Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Διορίζονται 4091 φοροελεγκτές



eforia-diorismoi-without
Είναι το Σώμα που έπρεπε να είχε δημιουργηθεί εδώ και 2 χρόνια. Οι προτεραιότητες όμως των πολιτικών τότε ήταν άλλες. Σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας υπέγραψε την προκήρυξη για την πλήρωση 4.091 θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους.
Το “Σώμα” των ελεγκτών θα στελεχώσουν υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ποσοστό 65% επί των νέων θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Μέσω της προκήρυξης των θέσεων αυτών πάντως αναμένεται να αποφευχθούν και χιλιάδες αποχωρήσεις -λόγω διαθεσιμότητας- προσοντούχων υπαλλήλων του δημοσίου.
Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων των Ελεγκτών θα υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, συνοδευόμενη από πλήρες βιογραφικό σημείωμα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι υπάλληλοι που έχουν τιμωρηθεί, καταδικασθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη ή συμπληρώνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2015.
Οι υποψήφιοι που τελικώς θα επιλεγούν θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, στο οποίο θα εξειδικεύονται οι συγκεκριμένοι στόχοι που οφείλουν να εκπληρώσουν.
Με την απόφαση του κ. Στουρνάρα ανακλήθηκαν οι προηγούμενες προκηρύξεις, η διαδικασία των οποίων δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί, και τυχόν υποβληθείσες αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη. Για το λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Επίσης, οι ήδη τοποθετηθέντες του διαγωνισμού ελεγκτές δεν θα συμμετάσχουν στην παρούσα διαδικασία.
Σύμφωνα με την απόφαση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαιδεύσεως.
Ειδικά για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ορίζεται ότι ποσοστό 5% του αριθμού των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας ενώ 65% των θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή καθήκοντα υπαλλήλου δικαστικού τμήματος και λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Στην περίπτωση που το ανωτέρω ποσοστό δεν συμπληρωθεί από τις υποβληθείσες αιτήσεις, τότε οι εναπομείνασες θέσεις θα συμπληρωθούν από τον πίνακα των υπαλλήλων χωρίς εμπειρία.




«Στην Πέλλα λειτουργούν πράκτορες των Σκοπίων και της Βουλγαρίας»



Δείτε το βίντεο

Χωρίς υπεκφυγές μίλησε ο Ιορδάνης Τζαμτζής στη Βουλή, σχετικά με το Πανεπιστήμιο της Έδεσσας. 

Ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, απευθυνόμενος στον Υπουργό, αποκάλυψε κάτι πολύ σημαντικό το οποίο δεν θα πρέπει να μείνει ασχολίαστο. 

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι...

...στην Πέλλα «λειτουργούν πράκτορες των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, οι οποίοι λένε ξεκάθαρα: “δείτε τι κάνουν οι Έλληνες”. Θα σας το πω έξω απ' τα δόντια, έχει ζητήσει το πανεπιστήμιο “Κύριλλος και Μεθόδιος” να κάνει σχολή. Δεν θα δοθεί τέτοια άδεια. Προπαγάνδα γίνεται; Ζημιά γίνεται; Αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πάρα πολύ σοβαρά και για του λόγου το αληθές, σας καταθέτω στα πρακτικά σχετικά έγγραφα τα οποία υπάρχουν». 

Δείτε το βίντεο:





http://aridaianews.blogspot.gr

Ι. Τζαμτζής: Ενέργειες για το Πανεπιστήμιο Έδεσσας (video)



E-mailΕκτύπωσηPDF
Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής για την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας και έχοντας ουσιαστικά ολοκληρωθεί ένας μεγάλος κύκλος παρεμβάσεων και συναντήσεων για την διεκδίκηση παραμονής του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα, καταθέτει τα παρακάτω:
« Επειδή όλο αυτό το διάστημα μιας πολύ δύσκολης διεκδίκησης,- της  παραμονής του τμήματος του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα-, δεν εξέδωσα ανακοινώσεις, νιώθω υποχρεωμένος πλέον μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς επαφών και παρεμβάσεων, τόσο με όλους τους εκπροσώπους φορέων και τους συναδέλφους βουλευτές, όσο και προσωπικές, να ενημερώσω για όλες αυτές τις συναντήσεις.
Από την πρώτη στιγμή είμαι στο πλευρό του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και ήμουν παρών σε όλες τις συναντήσεις, κάποιες από τις οποίες ρύθμισα προσωπικά.
Ήμουν παρών στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Κυριαζή, όπως και στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Πρύτανη που έγινε αμέσως την επόμενη εβδομάδα στις 14/12/2012.
Από την πρώτη στιγμή έγινε από μέρους μου αντιληπτό, ότι «ο ένας τα ρίχνει στον άλλο».
Ο Γενικός Γραμματέας μας μίλησε για πρόβλημα με τη Σύγκλητο και ο Πρύτανης κ. Χατζηδημητρίου αφού παραδέχτηκε ότι η Σύγκλητος είναι αρνητική για την παραμονή του τμήματος και ο ίδιος δεν θα έπαιρνε ανοιχτά θέση κατά της Συγκλήτου, μας είπε ότι το θέμα είναι πολιτικό, ρίχνοντας την ευθύνη στον Υπουργό.
Η άποψη μου την οποία είπα μόλις βγήκαμε από το γραφείο του Πρύτανη, τόσο στον Δήμαρχο όσο και στον Περιφερειάρχη ήταν, ότι πρέπει να πάμε πιο ψηλά στον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό.
Ακολούθησαν 2 προσωπικές συναντήσεις μου με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.
Στην μία από αυτές ήταν παρών και ο Δήμαρχος κ. Γιάννου, όπου εκθέσαμε στον Υπουργό όλα τα επιχειρήματα μας.
Ακολούθως, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο κ. Γιάννου κανόνισα το ραντεβού με τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο στις 20/2/13 και στη συνέχεια μετά από μέρες το ραντεβού με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Μπούρα.
Έθεσα το θέμα αυτό στον κ. Αρβανιτόπουλο και μέσα στην Βουλή μιλώντας στις 17/1/2013.
Στις συναντήσεις με τον κ. Αρβανιτόπουλο και τον κ. Μπούρα, ανέπτυξα τόσο τα ακαδημαϊκά κριτήρια που υπαγόρευαν και συνηγορούν στην παραμονή του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα, αλλά και τους εθνικούς λόγους για τους οποίους το Πανεπιστήμιο πρέπει να παραμείνει στην Έδεσσα.
Ήμουν παρών κατά τις συσκέψεις που κάλεσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννου στο Δημαρχείο Έδεσσας, με την συμμετοχή όλων των φορέων.
Τελευταία μας παρέμβαση ήταν στον Πρύτανη κ. Χατζηδημητρίου όπου παρουσία και του Μητροπολίτη μας, αναφέρθηκα τόσο στα ακαδημαϊκά κριτήρια όσο και στους εθνικούς λόγους που υπαγορεύουν την παραμονή του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα, αλλά και στις αντιδράσεις των καθηγητών, οι οποίοι, - όπως μας είπε ο Υπουργός – τον επισκέφτηκαν και ζήτησαν το Πανεπιστήμιο να φύγει στην Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Χαζτηδημητρίου απάντησε ότι «ναι, η Σύγκλητος έχει αποφασίσει να φύγει το Πανεπιστήμιο από την Έδεσσα, αλλά η απόφαση είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα και την απόφαση θα την πάρει το Υπουργείο».
Όμως ταυτόχρονα απέκλειε να πάρει θετική θέση η Σύγκλητος και η Επιτροπή, παρά το γεγονός ότι τα ακαδημαϊκά κριτήρια πληρούνται στην Έδεσσα.
Ήταν εμφανές ότι ο Πρύτανης, η Σύγκλητος και η Επιτροπή ήθελαν το Τμήμα στην Θεσσαλονίκη, πιθανόν για να ισχυροποιήσουν τη θέση ύπαρξης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονία και σίγουρα γιατί οι καθηγητές παρά το γεγονός ότι εκλέχθηκαν για την Έδεσσα, ήθελαν να ζουν στη μεγάλη πόλη, στο σπίτι τους.
Να σημειώσω ότι για τη στέγαση του Τμήματος ο Πρύτανης ζητούσε 300.000 ευρώ από το Υπουργείο.
Την Τετάρτη 6/3/2013, η Σύγκλητος  αποφάσισε ότι το Τμήμα πρέπει να πάει στην Θεσσαλονίκη, ως αυτόνομο Τμήμα και όχι συγχωνευμένο με κάποιο άλλο, γιατί γνωρίζουν ότι είναι ένα ζωντανό τμήμα.
Το «Σχέδιο Αθηνά» ήρθε στην Βουλή για ενημέρωση και συζήτηση, αλλά δεν θα ψηφισθεί από την Βουλή.
Θα αποκτήσει ισχύ με Προεδρικό Διάταγμα. 
Κατά την συζήτηση του «Σχεδίου Αθηνά» ζήτησα, αν και δεν είμαι μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, να συμμετέχω και να μιλήσω. Στην ομιλία μου τόνισα τα εξής: 
«Κύριε Υπουργέ, σας άκουσα χθες να μιλάτε για ακαδημαϊκά κριτήρια.
Οι φοιτητές, είπατε να μην απέχουν από τη σχολή, να αποφοιτούν από ισχυρά τμήματα, να εργάζονται σε αντικείμενο πλησίον των σπουδών τους. Επειδή ξέρετε ότι θα μιλήσω για το τμήμα Διοίκησης Λειτουργιών και Μάρκετινγκ, που καταργείται στην πόλη της Έδεσσας, θα αναφέρω πέντε συγκεκριμένα πράγματα.
Πρώτον, είναι σε ένα ιδιόκτητο κτίριο, το οποίο πληρώθηκε από το ελληνικό δημόσιο ένα 1.300.000 ευρώ.
Τέτοιο τμήμα, υπάρχει ένα στη βόρεια Ελλάδα και ένα στην Αθήνα. Αυτό δηλαδή, το τμήμα καλύπτει όλη τη βόρεια Ελλάδα.
Είναι ένα ζωντανό τμήμα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Έχει 450 εγγεγραμμένους φοιτητές, εκ των οποίων οι 370 παρακολουθούν κανονικά και το 70% αυτών των φοιτητών μένει στην Έδεσσα. Παίρνουν 70 κάθε φουρνιά και 70 αποφοιτούν. Ουσιαστικά η εισαγωγή τους είναι πραγματικά μαθητών, οι οποίοι είναι υψηλόβαθμοι. Η εισαγωγή των μαθητών κυμαίνεται από αυτούς που έχουν 13 έως 16. Δεν είναι ούτε 10, ούτε κάτω του 10.
Υπάρχουν 8 κανονικά εκλεγμένοι καθηγητές για την Έδεσσα, εκκρεμεί ιδέα ο διορισμός για άλλους 4.
Αυτό το οποίο, λένε οι καθηγητές - γιατί εδώ βρίσκεται το πρόβλημα - είναι ότι θέλουν να φύγουν και ήρθαν και σας το είπαν. Από αυτούς 2 καθηγητές και 2 φοιτητές ήρθαν και σας είπαν, ότι δεν πρέπει να λειτουργεί το τμήμα γιατί θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν εκλεγεί για την Έδεσσα.
Αυτό το τμήμα οικονομικά καλύπτεται πλέον απόλυτα από τον δήμο. Ο δήμος έχει πάρει αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου, τα έξοδα ετησίως είναι 35.000 και τα καλύπτει, ενώ ταυτόχρονα προχθές, μας είπε ο κ. πρύτανης ότι απαιτεί 300.000 ευρώ για να μπορέσει να δημιουργήσει εγκαταστάσεις.
Κύριε Υπουργέ, δεν είναι δυνατόν η λογική να είναι να μαζευτούν όλα αυτά τα τμήματα στη Θεσσαλονίκη.
Εάν δείτε όλη τη μεθόριο από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Έβρο, τον μόνο παραμεθόριο νομό, τον οποίο αφήνεται χωρίς πανεπιστημιακή σχολή είναι η Πέλλα και αυτό είναι άδικο.
Δίνω αυτή τη μάχη, μιλάω και παλεύω συνεχώς, γιατί πιστεύω ότι μέχρι την τελευταία στιγμή υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί αυτό το λάθος.
Θέλω να σας καλέσω να αποφύγετε αυτό το λάθος.
Η Πέλλα είναι ένας ευαίσθητος νομός και σας το είπα και ευθέως στη συνάντησή μας και με εσάς, αλλά και με τον πρύτανη. Λειτουργούν πράκτορες των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, οι οποίοι λένε ξεκάθαρα: «δείτε τι κάνουν οι Έλληνες». Θα σας το πω έξω απ' τα δόντια, έχει ζητήσει το πανεπιστήμιο «Κύριλλος και Μεθόδιος» να κάνει σχολή. Δεν θα δοθεί τέτοια άδεια. Προπαγάνδα γίνεται; Ζημιά γίνεται; Αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πάρα πολύ σοβαρά και για του λόγου το αληθές, σας καταθέτω στα πρακτικά σχετικά έγγραφα τα οποία υπάρχουν».
Δείτε την ομιλία:



http://karatzova.com

Στη Βουλή το θέμα των κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ



Την άμεση επίλυση του προβλήματος σχετικά με τις κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση – πρόταση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο,Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο.
Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ο κ. Τζαμτζής θέτει μια σειρά από προτάσεις ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ, το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους αγρότες.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής προς τους αρμόδιους Υπουργούς αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι Υπουργοί
Από σχετικά στοιχεία πού συγκέντρωσα το πρόβλημα της κλοπής μετασχηματιστών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις αφού και μετά το πέρας του χειμώνα επιτήδειοι κλέφτες αφαιρούν τους μετασχηματιστές για να τους πουλήσουν σε μάντρες υλικών .
Η τακτική αυτή των κλεπτών αποδίδει μεγάλα κέρδη , λόγω της μεγάλης αξίας των μετασχηματιστών αφού η περιεκτικότητα τους σε χαλκό είναι μεγάλη.
Εκτός από τον Νομό της Πέλλας σε όλη την Ελλάδα, κλέβουν μετασχηματιστές και οι αγρότες σε δύο μήνες δεν θα μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν όχι μόνο οι παραγωγές των αγροτών , αλλά και το φυτικό κεφάλαιο (δένδρα κλπ.).
Η ΔΕΗ δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες και αναγκάζεται να μετακινεί μετασχηματιστές από την μια περιοχή σε άλλη.
Παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει ήδη τεθεί με προηγούμενη ερώτηση υπ’ όψιν σας, είναι βέβαιο ότι αν δεν ληφθούν άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα καταστολής του φαινόμενου των συνεχών κλοπών , η ΔΕΗ πολύ σύντομα δεν θα έχει μετασχηματιστές και οι αγρότες δεν θα μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.
Οι κλέφτες και οι κλεπταποδόχοι συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι επιτρέπεται η διακίνηση του χαλκού χωρίς παραστατικά και έτσι, ενώ η αστυνομία εντοπίζει κλεπταποδόχους χαλκού, δεν μπορεί να αποδείξει την προέλευση του. Έτσι, γλιτώνουν.
Η πρόταση μου παραμένει και είναι να απαγορευτεί η διακίνηση του χαλκού χωρίς παραστατικά, όπως έγινε με τα σίδερα (ράγες κλπ) του ΟΣΕ.
Να γίνονται συνεχείς έλεγχοι και εάν εντοπίζεται χαλκός σε μάντρες υλικών ή χυτήρια ή οπουδήποτε αλλού, να ζητούνται παραστατικά διακίνησης και προέλευσης.
Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:
Τι προτίθεσθε να πράξετε άμεσα ώστε να αντιμετωπιστεί το συνεχιζόμενο πρόβλημα των κλοπών των μετασχηματιστών της ΔΕΗ;».


http://www.agrotypos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου