Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δημοσίευμα των New York Times, για την Ελλάδα: "Oικονομικό αδιέξοδο, αύξηση στις αυτοκτονίες, στις ουρές σίτισης και στους αστέγους- Κάποιοι προβλέπουν κοινωνική έκρηξη"

Στο «οικονομικό αδιέξοδο» που βιώνουν αρκετοί Έλληνες αναφέρεται με σημερινό δημοσίευμά της η «Νιου Γιορκ Τάιμς»,...

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011
 
ΗΠΑ: Δημοσίευμα των New York Times, για την Ελλάδα: "Oικονομικό αδιέξοδο, αύξσηση στις αυτοκτονίες, στις ουρές σίτισης και στους αστέγους- Κάποιοι προβλέπουν κοινωνική έκρηξη"
Στο «οικονομικό αδιέξοδο» που βιώνουν αρκετοί Έλληνες αναφέρεται με σημερινό δημοσίευμά της η «Νιου Γιορκ Τάιμς», επισημαίνοντας παράλληλα την αυξητική τάση που παρατηρείται σε αυτοκτονίες, αστέγους και ουρές σίτισης.
    Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες ατόμων που καταστράφηκαν οικονομικά ή βρίσκονται μπροστά σε τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, δίνοντας «απογοητευτική εικόνα» για το μέλλον της χώρας μας.
    Μεταξύ άλλων, σημειώνεται «το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και το έργο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που συμβάλλουν στην παροχή βοήθειας». Παράλληλα τονίζεται ότι «πολλοί Έλληνες αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες», επισημαίνοντας ότι μόνο πέρυσι 40 δισ. ευρώ «εξήλθαν» από την Ελλάδα, ενώ «φέτος αναμένεται να είναι μεγαλύτερο το ποσό».
    Όπως υπογραμμίζεται, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των οικονομικών εξελίξεων και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν για πρόσθετη στήριξη 60 δισ. ευρώ.
    Στη συνέχεια, διατυπώνεται η άποψη ότι ως «αντάλλαγμα» η Ελλάδα θα κληθεί να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και να λάβει επιπρόσθετα μέτρα.
    Ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως μία κοινωνική έκρηξη «βρίσκεται προ των θυρών», κυρίως μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που χάνουν τις δουλειές τους και τους περίπου 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: E-typos

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ 3 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών επέβαλε στα αδέλφια Αντώνη και Μάμα Προκοπίου Κίτα και 18 μηνών στον Ινδό Σαρμπτζίτ Σινγκ κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λευκωσία. Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση κλοπής των λειψάνων του τέως προέδρου ...
της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου από το κοιμητήριο της κοινότητας Δευτεράς, κοντά στην Κυπριακή πρωτεύουσα στις 11 Δεκεμβρίου του 2009.
Το δικαστήριο έκρινε, στις 4 Απριλίου 2011, ενόχους και τους τρεις στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελημάτων, της παράνομης εισόδου σε χώρο ταφής, της εκταφής πτώματος χωρίς διάταγμα Δικαστηρίου, της βεβήλωσης χώρου ταφής και της προσβολής της μνήμης του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Εξάλλου, ο Ινδός Σαρμπτζίτ Σινγκ βρέθηκε ένοχος σε κατηγορία ότι είχε απαιτήσει με απειλές το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να αποκαλύψει τον τόπο όπου βρισκόταν η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Όπως ανέφεραν στην ομόφωνη απόφασή τους οι τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου, ο κατάδικος Αντώνης Προκοπίου Κίτας, που εκτίει ποινή ισοβίων για το φόνο δύο γυναικών, ζήτησε από τον αδελφό του Μάμα Προκοπίου να κλέψει τα λείψανα του τέως προέδρου της Δημοκρατίας.
Και αυτό γιατί πίστευε ότι αν ο ίδιος έδιδε στη συνέχεια πληροφορίες στις αρχές, που θα οδηγούσαν στην ανεύρεση των λειψάνων, θα τύγχανε επιεικούς μεταχείρισης και θα γλίτωνε από την ισόβια κάθειρξη.
Ο Μάμας Προκοπίου Κίτας, με τη βοήθεια του Σινγκ, εισήλθε εντός του κοιμητηρίου και, αφού μετατόπισαν την ταφόπλακα του μνήματος του Τάσσου Παπαδόπουλου, την ξέθαψαν και τη μετέφεραν σε άλλο κοιμητήριο, όπου και την έθαψαν πρόχειρα σε νεοσκαμμένο τάφο.
Τα λείψανα βρέθηκαν ύστερα από, περίπου ένα χρόνο.
Το Δικαστήριο επέβαλε στον Σινγκ συνολική ποινή φυλάκισης 81 μηνών σε επτά κατηγορίες στις οποίες κρίθηκε ένοχος, αλλά οι ποινές θα συντρέχουν και έτσι θα εκτίσει συνολικά 18 μήνες.
Στα αδέλφια Προκοπίου επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 58 μηνών,αλλά επειδή οι ποινές θα συντρέχουν θα εκτίσουν μόνο 20 μήνες.
 
Πηγή:  Fimotro

Προς επιβολή έκτακτης εισφοράς στις υψηλές επικουρικές συντάξεις

Στην επιβολή έκτακτης εισφοράς στις υψηλές επικουρικές συντάξεις προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εργασίας καθώς η «τρόικα» πιέζει να ληφθούν μέτρα εντός του 2011, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα ταμειακά ελλείμματα των επικουρικών Ταμείων.
Η έκτακτη εισφορά, δεν αποκλείεται να εφαρμοσθεί και πριν την 1/1/12, οπότε και θα ισχύσουν οι μειώσεις στις επικουρικές και θα είναι ανάλογη με την «εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης» που ισχύει ήδη για τις κύριες.
Από το καλοκαίρι του 2010 όλα τα ασφαλιστικά ταμεία παρακρατούν από τις συντάξεις που είναι μεγαλύτερες, από τα 1400 ευρώ, ποσό που φτάνει ακόμη και στο 10% της σύνταξης.
Το μεγαλύτερο αριθμό επικουρικών συντάξεων (670.000 σε σύνολο 1.000.000) χορηγεί το επικουρικό του ιδιωτικού τομέα (ΕΤΕΑΜ), που εμφανίζει έλλειμμα 360 εκατ. το χρόνο.
Περίπου 140.000 χορηγούνται από το επικουρικό του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ), το έλλειμμα του οποίου αυξάνεται κατά 300 εκατ. ευρώ το χρόνο και, σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, το 2015 θα πλησιάζει τα 2 δισ. ευρώ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γ. Χατζημαρκάκης: "Λογοκλέφτης";

16 Μαΐου 2011

Μούγγα τα ελληνικά ΜΜΕ για τον "λογοκλέφτη" Χατζημαρκάκη!!


Πρώτο θέμα σ' όλο τον κόσμο εννοείται ότι είναι ο Στρος Καν με τις χειροπέδες... στη Γερμανία αμέσως μετά στην επικαιρότητα ακολουθεί ο Ελληναράς Γ. Χατζημαρκάκης που τόσο καιρό μας βάραγε σφαλιάρες προκειμένου να μας κάνει να καταλάβουμε πόσο τεμπέληδες και κλέφτες είμαστε... Τώρα που πιάστηκε να έχει κλέψει κατά τη συγγραφή του διδακτορικού του έχει εξαφανιστεί και κάνει την πάπια μέχρι να ξεχαστεί το θέμα... όπως θα έκανε κάθε τυπικό ελληνικό λαμόγιο.

Εννοείται ότι κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε στο θέμα μιας και ο εν λόγω κύριος που ζητάει τη φυλάκιση του Καραμανλή και του Αλογοσκούφη... έχει καταχωρηθεί ως ΠΑΣΟΚος.

Αντίθετα στα γερμανικά ΜΜΕ το θέμα του παίζει αμέσως μετά τον Ντομινίκ...

Όσοι ξέρουν γερμανικά μπορούν να το διαπιστώσουν και μόνοι τους: ΑRD (δημόσια τηλεόραση), SR3 (δημόσια τηλεόραση), n24.de(ιδιωτικό κανάλι που λέει μόνο ειδήσεις), welt.de, handelsblatt.com και να διαβάσουν και τη δικαιολογία του στην ιστοσελίδα του: chatzi.de
 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΦΠΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΪΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

 

Πέντε προσωρινοί έλεγχοι ΦΠΑ σε ομάδα μεγάλων φορολογούμενων και η επιβολή προστίμων 2,35 εκατ. ευρώ ήταν το ουσιαστικότερο επίτευγμα των πέντε ομάδων δράσης του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις τελευταίες εκθέσεις προόδου που δημοσίευσαν. Αναμένονται άλλοι 8 έλεγχοι για φόρο...
εισοδήματος, στα μέλη της παραπάνω ομάδας και άλλοι 10 για ΦΠΑ.
\Στα "προσεχώς" των φορολογικών ελέγχων περιλαμβάνονται ειδοποιήσεις υποβολής δήλωσης Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας σε περίπου 8.500 φυσικά πρόσωπα που δεν υπέβαλλαν, ως όφειλαν, δήλωση για το έτος 2007. Την ίδια ώρα, ειδικά συνεργεία θα ελέγχουν τους 100 φορολογούμενους με την μεγαλύτερη αξία ακίνητης περιουσίας.
Όσον αφορά στους επιτηδευματίες, τα επόμενα "προειδοποιητικά" email θα αφορούν όσους δεν υπέβαλαν περιοδική δήλωση ΦΠΑ για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Στο μικροσκόπιο θα μπουν 1.400 επιχειρήσεις που σύμφωνα με το υπουργείο, θα πρέπει να ελεγχθούν άμεσα.

Απίστευτο! Ο ΓΑΠ σε κάρτα Illuminati;

  16  Μαΐου 2011
(Συνωμοσίες,συμπτώσεις ή ζούμε μια παγκόσμια φάρσα;)
Πολύ συζήτηση τελευταία για το γνωστό παιχνίδι με τις κάρτες Illuminati,που κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, μιας και ο μεγάλος σεισμός της Ιαπωνίας με το πυρηνικό ατύχημα είχε προβλεφθεί και απεικονισθεί κατά πολλούς  σε κάποια από αυτές τις κάρτες.Στο παιχνίδι αυτό επίσης είχε προβλεφθεί η επίθεση στους δίδυμους πύργους,άλλα και μερικά ακόμη γεγονότα με εκπληκτική ακρίβεια.Μια κάρτα του παιχνιδιού όμως φαίνεται πως αποτυπώνει κάτι ακόμη πιο παράδοξο, που έχει σχέση και με την χώρα μας.
Στην κάρτα λοιπόν που παρουσιάζεται ένα υποτιθέμενο ανώτατο διευθυντήριο των Ιlluminati,(πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)συμμετέχει και κάποιος που παρουσιάζει πραγματικά εντυπωσιακή ομοιότητα  με τον σημερινό πρωθυπουργό μας.Τον άνθρωπο που κατά κοινή παραδοχή πλέον έχει “φυτευθεί” να εκτελέσει ένα “πιλοτικό” πρόγραμμα της Ν.Π.Τ(Νέας Τάξης Πραγμάτων)με αντάλλαγμα μιας υψηλής θέσης στα διεθνή κέντρα αποφάσεων της.
Διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο του περιοδικού “Τρίτο Μάτι”(Τεύχος 190)“Το προφητικό “παιχνίδι” που φαίνεται να το ζούμε στην πραγματικότητα”:
Η συγκεκριμένη κάρτα που υπαινίσσεται την ύπαρξη ενός ανώτατου διευθυντηρίου το οποίο θα εναρμονίζεται απόλυτα με τους σκοπούς των Ιλλουμινάτι,αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα,αφού η ομοιότητα του κάτω δεξιά μέλους του “Ανωτατου Δικαστηρίου” με τον σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδος Γ.Παπανδρέου,είναι εμφανής!Βέβαια η πιθανότητα σύμπτωσης είναι ομολογουμένος μεγάλη στην συγκεκριμένη περίπτωση.
 Όμως η παρουσία του του πατέρα Μπους στην ίδια κάρτα(που σίγουρα δεν είναι σύμπτωση),καθώς και οι φήμες ότι ο ΓΑΠ προορίζεται για υψηλές θέσεις στην ιεραρχία της ΝΤΠ,προβληματίζουν..(Τ.Μ)
Εάν τελικά πρόκειται για απλές συμπτώσεις ή ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα και μια  καλοστημένη παγκόσμια φάρσα,αφήνεται στην κρίση του καθενός…
Από τον Βισάλτη
(Παρακάτω 2 ακόμη πολυσυζητημένες  κάρτες με την επίθεση της 9/11.Οι κάρτες του παιχνιδιού και.. τα πραγματικά γεγονότα μερικά χρόνια αργότερα!! WELCOME TO THE MATRIX!)

Α.Σαμαράς " Εμείς δίνουμε την εναλλακτική λύση"

16/05/2011


"Πέρυσι πήγαμε κόντρα στο ρεύμα του φόβου. Φέτος είμαστε εμείς το ρεύμα που θα νικήσει τον φόβο" διατράνωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην κατάμεστη αίθουσα του ΑΠΘ και με την ενθουσιώδη υποδοχή που του επεφύλαξαν οι νεολαίοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο Πρόεδρος της Ν.Δ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το κόμμα της Ν.Δ "θα σαρώσει" όπως χαρακτηριστικά είπε επανειλημμένως, στις φοιτητικές εκλογές.
Αναφορικά με τα του οίκου της Ελλάδας, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της Ν.Δ στο "Ζάππειο ΙΙ" και τις εναλλακτικές προτάσεις του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την οικονομική ύφεση.
Για το Ζάππειο ΙΙ και τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εξάλλου, θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


Adesmeytos.gr

Η Moody’s “ξορκίζει” τη χρεοκοπία της Ελλάδας

16.05.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Τις δυσμενείς προεκτάσεις που θα είχε μια πιθανή χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει η «Moodys», θέλοντας να τονίσει πως επί της ουσίας μια τέτοια εξέλιξη δεν συνιστά ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας μας, αλλά και συνολικά της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον διεθνή Οίκο Αξιολόγησης, παρά το γεγονός ότι η άμεση έκθεση των τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ελληνικό χρέος είναι περιορισμένη, μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε πλήρη αποσταθεροποίηση. Οι αναλυτές της «Moody’s» προσθέτουν ότι θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο στην πράξη να ελεγχθεί ο πλήρης αντίκτυπος μιας χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας στις αγορές κεφαλαίου της Ευρώπης.
Ο διεθνής Οίκος Αξιολόγησης ανήκει σε εκείνους που τον τελευταίο χρόνο έχουν προχωρήσει σε διαδοχικές υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να δυσχεράνουν το διεθνές κλίμα για τη χώρα μας, και να βγάλουν από την ατζέντα κάθε ενδεχόμενη συζήτηση για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, εντός του 2012.

Statesmen.gr

ΔΝΤ: Η Ελλάδα πάσχει από το «σύνδρομο του Σάχη»

Δευτέρα, 16 Μάιος 2011
  
ΔΝΤ: Η Ελλάδα πάσχει από το «σύνδρομο του Σάχη»
Μπορεί το… πάθημα του σοσιαλιστή Στρος Καν να έδωσε… ανάσες στην κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτηκαν πως «υπάρχουν και χειρότερα», αλλά από σήμερα οι επιτελείς του πρωθυπουργού έρχονται ξανά αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Για την ακρίβεια με τις απαιτήσεις της τρόικας, η οποία έχει πει στον Γ. Παπανδρέου … όλη την αλήθεια: ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει το… «σύνδρομο του Σάχη».

Ο Σάχης της Περσίας ελάμβανε την αμερικάνικη βοήθεια, αλλά αντί για ανταλλακτικά αεροπλάνων εξοπλίζονταν οι μουλάδες. Οι οποίοι και τον ανέτρεψαν. Στην προκειμένη περίπτωση, τη δική μας, η κυβέρνηση άλλα συμφωνεί με την τρόικα, άλλα κάνει στην Αθήνα και, το χειρότερο, άλλα γίνονται!  Δηλαδή, ζούμε όλοι σε μία εικονική πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, σε αυτή την πραγματικότητα ζουν οι λογογράφοι του πρωθυπουργού, οι οποίοι του έχουν ετοιμάσει έναν απολογισμό 20ετίας! Τον οποίο και διαβάζει σε κάθε ευκαιρία εξοργίζοντας τους πολίτες που βιώνουν την άλλη πραγματικότητα και την τρόικα που βλέπει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να μένουν στα χαρτιά.

Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική και αυτό θα φανεί σύντομα. Παρά την υποστήριξη που λαμβάνει η κυβέρνηση από τις ΗΠΑ. Ανώτερος παράγοντας των Βρυξελλών επισημαίνει πως με τη βοήθεια της υπερδύναμης η συμφωνία του Γ. Παπανδρέου με το ΔΝΤ είχε κλείσει την περίοδο… πριν τις εκλογές του 2009. Τότε που το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν». Σε κάθε περίπτωση, η τρόικα απαιτεί τον έλεγχο όλων των δικτύων της χώρας.

 Τα πάντα θα περάσουν σε ξένα χέρια:
- Ο ΟΤΕ
- Η ΔΕΗ
- Η ΕΥΔΑΠ
- Ο ΟΣΕ
- Τα αεροδρόμια
- Τα λιμάνια
- Τα σκουπίδια
- Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
- Ο ΟΠΑΠ
- Το ΤΤ
- Η Αγροτική τράπεζα

«Αργότερα μπορούμε περισσότερα» απαντά η κυβέρνηση, επισημαίνοντας τη χαμηλή τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία. Αλλά η τρόικα επιμένει. Στέλνει επιτηρητές στα υπουργεία και ζητά ως υποθήκη για το νέο δάνειο το Ελληνικό, τον Αστακό και την… Κέρκυρα! Όχι ολόκληρη, απλά μερικά τουριστικά «φιλέτα»!
Το ερώτημα είναι απλό: θα βάλει ο Γ. Παπανδρέου την υπογραφή του σε όλα αυτά; Και, αν το κάνει, θα βρει υπουργού να τα εφαρμόσουν; Και αν βρει, θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Σε αυτό το κλίμα ανασχηματισμός και εκλογές είναι δύο επιλογές εξίσου πιθανές. Ο Γ. Παπανδρέου πρέπει άμεσα να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλιώς κινδυνεύει πολύ σύντομα να την απολέσει για πάντα.

Οι δελφίνοι έχουν αρχίσει ήδη να τοποθετούνται ενώ οι εκσυγχρονιστές ετοιμάζουν δικό τους κόμμα, καθώς βλέπουν ότι οι εξελίξεις στη δεξιά πολυκατοικία ευνοούν την πολυδιάσπαση του πολιτικού συστήματος. Οι εκσυγχρονιστές μπορεί να έχασαν τη μάχη το 2007, αλλά δεν έχουν παραιτηθεί από τη ρεβάνς. Θα διεκδικήσουν το ΠΑΣΟΚ ή θα το αφήσουν απαξιωμένο προχωρώντας οι ίδιοι σε νέο ξεκίνημα. Γιατί, μπορεί η κληρονομιά της οχταετίας Σημίτη να ήταν βαριά για τον Γ. Παπανδρέου, αλλά μετά τα όσα έχουν συμβεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, εκείνη η περίοδος φαντάζει σε κάποιους καλύτερη. Άλλωστε, το όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και της πολιτικής επιβίωσης είναι στο 3%, ένα ποσοστό που επιτρέπει σε αρκετούς να κάνουν όνειρα. Κανένα πρόβλημα, αρκεί να μη ζήσει ο λαός τον εφιάλτη της χρεοκοπίας…  
 
 
Πηγή:  NEWPOST

Σας φάνηκε υψηλός ο μισθός του Στρος Καν; Και όμως ένας Έλληνας πολιτικός έχει μεγαλύτερο μισθό**!

16 Μαϊ 2011

Μάλιστα έχει απολαβές μεγαλύτερες και από τον Πλανητάρχη!!
Όπως καταλάβατε ...
...πρόκειται για τον...

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ της ΗΠΕΙΡΟΥ έχει μισθό -ετήσιο- 360,000€ (τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης)

Ο σύντροφος Στρος Καν είχε μισθό -ετήσιο- $420,000 (300,000€)
και ο πλανητάρχης σύντροφος Ομπάμα έχει ετήσια αποζημίωση $450,000 (321,500€)

Καννένας από τους δύο δηλαδή δεν έχει ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 360,000€* !!

*σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ της ΗΠΕΙΡΟΥ
**Με την σημερινή ισοτιμία νομισμάτων

Αυτά!

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Την επικοινωνιακή εξόρμηση του «Ζαππείου 2» ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση της ΔΑΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την...
Οικονομία και την εγκληματικότητα στις πόλεις. Τον Α. Σαμαρά υποδέχθηκαν εκατοντάδες φοιτητές της ΔΠΑ - ΝΔΦΚ.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, αύριο Τρίτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο ίδιος αναμένεται να μεταφέρει στον κ. Παπούλια τόσο τις θέσεις του για την κατάσταση της οικονομίας και τους τρόπους ανάκαμψης παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις που εξέφρασε στο Ζάππειο, όσο και την ανησυχία του για την αύξηση της εγκληματικότητας και την γκετοποίηση της Αθήνας.

Καμαριέρες και καριέρες

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Πριν αρχίσουν να αλαλάζουν οι έλληνες για την κατάντια του Ντομινικ Στρος Καν, ας περιμένουν πρώτα να δουν πως θα καταλήξει αυτή η υπόθεση.
Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες που οι νόμοι λειτουργούν (στην Ελλάδα δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να συλληφθεί ο επικεφαλής του ΔΝΤ) είναι δύσκολο να προφυλακιστεί και να καρατομηθεί σε μια νύχτα, μια τόσο ισχυρή προσωπικότητα που είναι βέβαιο  ότι θα αρνηθεί τα πάντα.

Αλλά ακόμη κι αν καταδικαστεί σε χρόνο ρεκόρ, ή αν εξαναγκαστεί σε παραίτηση, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στα όσα μας ζητά το Διεθνές Ταμείο για να συνεχίσει να μας χρηματοδοτεί.
Ακόμη και μετά την ματαίωση της συνάντησης Στρος - Καν Μέρκελ, τα δεδομένα δεν έχουν βελτιωθεί για τη χώρα μας, κι αν το ΔΝΤ μείνει ακέφαλο, η κατάσταση για μας, μάλλον θα επιδεινωθεί.
Ας μην επιχαίρουν λοιπόν ήδη, διάφοροι αναλυτές και πολιτικοί παράγοντες που δεν μπορούν να κρύψουν από το πρωί της Κυριακής την ικανοποίησή τους για τον διασυρμό του κ. Στρος Καν, πιστεύοντας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.
Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί, ούτε βεβαίως θα ατονήσει το μνημόνιο, επειδή μια καμαριέρα κατηγορεί τον άνθρωπο που κινεί τα νήματα στις διεθνείς αγορές ότι την παρενόχλησε ή αποπειράθηκε να την βιάσει.
Επειδή βγήκε γυμνός από το μπάνιο του ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. δεν πρόκειται να ντραπούν οι Τροϊκανοί και να πάψουν να πιέζουν τον Παπακωνσταντίνου ή την Κατσέλη.
Ας μην διαβάζουμε λοιπόν την είδηση, με έναν τρόπο που απλώς προβάλει τα όνειρά μας, σε εξελίξεις που δεν πρόκειται να συμβούν.
Το μόνο που κατέστρεψε η καμαριέρα, ήταν μια πολιτική καριέρα.
Μακάρι να μπορούσαν να σώσουν οι καμαριέρες και τις ασθενείς οικονομίες της Ευρώπης. Και μακάρι αν αποχωρούσε ο Στρος Καν να αναλάμβανε κανένας Ρομπέν των δασών. Θα αναλάβει όμως κάποιος άλλος με τα ίδια μυαλά και την ίδια νοοτροπία. Οι Ρομπέν των δασών ζουν μόνο στα παραμύθια…

Στην Ελλάδα… θα είχε συλληφθεί η καμαριέρα

 

15.05.2011ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ


Μάλλον ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα θεωρηθεί και τόσο… αξιόπιστος μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος της εφημερίδας που δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφία του να μπαίνει σε μια πόρσε, και προκάλεσε την οργίλη μηνυτήρια αναφορά, από την πλευρά του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο άνθρωπος που θα έσωζε την παγκόσμια οικονομία, στη συνέχεια την Ελλάδα, και, αν προλάβαινε, και τη Γαλλία, θέτοντας υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012, ανακρίνεται στη Νέα Υόρκη, κατηγορούμενος για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία του υποψηφίου θύματος.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν καταγγέλθηκε από μια καμαριέρα του ξενοδοχείου «Sofitel» στη Νέα Υόρκη, ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει, και επιχείρησε να την κλειδώσει στο δωμάτιό του. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έσπευσε στο ξενοδοχείο, ο Στρος-Καν είχε μόλις… δραπετεύσει, τον πρόλαβαν όμως στο αεροδρόμιο, καθώς έδωσαν εντολή να καθυστερήσει η αναχώρηση της πτήσης της «Air France», στην οποία επέβαινε. Και τον κατέβασαν… με το ζόρι.
Το περιστατικό προσφέρεται για θλιβερές συγκρίσεις. Στην Ελλάδα, η καμαριέρα δύσκολα θα είχε καταφύγει στην Αστυνομία. Το πιθανότερο είναι να είχε βγει σε κάποια μεσημεριανή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού. Αν έκανε… το λάθος να προσφύγει στις αρχές, μάλλον θα είχε συλληφθεί η ίδια, για… προσβολή θεσμού, καθώς ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι θεσμός. Και βέβαια, ούτε λόγος για βίαιη… αποβίβαση από το αεροπλάνο. Εμείς, μάλλον θα τον είχαμε διευκολύνει να διαφύγει, για να αποφύγει τη ντροπή.
Στις επιπτώσεις τώρα… Στην εσωτερική πολιτική ζωή της Γαλλίας, δεν θα χρειαστεί να τεκνοποιήσει η Κάρλα Μπρούνι, για να μη χάσει ο Νικολά Σαρκοζί τα κλειδιά των Ιλισίων Πεδίων. Γιατί, όσο σκληρό καρύδι κι αν αποδειχτεί η κόρη του Ζακ Ντελόρ, Μαρτίν Ομπρί, δύσκολα θα πείσει σε έναν δυνητικό δεύτερο γύρο δυνάμεις πέραν του Κέντρου και της Αριστεράς να την εμπιστευτούν για να ανατρέψει τον «Σαρκό».
Στα του ΔΝΤ, αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι… είχαμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Πριν από τρία χρόνια, ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση μιας υφισταμένου του στο Ταμείο. Μόνο που τότε, ζήτησε γονυπετής συγνώμη από την Αν Σινκλέρ, τη σύζυγό του και κορυφαία δημοσιογράφο της Γαλλίας, για να κλείσει το θέμα.
Όσο για την Ελλάδα, στη θετική εκδοχή του μέλλοντος, οι δανειστές θα κάνουν αρκετό καιρό να συνέλθουν από το σοκ, και θα χαλαρώσουν την ασφυκτική πίεσή τους προς τη χώρα μας. Στην αρνητική εκδοχή όμως, ο διάδοχος του αντικειμενικά φιλέλληνα Στρος-Καν, είναι ικανός, όχι μόνο να μην εγκρίνει την εκταμίευση άλλων δόσεων, αλλά να απαιτήσει να επιστρέψουμε άμεσα τα χρήματα που μας έδωσαν μέχρι τώρα.
ΥΓ: Ευτυχώς για την Άνγκελα Μέρκελ, το ραντεβού με τον Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα γίνει. Γιατί, με τη…. φόρα που είχε πάρει ο Γάλλος Σοσιαλιστής, η Γερμανίδα Καγκελάριος θα ερχόταν σε δύσκολη θέση.


Statesmen.gr

Μίλησαν τηλεφωνικά Γιώργος και Αντώνης!

15.05.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, αποκαλύπτει η δικτυακή σελίδα «tovima.gr», επικαλούμενο πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και την επιβεβαίωση της είδησης από την πλευρά της Συγγρού, και τους συνεργάτες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η επικοινωνία των δυο ανδρών ήταν τηλεφωνική, και έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαϊου, λίγες ώρες δηλαδή πριν ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» την πρόταση ελπίδας του για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.
Το περιεχόμενο της συζήτησης των δυο κορυφαίων πολιτικών δεν έχει γίνει φυσικά γνωστό, οι πληροφορίες που έχει το site «tovima.gr» ωστόσο, αναφέρουν ότι η συζήτηση ήταν χαλαρή, η διαρροή της έγινε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, και ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου να ακούσει την πρόταση που θα κατέθετε στο «Ζάππειο 2», και να τη μελετήσει αναλυτικά.


STATESMEN.GR

Αρχειοθήκη ιστολογίου