Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η Ε.Ε. ζητά πίσω 180εκ. ευρώ για την αγροτική πολιτική



comission
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης λογαριασμών, την ανάκτηση κονδυλίων της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν αχρεωστήτως από τα κράτη-μέλη σε γεωργικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, επειδή ορισμένα από τα ποσά αυτά έχουν ήδη ανακτηθεί από τα κράτη- μέλη, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις της σημερινής απόφασης θα είναι περίπου 169 εκατ. ευρώ.
Βάσει της απόφασης, θα ανακτηθούν ποσά από 15 κράτη- μέλη: Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβενία, Φινλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι σημαντικότερες επιμέρους διορθώσεις είναι οι εξής:
- 40,4 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για αδυναμίες στο Σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων– Σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών (ΣΑΑ- ΣΓΠ), τους επιτόπιους ελέγχους και τις πληρωμές και κυρώσεις στη Σκωτία.
- 39,2 εκατ. ευρώ (δημοσιονομικές επιπτώσεις 1: 30,4 εκατ. ευρώ) καταλογίζονται στην Πολωνία για αδυναμίες στο ΣΑΑ- ΣΓΠ, τους διοικητικούς διασταυρούμενους ελέγχους, τις πληρωμές, την εφαρμογή κυρώσεων, τις αναδρομικές ανακτήσεις και τις καθυστερήσεις στους επιτόπιους ελέγχους.
- 18,6 εκατ. ευρώ (δημοσιονομικές επιπτώσεις 2: 16,6 εκατ. ευρώ) καταλογίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για ελλείψεις στη χορήγηση δικαιωμάτων.
- 11,5 εκατ. ευρώ καταλογίζονται στη Δανία για ελλείψεις στο ΣΑΑ και τους επιτόπιους ελέγχους.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ζητείται η επιστροφή ποσού ύψους 5,2 εκατ. ευρώ που αφορά:
- Οπωροκηπευτικά- προτεινόμενη διόρθωση για ελλείψεις στους ελέγχους των μητρώων που τηρούν οι οργανώσεις παραγωγών, καθώς και στους διοικητικούς και λογιστικούς ελέγχους των παραγωγών και των οργανώσεων παραγωγών, για μη εγκεκριμένες πληρωμές τοις μετρητοίς, για μη επαλήθευση των ελέγχων συμφωνίας και των ελέγχων αποθεμάτων.
- Πρόγραμμα POSEI (προγράμματα ειδικών μέτρων για τις άκρως απόκεντρες περιοχές) – προτεινόμενη διόρθωση λόγω ανεπάρκειας του συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών (ΣΓΠ) για την ελαιοκαλλιέργεια.



Αποκάλυψη της Ζ. Γεωργαντά για την ανακρίτρια της ΕΛΣΤΑΤ

Αποκάλυψη της Ζ. Γεωργαντά για την ανακρίτρια της ΕΛΣΤΑΤ
Πλήθος ερωτηματικών εγείρουν οι ισχυρισμοί του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ
Δεν έχουν τέλος οι «βόμβες» που σκάνε σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ από την πλευρά της Δικαιοσύνης.
Μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr, ότι η Ειδική Ανακρίτρια που είχε αναλάβει την κύρια ανάκριση απάλλαξε τους κατηγορουμένους που διώκονται για κακουργήματα καθώς έκρινε «μη αξιόποινες τις πράξεις» τους και ενώ μάλιστα δεν τους είχε καν καλέσει σε απολογία, αρκούμενη σε μαρτυρίες των τότε «προϊσταμένων» τους, το πρώην μέλος του Δ.Σ. της Αρχής έρχεται να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.
Ειδικότερα, η κ. Ζωή Γεωργαντά μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή ισχυρίστηκε πως η Ανακρίτρια δεν την κάλεσε καν στο χώρο της υπηρεσίας της, αλλά συναντήθηκαν σε χώρο εκτός γραφείου, σαν να επρόκειτο για συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου.
Είναι αν μη τι άλλο άξιο απορίας το πώς μία τόσο σπουδαία υπόθεση χειρίζεται από τους δικαστικούς λειτουργούς.
Φυσικά οι ισχυρισμοί της κ. Γεωργαντά θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να απαντηθούν.
Τόσο από την ίδια την Ανακρίτρια, η οποία, σε περίπτωση που η κ. Γεωργαντά ψεύδεται, οφείλει να αποδείξει την αλήθεια, προσκομίζοντας τα αποδεικτικά στοιχεία και τα πρακτικά της κλήτευσης της μάρτυρος, αλλά και από τους προϊσταμένους της Ειδικής Ανακρίτριας, οι οποίοι οφείλουν να προστατεύσουν την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, διαλύοντας τις σκιές που δημιουργούνται.


Read more: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/335425/apokalypsi-tis-z-georganta-gia-tin-anakritria-tis-elstat#ixzz2bqO5XjTx

Αρχειοθήκη ιστολογίου