
Επομένως, σε ποιους αναφέρεται πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας; Ακριβώς… Στους συνδικαλιστές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βλέπουν στο πρόσωπό του εκείνον ο οποίος θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τη νομή της εξουσίας. Έστω και από την πίσω πόρτα. Είπαμε άλλωστε: Γάμος συμφέροντος είναι αυτός.


Προβάδισμα Ν.Δ. δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις ...

Του Γιάννη Κουρτάκη

Υπεροχή της Ν.Δ., δείχνουν οι περισσότερες από τις μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από τις αρχές της βδομάδας για λογαριασμό των κομματικών (και όχι μόνον) επιτελείων. Από τις πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, η διαφορά που χωρίζει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, κινείται λίγο πάνω από... το 2%, ενώ σε απόλυτους αριθμούς δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες μεταβολές σε σχέση με τα ευρήματα που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις, πριν από την απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους. Όπως αναφέρουν στην «weekend» υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, τα ποσοστά της Ν.Δ., όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, κινούνται από 26% έως 29,5%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ από 23 έως 26%. Την τελευταία βδομάδα οι τάσεις του εκλογικού σώματος φαίνεται να ευνοούν τη Ν.Δ. «Από τη στιγμή που μπήκε συγκεκριμένη ατζέντα, ο κόσμος έχει την δυνατότητα να κάνει πιο ξεκάθαρα την επιλογή του» αναφέρουν στην «w» όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν τα κριτήρια με τα οποία κάνουν την επιλογή τους οι ερωτηθέντες.

Πέραν της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, η δύναμη των υπολοίπων κομμάτων διαμορφώνεται πάνω – κάτω ως εξής. Το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 9 και 12%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» από 6 έως 7%, η «ΔΗΜ.ΑΡ» από 4 έως 5,5%, η «Χρυσή Αυγή» από 4,1 έως 6%, το ΚΚΕ από 3 έως 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι κινούνται κοντά στο 1,5% και ο σχηματισμός των Μάνου – Τζήμερου, μετά δυσκολίες ξεπερνά το 1%.

Καταλυτικός παράγοντας Β’ Αθήνας και Περιφέρεια Αττικής

Καθοριστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δημοσκοπήσεων, που παραλαμβάνουν τα επιτελεία των κομμάτων, αναμένεται να παίξει η συμπεριφορά των εκλογέων στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στην παρούσα φάση το μεγαλύτερο πρόβλημα σε περιφέρειες, όπως η Β’ Αθήνας και η Περιφέρεια Αττικής (πρώην υπόλοιπο) δείχνει να το αντιμετωπίζει η Ν.Δ. Και, αυτό συμβαίνει, γιατί στις εν λόγω εκλογικές δεξαμενές εξακολουθεί να υπάρχει έντονο αντιμνημονιακό «στοιχείο». Αυτό σε μεγάλο βαθμό ευνοεί (και) τους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως για παράδειγμα τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου, την «Δημοκρατική Αριστερά», αλλά και την «Χρυσή Αυγή». Είναι ενδεικτικό, ότι στην Β’ Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής, η Ν.Δ., εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από τα δεξιά της. Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, βρίσκεται (πλέον) στην 6η θέση. Με δεδομένο ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, δέκα μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, είναι λογικό να πέφτει το βάρος των κομματικών επιτελείων στις μεγάλες περιφέρειες, που ουσιαστικά θα γείρουν την πλάστιγγα, διαμορφώνοντας και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Σημαντική πτώση ΚΚΕ

Στις μυστικές δημοσκοπήσεις σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το ΚΚΕ, το οποίο δείχνει να αποδεκατίζεται από την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και την Πέμπτη (που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο στον ΑΝΤ1 με τον Κασιδιάρη), το ΚΚΕ, κινούνταν πέριξ του 3%. Ωστόσο, η ιστορία με τον Κασιδιάρη και την Κανέλλη, φαίνεται να ευνόησε τόσο το ΚΚΕ, όσο και την «Χρυσή Αυγή», κάτι που αποτυπώνεται και στα ευρήματα των μυστικών δημοσκοπήσεων.

Υπεροχή της Ν.Δ. στην Περιφέρεια

Η μεγαλύτερη συσπείρωση για τη Ν.Δ., καταγράφεται στην Περιφέρεια, όπου ουσιαστικά η συντηρητική παράταξη, δείχνει να επανέρχεται στα ποσοστά που είχε καταλάβει στις εκλογές του 2009. Καταλυτικό ρόλο προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, φαίνεται να έχει παίξει τόσο η προσπάθεια συστρατεύσης των κεντροδεξιών δυνάμεων που έγινε από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, όσο και η αποδυνάμωση των όμορων στη Ν.Δ., πολιτικών σχηματισμών. Για παράδειγμα στο σύνολο σχεδόν των δημοσκοπήσεων, προκύπτει ότι το 80% των ψηφοφόρων της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», προσανατολίζονται να ψηφίσουν Ν.Δ., ενώ ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, που είχαν επιλέξει στις εκλογές της 6ης Μαϊου, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», τον ΛΑ.Ο.Σ. και το κόμμα των Μάνου – Τζήμερου, δείχνει διάθεση να επιστρέψει στο μεγάλο «μαγαζί» της παράταξης.

Κρατάει ο Κουβέλης, πέφτει το ΠΑΣΟΚ

Στις περισσότερες από τις μυστικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, καταγράφεται μια σταθεροποίηση της δύναμης της «Δημοκρατικής Αριστεράς», γεγονός που εκπλήσσει ακόμη και τους δημοσκόπους. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, κινείται σταθερά πάνω από το 5%, με τάση να προσεγγίσει ακόμη και το 7%. Την ίδια, ώρα, το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να αποσυσπειρώνεται, αφού σε τρεις από τις πέντε δημοσκοπήσεις, κινείται κάτω από το όριο του 10%. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, ένα μεγάλο ποσοστό (πρώην) ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, σκληρά μνημονιακών, δείχνουν να επιλέγουν τη Ν.Δ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για το κόμμα του Βαγγέλη Βενιζέλου, εντοπίζεται στα αστικά κέντρα και σε περιφέρειες που παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ, κατέγραφε ποσοστά ρεκόρ, όπως η Αχαϊα, η Κρήτη και η Θεσσαλία.

Γαλάζια πρωτιά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, την τελευταία βδομάδα, διενεργήθηκε μέτρηση και από το τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σύμφωνα, ασφαλείς πληροφορίες της «w», από την συγκεκριμένη σφυγμομέτρηση, προκύπτει ξεκάθαρο προβάδισμα της Ν.Δ., έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά των δύο κομμάτων, κινείται σε υψηλότερα επίπεδα από εκείνα που κατέγραφαν οι έρευνες πριν από την απαγόρευση της δημοσιοποίσής τους.


parapolitika.gr

Λαφαζάνης: " Διαγραφή του χρέους. Ξεκινάμε στάση πληρωμών""Κι όσοι λένε ότι η στάση πληρωμων, θα φέρει χρεοκοπία κάνουν εμετική προπαγάνδα".

Ή ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ....

Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 – Το Ολοκαύτωμα: Για να μη ξεχνάμε την ιστορία μας!Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης το βιβλίο του Γιώργου Χ. Θεοχάρη «Δίστομο 10 Ιουνίου 1944 – Το Ολοκαύτωμα». Εξήντα οχτώ χρόνια μετά τη Σφαγή του Δίστομου στις 10 Ιουνίου 1944, που συγκλόνισε τον κόσμο και συνεχίζει με τον πολύπλευρο αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων των Ναζί, το βιβλίο που… έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο 2011 στην κατηγορία «Χρονικό – Μαρτυρία», είναι μια συγκέντρωση κειμένων (μαρτυριών, ιστορικών αποτυπώσεων, ρεπορτάζ, λογοτεχνικών προσεγγίσεων) για τη σφαγή του Διστόμου, η οποία συμπληρώνεται από ένα 16σέλιδο με αρχειακό φωτογραφικό υλικό. 
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σκεπτικό της επιτροπής βράβευσης, «το έργο του Γ. Θεοχάρη ξεχώρισε για την πληρότητα της τεκμηρίωσης, τη σαφή και ξεκάθαρη αφήγησή του, τη σφαιρικότητα της παρουσίασης των τραγικών γεγονότων του Διστόμου και την άρτια σύνθεση εξωτερικών αποτιμήσεων με τις προσωπικές βιωματικές αφηγήσεις και τις λογοτεχνικές αποδόσεις των συμβάντων».

«Το βάρος της μνήμης ας κάνει το λαό μας να συμπεριφέρεται πολιτικά με τρόπο που τα μορφώματα της ιδεοληψίας του φασισμού να μην έχουν θέση στη χώρα» δήλωσε ο συγγραφέας του βιβλίου, Γ. Θεοχάρης.

«Δεν είμαι ιστορικός. Είμαι ποιητής. Η ποιητική μου δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο με την μνήμη. Έτσι και εδώ στην μνήμη οδηγήθηκα», είπε στην ομιλία του.

Γεννημένος σε διπλανό χωριό, βίωσε την μνήμη, το μάτωμα της ψυχής και το βαθύ πένθος της Σφαγής στα θρανία, τις μαθητικές παρέες του Γυμνασίου Διστόμου όπου φοίτησε.

«Το εύγε ανήκει στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου που έπεισαν τους κάτοικους του Διστόμου να μοιραστούν μαρτυρίες και φωτογραφίες» υπογράμμισε αφιερώνοντας το βιβλίο στην ιερή μνήμη των νεκρών στο Δίστομο και την εκδήλωση στο συμμαθητή του Γιάννη Καΐλη, «το τελευταίο θύμα της φασιστικής μισαλλοδοξίας από το Δίστομο».

Στη συνέχιση των πολύχρονων αγώνων των κατοίκων του Διστόμου για τις αποζημιώσεις από την σημερινή Γερμανία, αναφέρθηκε ο συντονιστής της εκδήλωσης και σπουδαίος δημοσιογράφος κ. Λουκάς Δημάκας

«Ο αγώνας για την δικαίωση – που δεν είναι αγώνας για λεφτά και για καζάντια- δεν σταμάτησε ούτε στο Άρειο Πάγο και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, ούτε στα γραφεία των Υπουργών που δεν υπέγραψαν, ούτε στην Χάγη!

«Αγώνας και δικαίωση είναι για μας – πιστεύω – η πορεία των μαυροφόρων και όλων μας στο Μαυσωλείο κάθε χρόνο,

-είναι οι χοροί των μελών του χορευτικού μας,

-είναι τα τραγούδια της χορωδίας μας,

-είναι τα πένθιμα χτυπήματα των τυμπανιστών των λαμπαδηδρόμων μας,

-είναι η υπόκλιση των ηθοποιών του θεατρικού μας,

-είναι τα βήματα και το λαχάνιασμα των εκατοντάδων μικρών και μεγάλων, δρομέων του Δρόμου της Θυσίας από τον Καρακόλιθο και το Μαυσωλείο – που φέτος αυξήθηκαν και με πολλούς νέους Διστομίτες, προστιθέμενοι στους δρομείς που μας τιμούν από πολλά μέρη της χώρας,

-είναι οι δεκάδες Γερμανοί δικηγόροι -φίλοι του »ΑΚ Δίστομο- Αμβούργο» που μας στέκονται, μαζί με τους δικούς μας νομικούς στη γραμμή Γιάννη Σταμούλη,

-είναι οι μικροί μαθητές, σαν τον Κωνσταντίνο, που παίρνουν την σκυτάλη,

- είναι ο Αργύρης και το Τραγούδι του που ακούγεται σε όλο τον κόσμο,

- είναι οι εκατοντάδες προσκυνητές που έρχονται πλέον κάθε βδομάδα στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού και στο Μαυσωλείο…

«Ε, με όλα αυτά – και άλλα τόσα! – δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους! Θα ταράζουμε τα όνειρά τους και θα αλλάξουμε τον κόσμο τους!».

http://greeknation.blogspot.gr/

"Εγώ θα τον πλάκωνα" (ΒΙΝΤΕΟ) ...

"Είμαι και 1.84, ως γνωστόν" , είπε η Ντόρα και πρόσθεσε πως αν το 'χε φέρει η τύχη και βρισκόταν εκεί, θα...

τον πλάκωνε τον Κασιδιάρη.

Δείτε το βίντεο:

Το απόσπασμα από το news24.gr

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ: Προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό ο Γεράσιμος Χουλιάρας
Ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας επιβεβαιώνει τις προβλέψεις του καθηγητή, Άκη Τσελέντη περί ισχυρού σεισμού…Μάλιστα ο κ. Χουλιάρας δηλώνει πως είναι σχεδόν σίγουρος ότι οι φόβοι του για έναν επικείμενο ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα θα επαληθευτούν.


Έντονη ανησυχία εκφράζει για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» και «κίτρινα» στο σεισμό της Πάρνηθας το 1999.
Αναλυτικότερα ο κ. Χουλιάρας επισημαίνει πως «Πρέπει όλοι να δούμε με προσοχή τη σεισμική θωράκιση των κτιρίων μας. Αν γίνει ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ κάποια κτίρια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν. Κτίρια όπως το παλιό Εφετείο, το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, αλλά και άλλα πολλά δημόσια κτίρια πρέπει να ελεγχθούν από τους ειδικούς. Γιατί όταν γίνει ο σεισμός μετά θα τρέχουμε όλοι μας να σώσουμε ότι μπορούμε. Και όλοι ευχόμαστε αν γίνει κάποιος σεισμός να γίνει στη θάλασσα για να μην έχουμε εικόνες όπως στην Ιταλία.


Ζούμε σε μια σεισμική χώρα. Αν κρίνουμε από τη στατιστική των σεισμών έχουμε κάθε μήνα έναν σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ και κάθε χρόνο έναν σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ. Ισχυρό σεισμό έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό οπότε αν κρίνουμε από τη στατιστική περιμένουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε και το πού».


newsbomb.gr


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το worldjudge2012.blogspot.com worldjudge2012.blogspot.com: ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ: Προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό ο Γεράσιμος Χουλιάρας http://worldjudge2012.blogspot.com/2012/06/blog-post_07.html#ixzz1xErAjsq9
Under Creative Commons License: Attributionhttp://kostasedessa.blogspot.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου