Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ο άνθρωπος του Σόρος και το ξεπούλημα της Ελλάδας - Το παρασκήνιο για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε ξένους μεγαλοκαρχαρίες μέσω του ΤΑΙΠΕΔ



Με τον τίτλο «Η Ελλάδα πωλείται» περιγράφουν ο εγχώριος και ο διεθνής Τύπος το φαγοπότι με τον εκποιούμενο δημόσιο πλούτο, εδώ και δύο χρόνια. Τώρα άρχισε να αποκαλύπτεται ο σκοτεινός και ύποπτος ρόλος «επενδυτών» όπως ο Τζωρτζ Σόρος, πολιτικών όπως ο Γιώργος Παπανδρέουκαι προσώπων που θα μάθετε σήμερα. Ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρθηκε η δημόσια περιουσία στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αλλά και οι ενέργειες των στελεχών του Ταμείου προκαλούν αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά.

Την ώρα που υπάρχει εμφανής αδυναμία να προχωρήσουν οι περίφημες ιδιωτικοποιήσεις, με τον στόχο συνεχώς να αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ περιοδεύουν και εμφανίζονται να παραχωρούν κρίσιμα περιουσικά στοιχεία της Ελλάδας.
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σε εκδήλωση στην Τουρκία, ΣΕΒ και ΤΑΙΠΕΔ έκαναν «άνοιγμα» στην Τουρκία για ελληνικά νησιά και ακίνητα προς πώληση, με τον τουρικό τύπο να κάνει εκτενείς αναφορές στο ζήτημα.
Μάλιστα δημοσίευμα της «Hurriyet» στην ιστοσελίδα της επικαλείτο δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους του ΤΑΙΠΕΔ Π. Πρωτοψάλτη, σύμφωνα με τις οποίες «πωλείται το ένα τρίτο της ελληνικής γης».

Καθυστερημένες εξηγήσεις
Το δημοσίευμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και «διορθώθηκε» μετά από ώρες, αφού το Ταμείο έστω και καθυστερημένα ανασκεύασε, ισχυριζόμενο ότι ο κ. Πρωτοψάλτης είχε αναφερθεί «στην πώληση 71.000 ακινήτων, συνολικής επιφάνειας 3.400.000 στρεμμάτων, που αντιστοιχούν στο 3% της χώρας».
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι χρειάστηκε να κινητοποιηθούν ακόμα και υψηλά κλιμάκια της ελληνικής διπλωματίας, μέχρι η τουρκική εφημερίδα να βγει και να ζητήσει επίσημα συγνώμη για το «λάθος».

Οι σύμβουλοι του Ταμείου
Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι αποκλειστικός σύμβουλος του Ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις είναι πλέον η εταιρεία Axia Ventures, μετά την απόλυση της άλλης εταιρείας Houlihan Lokey, του μεγαλύτερου οίκου παροχής συμβουλών σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις στις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αξία» σε σημερινό της δημοσίευμα, η εταιρεία Axia Ventures, των κ. Λινάτσα, Αθανασόπουλου και Αχιλλεούδη συνδέεται με την την εταιρεία Dolphin Capital του κ. Μίλτου Καμπουρίδη.

Οι κύριοι Καμπουρίδης και Σόρος
Με την σειρά του ο κ. Καμπουρίδης συνεργάζεται με τον γνωστό «μεγαλοκαρχαρία» Τζώρτζ Σόρος στο τομέα του real estate, o οποίος και έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά φιλέτα αλλά και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Μάλιστα έχει επισκεφθεί την Ελλάδα για αυτούς τους λόγους, ενώ δεν παραλείπει στις ομιλίες του να αναφέρεται στην Ελληνική κρίση και στο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας.

Οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, πριν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ, ο κ. Σόρος είχε επισκεφτεί την Ελλάδα ως προσκεκλημένος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Στέλιου Ζαβού.

Ο ΓΑΠ και το ρεβεγιόν του 2009
Τότε, τον Δεκέμβριο του 2009, σε χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν που είχε διοργανώσει στην οικία του ο Στέλιος Ζαβός, συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Εκείνη την περίοδο μάλιστα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η χώρα θα τα καταφέρει χωρίς εξωτερική βοήθεια και προσφυγή στο ΔΝΤ. Δεν τήρησε ως γνωστόν το λόγο του…..
Οι Σόρος και Ζαβός συναντήθηκαν ξανά σε «κλειστό» δείπνο στην Νέα Υόρκη με την συμμετοχή αυτή την φορά του έταιρου γνωστού κερδοσκόπου Τζον Πόλσον και του νομπελίστα οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί.
Έκτοτε ακολούθησαν πολλές δηλώσεις αντικρουόμενες από τον κ. Σόρος, ο οποίος έχει προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έχει προβλέψει πολλές φορές ότι θα χρεοκοπήσουμε επίσημα και μάλιστα τελευταία επιτέθηκε σε αυτούς που θέλουν την δραχμή στην χώρα….

olympia

Κέντρα Μεταναστών: Χρυσοχοϊδης καλεί περιφερειάρχες, δημάρχους



Προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και να προσεταιριστεί τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης που αντιδρούν στη δημιουργία Κέντρων Μεταναστών κάνει ο υπουργός Προστασίας του ΠολίτηΜιχάλης Χρυσοχοίδης.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιεί αύριο, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος  με της συμμετοχή των προέδρων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)  Γ. Σγουρού και ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, τους περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου και τους προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.
«Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει λάβει το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας και ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


Mήνυμα Χριστόφια προς τον ελληνικό λαό






Την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό και την ευχή να ξεπεράσει τη νέα δοκιμασία της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του για την επέτειο της επανάστασης του 1821.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας, επίσης, ευχαρίστησε τον λαό και στην ηγεσία της Ελλάδας, «γιατί παρά τις δοκιμασίες που περνούν, παραμένουν αταλάντευτα στο πλευρό της Κύπρου και στον αγώνα που διεξάγει για απαλλαγή από την κατοχή».
Αναφερόμενος στο Κυπριακός, ο Δ. Χριστόφιας δήλωσε ότι όντως οι συνομιλίες δεν πηγαίνουν καλά και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα από εδώ και πέρα τουλάχιστον «να διδαχθούμε και να λειτουργήσουμε ενωμένοι στη βάση μιας κοινής γραμμής που έχει καθορίσει η πολιτική ηγεσία εδώ και πολλά χρόνια».
Ο αγώνας αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, γίνεται με ειρηνικά μέσα και θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει ως κατοχική δύναμη την Τουρκία, η οποία, όπως σημείωσε, εμφανίζεται με αναβαθμισμένο ρόλο.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε την 25η Μαρτίου 1821 «διαχρονική πηγή έμπνευσης και για τον κυπριακό Ελληνισμό», ο οποίος, επεσήμανε, υποχρεούται να συνεχίσει τον αγώνα για τη φυσική και εθνική του επιβίωση.
Ο κύριος Ομήρου δήλωσε ότι τα μηνύματα της σημερινής επετείου είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, γιατί ο τουρκικός επεκτατισμός επιδιώκει να ανακόψει την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στην Κύπρο.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ ΜΠΕ

Η Γερμανία έβγαλε 50 δις ευρώ από την ελληνική κρίση! (To video του ARD1)




Ένα ρεπορτάζ με σοκαριστικές αλήθειες από το κανάλι ARD1 της γερμανικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Γερμανία έδωσε για την ενίσχυση της Ελλάδας 15 δις σε χρήμα. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Μόνο που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ελληνικής κρίσης και της υποτίμησης του ευρώ έβαλε στα ταμεία της 50 δις ευρώ από την αύξηση των εξαγωγών της!


kourdistoportocali

http://greeknation.blogspot.com/ 

Αρχειοθήκη ιστολογίου