Η σημερινή επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δείχνει πως ο Κώστας Καραμανλής παραμένει ο βασικότερος καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και θα έλεγε κανείς ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού στην χώρα.
Η πρόταση του Παυλόπουλου που ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό, ενισχύει στην πολιτική σκακιέρα τον Κώστα Καραμανλή και τον "αναβαθμίζει" ακόμα περισσότερο για τις πολιτικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα. 
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο κύριος Παυλόπουλος, ανήκει στον σκληρό καραμανλικό πυρήνα.
Η τοποθέτηση του στο Προεδρικό Μέγαρο, αποτελεί πραγματική κίνηση ματ σε ολόκληρη την πολιτική σκακιέρα.
1)Δεν θα πάει στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ένας πολιτικός που ποτέ δεν "κούμπωσε" με τον Καραμανλή. Το δείπνο του 1999 στον Διόνυσο, είναι μόνο ένας - σημαντικός- σταθμός των ψυχρών πάντα σχέσεων των δύο ανδρών. Ο Καραμανλής ουδέποτε αποδέχτηκε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και την κατάλληλη στιγμή , την ώρα δηλαδή που πήγαινε για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα δεν τον στήριξε, δείχνοντας ποιος έχει το πάνω χέρι. 
2)Ανακάταψε την τράπουλα στα εσωκομματικά. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν παροπλισμένος εσωκομματικά. Τώρα παρά το γεγονός ότι η θητεία του είναι 5ετής , θεωρείται δεδομένο ότι όταν έρθει η στιγμή της διαδοχής θα παρέμβει και θα θέλει να παίξει ρόλο ακόμα και για την ηγεσία της, προσθέτοντας ένα μεγάλο πονοκέφαλο στον Αντώνη Σαμαρά. 
3)Ο Καραμανλής έδειξε και στο εξωτερικό και προσωπικά στον Γιούνκερ, με τον οποίο συνδέονται και φιλικά ότι παραμένει ένας ισχυρός πυλώνας που μπορεί να καθορίσει εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας. Έστειλε μήνυμα δηλαδή και στην Ευρώπη. 
4) Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει ασκήσει δημόσια κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και στην Γερμανία. Έχει αρθρογραφήσει κατά του Σόιμπλε και υπέρ των γερμανικών αποζημιώσεων.Με τον Παυλόπουλο στο Προεδρικό ο Αντώνης Σαμαράς απομονώνεται ακόμα περισσότερο και λόγω της φιλογερμανικής ρητορικής του. 
5) Τέλος εκ του αποτελέσματος, φάνηκε πως ο νεαρός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ακούει - και αυτός-  τον Κώστα Καραμανλή


http://www.parapolitika.gr/