Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Φοβάται "έκρηξη" ο Καραμανλής



Πολιτική
Φοβάται έκρηξη ο Καραμανλής
Φοβάται "έκρηξη" ο Καραμανλής
Στις συζητήσεις του Κώστα Καραμανλή με τους στενούς συνεργάτες και φίλους του, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αυτό τον καιρό η εκδήλωση της ανησυχίας του για την πορεία των οικονομικών και κοινωνικών πραγμάτων μέσα στο 2013.
Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά, σύμφωνα με την εφημερίδα 6 μέρες, ότι έχει χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος για γρήγορες κινήσεις και πρωτοβουλίες στην τριετία και τώρα φοβάται κοινωνικές εκρήξεις, αλλά και το πολιτικό χάος στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης.
Παραδέχεται, επίσης, ότι οι αντοχές της τρικομματικής μειώνονται διαρκώς και υποστηρίζει ότι λιγοστεύει ο χρόνος για αλλαγή κλίματος.
Προβλέπει εκλογές; «Ουδείς απολύτως τις επιθυμεί» είναι η απάντησή του, ενώ σε όποιον τον ρωτά αν θα επανέλθει στο προσκήνιο, απαντά «ούτε με σφαίρες».
Για το αν θα είναι υποψήφιος ξανά, λέει ότι θα εξαρτηθεί από το αν θα είναι εκ των πραγμάτων "χρήσιμος" στην πολιτική σκηνή.
Για τον Αντώνη Σαμαρά δηλώνει ότι δεν έχει κακές σχέσεις, αλλά μόνο... μη σχέσεις. Υποστηρίζει, δηλαδή, ότι ο διάδοχός του δεν έχει έως σήμερα ζητήσει τη γνώμη του για κάτι μετά το 2009, ούτε και θέλησε να υπερασπιστεί πολιτικές της πενταετίας 2004-2009.
Οταν ερωτάται για τα σενάρια περί της απόπειρας δολοφονίας του, απαντά «μάλλον όχι, φαίνεται πολύ τραβηγμένο». Ομως, «σε τέτοιες υποθέσεις ποτέ δεν ξέρεις» λέει στενός συνεργάτης του.
Οσον αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν τον... ξεχνά. Αυτό, διότι τον Μάρτιο του 2009 τον ενημέρωσε πλήρως για την κατάσταση της οικονομίας κι εκείνος απάντησε με τη λογική «λεφτά υπάρχουν» και επειδή μετεκλογικά σκέφτηκε να τον μπλέξει σε «εξεταστικές».

Πηγή: 6 μέρες

Αρχειοθήκη ιστολογίου