Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Βόμβα Φλωρίδη: Ο Γιώργος ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται

 

Τρίτη, 17 Μάιος 2011
Βόμβα Φλωρίδη: Ο Γιώργος ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται
Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων τάχθηκε ο Γιώργος Φλωρίδης, ρίχνοντας «βόμβα» στις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αρκετοί πιστεύουν ότι πίσω από αυτή την πρόταση κρύβεται ο Κώστας Σημίτης.

«Μία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, θέλει πολιτική στήριξη», τόνισε, αλλά όπως είπε, μέχρι στιγμής η εθνική συνεννόηση δε διαφαίνεται. Σημείωσε επίσης ότι «αν κάναμε πολιτική συμφωνία, θα ηρεμούσαμε και την κοινωνία, η οποία είναι στη μέση αντιπαράθεσης. Όλοι είναι εναντίον όλων».

Ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι»  του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική συνευθύνη και επέκρινε αμφότερα τα κόμματα εξουσίας που αντί να συζητήσουν προτιμούν να αντιδικούν και να επιρρίπτουν ευθύνες το ένα στο άλλο.

Ο κ. Φλωρίδης μάλιστα, έκανε βαρύτατο υπαινιγμό εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας για «ακρασία», που σημαίνει ότι κάποιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αλλά φοβάται να το κάνει.

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι η μάχη πρέπει να δίνεται συντεταγμένα και όχι μεμψιμοιρώντας και υπογράμμισε πως όλοι όσοι μετέχουν στην κυβέρνηση είναι αναγκαίο να πιστεύουν στην πολιτική της και να συμμετέχουν στην υλοποίησή της.

Σημείωσε ότι αυτός που αποφασίζει είναι ο Πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να λειτουργήσει η κυβέρνηση όπως ο ίδιος πιστεύει ότι πρέπει να λειτουργεί.

«Δεν θα ανατρέψω εγώ την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι τέτοιου είδους αλλαγές γίνονται μόνο με εκλογές.
 
 
Πηγή:  Newpost.gr

Έστειλαν «συστημένο» πίσω στην Αθήνα τον Παπακωνσταντίνου

 

Τρίτη, 17 Μάιος 2011
Έστειλαν «συστημένο» πίσω στην Αθήνα τον Παπακωνσταντίνου
Στην Αθήνα επέστρεψαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και η τρόικα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα που πρέπει να αποφασίσει πρώτα η Ελλάδα και στη συνέχεια να συζητήσουν εκ νέου στις Βρυξέλλες την παράταση της βοήθειας πρός τη χώρα μας. Ήδη ο κ. Παπακωνσταντίνου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις, που όπως φαίνεται αποτέλεσαν το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup.



Οι Ευρωπαίοι εταίροι μέσα σε βαρύ κλίμα για την ελληνική πλευρά, απαίτησαν να υπάρξει συμφωνία «πακέτο» στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής όχι μόνο για το 2011 αλλά και τα επόμενα χρόνια (ως το 2015) τις διαρθρωτικές αλλαγές που δεν υλοποιήθηκαν και να διασφαλισθεί η υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προκειμένου να εγκρίνουν την καταβολή της 5ης δόσης (12 δισ. ευρώ) της βοήθειας.

Στις Βρυξέλλες διευκρινίστηκε ότι η συμφωνία επί των μέτρων οικονομικής πολιτικής, για την οποία μάλιστα απαιτούν και τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί προυπόθεση προκειμένου να συζητήσουν την όποια πρόσθετη βοήθεια πρός την Ελλάδα για το 2012 και 2013.

Σήμερα, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών των «27» Ecofin, αλλά η τρόικα κι ο υπουργός Οικονομικών επιστρέφουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύθηκε για την επιτάχυνση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων μέσω της πώλησης συμμετοχών του δημοσίου σε εισηγμένες επιχειρήσεις.

Το πιο δύσκολο όμως ζήτημα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι να αποσαφηνίσει τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων του δημοσίου, αλλά και τις περικοπές δαπανών του στενού δημόσιου τομέα (των υπουργείων) που κινούνται στα ίδια επίπεδα του 2010.

Σύμφωνα με τον υπουργό «οι συζητήσεις με την τρόικα δεν θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, αλλά θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, διότι θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία σε όλα τα θέματα».



Πηγή: tovima.gr και Newpost.gr
 

Εθελούσια έξοδο για αποχώρηση υπαλλήλων απ’ το δημόσιο

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

 

Εθελούσια έξοδο για την αποχώρηση υπαλλήλων του δημοσίου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Μιλώντας απ’ το βήμα του συνεδρίου του Economist ο Γιώργος Παπανδρέου εκτίμησε ότι οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο θα μειωθούν κατά 150.000 τόσο απ’ τις συνταξιοδοτήσεις όσο και από υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο.

Το γεγονός επιβεβαιώνει τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση να μειώσει τον δημόσιο τομέα, την ώρα που θέτει υπό αξιολόγηση 40.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Εθνική συνεννόηση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για «εθνική συνεννόηση» τόσο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων όσο και μεταξύ επιχειρηματιών και ιδιωτών, τονίζοντας την αναγκαιότητα της εποχής. «Απαιτείται σοβαρότητα, επιμονή και αφοσίωση απ’ όλους», είπε.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο κ.Παπανδρέου να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς τις επόμενες μέρες για να αναζητήσουν συναίνεση και συνεννόηση.

Οι στόχοι
Στην ομιλία του σήμερα, ο κ.Παπανδρέου διέψευσε τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους και τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των αποκρατικοποιήσεων ως «μοχλού ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός επίσης τόνισε ότι θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για να πετύχει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 5% από το 2014 μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε ότι θα εφαρμοστούν όσα μέτρα είναι αναγκαία το 2011 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος, το οποίο προσδιόρισε ως κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2014 και κάτω από το 1% το 2015.
 
 
Πηγή: Isotimia.gr

Η Αυστρία απορρίπτει τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη


Κατά μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τάχτηκε επανειλημμένα ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, κατά την αποψινή ολομέλεια της αυστριακής Βουλής στη Βιέννη, καθώς, όπως τόνισε, κάτι τέτοιο θα σήμαινε πρόσκληση στην κερδοσκοπία, ενώ ο ίδιος απέκλεισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που ζητά το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης, ως προς τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Όπως διευκρίνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε αρνητικές συνέπειες, καθώς «τα υπάρχοντα χρέη θα έπρεπε να πληρωθούν σε Ευρώ, το νέο νόμισμα θα υφίστατο μεγάλη υποτίμηση, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος της, οι πολίτες θα έσπευδαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, κάτι που θα προκαλούσε την κατάρρευση των πιστωτικών ιδρυμάτων, με συνέπειες για τους πιστωτές στην Ευρωπαϊκή Ενωση».
Απαντώντας στον αρχηγό του Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος και προκάλεσε την αποψινή συζήτηση στη Βουλή για τη «συμμετοχή της Αυστρίας στα πακέτα στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών», ο καγκελάριος υπογράμμισε τη σημασία του Ευρώ, σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης θα είχε σαν αποτέλεσμα την ύφεση της αυστριακής Οικονομίας κατά 5%, προσθέτοντας ότι το Ευρώ έχει συμβάλει θετικά και στην τόνωση του τομέα των αυστριακών εξαγωγών.
Ο κ. Φάιμαν ανέφερε πως για την Ελλάδα η Αυστρία έχει διαθέσει μέχρι στιγμής 1,22 δισεκατομμύρια Ευρώ, το δε όριο για τα αυστριακά δάνεια προς αυτή τη χώρα ανέρχεται στα 2,29 δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ η συνολική αυστριακή συμμετοχή στο Μηχανισμό Στήριξης, υπό μορφή εγγυήσεων, μπορεί να φτάσει μέχρι 12,24 δισεκατομμύρια Ευρώ.
Σε σχέση με την κριτική από την πλευρά της αυστριακής Ακροδεξιάς, για δήθεν μετατροπή της ΕΕ σε «ένωση μεταφοράς πόρων» στις πιο αδύναμες χώρες, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε πως πρόκειται για δάνεια που δίνονται υπό συγκεκριμένους όρους και μετά από αυστηρό έλεγχο και πως «όποιος δεν τηρεί τους όρους, δεν θα λάβει την επόμενη δόση».
Νωρίτερα ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων (του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης) είχε ζητήσει να εξέλθουν το ταχύτερο δυνατό από τη Νομισματική Ένωση «και προς το δικό τους όφελος και προς όφελος όλων των εταίρων τους», οι χώρες που, όπως ο ίδιος διατεινόταν, εξαιτίας των οικονομικών δομών τους και της ανταγωνιστικότητάς τους δεν είναι σε θέση να επιβιώσουν σε μια Ένωση με «σκληρό νόμισμα», χωρίς τη μεταφορά κεφαλαίων από άλλες χώρες.
Σύμφωνα με τον Χαίντς-Κρίστιαν Στράχε, τα υπέρογκα ποσά στα οποία συνίσταται η οικονομική βοήθεια έχουν δοθεί ουσιαστικά για τις μεγάλες τράπεζες και τους κερδοσκόπους και όχι για τον ελληνικό, ιρλανδικό και πορτογαλικό λαό, ενώ ο ίδιος ζητώντας να δοθεί τέλος στην «καταλήστευση» των Αυστριακών, κατηγόρησε τον καγκελάριο Φάιμαν για δήθεν μη τήρηση της προεκλογικής του δέσμευσης περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που χρειαστεί τροποποίηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θα πρέπει να τα ξεπουλήσουμε όλα και όχι μόνο 50 δις !!!!

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

 

Και κάτι που πέρασε στα ψιλά...
Δείτε στο βίντεο που ανεβάσαμε χθες  τι είπε επι λέξει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ


Το κομμάτι της αποκρατικοποίησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πιστεύεται ότι το αναμενόμενο, από την Ελληνική κυβέρνηση ποσό, πρέπει να διορθωθεί προς τα πάνω !!!!
Πόσο πιο πάνω δηλαδή κ. Γιούνκερ;;
Που να φτάσει δηλαδή;
Μήπως στα 270 δις ευρώ όπως είχε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο, τον Σεπ. του 2010, ο πρωθυπουργός και το ΔΝΤ;
Εμείς πάντως σας είχαμε ενημερώσει για το θέμα και για την μεθόδευση του ξεπουλήματος με σχετικό άρθρο μας .
Πηγή:  Exomatiakaivlepo.blogspot.com

1 χρόνο τους πήρε να καταλάβουν στο Πα.Σο.Κ. ότι με το μνημόνιο παρέδωσαν τη Χώρα σε τρίτους;

Τρίτη, Μάϊος 17, 2011

 Επιμήκυνση, νέο Μνημόνιο, Χρεοκοπία, Ανδιάρθρωση... και όλα αυτά μέσω... Λονδίνου
Δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο αναζητά η ελληνική κυβέρνηση για να επαναδιατυπώσει τα νομικά κείμενα του Μνημονίου που υπoγράφηκε πέρσι στις 8/5/2010. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για την αναδιατύπωση των διατάξεων της δανειακής σύμβασης, που υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα, μετά τις αποφάσεις των δύο Συνόδων Κορυφής τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τις οποίες επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου από την 'τρόικα' μέχρι το 2023 και το επιτόκιο μειώνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από 5,2% αρχικά στο 4,2%.
Η όλη διαδικασία κινείται από...
το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο θα διερευνήσει ποιες νομικές εταιρίες μπορούν να παράσχουν υπηρεσίες στο Δημόσιο «κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση του από 3/5/2010 μνημονίου συνεργασίας, καθώς και για την ενδεχόμενη διαπραγμάτευση, νομική επεξεργασία και κατάρτιση τροποποιητικής ή συμπληρωματικής σύμβασης της από 8/5/2010 δανειακής σύμβασης».
Η εμπειρία της νομικής εταιρίας, με έδρα το Λονδίνο, πρέπει να αφορά στο αγγλικό και ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ειδική αναφορά γίνεται στη δικηγορική εταιρία «Allen and Overy», ως μία από τις πιθανότερες αναδόχους του έργου, με δεδομένο ότι διαθέτει την ανάλογη εμπειρία και είναι μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες στη Βρετανία (με βάση τα στοιχεία για την περίοδο 2009-2010) αλλά και μία από τις έξι μεγαλύτερες σε διεθνές επίπεδο.
Από την εταιρία που θα αναλάβει το έργο, θα εξεταστούν οι όροι που θα περιέχουν οι νέες δανειακές συμβάσεις οι οποίες θα υπογραφούν από την Ελλάδα για την επιμήκυνση του δανείου των 80 δισ. ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου. Για την επιμήκυνση αυτή, υπάρχει ήδη η πρώτη απόφαση και το οριστικό «οκ» θα δοθεί στη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.
Το μεσημέρι στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διέψευσε ότι η συγκεκριμένη αναζήτηση νομικού συμβούλου αφορά στην σύνταξη ενός νέου Μνημονίου, του λεγόμενου ‘Μνημόνιο-2’.
«Να μην προτρέχουμε. Δεν υπάρχει ‘Μνημόνιο-2’ και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει κάποιος που να το επεξεργάζεται νομικά», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής
 

Υπό αξιολόγηση 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι

 
Περισσότεροι από 40.000 υπάλληλοι, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που εργάζονται σήμερα σε ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ και Ανώνυμες Εταιρίες του δημοσίου, αναμένεται να περάσουν από αξιολόγηση, μετά από ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση των φορέων που απασχολούνται, σύμφωνα με πληροφορίες και με δεδομένη τη χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών, για την ανάγκη αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Με αφορμή όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να απαιτεί την απόλυση του 1/3 των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του δημοσίου, ήδη έχουν αναπτυχθεί σενάρια για το ποιοι «κινδυνεύουν να βρεθούν στο ταμείο ανεργίας», δημιουργώντας πανικό σε μερίδα εργαζομένων, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο, που να επιβεβαιώνει αυτούς τους φόβους.

Πάντως, ο Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι υπέρ ούτε των τυφλών μετατάξεων, ούτε των τυφλών απολύσεων, γι’ αυτό πρέπει να περάσουμε σε ένα σύστημα αξιολόγησης και το μόνο που μπορεί να αναλάβει το βάρος αυτής της ευθύνης, ώστε να υπάρχουν τα εχέγγυα αντικειμενικότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας είναι το ΑΣΕΠ».

Σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι έρχεται νέο, μεγάλο αυτή τη φορά, κύμα μετατάξεων από ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του δημοσίου, όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγχώνευσης και κατάργησης οργανισμών που ελέγχονται από το δημόσιο, καθώς το 2011 θα πραγματοποιηθούν μόνο 4.000 μετατάξεις από ΟΣΕ και ΟΑΣΑ, καλύπτοντας μέρος του ορίου των 10.600 προσλήψεων για φέτος. Σημειώνεται ότι έως στιγμής έχουν γίνει και 1.100 προσλήψεις, ενώ ήδη ο υπουργός Εσωτερικών έχει ανακοινώσει την περικοπή των συμβασιούχων κατά 50%.

Σημειώνεται, δε, ότι το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου που απασχολούνται σε φορείς και ΑΕ του κράτους, καθώς και υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ, που θα τεθούν σε καθεστώς συγχώνευσης ή κατάργησης, εκτιμάται σε περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους. Έτσι, το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών αυτών, μετά τη διαδικασία κατάργησης ή συγχώνευσης, θα ζητήσει τη μετάταξή του στον στενό δημόσιο τομέα.

Εδώ, ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό δεδομένο, που διαφοροποιεί σε σχέση με το παρελθόν τις μετατάξεις, καθώς -σύμφωνα και με το μνημόνιο- μετάταξη θεωρείται απόλυση και επαναπρόσληψη. Κάτι που σημαίνει ότι αν ισχύει ο αριθμός για 40.000 μετατάξεις, σε συνδυασμό με το μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα, το 2012 δεν θα υπάρχει ικανός αριθμός κενών θέσεων για να υποδεχθεί το πλεονάζον προσωπικό των δημόσιων οργανισμών. Και αυτό διότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, όταν πραγματοποιηθεί η συγχώνευση ή κατάργηση των δημόσιων οργανισμών, αυτομάτως θα καταργηθούν περίπου το 1/3 των οργανικών θέσεων αορίστου χρόνου, δηλαδή περίπου 40.000 θέσεις.

Τέλος, αναμένεται εντός του Ιουνίου να περάσουν από τη Βουλή οι διατάξεις που θα εντάσσουν τις μετατάξεις στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η ανεξάρτητη αρχή θα εξετάζει τον υπηρεσιακό φάκελο του υπό μετάταξη υπαλλήλου, την αποδοτικότητά του, τις πειθαρχικές ποινές που ενδεχομένως έχουν επιβληθεί, ενώ ακόμη παραμένει άγνωστο αν θα υπάρχει και συνέντευξη, καθώς αυτή θα προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.




Πηγή:  Newsbeast.gr

ΗΤΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011


 Άνθρωποι που ξεκινούν με ηττοπάθεια και εκ των προτέρων διάθεση υποταγής στις απαιτήσεις κάθε ξένης χώρας ή κάθε διεθνούς οργανισμού.

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

Η ορολογία δεν είναι δική μου. Την δανείζομαι από τον εξαίρετο Κύπριο δημοσιογράφο Λάζαρο Μαύρο, τον οποίο διαβάζω κάθε μέρα μέσω διαδικτύου στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Λευκωσίας ( www.simerini.com). Τους βλέπουμε καθημερινά στη ελληνική κοινωνία. Πολιτικοί, αρθρογράφοι, πανεπιστημιακοί που μας καλούν να τα παραχωρήσουμε όλα, να χάσουμε κάθε αίσθηση αξιοπρέπειας, να ασεβήσουμε απέναντι στο παρελθόν και στο μέλλον του Έθνους μας. Άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον Ελληνισμό και στην ιστορία του, που θα προτιμούσαν να μην είναι ανεξάρτητη η Ελλάδα, αλλά να είναι πολιτικά και στρατιωτικά υποτελής σε ξένες δυνάμεις.

Δεν είναι πολλά τα ηττημένα μυαλά στην πατρίδα μας. Αλλά έχουν τον τρόπο να θορυβούν και να προβάλλονται από τα ΜΜΕ. Ξεκινούν με το δεδομένο ότι κάθε μάχη, κάθε διαπραγμάτευση, είναι χαμένη και ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε μοιρολατρικά τις εθνικές υποχωρήσεις. Προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία μας για να μην διδάσκονται ατ ελληνόπουλα τον ηρωισμό, την αυτοθυσία, την αγωνιστικότητα. Χλευάζουν όποιον ζητεί να διεκδικήσουμε τα εθνικά συμφέροντα και προβάλλουν χίλια δυο φανταστικά εμπόδια για να μην προστατεύσουμε τα εθνικά δίκαια.


Τα ηττημένα μυαλά μάς οδήγησαν σε μία κακίστη συμφωνία με τους δανειστές μας, την περίφημη τρόικα. Η Ελλάς δεν διαπραγματεύθηκε ουσιαστικά το Μνημόνιο. Παρεδόθη άνευ όρων –αλλά μετά πολλών φόρων. Αντιθέτως στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία δεν επικράτησαν τα ηττημένα μυαλά, αλλά οι μαχητικές διάνοιες και τα αισθήματα εθνικής αξιοπρέπειας. Ἐτσι, λοιπόν, η Ιρλανδία κατόρθωσε:

Να διατηρήσει χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Να αυξήσει το ελάχιστο ωρομίσθιο, επαναφέροντάς το στην εποχή προ του Μνημονίου.

Να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους χαμηλόμισθους.

Το 2011 η ανάπτυξη θα επιστρέψει για την ιρλανδική οικονομία μετά από τρία χρόνια ύφεσης.

Από την πλευρά της η Πορτογαλία διαπραγματεύθηκε με πυγή και με το κεφάλι ψηλά και επέτυχε:

Να μην καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός

Και να μην μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις κάτω των 1500 ΕΥΡΩ.

Είδαμε μάλιστα στην τηλεόραση τον Σοσιαλιστή υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Σόκρατες να ειρωνεύεται την Ελλάδα για τα ηττημένα μυαλά της, λέγοντας ότι η χώρα του κατόρθωσε να περισώσει πολύ περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα απ’ όσα οι Έλληνες.

Τα ηττημένα μυαλά αρθρογραφούν τον τελευταίο καιρό επιμόνως κατά της ανακηρύξεως της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Τη στιγμή που ακόμη και ξένες χώρες, όπως το Ισραήλ. αναγνωρίζουν ότι η ελληνική ΑΟΖ υπολογίζεται με βάση το Καστελλόριζο και εφάπτεται της Κυπριακής αντίστοιχης, το ελληνικό ΥΠΕΞ φοβάται μην κακοκαρδίσει την Άγκυρα. Για πρώτη φορά στη νεώτερη πολιτική ιστορία μας βλέπουμε ανοικτή επιστολή –διαμαρτυρία των διπλωματικών υπαλλήλων κατά των προϊσταμένων τους για τις ολιγωρίες στα εθνικά θέματα. Στη θαρραλέα επιστολή των επαγγελματιών διπλωματών, που έχουν τη γνώση, την εμπειρία και την αποστολή να στηρίζουν διεθνώς τις ελληνικές θέσεις, διαβάζουμε καταγγελίες για σκόπιμες υποχωρήσεις με πρόσχημα την οικονομική κρίση και το μνημόνιο. Και διερωτώμεθα: Μήπως τελικά το Μνημόνιο λειτουργεί ως βολικό πρόσχημα για τα ηττημένα μυαλά ώστε να διευκολύνει τον ενδοτισμό στα εθνικά μέτωπα;

Τα ηττημένα μυαλά κήρυτταν το 2002-2004 ότι πρέπει αμέσως οι Ελληνοκύπριοι να αποδεχθούν το Σχέδιο Ανάν διότι είναι η τελευταία ευκαιρία της Κύπρου. Απειλούσαν μάλιστα ότι σε περίπτωση απόρριψης θα θυμώσουν οι Ευρωπαίοι κατά της Κύπρου και ότι θα συμβούν διάφορα φοβερά. Τελικά με τη βοήθεια του Θεού, την παλληκαριά του Τάσσου Παπαδόπουλου και τη μαχητικότητα του 76% των Ελλήνων της Κύπρου το αντιδημοκρατικό σχέδιο απορρίφθηκε με δημοψήφισμα. Τα ηττημένα μυαλά διαψεύσθηκαν παταγωδώς. Η Κύπρος έγινε πλήρες μέλος της Ε.Ε. και ελέγχει σήμερα με το βέτο της την οποιαδήποτε τουρκική προσπάθεια για ένταξη Έτσι αποφεύχθηκε η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής-κατοχής. Τα ηττημένα μυαλά δεν ζήτησαν συγγνώμην για όσα ανακριβή και εκφοβιστικά έλεγαν, αλλά τα γραπτά μένουν.


Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων τα ηττημένα μυαλά καταβάλλουν εδώ και χρόνια εργώδεις προσπάθειες να μας πείσουν ότι η μάχη χάθηκε και ότι πρέπει να κάνουμε «αξιοπρεπή συμβιβασμό». Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν χαμένα εθνικά θέματα, όταν ένας λαός θέλει να επιμείνει και να προστατεύσει την ιστορία του και το μέλλον των παιδιών του. Τα ηττημένα μυαλά ουδέποτε διανοήθηκαν ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Και όμως μέχρι τώρα έχουμε κατορθώσει για πρώτη φορά στα διεθνή χρονικά μία χώρα να εισέρχεται στον ΟΗΕ με όνομα διαφορετικό από αυτό που εκείνη θα ήθελε. ΦΥΡΟΜ και όχι Μακεδονία. Αν επιμέναμε στις δύο θετικές για μας αποφάσεις της Ευρ. Ένωσης, των Βρυξελλών του Δεκεμβρίου 1991 και της Λισσαβόνας του 1992, θα είχαμε ακόμη μεγαλύτερα οφέλη. Αλλά τα ηττημένα μυαλά που εμφιλοχωρούν σε όλους τους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, υπονόμευσαν τις διπλωματικές μας επιτυχίες. Ευτυχώς ο λαός μας πραγματοποίησε τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και το ένα των Αθηνών και εμπόδισε τα ηττημένα μυαλά να τα παραδώσουν όλα. Άλλωστε γιατί να υποχωρήσουμε μπροστά σε μία χώρα, η οποία μπορεί συντόμως να διασπασθεί μεταξύ Αλβανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας;





Πηγή:  ΑΝΤΙΒΑΡΟ  και

«Μα τότε, θα πουλήσουν τελικά και τα νησιά;»

 


 Τvxs, 17.5.11
Στην απαίτηση των υπουργών της Ε.Ε. να αντιμετωπιστεί το ελληνικό χρέος άμεσα και με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και την πώληση νησιών, επικεντρώνεται δημοσίευμα του ολλανδικού Τύπου, και συγκεκριμένα του Maarten van Wijk για την εφημερίδα AD Haagsche Courant.
«Οι σιδηρόδρομοι, τα διόδια, τα ορυχεία, ίσως ακόμα και ολόκληρα νησιά: Η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει άμεσα, απαιτούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.
Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν υποσχεθεί στην Ελλάδα 110 δισεκατομμύρια ευρώ επείγουσα βοήθεια, αλλά ως αντάλλαγμα η κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να προβεί σε σκληρές περικοπές. «Πριν από λίγους μήνες, είχαν υποσχεθεί ότι θα πουλούσαν κρατική ιδιοκτησία αξίας 50 δις», λέει ο καθηγητής Sylvester Eijffinger. «Αλλά τώρα φαίνεται ότι δεν έχουν συγκεντρώσει ούτε το 20%. Αυτό φυσικά δεν είναι σωστό».

Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ολλανδία, είναι ιδιαίτερα θυμωμένες και για αυτό φωνάζουν σήμερα στην Ελλάδα να συμμορφωθεί. Εάν οι Έλληνες δεν βρουν μια καλή δικαιολογία, η Ολλανδία θα σταματήσει να πληρώνει το μερίδιό που της αναλογεί στο πακέτο στήριξης, απείλησε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Jan Kees de Jager.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υποσχέθηκε πως θα υπάρξει πρόοδος: Τώρα, η χώρα του πραγματικά θα βιαστεί, όσον αφορά την πώληση περιουσιακών στοιχείων…
«Η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει λιγότερα χρήματα για τα περιουσιακά της στοιχεία, από όσα περίμενε», λέει ο Eijffinger. «Και τότε θα πρέπει να πουλήσουν περισσότερα».
Σε αυτή την περίπτωση, η πώληση των νησιών θα είναι μια πραγματική ευκαιρία. Η Ελλάδα έχει 6.000 νησιά, από τα οποία μόνο τα 227 κατοικούνται. Στην ιστοσελίδα PrivateIslands.com υπάρχουν ήδη νησιά αξίας 2 έως 15 εκατομμυρίων ευρώ, διαθέσιμα για αγορά.
Συγκριτικά με ένα διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη φαντάζουν φτηνά, γράφει στην ιστοσελίδα, όπου μπορεί κανείς να διαβάσει αυτό που φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες: εμπορευματοποίηση της γης και τέλος στην ηρεμία και τη φύση. «Εδώ μπορεί να αναπτυχθεί ένα πανέμορφο θέρετρο για την ελίτ», ανακοινώνει η ιστοσελίδα για τον Άγιο Ιωάννη. «Αυτή τη στιγμή κατοικείται μόνο από ένα κοπάδι κατσίκες».
Μόνο ο Παρθενώνας μοιάζει ακόμα ιερός. Το ΔΝΤ δήλωσε ότι οι πολιτιστικοί θησαυροί δεν διατίθενται προς πώληση.
Αλλά ακόμα και αν οι Έλληνες έρθουν σήμερα με νέες προτάσεις, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έχουν κάθε λόγο να είναι δύσπιστοι. Ξέρουν ότι δεν αποτελεί επιλογή, να σταματήσουν την παροχή οικονομικής βοήθειας. Μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδας, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρώπη, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.
Ίσως τελικά αποφασιστεί να βοηθήσουν την Ελλάδα, σκέπτεται ο Eiffinger. «Μπορείς να αφήσεις μια μεγάλη επενδυτική τράπεζα να τις αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις».
Η πιθανότητα οι ευρωπαϊκές χώρες να ζητήσουν εγγυήσεις για περαιτέρω δάνεια έκτακτης ανάγκης, μοιάζει απίθανη. Αυτό θα σήμαινε ότι οι αρχηγοί των κρατών έχουν σταματήσει να πιστεύουν πως η Ελλάδα θα μπορούσε κάποτε να εξοφλήσει τα χρέη της. Με αυτόν τον τρόπο, η κρίση στη χώρα μόνο θα χειροτέρευε.
Για αυτό το λόγο, ο Παπανδρέου χαρακτήρισε το περασμένο Σαββατοκύριακο «σχεδόν προσβλητική», ακόμα και την υπόδειξη για τα ενέχυρα: «Τα λόγια μας και οι πράξεις μας πρέπει να είναι το ενέχυρο». Η Ελλάδα όμως έχει ακόμα πολύ δρόμο πριν να γίνει κάτι τέτοιο».

Πολιτική Επιθεώρηση
 
Πηγή: Real-Politics

Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο των λαθρομεταναστών της Αθήνας

Ένα ευρύτερο κύκλωμα δραστηριοποιείται και εκμεταλλεύεται την ανάγκη των μεταναστών για να δημιουργήσει «στρατιά» πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και να πετύχει τους ευρύτερους σχεδιασμούς του στις χώρες εγκατάστασης.

Πίσω από το ζήτημα των μεταναστών κρύβεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα. Γιατί είναι προφανές πως δεν έχει ο κάθε δυστυχισμένος τις 5 με 6 χιλιάδες ευρώ που εκτιμάται ότι κοστίζει η μεταφορά του. Ένα ευρύτερο κύκλωμα δραστηριοποιείται και εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους,
για να δημιουργήσει «στρατιά» πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και να πετύχει τους ευρύτερους σχεδιασμούς του στις χώρες εγκατάστασης.

Στα γκέτο μπορεί κανείς να...
κρύψει φυγόδικους, παράνομα προϊόντα, δραπέτες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους και η «φαντασία» όσων αποτελούν αυτό το πολυδαίδαλο κύκλωμα εκμεταλλευτών και σύγχρονων δούλων.

Η πλειονότητα των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας περνούν όλη την ημέρα στα φανάρια για μεροκάματο ενός ευρώ, διακινούνται με φορτηγά και διαθέτουν κινητά(!), ώστε το κύκλωμα να μπορεί να τους εντοπίσει. Οι διακινητές τους ελέγχουν την παραγωγικότητά τους, με απειλές και ξύλο, σε όσους δεν πιάνουν τους «στόχους»!


Τις τελευταίες εβδομάδες ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Χρ. Παπουτσή και τον Μ. Οθωνα, καθώς η αστυνομία θα κληθεί να αναλάβει ένα σημαντικό τμήμα της επιχείρησης που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για να δώσει ξανά ζωή στο κέντρο.


Ο Γ. Παπανδρέου συνεργάζεται τακτικά και με τον Γ. Ραγκούση, που έχει εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία για τη μετανάστευση, αν και δεν εφαρμόζεται από τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει την ενεργό εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να εντοπιστούν και να απομονωθούν ακραία στοιχεία και από τις δύο πλευρές.


Γιατί οι εικόνες ακροδεξιών να κυνηγούν μετανάστες, αποτελούν ντροπή για μία χώρα-μέλος της ΕΕ και του πολιτισμένου δυτικού κόσμου. Οπως δεν την τιμά βέβαια και η πραγματικότητα της «κατάληψης» του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας με τους κατοίκους του να τελούν υπό διωγμό, στο έλεος των εγκληματιών.


1. ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Τα δίκτυα διακίνησης μεταναστών, με μέλη τους στην Τουρκία, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας πλοιάρια, προσεγγίζουν παράλια της χώρας. Από εκεί οι μετανάστες μεταβαίνουν είτε απευθείας στα δυτικά παράλια, μέσω της Εγνατίας, είτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου παραμένουν λίγες ημέρες σε διάφορα διαμερίσματα και κατόπιν εξαφανίζονται, ενώ στις κατοικίες αυτές καταφθάνουν νέοι μετανάστες.

Πολλοί μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας μετακινούνται μαζικά από τα σύνορα με λεωφορεία και φορτηγά και συγκεντρώνονται κυρίως στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο. Με παρόμοιο τρόπο μετακινούνται προς τα δυτικά παράλια, κατά τις νυχτερινές ώρες, από όπου παραλαμβάνονται από πλοιάρια προκειμένου να μετακινηθούν στην Ιταλία.


Εκτιμάται ότι Σωματεία και Ενώσεις Αλλοδαπών με έδρα τη χώρα μας διαδραματίζουν ρόλο στο σύστημα διακίνησης παρουσιάζοντας στη δράση τους νομιμοφάνεια, υπό το προσωπείο των προεδρείων, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο των διωκτικών αρχών. Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη στοχοποίηση και καταπολέμηση αυτών των κυκλωμάτων, προκειμένου η δράση τους να καταστεί υψηλού ρίσκου. Οσο ο δρόμος για την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας είναι εύκολος, τόσο τα κυκλώματα διακίνησης θα βρίσκουν πελάτες και η χώρα μας θα παραμείνει ελκυστική στις μεταναστευτικές ροές.


2. Ο «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ

Μια σημαντική διάσταση του φαινομένου αποτελεί η μεθόδευση κοινοτήτων μεταναστών να διεισδύσουν με διάφορους τρόπους σε κεντρικές οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με την εθνική μας οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια προεδρεία και ενώσεις μεταναστών ισχυροποιούν τη θέση τους στο κομματικό-πολιτικό σκηνικό της χώρας, υποστηρίζοντας παράγοντες που μπορούν να ασκήσουν επιρροή στον κεντρικό κρατικό μηχανισμό. Είναι πλέον διαπιστωμένη η δημιουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες υποστηρίζονται και από Ελληνες και που απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς, νόμιμους ή μη μετανάστες.


Η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις αυτές δεν προκαλεί κανένα ουσιαστικό όφελος για την εθνική μας οικονομία, καθόσον τα κέρδη εξάγονται στο εξωτερικό. Η ισχύς που αποκτούν σταδιακά τα πρόσωπα που ελέγχουν τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι πολυδιάστατη.


Οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες υποστηρίζουν και ευνοούν την γκετοποίηση περιοχών, δημιουργούν δεσμούς και υποστηρίζονται από κοινότητες μεταναστών με συγκεκριμένο εθνολογικό και θρησκευτικό χαρακτήρα σε βαθμό που μπορούν να τις κινητοποιούν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, προκαλώντας έμμεσα το κοινό αίσθημα γηγενών με φοβικά και κατ' επέκταση ξενοφοβικά-ρατσιστικά σύνδρομα.


Δημιουργείται έτσι μια κίνηση που επιδιώκει να ασκήσει πολιτική πίεση για τη νομιμοποίηση του πληθυσμού των παράνομων μεταναστών που εκπροσωπούν, αποκλείοντας ωστόσο οποιαδήποτε προοπτική ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία.


3.Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ REAL ESTATE

Έλληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες, καθώς και μεσιτικές εταιρείες διαβλέπουν στο κέντρο της Αθήνας μια επενδυτική προοπτική, εξετάζοντας την τωρινή κατάσταση με την υποβάθμιση συγκεκριμένων γεωγραφικών ζωνών, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Προχωρούν, έτσι, στη λεγόμενη μεθοδευμένη απαξίωση με την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και την αυξημένη παραβατικότητα, που προκαλεί φόβο και οδηγεί τους ημεδαπούς κατοίκους στο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.


Αποτέλεσμα είναι να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ή να ενοικιάζονται ως ξενώνες νεόφερτων αλλοδαπών, όπου διαμένουν υπό άθλιες υγειονομικές συνθήκες. Σε ομάδες 10-15 ατόμων έναντι ημερήσιου ποσού από 3 έως 10 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίο ενοίκιο πολλαπλάσιο απ' ό,τι θα πλήρωνε μια μέση οικογένεια.


Η κερδοσκοπία αυτή είναι ανεξέλεγκτη στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα τόσο αλλοδαπούς όσο και γηγενείς που εξαναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις περιοχές αυτές πουλώντας τις κατοικίες τους σε χαμηλές τιμές.


Παράλληλα, από ανοικτές πηγές πληροφόρησης, κυρίως δημοσιογραφικές, αναφέρεται ότι οι περισσότερες τράπεζες έχουν αποκλείσει τη δανειοδότηση για αγορά κατοικίας στις περιοχές αυτές -μέθοδος red lining-, με αποτέλεσμα η αγορά των κατοικιών αυτών να καθίσταται ανέφικτη από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς με μόνιμα εισοδήματα, και με αυτόν τον τρόπο οι μοναδικοί αγοραστές να είναι πλέον είτε μεσιτικές εταιρείες είτε μεγαλοεπιχειρηματίες που διαθέτουν μετρητά.


Σε κυβερνητικό επίπεδο θα πρέπει να προωθηθεί, σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα, η παροχή κινήτρων για τη μετοίκηση ή παραμονή στις περιοχές που πλήττονται από την υποβάθμιση, ιδίως ημεδαπών και αλλοδαπών που διαθέτουν εισοδήματα για αξιοπρεπή διαβίωση, η παρουσία των οποίων θα συντελέσει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της εμπορικής δραστηριότητας.


Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επανεξεταστεί και η υφιστάμενη νομοθεσία σε ό,τι αφορά το καθεστώς ενοικίασης και χρήσης κατοικίας, προκειμένου να επισημανθούν τρωτότητες και αναφυόμενα προβλήματα και να προβλεφθούν αυστηρές κυρώσεις, έως και δήμευση.

γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

από το Έθνος

 
ΠΗΓΗ: ΙΔΕΟΠΗΓΗ

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: "ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΗΠΙΑΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ"

 

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα σε σεμινάριο του think tank Lisbon Council είπε ότι «η Ελλάδα πρέπει ταχύτατα να ιδιωτικοποιήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ, έτσι ώστε το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο δημόσιο χρέος της να... καταστεί βιώσιμο, διότι αυτή τη στιγμή δεν είναι βιώσιμο».
Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι «εάν η Ελλάδα κάνει όλες αυτές τις προσπάθειες, τότε πρέπει να δούμε εάν είναι δυνατόν να κάνουμε μια ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

'ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ' Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Ο Στρος Καν στη Φυλακή», «Κατηγορούμενος Νο 1225782», «Από το φως στο σκοτάδι», «DSK τέλος», «πίσω από τα κάγκελα της φυλακής», είναι μερικοί από τους πρωτοσέλιδους τίτλους του γαλλικού τύπου σήμερα. Σε πολυσέλιδα αφιερώματα οι αρθρογράφοι εξιστορούν την «απίστευτη δραματική πτώση ενός άνδρα που «μέσα σε δύο μέρες κατρακύλησε από...
τις κορυφές του κόσμου στο κελί μιας φυλακής».
Μιλούν επίσης για τις «ανυπόφορες εικόνες» ενός Ντομινίκ Στρος Καν (ή DSK, όπως τον ονομάζουν οι Γάλλοι με τα αρχικά του) με χειροπέδες, ταλαιπωρημένο και αξύριστο, κάτω από τα φλας των φωτογράφων ακόμα και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Εικόνες που σε αυτή τη φάση της προανάκρισης απαγορεύονται στη Γαλλία, θεωρούνται όμως νόμιμες στην Αμερική.
Μιλούν ακόμα και προβληματίζονται για τη στάση που κρατούν έως τώρα γαλλικά μέσα ενημέρωσης σε σχέση με την ιδιωτική ζωή των προσωπικοτήτων και εάν θα πρέπει να αλλάξει.
«Ως τώρα είναι κανόνας στη Γαλλία να σταματούν οι δημοσιογράφοι έξω από το υπνοδωμάτιο των ισχυρών», από εδώ και στο εξής όμως θα έχουμε «το πριν και το μετά την υπόθεσης DSK», αναγνωρίζουν πολλοί αρθρογράφοι.
«Ο σεβασμός του απόρρητου της ιδιωτικής ζωής των προσωπικοτήτων, την οποία προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα, τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση», γράφει η Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν.
Στη Γαλλία προσθέτει, το να θεωρείται ένας άνδρας «γυναικάς» δεν αντιμετωπίζεται ως μειονέκτημα αλλά αντίθετα ως δείγμα «ανδρισμού».
Οι Γάλλοι ζουν το πρώτο sex-scandal αγγλοσαξονικού στύλ, «στην περίπτωση του DSK η omerta (άτυπη συμφωνία σιωπής) έπρεπε να είχε σπάσει, γιατί το τραβούσε πολύ μακριά» γράφει η Ρεπυμπλικέν Λοραίν.
«Ο DSK και οι γυναίκες: ένα κοινό μυστικό» τιτλοφορεί σχετικό άρθρο της η Λιμπερασιόν, εξηγώντας ότι «πιστός στην αρχή να μην μιλάει για την ιδιωτική ζωή ο γαλλικός τύπος, είχε προστατεύσει τον διευθυντή του ΔΝΤ».
Το σχετικό άρθρο υπογράφει ο Ζαν Κατρμέρ που κατά το διορισμό το 2007 στο ΔΝΤ, είχε ενοχλήσει το περιβάλλον του Στρος Καν γράφοντας στο ιστολόγιό του ότι θα πρέπει να προσέχει γιατί η συμπεριφορά του με τις γυναίκες έφθανε στα όρια της «πιεστικής παρενόχλησης», ένα ελάττωμα πλατειά γνωστό στους δημοσιογραφικούς κύκλους για το οποίο όμως κανείς δεν μιλάει.
«Εάν στη Γαλλία οι άνδρες εκτιμούν τη συμπεριφορά του λέγοντας ότι είναι ένας 'french lover' για τους αγγλοσάξονες και τους λαούς του βορρά πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος.
Η αναπάντεχη και αστραπιαία εξέλιξη των γεγονότων έπεισε και τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Τριστάν Μπανόν να κάνει το βήμα που δεν είχε τολμήσει από το 2002. Μόλις 23 ετών τότε, είχε ζητήσει συνέντευξη από τον DSK που κατέληξε σε σύγκρουση λόγω των «τολμηρών χειρονομιών και πιέσεων» του DSK. Τότε η μητέρα της (πολιτευόμενη στο σοσιαλιστικό κόμμα) την απέτρεψε να προσφύγει σε καταγγελία, πράγμα που σκέπτεται να κάνει σήμερα με τον δικηγόρο της.
Προστατευμένη από την αστυνομία και μακριά από τα φλας των φωτογράφων η καμαριέρα του Σοφιτέλ, βρίσκει παρ' όλα αυτά ορισμένους υποστηρικτές στη Γαλλία. Σε πολλές συζητήσεις τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές, φωνές υψώθηκαν λέγοντας ότι εάν «οφείλουμε το τεκμήριο αθωότητας στον DSK, οφείλουμε και το τεκμήριο ειλικρίνειας στη γυναίκα αυτή».

Η εξέταση των μαύρων κουτιών της πτήσης Air France 447 που συνετρίβη στον Ατλαντικό δεν δημιουργεί άμεσες ανησυχίες για τα Airbus A330

17 Μαΐου 2011


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFucvDoqRz9ADk7d-UgpI7v5vcCSGIWLzhoDvnRskU-QF96Dg9BxiLtdXvqNc8ydUljJ21pRqaRmcAuxWnx7dWzXVnYG_njctm910bzb6nQLgWJBDZeT3c5yrhT4Gz_Lf6qQbm1yjzkpGv/s1600/Air+France+447+black+box.jpgΗ αεροπορική βιομηχανία Airbus γνωστοποίησε στις αεροπορικές εταιρείες ότι η μερική εξέταση των μαύρων κουτιών που ανακτήθηκαν από ένα αεροπλάνο που συνετρίβη στον Ατλαντικό δεν οδήγησε σε οποιεσδήποτε άμεσες νέες συστάσεις ασφαλείας, έκαναν γνωστό πηγές που σχετίζονται με το θέμα.

Η ενημέρωση δεν βασίζεται στην πλήρη κατανόηση των δεδομένων που ανακτήθηκαν από τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου A330 της Air France, το οποίο συνετρίβη στον ωκεανό το 2009 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 228 άνθρωποι, όμως καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχουν άμεσες ανησυχίες για τα μηχανικά συστήματα.

"Σ' αυτό το στάδιο της προκαταρκτικής ανάλυσης του DFDR (ψηφιακός καταγραφέας δεδομένων πτήσης), η Airbus δεν έχει να κάνει κάποια άμεση σύσταση" στις εταιρείες που χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα της, αναφέρει η ευρωπαϊκή βιομηχανία σε δελτίο Τύπου που έφτασε στην κατοχή του Ρόιτερς.

Η Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), που ερευνά τη συντριβή, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι είναι υπερβολικά νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων για το τι προκάλεσε τη συντριβή, υπογραμμίζοντας πάντως παράλληλα την πεποίθησή της ότι στο τέλος θα βρεθούν τα αίτια μιας από τις χειρότερες αεροπορικές καταστροφές στον κόσμο.

Οι ερευνητές της BEA επέκριναν επίσης ένα δημοσίευμα της εφημερίδας "Λε Φιγκαρό" που αποδίδει τη συντριβή σε ανθρώπινο σφάλμα.

Επικαλούμενη γαλλικές κυβερνητικές πηγές και πρόσωπα προσκείμενα στην έρευνα, η "Λε Φιγκαρό" αναφέρει πως οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο ανθρώπινο σφάλμα, όμως δεν έχουν αποφασίσει αν το σφάλμα προκλήθηκε από ενέργειες του πληρώματος ή από τις ίδιες τις διαδικασίες της Air France.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι η Airbus έχει ήδη "αθωωθεί", μερικές ημέρες αφότου τα μαύρα κουτιά ανασύρθηκαν από το βυθό του Ατλαντικού.

Σε δήλωσή της, η BEA επικρίνει τις εντυπωσιοθηρικές και πρόωρες, όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορές των μέσων ενημέρωσης και υπογραμμίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να αντληθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση 447 της Air France την 1η Ιουνίου 2009.

Ανοίγει και επίσημα το θέμα του «reprofiling» του χρέους

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011 

 

Στο τραπέζι πέφτει για πρώτη φορά και επίσημα από τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών το ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους. Η Ευρώπη θα εξέταζε την επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων (αυτό που ονομάζεται «reprofiling») ως μέρος του πακέτου που θα περιλαμβάνει επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και βαθύτερες περικοπές δαπανών, είπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker.
«Εάν αυτές οι προϋποθέσεις εκπληρωθούν, τότε μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα του reprofiling»,δήλωσε. «Δεν είναι reprofiling ή τίποτα. Είναι μέτρα, μέτρα και μέτρα και μετά ίσως reprofiling», ξεκαθάρισε.
Έως τώρα, η επίσημη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ήταν ότι οι ιδιώτες επενδυτές δεν θα κληθούν να διαγράψουν μέρος των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους πριν από τα μέσα του 2013, όταν τίθεται σε ισχύ ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης. Βέβαια, ο Juncker πρόσθεσε ότι μία «μεγάλη αναδιάρθρωση» παραμένει θέμα ταμπού.
Υπάρχουν βέβαια και οι αντιδράσεις, κυρίως από τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Christine Lagarde, η οποία πάντα σκέφτεται τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών της χώρας της στο ελληνικό χρέος. «Η αναδιάρθρωση, η επιμήκυνση δεν είναι στο τραπέζι», είπε η Lagarde. «Δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό», είπε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Didier Reynders.

Διαβάστε επίσης όλες τις αποφάσεις του Eurogroup.  Κατά της αναδιάρθρωσης η Merkel. Αυστρία: Η Ελλάδα πρέπει να δουλέψει για να μείνει στο ευρώ.
Πηγή:  Isotimia

Πότε θα βρει τη φωνή της η «σιωπηλή πλειοψηφία»;

Κάτι πολύ λίγο, ασήμαντο, που δεν το λαμβάνεις υπόψη, είναι ικανό να ανατρέψει καταστάσεις

17 Μαι 2011
Picture 0 for Πότε θα βρει τη φωνή της η «σιωπηλή πλειοψηφία»;
Έχουμε αποσπάσει το θαυμασμό των Ευρωπαίων για τον ύψιστο βαθμό ανοχής, τον οποίο επιδεικνύουμε σε μέτρα που συντελούν στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, σε αντίθεση μάλιστα με τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ιρλανδία η εφαρμογή μέτρων παρόμοιων με τα δικά μας, αλλά και σε αντιδιαστολή με τον ξεσηκωμό μας σε περιστατικά που θα έλεγε κάποιος ότι δεν θα έπρεπε να δημιουργήσουν τόσο θόρυβο.
Και δεν εννοώ μόνον αυτά που είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης, αλλά και για την έλλειψη ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, που μόνον πρόσφατα φαίνεται ότι αφύπνισε τους πολλούς. Ίσως για να βγούμε από το μαντρί, ως «κοινωνία των αμνών», χρειαζόμαστε καθοδηγητές, των οποίων βλάπτονται τα συμφέροντα, για να μας ξεσηκώσουν, αντί αυτό να γίνει αυτόβουλα.
Προ ημερών, ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε μια φράση που είναι οικεία στους μαρξιστές πολιτικούς αναλυτές, ότι «μια σταγόνα χρειάζεται για να ξεχειλίσει η λαϊκή αγανάκτηση». Να πούμε όμως πρώτα, ότι ο Μαρξ την δανείστηκε από τον Ηράκλειτο (άλλωστε ως γνώστης της αρχαιοελληνικής και λατινικής γλώσσας, η διατριβή του ήταν στον Επίκουρο και τους Ίωνες φιλοσόφους).
Αυτή η σταγόνα ήταν που έκανε τον Ηράκλειτο να διατυπώσει το νόμο της ποιοτικής μεταβολής, κατά τον οποίο το νερό στους 99 βαθμούς εξακολουθεί να είναι νερό, αλλά στους 100 γίνεται ατμός. Αρκεί η αύξηση της θερμοκρασίας κατά ένα βαθμό, και θα επέλθει ποιοτική μεταβολή. Κάτι πολύ λίγο δηλαδή, ασήμαντο, που δεν το λαμβάνεις υπόψη, είναι ικανό να ανατρέψει καταστάσεις.
Πιο παραστατικά το διατύπωσε ο Ευβουλίδης, τον 4ο αιώνα, όταν υποστήριξε πως «κόκκος σταριού ανατρέπει λέμβο». Δεν είναι σόφισμα, διότι και πειραματικά εύκολα μπορεί να αποδειχθεί, ότι ένας κόκκος σταριού αν πέσει σε μια βάρκα μπορεί αμέσως να την ανατρέψει. Πότε; Όταν αδειάζεις στη βάρκα σάκους με σιτάρι και τη γεμίζεις μέχρι το όριό της, μέχρι του σημείου δηλαδή που χρειάζεται να πέσει ένας ακόμη κόκκος, για να ανατραπεί η ισορροπία της. Ή τη γεμίζεις με νερό και χρειάζεται μόνο μια σταγόνα.
Εδώ έγκειται η έλλειψη δράσης από τη «σιωπηλή πλειοψηφία». Για μεγάλο χρονικό διάστημα γεμίζουμε με κόκκους αγανάκτησης, οι οποίοι πληθαίνουν καθημερινά. Κι ενώ φαίνεται ότι αντέχουμε και μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος, έρχεται η στιγμή ενός βίαιου ξεσπάσματος. Του οποίου, επειδή δεν είναι κατευθυνόμενο, δεν μπορούν να προσδιοριστούν οι συνέπειές του.
Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι, οι γείτονες ενός δράστη στυγερού εγκλήματος βεβαιώνουν πως πρόκειται για έναν ήσυχο άνθρωπο, ευγενή, και τίποτε δεν έδειχνε πως ήταν ικανός να διαπράξει μια αποτρόπαια πράξη. Σωστά έκριναν οι γείτονες. Ήταν ήσυχος, αλλά μάζευε κόκκους μέσα του. Τίποτε δεν προμήνυε την έκρηξη, έως ότου φορτώθηκε και έναν μόνον ακόμη κόκκο.
Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι πολιτικοί μας, που δυστυχώς δεν διδάσκονται την πολιτική επιστήμη και αγνοούν τα βασικά. Πως ισχύει δηλαδή, ό,τι και με την καλοκαιριάτικη καταιγίδα που έρχεται απρόσμενα, ενώ τίποτε στον ουρανό δεν προμήνυε την έλευσή της.
Η «σιωπηλή πλειοψηφία» δεν διακρίνεται για μονιμότητα συμπεριφοράς, αλλά για αιφνίδιες μεταβολές, που ίσως οδηγούν και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ο Μακεδών


VORIA.GR

Χιλιάδες άδειες διαμονής μεταναστών έχουν χαθεί


16/5/2011  
Χιλιάδες άδειες διαμονής μεταναστών έχουν χαθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων σε όλη τη χώρα, όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία που προέρχονται από τους Δήμους όλη της χώρας και έχουν να κάνουν με απώλεια αδειών που προορίζονταν για μετανάστες που ζουν στη χώρα μας ή για έγγραφα τα οποία έχουν σχέση με αυτές τις καταθέσεις αιτήσεων.
Συγκεκριμένα 31.000 άδειες παραμονής έχουν δηλωθεί ως απολεσθέντες, ενώ 28.900 είναι τα απολεσθέντα έγγραφα που αναζητούν οι δήμοι.
Άγνωστο παραμένει ωστόσο σε ποια χέρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή αυτές οι περίπου 60.000 άδειες. Μάλιστα, υπάρχει σκέψη ότι ίσως κρύβεται από πίσω κύκλωμα που εμπορεύεται άδειες παραμονής.

Πηγή:  ANT1 ONLine

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΨΑΛΙΔΙ" ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

 

Θέμα περικοπών και στα εφάπαξ «ανοίγουν» οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί των περισσότερων ταμείων πρόνοιας σε συνδυασμό με την «οδηγία» της τρόικας για ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των εισφορών και των παροχών στο σύστημα...
κοινωνικής ασφάλισης περιλαμβανομένων και των συμπληρωματικών παροχών (πέρα δηλ. από την κύρια και την επικουρική σύνταξη). Όπως προκύπτει από τους προϋπολογισμούς που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα ελλείμματα στα ταμεία πρόνοιας - εφάπαξ ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ φέτος: 5,1 εκατ. ευρώ είναι τα φανερά ελλείμματα και 1,6 δισ. ευρώ είναι το έλλειμμα στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Δημοσίων Υπαλλήλων που επισήμως εμφανίζει πλεόνασμα 24.000 ευρώ χωρίς, όμως, να υπολογίζεται ότι «χρωστά» περί το 1,6 δισ. ευρώ για τις πληρωμές εφάπαξ σε 37.000 δημοσίους υπαλλήλους. Τα Ταμεία ετοιμάζονται να αναθέσουν αναλογιστικές μελέτες για την προοπτική βιωσιμότητάς τους και στο τραπέζι τίθενται εισηγήσεις είτε για τη μείωση του εφάπαξ (με αλλαγή και του τρόπου υπολογισμού των σχετικών ποσών) είτε για την αύξηση των εισφορών χωρίς να αποκλείεται ο συνδυασμός και των δύο αυτών «εργαλείων».

Σε δίκη για το «πόθεν έσχες» παραπέμπεται η κόρη του Τσοχατζόπουλου

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, σε δίκη για εκ προθέσεως παράληψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες και μάλιστα κατ' εξακολούθηση παραπέμπεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου κόρη του πρώην υπουργού.α η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν υπέβαλε δήλωση πόθεν έσχες για τα έτη 2007 και 2008, ως όφειλε, λόγω της ιδιότητάς της, ως προέδρου

ΣΤΗΝ "ΦΟΡΑ" ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - Αντίποινα ΗΠΑ για το «βέτο» Καραμανλή στην ΠΓΔΜ η εμπλοκή με τη βίζα, σύμφωνα με το Wikileaks





Οργισμένη η κυβέρνηση Μπους
«Αντίποινα» τηςκυβέρνησης Μπους στην κυβέρνηση Καραµανλήγια το ΝΑΤΟΪΚΟ «βέτο»του Βουκουρεστίου απέναντι στην ΠΓ?Μ ήταν το «κόψιµο» της Ελλάδας από το πρόγραµµα visa - waiver (κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ) τον Οκτώβριο του 2008, την ώρα που επτά άλλες χώρες γίνονταν δεκτές.Όπως παραδέχεται σε τηλεγράφηµα που διέρρευσε από το Wikileaks ο αµερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, η οργή της κυβέρνησης Μπους «είναι αυτή που καθυστερεί την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραµµα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, προκύπτει ακόµη ότι ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να ψηφίσει τον Σεπτέµβριο του 2009 µε αµερικανική πίεση µια σειρά «αµφιλεγόµενων νοµικά συµφωνιών» -όπως τις χαρακτηρίζει η Ντ.Μπακογιάννη- για ανταλλαγή στοιχείων και έκδοση εγκληµατιών, εντούτοις δεν υπήρξε αποτέλεσµα.
Οι Αµερικανοί προτίµησαν να µη δώσουν τη βίζα λίγο πριν από την κατάρρευση της κυβέρνησης της Ν?, παρά τις διαµαρτυρίες της υπουργού Εξωτερικών, η οποία παραπονιόταν ότι έκανε όλη τη δουλειά και το «δώρο» θα πήγαινε στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Όπως προκύπτει από εµπιστευτικό τηλεγράφηµα (στις 29 Απριλίου του 2009), ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αναµονή για την άρση της βίζας και την είσοδο στο πρόγραµµα visa - waiver από το 1999 και ότι τα προβλήµατα ασφαλείας και η έλλειψη βιοµετρικών διαβατηρίων, σε συνδυασµό µε τις εξελίξεις µετά την 11η Σεπτεµβρίου ήταν αυτά που την κράτησαν εκτός για τόσο καιρό. Προσθέτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για είσοδο στο πρόγραµµα το 2005 και ότι η ειδική οµάδα που επισκέφθηκε την Ελλάδα το 2007 την αξιολόγησε θετικά. ?στόσο, το θέµα παρέµενε σε εκκρεµότητα λόγω «πολιτικών και γραφειοκρατικών καθυστερήσεων».

Ο Σπέκχαρντ, ωστόσο, επιβεβαιώνει την αίσθηση ότι όταν η Ελλάδα «κόπηκε» από το πρόγραµµα τον Οκτώβριο του 2008, την ώρα που άλλες επτά ευρωπαϊκές χώρες εγκρίθηκαν (ανάµεσά τους οι Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία), αυτό συνέβη λόγω του βέτο στο Βουκουρέστι.
Σηµειώνει χαρακτηριστικά: «Η οργή της κυβέρνησης Μπους για το ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008 για την αίτηση της ?ηµοκρατίας της Μακεδονίας, λόγω του ονόµατος, επιβράδυνε την υποψηφιότητα της Ελλάδας για το πρόγραµµα. Η Ελλάδα δεν ήταν ανάµεσα στις έξι ευρωπαϊκές χώρες και τη Νότια Κορέα που προσκλήθηκαν στο πρόγραµµα τον Οκτώβριο του2008, ένα βήµα που ερµηνεύθηκε στην Ελλάδαως πολιτική "τιµωρία"».

Στο ίδιο τηλεγράφηµα ο Σπέκχαρντ εκφράζει την πεποίθηση ότι οι σχετικές διαπραγµατεύσεις θα ολοκληρωθούν σύντοµα και υπογραµµίζει τη δυσκολία της κυβέρνησης της Ν? λόγω της ισχνής της πλειοψηφίας να δηµοσιοποιήσει τις συµφωνίες που συµπεριλαµβάνουν ανταλλαγή στοιχείων για την τροµοκρατία, από τον φόβο ότι «θα προσφέρει πολιτικά πυροµαχικά στην αντιπολίτευση».

" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ponzi": η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ; ¨

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Ο Mario Blejer, πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής καθως και πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ, σε μια εκπληκτική έκθεση στους Financial Time στις 5 Μαΐου ( δηλαδή εδώ  ), έχει δηλώσει ότι τα bailouts ευρωζώνης λειτουργούν ως ένα γιγαντιαίο σύστημα Ponzi εναντίον των φορολογουμένων της ΕΕ.
Και παραδέχεται ότι τα διάφορα bailouts ( ΔΗΛΑΔΗ η απαλλαγή από υποχρεώσεις με την εκχώρηση νομής δημοσίου πλούτου) της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ είναι ένα σύστημα Ponzi" αλλα «ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ»
ΑΠΑΤΗ Ponzi συμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Wikipedia :
Ένα σύστημα Ponzi είναι μια απατηλή επένδυση , μια επιχείρηση που πληρώνει αποδόσεις για τους επενδυτές, όχι από κανένα πραγματικό κέρδος που πραγματοποιεί η οργάνωση της , αλλά από τα χρήματα τα δικά τους ή τα χρήματα που καταβάλλονται από μεταγενέστερες επενδυτές.

Το σύστημα Ponzi προσελκύει συνήθως νέους επενδυτές, προσφέροντας αποδόσεις άλλων επενδυτών και δεν μπορεί να εγγυηθεί, τη μορφή σε βραχυπρόθεσμες αποδόσεις που είναι είτε υπερβολικές ή ασυνήθιστα σίγουρες
Ωστόσο, ΙΔΟΥ ορισμένα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα συστήματα: α) ΠΥΡΑΜΙΔΑ και β) πυραμίδα σύστημα PONZI
Μια πυραμίδα είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει πολύ πιο γρήγορα, διότι απαιτείται αλματώδεις αυξήσεις των συμμετεχόντων για να την στηρίξουν.
Αντιθέτως, τα συστήματα Ponzi μπορούν να επιβιώσουν απλά πείθοντας όλο και περισσότερον τους υπάρχοντες συμμετέχοντες να «επενδύσουν» τα χρήματά τους, με ένα σχετικά μικρό αριθμό νέων συμμετεχόντων. )
ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΩΣ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ .
"Ένας από τους πυλώνες στους οποίους το ευρώ δημιουργήθηκε ήταν η αρχή της« μη διάσωσης ». Όταν όμως η κρίση δημοσίου χρέους έπληξε την ευρωζώνη η αρχή αυτή αθετήθηκε .
Δεδομένου ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ήταν σε θέση να εξυπηρετήσει σε βιώσιμα επίπεδα τα χρέη τους, ( ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΓΚΡΙΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΤΩΡΑ –δάνεια από Κίνα κλπ , κλπ ) ένας δόλιος μηχανισμός θεσπίστηκε για να τους προμηθεύσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους, όπως ακριβώς γράφει ο κύριος "Blejer (πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής καθώς και πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ) στους Financial Time.
Ο κύριος Blejer επισημαίνει ότι το bailouts της ευρωζώνης παραβιάζει το Σύνταγμα της ΕΕ το οποίο και αποτελεί κεντρική αρχή του ευρώ.
Στην πραγματικότητα, η πράξη διάσωσης θεωρείται ως μηχανισμός αφερεγγυότατος, διότι το bailouts της ευρωζώνη, από την άλλη πλευρά, απλώς επιτρέπει στη χώρα να οικοδομήσει ένα ασταθές δημόσιο χρέος μαζί με την τελική αστάθεια της οικονομίας που ευκόλως εννοούμενα συνεπάγεται για το μέλλον της ίδιας της χώρας αυτής , αλλά και να περάσει τη χρηματοδότηση αυτών των χρεών σε άλλους φορολογουμένους της ευρωζώνης.
Ο κύριος Blejer επισημαίνει ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν επιβάλει συνθήκες σύνθλιψης για την εξυπηρέτηση του τεράστιου χρέους, στέλνοντας χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία σε ένα λεγόμενο σπιράλ θανάτου του χρέους.

"Αυτή η χρηματοδότηση παρέχεται, υποτίθεται, σε αντάλλαγμα για τα μέτρα εφαρμογής τους ( λιτότητα αλλά και τελειωτικής καταστροφής κάθε μορφής ανάπτυξης της οικονομίας) που θα κάνουν όμως και τα βάρη του χρέους τους, τώρα μεγαλύτερα, με μη βιώσιμο μέλλον. Ωστόσο, οι τρόποι που θεσπίζονται για την επίλυση των προβλημάτων του χρέους των χωρών της Ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι, προφανώς, μόνο και μόνο για να αναβαθμίσουν το επίπεδο του χρέους κάθε χώρας .
Ένα παράδειγμα είναι το € 78 δισ ($ 116 δισ.) δάνειο για την Πορτογαλία. Είναι ισοδύναμο με περισσότερο από 47 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της το 2010, ενδεχομένως αυξάνοντας το δημόσιο χρέος της Πορτογαλίας σε περίπου 120 τοις εκατό του ΑΕΠ, γράφει ο "Blejer στους FT.
Συνεχίζοντας δε ο κύριος Blejer σημειώνει ότι "τα χρέη των χωρών θα αυξηθούν (ως ποσοστό του ΑΕΠ τα χρέη στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία αναμένεται να είναι υψηλότερα από το τέλος του 2012 από ό, τι κατά την έναρξη της κρίσης)."
Επίσης παρατηρεί ότι οι ομολογιούχοι είναι απασχολημένοι αυτήν την στιγμή να μαζέψουν τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, ενώ μεταφέροντας την αυξανόμενη μερίδα χρέους πάνω στους φορολογουμένους της Ευρώπης.
«Το μερίδιο του χρέους που οφείλεται στον δημόσιο τομέα θα αυξηθεί επίσης (εκτός από τις αγορές ομολόγων και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία κατέχει τις υπάρχουσες πληροφορίες 17 τοις εκατό των ομολόγων των χωρών αυτών )," όπως επιγραμματικά γράφει ο Blejer . (ΑΡΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΥΡΩ , ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕ )
Η διάσωση αυτή γράφει ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι είναι μόνο ένα προσωρινό πρόβλημα ρευστότητας και ότι η επίσημη χρηματοδότηση βοηθά τις εμπλεκόμενες χώρες να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που θα τους επιτρέψουν ώστε τάχα να επιστρέψουν στην ελεύθερη αγορά υπό κανονικές συνθήκες. " ΟΜΩΣ τα ομολογιακά στοιχεία χειραγωγούνται λέει ( οίκοι αξιολόγησης πχ. μουντις κλπ κλπ), αλλά «το γεγονός είναι ότι αυτή η κατάσταση θα είναι βιώσιμη , μόνο εφόσον είναι διαθέσιμα και πρόσθετα χρηματικά ποσά για να συνεχίζεται αυτή η κομπίνα .
Δηλαδή ο κύριος Blejer δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής: καθώς " λέει στους F.Time..
Όταν αποδεικνύεται ότι οι χώρες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην λιτότητα και τις διαρθρωτικές συνθήκες που τους επιβλήθηκαν, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να επιστρέψουν στην εθελοντική αγορά, τα δάνεια αυτά τελικά θα μεταφερθούν και να ενισχύονται από τα άλλα μέλη της ευρωζώνης και των διεθνών οργανισμών. "
ΑΡΑ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΓΑΠα ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΩΝ (παλιά ανάρτηση HEIL GAP σε λημέρι , έχω μάτια βλέπω και εγκληματικότητα ) , ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ .
Ο Blejer υποστηρίζει ότι, επειδή η Ελλάδα είναι η Ελλάδα και όχι το Τσαντ, δεν θα τιμωρηθεί για τους μη υλοποιημένους στόχους λιτότητας που αιτούνται από την ΕΕΔΝΤ.
Αντ' αυτού, (διότι αυτό το σχέδιο χρηματοδοτείται από το δημόσιο και όχι από ιδιώτες επενδυτές,) θα μπορούσε αυτό να συνεχιστεί επ' αόριστον, δηλαδή μέχρι να έλθει σε αντίθεση με την εσωτερική πολιτική και τις εκλογικές εξελίξεις .
Αν ο Bernie Maddoff  (ο πρωην προεδρος NASDAQ ) το 2008 πήγε στη φυλακή για τη λειτουργία ενός ιδιωτικού σύστημα Ponzi, γιατί να μην πάει και ο επικεφαλής της Ευρ.Κεντρ.Τραπεζας Jean-Claude Trichet, ESMF (Economic and Financial Affairs of the European Commission,) ο επικεφαλής του Klaus Regling, και τελικά όλη η Deutsche Bank με τον προϊστάμενο της Josef Ackermann δεν βρίσκονται σήμερα στη φυλακή, δεδομένου ότι παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στο καθεστώς Ponzi που επεβλήθη στην ευρωζώνη και έχουν τεράστιες ποινικές ευθύνες

Ο Blejer σημειώνει ότι η πολιτική αντιπολίτευση συναινεί σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα.
«Αρχίζουμε να παρατηρούμε την αντίθεση του κοινού για την χρηματοδότηση αυτού του συστήματος Ponzi στην παρούσα μορφή του, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν αρκετά ακόμα. Είναι προφανές ότι, αν δεν τους αναγκάσουν να την σταματήσουν εγκαίρως όλο και μεγαλύτερο χρέος θα μεταφέρεται από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα.
Αλλά στο τέλος, Blejer ισχυρίζεται ότι ο φορολογούμενος ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος της πυραμίδας, θα είναι εκείνος που θα επιμεριστεί τις απώλειες, ενώ πολλές από τις αρχικές απαιτήσεις των ομολογιούχων θα είναι ήδη εξοφλημένες.
«Επιπλέον, αυτό το" δημόσιο σύστημα πυραμίδας Ponzi "είναι πιο ευέλικτο από ένα ιδιωτικό. Σε ένα ιδιωτικό καθεστώς, η πυραμίδα καταρρέει όταν δεν μπορείτε να βρείτε αρκετούς νέους επενδυτές, πρόθυμους να παραδώσουν τα χρήματά τους ώστε οι παλαιότεροι επενδυτές να μπορούν να πληρωθούν. Αλλά σε ένα δημόσιο σύστημα, όπως αυτό, το σχέδιο Ponzi θα μπορούσε, θεωρητικά, να συνεχίσει για πάντα. Όσο χρηματοδοτείται με δημόσιο χρήμα, το χρέος των περιφερειακών χωρών θα μπορούσε να συνεχίσει να αναπτύσσεται χωρίς κανένα υποθετικό όριο. "
Όπως σε μια πυραμίδα, θα είναι πάντα ο τελευταίος που θα έχει το «προσόν» της πλήρης απώλειας των χρημάτων του , έτσι και στην περίπτωση αυτή, θα είναι ο φορολογούμενος που πληρώνει τελικά τον λογαριασμό, αντί των αρχικών ομολογιούχων που έκαναν το οποιοδήποτε λάθος σε επενδυτικές τους αποφάσεις », μας λέει ο κύριος Blejer.
Αλήθεια , εσείς τι λέτε .
Εγώ πάντως δεν ξέρω πια , τι να πω .
Και ιδίως όταν ως HEIL GAP είμαι πλέον πεπεισμένος , ότι με όχημα την δημιουργία του ευρώ και την ίδια την ευρωζώνη , ώστε να αποσυρθεί το εθνικό νόμισμα των ευρωπαϊκών εθνών , ενώ συγχρόνως τεράστια κεφάλαια να έχουν μείνει κλεισμένα μέσα σε χρηματοπιστωτικούς τίτλους και με όλα ( ναι όλα ) τα εγκλωβισμένα κράτη της ευρωζώνης , τα οποία στην αδυναμία τους πλέον , να τυπώσουν νέο , φρέσκο και ζεστό και αφράτο χαρτονόμισμα , να αναγκάζονται να δανείζονται ΤΙΤΛΟΥΣ ( Αεριτζίδικα λεφτά δηλαδή που δεν ξέρεις τελικά τι αξία θα έχουν κατά την λήξη τους και τι θα σε καλέσουν να πληρώσεις στο ταμείο , όπως αυτά του Σημίτη τα οποία και έληγαν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την είσοδο της χώρας μας στο ΔΝΤ ) αντί για ΧΡΗΜΑ κάτω από σκοτεινούς και ολοφάνερα τοκογλυφικούς όρους , από αυτούς τους πιστωτές , τις αποκαλούμενες αγορές από τους παπαγάλους της T.V. ότι τελικά είχε αποτέλεσμα το ευκόλως εννοούμενο , ότι δηλαδή τα δάνεια αυτά και οι πληρωμές των τόκων επιβάρυναν τα οικονομικά των κρατών σε σημεία οικονομικής κατάρρευσης . )
Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους το απλούστατο , δηλαδή το ότι η Ελλάδα εισήχθη στο ευρώ το 2002 και σε διάστημα μικρότερο των δέκα ετών, έχει καταστραφεί οικονομικά. ( Αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι υπό τις παρούσες συνθήκες , συνηγορούμε υπερ της επιστροφής στην δραχμή , την στιγμή που εισαγάγουμε ακόμη και τις πατάτες και όταν δε χρέη θα γίνουν δυσθεώρητα εάν φτάσει η ισοτιμία του ενός ευρώ να ισούται κάποτε με δέκα χιλιάδες δραχμές)
Ιδίως όταν φαίνεται ότι η προαναφερόμενη ραδιουργία αυτή , έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό στα κρυφά και στα «μουλωχτά»(sic) , πως μπορούμε μην δώσουμε περισσότερο βάρος τώρα , όταν μια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας όπως οι F.Time αρχίζει να παραδέχεται δημοσίως την μεγάλη απάτη . Δεν υπάρχει καμία μαζική αλλαγή της πραγματικότητας , αλλά αυτό που υπάρχει είναι μια μαζική αλλαγή των πληροφοριών της πραγματικότητας. Αυτή η μεταβολή δεν είναι η πραγματικότητα, εντούτοις ολοένα και περισσότερο , μοιάζει να παίρνει την μορφή της πραγματικότητας .

HEIL GAP ( or mind the GAP)

Υ.Γ.

Το χρέος στην Ελλάδα ως προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε σε 143 τοις εκατό πέρυσι, και αναμένεται να φθάσει 159 τοις εκατό το 2012, σύμφωνα με το CNBC
Το χρέος στην Ελλάδα ήταν 127% του ΑΕΠ το 2009 σε σύγκριση με το 2008, όταν ο λόγος του χρέους ήταν πραγματικά κάτω από το 100%, για πρώτη φορά από το 1992.

 
Πηγή: Exomatiakaivlepo

Συναίνεση: Ο ασφαλέστερος δρόμος για τον εμφύλιο

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

 


Επειδή η καραμέλα της συναίνεσης και της συνεννόησης παράγινε, μήπως μπορούν να μας πουν όλοι – από τον πρώτο, τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα ως τον τελευταίο μικρομέγαλο που ψήφισε το Μνημόνιο και νομίζει ότι κυβερνάει – τι ακριβώς εννοούν;

Μήπως εννοούν ότι το σύνολο του πολιτικού – κοινοβουλευτικού μας συστήματος θα συμφωνήσει επί ενός προγράμματος που θα έλθει ως αναγκαίο αποτέλεσμα ενός προηγούμενου αποτυχημένου προγράμματος, στην κατάρτιση του οποίου δεν έλαβαν μέρος;

Μήπως εννοούν ότι όλοι μαζί θα αποδεχθούν πως ό,τι έγινε έγινε και…
του λοιπού τα λάθη θα τα κάνουμε όλοι μαζί;

Μήπως εννοούν ότι θα δώσουν άφεση αμαρτιών σε όσους μέχρι σήμερα έπαιρναν αποφάσεις και λογαριασμό δεν έδιναν;

Μήπως εννοούν ότι θα σβήσουν όσα συνέβησαν στο απώτερο και το πρόσφατο παρελθόν – λάθη, αστοχίες, ανικανότητες, αβελτηρίες, σκάνδαλα, κακές επιλογές προσώπων, σκοπιμότητες και άλλες προδοσίες, όπως το χρέος των 340 δις ευρώ που οι ίδιοι δημιούργησαν;

Μήπως εννοούν ότι θα τεθούν υπό τας διαταγάς του κ. Παπακωνσταντίνου;

Μήπως εννοούν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα τεθεί υπό τας διαταγάς τους;

Μήπως εννοούν ότι θα δημιουργήσουν ένα διακομματικό διευθυντήριο που θα αποφασίζει (χωρίς, βέβαια, να γνωρίζει γρι από οικονομία) και μετά θα στέλνει τις ντιρεκτίβες του στον λαό – αυτό είναι, τόσα θα πληρώσετε, αυτά θα γίνουν και τα σκυλιά δεμένα;

Με λίγα λόγια, μήπως εννοούν ότι θα σχηματίσουν διακομματική χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα;

Αν δεν εννοούν τίποτε από τα παραπάνω και εννοούν κάτι άλλο, πρέπει να βγουν και να το πουν. Αυτά τα περί «μιας μίνιμουμ συμφωνίας επί ενός προγράμματος» θα μας κάλυπταν πριν από δύο χρόνια. Όταν και «λεφτά υπήρχαν» και δεν είχαμε προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

Δεύτερος κύκλος ερωτημάτων:


Έχουν αντιληφθεί πως η συναίνεση στην κορυφή, δηλαδή μεταξύ κομμάτων και προσώπων που έχουν δείξει πού μπορούν να μας οδηγήσουν (στην καταστροφή), μπορεί να αποδειχθεί κάτι το εξαιρετικά επικίνδυνο;

Έχουν αντιληφθεί πως η ομοφωνία αποτελεί το τέλειο υποκατάστατο της ενός ανδρός αρχή;

Συνειδητοποιούν πως οποιαδήποτε από κοινού απόπειρα αντιμετώπισης της κρίσης – και μάλιστα από πρόσωπα που απέδειξαν πως στην πολιτική μπορούν να σταθούν μόνο όταν έχουν στη διάθεσή τους άφθονο χρήμα για να το σκορπάνε – στον κόσμο θα φτάνει ως διάταγμα μιας δικτατορίας;

Πιστεύουν ότι αρκεί να συμφωνήσουν μεταξύ τους και ο κόσμος από κάτω θα ακολουθήσει ό,τι και να αποφασίσουν;

Αντιλαμβάνονται ότι η ομοφωνία δεν παράγει τίποτε άλλο εκτός από δικτατορία;

Αντιλαμβάνονται ότι χωρίς διαφωνίες και συγκρούσεις το αποτέλεσμα είναι πάντα ένας αποτυχημένος λαπάς;

Και επιτέλους συνειδητοποιούν ότι το είδος της συναίνεσης που προκρίνουν (δηλαδή συναίνεση επί νέων μέτρων που θα αντικαταστήσουν ή θα ενισχύσουν τα αποτυχημένα παλαιά) είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να οδηγηθούμε στον εμφύλιο;

Πού την βρήκαν την τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση, ώστε να πιστέψουν ότι ο λαός που δεν τους ακολουθεί σε μεμονωμένη βάση, θα τους ακολουθήσει αν ενώσουν τις αποτυχημένες πορείες τους και το ανίκανο και διεφθαρμένο παρελθόν τους;

Μήπως μέσα στον αχταρμά της συναίνεσης πιστεύουν ότι θα διασωθούν όσοι με κλειστά μάτια ψήφισαν το μνημόνιο, θέτοντας εαυτούς υπό τας διαταγάς του κ. Παπακωνσταντίνου;

Δηλαδή πώς φαντάζονται τη ζωή μετά την (μεταξύ τους και ερήμην του λαού) συναίνεση;

Θα λένε «πληρώστε επειδή τώρα σας το λέμε όλοι μαζί» και ο κόσμος θα τρέξει να πληρώσει αυτά που δεν έχει;

Και μάλιστα χωρίς προηγούμενη Κάθαρση, δηλαδή χωρίς να έχουν τιμωρηθεί όσοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο έφταιξαν;

Πιστεύουν πως είναι ηλίθιος ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας που παραιτήθηκε του μισθού του για να εξιλεωθεί για την αδράνειά του στο θέμα της Φουκουσίμα;

Φαντάζονται πως είναι ηλίθιοι οι σημερινοί κυβερνώντες την Αίγυπτο, που έστειλαν ήδη στη φυλακή για σκάνδαλα τον υπουργό Τουρισμού και ετοιμάζουν άλλους τέσσερις; Που συνέλαβαν την σύζυγο του Μουμπάρακ;

Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το έκαναν επειδή η Αίγυπτος ζήτησε δάνειο από το ΔΝΤ και επομένως θα χρειαστεί να υποβληθεί σε θυσίες ο ήδη ταλαιπωρημένος λαός; Πώς θα απαιτούσαν τις θυσίες χωρίς να έχουν προηγηθεί τιμωρίες;

Ήσαν ηλίθιοι στην Ισλανδία που κατηγόρησαν τους πρώην πρωθυπουργούς τους;

Με λίγα λόγια, όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι και μόνο οι δικοί μας πιστεύουν ότι θα την σκαπουλάρουν με το κόλπο της συναίνεσης; Επειδή είναι οι πιο έξυπνοι του πλανήτη;

Ό,τι κι’ αν πιστεύουν, όποιες κι’ αν είναι οι επιδιώξεις τους, ένα πρέπει να θυμούνται: Συναίνεση στην (απαξιωμένη) κορυφή, σημαίνει διάλυση στην (οργισμένη) βάση.

Αν θεωρούν ότι ο εμφύλιος είναι η τελευταία υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν στη χώρα, ας το επιχειρήσουν.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

 
Πηγή:  Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ για Ανάπτυξη

Αρχειοθήκη ιστολογίου