Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

«Πράσινο φως» για την έκτη δόση άναψε η τρόικα




Απεστάλη η έκθεση για την Ελλάδα στα μέλη της ευρωζώνης
Στην εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα οδηγεί η έκθεση που συνέταξε η τρόικα για την ελληνική οικονομία, μετά την αξιολόγηση που έκανε το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου 
κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του στην Αθήνα. Πρόκειται για δύο κείμενα, τα οποία βρίσκονται ήδη στα χέρια των υπουργείων Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης. 


- Το πρώτο αφορά στην προσαρμογή της χώρας στις επιταγές του μνημονίου, βάσει της οποίας θα εκταμιευτεί η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα
- Το δεύτερο αφορά στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την «έκθεση προσαρμογής» θα προκύπτει το συμπέρασμα ότι πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ. 


Θα επισημαίνεται όμως η ανάγκη πιστής εφαρμογής των συμπεφωνημένων.
Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, με την οποία συναρτάται η συνέχιση των χρηματοδοτήσεων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η έκθεση προσδιορίζει τα σενάρια βάσει των οποίων, με χρονικό ορίζοντα το 2020, το ελληνικό δημόσιο χρέος μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο, δηλαδή εξυπηρετήσιμο. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές το ΔΝΤ εμφανίζεται προς το παρόν εξαιρετικά επιφυλακτικό.
Τα σενάρια αυτά αποτελούν ήδη αντικείμενο μελέτης όχι μόνων των κυβερνητικών και διεθνών αρχών αλλά και του λεγόμενου ιδιωτικού τομέα, από τη συμβολή του οποίου εξαρτάται εν πολλοίς η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.
Και αυτό, διότι όπως οι πάντες πλέον συμφωνούν, στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου υπερεκτιμήθηκαν τα προσδοκώμενα οφέλη, τόσο από την αποκρατικοποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, όσο και από το «κούρεμα» κατά 21% της αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Σε ό,τι αφορά το «κούρεμα», το 21% ανήκει πλέον στο παρελθόν και ήδη γίνεται λόγος για διπλασιασμό του. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα το οποίο θα «εξισορροπεί» τις πρόσθετες αρνητικές επιπτώσεις στους τομείς των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι προαναφερθείσες εκθέσεις θα μελετηθούν εντατικά τις επόμενες ώρες και στη συνέχεια θα έλθουν προς συζήτηση στη σύνοδο των υπουργών οικονομίας της ευρωζώνης την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

ΤΑ ΝΕΑ

Κανείς δεν τον άκουσε



Μια χώρα μικρή, σχετικά φτωχή, αλλά νοικοκυρεμένη, με μικρές σχετικά δυνατότητες αλλά με αισιοδοξία, σχέδια, αυτοπεποίθηση και προοπτικές. Αυτή ήταν η Ελλάδα του 1981. Μια χώρα κατεστραμμένη, διεθνώς ανυπόληπτη, με καταρρακωμένη υπερηφάνεια και δίχως σχεδόν καθόλου αυτοεκτίμηση κι εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Αυτή η περιγραφή σκιαγραφεί την Ελλάδα του σήμερα – του 2011. Μέσα σε τριάντα χρόνια τα φιλόδοξο ταξίδι προς την ευημερία κατέληξε σε εφιάλτη βγαλμένο μέσα από τις σελίδες μυθιστορήματος φρίκης. Τι πήγε στραβά; Τι ακριβώς έφταιξε;
Ο καθένας έχει κι’ από μια διαφορετική προσωπική εξήγηση. Η εκτίμηση μου είναι πως η ελληνική κοινωνία άλλαξε ρότα και μπήκε στην δίνη των ανεξέλεγκτα ραγδαίων εξελίξεων με την άνοδο του Πασόκ στην εξουσία. Κανείς σοβαρός μελετητής δεν μπορεί να αρνηθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου την ιδιοφυία να ανατάξει την ελληνική κοινωνία βγάζοντας από το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο την μισή Ελλάδα. Που είχε εκεί εξοβελισθεί από την κληρονομιά του Εμφύλιου και τις συνακόλουθες παράλογες και ουσιαστικά άχρηστες πολιτικές διώξεις. Τα Πασοκ αποτέλεσε το μέσο με το οποίο γενιές ελλήνων ένοιωσαν ξανά πολίτες ισότιμοι αυτής της χώρας. Ήταν ένα επίτευγμα που ειρήνευσε τότε την χώρα επουλώνοντας με επιτυχία τις πληγές του Εμφύλιου και της δικτατορίας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου όμως δυστυχώς δεν σταμάτησε εκεί. Αντί να εγκαταστήσει τον άξιο και μέχρι τότε διωκόμενο μισό ελληνικό πληθυσμό μέσα στο πολιτικό σύστημα, δίχως να ανατρέψει τις όποιες κλίμακες αξιών υπήρχαν και να υποστηρίξει κάποιες αρχές αστικής ηθικής, έδωσε το σύνθημα της εφόδου. «Να αλώσουμε το σύστημα από μέσα» ήταν το μήνυμα που προωθούσε η κομματική νομενκλατούρα των νεοπαγών ελλήνων σοσιαλιστών συνθηματολογώντας πως «το Πασόκ θα είναι στην κυβέρνηση αλλά ο λαός στην εξουσία…» Τα Δημόσιο έτσι μετατράπηκε σε θερμοκήπιο ανάπτυξης κομματικών στρατιών και τα οικονομικά του κράτους σε εργαλείο αναδιάταξης του ελληνικού πληθυσμού πάνω σε μια μορφολογία καινούργιων κοινωνικών οντοτήτων.
Το κράτος λοιπόν διέθεσε άφθονο χρήμα για την δημιουργία νέων τζακιών στον επιχειρηματικό στίβο, για την ανάδειξη μιας καινούργιας εύρωστης μεσαίας τάξης στηριγμένης όμως σε δημόσιες παροχές (υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, φουρνιές εργολάβων και προμηθευτών του κράτους, λογής επαγγελματιών στις υπηρεσίες που σαν πυγολαμπίδες κινούνταν πάνω και γύρω από το κράτος, μεγάλος πληθυσμός απασχολούμενων και «ειδικών» στην επικοινωνία κλπ) και στην μετατροπή της κοινωνίας ουσιαστικά σε ραντζέρη. Τρεφόμενη από τις προσόδους του κράτους ολόκληρη η κοινωνία μετουσιώθηκε σε σπιτονοικοκύρη που ζούσε από τα ενοίκια που εισέπραττε. Από τις προσόδους δηλ που η πολιτική εξουσία μοίραζε σε εκείνους που ευνοούσε. Ρημάζοντας τα δημόσια ταμεία και δημιουργώντας ανασφάλεια και αβεβαιότητα.
Η ανασφάλεια είχε να κάνει με το γεγονός πως όποιος δεν είχε τις απαραίτητες προσβάσεις θα ήταν ανάμεσα σε αυτούς που θα έπαιρναν λιγότερα από τη διαμοιραζόμενη πίτα. Όπως επιτυχημένα αναφέρει ο Αρ. Δοξιάδης σε μια εξαιρετική του μελέτη, επειδή το κράτος δεν παρήγαγε πλούτο τα διαθέσιμα ήσαν πεπερασμένα. Ότι μπορούσε να εξασφαλισθεί ήταν από τα πενιχρά φορολογικά έσοδα και τον εξωτερικό δανεισμό. Έτσι, ο διαγκωνισμός για συμμετοχή στην μοιρασιά γινόταν δύσκολος και αδυσώπητος. Ιδιαίτερα όταν ήρθε, έστω για λίγο, και το άλλο μεγάλο αστικό κόμμα, η ΝΔ, στην εξουσία. Εξ ου και η ανάδειξη του κρατικού συνδικαλισμού σαν παράγοντα ουσιαστικού (μέσω αγώνων για μερίδιο στην προσοδοθηρία) εξασφάλισης κοινωνικής ισορροπίας αλλά και διατήρησης πολιτικής δύναμης.
Από την άλλη μεριά όμως επικρατούσε τα χάος. Για όσους δεν διέθεταν προσβάσεις στα κλειδιά που άνοιγαν τις πόρτες του δημοσίου η φοροδιαφυγή έγινε μοχλός αυτοπροστασίας. Από την ώρα που οι φόροι δεν πήγαιναν με σαφήνεια σε υποδομές για την βελτίωση κοινωνίας και οικονομίας, αυτοί που μόνιμα έφεραν το βάρος της καταβολής του ήταν φυσικό να ψάχνουν τρόπους αποφυγής. Το κράτος απομυζούσε την κοινωνία για να μοιράσει πόρους στους ημετέρους. Και οι υπόλοιποι πάσχιζαν να διασώσουν ότι μπορούσαν για την δική τους επιβίωση.
Το αδιέξοδο ήταν αναπόφευκτο. Το θέμα δεν ήταν εάν αλλά πότε θα συνέβαινε. Η δήλωση του Γεωργίου Ράλλη, το βράδυ που έχασε τις κρίσιμες εκλογές του 1981, ηχεί ολοζώντανα ακόμη στα αυτιά μου: “Ελπίζω οι έλληνες να μην μετανοήσουν στο μέλλον για την σημερινή τους επιλογή». Έξω, ηχούσαν οι αλαλαγμοί των Πασοκικών πανηγυρισμών…

Statesmen.gr

Αποφασίζουν για εμάς… χωρίς εμάς



Στη Φρανκφούρτη, την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χτυπάει απόψε η καρδιά του μέλλοντος της Ευρώπης. Και χτυπάει δυνατά, ίσως και με τον ρυθμό ενός κράματος αγωνίας και αβεβαιότητας, που εμπεδώνει στο υποσυνείδητο κάποιου ένα κάθε άλλο παρά δημιουργικό άγχος.
Στη γερμανική πόλη, πραγματοποιείται έκτακτη «συνάντηση κορυφής» με τη συμμετοχή της Άνγκελα Μέρκελ, του Νικολά Σαρκοζί, του Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, του Ζοζέ Μπαρόζο, της Κριστίν Λαγκάρντ, του Ζαν-Κλοντ Τρισέ και του Μάριο Ντράγκι.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η παράκαμψη των αδιεξόδων που μοιάζουν να έχουν προκύψει στη διαπραγμάτευση Γερμανίας και Γαλλίας για το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι η Γερμανία δεν έχει καμία διάθεση να υποχωρήσει από τη σχεδόν αδιαπραγμάτευτη θέση περί μη ενίσχυσης των κεφαλαιακών αποθεμάτων του EFSF, που σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας και εκ των «γκουρού» της σύγχρονης οικονομικής σκέψης, Γκόρντον Μπράουν, θα έπρεπε να αυξηθούν σε 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, από 440 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα.
Η Γαλλία από την πλευρά της, ποντάρει στην ενίσχυση του EFSF, ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί από ένα μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που θα επιβαρύνει τις γαλλικές τράπεζες, οι οποίες είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε ελληνικά ομόλογα, σε σχέση με τις γερμανικές.
Μόλις δε την προηγούμενη εβδομάδα, οι υπουργοί Οικονομικών του G20, που συνεδρίασαν στο Παρίσι, αρνήθηκαν να αυξηθούν τα αποθεματικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αποτέλεσμα όλη η πίεση να έχει μεταφερθεί σήμερα στην ευρωζώνη, και τους δικούς της μηχανισμούς.
Στη Φρανκφούρτη λοιπόν κρίνεται εν πολλοίς το μέλλον της Ελλάδας, ενόψει των αποφάσεων της ηγεσίας της Ευρώπης για πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Αθήνας. Και σε μια τόσο κρίσιμη και οριακή συγκυρία, αποφασίζουν για εμάς… χωρίς εμάς, καθώς η Κυβέρνηση βολοδέρνει στα πολιτικά αδιέξοδά της.

Statesmen.gr

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο



Δεκτό επί της αρχής, χωρίς διαρροές από το ΠΑΣΟΚ, έγινε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής
Picture 0 for Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο
Δεκτό επί της αρχής, χωρίς διαρροές, έγινε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ειδικότερα, σε 295 ψήφους, «ναι» ψήφισε ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 154 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 141 βουλευτές, ενώ «παρών» δεν ψήφισε κανείς.
Η διαδικασία ψηφοφορίας επί των άρθρων συνεχίζεται αυτή την ώρα στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες την Πέμπτη, ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στο άρθρο 37, που αφορά τις συμβάσεις εργασίας. Ήδη η Λούκα Κατσέλη έχει εκφράσει ανοιχτά την άρνησή της να ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, ενώ και άλλοι βουλευτές έχουν εκφράσει ενστάσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι ξεκάθαρο για το εάν θα περάσει τελικά το άρθρο.


Voria.gr

Υπέρ του Ψωμιάδη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου



Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή και με βάση τον Καλλικράτη τέθηκε σε αργία

Picture 0 for Υπέρ του Ψωμιάδη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, βάσει της οποίας τέθηκε σε αργία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την υπόθεση μείωσης των προστίμων σε πρατηριούχο πρότεινε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κονταξής.
Ο αντιεισαγγελέας πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία  ο κ. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή και με βάση τον Καλλικράτη τέθηκε σε αργία.

Ο αντιεισαγγελέας είπε ότι η απόφαση δεν βασίστηκε σε εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ο κ. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για μείωση προστίμου σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων.

«Από τη πρώτη στιγμή δήλωσα ότι έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Ότι η αλήθεια, τελικά, θα λάμψει. Η αρχή έγινε με την προχθεσινή αθωωτική απόφαση για την υπόθεση της λίμνης Κορώνειας. Η σημερινή αναιρετική και εμπεριστατωμένη πρόταση του Εισαγγελέα, αποκαθιστά την αλήθεια. Αναμένουμε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πιστεύοντας στη δικαίωσή μου» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης.
Αν η εισήγηση του αντιεισαγγελέα γίνει δεκτή τότε ο Π.Ψωμιάδης θα επανέλθει στο αξίωμά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και η υπόθεση του θα εκδικαστεί ξανά στο εφετείο.


Voria.gr

Είναι άραγε “όλοι ίδιοι”; Ή μήπως είναι οι ίδιοι πίσω από κάθε απάτη τις τελευταίες δεκαετίες;



ΤΡΆΠΕΖΕΣ, ΠΡΌΣΩΠΑ, ΣΚΆΝΔΑΛΑ, ΚΑΙ ΈΝΑΣ ΛΑΌΣ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ, ΘΥΜΑ!

ΓΡΆΦΕΙ Η ΠΌΠΗ ΣΟΥΦΛΉ

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΤΟΝ ΑΝΏΝΥΜΟ ΦΊΛΟ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΈΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΏΔΕΣ ΥΛΙΚΌ...

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΜΈΡΕΣ, ΤΟ ΣΚΆΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ PROTON ΚΑΙ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΈΝΟΥ ΤΡΑΠΕΖΊΤΗ ΛΑΥΡΈΝΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΆΔΗ, "ΠΑΊΖΕΙ" ...ΠΟΛΎ.

ΔΕΊΤΕ ΥΛΙΚΌ, ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΕΣ, "ΚΑΜΑΡΏΣΤΕ" ΠΡΌΣΩΠΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΎ ΧΏΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΎ (ΠΙΟ ΣΤΕΝΌ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ... ΠΟΥ ΈΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΆΚΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΊΑ "ΤΟ ΞΎΛΟ ΒΓΉΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΡΆΔΕΙΣΟ") ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΎ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΓΙΏΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ (ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΆΣ, ΛΑΥΡΈΝΤΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΆΔΗΣ, ΝΊΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ)  ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΊΤΕ ΠΟΙΟΊ  ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΑ ΣΚΆΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΊ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΎΝ..

ΜΌΝΙΜΟ ΚΑΙ ΑΙΏΝΙΟ ΘΥΜΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΌΣ ΛΑΌΣ, ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΆΤΕΣ ΤΟΥ, ΟΙ ΑΠΑΤΕΏΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΣΚΗΝΉΣ  ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ, ΠΑΊΖΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΒΡΏΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ, ΕΝΏ ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΎΝ ΠΕΡΊ..."ΗΘΙΚΉΣ". ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΆ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΌ  ΥΛΙΚΌ ΚΑΙ ΤΑ ΒΊΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΠΟΛΛΆ...


ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ " ΩΜΕΓΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ". ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ...
ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ.
ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 9 ΜΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο... "ΝΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ".

Omega Bank

From Wikipedia, the free encyclopedia Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Jump to: navigation , search Μετάβαση σε: πλοήγηση , αναζήτηση
Omega Bank Omega Bank
Type ΤύποςPrivate Ιδιωτικός
FoundedΙδρύθηκε2001 2001
HeadquartersΑρχηγείοAthens , Greece Αθήνα ,Ελλάδα
ProductsΠροϊόνταCommercial bankingΕμπορικής τραπεζικής
WebsiteΔικτυακός τόποςwww.omegabank.grwww.omegabank.gr
The Omega Bank was a Greek banking service until it was bought by Proton Bank in October 2006.
Η Omega Bank ήταν μια ελληνική τραπεζική υπηρεσία έως ότου αγοράστηκε από Proton Bank τον Οκτώβριο του 2006. The bank was named after the last letter of the Greek alphabet (see omega ). Η τράπεζα πήρε το όνομά του μετά το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου (βλέπεωμέγα

πηγή     

Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ  για ανάπτυξη

Έρχονται...οι Ρώσοι,στην Αλεξανδρούπολη





Στις 27 Οκτωβρίου 2011, σύμφωνα με πληροφορίες της... "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ", αναμένεται το καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το Ρωσικό Πολεμικό “Tsesar Kunikof”, που ανήκει στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, με 89 ναύτες και αξιωματικούς, για να λάβουν μέρος στην τελετή των εγκαινίων του ανακαινισθέντος Μνημείου των πεσόντων Ρώσων Στρατιωτών το 1878 στην Αλεξανδρούπολη.

Τα εγκαίνια του Μνημείου, στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, θα γίνουν την 28η Οκτωβρίου αμέσως μετά την παρέλαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρέλαση αυτή θα λάβει μέρος και άγημα Ρώσων ναυτών, τιμώντας την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, καθώς και τις θυσίες των δύο λαών (πρώτη σε αριθμό θυμάτων η Ρωσία και δεύτερη κατ’ αναλογία πληθυσμού η Ελλάδα) στην κοινή μάχη κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, στην διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου.


OnAlert.gr

Σενάρια και φήμες για πρόωρες εκλογές



Πληθαίνουν όσο περνά η ώρα οι φήμες περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών καθώς τα αδιέξοδα της κυβέρνησης είναι πλέον περισσότερο από φανερά. Κι αν αυτά δεν μας αφορούν, τα αδιέξοδα της χώρας είναι πολύ σοβαρότερα και επικίνδυνα.
1. Υπάρχουν διεθνή δημοσιεύματα ότι θα δοθεί την Παρασκευή η 6η δόση του δανείου, αν όχι από το ΔΝΤ σίγουρα από ΕΕ και ΕΚΤ. Αυτό θα δώσει ανάσες στην οικονομία καθώς τα ταμειακά αποθέματα φτάνουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και θα είναι ευκολότερη η προσφυγή στις κάλπες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα και ζητήσει από τον κόσμο να αποφασίσει για το τι θα γίνει. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από τα εξής γεγονότα:
2. Η διάλυση κάθε ψευδαίσθησης και σεναρίου για συναίνεση των δύο κομμάτων μετά τη σύγκρουση Παπανδρέου – Σαμαρά. Οι διαρροές των προηγούμενων ημερών για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πάνε περίπατο, οπότε δε μένει τίποτε άλλο από τις εκλογές.
3. Η δραματική αβεβαιότητα σχετικά με τη λύση που θα δώσουν οι Ευρωπαίοι συνολικά αλλά και το πιο πιθανό σενάριο του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων τουλάχιστον κατά 40%, γεγονός που θα σημάνει την οριστική χρεοκοπία της χώρας. Γερμανία και Γαλλία συγκρούονται μέχρις εσχάτων και είναι χαρακτηριστική η δραματική προειδοποίηση σήμερα από τον Σαρκοζί (μετά την προειδοποίηση για υποβάθμιση της Γαλλίας) ότι πάμε προς διάλυση της Ευρώπης.
Όλα αυτά, μαζί με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στην Αθήνα, δημιουργούν ένα σκηνικό που προοιωνίζεται πρόωρες εκλογές.


parapolitika.gr

Aναλυτής της Moody’s : Αναπόφευκτη η ελληνική χρεοκοπία



Κούρεμα των ελληνικών ομολόγων της τάξεως του 60% προβλέπει ο Steven G. Cochrane, αναλυτής της Moody’s, ο οποίος σε σημερινές δηλώσεις του τόνισε ότι δεν  υπάρχει τρόπος η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ενδεχομένως να πρέπει να προετοιμαστούν για κούρεμα 60%, είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή,  η συντριπτική πλειοψηφία των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου θεωρούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει , σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα της Bank of America-Merrill Lynch μεταξύ των κορυφαίων fund managers.

Σημειώνεται, ότι επτά στους δέκα αναμένουν την χρεοκοπία το πρώτο τετράμηνο του 2012.
Εν τω μεταξύ, στη Φρανκφούρτη πρόκειται να μεταβεί ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Νωρίτερα, Γάλλοι βουλευτές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι ο κ. Νικολά Σαρκοζί δήλωσε πως ήταν έτοιμος να πάει στη Γερμανία, επιδιώκοντας να ξεμπλοκάρει τις συνομιλίες για την κρίση χρέους της ευρωζώνης που γίνονται εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.
Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε στους βουλευτές ότι οι συνομιλίες έχουν κολλήσει στο ζήτημα της σχέσης του προσωρινού ταμείου διάσωσης EFSF με την ΕΚΤ.
Την ίδια ώρα, η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε εκδήλωση για την ολοκλήρωση της θητείας του πρόεδρου της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ανέφερε ότι οι αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ δεν αποτελούν ταμπού για την ίδια και επισήμανε: “Αν το ευρώ αποτύχει, θα καταρρεύσει η Ευρώπη, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε αυτό”.
Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται αυξημένες προσδοκίες σχετικά με τη Σύνοδο της Κυριακής, καθώς ναι μεν θα ληφθούν μέτρα αλλά δεν θα υπάρξει οριστική λύση στην κρίση.


Antinews

Μίνι Σύνοδος Κορυφής στην Φρανκφούρτη με επίκεντρο την Ελλάδα


Συνάντηση Μέρκελ, Σαρκοζί, Λαγκάρντ, Τρισέ, Μπαρόζο, Ρομπάι 

Mέρκελ: Δεν είναι ταμπού η αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ

Μίνι Σύνοδος Κορυφής στην Φρανκφούρτη με επίκεντρο την Ελλάδα - Συνάντηση Μέρκελ, Σαρκοζί, Λαγκάρντ, Τρισέ, Μπαρόζο, Ρομπάι - Mέρκελ: Δεν είναι ταμπού η αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ
(upd6)Σε δήλωση σοκ προέβη η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel ενόψει της μίνι Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στη Φρανκφούρτη. Σύμφωνα με την Καγκελάριο, η τροποποίηση της Συνθήκης της ΕΕ δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού, όπερ σημαίνει ότι ενδεχομένως οι Ευρωπαίοι προετοιμάζονται ακόμη και για το ενδεχόμενο εξόδου χώρας από το ευρώ.
"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μη συμβατά μέτρα σε καιρούς κρίσης, δήλωσε η Merkel, επισημαίνοντας παράλληλα πως η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει. Σύμφωνα με την Καγκελάριο, η ΕΕ δεν θα επιτρέψει την κατάρρευση του ευρώ και της Ευρωζώνης, γιατί αν αυτό συμβεί τότε θα οδηγηθεί στην κατάρρευση ολόκληρη η Ευρώπη. Η Merkel, στη νέα τοποθέτησή της, υπερασπίστηκε το ευρώ, κάνοντας λόγο για ένα σταθερό νόμισμα που έχει αποδείξει την αξία του σε δύσκολες στιγμές. "Το ευρώ είναι πιο σταθερό νόμισμα από ότι ήταν το γερμανικό μάρκο τα τελευταία 10 χρόνια της ύπαρξής του", σχολίασε χαρακτηριστικά η Merkel.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, J. M. Barroso. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει ότι το ευρώ παραμένει ένα ισχυρό και σταθερό νόμισμα - σημείο αναφοράς.
Σε παρόμοιες δηλώσεις του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ J. C. Trichet εξέφρασε την ανάγκη για άμεση δράση και συγκεκριμένα για την ανάγκη ενίσχυσης του EFSF, την θωράκιση των τραπεζών και την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα.
Με τη σειρά του ο νέος - από 1ης Νοεμβρίου - επικεφαλής της ΕΚΤ, M. Draghi τόνισε ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει σταθερότητα και ανάπτυξη, δίχως δημοσιονομική πειθαρχία.
Στη μίνι Σύνοδο Κορυφής στη Φρανκφούρτη συμμετέχουν ο Γάλλος πρόεδρος N. Sarkozy, η επικεφαλής του ΔNT C. Lagarde, η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, ο απερχόμενος αλλά και ο νέος πρόεδρος της EKT, J. C. Trichet και Μ. Draghi αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΕΕ, H.V. Rompuy, καθώς και ο πρόεδρος της Κομισιόν J. M. Barroso.
Στο μεταξύ, νωρίτερα οι πληροφορίες ήθελαν Merkel - Sarkozy να προβαίνουν σε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία εντός της ημέρας, αλλά τελικά θα υπάρξει "μίνι Σύνοδος Κορυφής" στη Φρανκφούρτη, στην οποία θα μετέχουν όλοι οι ανωτέρω αξιωματούχοι, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να δοθεί επιτέλους η οριστική λύση στην κρίση χρέους.
Την ίδια ώρα άλλες ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία για την επίλυση της κρίσης χρέους είναι ακόμη αμφίβολη, καθώς υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες, τόσο όσον αφορά στο ελληνικό ζήτημα, όσο και στον EFSF. Κατά τις πηγές αυτές, υπάρχουν πολλές επιλογές για την ενίσχυση του EFSF αλλά αποκλείεται εκείνη που περιλαμβάνει κεφάλαια της ΕΚΤ για την ενίσχυση του μηχανισμού.
Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, F. Baroin, o oποίος δήλωσε εκ νέου ότι η Γαλλία τάσσεται υπέρ της μετατροπής του EFSF σε τράπεζα, πρόταση στην οποία αντιτίθενται Γερμανία και ΕΚΤ. Παράλληλα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι συζητήσεις των Ευρωπαίων για τον EFSF εστιάζονται στην ικανότητά του να αγοράζει collateral ως εγγυήσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τραπεζικές αρχές επιθυμούν να κάνουν χρήση του EFSF για εγγυήσεις χρέους των τραπεζών, γεγονός στο οποίο φέρεται να αντιτίθενται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Στο μέτωπο των τραπεζών, όπως δήλωσε νωρίτερα ο Γερμανός αξιωματούχος, W. Schaueble, εκτιμάται ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα έχουν διορία έως τις 30 Ιουνίου 2012, προκειμένου να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους.
Το ανώτατο όριο του EFSF είναι τα 440 δις. ευρώ και αυτό είναι ξεκάθαρο, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, απαντώντας στην ουσία στα χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αύξηση των πόρων του προσωρινού μηχανισμού στήριξης στα 2 τρις. ευρώ.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου χαρακτήρισε θετικές και παραγωγικές τις διαπραγματεύσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης την Κυριακή, καθιστώντας σαφές ότι οι συζητήσεις στρέφονται στο πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα 440 δις. ευρώ.

Χτες το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Συμφωνία Γερμανίας - Γαλλίας για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης στα 2 τρισ ευρώ... που διαψεύδεται

Σε συμφωνία για την αύξηση των διαθέσιμων πόρων του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSF) στα 2 τρις ευρώ φέρεται να έχουν καταλήξει Γερμανία και Γαλλία. Τα ανωτέρω επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές. Ωστόσο άλλες ευρωπαϊκές πηγές σπεύδουν να το διαψεύσουν. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης από την πλευρά του αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Yπενθυμίζεται ότι οι διαθέσιμοι πόροι του EFSF ανέρχονται στα 440 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γαλλογερμανική αυτή συμφωνία αφορά μέρος μιας συντονισμένης λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και αναμένεται να επικυρωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας για την επίλυση της κρίσης χρέους στη Σύνοδο της Κυριακής έχουν αυξηθεί, μετά την προειδοποίηση του οίκου Μοοdy's για την αξιολόγηση της Γαλλίας.
"Γαλλία και Γερμανία προσδοκούν ότι θα υπάρξει μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής η οποία θα εξαλείψει την αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές", σχολιάζει η Guardian.
Σύμφωνα με το σχέδιο που αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο EFSF θα είναι σε θέση να προσφέρει εγγυήσεις για τους κατόχους ομολόγων, είτε είναι ιδιώτες, είτε όχι. Αυτό αυξάνει αυτόματα τη δυναμική του στα 2 τρις ευρώ, από τα 440 δισ ευρώ που διαθέτει σήμερα. O EFSF θα μετατραπεί σε "ασφαλιστή", όπως άλλωστε είχε προτείνει ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz.
Η εφημερίδα, στη συνέχεια, αναφέρει ότι Γερμανία και Γαλλία έχουν ήδη συμφωνήσει για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, προκειμένου αυτές να είναι σε θέση να πετύχουν το στόχο για δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο Core Tier 1. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Guardian, για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα χρειαστούν πέριξ των 100 δισ. ευρώ.

(Πρώτη ενημέρωση: 16.27)

www.bankingnews.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου