Ύμνους αναπέμπει για τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη ο καθηγητής της Φιλοσοφίας Στέλιος Ράμφος, επισημαίνοντας ότι πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα της Αριστεράς βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το ταξικό -πράγμα εξαιρετικά σημαντικό.
«Επιτέλους τώρα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», είπε στο Μega Σαββατοκύριακο, «γι αυτό είναι κρίσιμο να πει ‘ναι’ και ο Κουβέλης στα επώδυνα μέτρα».
Στις ερωτήσεις του Μανόλη Αναγνωστάκη και του Ιορδάνη Χασαπόπουλου «μα, δεν θα καταστραφεί απ’ αυτό;», απάντησε «όχι, γιατί τα μέτρα θα μας βγάλουν απ’ την κρίση. Αν δεν μας βγάλουν θα καταστραφούμε όλοι μαζί, όχι μόνο ο Κουβέλης».
Ο κορυφαίος διανοούμενος έκανε την αντιδιαστολή της ΔΗΜΑΡ με τον Σύριζα, λέγοντας ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν θέλει να αλλάξει τίποτα στο χρεοκοπημένο πελατειακό κράτος.
«Έχουμε γίνει μια κοινωνία που λειτουργεί με συγγένειες, χωρίς την παραμικρή αξιοκρατία», τόνισε. «Αυτό δεν πάει άλλο. Πρέπει οι νέοι μας να μπορούν να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες».
Στον πυρήνα της σκέψης του βρισκόταν η αναζήτηση του ιδανικού, που θα μπορούσε να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της κοινωνίας. «Οι άνθρωποι δεν ζούμε χωρίς να τρώμε, αλλά αλλίμονο αν ζούμε μόνο για να τρώμε. Θα γινόμασταν ζώα. Χρειάζονται τα ιδανικά της αγάπης, της αλληλεγγύης. Αυτά είναι που έχουν εκλείψει»…
Σοφά λόγια από έναν σοφό άνθρωπο!


http://www.aixmi.gr