Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αναλαμβάνει πρωτοβουλία ο Παπούλιας, στο περίεργο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αύριο, για οικουμενική κυβέρνηση


Θετικοί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ...στο επίκεντρο ο ΣΥΡΙΖΑ - Αν αποτύχουν εκλογές 17/6, ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμώνΑναλαμβάνει  πρωτοβουλία ο Παπούλιας, στο περίεργο  συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αύριο,  για οικουμενική κυβέρνηση  - Θετικοί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ...στο επίκεντρο ο  ΣΥΡΙΖΑ - Αν  αποτύχουν εκλογές 17/6, ορατός ο κίνδυνος στάσης πληρωμών

(upd9) Μετά την αποτυχία και των τριών διερευνητικών εντολών, το βάρος του σχηματισμού κυβέρνησης πέφτει πλέον στον Κάρολο Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί πολιτικό συμβούλιο - αν και με ξεχωριστές συναντήσεις - αύριο, Κυριακή, όπου ο σχηματισμός κυβέρνησης θα εξαρτηθεί οριστικά από τη στάση του ΣΥΡΙΖA. Οι πολιτικές διεργασίες και ζυμώσεις αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα έως αύριο, με τον εφιάλτη της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ να πλανάται απειλητικά πάνω από την Ελλάδα....
Ειδικότερα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί, αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι αρχικά  με τους τρεις πρώτους πολιτικούς αρχηγούς, βάσει του εκλογικού αποτελέσματος, ήτοι τους κ.κ. Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις κατά μόνας, με σειρά πάντα σύμφωνη με το εκλογικό αποτέλεσμα, με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί δηλαδή διαδοχικά με τον Πάνο Καμμένο, την Αλέκα Παπαρήγα, το Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Φώτη Κουβέλη.
Ας σημειωθεί πως η απόφαση για ξεχωριστές συναντήσεις φέρεται να οφείλεται στην άρνηση των περισσότερων πολιτικών αρχηγών να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής αλλά και με το ΚΚΕ που έχουν ταχθεί κατά κυβέρνησης συνεργασίας.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά έχουν ταχθεί υπέρ της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης αλλά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν θέσει ως πραπαιτούμενο την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρατήσει αρνητική θέση και πλέον αύριο κρίνονται όλα. Αν πετύχουν να συμφωνήσουν σε οικουμενική η Ελλάδα κερδίζει χρόνο ώστε να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο.
Αν αποτύχουν η Ελλάδα πάει σε εκλογές 17 Ιουνίου με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών να ελλοχεύει από μέρα σε μέρα.
Αύριο ούτε λίγο ούτε πολύ κρίνεται η τύχη της Ελλάδος.
Νωρίτερα σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέστρεψε την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. ''Πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο, και τα Σαββατοκύριακα. Και το λέω ειδικά σε σας: Αμισθί'', υποδέχθηκε με χιούμορ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε από την πλευρά του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον λόγο αποτυχίας της διερευνητικής εντολής. ''Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμφωνούν στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με διετή εντολή και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ,'' είπε, συμπληρώνοντας πως ''όρος και προϋπόθεση βέβαια η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ''. ''Το έθεσα στον κ. Τσίπρα,'' συνέχισε, ''και δεν έχω λάβει μια θετική απάντηση.Πιστεύω όμως ότι εκεί θα πρέπει να εστιασθούν οι προσπάθειες σας για σχηματισμό κυβέρνησης'', σημείωσε.
''Υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας απ' ότι βλέπω στο πλαίσιο που μου θέσατε'', σχολίασε ο κ. Παπούλιας.
''Ελπίζω να συμβάλλω στο να υπάρξει κυβέρνηση γιατί τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα,'' τόνισε.
''Τη Δευτέρα έχουμε Ecofin, την Πέμπτη ΝΑΤΟ, την Παρασκευή Σύνοδο Κορυφής,'' εξήγησε τις προκλήσεις της Ελλάδας το προσεχές διάστημα.
Οι δηλώσεις Βενιζέλου βέβαια προκάλεσαν μεγάλο εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.
''Από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου κατά την σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, έγινε σαφές πως υπάρχει προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στην ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜ.ΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης.
Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία προσπάθεια συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής. Είναι όμως αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση.
Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και ας προχωρήσουν. Τα αριθμητικά δεδομένα τους το επιτρέπουν.
Θα κριθούν και αυτοί και εμείς.'', γράφει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου σχολιάζει τα τεκταινόμενα.
''Να μπει τώρα τέλος στη συνεχιζόμενη υποκρισία στην οποία πρωταγωνιστούν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που επιχειρούν να εγκλωβίσουν το λαό μέσα στον «ευρωμονόδρομο» που φέρνει τα μνημόνια και το σφαγείο των εργατικών δικαιωμάτων.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε αγωνιστική συσπείρωση και δράση για να χαλάσουμε τα σχέδια εκφοβισμού και  παγίδευσης του λαού. Όλοι τη Δευτέρα στο Πεδίον του Άρεως στις 8:30 το βράδυ στη συγκέντρωση του ΚΚΕ'', αναφέρει η ανακοίνωση.

'Οπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:
Χωρίς αμφιβολία το συμβούλιο αυτό των πολιτικών αρχηγών χαρακτηρίζεται ως το κρισιμότερο των τελευταίων ετών, καθώς κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας, στη βάση ενός καίριου διλήμματος: Παραμονή της χώρας στο ευρώ ή χρεοκοπία και έξοδός της από την Ευρωζώνη...
Είναι πλέον φανερό ότι μοναδική πιθανότητα εξεύρεσης λύσης μπορεί να βρεθεί μόνο από τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και Τσίπρα, οι οποίοι όμως εμφανίζονται ως επί το πλείστον αδιάλλακτοι σε βασικά ζητήματα.
Αν και Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συμφωνούν σε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, η κόκκινη γραμμή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε ναυάγιο μια τέτοια προοπτική.
Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες διαρρέουσες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτήσει στο συμβούλιο να δεσμευθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν θα εφαρμόσουν ή όχι τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφίσει ή σχεδιάζουν να ψηφίσουν.
Στη συνέχεια, σε πρώτη φάση θα επιχειρηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Λ. Παπαδήμου και των πολιτικών αρχηγών πιθανότατα εντός του σαββατοκύριακου.
Αν η προσπάθεια αποτύχει, τη σκυτάλη για το σχηματισμό κυβέρνησης παραλαμβάνει ο Κ. Παπούλιας.
Εάν και αυτή η προσπάθεια δεν αποδώσει, τότε η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η διενέργεια εκλογών, με επικρατέστερη ημερομηνία στις 17 Ιουνίου.


Oι χθεσινές διεργασίες

Βενιζέλος: Προϋπόθεση για το κυβερνητικό σχήμα η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ
Την επιστροφή της διερευνητικής εντολής στον Κ. Παπούλια ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αλ. Τσίπρα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Ευ. Βενιζέλος.
"Αύριο το μεσημέρι θα ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει "Με τον Κουβέλη και τον Σαμαρά προκύπτει σύμπτωση επί της αρχής για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι προϋπόθεση για το κυβερνητικό σχήμα".
"Η εκλογική άνοδος ενός κόμματος συνεπάγεται αυξημένη ευθύνη", πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Οριστικό όχι Τσίπρα σε κυβέρνηση συνεργασίας - Βενιζέλος, Σαμαράς παραμένουν συνεπείς στο Μνημόνιο
Οριστικό όχι στην πρόταση του Ευ. Βενιζέλου για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στη μεταξύ τους συνάντηση.
"Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην πρόταση για κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσει το μνημόνιο. Την άρνηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την έδωσε ο λαός", δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Βενιζέλο.
Και πρόσθεσε "Βενιζέλος και Σαμαράς δεν κατάλαβαν το αποτέλσμα των εκλογών. Ο Σαμαράς γίνεται κουραστικός διαβάλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας αφήσει ο Σαμαράς την καραμέλα περί δραχμής".
Οι δικοί μας ομοϊδεάτες στην ΕΕ στάθηκαν στο πλευρό του λαού, συνέχισε για να συμπληρώσει "Μετά τη χθεσινή μετατόπιση του Κουβέλη και την ευθυγράμμιση Βενιζέλου - Σαμαρά έχουμε μπροστά μας τρία κόμματα υπέρ της συγκυβέρνησης. Εμείς κοιτάμε το λαό στα μάτια. Δεν μιλάμε με 2 γλώσσες".
"Ας μας δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις και ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τερτίπια. Η νεα κυβέρνηση θα επιμείνει στα νέα μέτρα; Ναι ή όχι; Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να μιλήσουν επί της ουσίας. Το μνημόνιο το έχει ήδη καταγγείλει ο λαός. Δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμία κυβέρνηση", σημείωσε μεταξύ άλλων.

Μιχελάκης: Ο Τσίπρας οδηγεί την Ελλάδα στην ακυβερνησία

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις αιχμές που άφησε κατά του Αντ. Σαμαρά ο Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου.
"Στην πιο κρίσιμη στιγμή, ο κ. Τσίπρας τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης και οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

ΔΗΜΑΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε τη δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς - Με επικοινωνιαικά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί 
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και η Δημοκρατική Αριστερά, απαντώντας στις αιχμές του Αλ. Τσίπρα για τη σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ.
"Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική. Εάν ο κύριος Τσίπρας θέλει να αγωνιά για τη δεδομένη σταθερότητα της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη είναι δικό του πρόβλημα και επικοινωνιακή του αγωνία", αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά στην ανακοίνωσή της.
"Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς" αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.
Ο Φώτης Κουβέλης, άλλωστε, μιλώντας χθες στη ΝΕΤ, δήλωσε πως δεν βλέπει συγκρότηση κυβέρνησης.

Συνάντηση Παπαδήμου - Παπούλια 

Για το κλίμα που διαμορφώνεται στο διεθνές περιβάλλον, αναφορικά με την Ελλάδα, αλλά και για κρίσιμα θέματα που εκκρεμούν, όπως η αποπληρωμή του ομολόγου των 436 δισ. στις 15/5 ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια ο  κ. Παπαδήμος το μεσημέρι της Παρασκευής.
Διαρροές αναφέρουν ότι η κλήση Παπαδήμου σχετίζεται με την πρόταση που θα κάνει ο κ. Παπούλιας στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Τα πέντε κόμματα που βρίσκονται στο πλάνο του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης φαίνεται ότι συμφωνούν μόνο σε έναν όρο: Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Ο κ. Παπούλιας πιθανόν να κάνει μία τελευταία προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν οι νέες εκλογές, προτείνοντας τον κ. Παπαδήμο ως πρωθυπουργό.
Ο Παπαδήμος ωστόσο ενημέρωσε και για τον συναγερμό που έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει του ομολόγου που λήγει στις 15 Μαΐου. Αν η Ελλάδα μείνει ακυβέρνητη δεν θα μπορέσει να αποφύγει το νέο credit event με αφορμή το ομόλογο που λήγει 15 Μαΐου ύψους μαζί με τους τόκους 436 εκατ και είναι αγγλικού δικαίου. Το υπουργείο οικονομικών έχει προτείνει να πληρωθεί το εν λόγω ομόλογο.
Παράλληλα, ο ΟΔΔΗΧ καταβάλλει προσπάθεια σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα. Ωστόσο αν δεν υπάρξει πολιτική παρέμβαση μπορεί να υπάρξει ακόμη και στάση πληρωμών. Χωρίς κυβέρνηση, το πρόβλημα εντείνεται.
Οι λύσεις για την διευθέτηση της πληρωμής των ομολόγων αυτών είναι 3
1)Να υπάρξει μια χρονική παράταση στην αποπληρωμή του και να πληρωθεί εν συνεχεία με σχετικά ευνοϊκούς όρους.
2)Να υποστεί haircut αλλά αυτό θα σημαίνει credit event και θα πληρωθούν τα CDS του συγκεκριμένου ομολόγου
3)Να μην πληρωθεί και να υπάρξει στάση πληρωμών.

Λαφαζάνης: Όνειρο θερινής νυκτός η εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ στην οικουμενική κυβέρνηση
Όνειρο θερινής νυκτός χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα είναι μια ρώσικη σαλάτα, δεν θα έχει κοινό προγραμματικό παρονομαστή και οι δυνάμεις που θα την συναπαρτίζουν θα τραβάνε ο ένας από τη μια μεριά και ο άλλος από την άλλη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και υποστήριξε πως αποτελεί κοροϊδία ότι αυτή η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Αλλωστε, σημείωσε, σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, μάλιστα και ημερομηνία λήξης, προβλέπει το ίδιο το μνημόνιο.

Κουβέλης: Σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει - Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση
Τον όρο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην οικουμενική κυβέρνηση επανέλαβε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
"Σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετέχει. Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση", δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Κουβέλης για να συμπληρώσει πως "υπάρχει ο δρόμος του αριστερού ευρωπαϊσμού".
"Θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας πως θα αποδείξουν όλοι πως αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών" σημείωσε επίσης ο κ. Κουβέλης.
«Εξακολουθώ να λέω το ίδιο που έλεγα προεκλογικά, δε θα πάρω μέρος σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να έχει εκείνες τις δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με την ψήφο του», είχε διαμηνύσει ήδη από το πρωί ο επικεφαλής της Δημ. Αρ. μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
Η φθορά που υπέστη το ΛΑΟΣ πριν από μερικούς μήνες με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται ότι έχει γίνει μάθημα στα μικρότερα κόμματα, με τον Φ. Κουβέλη να θέτει πλέον ζήτημα συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ οικουμενικής κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ο Σαμαράς - 'Η κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ
"Πρέπει να προκύψει οικουμενική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας'', δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
''Με δύο προϋποθέσεις,'' συμπλήρωσε, ''να παραμείνουμε στο ευρώ και να τροποιηθεί το Μνημόνιο με στόχο την ανάπτυξη''.
''Τον όρο της παραμονής στο ευρώ'', είπε, ''τον αποδέχονται 4 κόμματα'', ενώ σημείωσε ότι ''η πρόταση του Φ. Κουβέλη αγγίζει τη δική μας πρόταση''.
''Εάν δεν συμφωνήσουμε προτείνουμε να υπάρξει κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά χωρίς συμμετοχή της ΝΔ'', η εναλλακτική που πρότεινε ο κ. Σαμαράς. ''Θα δώσουμε ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση 120 εδρών, όπως ορίζεται η κυβέρνηση μειοψηφίας,'' διαβεβαίωσε.
Κάλεσε, επιπλέον, για άμεση συνταγματική αναθεώρηση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι ''οι προτάσεις της Αριστεράς οδηγούν όλες στην καταγγελία μονομερώς της δανειακής σύμβασης, οδηγώντας σε χρεοκοπία''.
''Άλλο αναλαμβάνω κυβερνητικές ευθύνες και άλλο διαμαρτύρομαι ανέξοδα,'' είπε, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι ''το "δεν πληρώνω" δεν είναι μαγκιά... είναι ανάθεμα''.
''Ο ΣΥΡΙΖΑ να ξέρει ότι έχει απέναντι του ένα σκληρό μέτωπο: το ευρωπαϊκό,'' επεσήμανε ο κ. Σαμαράς. Επιπλέον, με σκληρό ύφος έκρινε τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης. ''Ο Τσίπρας ξόδεψε περισσότερο χρόνο να συνομιλεί με εξωκοινοβουλευτικούς παρά με άλλους αρχηγούς. Τόση αλαζονεία και τόσος καιροσκοπισμός απωθεί τους πάντες,'' σχολίασε.
Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ''αν διαπιστώσει κανείς τι "μπουμπούκια" υπάρχουν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει μακριά''.

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ σάπισε - Ο επόμενος πρόεδρος θα είναι 30άρης - Παραιτήθηκε το πολιτικό συμβούλιο

Την πλήρη αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ και την εκκίνηση της παράταξης κυριολεκτικά... από το μηδέν ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του κινήματος ο Ευ. Βενιζέλος.
Αφού ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις όλων των μελών του πολιτικού συμβουλίου, δήλωσε "Ξεκινάμε από το μηδέν. Το ΠΑΣΟΚ του 13% δεν υπάρχει. Το παλιό κόμμα σάπισε". Και πρόσθεσε "Αν θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε την παράταξη ο επόμενος πρόεδρος θα είναι 30άρης".

www.bankingnews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου