Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ 5 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ επιστρέφουν οι βουλευτές Μ.Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), Θ.Λεονταρίδης (Σερρών), Αν.Καρυπίδης (Σερρών), Αλ.Δερμετζόπουλος (Έβρου) και Ζ.Τζηκαλάγιας (Καστοριάς). Οι παραπάνω βουλευτές ήταν μεταξύ των 21 της ΝΔ που...
είχαν ταχθεί κατά του Μνημονίου στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο στις 12 Φεβρουαρίου.


http://fimotro.blogspot.com 

Η Γερμανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το ευρώ;



Share
Αν χρειαστεί, η Γερμανία μπορεί (και θα το κάνει), να αποχωρήσει από την ευρωζώνη. Αυτό είναι το φαινόμενο του «μαύρου κύκνου», που όλοι αγνοούν.
Σίγουρα δεν θέλει να το κάνει, αφού αλλιώς θα την κατηγορούσαν για την αποτυχία του ευρώ. Έτσι, προς το παρόν, περιορίζεται στο σχέδιο Α, που αφορά σε προσφορές βοήθειας προς την Ελλάδα (και προς τις υπόλοιπες PIIGs) με όρους τόσο δυσμενείς, που αυτές θα προτιμούσαν να φύγουν, παρά να τους αποδεχτούν.
Για παράδειγμα, η πρόταση του Wolfgang Schäuble, πριν την τελευταία διάσωση της Ελλάδας, να αναβληθούν οι εθνικές της εκλογές, αν είναι να της δοθεί η βοήθεια.
Με απλά λόγια, αυτό που φοβάται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είναι μη τυχόν και η δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού με την σκληρή λιτότητα, οδηγήσει την χώρα σε λάθος επιλογές μέσα από την κάλπη.
Αυτό το σκεπτικό είναι τόσο «φευγάτο» που μοιάζει ακατανόητο. Φανταστείτε τους Κινέζους αξιωματούχους να ζητούν από τις ΗΠΑ να αναβάλλουν τις εκλογές τους, αλλιώς θα ξεφορτώνονταν όλα τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα που διακατέχουν, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Ο Wolfgang Schäuble, σίγουρα δεν είναι ηλίθιος. Γνωρίζει πολύ καλά πως η Ελλάδα αποκλείεται να είχε δεχτεί την πρότασή του. Για αυτό, την έκανε με μοναδικό σκοπό να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό της Γερμανίας, και να προκαλέσει την ελληνική αντίδραση.
Όλοι όσοι Γερμανοί το παίζουν σκληροπυρηνικοί με την Ελλάδα, κερδίζουν δημοσκοπικά. Το βλέπουμε τελευταία με την Merkel. Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστηρίζει τελευταία τον Nicolas Sarkozy στην μάχη του εναντίον του σοσιαλιστή François Hollande, που έχει βάλει στόχο να μειώσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, να ακυρώσει τις περικοπές φόρων στους πλούσιους και να καταργήσει τις νέες δημοσιονομικές συμφωνίες στην ευρωζώνη, που κατάφερε να περάσει το Βερολίνο.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν τον Hollande να κερδίζει, αν υπάρξει δεύτερος γύρος. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι Merkel και Schäuble. Βλέπουν ότι τόσο η Γαλλία όσο και η Ελλάδα, μπορεί να βρεθούν με μια νέα ηγεσία, πιο σοσιαλιστική, πιο αντίθετη στα μέτρα λιτότητας, και σίγουρα αρνούμενη να δέχεται διαταγές από το Βερολίνο.
Για αυτό, η Γερμανία, όπως και η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, ξέρουν πολύ καλά ότι δίνουν μια μάχη που είναι προδιαγεγραμμένη να χαθεί, συμμετέχοντας στις αλλεπάλληλες διασώσεις.
Ας μη ξεχνάμε ότι ο Schäuble έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως «πηγάδι χωρίς πάτο», στο οποίο χαραμίζονται τα χρήματα της βοήθειας (ίσως και να έχει δίκιο).
Οι Έλληνες πειράχτηκαν με αυτά τα σχόλια. Οι πολιτικοί της Αθήνας συνεχώς επαναφέρουν το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων, ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ συνεχώς απεικονίζουν τους Schäuble και  Angela Merkel ως Ναζί.
Έτσι, μπορεί να πέτυχε η επίσημη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν πολλές κρυφές τριβές, που απειλούν το οικοδόμημα της ΕΕ με κατάρρευση.
Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να θυμόμαστε πως η Ελλάδα αποτελεί το πρελούδιο για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ευρώπη. Μόλις ολοκληρωθεί το ελληνικό σκηνικό, θα ανέβουν στην κεντρική σκηνή οι Ιταλία και Ισπανία (αν προλάβουν).
Είναι πλέον καταφανές πως η παραχώρηση δημοσιονομικής αυτονομίας, για χάρη οικονομικής βοήθειας, δεν είναι μια αποτελεσματική μέθοδος. Η Ισπανία ήδη αντιδρά. Αυτού του είδους οι εντάσεις θα αυξάνονται συνεχώς το προσεχές διάστημα, με την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, και την Πορτογαλία, να παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά  στο ευρωπαϊκό τραπέζι του πόκερ.
Η Γερμανία ξέρει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν κι άλλες διασώσεις χωρών, διότι ακόμη και αν υπήρχαν χρήματα, οι ψηφοφόροι δεν θα το δέχονταν. Εξ ου και αποφάσισε να το παίξει σκληρή με την Αθήνα. Για αυτό και διαθέτει ένα σχέδιο Β, αποχώρησης της από το ευρώ, αν χρειαστεί. Το σχέδιο αυτό  θέλει την Γερμανία να φεύγει από την ευρωζώνη, αλλά να παραμένει στην ΕΕ.
Αυτό αποδεικνύεται από το ότι τους τελευταίους 6 μήνες, η Γερμανία ψήφισε νόμους που θα της επέτρεπαν να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αλλά να παραμείνει στην ΕΕ. Επανέφερε επίσης το SoFFin, που είναι τα ειδικά ταμεία σταθεροποίησης των χρηματοπιστωτικών αγορών. Αυτό το δεύτερο, είναι κάτι που δεν πρόσεξε το 99% των διεθνών επενδυτών και των διεθνών ΜΜΕ.
Η Γερμανία έδωσε στο SoFFin €400 δισ που θα χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση για τις γερμανικές τράπεζες και €80 δισ που θα χρησιμεύσουν για την επανακεφαλαιοποίηση τους. Παράλληλα, ψήφισε νόμους που θα επιτρέπουν στις γερμανικές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα κρατικά ομόλογα χωρών της ευρωζώνης που έχουν, αν παραστεί ανάγκη.
Έτσι ακριβώς. Αν κάποια γερμανική τράπεζα το αποφασίσει, θα μπορεί να ξεφορτώνει τα ομόλογα που διαθέτει στο SoFFin, στη διάρκεια μιας κρίσης.
Με απλά λόγια, η Γερμανία έχτισε έναν τοίχο προστασίας γύρω από τις δικές της τράπεζες. Έτσι, ότι ώρα το θελήσει, μπορεί να φύγει από το ευρώ. Αν αρχίσουν κάποιες χώρες της ΕΕ (όπως η Ισπανία) να αντιδρούν στην λιτότητα και στην δημοσιονομική σύγκλιση, η Γερμανία μπορεί κάλλιστα να αποχωρήσει.
Αυτός είναι ο μαύρος κύκνος για τον οποίο κανείς δεν μιλάει. Αν φύγει η Γερμανία από την νομισματική ένωση, θα καταρρεύσει η ΕΕ. Θα είναι κάτι σαν την περίπτωση της Lehman Brothers, επί δέκα!




ρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Απαντήσεις εδώ και τώρα …


Όταν το 2008 αποκάλυψα το περίφημο «Λιγότερα στρέμματα (εθνικής) γης για να κοιμάμαι ήσυχος»… του κ. Παπανδρέου στην συνέντευξη του Καναδά, πολλοί – εντός , εκτός και επί ταυτά – θέλησαν , με διαφόρους τρόπους, να κρεμάσουν στην αποκάλυψη την ταμπέλα «ad absurdum» .
Η απάντηση μου -τότε- είναι γνωστή: «Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις».
Σήμερα «έσκασε» εξ΄ ανατολών νέα βόμβα, η οποία βαραίνει αποκλειστικά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, υπήρξαν συνομιλίες με την ελληνική πλευρά για κοινές ελληνοτουρκικές έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο, ενώ αποκάλυψε πως το θέμα είχε συζητηθεί μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ο τελευταίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα.
«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις αν υπάρξουν κοινά σχέδια…» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιλντίζ ενώ τόνισε πως «κατά την τελευταία επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί και το θέμα αυτό»!
Οι δηλώσεις Γολντιζ επιβεβαιώνουν τους ανατριχιαστικούς ισχυρισμούς σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου που υπήρξαν σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε -προ ολίγων μηνών- μέσω του WikiLeaks και σύμφωνα με αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργόςδιαπραγματευόταν τα πάντα στο Αιγαίο (πρόσβαση της Τουρκίας σταδιεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές) .
Πόσο δίκιο είχε ο Αντ. Σαμαράς, όταν κατήγγειλε σε όλους τους τόνους, εντός και εκτός Βουλής, την κυβέρνηση Παπανδρέου για μυστική διπλωματία …
Η άτακτη φυγή του κ. Παπανδρέου και η αντικατάσταση του από το Νο 2 των κυβερνήσεων του (και του ΠΑΣΟΚ φυσικά) κ. Ε. Βενιζέλο, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, σε ότι αφορά τουλάχιστον τις απαντήσεις που οφείλουν να δώσουν -και οι δύο- στον ελληνικό λαό γι’ αυτό το μείζον Εθνικό θέμα.
Απαντήσεις λοιπόν εδώ και τώρα……
http://politis-gr.blogspot.com 


Ψεύτης ο Παπακωνσταντίνου




Προς κύριον Καφάτον εκεί στο ΜΕΓΚΑ τσάνελε, τον αρχηγόν της εκπομπής των Καμπουράκη-Οικονομέα: την επόμενη φορά που θα έχετε καλεσμένο τον αγαπημένο σας υπουργό τον Παπακωνσταντίνου και θα τον ρωτήσουν οι δικοί σας για τη δήλωσή του για τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ, να έχετε τις αποδείξεις έτοιμες και να μην τον αφήνετε να λέει αερολογίες....
Αυτό κάνουν οι δημοσιογράφοι και αυτό διδάσκονται σε όλες τις σχολές δημοσιογραφίας....
Εκτός κι αν μιλάμε για άλλα πράγματα! Διαβάστε λοιπόν:


ΟΛΑ τα Μ.Μ.Ε , Ελληνικά και ξένα, συμφωνούν ότι αυτή ήταν η δήλωση.


Δείτε τώρα πώς , δύο χρόνια μετά, ο πρώην υπουργός προσπαθεί με ψέμα (και με αστείο τρόπο...) να αλλάξει την δήλωσή του:



(Η χώρα ήταν σαν τον Τιτανικό, με έναν καπετάνιο να κοιμάται και να μην βλέπει πού πάει και ευτυχώς άλλαξε η κυβέρνηση και προλάβαμε να στρίψουμε το τιμόνι).

Πράγματι: Ας είμαστε σοβαροί κ.Παπακωνσταντίνου...


Ν.Δ: "Καταγγέλλει «πράσινες» προεκλογικές προσλήψεις"




 Στοιχεία έδωσε στην δημοσιότητα η ΝΔ κατηγορώντας υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ότι προχωρούν σε προσλήψεις και σε ανανεώσεις συμβάσεων λίγο πριν από τις εκλογές. Ο Γ. Μιχελάκης ζητά να σταματήσουν άμεσα οι «ρουσφετολογικές» προσλήψεις.

«Τα πιο νοσηρά φαινόμενα κομματισμού αναβιώνουν, τις μέρες αυτές, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Πρωτεργάτες ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Οικονόμου, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ξεκίνησαν – χωρίς ίχνος ντροπής – και σχεδιάζουν να συνεχίσουν ένα όργιο ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων “ημετέρων” σε νευραλγικά πόστα της Διοίκησης, με στόχο να βολέψουν δικούς τους και να επιβάλουν κομματικό έλεγχο στο κράτος. Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή». Αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της σημειώνει πως ο υπουργός Παιδείας έσπευσε να ανανεώσει τις θητείες Διοικητών των νοσοκομείων και άλλων φορέων για ακόμη δύο χρόνια «προκειμένου να “συνεχίσουν” το έργο της πλήρους διάλυσης τρων Νοσοκομείων. Καταπατώντας κάθε δεοντολογικό κανόνα και κινούμενος από προφανή μικροπολιτικά ελατήρια, επιχειρεί να διασώσει ανθρώπους που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια του ΕΣΥ».

Την ίδια τακτική σύμφωνα με την Συγγρού ακολουθεί και ο Γ. Παπακωνσταντίνου. «Διορίσθηκαν, στη ΔΕΗ, το Δεκέμβριο του 2011, νέα εκτελεστικά μέλη, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το ίδιο συνέβη και με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο που αφορά τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Ταυτόχρονα ετοιμάζονται να τοποθετήσουν νέα διοίκηση στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και νέο Γενικό Διευθυντή στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)» σημειώνει στην ανακοίνωση του ο Γ. Μιχελάκης.

Παράλληλα η ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα τις υπουργικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες έγιναν 800 προαγωγές και τοποθετήσεις υπαλλήλων σε θέσεις «κλειδιά» στο υπουργείο οικονομικών τους τελευταίους 2,5 μήνες.

• Απόφαση 16-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1008097 ΕΞ 2012, Μετακίνηση υπαλλήλων.

• Απόφαση 17-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2 1009243 ΕΞ 2011, Τοποθέτηση Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος.

• Απόφαση 30-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1017460 ΕΞ 2012, Μετακίνηση υπαλλήλων.

• Απόφαση 26-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1017020 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων.

• Απόφαση 29-2-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1035369 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων.

• Απόφαση 29-2-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1035371 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων

• Απόφαση 1-3-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1035380 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων

• Απόφαση 9-3-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1040025 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων

• Απόφαση 13-3-2012, Αρ. Πρωτ. Δ2Α 1041194 ΕΞ 2012, Τοποθέτηση 138 Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος. 


Η ΝΔ ζητάει από τον υφυπουργό Γ. Δριβελέγκα να δώσει ονόματα για όσα καταγγέλλει για τον ΕΛΓΑ



Η ΝΔ ζητάει από τον υφυπουργό Γ. Δριβελέγκα να δώσει ονόματα για όσα καταγγέλλει για τον ΕΛΓΑ
Mε αφορμή τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δριβελέγκα στη Βουλή, για πορίσματα του ΕΛΓΑ τα οποία «έβγαιναν από βουλευτικά γραφεία», ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, ζητά από τον υφυπουργό να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων αόριστα καταγγέλλει. Συγκεκριμένα ο κ. Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για ακόμα μία φορά η παλαιοκομματική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει δράση.
Για να καλύψουν την ανεπάρκεια και τις αστοχίες τους στο νόμο περί ΕΛΓΑ, που απορρύθμισε κυριολεκτικά τον οργανισμό, ο Υφυπουργός κ. Δριβελέγκας κατήγγειλε γενικά και αόριστα από τη Βουλή, «γραφεία βουλευτών που πήγαιναν στον ΕΛΓΑ και έβγαζαν πορίσματα και τα μοίραζαν στον κόσμο».
Καλούμε τον κ. Δριβελέγκα να αποκαλύψει και να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών και τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ που - όπως λέει - «έβγαζαν πορίσματα για αγρότες». Αν δεν το πράξει, θα ανήκει στην κατηγορία των κοινών συκοφαντών.
Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες καταγγελίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ, μετεκλογικά και πριν την ψήφιση του ν.3877/2010 για τον ΕΛΓΑ, έπεσαν στο κενό εκθέτοντας τους εμπνευστές τους.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι τη σειρά πήρε ο κ. Δριβελέγκας, αυτή τη φορά σε προεκλογική περίοδο. Προσπαθεί, προφανώς, να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ, συκοφαντώντας, γενικά και αόριστα, τον κοινοβουλευτισμό, τον ΕΛΓΑ και τους Έλληνες αγρότες.
Αν θέλει, λοιπόν, να αποτινάξει από πάνω του τον χαρακτηρισμό του συκοφάντη, να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων αόριστα καταγγέλλει».


Αρχειοθήκη ιστολογίου