Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Φταίμε όλοι!



Μήπως ρε συνελληνα δεν φταίμε όλοι μας? Εγώ δεν ήμουν αυτός που περηφανευόμουν όταν είχα κάποιο... βισμα και καπέλωνα αλλους? Εγω δεν ήμουν που έτρεχα και φιλούσα κατουρημένες ποδιες?Εγω δεν ήμουν στα 6.500.000 που ψηφισαν τα δυο μεγαλα κομματα πριν λιγο καιρο?Εγω δεν ήμουν αυτος που ετρεξε να ψηφισει τον καθυστερημένο Πρωθυπουργό μας στις εσωτερικες εκλογες του πασοκ? Εγω δεν ήμουν αυτος που εψαχνα καποιον να λαδωσω για να κανω την δουλεια μου αντι να τον καταγγειλω?Εγω δεν ήμουν αυτος που αντι για ενα αμαξακι επαιρνα αμαξι πολυτελειας και δεν ξερω τι να το κανω τωρα??Εγω δεν ήμουν που χρεωνα την πιστωτικη μου καρτα χωρις να ξερω πως θα την ξεχρεωσω?Εγω δεν ήμουν που κατηγορουσα την χουντα και τωρα παρακαλαω καποιον να επεμβει κατηγοροντας ως προδοτη οποιον ενστολο δεν το κανει??Πρεπει να αλλαξουμε ριζικα μυαλα....

Αναγνώστης

4 AΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ ΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ



Ελάχιστες οι πληροφορίες από τουπουργείο Οικονομικών. Ότι προκύψει βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου και τους συνεργάτες του πρωθυπουργού που έχουν μια υποτυπώδη πληροφόρηση. Τέτοια φαίνεται πως έχει και το Mega. Τι προκύπτει μέχρι τώρα από τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της...
Τρόικας :
1. 25.000 άμεσες απολύσεις.
2. 125.000 σε εργασιακή εφεδρεία.
3. Οριζόντιες μειώσεις μισθών από 15%-40%
4. Στοπ στις επικουρικές συντάξεις από ταμεία που έχουν ελλείμματα.
Χαμός δηλαδή...


Fimotro

Τουρκία: «Οι έρευνες στη Μεσόγειο είναι σεισμικές»



 Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι γίνονται μέσα στα όρια της υφαλοκρηπίδας που αντιστοιχεί στην Τουρκία.
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, χαρακτηρίζει τις έρευνες που κάνει η Τουρκία ανοικτά της Αττάλειας, ως «σεισμικές» έρευνες και δηλώνει ότι γίνονται μέσα στα όρια της υφαλοκρηπίδας που αντιστοιχεί στην Τουρκία.
Σε δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη πριν αναχωρήσει για την Γερμανία, Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «θα κάνουμε σεισμικές έρευνες εντός των ορίων της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα. Μπορώ να σας πω ότι θα γίνουν εντός των δικών μας εκτάσεων, στα ανοικτά της Αττάλειας».
Το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ μεταδίδει ότι σε ερώτηση σχετικά με το πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα όρια αυτής της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Γιλντίζ είπε: «Αυτό το γνωρίζει το υπουργείο των Εξωτερικών μας. Τα όρια της υφαλοκρηπίδας μεταξύ ΤΔΒΚ και Τουρκίας θα τα δώσει το υπουργείο των Εξωτερικών».
Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμα ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι οι γεωτρήσεις στις όποιες προχωρά η Κυπριακή Δημοκρατία έχουν «πολιτικό» χαρακτήρα.
«Οι ενέργειες αυτές της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης συνιστούν πρωτίστως πολιτικές ενέργειες», είπε.
Τέλος σε ερώτηση για το πότε θα κινητοποιηθεί η Τουρκία για τις έρευνες που γίνονται, ο κ. Γιλντίζ είπε ότι «η Τουρκία, έχει ήδη κινητοποιηθεί».






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει»



Δήλωση-βόμβα από τον σύμβουλο του Σόιμπλε
Καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας και κουρέματος του χρέους ως μόνης εναλλακτικής για να καταφέρει κάποια στιγμή η χώρα να σταθεί ξανά στα «πόδια» της.
Αυτή τη φορά υπέρ αυτή της λύσης τάσσεται εις εκ των στενών συμβούλων του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο καθηγητής Οικονομίας της Οξφόρδης Κλέμενς Φουστ. 
Ο κ. Φουστ αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Deutsche Welle ότι η διαδικασία «συντεταγμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει».
 
Μάλιστα υποστηρίζει ότι μόνο εάν διαγραφεί το 50-60% του ελληνικού χρέους, θα μπορέσει η Ελλάδα να ανακάμψει και αυτό έπειτα από 10 χρόνια από σήμερα!
 
Τονίζει ότι η διαδικασία προσαρμογής θα είναι μακρά και επίπονη, ωστόσο εκτιμά ότι μόνο η ελεγχόμενη πτώχευση θα οδηγούσε στην επανάκτηση της σιγουριάς για τους ξένους επενδυτές και θα περιόριζε τα βάρη τα οποία θα πρέπει να επωμισθεί ο ελληνικός λαός.
 

Οσον αφορά τον τραπεζικό τομέα ο κ. Φουστ αναφέρει: «Σε περίπτωση πτώχευσης θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν. Αυτό θα εξασφαλισθεί μάλλον μόνον μέσω του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης, EFSF, όταν αυτό αρχίσει να λειτουργεί, μετά την επικύρωση του σχετικού συμφώνου από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της ευρωζώνης».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΝΤ: Και το 2012 στο τούνελ της ύφεσης η Ελλάδα




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα πάνω σήμερα τις προβλέψεις του για το ανώτατο επίπεδο του δημόσιου χρέους της Ελλάδας στο 189% του ΑΕΠ το 2012, έναντι του 172%, που ανέφερε στην τελευταία του πρόβλεψη τον Ιούνιο.

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι έλαβε υπόψη του τις λογιστικές αναπροσαρμογές: αναθεωρήσεις στοιχείων για προηγούμενα έτη, «καλύτερη ενημέρωση για τις υπερημερίες πληρωμών» του κράτους και τα νέα δεδομένα για τις συμβάσεις που συνήψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις (τα «swaps").

Η πρόβλεψη για το 2011 παρέμεινε αμετάβλητη στο 166% του ΑΕΠ. Αλλά αυτές για τα επόμενα έτη μετά το 2012 έχουν τροποποιηθεί αναλόγως: 188% το 2013 (έναντι 170% τον Ιούνιο), 179% το 2014 (έναντι 160%) και 165% το 2015 (έναντι 146%).

Το Ταμείο, ωστόσο διευκρίνισε, ότι αυτό δεν αλλάζει τις απόψεις του για τη χώρα, με την οποία συζητά από το τέλος Αυγούστου τους όρους πληρωμής της έκτης δόσης του δανείου των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που της έχει χορηγήσει το Μάιο του 2010.

«Οι μακροοικονομικές, νομισματικές και δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2011 και οι μεσοπρόθεσμες είναι σύμφωνες με εκείνες που γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος, που υποστηρίζεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ», αναφέρει η ίδια πηγή.

Το ΔΝΤ αναφέρει στις εξαμηνιαίες παγκόσμιες οικονομικές προβλέψεις του ότι η Ελλάδα θα δει το ΑΕΠ της να μειώνεται κατά 5,0% το 2011, και μετά κατά 2,0% το 2012, ενώ τον Ιούνιο προέβλεπε μια πολύ λιγότερο σημαντική μείωση της δραστηριότητας το 2011 (-3,8%), ακολουθούμενη από την επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012 (0,6%).

Το «Οργανο παρακολούθησης των Δημόσιων Οικονομικών» επαναλαμβάνει την ανάγκη για τις χώρες να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με στόχους «φιλόδοξους» αλλά όχι χωρίς προηγούμενο».


Adesmeytos.gr

Υπέρ των ερευνών της Κύπρου για φυσικό αέριο οι ΗΠΑ



«Οι κυπριακές έρευνες δεν θα πρέπει να αποδυναμώσουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού ούτε να παρέμβουν σε αυτές», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου στις έρευνες για φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος έπειτα από διμερή συνάντηση ΗΠΑ-Τουρκίας στη Νέα Υόρκη.

Οι κυπριακές έρευνες «δεν θα πρέπει να αποδυναμώσουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού ούτε να παρέμβουν» σε αυτές, δήλωσε η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Για την Ουάσιγκτον «ο καλύτερος τρόπος να ρυθμιστεί το θέμα της ενέργειας και της οικονομικής ανάπτυξης είναι μέσω μιας συνολικής συμφωνίας που θα ρυθμίζει το Κυπριακό».

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, έθιξε το θέμα αυτό σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου