Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ευχόμαστε να βγούμε δεύτεροι!



Τὴν προηγούμενη ἑβδομάδα ἔγραψε ὁ Νῖκος Γαλάνης, μέλος τῆς Γραμματείας καὶ ὑπ. βουλευτὴς τοῦ ΣΥΡΙΖΑ στὴν Β’ Ἀθηνῶν, στὸ ἄρθρο του “Ἀναπόφευκτες συγκρούσεις, ἐπείγουσες προετοιμασίες” τὰ παρακάτω:

Δεν είναι καθόλου αστείο ότι υπάρχουν δυνάμεις στον ΣΥΝ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που εύχονται στις 17 του Ιούνη να είναι δεύτερο κόμμα, φοβούμενοι χρεοκοπίες, οικονομικό σφαγείο, πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς κ.ά, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά ελλείμματα που αφορούν το καθοριστικό ζήτημα της προετοιμασίας».
Κανένα μνημόνιο δεν καταργείται με τη χώρα εντός της ευρωζώνης».
Απαιτείται η ετοιμασία για την αντιμετώπιση των συνεπειών που θα υπάρξουν από μια ενδεχόμενη ρήξη με την ευρωζώνη, διότι μια συνεπής αντιμνημονιακή γραμμή «προκαλεί» την έξοδο από την ευρωζώνη».*
Φυσικά, αὐτὰ δὲν εἶναι καινούργια οὔτε μεμονωμένα. Μοῦ μεταφέρεται ὅτι στὰ πολιτικὰ στέκια τῶν Ἀθηνῶν διάφορα παλιὰ στελέχη τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ὑποτονθορίζουν ὅτι “προτιμᾶμε νὰ εἴμαστε ἀξιωματικὴ ἀντιπολίτευση” (ἔλα! Γιατί ἄραγε; Μήπως οἱ δημόσιοι ὑπάλληλοι τῆς ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς πολιτικῆς ἐπιθυμοῦν νὰ αὐξηθεῖ τὸ πολιτικό τους κεφάλαιο, χωρὶς ὅμως νὰ ἀγγίξουν τὶς ζεματιστὲς πατάτες;)
Ἐγὼ προτείνω νὰ μὴν τοὺς χαλάσουμε χατίρι.
Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης
* Τὸ ἄρθρο εἶχε πρωτοδημοσιευτεῖ τὴν προηγούμενη ἑβδομάδα ἐδῶ: http://www.koel.gr/. Ἀριστερὰ καὶ ἀμεσοδημοκρατικὰ “ἐξαφανίστηκε”, ἀλλὰ οὐδὲν κρυπτὸν ὑπὸ τὸ Google ὁπότε ἀναδημοσιεύεται ἐδῶ: http://contramee.wordpress.com

http://www.antinews.gr/2012/06/13/166025

http://dexiextrem.blogspot.gr/

Πάρτε την “Ελλάδα” στα χέρια σας



Μια νέα καθημερινή εφημερίδα βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη στα περίπτερα. Το όνομα αυτής «Ελλάδα» και η τιμή της στο 1 ευρώ. Πλούσια ύλη, πολλές τετραχρωμίες, ισορροπημένο κασέ και έντονο πολιτικό χρώμα, χαρακτηρίζουν τη νέα εκδοτική προσπάθεια. Επικεφαλής του.....
εγχειρήματος ο Σπύρος Τρίψας, πρώην διευθυντής του εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ. Μαζί του θα βρίσκεται ομάδα δημοσιογράφων που αποχώρησαν από το περιοδικό, αλλά και άλλοι, με προϋπηρεσία στον Ελεύθερο Τύπο και στην Ελευθεροτυπία.
Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τον ημερήσιο τύπο, αλλά και γενικότερα για τη δημοσιογραφία, τέτοιες προσπάθειες ενισχύουν την ελευθεροτυπία και προσφέρουν θέσεις εργασίας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία.

http://www.statesmen.gr/

Περί ΣΥΡΙΖΑ και Χανιά



του Σεραφείμ Μηχιώτη, Εκδότη-δημοσιογράφου
ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΙ "ΑΥΓΗ"
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Ν. ΧΑΝΙΑ...



Η αναβίωση του σταλινικού φαντάσματος εν έτει 2012!

Τους έτσουξε σφόδρα εις το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η απόφαση του υποψηφίου εις το ψηφοδέλτιο Κορινθίας κ. Νίκου Χανιά να τα βροντήξει και να τους εγκαταλείψει...

Ξύπνησε μέσα τους το φάντασμα της σταλινικής τρομοκρατίας και πυρ ομαδόν όλοι εναντίον του, μέσω της σημερινής "ΑΥΓΗΣ". Να τον εξαφανίσουν- επί του παρόντος τουλάχιστον- δεν δύνανται, αλλά πρέπει να του στείλουν δημοσίως το "αυστηρό μήνυμα" που του πρέπει, ώς "προδότη του λαϊκού (τους) κινήματος". Ας δούμε το χορό αυτής της αθλιότητος σε φάσεις:

1. Ο ίδιος ο Αρχηγός είπε το αμίμητο "εύχομαι ο κ. Χανιάς να κοιμάται ήσυχος τα βράδια"(....). Δηλαδή; Επιχειρεί να του εγείρει συνειδησιακό θέμα, αυτός ο πανάγιος; Ή/και επιχειρεί να του στείλει ένα "κομψό" μήνυμα να προσέχει; Το πράγμα είναι εξόχως σοβαρό.

2. Ο κομμουνιστογενής εκ του ΚΚΕ μόνιμος αρθρογράφος εις την τελευταία σελίδα της "ΑΥΓΗΣ" κ. Θανάσης Καρτερός στοχοποιεί τον κ. Χανιά, εις το πόνημά του τιτλοφορούμενο "Ο Χανιάς και ο ντουνιάς". Ειρωνευόμενος και δολοπλόκος θέτει εις το στόμα του κακεντρεχούς ντουνιά το δικό του ερώτημα: "Πόσα πήρε ή τι του έταξαν;". Και συμπληρώνει: "Δεν είναι ότι δεν άξιζε ο Χανιάς στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, όπως επισημαίνουν όλα τα μεγάλα ΜΜΕ και τα σοβαρότερα κόμματα, δεν άξιζε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Χανιά. Και έπρεπε να προσέξουν οι αρμόδιοι εγκαίρως. Διότι ου παντός πλειν εις Κλόρινθον, έστω και σύριζα".

3. Τρίτος προπαγανδιστής, ο Δ.Χ., μεταφέρει το χαρακτηρισμό Τσίπρα περί "άτιμης ενέργειας" και ώς καλός γνώστης της συνωμοσιολογίας εκτιμά ότι τρεις είναι οι εξηγήσεις: "Η πρώτη πως ο κ. Χανιάς ήταν εκβιάσιμος από κάποιος που ενεργοποίησαν τον εκβιασμό, η δεύτερη πώς συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ γιά να τον χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή και ο τρίτος είναι θέμα γιατρού. Τέταρτος δεν υπάρχει" (...)

Η αθλιότητα και η συνωμοσιολογία είναι ένας ολισθηρός δρόμος, στον οποίο με ευκολία διολισθαίνεις- αν δεν έχεις νουν και αυτοέλεγχο, βεβαίως δε και όταν ενεργείς ως διατεταγμένο εκτελεστικό όργανο- δυστυχώς δίχως γυρισμό. Και είναι εξόχως λυπηρό, διότι υπάρχουν "αριστεροί"- δηλαδή δυνάστες και εκβιαστές με αριστερό προσωπείο- οι οποίοι δεν θέλουν παρά υπαλλήλους και κόλακες.

Το συμπέρασμα διπλό: Πρώτον: άλλη μία επιβεβαίωση της χαμένης αθωότητας της αριστεράς, Δεύτερον: Ο εκφυλισμός της δημοσιογραφίας εις μηχανισμό προπαγάνδας και πλύσεως εγκεφάλων.

Η δύσμοιρη Ελλάς, εν έτει 2012...

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης


http://taxalia.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου