Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., δυστυχώς,απέτυχε να φέρει σε πέρας την εθνική αποστολή που της ανέθεσε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Επί µήνες, µε το επιχείρηµα της αξιοπρεπούς διαπραγµάτευσης, οδηγούσαν µια χώρα, αναπόσπαστο κοµµάτι της σύγχρονης Ευρώπης, σε εθνικό αδιέξοδο. Η χθεσινή απόφαση για τη διεξαγωγή δηµοψηφίσµατος, κατά κοινή παραδοχή, βάζει σε περιπέτεια τη χώρα και θέτει εν αµφιβόλω το µέλλον της. Ο κ. Τσίπρας, αδυνατώντας να κάνει µια ουσιαστική διαπραγµάτευση, προσφεύγει στην εύκολη λύση, που είναι η ετυµηγορία του λαού. Μέγιστο λάθος, που καταδεικνύει αδυναµία και έλλειψη πολιτικής βούλησης. 
Οι ώρες είναι κρίσιµες και ο καθένας από εµάς οφείλει να πάρει θέση απέναντι στο δίληµµα «ευρώ ή δραχµή». Ο κ. Τσίπρας, ως αυθεντικός εκφραστής µιας νεοκοµµουνιστικής θεωρίας, δείχνει να κάνει τη δεύτερη επιλογή. ∆ικαίωµά του. Εκείνο, όµως, που σε καµία περίπτωση δεν δικαιούται είναι να οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση. Επειδή πιστεύουµε ότι σε αυτές τις κρίσιµες ώρες οι εφηµερίδες και γενικότερα τα ΜΜΕ οφείλουν να παίρνουν ξεκάθαρη θέση, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στο δίληµµα της επόµενης Κυριακής επιλέγουν ανεπιφύλακτα τον δρόµο της Ευρώπης. Εναν δρόµο που άνοιξε στη χώρα ένας µεγάλος ηγέτης τηςΚεντροδεξιάς, ο Κωνσταντίνος Καραµανλής. Τότε που κανείς δεν περίµενε ότι, ένα βράδυ του Ιούνη, µια οµάδα µαθητευόµενων (πολιτικών) µάγων θα ρίσκαρε τα πάντα, στον βωµό των ιδεοληψιών της. Στις επόµενες γενιές δεν θα λένε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ τα µοιραία επώνυµα των ∆ραγασάκη, Βαρουβάκη, Τσακαλώτου, Λαφαζάνη και Λεουτσάκου. Απεναντίας, η παραµονή στο κλαµπ των ισχυρών της Ευρώπης και θα λέει, αλλά και θα σηµατοδοτεί πολλά για το παρόν και το µέλλον αυτού του λαού. 
Επειδή, όπως είχε πει ο προερχόµενος από την Αριστερά, Παύλος Μπακογιάννης, στη ∆ηµοκρατίαδεν υπάρχουν αδιέξοδα, ελπίζουµε ότι ο λαός µε σωφροσύνη και σύνεση θα κλείσει οριστικά την επόµενη Κυριακή τον ιστορικό κύκλο της επιπόλαιης ντόπιας Αριστεράς. Μια Αριστεράς που, την ίδια ώρα που διαφηµίζει ότι αγωνίζεται για τη ∆ηµοκρατία και την εθνική υπερηφάνεια, βάζει νάρκες στα θεµέλια και της ∆ηµοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Ο λαός οφείλει να δώσει ΤΕΛΟΣ στην πολιτική εκκρεµότητα της Μεταπολίτευσης. Και είναι ανάγκη να το πράξει, γιατί πλέον δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, αλλά ούτε και η πολυτέλεια να παρακολουθούµε µια κυβέρνηση που το µόνο που κάνει είναι να ρισκάρει µε τις ζωές των άλλων. Ας επιστρέψουν στη φυσική τους θέση, που είναι το πολιτικό περιθώριο και εκεί, ανενόχλητοι, θα µπορέσουν να ρισκάρουν µε τις δικές τους ζωές. 
 Η ασυλία των νεοκοµµουνιστών κάπου εδώ τελειώνει.Τώρα οφείλουµε να κοιτάξουµε τον καθρέφτη της Ιστορίας και να απαντήσουµε στην ανυπαρξία, στον λαϊκισµό και στους υπονοµευτές του πολιτεύµατος µε ξεκάθαρο τρόπο. Το ενοχικό σύνδροµο όσων οραµατίστηκαν την Ελλάδα µεγάλη και κυρίαρχη εντός της Ευρώπης θα πρέπει να εκλείψει, αν πραγµατικά θέλουµε να συνεχίσουµε να ζούµε µε αξιοπρέπεια. Σε αυτή την παρτίδα δεν συγχωρείται το λάθος.
Για µας, την επόµενη Κυριακή δεν υπάρχει δίληµµα. Η επιµονή στις ιδεοληψίες της Αριστεράς οδηγεί στην καταστροφή ένα ολόκληρο ΕΘΝΟΣ. 


http://www.parapolitika.gr/