Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΔ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΔ. ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Πηγή: drtv.gr

Οι συζητήσεις με τους χαζούς

20.03.2011ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Πολλές φορές, οι λέξεις τα λένε όλα. Ειδικά όταν συντάσσονται από Αμερικανούς διπλωμάτες, απευθύνονται στην ηγεσία της υπερδύναμης, και επιχειρούν να περιγράψουν… στα όρια του κουτσομπολιού, την πολιτική πραγματικότητα που επικρατεί σε μια χώρα.
Οι αποκαλύψεις του Wikileaks για την Ελλάδα, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Καθημερινή της Κυριακής», αποκαλύπτουν το μέγεθος της πολιτικής δυστυχίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε μια και μόνο φράση: «Είναι έξυπνος και δεινός ρήτωρ, που δεν αντέχει συζητήσεις με χαζούς»…
Έχετε καμία αμφιβολία ότι έτσι έχουν τα πράγματα; Ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποτελεί το πλέον προικισμένο μέλος της πολιτικής ζωής του τόπου. Πολύ πάνω από το μέσο ευφυίας των Ελλήνων πολιτικών, με γνωστική και ακαδημαϊκή κατάρτιση που δεν τον έριξε στην παγίδα να παραμείνει «καθηγητάκος», όπως συνέβη με τους περισσότερους πολιτικούς οι οποίοι προήλθαν από τα αμφιθέατρα.
Πολιτικός με ήθος και διορατικότητα. Μπήκε στο ΠΑΣΟΚ το 1989, τότε που τον Ανδρέα Παπανδρέου τον εγκατέλειπαν σχεδόν όλοι. Κατάφερε να εδραιώσει ένα προφίλ μετριοπάθειας και αξιοπιστίας, που τον καθιστά συμπαθή και αποδεκτό συνομιλητή ακόμη και για ψηφοφόρους που ακούνε «ΠΑΣΟΚ» και… τρέχουν να γλιτώσουν.
Φυσικά, ένα τόσο σημαντικό πολιτικό μέγεθος, ήταν επόμενο να χάσει από την οικογενειοκρατία και τον φαύλο συνδικαλισμό, όταν διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογική πανωλεθρία του 2007. Τότε, δεν άντεξε να… συζητεί με τους χαζούς, και ξέσπασε.
Οι Αμερικανοί λοιπόν έχουν δίκιο. Τόσο για τον Βενιζέλο, όσο και για τους… χαζούς με τους οποίους συνομιλεί, συνεργάζεται, συνθέτει ή αντιπαρατίθεται. Αυτή είναι η μοίρα των μεγάλων. Που η κοινωνία δυσκολεύεται να τους αποδεχτεί, ακριβώς επειδή έχει συνηθίσει στους μέτριους. Και τους χαζούς φυσικά…

Πηγή:  Statesmen.gr

Ο “Βούδας” που “δεν βοήθησε”

20.03.2011ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η εντύπωση ότι οι Αμερικανοί δεν είχαν ακριβώς… στην καρδιά τους τον Κώστα Καραμανλή, έχει αποτυπωθεί στη σκέψη των περισσότερων Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικών και ιδεολογικών προτιμήσεων, ή… απωθημένων απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, και επί 13 ετών πρόεδρο της ΝΔ.
Δεν χρειαζόταν λοιπόν η δημοσιοποίηση των «διαβαθμισμένων» εγγράφων της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας προς την Ουάσινγκτον, που αποκαλύπτει το Wikileaks, και φέρνει στη δημοσιότητα η «Καθημερινή της Κυριακής», για να πειστούμε. Είναι όμως αλήθεια ότι η ωμότητα των περιγραφών και η γλώσσα που χρησιμοποιείται, δείχνει το… πάθος της πέραν του Ατλαντικού όχθης.
«Είναι ένας Βούδας που κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του, και σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του. Οι αποφάσεις που έχει πάρει αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, δεν μας βοηθούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρεσβεία των Αθηνών, στο επιτελείο του Λευκού Οίκου.
Του καταλογίζουν χαλαρότητα, καθώς και το γεγονός ότι… έπαιζε με το κομπολόι του, σε συνάντηση που είχε με τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 4 Ιανουαρίου του 2008. Προφανώς είχαν συνηθίσει αλλιώς…
Οι συγκεκριμένες αναφορές πάντως, δείχνουν και κάτι άλλο, αν κοιτάξει κανείς πίσω από τις λέξεις. Γιατί, εντάξει, το… θεματάκι που είχε η Ουάσινγκτον για την προσέγγιση Καραμανλή-Πούτιν, το είχαμε καταλάβει. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι αποτελούσε πρωτεύον ζήτημα για εκείνους το γεγονός ότι ο τότε Πρωθυπουργός δεν τους αποκάλυπτε τι σκεφτόταν.
Να υποθέσουμε λοιπόν ότι μια υπερδύναμη που σέβεται τον εαυτό της,  βρίσκει πάντα τρόπους να πληροφορηθεί τις πραγματικές σκέψεις των ηγετών μιας χώρας, ακόμη και όταν εκείνοι δεν… βγάζουν μιλιά. Υπάρχει πάντα και η επιλογή… να κρυφακούσεις, έτσι δεν είναι;

Πηγή: Statesmen.gr

Εκείνος που βραχυκύκλωσε τους Αμερικανούς

20.03.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και ίσως ο μόνος που δικαιούται να υποστηρίζει ότι διαφύλαξε ως «κόρη οφθαλμού» την πολιτική κληρονομιά του ηγέτη ο οποίος έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, και έθεσε τις βάσεις για να διεκδικήσουν οι Έλληνες ένα μέλλον καλύτερο από τον τριτοκοσμικό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πέτρος Μολυβιάτης ήταν ο άνθρωπος στον οποίο ανέθεσε ο Κώστας Καραμανλής τα ηνία της ελληνικής διπλωματίας το 2004. Την ώρα που κρινόταν το σχέδιο Ανάν, απέναντι σε πολλαπλές πιέσεις για ένα «ναι» που θα υπέστειλε τη σημαία της εθνικής υπερηφάνειας.
Με τον Πέτρο Μολυβιάτη ασχολήθηκαν υπέρ του δέοντος οι Αμερικανοί, όπως αποκαλύπτεται και από τα έγγραφα του Wikileaks, που είδαν το φως ης δημοσιότητας μέσω της «Καθημερινής της Κυριακής».
Και ίσως το πιο χαρακτηριστικό περιστατικό, είναι αυτό που αναφέρεται σε όσα είπε στον Τόμας Κάντριμαν ο Πέτρος Μολυβιάτης, σύμβουλος τότε του Κώστα Καραμανλή, τον Αύγουστο του 2007, για το «βέτο» της Ελλάδας στην προοπτική ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
«Άλλο να μας φέρεται έτσι μια χώρα σαν την Τουρκία, και άλλο ένα νεοδημιουργηθέν κρατίδιο, όπως τα Σκόπια. Η απόφαση της Ουάσινγκτον να τα αναγνωρίσει ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, ώθησε την κυβέρνησή τους να γίνει περισσότερο αδιάλλακτη, πιστεύοντας ότι έχει τη στήριξη της ισχυρότερης χώρας στον κόσμο. Αν δεν αλλάξει αυτή η πεποίθηση στα Σκόπια, δεν έχουν κανένα κίνητρο να συμβιβαστούν», ανέφερε ο Πέτρος Μολυβιάτης στον Αμερικανό επιτετραμμένο.
Μιλώντας του τη γλώσσα της αλήθειας που ενοχλεί, και την οποία δεν έχουν συνηθίσει να ακούν, και μάλιστα κατά πρόσωπο, οι Αμερικανοί διπλωμάτες.

Πηγή: Statesmen.gr

Πως έβλεπαν οι Αμερικανοί τον Σαμαρά

20.03.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Τα έγγραφα του Wikileaks αποκαλύπτουν ότι οι Αμερικανοί είχαν προβλέψει εγκαίρως, από τον Ιανουάριο του 2009 κιόλας, ότι την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, και την απομάκρυνση του πρώην πρωθυπουργού από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, θα διαδεχόταν μια μάχη «δυο κόσμων», ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Οι Αμερικανοί εκτιμούσαν ότι η τότε υπουργός Εξωτερικών ήταν η επικρατέστερη για να διαδεχθεί τον Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, διέβλεπαν ωστόσο τη δυναμική που ανέπτυσσε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ελπίζει στη στήριξη της καραμανλικής φυλής και των συμμάχων της, που θέλουν να βρουν έναν αντίπαλο για τη μητσοτακική φυλή, που εκπροσωπείται από τη Μπακογιάννη. Οι δυο τους έχουν προσωπική έχθρα από παλιά, και αποκλείεται να καταλήξουν σε συμφωνία. Η επανεμφάνιση Σαμαρά τον προετοιμάζει για μεγάλα πράγματα στο μέλλον», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα τηλεγραφήματα της πρεσβείας προς την Ουάσινγκτον, στις αρχές του 2009.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική διπλωματία πιστώνει στον Αντώνη Σαμαρά το γεγονός ότι κατάφερε με τη δική του ρητορική, να καταστήσει το Σκοπιανό 3ο πυλώνα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, μετά δηλαδή από τις σχέσεις με την Τουρκία, και την επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: Statesmen.gr

Ιαπωνία: Περισσότεροι, από 20 χιλιάδες, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από το σεισμό και το τσουνάμι, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία

Εκτύπωση E-mail
Ιαπωνία: Περισσότεροι, από 20 χιλιάδες, οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από το σεισμό και το τσουνάμι, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία
Ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων στην Ιαπωνία από τον ισχυρότατο σεισμό και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε έχει ήδη φτάσει τους 20 χιλιάδες, ανακοινώθηκε επισήμως από την ιαπωνική αστυνομία αργά σήμερα Σάββατο.   
Συγκεκριμένα ανακοίνωση της εθνικής αστυνομίας αναφέρει ότι ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών έως τώρα έφτασε τους 7.653 ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων μέχρι στιγμής είναι 11.746 πολίτες.
 Οι αρχές πάντως πιστεύουν ότι ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από την πραγματικότητα αφού υπάρχουν ακόμα μεγάλα τμήματα της χώρας που δεν έχουν ερευνηθεί , και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες για ανεύρεση ζωντανών, το δυνατό κρύο που επικρατεί στη χώρα και οι χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές, μειώνουν τις ελπίδες αυτές κατά πολύ.
 Το πρακτορέιο Κιόντο μετέδωσε χθές ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μόνο στην παραλιακή πόλη Ισινομάκι φτάνει τους δέκα χιλιάδες ενώ άλλο τόσοι είναι οι αγνοούμενοι στην πόλη-λιμάνι Μιναμισανρίκου της επαρχίας Μιγιάκι.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Ελλήνων και Αλβανών, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Ένας τόνος και 820 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν από τις διωκτικές αρχές ύστερα από επιχείρηση για την.

Εκτύπωση E-mail
Eλλάδα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Ελλήνων και Αλβανών, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών
Ένας τόνος και 820 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν από τις διωκτικές αρχές ύστερα από επιχείρηση για την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος Ελλήνων και Αλβανών με διεθνή δράση, επιχείριση που πραγματοποιήθηκε χθες σε Αττική και Λάρισα.
    Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής και του γραφείου της DEA της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών.
    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων είναι και ο οργανωτής και εγκέφαλος του κυκλώματος και έναν Αλβανό, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών τα ναρκωτικά σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
   Οι αρχές είχαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος και έπειτα από έρευνες εντόπισαν πριν από περίπου τρεις μήνες τον εγκέφαλο της σπείρας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης φορτηγών και άλλων επιχειρήσεων στη Λάρισα, καθώς και έναν από τους άμεσους συνεργάτες του, τους οποίους παρακολουθούσαν στενά.
  Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος, από την παρακολούθηση εντοπίστηκε μεγάλη αποθήκη στη βιομηχανική περιοχή Ασπροπύργου Αττικής, με περιεχόμενο τον κατάλληλο εξοπλισμό για να μετασκευάζονται οι καρότσες των φορτηγών, όπου κατασκευάζονταν κρύπτες στο πάτωμα, ή στην οροφή, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
   Επίσης, διαπιστώθηκε από τις έρευνες ότι οι δράστες προετοίμαζαν την εξαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης για την Αγγλία και εντοπίστηκαν τα φορτηγά, που θα χρησιμοποιούνταν για τον σκοπό αυτό.
   Χθες, έγινε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στη Λάρισα, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, όπου σε δύο φορτηγά βρέθηκαν συνολικά ένας τόνος και 200 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Άλλα 620 κιλά βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο, στην αποθήκη, την οποία φρουρούσε ο Αλβανός οπλισμένος με καλάσνικοφ.
 Εκτός από τον εγκέφαλο του κυκλώματος συνελήφθησαν τρεις οδηγοί και ο ενοικιαστής της αποθήκης στον Ασπρόπυργο. Κατασχέθηκαν συνολικά τα ναρκωτικά, τρία φορτηγά, το καλάσνικοφ του Αλβανού με γεμιστήρα 26 φυσιγγίων, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, 32.455 ευρώ, 1.125 λίρες Αγγλίας, 80 λίρες Σκωτίας, 12 κινητά τηλέφωνα και 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
 Από την έως στιγμής προανάκριση έχουν προκύψει τουλάχιστον άλλες δύο μεταφορές ακατέργαστης κάνναβης στην Αγγλία με φορτηγά τον Φεβρουάριο του 2011, ενώ το ενδιαφέρον των Αρχών εστιάζεται στην οικονομική δραστηριότητα των εμπλεκόμενων για ξέπλυμα χρήματος.
  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα. Η έρευνα συνεχίζεται για τη σύλληψη και άλλων συνεργών τους.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Απαγόρευση διαδήλωσης στη Χιμάρα της Αλβανίας

 
Οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν την πραγματοποίηση διαδήλωσης στην πλατεία της Χιμάρας.
Την πραγματοποίηση διαδήλωσης στην πόλη της Χιμάρας απαγόρευσαν οι αστυνομικές αρχές της Αυλώνας, στην Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διαδήλωση απαγορεύτηκε επειδή οι διαδηλωτές δεν είχαν την απαραίτητη άδεια για τη διοργάνωσή της.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών αρχών, τη διαδήλωση θα διοργάνωναν ακραία μέλη εθνικιστικών κύκλων κατά του δημάρχου της πόλης και προέδρου της Δημοκρατικής Ένωσης της ελληνικής μειονότητας «Ομόνοια», Βασίλη Μπολάνο.
Οι αστυνομικές αρχές εμπόδισαν δεκάδες αυτοκίνητα με αλβανικές σημαίες, τα οποία είχαν σχηματίσει ουρά μήκους, περίπου ενός χιλιομέτρου, στο σημείο διαχωρισμού των διοικητικών ορίων της Αυλώνας, με τον δήμο της Χιμάρας.
Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους προέρχονται από το χωριό Δουκάτο της Αυλώνας, διάβασαν ανακοίνωση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στην οποία «καταδικάζουν τις προσπάθειες του δημάρχου της Χιμάρας για την ελληνοποίηση της Νότιας Αλβανίας».

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τα απόρρητα τηλεγραφήματα του Wikileaks που αφορούν την Ελλάδα

 
Απόρρητα τηλεγραφήματα του ιστότοπου Wikileaks, που δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί και αφορούν Έλληνες πολιτικούς αλλά και εθνικές υποθέσεις της χώρας, δημοσιεύει για πρώτη φορά αποκλειστικά η «Καθημερινή».
Ερευνα - Επιμέλεια: Άγγελος Πετροπουλος, Μαριάννα Κακαουνάκη, Ελένη Βαρβιτσιώτη
Για πρώτη φορά οι αναγνώστες της «Κ» θα έχουν την ευκαιρία μέσα από γραπτές πηγές να παρακολουθήσουν με σπάνια διαύγεια το νήμα που συνδέει τις ελληνικές αποφάσεις για θέματα όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό ή την τρομοκρατία με τις αμερικανικές σκέψεις, αλλά και τις αντιδράσεις που αυτές πυροδότησαν. Πάνω από όλα, τα έγγραφα αυτά -αδιαβάθμητα, εμπιστευτικά ή απόρρητα- καθρεφτίζουν την άγνωστη εικόνα που έχει για μας ο πιο υπολογίσιμος παίκτης της διεθνούς διπλωματικής σκηνής.
Οι απαντήσεις που θα πάρετε για τα θέματα αυτά μέσα από τη σειρά των δημοσιεύσεων που ξεκινά σήμερα η «Κ», θα είναι πολλές. Ένα σημαντικό μέρος των εγγράφων, όμως, όπως εκείνα που φέρουν τη διαβάθμιση «Άκρως Απόρρητο», λείπει.



Μέρος 1ο «Μπορείτε να επισκεφθείτε το Οσλο και να δουλέψετε πάνω στα τηλεγραφήματα. Για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να έρθετε εδώ και να εργαστείτε με τον εξοπλισμό μας». Με αυτές τις σχετικά λίγες λέξεις ο επικεφαλής ερευνητής της νορβηγικής εφημερίδας AftenPosten παραχωρούσε πριν από μερικές ημέρες στην «Κ» και τον ΣΚΑΪ αποκλειστική πρόσβαση σε πάνω από 250 χιλιάδες αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα.
Διαβάστε αναλυτικά.
Μέρος 2ο Στο τέλος Ιουνίου του 2008 ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ στέλνει στο State Department την δική του εκτίμηση για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τα πιθανά οφέλη της κατάστασης για την ΝΔ. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον αντίπαλό του στην μάχη της διαδοχής Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη κα.
Διαβάστε αναλυτικά.
Μέρος 3ο Τον Ιανουάριο του 2008 ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Σπέκχαρντ περνάει για πρώτη φορά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η συνάντησή τους περιλαμβάνει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, το Κόσσοβο, τις σχέσεις με την Μόσχα. Ο πρώην πρωθυπουργός δίνει τέλος συμβουλές στον Σπέκχαρντ για το πόστο του
Διαβάστε αναλυτικά.
H δημοσίευση εγγράφων συνεχίζεται

Πηγή: kathimerini.gr

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα Nο 2

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν στο γάλα και το σπανάκι στις επαρχίες Φουκουσίμα και Ιμπαράκι, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον πυρηνικό σταθμό. Οι τεχνικοί της διαχειρίστριας εταιρίας αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση στον αντιδραστήρα Nο 2 του εργοστασίου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα 1 δεν θα επαναλειτουργήσει. Ο νεώτερος επίσημος απολογισμός των νεκρών ανήλθε στους 8.133, ενώ 12.272 είναι οι αγνοούμενοι.
Περισ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1,1 εκατ. στον σύμβουλο για τις αποκρατικοποιήσεις...

 

19/03/2011

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου εγκρίθηκε η διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού συμφωνίας - πλαισίου για την εκπόνηση του έργου «Υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ του ΥΠΟΙΚ σε εξειδικευμένα χρηματοοικονομικά και ελεγκτικά θέματα». Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού η δαπάνη από την ανάθεση των αποκρατικοποιήσεων σε εξειδικευμένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο ανέρχεται στα 1,1 εκατ. ευρώ.
 Η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες και η προθεσμία υποβολής προσφορών ορίστηκε σε 52 ημέρες από την ημέρα προκήρυξης στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.


Πηγή:  eklogika.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου