Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αμπελουργός στην...Πάτμο



   Με στόχο να σπάσει την τουριστική «μονοκαλλιέργεια» στο νησί της Πάτμου, ένας Έλληνας του εξωτερικού, ο Ιωσήφ Ζησιάδης, βουλευτής στην Ελβετία, προχωράει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου αγρο-οικολογικού σχεδίου.

    Πρόκειται για το σχέδιο «Πάτοινος», που θα ξεκινήσει στην Πέτρα της Πάτμου από τις 26 και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου.

    Ο Ιωσήφ Ζησιάδης παραθερίζει στην Πάτμο, σχεδόν κάθε χρόνο, από το 1986. Είναι βουλευτής στην Ελβετία και υπηρέτησε ως υπουργός Δικαιοσύνης, Αστυνομίας και Στρατιωτικών Υποθέσεων στο Καντόνι του Βω. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από Έλληνα πατέρα και εβραία μητέρα, αλλά υποστηρίζει τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού. Έζησε στην Αθήνα, αλλά σε ηλικία έξι χρόνων μετακόμισε με την οικογένεια του στην Ελβετία. Αριστερός στα πολιτικά φρονήματα, παρότι υπήρξε πάστορας της Ευαγγελικής αποστολής της Γαλλίας.

    Σε µία έκταση 30 στρεμμάτων ο Ιωσήφ Ζησιαδής, μαζί με άλλους Ελβετούς, θα δημιουργήσει στην Πάτμο έναν αμπελώνα µε τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, ελαιοτριβείο, σχολή οίνου και τράπεζα σπόρων. Υπολογίζεται ότι η επένδυση θα στοιχίσει περίπου 500.000 ευρώ.

ΓΑΤΟΣ: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ κ. ΙΩΣΗΦ ΖΗΣΙΑΔΗ.  ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΟΦΕΛΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ Η ΠΑΤΜΟΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προς "λευκή απεργία" οι δικαστές

   Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με σειρά μέτρων προσπαθεί να υποβαθμίσει και να καταλύσει την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, υποστηρίζει, μιλώντας προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου και ταυτόχρονα, προειδοποιεί ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί θα κατέλθουν σε "λευκή απεργία" εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να μειώνει την αποζημίωση ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων και το επίδομα βιβλιοθήκης.

    «Κατά τη διάρκεια της "λευκής" απεργίας οι δικαστές θα μειώσουν κατά 75% τον αριθμό των αποφάσεων, που εκδίδουν σήμερα, με συνέπεια την αγανάκτηση των πολιτών, την παραγραφή αδικημάτων και την καταδίκη της χώρας για καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Ένωσης.

    Σημειώνεται ότι η αποζημίωση της ταχείας διεκπεραίωσης των υποθέσεων ανέρχεται στα 870 ευρώ μηνιαίως και σήμερα έχει μειωθεί κατά 30%. Με το ίδιο ποσοστό μειώθηκε και το επίδομα βιβλιοθήκης, το ύψος του οποίου είναι σε συνάρτηση με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τον βαθμό του δικαστικού λειτουργού.

    «Πλέον της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των δικαστών από την πλευρά της κυβέρνησης, λέει ο πρόεδρος της Ένωσης, καταργείται και το κράτος σε περίπτωση που οι δικαστές μετατραπούν σε δημοσίους υπαλλήλους με την κατάργηση της ισοτιμίας των τριών λειτουργιών. Αποτέλεσμα δε αυτού θα είναι η μη ύπαρξη ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αλλά αντίθετα χειραγωγούμενης από τις ορέξεις της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας».

    Ωστόσο, ο κ. Αθανασίου βλέπει και διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στα ζητήματα της Δικαιοσύνης, ενώ ευθέως θέτει το ερώτημα στην κυβέρνηση εάν «θέλει τον δικαστή ανεξάρτητο, ισότιμο και ισόκυρο λειτουργό με τους λειτουργούς των δύο άλλων εξουσιών, δηλαδή της νομοθετικής, τους βουλευτές και της εκτελεστικής, τα μέλη της κυβέρνησης ή δεν τον θέλει;».

    Αφήνει, πάντως, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αντιδράσεων, σε περίπτωση που τα αιτήματα του δικαστικού κλάδου δεν βρουν ανταπόκριση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Προειδοποίηση για τσουνάμι, μετά τον ισχυρό μετασεισμό
Σεισμική δόνηση 6,5 Ρίχτερ έσεισε τα χαράματα την επαρχία Μιγιάκι στη βόρειο-ανατολική Ιαπωνία, ενώ η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι τις επόμενες ώρες, ύψους τουλάχιστον μισού μέτρου. Είναι "απαράδεκτη" η εσφαλμένη ανακοίνωση της εταιρίας Tepco, ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας μετρήθηκε να είναι 10 εκατ. φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό σε δείγματα νερού, που διέρρευσε χθες από το πυρηνικό εργοστάσιο, δήλωσε η ιαπωνική κυβέρνηση. Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας μπορεί να προκλήθηκαν από τη μερική τήξη των ράβδων πυρηνικού καυσίμου.
Περισσότερα
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο λέει ο Γιώργος Παπανδρέου. Πώς αντέδρασαν τα κόμματα



   Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την αντιμετώπιση της κρίσης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα, «ένας χρόνος πρωτόγνωρης προσπάθειας, αλλαγών στη χώρα και θυσιών του λαού». Οι προσπάθειες αυτές αναγνωρίζονται από όλους στην Ευρώπη και ανοίγουν νέα προοπτική για το μέλλον της χώρας, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο αγώνας της χώρας, πριν από ένα χρόνο, ήταν να αποτρέψει τη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. «Ένας συνεπής και συνεχής αγώνας για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου. Ένας αγώνας ο οποίος, όπως είπε, έπρεπε να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    "Χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση αντίστοιχη με τη δική μας, δείχνουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να διαπραγματευθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης και ανέφερε ως παραδείγματα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

    Οι κυβερνήσεις της ΕΕ "σπρώχνουν τους λαούς στο βάραθρο των καπιταλιστικών αδιεξόδων", τόνισε το ΚΚΕ.

    "Μας έδωσαν κάποια ανάσα, αλλά σε πολύ αυστηρό πλαίσιο", σημείωσε ο ΛΑ.Ο.Σ., ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "τα αποτελέσματα της Συνόδου προμηνύουν ντόμινο αρνητικών εξελίξεων".

    "Οι αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών είναι κατώτερες των οικονομικών και πολιτικών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", υποστηρίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου