Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κοινωνικό πολυκατάστημα για όσους έχουν ανάγκη

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Ένα νέο «Κοινωνικό Πολυκατάστημα» εγκαινίασε η 1η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου... σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.
Το άτυπο πολυκατάστημα στεγάζεται στο χώρο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας στην οδό .............
Νικολάου Πλαστήρα 27, ενώ έχει εφοδιαστεί με ρούχα, τρόφιμα, είδη ένδυσης κι υπόδησης, είδη οικιακής χρήσης, παιχνίδια, βιβλία και ρούχα.

Την ιδέα για την ίδρυση του «Κοινωνικού Πολυκαταστήματος» είχε η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Κική Φανιουδάκη και η ιδέα αυτή αγκαλιάστηκε όχι μόνο από την πρόεδρο της κοινότητας Ελένη Κλειδά, αλλά και από το δήμο Ηρακλείου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Για την υλοποίηση της χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες διεκδικήσεων, εργασιών και προσφοράς.
«Ο δήμος δέχτηκε με χαρά να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη δράση, την οποία αγκάλιασε επίσης από την πρώτη στιγμή η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος» αναφέρει με δηλώσεις της στην «Π» η κ. Φανιουδάκη και προσθέτει:
«Την προσπάθεια βοήθησε και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αποτέλεσμα όλοι μαζί να προχωρήσουμε σ’ ένα κοινό όραμα το οποίο βλέπουμε πλέον να υλοποιείται».
Η διαμόρφωση του «Κοινωνικού Πολυκαταστήματος» έγινε στον υπόγειο χώρο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, μετά από παρεμβάσεις τόσο των μελών της, της προέδρου κ. Κλειδά, της κ. Φανιουδάκη, αλλά και σε πολύ μεγάλο βαθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν βέβαια η συμβολή και προσφορά απλών ανθρώπων και επιχειρηματιών, που δέχτηκαν με χαρά να προσφέρουν προϊόντα και εξοπλισμό για την επίτευξη της όλης προσπάθειας.
Μετά την ευτυχή έκβαση του οράματος, άνθρωποι με οικονομικές δυσκολίες μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10.00 -12.00 το πρωί. Οι ενδιαφερόμενοι για να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνούν επίσης με τα τηλέφωνα 2810 – 390 108 και 2810 390 114. Οι άνθρωποι με οικονομικές δυσκολίες θα πρέπει να προσκομίζουν κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την οικονομική τους δεινότητα, θα καταθέτουν το αίτημα τους αναφορικά με το ποια είναι η ανάγκη τους και στη συνέχεια θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης ή οικιακής χρήσης που επιθυμούν.
Όσοι αντίστοιχα επιθυμούν να προσφέρουν είδη στο «κοινωνικό πολυκατάστημα» της 1ης Δημοτικής Κοινότητας μπορούν να το κάνουν καθημερινά από τις 8.00 το πρωί ως τις 3.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Κοινότητας στην οδό Νικολάου Πλαστήρα στο ύψος εισόδου προς το Μαρτινέγκο.
«Η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί δουλειά περισσότερων από τριών μηνών» αναφέρει η πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ελένη Κλειδά και προσθέτει:
«Μετά από τις απαραίτητες παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, ήρθαν οι εθελοντές από την Αρχιεπισκοπή με πάρα πολύ προσωπική δουλειά κι έχουν φτιάξει αυτό το χώρο, που αποτελεί συνεργασία της 1ης Δημοτικής Κοινότητας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή και θα το δουλεύουν εθελοντές από την Αρχιεπισκοπή. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τους άπορους συντοπίτες μας για όλο το χρόνο».
«Η δημιουργία αυτού του χώρου αποτελεί μια προσπάθεια πολλών εθελοντών κι ανθρώπων με θέληση να βοηθήσουν το συνάνθρωπο» ανέφερε με τη σειρά της η κ. Φανιουδάκη για να προσθέσει:
«Στόχος είναι να δίνονται όλα αυτά τα προϊόντα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη για όλη τη διάρκεια του έτους».
Στην προσπάθεια αναφέρθηκε και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκος Κρήτης, κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων του. Ο κ. Ειρηναίος εξήρε τον εθελοντισμό όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν στην προσπάθεια εκφράζοντας την ικανοποίηση του και δοξάζοντας το Θεό για την επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δράσης.
 
ΓΑΤΟΣ: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ

http://heraklion1.blogspot.com  και

Κ. Σκανδαλίδης: Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ αποφάσισε την λειτουργία και των τριών εργοστασίων της

 28/5/2011

Κ. Σκανδαλίδης: Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ αποφάσισε την λειτουργία και των τριών εργοστασίων της
«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ αποφάσισε την λειτουργία και των τριών εργοστασίων», καθησυχάζει με έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου Πασχαλίδου, με την οποία εξέφραζε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στη Βόρειο Ελλάδα.
Η βουλευτής είχε καταγγείλει μια «σειρά από λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς» και είχε επισημάνει ότι «οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα δεν πείστηκαν να σπείρουν τεύτλα θεωρώντας ανεπαρκή τα προβλεπόμενα οικονομικά κίνητρα μετά και το απογοητευτικό 2010 που θεωρήθηκε και η χειρότερη χρονιά της δεκαετίας».
Όπως διευκρινίζει ο κ. Σκανδαλίδης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ανακοινώσει ότι η καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης από το καλλιεργητικό έτος 2012. Σημειώνει επιπλέον ότι η ΕΒΖ ΑΕ επιδιώκει τη διατήρηση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα με στόχο την παραγωγή της Εθνικής Ποσόστωσης Ζάχαρης.

Agrotypos

Έδωσαν λάθος φάρμακο στην Ελλάδα

 

Τα λάθη που έγιναν πριν ένα χρόνο πληρώνει η χώρα μας σύμφωνα με τον οικονομολόγο Άνταμ Λέρικ.
Αποκλείει τη στάση πληρωμών και βλέπει νέα συμφωνία.
Σκληρό μήνυμα από τη Σουηδία για νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό

Την ώρα που στην Αθήνα η αγωνία για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, κορυφώνεται, πληθαίνουν οι φωνές που αποκλείουν τη στάση πληρωμών.
Την άποψη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εκταμιεύσει τελικά την πέμπτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο οικονομολόγος Άνταμ Λέρικ του ανεξάρτητου ινστιτούτου μελετών American Enterprise Institute, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Στο τέλος, το Ταμείο θα δανείσει τα χρήματα. Η Ελλάδα, η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συμφωνήσουν σε ένα καινούριο πρόγραμμα. Οι Έλληνες θα δώσουν νέες υποσχέσεις και οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα δεχτούν πιο ευέλικτους όρους", υποστήριξη ο Λέρικ.
Για τον Αμερικανό οικονομολόγο, το ΔΝΤ σήμερα "πλήρωνει" τα λάθη που έγιναν πριν από ένα χρόνο.
"Οι Έλληνες δούλεψαν σκληρά, πολύ πιο σκληρά απ' όσο προβλέπαμε γενικά. Όμως το γεγονός παραμένει ότι οι όροι δεν εκπληρώθηκαν. Και αυτό γιατί το πρόγραμμα ήταν κακοσχεδιασμένο εξ αρχής. Για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ, θα πρέπει να χρηματοδοτείται πλήρως από την αρχή μέχρι το τέλος", εξήγησε.
Καμία περίπτωση αναδιάρθρωσης
Το κοινό σχέδιο ΕΕ-ΔΝΤ για τον δανεισμό της Ελλάδας "δεν προβλέπει την αναδιάρθρωση", τόνισε από την πλευρά του ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Τζον Λίπσκι.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος εμμένει στην απόρριψη της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας και πιέζει για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
"Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά και πλήρως το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Τρισέ, σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα "Aachener Zeitung".
"Είναι πολύ σημαντικό να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος, προκειμένου να ανοίξει σταθερά ο δρόμος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας" λέει ο κ. Τρισέ.
Αποδείξεις ζητούν οι Σουηδοί
Περικοπές δαπανών ύψους 15% του ΑΕΠ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους συνιστά στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Άντερς Μποργκ.
"Η Ελλάδα πρέπει να κάνει η ίδια περισσότερα και να δείξει ότι παίρνει τα φάρμακα της αγωγής που της δόθηκε", λέει στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt".
Μόνον όταν η Ελλάδα επιτύχει ουσιαστικά πλεονάσματα, μπορεί να γίνει λόγος για επιμήκυνση ή άλλες παρόμοιες ελαφρύνσεις, προσθέτει ο κ. Μποργκ και σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των βαλτικών χωρών, π.χ. της Εσθονίας, όπου οι περικοπές του προϋπολογισμού έφτασαν το 15% του ΑΕΠ.
Ο Σουηδός υπουργός, υπογραμμίζει ότι ειδικά στο ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας χρειάζονται αλλαγές, ενώ εκτιμά ότι θα χρειαστούν μέχρι και επτά χρόνια, προκειμένου η Ελλάδα να επανακτήσει τη δημοσιονομική της αξιοπιστία.


 News247

ΣΤΟΧΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡ ΟΛΙΓΟΝ NEOY ΡΙΣΕΛΙΕ κ. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ _ ΚΑΝ.


Γράφει ο Κωνσταντίνος Αντωνάκης Constantinos Antonakis      Παρασκευή, 20 Μάιος 2011 

       
Περα απο την χαιρεκακια των μαζων που ειδαν  επιτελουs να '' πιανουν' εναν ισχυρο... Περα απο την συνομοσιολογια καφενειακου τυπου που καταληγει στο παλαιομοδιτικο ''του την στησανε''... Περα απο το γνωστο ανακριτικο αποφθεγμα ''ψαξτε ποιοs οφελειται''... Περα απο ολα αυτα βρισκεται η αληθεια για τον κ. Στροs _ Καν, πρωην Γενικο Διευθυντη του Διεθνουs Νομισματικου Ταμειου και πρωην πιθανοτερου τελικου νικητη των Γαλλικων Προεδρικων Εκλογων του 2012!
       Λεμε περα απο ολα αυτα και οχι ασχετωs με ολα αυτα, επειδη αν και τα προαναφερθεντα στοιχεια εχουν αξια και χαρακτηριζουν το συμβαν με επικεντρο του τον σοσιαλιστη κ. Στροs _ Καν εντουτοιs και ενω  συμβαλλουν στην κατασκευη τηs υποθεσεωs δεν ειναι η ουσια και η Αληθεια αυτου του προτοφανουs γεγονοτοs. Προκειμενου να στοχαστουμαι το γεγονοs αυτο, οφειλουμε να μεταβουμε στο ΕΠΕΚΕΙΝΑ και να αναζητησουμε την ''ταραχη των παγκοσμιων υδατων'' που αυτο προκαλει... Ταραχη που θα οδηγησει σε νεεs διευθετησειs...  Σ αυτην την γενεσιουργο ταραχη, περα απο ενορχηστρωσειs, ενοχεs και αθωοτητα βρισκεται η Αληθεια τηs νομικηs και ηθικηs ομηριαs του Σοσιαληστη Τραπεζιτη(!!!)
       Οι ιστορικεs μεταβασειs απαιτουν Εκβολη Ενεργειαs προκειμενου να προωθηθει η κινηση του ιστορικου οχηματοs που λεγεται Ανθρωποτητα... Η  Εκβολη Ενεργειαs  ειναι μια Βιαιη κατασταση που στοχευει μονο την Μεταβαση στο Μελλον περα απο αξιολογησειs ηθικηs ταξεωs... Η Προωθητικη Ενεργεια εκβαλλιεται για να συντριβει Καθετι που εμποδιζει την Ελευση του Καινουργιου, για να σαρωθει Καθε εμποδιο...
       Αυτη την στιγμη η Ιστορια γραφεται σε αμφιβολο πλαισιο με συμμετοχεs δυναμειs που χθεs κυριαρχουσαν απολτα και δυναμειs που διεκδικουν την αυριανη Ηγεμονια... Ο νικητηs των δυο Θερμων και του ενοs Ψυχρου Πολεμων Αμερικανοαγγλοσαξονισμοs. η φιλοδοξη Γαλλογερμανικη Ευρωπη και οι Αναδυομενεs δυναμειs βρισκονται σε εναν χωρο αντιπαλοτητων και αλληλοεξαρτησεων και επικαλουμενεs τον συνεργατισμο στοχευουν την επικρατηση... Ο Αμερικανοαγλλοσαξονισμοs που νικησε θα ηθελε να διατηρηση την Ηγεμονια, ο Γαλλογερμανισμοs τωρα συνειδητοποιει τι εχασε στουs δυο Θερμουs Πολεμουs και οι αναδυομενοι θελουν να προβληθουν ωs το εναλλακτικο Ηγεμονικο Προτυπο...
        Ουτωs εχοντων των πραγματων ο κοσμοs καλειται να μεταβει στο Μελλον σε συνθηκεs Καπιταλιστικηs κρισεωs και με προβεβλημενη την Λογικη Σκεψη για Παγκοσμια Συνεργασια και Συνθεση... Οι συγχρονεs συνθηκεs διαχυσεωs των πληροφοριων, τηs τεχνογνωσιαs και των κεφαλαιων, ευνοουν την ''Κατασκευη'' ενοs ισορροπηιμενου Κοσμου καταμερισμενηs ισχυοs... Αυτοs o εφικτοs Αντιηγεμονικοs Κοσμοs για τον οποιο μοχθησε τον Δεκατο Εβδομο Αιωνα ο Γαλλοs Καρδηναλιοs Ρισελιε θα μπορουσε να οδηγησει την Ανθρωποτητα στην επανευρεση των χαρακτηριστικων του Αντιηγεμονισμου που η Συνθηκη τηs Βεστφαλιαs τηs προσφερε και απο την οποια την απομακρυνε η Καταργηση τηs Σοβιετικηs Ενωσεωs... Ενω ομωs οι συνθηκεs ευνοουν τον Αντιηγεμονισμο, η Ανθρωπινη Φυση κατατεινει να επιδιωκει το Ηγεμονικο Απολυτο, εραστεs του οποιου ειναι κυριωs οι διαθετοντεs λιγα, πλεον, αλλα απολυτου ισχυοs συγκριτικα πλεονεκτηματα, Αμερικανοαγγλοσαξονεs...
       Ο Σοσιαλιστηs κ. Στροs _ Καν, ισωs και εξ αιτιαs τηs ιδεολογιαs του ωs κενσυανοs οπαδοs τηs δημιουργιαs ανθρωπινηs ευτυχιαs δια τηs νομισματικηs επαρκειαs, φιλοδοξησε να οδηγησει την Ανθροποτητα στον δρομο τηs Βεστφαλειανηs Αρμονιαs, ενισχυονταs με Κεφαλαια του ΔΝΤ τουs εκ φυσεωs εχοντεs αντιηγεμονικα συμφεροντα αδυναμουs παικτεs, τιs xωρεs που εχασαν την ικανοτητα να δανιζονται απο τιs Αγορεs. Μ αυτη την πολιτικη που επι πλεον διεθετε το Ενα Τριτο των διαθεσιμων του ΔΝΤ σε πασχουσεs Ευρωπαικεs χωρεs, ο Σοσιαλιστηs Τραπεζιτηs του ΔΝΤ οδηγουσε σε αναστολη την επελευση των Ηγεμονικων Παγκοσμιοποιητικων αποτελεσματων και συνιστουσε ολεθριο Κινδυνο για τον Αμερικανοαγγλοσαξονισμο...
      Ο Αμερικανοαγλλοσαξονισμοs ωs ενιαιοs ιστορικοπολιτισμικοs χωροs διαθετει λιγοστα πανισχυρα και απολυτωs AΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ συγκριτικα πλεονεκτηματα, 1. την πολεμικη ισχυ, 2. την ικανοτητα επινοησεωs νεων τεχνολογιων και εφευρεσεων, 3. την κυριαρχια στο πεδιο του χρηματιστηριακου και χρηματοπιστωτικου καπιταλισμου...
     Η πολεμικη ισχυs απεδειχθη ωs μη δυναμενη να επιλυσει καθε ζητημα, ποσο μαλλον να επιβαλλει την Αμερικανοαγγλοσαξονικη Ηγεμονια... Οι Αμερικανικεs εφευρεσειs δεν μπορουν να απορροφηθουν απο το παγκοσμιο κοινο που ζηταει περισσοτερο τα φθινα κινεζικα προιοντα και τα ευρωπαικα προιοντα μεσαιαs τεχνολογιαs παρα τιs αμερικανικεs υπερεφευιρεσειs, οι οποιεs δεν μπορουν να κανουν μαζικεs πωλησειs... Aντιθετωs  η WALL STREET τηs ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ και το CITY  του ΛΟΝΔΙΝΟΥ συνιστουν μηχανισμουs δημιουργιαs ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΩΝ ,η σωρευση των οποιων τροφοδοτουν τιs Αντιβεστφαλιεs στοχευσειs Αμερικανοαγγλοσαξονικηs Ηγεμονιαs!
     Η οικονομικη διασταση του Σαρκοζισμου προεβαλε την προταση του ελεγχου του χρηματοπιστοτικου και χρηματιστηριακου Καπιταλισμου στο πλαισιο του Παγκοσμιου Διαπραγματευτικου Χωρου, του G20! Στην συναντηση δηλαδη ολων των κυριωτερων οικονομιων του κοσμου... Η τοποθετηση του σοσιαλιστη Στροs Καν με προταση του δεξιου γαλλου προεδρου κ. Σαρκοζυ, επι κεφαληs του ΔΝΤ, απεδειχθη πιο ''προκλητικη'' για τιs ηγεμονικεs στοχευσειs απο ο,τι θα μπορουσαν να ηταν τα συνθετικα εγχειρηματα των ατερμονωs συζητουντων στιs συναντησειs τηs G20... Η δημιουργια ενοs ΝΕΟΥ ΚΕΝΣΥΑΝΟΥ ΔΝΤ, θεσμικα εγκαταστημενου στο πλαισιο του G20 θα εξελισσετο σε θεσμο ακυρωσεωs του Αμερικανικοαγγλοσαξονικου τραπεζικου και χρηματιστηριακου συγκριτικου πλεονεκτιματοs αλλα θα συνιστουσε και αντιηγεμονικο μηχανισμο!
      Αν ο κ. Στροs Καν, ωs ητο μαλλον βεβαιο, εξελεγετο Προεδροs τηs Γαλλιαs, θα μπορουσε να αναμετρηθη απροκαλυπτωs  με την Αμερικανοαγγλοσαξονικη ηγεμονικη πολιτικη αλλα και με καθε αλλη ηγεμονικη επιδιωξη, προαγονταs και εντοs τηs Ευρωπηs πολιτικεs αρμονικηs διαχυσεωs τηs συνοληs ισχυοs... Οχι κατ αναγκη ισοποσηs διαχυσεω αλλα παντωs αρμονικηs...
      Ο Αντιηγεμονισμοs του κ Στροs _  Καν ενοχλησε και οσα Ευροπαικα Εθνοαστικα Κεντρα προτιμουν την μεταλλαξη τηs Ευρωπηs σε Φορεα Νεαs Ηγεμονικηs Δυναμεωs. Η δημιουργια νεου εθνοαστικου ευρωπαικου Ηγεμονισμου απαιτει την ταχιστη επιλυση ολων των ευρωπαικων προβληματων οπωs ειναι το θεμα των συνορων, η  κατασκευη ευρωπαικηs συνειδησεωs και ιδεολογιαs, το ζητημα τηs μεταναστευσεωs... Ο Ευρωπαικοs Εθνοαστισμοs θα καταφυγει εκ νεου στην επιστρατευση των Εθνοαγριων προκειμενου να προαχθουν εμμεσωs η αμεσωs πολιτικεs Ευρωπαικηs Εκκλισεωs Ενεργειαs! Οι ευρωπαιοι εθνοαστοι θα ''αξιοποιησουν'' εκ νεου την ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ωστε να γινει '' η Πολιτικη Βρωμοδουλεια''!!!
      Η Αποσυρση του μαλλον βεβαιου νικητη των γαλλικων Προεδρικων Εκλογων του 2012, του σοσιαλιστη κα δυνητικα νεου Ρισελιε,  κ. Στροs _ Καν ουσιαστικα βγαζει εκτοs παιχνιδιου για την Προεδρια την επιρρεπη στον Κενσυανισμο και στην ηπια εν γενει πολιτικη Αριστερα, προαγονταs την δεξια ''αναμορφωση'' του Σαρκοζισμου και βαζονταs στο επικεντρο τηs γαλλικηs πολιτικηs την Ακροδεξια τηs κυριαs ΜΑΡΙΝ ΛΕ ΠΕΝ!
     Ουτε η κυρια ΟΜΠΡΗ ουτε ο κ. ΟΛΑΝΤ μπορουν να πεισουν τουs ψηφοφορουs, ωs ανθρωποι του πολιτικου κατεστημενου το οποιο διεπομπευθη στο προσωπο του κ. Στροs_ Καν... Και αν ακομα ο κ. Σαρκοζυ επανεκλεγει, αυτο θα γινει ακριβωs επειδη θα τον εχουν ψηφισει στον Δευτερο Γυρο, Σοσιαλιστεs Ψηφοφοροι, προκειμενου να μην εκλεγει η κυρια ΛΕ ΠΕΝ... Κορυφωση του περιεργου, ο εγκλωβισμοs Σοσιαλιστων στον Σαρκοζισμο, πραγμα που αν τελικα δεν γινει θα οδηγησει στην Εκλογη τηs κυριαss ΛΕ ΠΕΝ!!!
     Στοχαζομενοι την περιπετεια του παρ ολιγον Νεου Ρισελιε κ. Στροs _ Καν.βλεπουμε οτι αυτη οδηγει στην προαγωγη τηs οριστικηs διαμορφωσεωs ενοs Κοσμου, που αφου διελθη απο το σταδιο του αλληλοσπαραγμου κατα την σκεψη  του ΧΟΜΠΣ, μοιραια θα αποδεχθη την Χομπσιανη θεωρηση του ΛΕΒΙΑΘΑΝ! Τελικωs το ''ΜΕΤΑΣΤΡΟΣΚΑΝΙΚΟ'' ζητημα ειναι το ποιοs θα κατασκευαση τον ΛΕΒΙΑΘΑΝ... Η Στροσκανικη περιπετεια θα οδηγησει τουs Αναδυομενουs σε προβολη Ισχυοs, εφοσον οποιοs δεν προβαλλει Ισχυ, θα θεωρειται δυναμειι Ενοικοs του Ξενοδοχειου ΣΟΦΙΤΤΕΛ...
      Η ακυρωση του κ. Στροs_Καν ακυρωνει  τον Καρδιναλιο Ρισελιε και ανοιγει τιs διαδικασιεs ακυρωσεωs και του Στοχασμου ωs δικαιωματοs... Ο Ρισελιε υπηρξε Καρδιναλιοs και ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ κοινωνοs δικων μαs μυστικων... Η τελετουργεια παρουσα, μονο που τωρα ερχονται ομοκεντροι Εξαδελφοι και μαs γνεφουν να διακοψουμε τον στοχασμο μαs  και να τουs ακολουθησουμε... Αφου καταφεραν να κανουν αυτο στον δικο μαs ΝΤΟΜΟΝΙΝ, οι Eξαδελφοι μαs ειναι ολιστικωs πανισχυροι αδελφοι μου... Τι λετε να τουs ακολουθησουμε? Εγω παντωs το ειπα!
                                                               


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ.






Ο Βενιζέλος απέκτησε ανταγωνιστή

28 Μαϊου 2011


Κάτι κινείται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Οι εκσυγχρονιστές ξεμυτίζουν δειλά-δειλά και ετοιμάζονται για την μετά Παπανδρέου εποχή. Βλέπουν ότι ο Γιώργος δεν έχει μέλλον και αρχίζουν να ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Μόνο που οι συσχετισμοί αλλάζουν και εκεί που όλοι θεωρούσαν "σιγουράκι" ότι ο Βενιζέλος θα έπαιζε χωρίς αντίπαλο, φαίνεται ότι το παιχνίδι αποκτά άλλη τροπή καθώς ξεπροβάλλει νέος ανταγωνιστής. Πρόκειται για τον...
Γιώργο Φλωρίδη ο οποίος και αντιμνημονιακός είναι και δεν μασά τα λόγια του. Ότι χρειάζεται δηλαδή το ΠΑΣΟΚ μήπως και ξαναβρει το σοσιαλιστικό του δρόμο. Η δήλωση του περί "κηπουρών" που έγιναν υπουργοί προκάλεσε αίσθηση, ανέβασε τις εσωκομματικές του μετοχές και χειροκροτήθηκε από πολλούς "συντρόφους" του που είπαν "να αγιάσει το στόμα σου". Συν τοις άλλοις ο Κιλκισιώτης πολιτικός λέγεται ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος δεν ξεχνά τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκε ο Γιώργος μόλις πήρε το δακτυλίδι τις διαδοχής.  
 
 
Taxalia

Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΤΣΑΡΟΥ"



ΜΑΛΩΝΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΘΕΤΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!!!
Άγριο επεισόδιο μεταξύΠαπακωνσταντίνου καιΑναγνωστάκη σήμερα το πρωί στοMega. Ο αλαζόνας υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε με απαράδεκτες εκφράσεις και...
ύφος στο δημοσιογράφο Μανώλη Αναγνωστάκη επειδή του έθετε δύσκολες ερωτήσεις! Μαθημένος στα εύκολα ο "τσάρος" με κατάπτυστο ύφος νομίζει ότι οι εκπομπές και οι δημοσιογράφοι είναι τσιφλίκι του. Ότι δηλαδή θα εξασφαλίζει ασυλία ότι και να απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων. Ντροπή του..

Fimotro

Το "αδιέξοδο" στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Οι διαφωνίες, οι τοποθετήσεις και οι ατάκες...

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις 
αναμένεται ότι θα πυροδοτήσει το αδιέξοδο κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που διήρκεσε 3 ώρες και δέκα λεπτά. 
Ο πρωθυπουργός, συσκέπτεται στο Μέγαρο Μαξίμου με στενούς του συνεργάτες, ενώ αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε δηλώσεις.
Το αδιέξοδο διεφάνη ήδη από τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, που εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου δηλωσε:

"Έβαλαν την καρέκλα πάνω από την Ελλάδα".
Έκκληση Παπούλια για συνεννόηση
«Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και είναι σημαντικό να συνεννοηθούμε» ήταν τα πρώτα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, καλώντας τους να δείξουν διάθεση εθνικής συνεννόησης.
Επίσης, ο κ. Παπούλιας διέγνωσε ότι υπάρχει περιθώριο σύγκλισης σε κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την θέση του ότι προέχει η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας των αδύναμων οικονομικά πολιτών.
Πάντως, παρά το «ναυάγιο» της σύσκεψης, πηγές της Προεδρίας ισχυρίζονται ότι το κλίμα ήταν καλό καθώς και ότι υπήρξαν σημεία σύγκλισης. Επίσης, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος.
Ερωτήματα προς τους αρχηγούς έθεσε ο Γ. Παπανδρέου
Κυβερνητικοί κύκλοι διαρρέουν ότι ο πρωθυπουργός έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στο τραπέζι της συνάντησης, που αφορούν τη βούλησή μας να εφαρμόσουμε το Μνημόνιο, να μειώσουμε το έλλειμμα, να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και τις αποκρατικοποιήσεις.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε να τοποθετηθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις, όπως αυτή του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας. Επίσης, φέρεται ότι εμφανίστηκε θετικός στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν μέτρα που θα μειώνουν εξίσου το έλλειμμα.
"Θέλουμε συναίνεση για τις αγορές"
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου υπεραμύνθηκε πλήρως της πολιτικής της κυβέρνησης, που την χαρακτήρισε επιτυχημένη. "Δεν εκβιάζουμε. Θέλουμε συναίνεση για να καθησυχάσουμε τις αγορές" φέρεται ότι δήλωσε.
Σε πιο δραματικούς τόνους κινήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. "Αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση, θα κηρύξουμε στάση πληρωμών" φέρεται ότι είπε στους πολιτικούς αρχηγούς.
Τη θέση του ότι δεν δίνει συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου την οποία θεωρεί λανθασμένη ανέπτυξε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Ο δραματικός διάλογος Παπανδρέου-Σαμαρά
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά εθνική συνεννόηση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2013. Στην άρνηση του κ. Σαμαρά, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Προχωράω μόνος μου".
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν μπορεί να δώσει συναίνεση στη λανθασμένη πολιτική του Μνημονίου,επέμεινε ότι η λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του και επανάλαβε τις θέσει που έχει παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» .
Σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ ήταν η φορολογία. Ο κ. Σαμαράς διαφώνησε με τις φορολογικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και πρότεινε κοινή διαπραγμάτευση με την τρόικα στο συγκεκριμένο ζήτημα. "Αυτό δεν γίνεται", απάντησε ο κ. Παπανδρέου.
Πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση  από Καρατζαφέρη
Στην πρότασή του περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης επέμεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. "Να το δούμε" ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Παπανδρέου, με τον κ. Σαμαρά να απορρίπτει πλήρως ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας ότι πέραν των άλλων είναι αντισυνταγματική
«Μη με λες Πινοσέτ»
Πάντως, ο κ. Τσίπρας, μόλις έφθασε στη Βουλή, αποκάλυψε έναν διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό. «Δεν ζητάω εκλογές, ούτε εκβιάζω. Εκλογές θα γίνουν το 2013. Δεν ζητώ συναίνεση, αλλά ένα καλύτερο κλίμα. Για παράδειγμα, να μην με λες Πινοσέτ» είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα.
«Δεν σας είπα Πινοσέτ. Είπα ότι το πρόγραμμά σας συγκρίνεται μόνο με αυτό που εφάρμοσε ο Πινοσέτ», φέρεται ότι του απάντησε ο κ. Τσίπρας.
 
 
newscode
emprosdrama.blogspot.com

Η Αμερική ανησυχούσε για τη σχέση Καραμανλή-Πούτιν

 

 28/05/2011

Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης προκαλούσε η σχέση της Ελλάδας με την Ρωσία επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, όπως αποκαλύπτουν αποσπάσματα των Wikileaks που δημοσιεύονται σήμερα στα «Νέα».
«Προσπαθεί να τοποθετήσει τον εαυτό του σαν να λαµβάνει ισορροπημένη θέση ανάµεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σε αντίθεση µε την υπουργό Εξωτερικών και πολιτική ανταγωνίστριά του Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία κάποιοι Έλληνες πιστεύουν ότι τηρεί υπερβολικά φιλοαµερικανική γραµµή», φέρεται να υποστήριζε σε τηλεγράφημά του ο τότε αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Αναφέρεται επίσης ότι 40 μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του έλληνα πρώην πρωθυπουργού µε τον Πούτιν, στις 17 ∆εκεµβρίου 2007, η αµερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποστέλλει στο Στέιτ Ντιπάρτµεντ εµπιστευτικό τηλεγράφηµα µε θέµα: «Ελλάδα και Ρωσία: οι αναπτυσσόμενοι δεσµοί – που γίνονται πιο ισχυροί;».
Σύµφωνα µε τον επιτετραμμένο των ΗΠΑ Τόµας Κάντριµαν, συνταξιοδοτηµένος Έλληνας πρέσβης δήλωσε ότι η κυβέρνηση Καραµανλή «έπαιζε µε τη φωτιά» κατά τις συµφωνίες της µε τον Πούτιν και αναρωτιόταν αν οι πρώην συνάδελφοί του στο ΥΠΕΞ κατανοούσαν τις επιπτώσεις.
Σε άλλο τηλεγράφημά του πάντως ο Ντ. Σπέκχαρτντ επισήμαινε ότι μεγάλο µέρος του ελληνικού Τύπου και των πολιτών, που αποδίδουν σηµαντική αξία στην κοινή ορθόδοξη κληρονοµιά και την «αριστερίστικη νοσταλγία», θεωρούν θετικές τις κινήσεις του Καραµανλή προς τη Ρωσία.
Κατά τη συνάντησή του µε τον πρέσβη των ΗΠΑ στις 4 Ιανουαρίου 2008 ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο Πούτιν «δεν ήταν δάσκαλος της δημοκρατίας» και ότι δεν υπήρχε «καµία αµφιβολία» πως οι αξίες της Ελλάδας δεν έχουν αλλάξει. Αλλά πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι σηµαντική χώρα και η Ελλάδα χρειαζόταν να έχει καλές σχέσεις µαζί της.


Newsbomb.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου