Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μείον 30% στους μισθούς των υπουργών



Το πολιτικό του στίγμα, συστάσεις προς τους υπουργούς του αλλά και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

“Συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και όπως προβλέπει το Σύνταγμα, είναι μεγάλο βήμα
η κυβέρνηση συνεργασίας που προϋποθέτει μεγάλες συναινέσεις, τις πετύχαμε για να σώσουμε την χώρα και να βγει ο τόπος από την κρίση” . Συνέχισε λέγοντας ότι “στόχος μας είναι να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λάου. Θα το πετύχουμε λέγοντας στον λαό την αλήθεια. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο πετύχαμε συναντίληψη, υπάρχει συναίνεση σε πολλά σημεία. Αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στην οποία ανταποκρίθηκαν τα κόμματα που συνεργάζονται”.

Ως δείγμα γραφής ανακοίνωσε δύο μέτρα: “Πρώτον ο μισθός των μελών του υπουργικού συμβουλίου θα μειωθεί κατά 30 %. Δεύτερον θα μειωθούν τα κρατικά αυτοκίνητα από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης στον ελάχιστο δυνατό αριθμό”.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα κυβερνήσει με αλήθεια και σεμνότητα και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να είναι κάθε μέρα στα κανάλια.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του είπε ότι “ξέρω ότι όλοι σας έχετε καλές προθέσεις. Αλλά δεν με νοιάζουν οι καλές προθέσεις με νοιάζουν τα έργα και το αποτέλεσμα. Η πιο κρίσιμη λέξη είναι η λέξη αποτελεσματικότητα. Στο κάθε υπουργείο θα φτιάξουθμε ένα στοχο-χρονοδιάγραμμα για να ξέρουμε τί έγινε τί δεν έγινε στην ώρα του, τι άργησε και γιατί. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει περίοδο χάριτος. Παρά την διακομματική της σύνθεση είναι ενιαία, δεν υπάρχουν φέουδα και κομματικά στεγανά, άλλοι περισπασμοί και σκοπιμότητες δεν υπάρχουν”.

Ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε και στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι:“Περιμένουμε υπευθυνότητα και από τα άλλα κόμματα, δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση, ο τόπος πλήρωσε ακριβά τον λαικισμό, δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό”.

Κλείνοντας ανέφερε ότι “σήμερα όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας, εντός και εκτός Ελλάδας από εμάς περιμένουν πολλά για πρώτη φορά εδώ και καιρό δημιουργούμε ελπίδα. Θα δείξουμε και εντός και εκτός Ελλάδος ότι σήμερα κάτι άρχισε να αλλάζει στον τόπο. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά, θα υπάρξουν δυσκολίες περιμένω τη στήριξη όλων των δυνάμεων του έθνους και των εταίρων μας. Η επικοινωνιακή διαχείριση θα γίνεται κεντρικά για να μην υπάρχουν παραφωνίες. Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα συμμετέχει η τηλεόραση στη συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου. Για να πετύχουμε θα πρέπει να είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας και του έργου μας”.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Αντ. Σαμαρά στο υπουργικό:

Αγαπητοί συνάδελφοι, Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο. Η χώρα αποκτά μετά από πολύ καιρό «κανονική» κυβέρνηση. Αλλά είναι και η αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα. Γιατί συγκροτείται, για πρώτη φορά, κανονική κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση. Παλαιότερα αυτό συνέβη σπάνια, μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, μόνο για «ειδικό σκοπό» και μόνο για περιορισμένο χρόνο. Τώρα συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Είναι ένα μεγάλο βήμα, που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων. Αυτές τις συναινέσεις αποτολμήσαμε και πετύχαμε...

Για να σώσουμε τη χώρα διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία, για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν και να επιτύχουμε τους στόχους μας ώστε ο τόπος να βγει από την κρίση.

Γιατί μην κάνετε λάθος, αυτός είναι ο στόχος μας: Να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση! Και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Και πώς θα το επιτύχουμε αυτό; Λέγοντας στο λαό την αλήθεια. Αυτό περιμένει από μας. Κι αυτό του οφείλουμε…

Η κυβέρνησή μας δεν είναι στον αέρα. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο συζητήσαμε και πετύχαμε ευρύτατη συν-αντίληψη διακυβέρνησης.

Η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση ήδη έχει επιτευχθεί σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία. Θα δοθεί πολύ σύντομα στη δημοσιότητα και θεωρώ ότι είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

'Αλλωστε αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Ε λοιπόν, στην εντολή αυτή τα κόμματα που συνεργάστηκαν ανταποκρίθηκαν πλήρως.

Έδειξαν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό, αλλά και απέναντι στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Και η κυβέρνηση που συγκροτήσαμε είναι πρωτίστως κυβέρνηση ευθύνης. Συνεργαστήκαμε, όμως, για να κάνουμε τις μεγάλες τομές! Όχι για να μείνουμε στα ίδια.

Κι αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις σηματοδοτήσουμε από σήμερα.

Έχω, λοιπόν, να σας ανακοινώσω δύο πράγματα:

• Πρώτον, ότι ο μισθός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου θα μειωθεί κατά 30% από την πρώτη στιγμή.

• Και δεύτερον, ότι θα δώσω εντολή στον Υπουργό Εσωτερικών να περιοριστεί η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό.

Πάντα πίστευα –και τώρα το πιστεύω περισσότερο από κάθε φορά– ότι ο καλύτερος τρόπος για να κυβερνήσει κανείς είναι το να δίνει πρώτος το παράδειγμα. Με αλήθειες και με σεμνότητα. Βεβαίως όχι κάθε μέρα στα κανάλια, όταν δεν υπάρχει λόγος.

Ξέρω ότι όλοι σας, όλοι μας, έχουμε τις καλύτερες προθέσεις. Αλλά δεν με ενδιαφέρουν οι καλύτερες προθέσεις. Με νοιάζουν τα έργα και το αποτέλεσμα. Η πιο κρίσιμη λέξη γι’ αυτή την κυβέρνηση πρέπει να είναι η λέξη αποτελεσματικότητα.

Θα έλθω στα υπουργεία όλων σας και θα φτιάξουμε ένα χρονο-στοχοδιάγραμμα. Πότε θα τελειώνει τι. Και θα υπάρχει συνέχεια, παρακολούθηση και έλεγχος: Τι απ’ όσα αποφασίσαμε έγινε στην ώρα του; Τι άργησε; Τι δεν έγινε και γιατί δεν έγινε;

Ξέρετε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει περίοδο χάριτος. Πρέπει να δείξει έργο από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό θα κάνουμε.

Να θυμάστε ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τη διακομματική της σύνθεση, είναι ενιαία. Δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ούτε κομματικά στεγανά. Ένα είναι το «αφεντικό» μας: ο ελληνικός λαός! Κι ένας είναι ο στόχος μας: να τον υπηρετούμε!

'Αλλοι «περιορισμοί», άλλοι «περισπασμοί», άλλες «σκοπιμότητες» κι άλλες σκέψεις δεν υπάρχουν και δεν χωράνε…

Ο ελληνικός λαός περιμένει από μας να κυβερνήσουμε με ενότητα, με συν- αντίληψη και με αποτελεσματικότητα.

Κι εμείς περιμένουμε αντίστοιχη υπευθυνότητα να δείξουν και τα άλλα κόμματα, που δεν συμμετέχουν σ’ αυτή την κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση, μέσα σ’ αυτή την κρίση που περνάει ο ελληνικός λαός.

Το λαϊκισμό τον πλήρωσε πολύ ακριβά αυτός ο τόπος. Δεν αντέχει να τον πληρώνει άλλο.

Σήμερα όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας. Εντός κι εκτός Ελλάδας. Από μας περιμένουν πολλά. Για πρώτη φορά εδώ και καιρό δημιουργούμε ελπίδα.

Δεν πρέπει να προδώσουμε αυτές τις προσδοκίες που επενδύονται πάνω μας. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Έχουμε την υποχρέωση να δείξουμε σε όλους (και εντός, στο λαό που βασανίζεται από την κρίση, σ’ αυτή την ανεργία που έχει χτυπήσει το κάθε σπίτι, στην κάθε οικογένεια) πρέπει να δείξουμε και εντός και εκτός Ελλάδας ότι σήμερα κάτι ξεκίνησε να αλλάζει στη χώρα μας.

Κι έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε όλοι να μας συμπαρασταθούν και όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα μας και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Σε αυτό τον αγώνα σίγουρα θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά περιμένω τη στήριξη όλων των δυνάμεων του έθνους και όλων των εταίρων μας.

Στο πολύ προσεχές διάστημα θα αποδείξουμε ότι αυτήν τη στήριξη και την δικαιούμαστε και την αξίζουμε. Οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά από την αρχή. Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε, κι αυτή είναι η πρώτη μας δέσμευση! Κι όπως θα μάθουν όλοι, εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κρατάμε.

Και κάτι ακόμα: Η επικοινωνιακή διαχείριση, παρακαλώ, να συντονίζεται κεντρικά. Για να μην υπάρχουν παραφωνίες...

Θέλω να κλείσω αυτό το δημόσιο μέρος του πρώτου χαιρετισμού μου προς εσάς –και είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα συμμετέχει η τηλεόραση σε Υπουργικό Συμβούλιο– με έναν κανόνα επιτυχίας στην πολιτική, που τον άκουσα κάποτε και μου φάνηκε πολύ σοφός:

•Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε, η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά. Να ξέρετε, ακόμα, πως πριν μας κρίνει η ιστορία θα μας κρίνει ο λαός, ακόμα αυστηρότερα.

•Αλλά το σημαντικό είναι εμείς οι ίδιοι να κρίνουμε τους εαυτούς μας ακόμα πιο αυστηρά. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε: Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πιο αυστηρός κριτής του έργου μας, απ’o όλους τους άλλους!

protothema.gr

Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί



Ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος – Ποιοι καταλαμβάνουν τα κρίσιμα υπουργεία

Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί
Συνολικά 39 άτομα μετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Στο σχήμα μετέχουν 17 υπουργοί6 αναπληρωτές υπουργοί και 15 υφυπουργοί, οι οποίοι ορκίζονται στις 7 το απόγευμα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πάντως, μόλις δύο γυναίκες μετέχουν στο νέο υπουργικό συμβούλιο, δηλαδή η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στο επανασυσταθέν υπουργείο Τουρισμού και η κυρία Φωτεινή Σκοπούλη, που ανέλαβε τη θέση της υφυπουργού Εργασίας.
Όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ο νέος πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε την επανασύσταση τριών υπουργείων ήτοι των Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης. Επίσης, προχώρησε στην ενοποίηση υπουργείων, δημιουργώντας το υπερυπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με επικεφαλής τον κ. Κωστή Χατζηδάκη και του υπερυπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 7 το απόγευμα ενώ στις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον κ. Σαμαρά. 
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι κ.κ.  Ράπανος, Μαυραγάννης και Κούρκουλας δεν θα ορκιστούν σήμερα.
Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:
Πρωθυπουργός:
Αντώνης Σαμαράς
Υπουργός Οικονομικών: Βασίλειος Ράπανος
Αναπληρωτής Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γεώργιος Μαυραγάννης
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Αντώνιος Μανιτάκης
Υφυπουργός: Μανούσος Βολουδάκης
Υπουργός Εσωτερικών: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργός Εξωτερικών: Δημήτριος Αβραμόπουλος
Υφυπουργός: Δημήτριος Κούρκουλας
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός: Παναγιώτης Καράμπελας
Υφυπουργός: Δημήτριος Ελευσινιώτης
Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:Κωνσταντίνος Χατζηδάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υφυπουργός: Αθανάσιος Σκορδάς
Υφυπουργός: Παναγιώτης Μηταράκης
Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Ευάγγελος Λιβιεράτος
Αναπληρωτής Υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Κωνσταντίνος Τζαβάρας
Υφυπουργός: Ιωάννης Ιωαννίδης
Υφυπουργός: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας: Ιωάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Νικόλαος Νικολόπουλος
Υπουργός Υγείας: Ανδρέας Λυκουρέντζος
Αναπληρωτής Υπουργός: Μάριος Σαλμάς
Υφυπουργός: Φωτεινή Σκοπούλη
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Αθανάσιος Τσαφτάρης
Αναπληρωτής Υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Αντώνιος Ρουπακιώτης
Υφυπουργός: Κωσταντίνος Καραγκούνης
Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Νικόλαος Δένδιας
Υπουργός Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουσουρούλης
Υφυπουργός: Γιώργος Βερνίκος
Υπουργός Μακεδονίας Θράκης: Θεόδωρος Καράογλου
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτριος Σταμάτης
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Συμεών Κεδίκογλου
Για Πρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης


Τι φοβόταν η Νατάσα Καραμανλή;



Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία με το σχέδιο δολοφονίας τουΚώστα Καραμανλή δεν ήταν σχεδόν καθόλου γνωστή, μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν να μιλήσουν και να δώσουν στοιχεία. 
Αλλά και πάλι τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα δεν θέλησαν να προβάλλουν το θέμα. 
Προφανώς γιατί δεν αφορούσε κάποιον «δημοκράτη» αλλά έναν νεοδημοκράτη Πρωθυπουργό. 
Ουδείς το σχολίασε και μάλιστα κάποιοι δημοσιογράφοι ανέλαβαν εργολαβικά να κλείσουν το θέμα απαξιώνοντας την υπόθεση ως μια ιστορία συνομωσίας την οποία θα μπορούσε, κατά την άποψή τους, να είχε γράψει ο Γιάννης Μαρής! Με την διαφορά ότι όλοι γνωρίζουμε ποιοι διατηρούν σχέσεις με τον ξένο παράγοντα… 
Τα πράγματα, όπως μαθαίνουμε, είναι κάπου στην μέση...
Το θέμα όμως πέραν της μεγάλης πολιτικής του διάστασης έχει τον ανθρώπινο χαρακτήρα του. Οι πληροφορίες λένε ότι πλην του κ. Καραμανλή είχε τότε ενημερωθεί και η σύζυγος του Νατάσα Καραμανλή.

Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι πολλές φορές σε άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος είχε εκμυστηρευτεί ότι επιθυμούσε να φύγει οριστικά από τη  πρώτη γραμμή της πολιτικής ο Κώστας Καραμανλής. Γιατί όπως λένε πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια φοβόταν για τα παιδιά της. Στο «Πρώτο Θέμα» διαβάζουμε μια ανάλογη και ενδιαφέρουσα ιστορία την οποία και αντιγράφω: 

«Κώστας Καραμανλής εξομολογείται σε στενούς του συνεργάτες  ότι έζησε σε καραντίνα  για πολύ μεγάλο διάστημα μέχρι το βράδυ των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξομολογήσεις του κ. Καραμανλή συνδέονται με τα wikileaks και τα μηνιαία δελτία της ΕΥΠ που έπαιρνε στα χέρια του. Οι αναφορές έκαναν λόγο για σχέδιο δολοφονίας του… 

Τι ακριβώς όμως έγινε; Τι στ’ αλήθεια γνώριζε ο πρώην Πρωθυπουργός; Ποιος είχε αναλάβει την ευθύνη να τον ενημερώσει; Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του οικογενειακού του περιβάλλοντος; 
Στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή, εξ εκείνων που ακόμα είναι μαζί του και έχει διανύσει μια πορεία κοντά του για περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ αποφεύγει να μιλήσει στον Τύπο αυτή την φορά υπέκυψε στον… πειρασμό και διηγείται. 

«Το έμαθα πρώτος. Παράγοντας της αρμόδιας υπηρεσίας ενημέρωσε τον επικεφαλής της προσωπικής φρουράς του προέδρου ο οποίος στην συνέχεια ήλθε και μου είπε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβαιναν…». 

Όμως ο ίδιος ο Καραμανλής όταν μιλάει σε φίλους του ισχυρίζεται ότι «η υπόθεση αυτή δεν τον τρόμαξε, γιατί ποτέ δεν πίστεψε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο από ξένη δύναμη…» 
Όμως όταν έφευγε ένα μεσημέρι από την Βουλή για να πάει στο Βουκουρέστι, με ειλημμένη απόφαση να θέσει βέτο για την υπόθεση των Σκοπίων, έξω από το γραφείο του συνάντησε ένα φίλο του και συνεργάτη του. 
«Φεύγω, του είπε, και μην  απορήσεις εάν την Δευτέρα δεν θα είμαστε Κυβέρνηση…» Η ατάκα αυτή του κ. Καραμανλή είναι απολύτως σαφές ότι δείχνει πως γνώριζε κάποια πράγματα τα οποία ωστόσο δεν ήταν δυνατό να τα μοιραστεί με τον Ελληνικό λαό. 
Προσφάτως μάλιστα μέσα στο γραφείο του όταν ρωτήθηκε από ένα τακτικό συνομιλητή του σχετικά με την εμπλοκή του ξένου παράγοντα στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας απάντησε με νόημα: «Όσα κατά καιρούς και για πολλά χρόνια τώρα έχετε ακούσει για παρεμβάσεις είναι απολύτως- με κάποιες δόσεις υπερβολής ίσως- αληθή!» 

Τώρα αναμένει να πάει για να καταθέσει στον εισαγγελέα. Και όπως λέει ο ίδιος θα πάει. Αλλά αυτή την φορά θα έχει συμπαραστάτη τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πρώην εισαγγελέα και  πρώην αρχηγό της ΕΥΠ στην τελευταία περίοδο της Κυβέρνησης του. 

Άλλωστε ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αυτός που πήγε στο γραφείο του Καραμανλή όταν ανέλαβε καθήκοντα στην υπηρεσία και τον ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια προσκομίζοντας μάλιστα έναν ογκώδη φάκελο. 

Μάλιστα λέγεται-μια πηγή μόνο μου το έχει διασταυρώσει- ότι ο κ. Καραμανλής μίλησε δύο φορές τουλάχιστον για το ζήτημα αυτό με τον κ. Πούτιν. Στην συνομιλία που είχαν οι δυο άνδρες ο Καραμανλής ζήτησε από τον Ρώσο πολιτικό να τον διαβεβαιώσει ότι η υπηρεσία που είχε συντάξει την επίμαχη αναφορά ήταν έγκυρη. Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι η απάντηση του κ. Πούτιν ήταν: «Ναι απολύτως»! 

Αλλά υπάρχει και το ζήτημα της οικογένεια του κ. Καραμανλή η οποία ενημερώθηκε άμεσα αλλά με… τρόπο. Ακούστηκε δε ότι η κ. Νατάσα Καραμανλή ήταν αυτή που έδειξε να ανησυχεί περισσότερο, αφού όπως είχε εκμυστηρευτεί σε δημοσιογράφο ο οποίος είχε επισκεφτεί την Ραφήνα προκειμένου να του παραχωρήσει ο κ. Καραμανλής συνέντευξη, φοβόταν πολύ για τα παιδιά της!»     

Άρτεμις Παραδείσου 



http://emprosdrama.blogspot.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου