Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Η ρωσική σφήνα ΣαμαράΤο πιο χαριτωμένο πολιτικό ανέκδοτο που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στους διαδρόμους του Κρεμλίνου, έχει να κάνει με την περίφημη επίσκεψη Γιώργου τον Φεβρουάριο του 2010.


Τότε που κυριολεκτικά η Ελλάδα καιγόταν και βρισκόταν με το ένα πόδι στην χρεοκοπία και με το άλλο στη θανάσιμη αγκαλιά του ΔΝΤ.

Δεν χρειάζονται οι μαρτυρίες ομογενών βουλευτών ή άλλων παρατρεχάμενων για να μπεί κανείς στο πνεύμα του αστείου. Στο στενό περιβάλλον του Σεργκέι Λαβρώφ η ιστορία έχει πλέον «βρωμίσει». 

Και λέει ότι ο Γιώργος κλείστηκε σε ένα δωμάτιο, τετ-α-τετ με τον Πούτιν για την απλή επικύρωση μιας προαποφασισμένης(από την πλευρά της Μόσχας τουλάχιστον) συμφωνίας. 

Η Ελλάδα, θα έπαιρνε με συνοπτικές διαδικασίες ένα χαμηλότοκο δάνειο 25 δις ευρώ, μακράς αποπληρωμής και χαμηλού επιτοκίου. 

Είχε διευκρινιστεί αρμοδίως μάλιστα, ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να συζητήσουν, αντι για την καταβολή ρευστού, την κάλυψη ενός(μικρού) μέρους του δανείου με την εξαγωγή ελληνικών αγροτικών προιόντων!

Επί της ουσίας απέμενε μία τυπική κατοχύρωση της συμφωνίας με μια «οικογενειακή φωτογραφία» των δύο ηγετών σε στιγμές εγκαρδιότητας. 

Η φωτογραφία έγινε, αλλά μετά από μία συνάντηση ενός τετάρτου, την λήξη της οποίας κήρυξε ο Πούτιν, φανερά εκνευρισμένος όταν διαπίστωσε ότι ο συνομιλητής του, αντί να του μιλήσει για το φλέγον πρόβλημα της Ελλάδος, θέλησε να του αναπτύξει τα πλεονεκτήματα της…πράσινης ανάπτυξης, των ανεμογεννητριών, ενδεχομένως δε και της…μεσογειακής διατροφής.

Προφανώς, ο Ρώσος ηγέτης κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα με τον Γάλλο πρόεδρο για την προσωπικότητα του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα έχασε μία μοναδική ευκαιρία ευνοϊκής δανειοδότησης και οι ελληνορωσικές σχέσεις μπήκαν σε θάλαμο βαθιάς κατάψυξης, έπειτα από μια περίοδο αμοιβαίας κατανόησης που στήθηκε με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή.

Στη συνέχεια τα γεγονότα είναι γνωστά. Φτάσαμε μέχρι και σε επίσημη απόρριψη αιτήματος επίσκεψης στη Μόσχα, Έλληνα υπουργού εξωτερικών με το ανεπίσημο πρόσχημα ότι δεν υπάρχει «αντικείμενο συζήτησης»!!!

Χρειάστηκε μεγάλη αποφασιστικότητα και πολιτική τόλμη για να σπάσουν οι πάγοι. 

Ο Αντώνης Σαμαράς με το που πάτησε το πόδι του στη Μόσχα, ξέφυγε από την συμβατική διπλωματική γλώσσα. 

Και από τη μία εξέπεμψε το μήνυμα ότι “we mean business”, από την άλλη όμως, διευκρίνισε ότι οι διμερείς σχέσεις τραυματίστηκαν και ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για να τις θεραπεύσει.

Ξέφυγε από τα διπλωματικά ειωθότα ο αρχηγός της ΝΔ και η θερμότητα της επίσκεψης αποτυπώθηκε στην συνάντηση του με τον ισχυρό άνδρα της ρωσικής πολιτικής σκηνής.

Ασφαλώς και δεν περιμένει κανείς  από τους Ρώσους να μας σώσουν μονομιάς, χάριν των πατροπαράδοτων δεσμών. 

Αλλά η αποκατάσταση της ισορροπίας που είχε διαταράξει η προβληματική συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου, με μια παγκόσμια δύναμη ήταν εθνική επιταγή. 

Και όλα δείχνουν ότι η δέσμευση του εν αναμονή πρωθυπουργού για ζωηρή αναθέρμανση των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψιν.
Στην Ρωσία και αλλού…
Γιώργος Χαρβαλιάς


Αποκάλυψη.130 ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΑΘΙΚΤΑ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ..ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.;;ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.;;


Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΑΝΑΚΆΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΥΦΉΛΙΟ.ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ.
ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΉΝΑ ΥΠΌΓΕΙΟΣ ΧΏΡΟΣ ΑΡΧΑΊΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΊ ΣΕ ΆΘΙΚΤΟ ΝΑΟ, TΟΝ ΈΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ ΕΔΏ ΚΑΙ 25 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ 130 ΑΓΆΛΜΑΤΑ ΆΘΙΚΤΑ ΣΕ ΆΡΙΣΤΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΆΛΛΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΆΝΕ ΜΥΣΤΙΚΌ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ..
ΤΙ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΕΚΕΊ.;;
TI  ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΊ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΎΒΟΥΝ 25 ΧΡΌΝΙΑ.;;
ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΙΚΑΣΊΕΣ ΟΤΙ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΕΛΕΦΆΝΤΙΝΟ ΆΓΑΛΜΑ..ΕΚΕΙ...
ΥΠΉΡΧΑΝ ΑΝΆΓΛΥΦΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΏΡΟ  ΓΕΜΆΤΟ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΏΝΑΣ ΓΎΡΩ ΓΎΡΩ.ΤΑ ΑΓΆΛΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΧΏΡΟΣ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΤΌΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΛΕΊΣΟΥΝ ΉΤΑΝΕ ΆΘΙΚΤΟΣ.
ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΉΤΑΝ ΤΈΛΕΙΟΣ ΑΘΙΚΤΑ.
ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΛΕΊΠΟΥΝ ΧΈΡΙΑ ΜΎΤΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΊΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΈΞΩ,ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΠΑΣΜΈΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΊΟ ΤΗΣ ΑΚΡΌΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΉ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΈΧΡΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΧΏΡΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΕΡΕΎΝΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝΕ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΟ ΆΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ.;;
ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ....
ΤΟ ΈΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΌΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΆΛΥΨΕ..ΑΛΛΙΏΣ ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΈΡΑΜΕ ΤΊΠΟΤΑ.
ΤΟ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΕ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΛΈΕΙ ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ ΉΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΌΣ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΊ Η ΕΛΛΆΔΑ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΉ ΕΚΠΟΜΠΉ ΜΥΣΤΙΚΆ ΠΕΡΆΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΤΑΙ.
ΠΡΈΠΕΙ ΑΜΈΣΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΘΈΣΗ.ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.;ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ KAI ΠΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ..;;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ..
ΑΚΟΥΣΤΈ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 58.07 ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΆΣΟΥΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΆ ΣΑΣ ΣΊΓΟΥΡΑ.

ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ ΤΟ... ΔΑΓΚΩΜΑ!ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ 120 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Δεν είναι λίγο περίεργο; Σχεδόν όλες οι μεγάλες εφημερίδες να ασχολούνται με τα δυο μπουμπούκια που κατέκλεψαν τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές (φωτό από τοΠρώτο Θέμα) με εξαίρεση το Βήμα της Κυριακής; Μάλλον...
θα έχει σχέση με την χθεσινή μας αποκάλυψη (εδώ) για το ραντεβού του Μηλιώνη με τον Ψυχάρη στο ΔΟΛ...
Fimotro

Ο Καρατζαφέρης, οι εκλογές και η ΝΔΤη ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, το κυριακάτικο «Βήμα» επέλεξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για να εκφέρει τις προτάσεις και τις θέσεις του, λίγο πριν συμμετάσχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού διατυπώνει μια ρητορική διπολικής σύγκρουσης, τοποθετώντας από τη μια πλευρά του γραμμικού άξονα τα αστικά κόμματα, στα οποία εντάσσει το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑ.Ο.Σ., και από την άλλη τα κόμματα της Αριστεράς, που δημοσκοπικά ευημερούν, εκμεταλλευόμενα τη σθεναρή στάση που έχουν κρατήσει κατά του Μνημονίου.
Για τον λόγο αυτό, και με το βλέμμα στον (σύμφωνα με τον ίδιο) κίνδυνο ενίσχυσης της εκλογικής απήχησης της Αριστεράς, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει αντίθετος με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στις 8 Μαρτίου, μια ημερομηνία ορόσημο που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία.
Αναφορικά δε με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, στην περίπτωση που από τις κάλπες δεν καταστεί εφικτός ο σχηματισμός αυτοδύναμης, μονοκομματικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού αφήνει ουσιαστικά να εννοηθεί ότι θα συνεργαζόταν με τον Αντώνη Σαμαρά.
Σημειώνει μάλιστα με έμφαση ότι οι προσωπικές σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποκατασταθεί, και έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος.


Statesmen.gr

Μ. Καραμπέρης: «Αν βγάλω τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή...»Οι διασυνδέσεις με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, οι δεξιώσεις σε δικαστές και οι παρεμβάσεις ανώτατων αστυνομικών
Μ. Καραμπέρης: «Αν βγάλω τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή...»
Ο Μάρκος Καραμπέρης κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα. Στην κατοχή του υπάρχουν βίντεο που αποκαλύπτουν εντυπωσιακές πολιτικές διασυνδέσεις

Βίντεο στα οποία καταγράφονται συναντήσεις και οικονομικές συναλλαγές του «αρχιτοκογλύφου» Μάρκου Καραμπέρη με πολιτικούς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστές, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους κρατικούς παράγοντες προσδίδουν νέα διάσταση στη δράση της «μαφίας της Θεσσαλονίκης». Τα βίντεο αυτά, τα οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί συνεργάτης του Μάρκου Καραμπέρη, είναι στην κατοχή του, αποκαλύπτουν   εντυπωσιακές πολιτικές διασυνδέσεις - και όχι μόνο - του 58χρονου επιχειρηματία και των μελών του κυκλώματος της τοκογλυφίας. «Αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή» φέρεται να εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος ο Καραμπέρης σε στενό συνεργάτη του. Σύμφωνα μάλιστα με την πηγή που αποκάλυψε την εν λόγω στιχομυθία στο «Βήμα», ο «αρχιτοκογλύφος» της Θεσσαλονίκης διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία τόσο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.


Tovima.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου