Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπούλιας εξουσιοδοτήθηκε για διαπραγματεύσεις



Μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος το 1985, που ουσιαστικά προώθησε η τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, για να εκπαραθυρώσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και να μετατρέψει τη νεώτερη ελληνική Δημοκρατία σε αμιγώς πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας απέκτησε «συμβολικά» χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
Στη σημερινή, οριακή για το μέλλον της χώρας συγκυρία ωστόσο, ο Κάρολος Παπούλιας φαίνεται να δίνει πρακτικό αντίκρισμα στην πιο θεσμική περιγραφή του ρόλου του: Αυτή, του ρυθμιστή του πολιτεύματος.
Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Γιώργο Παπανδρέου, και τη δημόσια παρέμβαση στην οποία προχώρησε μπροστά στις κάμερες, χαρακτηρίζοντας «μονόδρομο» την εθνική συνεννόηση, ο Κάρολος Παπούλιας θα έχει αύριο το μεσημέρι συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Προκειμένου να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τις καινούριες εξελίξεις που διαμορφώνονται, μετά την εκπεφρασμένη πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί, για να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες κάθε άλλο παρά διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κάρολος Παπούλιας έχει ουσιαστικά «εξουσιοδοτηθεί» από τον Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει εκείνος τις διαπραγματεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Προκειμένου να βρεθούν «κοινοί τόποι», να ξεπεραστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα μεταξύ των κομμάτων, και να καταστεί εφικτή η συνεννόηση για να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας.


Statesmen.gr

ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΤΕΛΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ…





Είναι τόσο κρετίνος, τόσο αδίστακτος που έριξε γέφυρες για να επαναφέρει τον Καραμανλή στην “Εθνοσωτήριο κυβέρνηση”!!
Πανικόβλητος, προσπαθεί να πιαστεί για να γλιτώσει την αναπόφευκτη τιμωρία!
Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο… Την προξενήτρα – εκδούλευση ανέλαβε γνωστός “βουλευτής του περιβάλλοντος Καραμανλή”, ο ιδιος που συνεργάζεται με ότι γλοιοδέστερο υπάρχει στην δημοσιογραφια και παραδημοσιογραφία για να μην ασχολούνται μαζί του! Σε αντίτιμο τους πουλά ως εκδούλευση “εσωτερική πληροφόρηση” για τον Ευπατρίδη ηγέτη!
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που προχθές φιγουράριζε ως “επιστολογράφος της διακομματικής πρωτοβουλίας για κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας…” Ο ρόλος του θα ήταν “να ρίξει γέφυρες”!
Εννοείται ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα συμμετείχε σε Παπανδρεϊκά τσίρκα, ούτε μετά θάνατον. Αφήστε τους χαρακτηρισμούς που καταλόγισε στον …ακαταλόγιστο όταν ενημερώθηκε από τον Σαρκοζί για τις αηδίες περί πραξικοπήματος.
Η αλήθεια είναι επίσης ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι εξαιρετικά ικανοποιημένος από την χθεσινοβραδυνή αντίδραση Σαμαρά και στηρίζει 100% την θέση του όπως εκφράστηκε.
Το κωμικοτραγικό γεγονός μαθεύτηκε όταν ο ΛΑΟΣ αποφάσισε να θέσει το όνομα του ως εγγυητή για την συναίνεση. Εκεί μαθεύτηκε και ο ρόλος του κωμικού βουλευτή που είχε ήδη πουλήσει την εκδούλευση!
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως πρέπει να καταριόνται την ώρα και την στιγμή της επιστροφής Καραμανλή, αφού αυτό θα σημάνει το τέλος τους. Πολά μπορεί να του καταλογίσει κανείς, εκτός από ένα: Δεν κάνει δύο φορές τα ίδια λάθη. Δεν θα γλιτώσει κανείς τους.


«Θρίλερ» με την κυβέρνηση συνεργασίας



 Συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής το υπουργικό συμβούλιο. Επιμένει σε άμεση διεξαγωγή εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός δεν έχει θέσει όρο να ηγηθεί της κυβέρνησης συνεργασίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Αύριο στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
Την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας απέρριψε τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, επιμένοντας σε άμεσες εκλογές. Σε ανακοίνωσή του το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Σαμαράς, έχοντας στο πλευρό του τους αντιπροέδρους του κόμματος, Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμα, τόνισε ότι «ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση. Κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να επιτύχει εάν δεν έχει την άμεση στήριξη του λαού». Υπογράμμισε μάλιστα: «Εμείς ζητάμε μόνο ένα πράγμα, στροφή στην ομαλότητα, εκλογές. Την απόφαση για το κούρεμα και τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε δηλώσεις που έκανε απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας Κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και δη την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και ότι δεν έθεσε όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης.
Επιφυλακτικός έως αρνητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στο ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός του σε ένα μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα χωρίς τη συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Έτοιμος να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια όσο και εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.
«Χθες η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα, ήρθα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσω για την πρόθεσή μου να συμβάλω καθοριστικά στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με βασικό στόχο την ψήφιση των νομοσχεδίων και των όποιων βημάτων απορρέουν από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου που είναι προϋπόθεση για την παραμονή μας στο ευρώ, που είναι κρίσιμο θέμα. Στο συντομότερο δυνατό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διεργασίες και επαφές» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόθεσή του να διερευνήσει, σε επαφές με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τη δυνατότητα κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.
«Θα κάνω ό,τι μπορώ για ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας δεν είμαι κολλημένος με τις καρέκλες, δεν πρέπει να γίνουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο ανδρών.
Από πλευράς του, ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε ότι «είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας- πρέπει να το συναισθανθούμε ότι ένας μοναδικός δρόμος υπάρχει, της συνεννόησης, και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει συνεννόηση».
Τη διεξαγωγή άμεσα εκλογών ζήτησε εκ νέου το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιτέλους κύριε Παπούλια!



Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί αποσβολωμένη τα τελευταία γεγονότα και δεν πιστεύει στα μάτια της. Βλέπει την χώρα ένα βήμα πριν το μεγάλο ξεπούλημα.  Αλλά κυρίως βλέπει έναν πρόεδρο της δημοκρατίας, (αλήθεια ποιανής Πρόεδρος δημοκρατίας άραγε να είναι; Αυτής της Ελληνικής ή αυτής του ΠΑΣΟΚ;) Ο κόσμος θα ήθελε πολύ να μάθει, αν και καταλαβαίνει πολύ καλά! Κύριε Παπούλια επιτέλους σκοπεύετε να κάνετε κάτι; Σκοπεύετε να πάρετε κάποια πρωτοβουλία για παραίτηση; Για να σώσετε την χώρα από τους γιαλαντζί αυτόκλητους σωτήρες; Δεν βλέπετε δεν αφουγκράζεστε το μεγάλο ξεπούλημα το μεγάλο πλιάτσικο που πάει να γίνει σε αυτήν την δύσμοιρη χώρα; Την Πατρίδα σας κύριε Παπούλια! Εσείς το αετόπουλο, εσείς που ήσασταν στην αντίσταση και αγωνιστήκατε για αυτήν την Πατρίδα! Πως θα μείνετε άπραγος; Πως θα αφήσετε να συμβούν όλα αυτά; Τι θα έχετε να πείτε στους συμπατριώτες σας, τους ένδοξους και τιμημένους Ηπειρώτες; Σε όλους τους Έλληνες; Όταν θα έχουν συμβεί τα χειρότερα; Όσο για τους Ηπειρώτες τους Συμπατριώτες σας βλέπω ότι ενώ σας αγαπάνε και σας εκτιμάνε πάρα πολύ, τώρα τελευταία είναι πολύ οργισμένοι μαζί σας! Θα το ξεπεράσετε έτσι εύκολα αυτό; Θα μπορέσετε να το αντέξετε τώρα, στα στερνά του βίου σας;
Πως θα τους κοιτάξετε στα μάτια; Όταν θα τους βλέπετε εξαθλιωμένους, φτωχούς και χωρίς Πατρίδα, γιατί θα τους την έχουν λεηλατήσει. Ενώ με μία και μόνη αξιοπρεπή τίμια και κυρίως Πατριωτική σας κίνηση την παραίτηση, Θα μπορούσατε να το είχατε αποτρέψει; Εσάς περιμένει ο Λαός. Αλλά κύριε πρόεδρε οι επιλογές σας πλέον είναι μόνο δύο. Αυτή της απραξίας και της σιωπηρής συνενοχής! Και αυτή των έργων. Δηλαδή της Παραίτησης! Της παραίτησης που θα είναι η επιλογή της Πατρίδας η επιλογή της Ελλάδας και της ηρωικής εξόδου σας κύριε Παπούλια. Αυτή που θα θυμάται ο Λαός με τις καλύτερες των αναμνήσεων και τις ηρωικότερες και τιμιότερες και ενδοξότερες λέξεις που θα βρει να γράψει η ιστορία για εσάς, σαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλων των Ελλήνων.

Αναγνώστης


tromaktiko

ΕΝΝΟΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ...



ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Το δίδυμο Καραμανλή-Μολυβιάτη έδειξε πριν από λίγο στο Mega, για τη δική του πρόταση που θα καταθέσει στον Κάρολο Παπούλια ο Γ. Καρατζαφέρης. ΟΚαρατζαφέρης πράγματι σκέφτεται και τους δυο. Επειδή φοβάται όμως ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν...
θέλει στην παρούσα φάση να παίξει τον ρόλο του μεταβατικού πρωθυπουργού, μάλλον εννοεί τονΜολυβιάτη. Με τον οποίο, όπως μάθαμε έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά. Ο Καρατζαφέρης έκανε νέο άνοιγμα στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας "απαραίτητη την παρουσία του Σαμαρά για μια κυβέρνηση συνεργασίας, επειδή η κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί να βασιστεί στον Παπανδρέου που ήδη αποτελεί παρελθόν". Τα είπε όλα ο άνθρωπος...


Fimotro

Αρχειοθήκη ιστολογίου