Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Κ. Καραμανλής και οι «επιτυχίες» της διακυβέρνησης Σημίτη από το 1996 ως το 2004…
Η ιδιότυπη πολιτική αποστρατεία στην οποία έχει περιέλθει, συν τω χρόνω, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος φαίνεται πως τού δίνει δύναμη να σχολιάζει ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε με το γνωστό ύφος του, προκαλώντας. Κάποιοι είπαν μάλιστα ότι σπεύδει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να κατηγορήσει πρόσωπα ώστε να διαμορφώσει το κλίμα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες και τα γεγονότα που σημειώθηκαν για να υιοθετήσει η χώρα τα απαράδεκτα Μνημόνια που βυθίζουν την κοινωνία στη διατεταγμένη φτώχεια και την προμελετημένη εξαθλίωση.
Με αφορμή τον απόηχο των ατυχέστατων δηλώσεων που έκανε ο κ. Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ότι δήθεν εκείνος κατέστρεψε την Ελλάδα.
Ένας τρίτος παρατηρητής δεν αντιλαμβάνεται πώς είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα από ένα πολιτικό στέλεχος της εμβέλειας του κ. Πάγκαλου και με το ρόλο που έχει παίξει σε κρίσιμες στιγμές της χώρας όταν ήταν υπουργός των κυβερνήσεων του κ. Κώστα Σημίτη. Η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ και αναγκάστηκε να δεχθεί εξευτελιστικούς όρους (για ένα ανεξάρτητο κράτος) με τα Μνημόνια από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου εξαιτίας των όσων άφησε πίσω της η διακυβέρνηση Σημίτη.
Ας θυμηθούμε χάρη στον κ. Πάγκαλο μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα:
Κατά την κορύφωση της κρίσης στα Ύμια, τον Ιανουάριο του 1996, άλλος ήταν εκείνος που δεν επιθυμούσε να ανεβεί στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης ώστε να γίνει διαχείριση της κατάστασης από τους αξιωματικούς κι έκανε τον τηλεφωνητή στο Μαξίμου. Κάποιος άλλος περιφερόταν σε τηλεοπτικά στούντιο υποδυόμενος τον αναλυτή.
Γι’ αυτόν τον διεθνή διασυρμό της χώρας προφανώς και δεν ευθύνεται ο κ. Καραμανλής. Μάλλον ο κ. Σημίτης είχε το θράσος να ευχαριστήσει τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπιλ Κλίντον από το βήμα της Βουλής για τα Ύμια προκαλώντας τις έξαλλες αντιδράσεις ακόμα και μιας ισχυρής (ακόμα τότε) πλειοψηφίας σ’ εκείνη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ως υπουργός Εξωτερικών εκείνης της εποχής ο κ. Πάγκαλος θα πρέπει να απαντήσει εάν η Ελλάδα υπάχθηκε σε καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, αναγνωρίζοντας σιωπηρώς τα μυθεύματα προσώπων όπως ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου περί των «γκρίζων ζωνών» ή της «οθωμανικής κληρονομιάς».
Μήπως να θυμηθούμε και την άλλη «εθνική επιτυχία» του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη με τη συμφωνία στη Μαδρίτη, όπου για πρώτη φορά έγινε λόγος περί ζωτικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην περιοχή; Ποιος κατέστρεψε τι, είπαμε; Διότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. είχε το σθένος να πει «όχι» στον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζωρτζ Μπους ασκώντας το δικαίωμα της αρνησικυρίας στην απαίτηση για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ απέναντι σε όλους τους ηγέτες της Συμμαχίας.
Οι γελοιότητες με τους S-300
Μήπως ο κ. Καραμανλής ευθύνεται επειδή δεν εγκαταστάθηκαν οι πύραυλοι S-300 στην Κύπρο; Προφανώς και όχι. Οι απαράδεκτοι χειρισμοί της κυβέρνησης Σημίτη ανέτρεψαν την πολιτική που είχε συμφωνήσει ήδη από τον Νοέμβριο του 1993 ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον τότε πρόεδρο της Κύπρου κ. Γλαύκο Κληρίδη (περί του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου).
Να ξαναθυμίσουμε ότι με παρότρυνση της κυβέρνησης Σημίτη, ο κ. Κληρίδης δεσμεύθηκε στους Αμερικανούς, τον Ιανουάριο του 1997, ότι δεν θα έφθαναν ποτέ οι S-300 στην Κύπρο;
Η σοβαρότητα της Ελλάδας και της Κύπρου δοκιμάστηκε όταν επί μήνες η κυβέρνηση Σημίτη δεν ήξερε πού να κρύψει τους S-300 και τελικά τους αποθήκευσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη ενώ κατηγορήθηκε από τον κυπριακό Τύπο ότι «ανάγκασε τον κ. Κληρίδη να υποκύψει στις απειλές των Τούρκων». Τα άρθρα του εξαίρετου κ.Λάζαρου Μαύρου υπάρχουν στο αρχείο της «Σημερινής» για να μας θυμίζουν τα πολιτικά καραγκιοζιλίκια εκείνης της περιόδου. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο όψιμος πολιτικός σχολιαστής από την Ελευσίνα ήταν υπουργός Εξωτερικών σ’ εκείνη την κυβέρνηση. Αντιστοίχως, ο κ. Καραμανλής στήριξε απολύτως την απόφαση του κυπριακού λαού και του συγχωρεμένου Τάσσου Παπαδόπουλου να επιστρέψει ως κουρελόχαρτο το απαράδεκτο σχέδιο Αννάν σε όσους το εμπνεύστηκαν.
Από τον Οτσαλάν στο ΕΜΠΑΕ
Επίσης, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι συνέβη με την «οδύσσεια» του Κούρδου ηγέτη κ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν από τις 29 Ιανουαρίου ως τις 16 Φεβρουαρίου 1999, οπότε συνελήφθη από μυστικές υπηρεσίες (όχι απαραιτήτως τις τουρκικές) και φυλακίστηκε στην Καλόλιμνο (Ιμραλί) του Μαρμαρά.
Να θυμηθούμε τι έγραφε εκείνο το διάστημα η «Αθηναϊκή» για τους άκομψους χειρισμούς και τον κακό συντονισμό της τότε κυβέρνησης από τον κ. Σημίτη; Λησμονήσαμε ποιος ήταν ο «μεγάλος τραγουδιστής» που έκανε παρέα με την «κυρία Κατεχάκη» και ποια ήταν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους;
Μήπως ευθύνεται ο κ. Καραμανλής που κληρονόμησε υποχρεώσεις από εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση του κ. Σημίτη; Να θυμηθούμε τι λέγεται ακόμα στο Πεντάγωνο για τα λαμόγια, τους μεσάζοντες, τις πολυεθνικές και τα παπαγαλάκια που σουλάτσαραν σε διαδρόμους υποσχόμενοι μίζες (από υπερ-κοστολογήσεις);
Ξεχνάμε πώς το ΚΥΣΕΑ από κυβερνητικό όργανο εξωτερικής πολιτικής και άμυνας έγινε σερβιτόρος εμπόρων όπλων; Από τις συνθέσεις του ΚΥΣΕΑ απουσίαζε ο κ. Πάγκαλος;
Καλύτερα να μην πούμε για υποθέσεις όπως είναι τα αμαρτωλά ρωσικά αντιαεροπορικά «Τωρ Μ1», για την προμήθεια των οποίων λέγονται διάφορα (κάποια από τα οποία δεν έχουν γραφτεί καν, ακόμα).
Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και άλλες περίεργες ιστορίες
Επειδή ο κ. Πάγκαλος έχει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις θα μπορούσε να απαντήσει αν ο κ. Καραμανλής ευθύνεται για την άγρια λεηλασία που υπέστησαν ενάμιση εκατομμύριο μικροεπενδυτές από το σκάνδαλο στο Χρηματιστήριο το 1999;
Γι’ αυτήν την καταστροφή της Ελλάδας ποιος μίλησε;
Ποιος μίλησε για τη χειραγώγηση του Γενικού Δείκτη με περίεργα παίγνια από τα ασφαλιστικά ταμεία και τη Δημόσια Επιχείρηση Κρατικών Αξιών;
Η «δημιουργική λογιστική» που έπλαθε τη φούσκα της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας με τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας δεν ήταν επινόηση του κ. Σημίτη και της κυβέρνησής του. Ο Κανένας τα έπραξε αυτά; Όπως και τις βρωμιές από τις οποίες κρίθηκε τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών του 2000;
Επειδή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ προφανώς λησμονά τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Σημίτη, δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε σε κλάδους όπως ήταν τα Δημόσια Έργα ή η Χωροταξία.
Οι ολυμπιακές υποδομές σχεδιάστηκαν από την κυβέρνηση Σημίτη και υλοποιήθηκαν με διαγωνισμούς που έγιναν με ευθύνη των υπουργών της και χαρακτηρίστηκαν από υπέρογκες υπερβάσεις προϋπολογισμών. Ας θυμίσουμε λοιπόν στον κ. Πάγκαλο ότι μόνο για τα ολυμπιακά έργα του ΓΕΣ διαβιβάστηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς πενήντα δικογραφίες προς περαιτέρω ποινική αξιολόγηση.
Πέρα από τις γραφικές δηλώσεις περί της «γράνας» από την οποία καταστράφηκε μέρος της εθνικής οδού Τριπόλεως – Κορίνθου στην Τσακώνα, μπορεί να μας πει ο κ. Πάγκαλος ποιοι ευθύνονται γι’ αυτές τις κακοτεχνίες; Προφανώς δεν είναι ο κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Αφού έχει περάσει και από το υπουργείο Μεταφορών, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ίσως θυμηθεί ποιοι είναι και καλά θα κάνει να τους σχολιάσει από τη ραδιοφωνική συχνότητα που τον φιλοξενεί. Κάποιοι τους χαρακτήρισαν «νταβατζήδες»…
Το αποκορύφωμα
Στο ερώτημα «ποιος κατέστρεψε την Ελλάδα» ας βάλουμε κι άλλες υποθέσεις όπως είναι:
- Τα αμέτρητα δισεκατομμύρια που εξαφανίστηκαν από το «Εθνικό Κτηματολόγιο».
- Τα μαγειρέματα στον προϋπολογισμό του 2003 που εκτίναξαν το ΑΕΠ από 0,9% σε 5,7%.
- Η ύποπτη υποτίμηση της δραχμής για να ενταχθεί η Ελλάδα στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.
- Η προσχεδιασμένη εξαθλίωση των αγροτών.
- Η επιβολή 97 φόρων από τη «σοσιαλιστική κυβέρνηση» Σημίτη σε μικρές, εμπορικές, βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από το 1993 ως το 2003 έγινε αύξηση στη φορολόγηση κατά 122,5% από αυτούς που λένε ακόμα και σήμερα ότι σώζουν τη χώρα, καταστρέφοντάς τη.
Όλα αυτά και πολλά άλλα απεικονίζουν ένα μικρό δείγμα από τα έργα και τις ημέρες όσων διακυβέρνησαν τη χώρα από το 1996 ως το 2004 υπό την ηγεσία του κ. Κώστα Σημίτη. Όλες αυτές τις αμαρτίες προσπάθησε να διαχειριστεί με τον πιο αξιοπρεπή και δημοκρατικό τρόπο ο κ. Καραμανλής, κόντρα στον άνεμο της διαπλοκής και των βαθέων συστημάτων. Εκτός αν συμφέρει το σημερινό σύστημα της γερμανόφιλης συγκυβέρνησης και του κοινωνικού αυτοματισμού -που προστάζει και κομπορρημονεί ότι τάχα «μαζί τα φάγαμε»- να φορτώσει επίσης στον κ. Καραμανλή την καταστροφή των Αθηνών από τους Ερούλους, την κατάργηση της Ακαδημίας του Πλάτωνα, την μάχη στο Ματζικέρτ και τη Μικρασιατική καταστροφή για να καλύψει τις πομπές του.
Καλύτερα πάντως, όταν ο κ. Πάγκαλος ανοίγει το «καπάκι» ας είναι προσεκτικότερος.
Μέσα στον οχετό υπάρχουν πάντα πολιτικά υπολείμματα που μυρίζουν…
Διαβάστε ακόμα:
- Πώς φτάσαμε στο βροντερό «όχι» του Καραμανλή στο Βουκουρέστι (VIDEO)
- Τα Ίμια, η θυσία των τριών αξιωματικών και η… προδοσία!
- Τα Ύμια, ο Σημίτης, ο Πάγκαλος και οι Αμερικανοί
- «Αν μ’ αναγκάσουν να καταθέσω για τον Άκη, θα τον "θάψω"…»
- Στα ίχνη της συμμορίας του Χρηματιστηρίου βρίσκεται ο Πεπόνης
- Η μεγάλη αναδίπλωση του Σάμπυ Μιωνή!
- Μαγκούφης: Η συμμορία του Σημίτη έβγαλε στο εξωτερικό 65 δισ. ευρώ
- Οι πύλες της κόλασης άνοιξαν για την Ελλάδα το 2004
- Το μεγάλο πλιάτσικο της Ολυμπιάδας 2004
- Πάγκαλος:Ο Καραμανλής κατέστρεψε τη χώρα-Ο ανύπαρκτος πρωθυπουργός
Read more: http://www.newsbomb.gr/opinions/story/323955/otan-o-k-th-pagkalos-anoigei-to-kapaki#ixzz2YIlvVpRb