Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ



από τον Constantinos Antonakis
   Το Χαρακτηριστικο Γνωρισμα των καιρων μαs δεν ειναι η διαταραξη τηs Νομιμοτηταs... Στην ιστορικη διαδρομη εμφανιζονται εξαρσειs των ρυθμων παραβατικοτηταs...
   Αντιθετα ειναι κατι χειροτερο αυτο που τωρα συμβαινει... Προκειται για μια εντονη και γενικευμενη Απαξιωση του Δικαιου... Σ αυτην την ταση Απαξιωσεωs τεινουν να μετασχουν οι περισσοτεροι, περιπου ολοι...
   Η Περιφρονηση των Νομων μα και του ιδιου του Συνταγματοs θεωρουνται πραγματα δευτερευουσηs το πολυ σημασιαs... Η Καταλυση τηs Συνταγματικηs Νομιμοτητα με την εγκατασταση στην Εξουσια του Σφετεριστη Παπαδημου αντιθετα με οτι οριζεται απο τον Καταστατικο Χαρτη τηs Χωραs στα Αρθρα 38 παρ. 2 και 37 παρ. 2 του Συντ., θεωρειται κατα την κρατουσα αποψη γραφειοκρατικο ζητημα χωριs ουσιαστικο ενδιαφερον...
   Αλλου ειναι για τουs πολλουs το σπουδαιο. Να μαs βγαλει ο Παπαδημοs απο το ''Λουκι''... Να πανε ολα καλα και να ξαναγυρισουμε στα ''ωραια'' μαs... Με τα ''Μαγικα'' του Χρυσοδακτυλου Λουκα ασφαλωs! Δηλαδη οπωs λεγανε και στην ''Παραγκα''... ''Ο Ολυμπιακοs και το Αιγαλεω να ''κερδανε'' να ουμε και οι αλλοι να πανε να ...''
   Η Ανομια ωs δευτερη φυση, ισχυροτερα τηs πρωτηs, αυτηs των καιρων τηs Ηθικηs που ''κοιμαται'' στο συλλογικο DNA μαs... Η Αποδοχη τηs Ανομιαs ωs αυτονοητοs οροs υπαρξεωs...
  Με Ανομο τροπο ''παραγεται'' η κοινωνικη πραγματικοτητα... Με Ανομεs διαδικασιεs ανεβοκατεβαινουν οι ελληνικεs κυβερνησειs...
   Και οταν Φωναζουμε εναντια στο Θανατηφορο Αδικο... Και τωρα που Κραυγαζουμε καταγγελλονταs το Πραξικοπημα του Παπαδημου... Μαs απαντουν οτι ειμαστε Υπερβολικοι... Τυπολατρεs... Γραφειοκρατεs...
  Οι Αισθησειs οδηγουνται απο τιs Αξιεs καθενοs...
  Εμειs θα συνεχισουμε να υποφερουμε την Οδυνη τηs Αντικειμενικηs Ορασεωs...
  Θα αρνηθουμε το Ναρκωτικο τηs Ενσωματωσεωs... Θα λεμε ΟΧΙ στην Ενσωματωση στην Ανομια!
                                      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

7.000 αστυνομικοί για τη 17η Νοεμβρίου από αύριο στο "πόδι"- Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.



Σε συναγερμό θα βρίσκεται από αύριο η ΕΛ.ΑΣ., με το σύνολό της δύναμής της να τίθεται σε γενική επιφυλακή την Πέμπτη, ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου.
Για την καθιερωμένη πορεία την ημέρα αυτή εκφράζονται φόβοι για σοβαρά επεισόδια. Οι ανώτατοι αξιωματικοί της Κατεχάκη εκτιμούν ότι θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο με αυτά που έγιναν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Οι αστυνομικοί που θα είναι αυστηρά επιφορτισμένοι με τα μέτρα τάξης – πέραν της γενικής επιφυλακής των 52.000 ενστόλων – θα αριθμούνται σε τουλάχιστον 7.000.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από νομούς της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας θα μεταβούν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τουλάχιστον 20 διμοιρίες ΜΑΤ θα ενισχύσουν το ένστολο προσωπικό της Αττικής και θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ακόμα και στις λεγόμενες «εύφλεκτες» ζώνες του κέντρου, εκεί δηλαδή όπου οι επιθέσεις κουκουλοφόρων είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.


tromaktiko

ΑΟΖ Ελλάδας: Γιατί δεν μας αφήνουν να γίνουμε... πλούσιοι; [BINTEO]



ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ planet-greece

Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Το δικαίωμα μιας χώρας να εκμεταλλεύεται τον θαλάσσιο πλούτο της σε απόσταση διακοσίων ναυτικών μιλίων από τις ακτές της ή από το πιο απομακρυσμένο της νησί. Αμέτρητες μελέτες, ειδικά απ' όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα μας, συγκλίνουν στο γεγονός ότι ζούμε σε μία περιοχή με... χρυσοφόρο υπέδαφος...

Εκατοντάδες δισ. ευρώ, ίσως και τρισ. σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους, περιμένουν στωικά τη στιγμή που οι Έλληνες θα αποφασίσουν να πάρουν την οικονομική τύχη στα χέρια τους. Τι ισχύει, όμως, με τις διεθνής συμβάσεις και ποια τα λάθη που έχουμε κάνει; Υπάρχει χρόνος; Στο planet-greece σας παρουσιάζουμε μία εξαιρετική έρευνα, επικαλούμενοι στοιχεία από δύο κορυφαίους καθηγητές. Τον Θεόδωρο Καρυώτη - Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ των ΗΠΑ, και τον Νίκο Λυγερό - Σύμβουλο Γεωστρατηγικής, ο οποίος είναι ένας από τους ανθρώπους με τον υψηλότερο δείκτη ευφυίας στην Ευρώπη!

Η διεθνής σύμβαση, που ισχύει από το 1982 και δίνει τη δυνατότητα, για παράδειγμα, στην Κούβα να διενεργεί ελέγχους για πετρέλαιο, σε απόσταση αναπνοής από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, και πρόσφατα στην Κύπρο να ψάχνει για μαύρο χρυσό και φυσικό αέριο στον πλούσιο από κοιτάσματα βυθό της Ανατολικής Μεσογείου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της Τουρκίας.

Γιατί όμως εδώ και τριάντα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να προκηρύξει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ασκώντας τα κατοχυρωμένα διεθνώς κυριαρχικά της δικαιώματα;


Συνωμοσία, προδοσία, αφέλεια, ατολμία, φόβος... ασχετοσύνη; Είναι μόνο μερικές από τις απαντήσεις υπό τη μορφή ερωτημάτων που έδωσαν οι δύο καταξιωμένοι καθηγητές κατά τη διάρκεια ημερίδας που οργάνωσε ο αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, για τη δυνατότητα που έχει ακόμη και σήμερα η Ελλάδα να αναπτύξει Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη από το Καστελλόριζο και την Στρογγύλη, η οποία θα ενωθει με την Κυπριακή ΑΟΖ, δημιουργώντας έναν ενιαίο θαλάσσιο χώρο, κορυφαίας οικονομικής και γεωστρατηγικής σπουδαιότητας.

Ποιοι, όμως βγαίνουν πραγματικά οφελημένοι από αυτή την κατάσταση; "Οι Τούρκοι είναι αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους" απαντάει ο κύριος Καρυώτης.

Αν μάλιστα, η Ελλάδα, ασκήσει το δικαίωμα της και στα νησιά του Αιγαίου, εκτιμάται πως θα υπερκεράσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο και τη διένεξη για την υφαλοκρηπίδα.

Πρόσφατη συμφωνία για ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας με βάση την θεωρία της "μέσης γραμμής" μπλοκαρίστηκε από το Αλβανικό Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Μια ελληνική ΑΟΖ θα ωφελήσει τα μέγιστα και την ελληνική αλιεία που σήμερα έχει χάσει την πρόσβαση σε παραδοσιακές αλιευτικές περιοχές καθώς έχουν χαρακτηριστεί ως αποκλειστικές οικονομικές ζωνες άλλων χωρών.

Το πόσο σημαντικές είναι οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες διεθνώς καταδεικνύεται από το γεγονός ότι η Γαλλία έχει ανακηρύξει ΑΟΖ στο μικροσκοπικό κορραλιογενές νησάκι Ευρώπα, στον Ινδικό Ωκεανό, στο οποίο στέλνει μάλιστα και στρατιώτες, με διπλό σκοπό, να το φρουρούν και να εμφανίζεται ως κατοικημένο.

 Ο Καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης υπογράμμισε πως «Η πρόσφατη απόφαση της μεγαλονήσου να οριοθετήσει την ΑΟΖ με το Ισραήλ δεν αφήνει πλέον καμία δικαιολογία στην Ελλάδα να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της». Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι «Κλειδί σ' αυτή την οριοθέτηση είναι το Καστελλόριζο, νησί το οποίο κατοικείται και, κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και διαθέτει ΑΟΖ και ότι είναι νησί της Ε.Ε».

Ο Νίκος Λυγερός σημείωσε πως «η ΑΟΖ ως στρατηγική κίνηση προσφέρει μια διέξοδο για την Ελλάδα και μάλιστα της δίνει την δυνατότητα να βρει μια οικονομική και πρακτική λύση μέσω των διακρατικών συμφωνιών. Τέλος, αυτή η υπερκομματική διαδικασία εξαρτάται μόνο από εμάς και η ήρθε η ώρα η Ελλάδα να διεκδικήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας».

Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα ημερίδα με τις ομιλίες των κ.κ. Καρυώτη και Λυγερού και μάθετε όλη την αλήθεια που σας κρύβουν:


Αρχειοθήκη ιστολογίου