Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Νέο «δάνειο – πακέτο » 150 δις και επιμήκυνση τώρα με rollover του παλαιού ελληνικού χρέους και haircut στο μέλλον η λύση διάσωσης της Ελλάδος….



17/06/11 
(upd2)Νέο δάνειο – πακέτο 150 δις ευρώ θα δοθεί στην Ελλάδα με στόχο την διάσωση της χώρας.
Το νέο πακέτο δάνειο των 150 δις ευρώ θα προέλθει 80 δις από νέο δανεισμό, έως 50 δις από αποκρατικοποιήσεις δηλαδή κεφάλαια με ίδια μέσα και 30-40 δις ευρώ από το rollover του ελληνικού χρέους 2012 με 2015.
Πρακτικά το καθαρό δάνειο θα είναι 80 δις ευρώ ενώ το rollover θα δώσει παράταση χρόνου στην αποπληρωμή του παλαιού χρέους.
Το νέο δάνειο θα αποφασιστεί μάλλον τον Σεπτέμβριο ενώ το βασικό θέμα που θα τεθεί στο τραπέζι είναι η επιμήκυνση του παλαιού χρέους.
Αναζητούμε μια έξυπνη λύση για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κλ. Γιούνκερ.
Ποια μπορεί να είναι αυτή η έξυπνη λύση;
Πρωτίστως να οριοθετηθούν τα ομόλογα που θα επιμηκυνθούν.
Μεταξύ 2012 και 2015 αναφέρουν οι πληροφορίες αν και υπάρχουν σκέψεις και για πέραν του 2015.
Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν θα είναι 7ετούς ή 8ετούς διάρκειας και θα φέρουν αυξημένο κουπόνι 0,50% που σημαίνει νέα κουπόνια περίπου στο 4,8% με 5% για τα ομόλογα που θα εκδοθούν.
Για να αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός ειδικά στο σκέλος της υποχρέωσης ή διευκόλυνσης υποχρέωση μιας αναδιάρθρωσης σηματοδοτεί σε πιστωτικό γεγονός ενώ διευκόλυνση δεν οδηγεί σε πιστωτικό γεγονός.
Οι ελληνικές τράπεζες θα κληθούν να αναδιατάξουν το ελληνικό χρέος και για τις ελληνικές τράπεζες αυτό συνεπάγεται περίπου 20-25 δις ευρώ.
Στο σχέδιο φαίνεται ότι θα ενταχθούν Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες παρά τις διαφωνίες της Γαλλικής κυβέρνησης.
Αν οι τράπεζες της Ελλάδος, Γαλλίας και Γερμανίας αναδιατάξουν το μεσοβραχυχρονιο ελληνικό χρέος το όφελος για το ελληνικό δημόσιο είναι 30-40 δις ευρώ.
Όμως σε κάθε περίπτωση η αναδιάταξη του χρέους δεν λύνει τα προβλήματα ούτε τα νέα δάνεια.
Να ληφθεί υπόψη ότι  το χρέος της Ελλάδος από 355 δις θα εκτιναχτεί στα 400 δις ευρώ ενώ ο εθνικός πλούτος θα μειώνεται.
Άρα το χρέος ως προς το ΑΕΠ θα εκτοξευθεί στο 190% με 200%.
Αν και στρατηγικά σε αυτή την συγκυρία οι εμπλεκόμενοι δεν το θέτουν στο τραπέζι ωστόσο είναι προφανές ότι σε ποιο ώριμες συνθήκες θα μπορούσε να υπάρξει haircut στα ελληνικά ομόλογα με ενεργή συμμετοχή στην κρίση χρέους και των ιδιωτών σε μικρότερη από τα τωρινά δεδομένα κλίμακα.
Χρονικά το haircut δεν  θα πραγματοποιηθεί πριν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους δεν περάσει από τα χέρια των ιδιωτών στην ΕΕ δηλαδή στα κράτη, στους φορολογούμενους πολίτες.
Φαίνεται ότι με βάση τα τωρινά δεδομένα αυτή η λύση πακέτο προκρίνεται για την τωρινή αλλά και μελλοντική διάσωση της χώρας.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ριζική αλλαγή του φορολογικού, προανήγγειλε ο Ε.Βενιζέλος


Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011   


Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Προσαρμογής θα ψηφιστεί με τις βελτιώσεις που έχουν ήδη γίνει, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη (Mega) ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι προτεραιότητα του είναι το μεσοπρόθεσμο, που πρέπει να ψηφιστεί, όπως είπε, για να πάρουμε την Πέμπτη δόση.

Παράλληλα σημείωσε ότι θα ξεκινήσει συζήτηση για ριζική αλλαγή και απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

Ο υπουργός υποσχέθηκε πιο δυναμικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μαραθώνιες συσκέψεις «προετοιμασίας»

Εν τω μεταξύ ο κ.Βενιζέλος έχει επιδοθεί σε μαραθώνιο συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πάει προετοιμασμένος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup την Κυριακή. Στη συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί η χορήγηση της 5ης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση του κ.Βενιζέλου απ’ τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Αργότερα, με την παρουσία του  αναπληρωτή υπουργού Φιλ.Σαχινίδη είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Π. Χριστοδούλου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του ελλείμματος και του χρέους.

Ακολούθως συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Β.Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ. Απ.Ταμβακάκη. Οι δύο τραπεζίτες ενημέρωσαν τον κ.Βενιζέλο για την κατάσταση που επικρατεί στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Isotimia.gr

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ



17 Ιουνίου 2011
30 χρόνια κυβέρνησαν, και δεν πρόκαναν, παρά το ότι είχαν συμβόλαιο μαζί μας
-να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες
-να εθνικοποιήσουν τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας
-να κάνουν ανάπτυξη
-να βγουν από το ΝΑΤΟ
-να βγουν από την ΕΕ (είχαν υποσχεθεί και δημοψήφισμα)
-να καταργήσουν τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
-να καθιερώσουν την απλή αναλογική
-να σταματήσουν τον κρυφό υπερδανεισμό του δημοσίου
-να διασφαλίσουν τα σύνορα με βάση τις διεθνείς συμβάσεις
-να… να… να…
Και όλα τα είχαν υποσχεθεί. Επαιξαν με τη λαχτάρα ενός ολόκληρου λαού να δει προκοπή. Και τον πρόδωσαν με τον πιο ελεεινό τρόπο. Τον πρόδωσαν συμμαχώντας με τους χειρότερους εχθρούς του. Με τους αιμοπότες του. Και τώρα αυτούς τους εχθρούς του λαού έχουν συμμάχους.
Αποδείχθηκαν οι χειρότεροι ολιγάρχες που μας κυβέρνησαν ποτέ.
Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία. Την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.
Το σύνολο των ανώτερων και ανώτατων στελεχών του είναι ένοχο για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Είναι ένοχο για τα μεγαλύτερα ψεύδη, για το πιο ελεεινά ψεύδη στον ελληνικό λαό, με μόνο σκοπό ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ την ψήφο του. Κλέφτες της πολιτικής ισχύος των πολιτών είναι. Και θα έπρεπε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ να βρίσκονται ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
Οι επίγονοι και οι νεώτεροι οπαδοί του ΠαΣοΚ, που μάλλον δεν τα ξέρες ή δεν τα θυμάστε καλά, και έχετε και πολύ “αριστερή φρασεολογία” έτοιμη στο τσεπάκι σας, τυπώστε το “Συμβόλαιο με το Λαό”, που θα μένει για να σας ντροπιάζει αιώνια, αν έχετε την τόλμη βγείτε στις πλατείες των Αγανακτισμένων να το μοιράσετε στον κόσμο. Αυτό το πράγματι επαναστατικό κείμενο.
Τολμήστε. Για να δείτε την οργή του λαού στα μάτια των ανέργων, των κατεστραμμένων επιχειρηματιών, των νέων χωρίς μέλλον, των γερόντων με την λειψή σύνταξη και τα λειψά φάρμακα, των πελατών του ανύπαρκτου ΕΣΥ, της ανύπαρκτης εθνικής ασφάλισης και του φθηνού φαρμάκου. Και του φθηνού ψεύδους των ΠαΣοΚικών ροκ σταρ του μακρινού και του κοντινού παρελθόντος.
Τολμήστε.
Γιατί μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τι έχει κάνει το “σοσιαλιστικό σας κίνημα” στην έρμη αυτή πατρίδα.
Που μου ‘χετε ακομη ελπίδες σε μαγειρευτές του Συντάγματος και σε διαγραφείς των ιστοσελίδων τους.
Θραξ Αναρμόδιος
ΥΓ. Ιδού κύριοι το ΠαΣοΚικό ψεύδος σε ένα και μόνο έγγραφο, υπό την μορφή “Συμβολαίου με τον Λαό” μάλιστα. Πού να μην ήταν και συμβόλαιο δηλαδή!
“Εκπροσωπούμε και εκφράζουμε τα συμφέροντα όλων των μη προνομιούχων Ελλήνων. Οι αγρότες, οι εργάτες, οι μισθωτοί, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι μικρομεσαίοι, οι επιστήμονες, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες, καθώς και οι νέοι και οι γυναίκες είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ξένη και ντόπια οικονομική ολιγαρχία.
H θέση της χώρας μας στην περιφέρεια του παγκόσμιου καπιταλισμού, που παγιώνεται με την ένταξη στην E.O.K. ευνοεί το μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να καταπιέζει όλο και περισσότερα στρώματα του Λαού μας, κάθε μέρα και πιο στυγνά. H κρίση του καπιταλισμού δεν αφήνει περιθώρια εξαιρέσεων, δεν προσφέρει πια δυνατότητες στην άρχουσα τάξη να εικχωρεί δήθεν προνόμια και να καλλιεργεί διαιρέσεις.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 2)
“Δεν νοείται Σοσιαλισμός χωρίς την έντονη καθημερινή παρουσία του Λαού, δίχως τελικά την άσκηση της εξουσίας από τον ίδιο το Λαό. Καμιά απόφαση, που αφορά επιλογές για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων είτε πρόκειται για την Εθνική Ανεξαρτησία, είτε πρόκειται για την Κοινωνική Απελευθέρωση, – δε μπορεί να προχωρήσει, αν δεν έχει την πλατιά λαϊκή συναίνεση και δεν μπορεί να υλοποιηθεί δίχως τη λαϊκή συμμετοχή και πρωτοβουλία.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 12)
“Παράλληλα, η εξυγίανση και ο εκδημοκρατισμός του δημοσίου τομέα καθώς και η κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας απελευθερώνουν και κινητοποιούν το δυναμικό των μικρομεσαίων, και προωθούν την ανάπτυξη της χώρας για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 16)
“Yπήρξε τεράστια κατασπατάληση πόρων, ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και καταστροφή του περιβάλλοντος. Στο βωμό της κερδοσκοπίας παραμελήθηκε η ικανοποίηση των συλλογικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών. H υπερτροφική ανάπτυξη της Aθήνας και η ερήμωση της υπαίθρου, συνοδεύτηκαν από αποδιοργάνωση του παραγωγικού δυναμικού στις περιφέρειες. H βιομηχανική ανάπτυξη καθοδηγήθηκε από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, έγινε θελημένα απρογραμμάτιστα και ασυντόνιστα σε βάρος της Ελληνικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και σε ανταγωνισμό με τους άλλους τομείς της οικονομίας και κύρια της γεωργίας.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 18)
“H πλήρης απογραφή και κοινωνικά υπεύθυνη εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων και η αξιοποίηση των δικών μας πόρων και η αξιοποίηση του ανθρώπινου Ελληνικού δυναμικού, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, θα συνοδεύονται από συστηματική επιστημονική έρευνα· μια έρευνα που θα βοηθά τη σωστή επιλογή και αφομοίωση ξένης τεχνολογίας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας εθνικής τεχνολογίας.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 20)
“Βασικός μοχλός για την πραγματοποίηση της αυτοδύναμης και ισόρροπης αναπτυξιακής πολιτικής του ΠA.ΣO.K. θα είναι ο Δημοκρατικό Προγραμματισμός. Mε το Δημοκρατικό Προγραμματισμό θα εξασφαλιστεί η αποφασιστική συμμετοχή του Λαού στις αποφάσεις, που αφορούν στην κατάρτιση, εφαρμογή και έλεγχο του αναπτυξιακού προγράμματος, δηλαδή σ’ όλες τις αποφάσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα και το μέλλον του. Ταυτόχρονα η λαϊκή συμμετοχή σημαίνει πλατιά αποκέντρωση των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, που θα δίνει τη δυνατότητα να παίρνονται αποφάσεις σε διάφορα επίπεδα από τον ίδιο το Λαό, τους εκπροσώπους και τις οργανώσεις του.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 26)
“H ριζική αντιμετώπιση του ανοίγματος ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών, πέρα από την αναγκαία λήψη μέτρων για τις εισαγωγές, προϋποθέτει τόνωση και αναδιάρθρωση των επενδύσεων υψηλής αποδοτικότητας που δημιουργούν, με τη σειρά τους, νέες θέσεις απασχόλησης. H κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και ιδιαίτερα το πρώτο άμεσο μέτρο της κοινωνικοποίησης του πιστωτικού συστήματος, των Τραπεζών, απελευθερώνει και κινητοποιεί το τεράστιο δυναμικό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τους μικρομεσαίους, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βήμα δεσμευτικό για την πορεία προς το Σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 32)
“Βασικός, στρατηγικής προσανατολισμός μας είναι η διάλυση και των δύο ψυχροπολεμικών μπλοκ: του NATO και του Συμφώνου της Bαρσοβίας. Σ’ αυτή μας τη στρατηγική εντάσσουμε και την αποχώρηση της χώρας μας απ’ την Ατλαντική συμμαχία.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 48)
“H αντιμετώπιση της κρίσης του Αιγαίου δεν επιδέχεται διαταγμούς και παλινδρομήσεις. Πρέπει να καταστεί σαφές, τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ατλαντική Συμμαχία, πως τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορά μας, καθώς και τα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Αυτά τα σύνορα της πατρίδας του Αιγαίου, δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Αυτά τα σύνορα της πατρίδας μας κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες και κατοχυρώνονται σήμερα από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.
Διάλογος με την Τουρκία έχει νόημα μόνο στο μέτρο που δεν αφορά παραχωρήσεις απαράγραπτων εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 50)
“H Κύπρος είναι για το Ελληνικό Έθνος πρώτιστο θέμα. Είναι ταυτόχρονα και κρίσιμο διεθνές θέμα μια και συνεχίζεται η στρατιωτική κατοχή μεγάλου τμήματος ενός ανεξάρτητου και αδέσμευτου κράτους – μέλους του O.H.E. Αλλά η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, έχει και νόμιμο δικαίωμα αλλά και χρέος, να συμπαρασταθεί ενεργά στον αγώνα του Κυπριακού Λαού για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και βάσεων, για την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, για την κατοχύρωση της ελεύθερης εγκατάστασης και διακίνησης, για τη διαμόρφωση ενός καταστατικού χάρτη που, ενώ θα κατοχυρώνει το ενιαίο της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα παρέχει ίσα δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις σε όλους τους πολίτες της τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 51)
“Καταδικάζει την απροκάλυπτη αμερικάνικη προώθηση και υποστήριξη δικτατορικών, στρατοκρατικών και καταπιεστικών καθεστώτων, όπως στην Τουρκία και τη Λατινική Αμερική, καθώς και τις επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών, με οποιοδήποτε πρόσχημα και μορφή.
Tο ΠA.ΣO.K , για τους ίδιους λόγους, καταδίκασε και τη Σοβιετική επέμβαση στο Aφγανιστάν.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 55)
“Χρόνια ολόκληρα η Δεξιά φαλκιδεύει τη Δημοκρατία, γιατί φοβάται το Λαό. Καταστρατηγεί το Σύνταγμα, υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, ποδηγετεί το Συνδικαλισμό και εξουθενώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει ταυτίσει το Κράτος με το κόμμα, που κυβερνά, μονοπωλεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταστρατηγεί στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη, έχει κλονίσει το κύρος της Δικαιοσύνης.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 59)
“Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί η υποβαθμισμένη συνειδητά λειτουργία του Κοινοβουλίου. H Δεξιά επειδή φοβάται τη φωνή του λαού, προσπάθησε να υποβαθμίσει και τη φωνή των εκπροσώπων του. Oι κυβερνήσεις της Δεξιάς δημιούργησαν μια υπερτροφική Εκτελεστική Εξουσία. Παράλληλα τοποθέτησαν σε δεύτερη μοίρα τη Βουλή με έναν αναχρονιστικό Κανονισμό Λειτουργίας, με τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων της Αντιπολίτευσης, με μια τυπική και μόνο λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. θέματα, που συγκεντρώνουν το Λαϊκό ενδιαφέρον, δε φθάνουν καθόλου στη Βουλή ή συζητούνται ανεπίκαιρα.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 60)
“Mε την άνοδό του στην Κυβέρνηση, το ΠA.ΣO.K. θα προωθήσει την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για να καταγράφεται η λαϊκή βούληση χωρίς παραμορφώσεις. ”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 63)
“Oι Κυβερνήσεις της Δεξιάς έχουν κομματικοποιήσει και ιδιοποιούνται αναίσχυντα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Tο ΠA.ΣO.K. θεωρεί χρέος του να εξασφαλίσει και να κατοχυρώσει την αντικειμενική πληροφόρηση του Λαού από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Tα μέσα αυτά θα μεταβληθούν σε όργανα σωστής ενημέρωσης ψυχαγωγίας, πολιτιστικής ανάπτυξης και μόρφωσης, αλλά και ελεύθερης ανοιχτής συζήτησης και διακίνησης ιδεών.
Στη Διοίκησή τους θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτιστικών φορέων και των συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, ώστε να εξασφαλίζεται ο πλουραλισμός των απόψεων και της καλλιτεχνικής έκφρασης. H λογοκρισία καταργείται. Δε νοούνται απαγορεύσεις παρά μόνο για την προστασία των νέων.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 71)
“Καταργούνται οι Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα Λύκεια.
Καταργούνται επίσης οι σημερινές Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και γενικότερα στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 95)
“Tα άμεσα προβλήματα της χώρας είναι ο πληθωρισμός και η ύφεση. Απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα η Δεξιά παραπαίει. Tη μια μέρα επιχειρεί να πολεμήσει τον πληθωρισμό με μέσα που εμποδίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας και την άλλη, να τονώσει την οικονομία με μέσα που εντείνουν τον πληθωρισμό. H Κυβέρνηση της N.Δ. έχει από καιρό χάσει τον έλεγχο της οικονομίας. O πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό διπλάσιο ή τριπλάσιο από εκείνο των άλλων χωρών της Ευρώπης. H ανεργία αυξάνεται συνεχώς και η ανισότητα στην κατανομή του εισοδήματος και του πλούτου μεγαλώνει. Oι αποταμιεύσεις του Λαού, αντί να διοχετεύονται σε παραγωγικές επενδύσεις, τροφοδοτούν την πολυτελή κατανάλωση και την παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων. H ανικανότητα και η κακή διάγνωση της κατάστασης δεν είναι τα μόνα και ούτε τα κύριο αίτια. H κρίση είναι δομική. Tο αδιέξοδο της Δεξιάς είναι αναπότρεπτο, μια και για να βγάλει την οικονομία από την κρίση, θα πρεπε να θίξει δομές της εξουσίας της, να χτυπήσει συμφέροντα, που η ίδια έχει ταχθεί να προστατεύει και εξυπηρετεί. Oι φορείς αυτών των συμφερόντων, το μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι μεσάζοντες και οι κερδοσκόποι, επιδιώκουν να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, παρά την παρατεινόμενη κρίση. Κερδίζουν άλλωστε από τον ίδιο τον πληθωρισμό, που αποτελέι μέσο αναδιανομής του εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων. H φοροδιαφυγή και η διαρροή συναλλάγματος με τις γνωστές υπερτιμολογήσεις – υποτιμολογήσεις, συμπληρώνουν τον φαύλο κύκλο.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 111)
“Παράλληλα η κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας που αποτελεί αντιμονοπωλιακό και αντιεξαρτησιακό μέτρο και η απελευθέρωση και ενίσχυση της πρωτοβουλίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συμβάλουν αποφασιστικά στο ξεπέρασμα της κρίσης και στη χάραξη της νέας αναπτυξιακής πορείας.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 115)
“H οικονομική επέμβαση στη χώρα μας έχει χαρακτήρα καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της περιφέρειας, που αποβλέπει στη μεταφορά του κοινωνικού πλεονάσματος στη μητρόπολη. Για το λόγο αυτό, η χώρα μας, όπως και οι περισσότερες χώρες, της N. Ευρώπης και της Μεσογείου, δεν μπόρεσε να πετύχει μια αυτοδύναμη ανάπτυξη των στρατηγικών τομέων και να βάλει τις βάσεις για μια οικονομία με δικό της κέντρο αποφάσεων και προγραμματισμού.
H καθοδήγηση της οικονομίας από τις πολυεθνικές έφερε την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, τις άνισες εμπορικές ανταλλαγές και ξένες επενδύσεις με απαράδεκτους όρους βραχυπρόθεσμου, θεμιτού και αθέμιτου, επαναπατρισμού κερδών και κεφαλαίων. Παράλληλα ή εξαρτησιακή οικονομική πολιτική της Δεξιάς οδήγησε σε συνεχή διόγκωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, στην αύξηση του εξωτερικού δανεισμού και στη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 116)
“H ένταξη στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες:
117. H ένταξη συνεπάγεται μεταφορά εθνικής κυριαρχίας, σε ξένα κέντρα, για κρίσιμα θέματα της εθνικής οικονομίας. Τις αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες ”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 117)
“H Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα ζητήσει σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για να αποφασίσει ελεύθερα ο Λαός, ύστερα από αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση, αν επιθυμεί τη συνέχιση της ένταξης, ή αν το συμφέρον του επιβάλλει, όπως εμείς πιστεύουμε, τη σύναψη μιας ειδικής συμφωνίας με την Κοινή Αγορά.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 118)
“Άλλη μορφή οικονομικής εξάρτησης, στην οποία η Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα στρέψει την προσοχή της είναι ο εξωτερικός δανεισμός. O εξωτερικός δανεισμός επιτρέπεται όταν είναι εντεταγμένος σ’ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης. Δε συμφωνούμε με εξωτερικό δανεισμό, που αποβλέπει στο να καλύψει περιστασιακά λάθη και παραλείψεις της οικονομικής πολιτικής, αλλά τον δεχόμαστε όταν έχει δυναμικό αναπτυξιακό χαρακτήρα. H διατυμπανιζόμενη από την Κυβέρνηση της N.Δ. πιστοληπτική ικανότητα της χώρα δεν είναι το βασικό πρόβλημα.
H επιτυχία του εξωτερικού δανεισμού κρίνεται από την ταχύτητα με την οποία αυτοπεριορίζεται.
H εξακολούθηση του εξωτερικού δανεισμού σε υψηλά επίπεδα όπως τα σημερινά, θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της χώρας.”
ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 120)
Εδώ όλο το “συμβόλαιο”:http://www.pasok.gr/portal/resource/section/sumvolaioMenu
Και τα ΠαΣοΚικά ψεύδη συνεχίζονται για πολλές παραγράφους και δεκαετίες ακόμη. Ακούραστοι ψεύτες.

Olympia.gr

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Συνάντηση με Μπαρόζο - Γιούνκερ τη Δευτέρα



Συναντήσεις και συνομιλίες με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, θα έχει την Δευτέρα, ο Γ.Παπανδρέου, σύμφωνα με δηλώσεις Ελληνα υπουργού στο Reuters.

Συνάντηση με Μπαρόζο - Γιούνκερ τη Δευτέρα
Την Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Eurogroup, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο Ελληνα υπουργό.

Η αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή, συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με δήλωση Ελληνα υπουργού, τον οποίο επικαλείται, χωρίς να κατονομάζει, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

"Την Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup", δήλωσε ο Ελληνας υπουργός στο Reuters.

Η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή, συνάντηση Παπανδρέου - Γιούνκερ, αναβλήθηκε χθες, κατόπιν των δραματικών ολοήμερων εξελίξεων που προηγήθηκαν της έκτακτης συνόδου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και είχαν ως αφορμή τις παραιτήσεις δυο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είχε πάντως ανακοινωθεί συνάντηση του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Συνάντηση με Μπαρόζο - Γιούνκερ τη Δευτέρα
  • Συνάντηση με Μπαρόζο - Γιούνκερ τη Δευτέρα
  • Ethnos.gr

Στα 150 δισ. η βοήθεια



Η Γαλλία ήταν η χώρα που εισήγαγε στην παγκόσμια ορολογία τη «Γραμμή Μαζινό», όχι μονάχα ως γεωστρατιωτικό οχύρωμα, αλλά ως τελευταία εφεδρεία άμυνας, απέναντι σε έναν επίμονο… επισκέπτη.
Στην περίπτωση της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, που αναπόφευκτα εξαρτάται από την επίλυση του «ελληνικού προβλήματος», τη Γραμμή Μαζινό την υπεράσπιζε η Γερμανία. Και σήμερα κατέπεσε. Μέσα στο Βερολίνο.
Η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί ήταν… ελληνιστί «good news». Ο Γάλλος Πρόεδρος, με τον αέρα του Ευρωπαίου ηγέτη που γεφύρωσε την απόσταση της Ενωμένης Ευρώπης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πέτυχε να κάμψει τις αντιστάσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, αναφορικά με το σχέδιο νέας χρηματοδοτικής ενίσχυσης της Ελλάδας.
Το Βερολίνο έκανε ένα βήμα πίσω, και το βήμα αυτό φαίνεται να συνεπάγεται οικονομική βοήθεια που ενδεχομένως κυμανθεί στα 150 δισεκατομμύρια ευρώ από την τρόικα προς την Αθήνα, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας μέχρι και το 2014. Με την προσδοκία να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές το 2015.
Η συμφωνία που προωθείται, και εκτός απροόπτου πλέον θα επικυρωθεί από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στα τέλη Ιουνίου, προσομοιάζει στην Πρωτοβουλία της Βιέννης. Αφορά στην εθελοντική συμφωνία για τη χρονική μετακύλιση του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή και ιδιωτών κατόχων ομολόγων.
Η διαφορά που κατέπεσε σήμερα, είχε να κάνει με την επιμονή της Γερμανίας η συμμετοχή των ιδιωτών να είναι υποχρεωτική και όχι εθελοντική όπως επέμενε η Γαλλία. Το τελικό όπλο στη φαρέτρα του Νικολά Σαρκοζί ωστόσο, ήταν η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» που διαμορφώθηκε από τους Οίκους Αξιολόγησης και τις διεθνείς αγορές, ότι μια υποχρεωτική συμμετοχή ιδιωτών στη συμφωνία επιμήκυνσης, θα μπορούσε να θεωρηθεί «πιστωτικό γεγονός», δηλαδή de factoχρεοκοπία της χώρας μας.
Η συμφωνία για τη νέα βοήθεια 150 δισεκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει ότι το νέο δάνειο θα αγγίξει περίπου τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ, 30 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από συμμετοχή ιδιωτών, και τα υπόλοιπα 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις.

STATESMEN

Πως έγινε τσάρος της Οικονομίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος – Το ναυάγιο με τον Παπαδήμο – Πως έχασε ο Ρέππας την αντιπροεδρία





- 'Ολο το παρασκήνιο και οι καραμπόλες
- Μέχρι τις 9 το πρωί έσβηναν και έγραφαν ονόματα
- Ποιοι γλύτωσαν την τελευταία στιγμή

Η κόκκινη γραμμή πέρασε αρκετές φορές πάνω από ονόματα υπουργών και υπουργίσιμων για να φτάσουμε στις 10.08 το πρωί της Παρασκευής και ν' ακούσουμε από το στόμα του Γιώργου Πεταλωτή την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

'Ολα φαίνεται να κρίθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης. Το κλίμα το πρωί ήταν άσχημο. Δυο παραιτήσεις και άλλες να απειλούνται, οδήγησαν τον πρωθυπουργό στον μεγάλο συμβιβασμό.
Μετά από συζητήσεις με κορυφαία στελέχη ο κ. Παπανδρέου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση εσωκομματικών ισορροπιών.

'Oλοι περίμεναν όπως συνηθίζεται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις δίπλα από το τηλέφωνο. Και εκείνο άρχισε να χτυπάει για τους “τυχερούς” από τις 3 τα ξημερώματα και μετά. Τις ανακοινώσεις έκαναν δυο από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Η κα Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο κ. Νίκος Αθανασάκης. 'Ολα τελείωσαν στις 9 το πρωί.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να πείστηκε να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ωστόσο όπως λένε πληροφορίες, μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Παπανδρέου προσπαθούσε να πείσει τον κ. Παπαδήμο να αναλάβει τσάρος της Οικονομίας. Αυτό βεβαίως δεν έγινε και φτάσαμε να έχουμε έναν αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών με... μέλλον.

Επίσης, λίγο πριν τις 8 το πρωί ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν τελειωμένος. 'Ηταν στα σίγουρα εκτός κυβέρνησης και πληροφορίες λένε οτι δίπλα από το όνομα του 2ου αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήταν εκείνο του Δημήτρη Ρέππα. Όμως, η κόκκινη γραμμή σβήστηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος έμεινε στην θέση του.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ξημερώματα επι της ουσίας, η θέση του υπουργού 'Αμυνας είχε “κλείσει” με την τοποθέτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου. 'Ομως, το όνομα σβήστηκε από εκεί και ξαναγράφτηκε στην θέση του υπουργού Περιβάλλοντος. Στην καυτή καρέκλα εκείνου που πρέπει να τακτοποιήσει το θέμα των αυθαιρέτων και να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους “μουτζαχεντίν” της ΔΕΗ.

Η Λούκα Κατσέλη προτίμησε την έξοδο ως φαίνεται από την κυβέρνηση, αφού είπε όχι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 'Ηταν κάτι που δεν ήθελε, το θεωρούσε υποβάθμιση όπως λένε στενοί της συνεργάτες.

Με απογοήτευση έκλεισε το τηλέφωνο ο Γιάννης Ραγκούσης όταν άκουσε από τον πρωθυπουργό οτι υπουργειο Εσωτερικών, τέλος! 'Οπως λένε στενοί του συνεργάτες στο συγκεκριμένο υπουργείο είχε παραχθεί έργο και θεωρήθηκε άδικη η μετακίνησή του στο υπουργείο Υποδομών.

Το χάπι ως φαίνεται “χρυσώθηκε” για τον Δημήτρη Ρέππα, αφού έγινε υπουργός Εσωτερικών το οποίο έσπασε στα 2.

Το όνομα έκπληξη, ήταν εκείνο του κ. Ηλία Μόσιαλου, σε θέση υπουργού με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως και η υπουργοποίηση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ο οποίος ανέλαβε υπουργός Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι έπειτα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβέρνηση εσωκομματικής εκτόνωσης - Η καυτή πατάτα στον Βενιζέλο - Εκτός κάποιοι... φίλοι
Η νέα κυβέρνηση - 'Ολα τα ονόματα ανα υπουργείο

Ο νέος “τσάρος” της οικονομίας και τα παλιά μέτρα 


"Βαθύ ΠΑΣΟΚ" και "Ιλαροτραγωδία", λένε τα κόμματα για τον ανασχηματισμό

ΝΔ: Κυβέρνηση υπο προθεσμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Oρκίστηκε η νεα κυβέρνηση - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Αυτοί που μένουν... κι αυτοί που φεύγουν

Ποια είναι τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Newsit.gr

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ. Ή ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ


ΠΟΛΛΗ ΒΑΒΟΥΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ...
ΕΝΑΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΟ, ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ.
ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ, ΤΩΡΑ ΓΛΥΦΟΥΝ.
ΠΟΣΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;
ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ .
ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.
 ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ ΤΟ ΣΧΗΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΩΝ Ή ΠΟΛΛΩΝ ΙΚΑΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.
Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΑΛΛΟΥΣ 10 ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ, Ο ΤΟΠΟΣ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΜΗΝΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ "ΕΣΧΙΖΕ" ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΟΤΙ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΨΕΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΘΎΜΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ "ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ".
ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
"ΓΑΝΤΖΩΘΗΚΕ" ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ;
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ .
ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.
ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η HOCHTIF ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ...ΞΥΝΟΜΑΣΤΕ


Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011


Στην ζουγκλα στο alter χθές: η γερμανικη hochtif που κατασκευασε το αεροδρομιο Αθηνων...
και το διαχειριζεται τωρα χρωστα στο ελληνικο δημοσιο απο φορους 600,000,000 ευρω συν φπα περιπου αλλα 650,000,000 ευρω συν εισφορες προς το ΙΚΑ .

Και εκτος αυτου ενω το εργο κοστισε τοτε 300,000,000 ευρω συμφωνα με τα τιμολογια, η hochtif μας χρεωσε 2,200,000,000 ευρω.. Δηλαδη 1,900,000,000 παραπανω.!!!!
Αν προσθεσουμε και την υπερκοστολογιση του c4i , το σκανδαλο siemenes, τα γερμανικα υπερκοστολογιμενα υποβρυχια , και το βασικοτερο την πολεμικη αποζημιωση τοτε καταληγουμε στο στο οτι οι γερμανοι που τωρα μας μαχονται τοσο ενθερμα , που μας κατηγορουν ως φοροφυγαδες κτλ, ευθυνονται για ενα μερος του τεραστιου εξωτερικου ελλειμματος που τωρα καλουμαστε εμεις με θυσιες να αποπληρωσουμε.
Γι’αυτο κυριοι υπουργοι καντε κατι αμεσα να εισπραξετε απο αυτους αυτα που μας χρωστανε . Τον κοσμακι τον εχετε ξεσκισει , του κανετε τον βιο αβιωτο αν χρωστα 500-1000 ευρω φπα η’ εφορια . Εδω ρε σεις κοβετε το ρευμα σε χαμηλοσυνταξιουχους για οφειλη των 120 ευρω και τους μεγαλοοφειλετες του δημοσιου τους αφηνετε ησυχους , ειδικα αν ειναι γερμανοι.
Η hochtif με μια απλη δηλωση της, ειπε οτι δεν μας χρωστα , και το ελληνικο δημοσιο απλα το δεχτηκε. Τοσο κοτες ειμαστε. Τοσο πολυ φοβομαστε τους γερμανους. Μας χρωστανε τα οσα , αλλα εμεις φοβομαστε να τα ζητησουμε , και τους παρακαλαμε και να μας δανειζουν με ακριβο επιτοκιο. Μπραβο μας. Ωραιοι ελληνες ειμαστε. Κοτες λειρατες.
Και ειμαστε και τοσο μ......κες που αγοραζουμε γερμανικα προϊοντα. Αυτοκινητα, ηλ.συσκευες, κτλ. Μας π..... και στηριζουμε και την οικονομια τους.
Μπραβο σε ολους μας. Στις κοτες υπουργους που δεν κοιταν να παρουν τα οφειλομενα τους, και στο μα..κα λαο που στηριζει την γερμανικη οικονομια με τις αγορες του.
Αναγνώστης

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;

ΠΑΛΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΝΑ ΖΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.
ΟΧΙ Ο Α ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ, Ο Β ΦΕΥΓΕΙ, Ο Γ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.   ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ.
ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ;  
ΕΙΔΟΜΕΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου