Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

«Παράταση στο ακατάσχετο πρώτης κατοικίας και μη φορολόγηση των ημερομισθίων του αγρότη και της οικογενείας του ζήτησε ο Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής»


Παράταση στο ακατάσχετο πρώτης κατοικίας και μη φορολόγηση των ημερομισθίων του αγρότη και της οικογενείας του ζήτησε ο Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής στην ομιλία του στην Βουλή

Στην ομιλία του στην Βουλή ο κ. Τζαμτζής ανάφερε τα εξής:

Κύριε Υπουργέ, εγώ θα σταθώ πολύ σύντομα σε μία τροπολογία την οποία καταθέσαμε δεκαέξι συνάδελφοι και αφορά την εξαίρεση των ημερομισθίων των αγροτών, της οικογένειας του αγρότη, από τη φορολόγηση.
Αυτό το οποίο ζητούμε κατ’ επανάληψη είναι ένα: Να εξαιρεθούν από τη φορολογία εισοδήματος των αγροτών τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογενείας του, σύμφωνα με όσα υπολογίζονται ως αφορολόγητο και κατά τη φορολόγηση των μισθωτών. Δεν ζητούμε καμία απολύτως ιδιαίτερη μεταχείριση. Όπως ακριβώς ορίζεται για τους φορολογούμενους του Δημοσίου και υπάρχει ένα αφορολόγητο 2.100 ευρώ, με την ίδια λογική ζητούμε να υπάρξει και ένα αφορολόγητο για τους αγρότες. Είναι τα μεροκάματα της οικογένειας του αγρότη, είναι τα μεροκάματα της συζύγου, των παιδιών, που δουλεύουν κατά περιόδους, ιδιαίτερα τον καιρό της συγκομιδής, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες αγροτικές εργασίες. Πιστεύω ακράδαντα -και χαίρομαι που βλέπω και τον κ. Χαρδούβελη που μπαίνει στην Αίθουσα- ότι το χρωστάμε. Το χρωστάμε από τις αρχές του έτους, όταν με τον κ. Θεοχάρη, τον τότε Γενικό Γραμματέα Εσόδων, είχαμε συμφωνήσει την περίπτωση αυτή.
Είναι παρά πολύ σημαντικό να υπάρξει αυτή η ρύθμιση, να κάνετε δεκτή αυτήν την τροπολογία, για να υπάρξει ισονομία. Επαναλαμβάνω πως ζητάμε ό,τι ισχύει για τους φορολογούμενους του Δημοσίου. Αυτοί έχουν ένα αφορολόγητο ύψους 2.100 ευρώ και ζητούμε για τον αγρότη να υπάρξει η ίδια ακριβώς μεταχείριση.

Η δεύτερη τροπολογία, την οποία θέλω να στηρίξω, αφορά την εξάμηνη παράταση για τους πλειστηριασμούς. Ζητούν οι συνάδελφοι, Ταμήλος, Κοντογιάννης, Σκόνδρα και Βλαχογιάννης -και υποστηρίζω τη συγκεκριμένη τροπολογία- να υπάρξει για έξι μήνες, μέχρι 30/6/2015, απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Στηρίζω την τροπολογία αυτή, γιατί είναι πολύ σημαντική.
Ακόμη, θέλω να σταθώ στην τροπολογία των κ.κ. Βλαχογιάννη, Κυριαζίδη και Νταβλούρου που αφορά τα Επικουρικά Ταμεία Αστυνομικών, Λιμενικών. Ζητούν δίμηνη παράταση, δίμηνη προθεσμία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες αν θα ενταχθούν ή όχι στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ή αν θα παραμείνουν επαγγελματικά.
Κλείνοντας, θέλω να σταθώ για άλλη μια φορά και να κάνω έκκληση σε εσάς, κύριε Χαρδούβελη, να επιληφθεί η Κυβέρνηση ιδιαίτερα για το θέμα των αγροτών και να κάνει δεκτή αυτή την τροπολογία. Δεν επιφέρει κάποιο σοβαρό κόστος. Μιλούμε για τους αγρότες και για μια ρύθμιση, η οποία θα τους ελαφρύνει κατά 1.050 ευρώ, γιατί η φορολόγηση των μισθωτών γίνεται με 26% και των αγροτών γίνεται με 13%. Εάν υπολογίσουμε, λοιπόν, το μισό των 2.100 που έχουν αφορολόγητο οι μισθωτοί, πάμε στα 1.050 για τους αγρότες. Σας ευχαριστώ πολύ.


Ιορδάνης Τζαμτζής: «Όχι στη φορολόγηση από την ΑΕΠΙ»





Όχι στη φορολόγηση από την ΑΕΠΙ ζήτησε ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στην ομιλία του στην Βουλή

Στην ομιλία του ο κ. Τζαμτζής ανέφερε τα εξής:

Μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα έχει έρθει αίτηση άρσης ασυλίας μου από την ΑΕΠΙ. Και αυτό γιατί; Διότι έχουμε διακηρύξει από το 2000 ότι η ΑΕΠΙ δεν είναι μόνο η ΑΕΠΙ, αλλά είναι ΕΡΑΤΩ, GRAMMO και ΑΠΟΛΛΩΝ. Είναι τέσσερις εταιρείες οι οποίες ζητούν δικαιώματα όχι μόνο από μαγαζιά, αλλά μέχρι και από τα καταστήματα τα οποία πωλούν ψιλικά ή οτιδήποτε και έχουν ένα ραδιοφωνάκι και ακούν μουσική.
Έχω κάνει μια ερώτηση και θέλω μια απάντηση επιτέλους: Η τηλεόραση είναι μέσο ενημέρωσης ή μουσικό όργανο; Πρέπει κάποτε να απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Διότι με βάση αυτό, όποιος έχει μια τηλεόραση στο καφενείο πάνω στα χωριά του Νομού Πέλλας και οπουδήποτε αλλού και βλέπουν οι άνθρωποι είτε ακούν ειδήσεις ή βλέπουν ένα σήριαλ ή κάνουν οτιδήποτε, τους ζητούν ΑΕΠΙ. Έλεος! Πρέπει αυτή η λογική να σταματήσει με την ΑΕΠΙ!


Αρχειοθήκη ιστολογίου