Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μας «δουλεύει» η Κυβέρνηση και στο θέμα της βίας

Δημοσίευση 04/05/2011

Δυο χρόνια απειλεί η Κυβέρνηση τις ΠΑΕ ότι θα τους κόψει τα χρήματα του ΟΠΑΠ, αλλά αντί να κάνει πράξη τις απειλές της μετράει τραυματίες και ψάχνει επενδυτές για να ξεπουλήσει τον ΟΠΑΠ
Με αφορμή τα νέα κρούσματα βίας στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας η Κυβέρνηση έστησε ένα νέο θέατρο. Όχι του παραλόγου, αλλά αυτό της υποκρισίας και των ξύλινων λόγων.
Και αυτή την φορά τον ρόλο του «πρωταγωνιστή» της θεατρικής παράστασης ανέλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Νικιτιάδης. Τι δήλωσε ο Υπουργός; Ότι θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και ότι θα κόψει την χρηματοδότηση των ΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ.
Ο γ.γ.α κ. Μπιτσαξής και ο υφυπουργός κ.Νικιτιάδης βέβαια πριν από έναν χρόνο είχαν απειλήσει τους πάντες με το μαχαίρι που μπαίνει στο κόκκαλο και με το κόψιμο του «κρατικού» μποναμά. Το ίδιο και όποτε συναντήσαμε φέτος επεισόδια. Ένα χρόνο μετά φυσικά τα γεγονότα έχουν ως εξής:
-Καμία κρατική επιχορήγηση δεν έχει κοπεί
-Τα κρούσματα βίας στους αθλητικούς χώρους πληθαίνουν
-Δεν τιμωρείται κανείς
Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο κ.Νικιτιάδης… απείλησε προχθές με «κόψιμο» των χρημάτων του ΟΠΑΠ στις ΠΑΕ. Μια στιγμή όμως; Τον ΟΠΑΠ δεν τον ξεπουλάει η Κυβέρνηση; Αν δηλαδή τον Ιούλιο ο ΟΠΑΠ μετατραπεί σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ τι θα πει ο Μπιτσαξής στους ιδιώτες που θα τον έχουν αγοράσει; Μην διαφημίζεστε; Ή στην περίπτωση που δεν τον ξεπουλήσουν τον ΟΠΑΠ θα κάνουν πράξη τις απειλές που εκτοξεύουν από την γ.γ.α εδώ και δυο χρόνια; Μήπως όλη αυτή η κατάσταση βολεύει κάποιους; Μήπως με το να ασχολούνται τα ΜΜΕ ανά εβδομάδα με τα κρούσματα βίας καλύπτονται άλλα πιο σοβαρά θέματα; Μήπως;

Newsbomb.gr

Γ. Παπανδρέου: Θα τα καταφέρουμε και με την κρίση και με τον τουρισμό

04/05/2011

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Με στόχο η Ελλάδα να καταταγεί μέσα στους 10 παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς, ο πρωθυπουργός έκανε μια αναλυτική παρουσίαση των αλλαγών που επέρχονται σε θέματα του τουριστικού κλάδου. Ανακοίνωσε ότι  το 2011 η ενίσχυση του «τουρισμού πόλης» αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, εξήγγειλε τη μείωση φέτος του  σπατόσημου «για πτήσεις που φτάνουν στα περιφερειακά αεροδρόμια τους χειμερινούς μήνες από αεροδρόμια εκτός ΕΕ αλλά σε απόσταση ίδια με τα πιο απόμακρα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια». Δημοσιοποίησε την άμεση κατάργηση του χαρτοσήμου από τη βίζα και αναφέρθηκε διεξοδικά σε θέματα διευκόλυνσης των επενδύσεων,  διευκόλυνσης της πρόσβασης στη χώρας μας και προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό. 
Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά πρώτα βήματα ανάκαμψης του τουρισμού που επιτεύχθηκαν διότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό «άφησαν πίσω τους άγονους ατομικισμούς», απέκτησαν «πάλι την έννοια του μέτρου. Σωστές υπηρεσίες στις σωστές τιμές» και έκαναν σημαντικά βήματα στην  εξωστρέφεια.
Αναφερόμενος στη γενική πολιτική κατάσταση ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε σε αυτούς «που διακηρύττουν την καταστροφή, την μοιρολατρία, τη απελπισία. Που ψάχνουν για συνομωσίες και εξιλαστήρια θύματα αντί να αποφασίσουν ότι εμείς, η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει».
Σχολίασε εμμέσως ο κ. Παπανδρέου και τις εσωκομματικές εντεινόμενες διαφωνίες: «Αλίμονο αν δεν υπήρχαν πολλές σκέψεις. Επεξεργασία, διαβούλευση, διαφορετικές προσεγγίσεις. Δυσκολίες σε μια πορεία όταν ταξιδεύουμε σε αχαρτογράφητα νερά».
Διαβεβαίωσε ότι «θα τα καταφέρουμε. Θα καταφέρουμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τη δημοσιονομική κρίση, αλλά και να αλλάξουμε την ταυτότητα της ατομικής και συλλογικής μας ζωής».
 Οξύς υπήρξε ο πρωθυπουργός και απέναντι στους «σεναριολόγους»:
«Η Κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εμπλακεί σε μια δημόσια συζήτηση και απίστευτη σεναριολογία που αγγίζει πολλές φορές τα όρια της εγκληματικότητας και εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Θέλω να ξέρετε ότι εμείς διαχειριζόμαστε αυτό το μεγάλο εθνικό πρόβλημα και το κάνουμε όχι μόνο με τρόπο υπεύθυνο, με προσοχή αλλά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα της Ελλάδας μέσα στις σημερινές παγκόσμιες συνθήκες».
Με αφορμή και τους νέους τριγμούς που προκαλεί στον κοινοβουλευτισμό, η διεκδίκηση των συνταξιούχων βουελυτών, ο  πρωθουπουργός υπερασπίστηκε τους 300 λέγοντας ότι «είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι φταίνε οι 300 της Βουλής. Είναι, όμως, μεγάλο λάθος. Είναι ευθύνη καθενός μας και όλων μας μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας, μαζί και τις νοοτροπίες, που μας οδήγησαν εδώ. Από την δημόσια διοίκηση μέχρι και τον επιχειρηματία».
Για τον τουρισμό
Αναφερόμενος στα θέματα του τουριστικού προϊόντος ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι στην ομιλία του πέρσι είχε δεσμευθεί  για 20 εξελίξεις στον τουρισμό, εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν οι 17, προχωρούν οι άλλες τρεις και ολοκληρώθηκαν και άλλα 5 πράγματα σημαντικά που δεν είχαμε υποσχεθεί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Αφού πρώτα ανέπτυξε αναλυτικά τι έχει γίνει ήδη, ο κ. Παπανδρέου προσέθεσε:
«Φέτος συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση. Για την ανάπτυξη δε της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού μιλήσαμε για την άρση του καμποτάζ και ναι, προχωρήσαμε στην αλλαγή της σχετικής νομοθεσία.... Νέων ευκαιριών για τα νησιά και τα λιμάνια μας. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το είπαμε και το κάναμε.
Υποσχεθήκαμε και Προχωρήσαμε στην απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης βίζας σε νέες και αναδυόμενες αγορές, όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ουκρανία για να έχουμε τουρισμό από όλες και όχι μόνο από 3 χώρες.
Και είχαμε για τη χρονιά που μας πέρασε σε σχέση με το 2009 θεαματική αύξηση:
Πχ. για τη Ρωσία, έχουμε αύξηση κατά 63,5% .
Από μια απλή κίνηση που κανείς δεν μέχρι σήμερα δεν έκανε: διευκολύναμε τις θεωρήσεις. Και φέτος προχωρήσαμε στην ίδρυση δύο νέων visa centers. Και δεν σταματήσαμε εκεί:
Μιλήσαμε για την επένδυση στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
Στον πολιτισμό. Και προχωρήσαμε στην υλοποίηση του προγράμματος «Αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους επισκέπτες» του πολιτιστικού μας προϊόντος.
Δεσμεύσαμε 20 εκατ. Από το ΕΣΠΑ το ΤΑΠ και τον ΟΠΑΠ για την αναβάθμιση των μνημείων...
..Ένα από τα κύρια ζητήματα που επανατοποθετηθήκαμε ριζικά ήταν αυτό της προβολής μας. Επενδύσαμε στις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο για να έχουμε γρήγορη, άμεση και φτηνή πρόσβαση στις αγορές. Σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά στοχευμένη καμπάνια ανά χώρα, ανά αγορά, ανά προϊόν...
...Για το 2011 η ενίσχυση του τουρισμού πόλης αποτελεί προτεραιότητά μας.
Ήδη το 2010 αναπτύξαμε δυο νέα προϊόντα για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη:
Το Athens Every Week και το Θεσσαλονίκη-Σταυροδρόμι των Πολιτισμών αντίστοιχα»
Αναφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη χώρα μας, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι το χαρτόσημο στην βίζα Schengen με εντολή του στο υπουργείο Οικονομικών, καταργείται. Ως προς τους προορισμούς έδωσε έμφαση σε Ρωσία, Τουρκία, BRICs

Για το το Σπατόσημο ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πέρσι και φέτος καταργήσαμε όλα τα τέλη προσγείωσης, απογείωσης και παραμονής αεροσκαφών σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας. Φέτος πάμε ένα βήμα παραπάνω: Είμαστε στο τελικό στάδιο με στόχο να μειώσουμε το σπατόσημο για πτήσεις που φτάνουν στα περιφερειακά αεροδρόμια τους χειμερινούς μήνες από αεροδρόμια εκτός ΕΕ αλλά σε απόσταση ίδια με τα πιο απόμακρα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Για να δώσω συγκεκριμένα παραδείγματα: αντί το μειωμένο τέλος να ισχύει μόνο για τα αεροδρόμια της Ευρώπης θα ισχύει για πτήσεις π.χ. από πόλεις όπως η Μόσχα ή το Τελ Αβίβ τους μήνες του χειμώνα. Αυτό είναι ένα σοβαρό κίνητρο για πτήσεις του καλοκαιριού να μείνουν ανοιχτές τον χειμώνα για να εξυπηρετήσουν τον χειμερινό τουρισμό και τα city breaks.
Και έρχομαι στο θέμα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων και στις διαδικασίες για την απλοποίησή της.
Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει:
-Την ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων για επενδύσεις που δε μπορούν να ενταχθούν στο Fast Track.
-Την ίδρυση εντός της υπηρεσίας αυτής Πολεοδομικού Γραφείου το οποίο θα επιλαμβάνεται της έκδοσης και αναθεώρησης οικοδομικών αδειών για τις μεγάλες και σύνθετες τουριστικές επενδύσεις και για τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσια ακίνητα.
-Τη σύσταση Κεντρικής Συντονιστικής Ομάδας για την αδειοδότηση των τουριστικών επενδύσεων που θα συμπεριλαμβάνει Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΟΤ και του ΥΠΕΚΑ που θα παρακολουθεί, θα συντονίζει και θα επιλύνει προβλήματα της αδειοδοτικής διαδικασίας.
«Σε συνεργασία με το ΣΕΤΕ και στο πλαίσιο της δουλειάς του Εσωτερικών και του Ανάπτυξης θα μειώσουμε τα δικαιολογητικά για νέες επενδύσεις κατά 75% και για ανανεώσεις κατά 90%», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «έχει ωριμάσει στη χώρα μας το θέμα της εισαγωγής υδροπλάνων κυρίως για τη αεροπορική σύνδεση των νησιών μας και στόχος μας είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο να διαμορφώσουμε ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο».


Eklogika.gr

Ξεκινάει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μελισσοκόμων του ΥπΑΑΤ

4/5/2011 Ξεκινάει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μελισσοκόμων του ΥπΑΑΤ
Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελισσοκόμων που περιγράφεται στη δράση 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας. Η ορθή εφαρμογή της δράσης αυτής ελέγχεται με τακτικούς αλλά και έκτακτους δειγματοληπτικούς επιτόπιους τεχνικούς και οικονομικούς ελέγχους. Η διάρκεια της κάθε εκπαίδευσης καθορίζεται σε τρεις ημέρες σε κάθε επιλέξιμη περιοχή για κάθε έτος εφαρμογής του προγράμματος από τον καθ’ ύλην αρμόδιο οργανισμό του ΥΠΑΑΤ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ΟΓΕΕΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ.
Προβλέπεται η πραγματοποίηση κύκλων μαθημάτων ανά επιλέξιμη περιοχή έτσι ώστε με την ολοκλήρωση κάθε τριετούς προγράμματος να έχουν καλυφθεί όλα οι θεματικές ενότητες που αναφέρονται παρακάτω:
  • Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών
  • Βασιλοτροφία
  • Εχθροί, ασθένειες μελισσών
  • Παραγωγή προϊόντων κυψέλης
  • Μελισσοκομικοί χειρισμοί - Μελισσοκομικός εξοπλισμός
  • Μεταχείριση των μελισσιών στη διάρκεια του έτους - τροφοδοσία
  • Μελισσοκομικά φυτά
  • Νομοθεσία - Προγράμματα
  • Τυποποίηση Εμπορία - marketing μελισσοκομικών προϊόντων
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ: «Ως περίοδος διεξαγωγής των εκπαιδεύσεων καθορίζεται το διάστημα από 1 Φεβρουαρίου, έως 15 Μαΐου κάθε έτους. Κατ’ εξαίρεση, για το πρόγραμμα 2011 η περίοδος διεξαγωγής των εκπαιδεύσεων ολοκληρώνεται την 31η Ιουλίου. Η επιλογή των περιοχών διεξαγωγής των εκπαιδεύσεων γίνεται με σκοπό την κάλυψη όλης της χώρας και λαμβάνοντας υπόψη το μελισσοκομικό ενδιαφέρον, τον αριθμό των κυψελών και των μελισσοκόμων καθώς και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Για το πρόγραμμα 2011 ενισχύεται το 100% των δαπανών υλοποίησης των εκπαιδεύσεων και μέχρι συνολικού ποσού 100.000 Ευρώ.
Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ γνωστικού αντικειμένου συναφούς με τη μελισσοκομία, τη μελισσοπαθολογία και/ή την αξιοποίηση - επεξεργασία - εμπορία των προϊόντων της κυψέλης ή απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ άλλων ειδικοτήτων με αποδεδειγμένη επαγγελματική και/ή διδακτική εμπειρία στη μελισσοκομία τη μελισσοπαθολογία και την αξιοποίηση - επεξεργασία - εμπορία των προϊόντων της κυψέλης.
Το αργότερο μέσα σε είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες από τη δημοσίευση της απόφασης, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι εκπαιδευτές υποβάλλουν στον ΟΓΕΕΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ αίτηση η οποία συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα του ενδιαφερόμενου, νομίμως επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών, βεβαιώσεις εργασιακής και επαγγελματικής εμπειρίας.
Ο παραπάνω κατάλογος εκπαιδευτών μελισσοκομίας αφορά στις εκπαιδεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2011. Για τα επόμενα χρόνια υλοποίησης της δράσης ο κατάλογος εκπαιδευτών μελισσοκομίας μπορεί να συμπληρώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στον κατάλογο εκπαιδευτών μελισσοκομίας για τις εκπαιδεύσεις των επόμενων ετών, μπορούν να υποβάλουν στον ΟΓΕΕΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΑ σχετική αίτηση το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του ημερολογιακού έτους που προηγείται του έτους υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος εκπαιδεύσεων στο οποίο θέλουν να συμμετάσχουν».

Μιλένα Αποστολάκη

Όπως δήλωσε η κα Αποστολάκη «Η μελισσοκομία αποτελεί έναν από τους δυναμικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Η Ελλάδα παράγει εξαιρετικής ποιότητας μέλι. Η επιστημονική υποστήριξη που παρέχεται μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης των μελισσοκόμων στοχεύει στη βελτίωση της παραγωγής, που θα συμβάλει στην αύξηση των εξαγωγών του ελληνικού μελιού».

Agrotypos

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

 

Ένας αστεροειδής θα βρεθεί τόσο κοντά στη Γη αυτό το φθινόπωρο όσο κανείς άλλος μέχρι τώρα, και έτσι θα επιτρέψει να παρατηρήσουμε από κοντά ένα διαστημικό βράχο, ανακοίνωσε η NASA.Στις 8 Νοεμβρίου του 2011, ο αστεροειδής 2005 YU55 θα πετάξει πέραν από τη Γη και το πλησιέστερο σημείο προσέγγισης του θα είναι, περίπου, 325.000 χιλιόμετρα.
Ο αστεροειδής αυτός έχει διάμετρο κάπου 400 μέτρα, δηλαδή είναι ο μεγαλύτερος διαστημικός βράχος που έχουμε εντοπίσει και θα κάνει την πιο κοντινή προσέγγιση αστεροειδούς μέχρι και το 2028.
Παρά τη σχετική εγγύτητα και το...
μέγεθος, «YU55 δεν αποτελεί απειλή μιας σύγκρουσης της Γης πάνω από, τουλάχιστον, τα επόμενα 100 χρόνια», δήλωσε ο Yeomans σε δελτίο Τύπου.
"Κατά την εγγύτερη προσέγγιση του, η βαρυτική επίδραση του πάνω στη Γη θα είναι τόσο πολύ μικρή ώστε να μην μπορεί να υπολογιστεί. Δεν θα επηρεάσει τις παλίρροιες ή οτιδήποτε άλλο."
«Ενώ τα αντικείμενα αυτού του μεγέθους κοντά στη Γη πετούσαν σε μια απόσταση ανάλογη της Σελήνης από μας, δεν είχαμε την κατάλληλη πρόγνωση και την τεχνολογία για να επωφεληθούμε από εκείνη την ευκαιρία της διέλευσης» δήλωσε η Barbara Wilson, μια επιστήμονας στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης JPL. "Όταν αυτό το αντικείμενο πετάξει κοντά μας θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την επιστήμη για να το ερευνήσουμε."
«Η καλύτερη ανάλυση των εικόνων ραντάρ ήταν 7,5 μέτρα ανά pixel", δήλωσε ο αστρονόμος Lance Benner. "Όταν ο αστεροειδής 2005 YU55 φτάσει το φθινόπωρο, έχουμε την πρόθεση να πάρουμε εικόνες με ανάλυση 4 μέτρα ανά πίξελ, με τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό μας στο Deep Space Network στην Καλιφόρνια. Επιπλέον, ο αστεροειδής θα είναι επτά φορές πιο κοντά. Αναμένουμε λοιπόν ορισμένες πολύ λεπτομερείς εικόνες με τα ραντάρ. "
Ο αστεροειδής 2005 YU55 ανακαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 από τον Robert McMillan της NASA. Τον Απρίλιο του 2010, ο Mike Nolan και οι συνεργάτες του στο Αστεροσκοπείο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο δημιούργησαν κάποιες εικόνες θολές του αστεροειδή 2005 YU55, όταν αυτός ήταν περίπου 2.300.000 χιλιομέτρων από τη Γη.
 
Πηγή: SoftPedia και cholomontas.blogspot.com

Άκαρπη η συνάντηση Λοβέρδου – προμηθευτών

 

Ορίσθηκε νέα συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα

04/05/2011 
Άκαρπη απέβη την Τετάρτη η συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους εκπρόσωπους των προμηθευτών, μετά το εμπάργκο που έχουν επιβάλει.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα χρήματα έχουν εκταμιευθεί, ωστόσο χρεώνεται την αναξιοπιστία εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Από την πλευρά τους, οι προμηθευτές τόνισαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν στα χέρια τους χρήματα, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Ορίσθηκε νέα συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα μεταξύ των προμηθευτών και των διοικητών των υγειονομικών περιφερειών.

Εντωμεταξύ, ένταση δημιουργήθηκε όταν εκπρόσωποι των προμηθευτών κατήγγειλαν ότι στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς προμηθεύονται γάντια από πολυεθνική του εξωτερικού σε τιμή σχεδόν διπλάσια της κανονικής.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση, και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε η καταγγελία, ωστόσο ο διοικητής της 1ης υγειονομικής περιφέρειας Άρης Μουσιώνης τόνισε ότι το νοσοκομείο αναγκάσθηκε να προμηθευτεί από πολυεθνική εξαιτίας των ελλείψεων που προκαλεί το εμπάργκο των προμηθευτών.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβερδος επισήμανε ότι τα νοσοκομεία έχουν προμηθευτεί υλικά και από τη Σόφια και θα παίρνουν από παντού υλικά προκείμενου να μην υπάρξουν ελλείψεις στα νοσοκομεία.
SKAI.GR

Tο Focus απαντά στη μήνυση Ελλήνων δικηγόρων στο περιοδικό

 

Απαντήσεις έδωσε μέσω της μόνιμης στήλης του ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού Focus, Helmut Markwort, σχετικά με τη μήνυση που έχουν καταθέσει εις βάρος του περιοδικού Έλληνες δικηγόροι. Η υπόθεση, που αφορά το γνωστό εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μύλου να επιδίδεται σε άσεμνη χειρονομία, εκδικάζεται από τα ελληνικά δικαστήρια στα τέλη Ιουνίου.
«Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Δεν έχω λάβει μέχρι τώρα κάποια μηνυτήρια αναφορά, ούτε κάποια κλήση σε απολογία. Συνάδελφοι από την Αθήνα ερεύνησαν το ζήτημα και τα στοιχεία κρίνονται αξιόπιστα.
Αφορμή για το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ήταν το τεύχος της 22 Φεβρουαρίου 2010 και το σχετικό δημοσίευμα για τον τρόπο που το ελληνικό κράτος χειραγώγησε τους κρατικούς ισολογισμούς για να μπει στην ΟΝΕ, και το πως οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν.
Έξι Έλληνες δικηγόροι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του περιοδικού και άλλα 200 άτομα παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες, απαιτώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Η ανώτατη ποινή για αδικήματα προσβολής, δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων, προβλέπει φυλάκιση δύο χρόνων με αναστολή.
Προσωπικά έχω την ευθύνη για το εξώφυλλο με τίτλο του περιοδικού και τον τίτλο, τα οποία εξόργισαν πολλούς Έλληνες. Το σατυρικό αυτό φωτομοντάζ που παραπέμπει στο στυλ του John Heartfield, προβλήθηκε από όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα ελληνικά ΜΜΕ. Η χειρονομία αυτή και η σημαία –μανδύας, έκαναν πολλούς Έλληνες να ξεχειλήσουν από οργή και να απαντήσουν ιδιωτικά με αντίστοιχη σάτιρα.
Περισσότεροι από 100 Έλληνες μου έστειλαν γράμματα με μονταρισμένες ή ζωγραφισμένες εικόνες που με παρομοίαζαν με τον Χίτλερ, κάτι που με ενόχλησε, αλλά φρόντισα να μην το συνεχίσω.
Από την πλευρά της Καγκελαρίου [Μέρκελ], η λαϊκή οργή την παρουσίαζε ως διάδοχο του Χίτλερ και ως υπεύθυνη για τη μιζέρια της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν έχει γίνει γνωστή κάποια νομική ενέργεια.
Στην Ελλάδα έχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά.
Δεν έχουμε ακούσει για κάποια δίωξη εναντίον του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε «διεφθαρμένο» τον ελληνικό λαό.
Ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια ποινή, παρότι χαρακτήρισε ως «κοπρίτες» τους δημοσίους υπαλλήλους και «ακαμάτηδες» τους αγρότες. Κανένας εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου, που εξαπάτησε την Ευρώπη με πλαστά στατιστικά στοιχεία και χαρακτήρισε τους Έλληνες «γενετικά φοροφυγάδες», σε δηλώσεις του στην αμερικανική τηλεόραση.
Με αφορμή όλα αυτά, κοιτάξαμε ξανά το εξώφυλλο του εν λόγω τεύχους και το βρήκαμε εύστοχο. Εν τω μεταξύ, η ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί ακόμα πιο δραματικά, από αυτό που γράφαμε τότε.
Πιστεύω ακόμα πως το εξώφυλλό ήταν μια αυθεντική γελοιογραφία, στο πνεύμα του Αριστοφάνη. Εάν βέβαια κληθούμε από την ελληνική δικαιοσύνη, δε νομίζω να προβάλουμε αυτά τα επιχειρήματα.
Δεν εμπιστεύομαι ούτε λίγο το ελληνικό σύστημα. Αξιοπρεπείς «γνώστες» της ελληνικής πραγματικότητας μας τηλεφώνησαν και μας συμβούλευσαν να μην εμφανιστούμε σε καμία περίπτωση σε κάποια τέτοια δίκη στην Αθήνα.
Κρίμα, οι Έλληνες θα χάσουν πολλούς καλοπροαίρετους τουρίστες».
 
 
Πηγή:  tvsteam

Τα χειρότερα… έρχονται στην οικονομία

04.05.2011ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ


Τα θεμελιώδη στοιχεία της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και οι αναλύσεις και προβλέψεις όλο και περισσότερων ειδικών για την πορεία της ανάκαμψής της, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.
Την άποψη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ακόμη μια ανάλυση που δημοσιοποιήθηκε από τη μεγάλη εταιρία οικονομικών συμβούλων, Fathom Consulting, η οποία κάνει γνωστό πως οι τέσσερις κεντρικές τράπεζες του κόσμου έχουν «ρίξει» περί τα 3,3 τρίς ευρώ στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008.
Η πρακτική αυτή των κεντρικών τραπεζών, με προεξέχουσα την αμερικανική FED, εντείνουν τους φόβους οικονομικών αναλυτών πως η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη δεν είναι παρά μια «εικονική» πραγματικότητα. Η ανοδική τάση στους δείκτες των μεγάλων χρηματιστηρίων παγκοσμίως είναι ακριβώς το αποτέλεσμα αυτής της «ένεσης» υπέρογκων ποσών στην αγορά, παρά κάποιας ανόδου της υγειούς επιχειρηματικότητας και της ισχυροποίησης θεμελιωδών παραμέτρων της πραγματικής οικονομίας.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Fathom Consulting, Έρικ Μπρίττον, «είναι σαν να ρίχνεις λάδι σε μια φωτιά να έχεις ανάψει τα κάρβουνα από κάτω». Η επαναγορά ομολόγων από μεγάλα funds οδηγεί στο φούσκωμα της χρηματιστηριακής αξίας και των μετοχών, χωρίς ουσιαστική συμβολή στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.
Οι υπολογισμοί της Fathom έγιναν με βάση τα στοιχεία που έδειξαν στους ισολογισμούς τους η FED, η ΕΚΤ, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Τράπεζα της Ιαπωνίας. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της εταιρίας δεν είναι σαφές σε ποιό βαθμό το ράλι των τιμών στις μετοχές καθρεπτίζει μιά «αυθεντική» ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, σε σχέση με την απορρόφηση της τεράστιας ρευστότητας που δημιουργήθηκε από τις τράπεζες τα τελευταία 3 χρόνια.
Οι ανησυχίες των αναλυτών επικεντρώνονται στο γεγονός πως με τον τερματισμό της στήριξης των αγορών με χρήμα, καθώς ο δεύτερος γύρος της ποσοτικής χαλάρωσης της FED αναμένεται να φτάσει στο τέλος του μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι, τα χρηματιστήρια θα αρχίσουν να υποχωρούν, κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

STATESMEN.GR

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!! ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ.

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Απόπειρα δολοφονίας του τούρκου πρωθυπουργού στη βορειοδυτική Τουρκία!

Άγνωστοι γάζωσαν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν στη Κασταμονή και στη συνέχεια πεταξαν χειροβομβίδες εναντίον του!

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε. 
Ο Ερντογάν είναι καλά.
18.19: Ένας αστυνομικός της φρουράς του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σκοτώθηκε κι ένας είναι τραυματίας από την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν!

Η πρωθυπουργική αυτοκινητοπομπή δέχτηκε βροχή από σφαίρες και αμέσως μετά χειροβομβίδες από αγνώστους. Το αυτοκίνητο των αστυνομικών τυλίχτηκε στις φλόγες.

18.34: Πληροφορίες κάνουν λόγο για ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού.

O Ερντογάν δήλωσε ότι τρομοκράτες που δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους στην κάλπη νομίζουν ότι θα έχουμε αποτελέσματα μέσα από ένοπλες επιθέσεις.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει τη διαίρεση της Τουρκίας και ότι θα κάνει ό, τι μπορεί για να αποτρέψει μια διαμάχη μεταξύ του πληθυσμού της Τουρκίας από 74 εκατ. ευρώ.

Παρατηρητές λένε ότι με τα σχόλια του ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) είναι πίσω από την επίθεση.

Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται και ο Ερντογάν είναι καλά και μάλιστα συνεχίζει την περιοδεία του.

18.42: Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία σε προκελογική συγκέντρωση στην πόλης της Αμάσιας στη Βόρεια Τουρκία αναφέρθηκε στο θέμα για την επίθεση στη συνοδεία του.
" Θέλω να ξεκινήσων την ομλία μου με ενα δυσάρεστο νέο. Μέλη της συνοδείας μου που επέστρεφαν στην Άγκυρα δέχθηκαν ένοπλη επίθεση στην Κασταμονή. ενας αστυνομικός είναι νεκρός, ενας είναι στο νοσοκομείο" δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε " εμείς οταν ξεκινήσαμε την πορεία μας έχουμε δηλώσει όπως ο Μεντερές " μαζί μας κουβαλάμε και το φέρετρο μας" δεν φοβόμαστε. Κανείς δεν έχει όμως το δικαίωμα να παρέμβει σε αυτό που έχει καθορίσει ο Θεός για μας" δήλωσε ο Ερντογάν

Στην ομιλία του ο Τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τους αυτονομιστές αντάρτες για την επίθεση. «Μόνο αυτά τα σκοτεινά μυαλά, αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί οι αυτονομιστές είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο, όσοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα μέσω της κάλπης. Ο λαός μου δεν θα δώσει ποτέ εύσημα στους τρομοκράτες σε αυτούς που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα μας» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.


Η επίθεση στ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στη συνοδεία του Ερτντογάν στις 5 30 το απόγευμα. Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε κανει ομιλία στην Κασταμονή. Με ελικόπτερο πήγε στην Αμάσια.
Κάποιοι άνδρες της συνοδεία του επέστρεφαν στην Άγκυρα. Στο δρόμο δέχθηκαν επίεθση απο τουλάχιστον 4 ένοπλους άνδρες. Πρωτα τους έριξαν χειροβομβίδα και μετα άρχισαν να πυροβολούν εναντίον της πομπής.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης










onalert.gr / real.gr και

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

 
Δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια, ώστε να επιλεγεί ως λύση η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Κλάους Πέτερ Φλόσμπαχ. Ο ίδιος είπε ότι η αναδιάρθρωση θα ήταν...
«η έσχατη λύση, αφού θα είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια». «Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει», πρόσθεσε.
Ο κ. Φλόσμπαχ προειδοποίησε ότι αναδιάρθρωση με απώλειες για τους πιστωτές, θα οδηγούσε στον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις αγορές αλλά θα είχε επιπτώσεις στο σύνολο της Ευρωζώνης- αυτό θα ήταν το πρώτο κομμάτι του ντόμινο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο δίκτυο Dow Jones Newswires.

Περί επιμήκυνσης του χρέους

Παράλληλα, ο Nουτ Βέλινγκ, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας και μέλος του Συμβουλίου της ΕΚΤ, αναφέρθηκε στο ζήτημα νέας επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους.
Ο Βέλινγκ δήλωσε σε ομιλία του ότι «ορισμένες φορές μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να φανεί κάποιος συνεπής στις υποχρεώσεις του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μία αναδιάρθρωση αλλά όχι με την έννοια που ορισμένοι το εννοούν, με την έννοια ότι θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη περίοδος ωρίμανσης του χρέους».

 
Fimotro

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Προσωρινή αναστολή του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων στις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Σέγκεν, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν αποτελεσματικά τα σύνορά τους, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βάσει της πρότασης αυτής, που...
αποτελεί τμήμα μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση, οι Βρυξέλλες αναμένεται να αποκτήσουν στο εγγύς μέλλον τη δικαιοδοσία να επαναφέρουν τον έλεγχο των διαβατηρίων στις χώρες του Σέγκεν.
Σήμερα τα 25 κράτη που έχουν υπογράψει τη συνθήκη του Σέγκεν έχουν το δικαίωμα επαναφοράς του ελέγχου στα μεταξύ τους σύνορα, μόνο όταν εμφανώς υπάρχει κίνδυνος διασάλευσης της εσωτερικής έννομης τάξης, όπως είναι οι περιπτώσεις μετακίνησης χούλιγκανς, καταδίωξης εγκληματιών κ.λπ.
Με βάση την πρόταση της Επιτροπής η επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα θα μπορεί εφεξής να εφαρμόζεται, υπό την ευλογία των Βρυξελλών, σε άλλες δύο ακόμη περιπτώσεις: Όταν μια χώρα αντιμετωπίζει αιφνίδια κύματα μεταναστών, (όπως π.χ. ισχυρίζεται η Ιταλία, λόγω της κρίσης στη Λιβύη και την Τυνησία) και όταν αδυνατεί να ελέγξει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα (όπως ισχυρίσθηκε η Ελλάδα, καλώντας την FRONTEX).
Δεν είναι, πάντως, λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι με τις προτάσεις αυτές ενδέχεται σαφώς να δημιουργηθεί σταδιακώς μια ζώνη Σέγκεν πολλών ταχυτήτων, με τη ροή των λαθρομεταναστών από την ευρωπαϊκή περιφέρεια προς τον ευρωπαϊκό πυρήνα να φιλτράρεται διαρκώς.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα κάθε άλλο παρά αποκλείεται το ενδεχόμενο να εξαρτηθεί το χρονικό διάστημα που θα ισχύει ο έλεγχος των διαβατηρίων από το χρονικό διάστημα της παραμονής της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής FRONTEX στην ελληνική επικράτεια.
Ταυτόχρονα είναι σαφές ότι σε περίπτωση επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων οι διαφυγές των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα περιορισθούν σημαντικά, ενώ οι λόγω των λαθρομεταναστών κοινωνικές εντάσεις θα αυξηθούν.

Αντιδράσεις για τους «φραγμούς» των συνόρων

Με τις προτάσεις αυτές διαφώνησαν έντονα ήδη από χθες οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές. Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος τους για ζητήματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων Κλοντ Μοράς αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η πρωτοβουλία του γάλλου προέδρου και του ιταλού πρωθυπουργού αποδεικνύει ότι αντί να εργαστούν μαζί για την εξεύρεση λύσεων, προτιμούν να επαναφέρουν τους «φραγμούς» μεταξύ των κρατών.
«Οποιαδήποτε προσπάθεια για τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ θα αποτελέσει πλήγμα σε μια από τις βασικές αρχές της Ευρώπης που θέλουμε και σε ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα», καταλήγει ο κ. Μοράς.

Γιουχάρισμα κατά του πρωθυπουργού έξω από το Μέγαρο Μουσικής

 


Λίγα άτομα που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Μέγαρο Μουσικής αποδοκίμασαν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Λίγο μετά τις 20:00 το απόγευμα συγκεντρωμένοι έξω από το Μέγαρο Μουσικής, που ανήκουν στο συνδικάτο επισητισμού τουρισμού ξενοδοχείων Αττικής διαμαρτύρονταν για τα νέα μέτρα στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών.
Μέσα στο Μέγαρο Μουσικής ...

Δεύτερη παρτίδα εξισωτικής για 9.118 παραγωγούς

PDF
 04.05.2011
ImageΠιστώθηκαν οι λογαριασμοί άλλων 9.118 παραγωγών με την προκαταβολή 70% της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2010. Από την Τετάρτη 3 Μαΐου είναι πλέον διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνολικά 10.291.504,35 ευρώ.
Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα πληρωμών μετά το Πάσχα για όσους είχαν «εντάξει» δικαιολογητικά, αφού τη Μεγάλη Πέμπτη είχαν πληρωθεί με το 70% 57.660 παραγωγοί. Όσοι δεν είχαν όλα τα χαρτιά υπάγονται στις παρακάτω περιπτώσεις και αντίστοιχα πρέπει να προχωρήσουν στις κινήσεις που συστήνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρωθούν με την επόμενη «παρτίδα»:
- Έχει υποβληθεί αίτηση και από την / τον σύζυγο: Πρέπει να γίνει παραίτηση ενός εκ των δύο.
- Δεν είναι μόνιμος κάτοικος ορεινής, μειονεκτικής ή με ειδικά προβλήματα περιοχής και δεν είναι μετακινούμενος κτηνοτρόφος σε ορεινή, μειονεκτική ή με ειδικά προβλήματα περιοχή ή με μετακίνηση ζωικού κεφαλαίου μεγέθους τουλάχιστον 5ΜΜΖ για διάστημα τουλάχιστον 5 συνεχόμενων μηνών: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα δεχτεί συμπληρωματικά δικαιολογητικά με λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, κτλ που θα αποδεικνύουν τον τόπο διαμονής.
- Ο Αιτών / η αιτούσα κατέχει έκταση μικρότερη των δύο εκταρίων (Ηα) εντός των ορίων των περιοχών παρέμβασης: Με διοικητική πράξη μπορεί να ενταχθεί νέα έκταση ώστε να έχει τουλάχιστον 20 στρέμματα.
- Η ηλικία είναι εκτός των ορίων (ημερομηνία γέννησης προγενέστερη της 01.01.1944 ή μεταγενέστερη της 01.01.1991): Ένσταση μόνο εάν έχει γίνει λάθος.
- Το γεωργικό εισόδημα (συμπεριλαμβανομένου του γεωργικού εισοδήματος του / της συζύγου) είναι μικρότερο του 25% του συνολικού ατομικού εισοδήματος: Με τροποποιητική δήλωση στην ΔΟΥ να δηλωθούν τα τυχόν συμπληρωματικά αγροτικά εισοδήματα κόστους 40-50 ευρώ.
- Δεν έχει υποβληθεί ούτε αντίγραφο της ετήσιας φορολογίας εισοδήματος (Ε1) ούτε Υπεύθυνη Δήλωση (προς την οικεία Δ.Ο.Υ.) ότι δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος: Εάν έχει εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση και την φορολογική δήλωση εισοδήματος.
- Δεν έχει υποβληθεί βεβαίωση μονίμου κατοικίας: Μπορεί να υποβληθεί με συμπληρωματικά δικαιολογητικά ΔΕΗ, ΟΤΕ, κτλ.
- Δεν έχει υποβληθεί αντίγραφο ετήσιου εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος.
- Ο αιτών / η αιτούσα έχει εισόδημα από Μισθωτές Υπηρεσίες αλλά δεν προσκόμισε παραστατικά απόδειξης της πηγής προέλευσης των Μισθωτών Υπηρεσιών: Οι δικαιούχοι της εξισωτικής μπορούν να έχουν μέχρι 140 ημερομίσθια από μισθωτές υπηρεσίες


Agronews

Οργή δήμων κατά κυβέρνησης: Καλύπτει μόνο τη μισθοδοσία των ΟΤΑ...

04/05/2011 

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Η Αυτοδιοίκηση ήδη «πένεται» καθώς η κυβέρνηση εγγυάται μόνο τη μισθοδοσία των ΟΤΑ και δεν σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους, είναι η βαρύτατη κριτική που ασκεί το Δ.Σ. της Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στις ανακοινώσεις των κ.κ. Ραγκούση- Παπακωνσταντίνου για τα οικονομικά των ΟΤΑ. Προαναγγέλλει δε, κινητοποιήσεις. Για «όψιμη αγωνιστικότητα» κάνει λόγο το προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ, «Αυτοδιοικητικό Κίνημα».
Η ανακοίνωση του Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ, έχει ως εξής:
«Μόνο τις δαπάνες μισθοδοσίας των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εγγυάται να καταβάλει η Κυβέρνηση για το 2011, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης και Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Οι υπόλοιπες αναγκαίες δαπάνες για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας τους και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους οι δήμοι θα πρέπει να τις αναζητήσουν στα ίδια έσοδά τους.

    Με δυο λόγια δηλαδή, η Αυτοδιοίκηση ήδη πένεται, ενώ η κυβέρνηση υπολογίζει και περαιτέρω συνεισφορά της στη δημοσιονομική εξυγίανση.

    Αυτή είναι η βασική διαπίστωση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, η οποία διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του με κεντρικό θέμα τα οικονομικά των δήμων.

    Σύμφωνα λοιπόν με τους υπουργούς Γ. Ραγκούση και Γ. Παπακωνσταντίνου «η λειτουργία των ΟΤΑ με την έννοια των ελάχιστων δαπανών που είναι αναγκαίες για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους είναι απόλυτα εξασφαλισμένη».

    Στα στοιχεία μάλιστα που παρατίθενται, το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των δήμων υπολογίζεται στα 3,8 δις ευρώ, ενώ τα ετήσια σταθερά τους έσοδα σε 4,01 δις ευρώ. Διαπιστώνεται δηλαδή και ένα σχετικό «πλεόνασμα» της τάξης των 210 εκ. ευρώ.

    Από την αναλυτική όμως διερεύνηση των σχετικών λογαριασμών προκύπτουν οι παρακάτω διαπιστώσεις:

- Πρώτον, στα σταθερά έσοδα των δήμων, για πρώτη φορά μετά το 2001 που θεσμοθετήθηκε το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των δήμων, ως βασικό κριτήριο για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, αθροίζονται τόσο τα έσοδα από επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες (ΚΑΠ), όσο και τα ίδια έσοδά τους. Τουτέστιν, με τον πιο επίσημο τρόπο ανακοινώνεται ότι πλέον οι ΚΑΠ - που για το 2011 ανακοινώθηκαν ότι θα είναι 2.140.000.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των 100 εκ. ευρώ που αφορούν στη μισθοδοσία των μεταταγέντων στους δήμους υπαλλήλων) δεν επαρκούν να καλύψουν το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των δήμων - 3,8 δις ευρώ- και απαιτείται η συνδρομή ιδίων εσόδων τους, ύψους 1,6 ευρώ, βασική πηγή των οποίων αποτελούν τα έσοδα από δημοτικά τέλη και φόρους.

- Δεύτερον, τα έσοδα των δήμων από φόρους και τέλη εμφανίζονται υπερτιμημένα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ - μέσω της οποίας εισπράττονται τα δημοτικά τέλη - το ποσοστό των απλήρωτων και καθυστερημένων λογαριασμών ανέρχεται στο 20%, ενώ μεταξύ 2011-2010 η αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών είναι της τάξης του 35%.

- Τρίτον, αναγνωρίζεται και από τους δύο υπουργούς ότι τη διετία 2010-2011 «παρακρατήθηκαν» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση 1,4 δις ευρώ, ενώ ο λογαριασμός προβλέπεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Το ερώτημα που προκύπτει προς τον υπουργό Οικονομικών είναι αν υπάρχει άλλος φορέας της γενικής κυβέρνησης ή ακόμη και της κεντρικής, που να έχει μειώσεις σε απόλυτους αριθμούς ή ακόμα και ως ποσοστό, ανάλογες με αυτές που υπέστη η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μήπως θα πρέπει να αναλογιστεί ότι οι ΟΤΑ συνεισέφεραν ήδη παραπάνω από ότι τους αναλογεί;

- Τέταρτον, στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναφέρεται το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ. Πότε όμως θα ανακοινωθεί ο τρόπος χρηματοδότησης του προγράμματος; Εάν χρηματοδοτηθεί όπως ο «ΘΗΣΕΑΣ», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, δηλαδή από ΣΑΤΑ και ΚΑΠ, τότε θα μειωθεί περαιτέρω η κάλυψη μέρους του ελάχιστου κόστους λειτουργίας των δήμων;

- Πέμπτον, πώς θα ικανοποιηθεί το άρθρο 102 του Συντάγματος που επιβάλλει οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους;

-Πώς θα εφαρμοστεί το άρθρο 259 του Καλλικράτη, που αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν καλύπτεται το κόστος θα πρέπει με Π.Δ. να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση;

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, είναι θετικό το γεγονός ότι αναγνωρίζεται από τους δύο υπουργούς η προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για εξορθολογισμό και νοικοκύρεμα των δήμων.

Είναι όμως πολυτέλεια να ζητά η Αυτοδιοίκηση από την κεντρική κυβέρνηση να σέβεται το Σύνταγμα και τους Νόμους τους κράτους;

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συμμετάσχει στις 11 Μαίου στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία των εργαζόμενων στους δήμους.

Εάν δε, δεν υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις επί των οικονομικών προβλημάτων των δήμων, η ΚΕΔΚΕ θα προγραμματίσει σύσκεψη όλων των δημάρχων της χώρας για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Αυτοδιοικητικό Κίνημα: Όψιμοι αγωνιστές...
«Η όψιμη «αγωνιστική αντίδραση» της προσκείμενης στα αντιπολιτευτικά κόμματα μεταβατικής πλειοψηφίας της ΚΕΔΚΕ, καμία σχέση δεν έχει με τα πραγματικά προβλήματα των Δήμων και με την υποστήριξη της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για νέο σύγχρονο κράτος με αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσπερνά με αδιαφορία τη μεγάλη δοκιμασία που επέβαλαν στη χώρα μας και στους πολίτες, οι καταστροφικοί χειρισμοί της περασμένης κρίσιμης πενταετίας.
Σήμερα όλοι οι Δήμοι της χώρας αποτύπωσαν με στοιχεία την εικόνα των οικονομικών τους, σπάζοντας το μύθο της αδιαφάνειας και της διαχειριστικής και οικονομικής τους κατάστασης, αποσπώντας, ως ο πρώτος θεσμός του κράτους, τα εύσημα της Eurostat για την εγκυρότητα και την αμεσότητα των στοιχείων.
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» αρχίζει να αποδίδει και να δείχνει το δρόμο της ελπίδας και της ανάκαμψης, που πρέπει να ξαναβρεί η Ελληνική Διοίκηση και το κράτος, στηρίζοντας στην πράξη και όχι στα λόγια το έργο και την προσπάθεια του κάθε Δήμου, που μοχθεί και αγωνίζεται για τον τόπο του και για τη χώρα συνολικά».
Για το Αυτοδιοικητικό Κίνημα, Απόστολος Κοιμήσης, Δήμαρχος Αμφιλοχίας



Eklogika.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ...

 

Την Τρίτη 10 Μαΐου ξεκινάει η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και θα ολοκληρωθεί στις 24 του ίδιου μήνα. Στη διαδικασία θα συμμετέχουν 55.000 απογραφείς και 13.000 τομεάρχες, ενώ σκοπός της...
διαδικασίας είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας.

Η διαδικασία δεν θα ξεπερνά τα 25 λεπτά, και οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους, τα άτομα που μένουν σε αυτή, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο της εκπαίδευσής τους και την κατάσταση της απασχόλησής τους.

Όσον αφορά στην κατοικία τους, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν το έτος κατασκευής και το εμβαδόν, ενώ θα τους γίνουν ερωτήσεις και σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, την κύρια πηγή ενέργειας, την διαχείριση των απορριμμάτων, την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, καθώς και τον αριθμό των αυτοκινήτων και τους χώρους στάθμευσης που διαθέτει το σπίτι.

Κατά τη διαδικασία της απογραφής δεν θα χρειαστεί να είναι παρόντα όλα τα μέλη της οικογένειας, καθώς αρκεί ένα μέλος της ώστε να δώσει πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία γέννησης, τη δημοτικότητα, την εκπαίδευση και την εργασία.

Στη διαδικασία συμμετέχουν και οι μετανάστες, για τους οποίους η απογραφή θα γίνει στην γλώσσα τους, παρουσία συνοδού, που θα ανήκει στην κοινότητά τους, και οι ίδιοι δε θα χρειαστεί να παρουσιάσουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο της νομιμότητάς τους. Ειδικές προβλέψεις υπάρχουν και για τους ΡΟΜΑ, καθώς και για αστέγους.

Η γενική απογραφή πληθυσμού, που έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ, γίνεται κάθε 10 χρόνια και είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, οι επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία που θα συλλεχθούν είναι εμπιστευτικά και προφυλάσσονται από το στατιστικό απόρρητο που προβλέπεται από την ελληνική και τη διεθνή νομοθεσία, ενώ κατά την παρουσίασή τους θα δημοσιοποιηθούν ανωνυμοποιημένοι στατιστικοί πίνακες και δείκτες. Παράλληλα, δεν πρόκειται να ζητηθεί κανένα πιστοποιητικό νομιμότητας και δεν θα τεθεί κανένα ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα του ακινήτου.

Τα πρώτα στοιχεία της απογραφής θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο του 2011, ενώ τα αναλυτικά, σε διάστημα ενάμιση έτους.

Έγκλημα που δεν παραγράφεται



Ο κ. Στρος Καν,  αποκαλύπτει  κάτι που  υποψιαζόμασταν.
Ήταν κοινός μύθος αυτή η ιστορία με την  υποδούλωση της χώρας στο ΔΝΤ.
Το ερώτημα, όμως, που δεν  έχει απαντηθεί είναι γιατί το έκανε ο κ. Παπανδρέου;
Σήμερα, για πρώτη φορά, η Ν.Δ. το διατυπώνει:
Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου. Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.
Δεν αρκεί.
Πρέπει να τεθεί επισήμως το ερώτημα και μάλιστα πιεστικά.
Και να δοθεί πειστική απάντηση.
Για πολλούς λόγους.

Πρώτον, γιατί  όσοι  ήξεραν αυτή την ιστορία, κέρδισαν μυθικά  ποσά!
Για σκεφθείτε να είχατε πωλήσει τις μετοχές σας της Εθνικής στα 22 ευρώ, στο τέλος Οκτωβρίου του 2009 και να ερχόσασταν σήμερα να την αγοράσετε στα 5;
Δεύτερον, γιατί ο κ. Παπανδρέου εξαπάτησε απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό.  Το «λεφτά υπάρχουν» μπορεί και του το συγχωρέσει ο  κόσμος γιατί προεκλογικά λέγονται και υπερβολές.
Όμως, η μεθόδευση του να μας απαξιώσει ως χώρα για να έρθουν στη συνέχεια οι ..σωτήρες του ΔΝΤ,  είναι ένα έγκλημα που δεν παραγράφεται.
Και πρέπει να λογοδοτήσει και όχι μόνον ενώπιον της ιστορίας….
Το τελευταίο ερώτημα: Γιατί προβαίνει σ΄ αυτές τις αποκαλύψεις ο κ. Στρος Κάν;
Νομίζω ό,τι η απάντηση είναι απλή: Η γοητεία του κ. Παπανδρέου ξέφτισε. Η αναποτελεσματικότητα του είναι τόσο κραυγαλέα που ενοχλεί ακόμα και τους μέχρι χθες φανατικούς υποστηρικτές του.
Όλοι αισθάνονται ό,τι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί πλέον
Μέχρι εδώ ήταν.
Ο κ. Παπανδρέου είναι ένα καμένο χαρτί.
Έκανε τη δουλειά και τέλος.
Όσο ταχύτερα το συνειδητοποιήσουμε ως  χώρα, τόσο καλύτερα.
Κώστας Ροδινός

ANTINEWS

Γιατί ανακινήθηκε ξαφνικά το θέμα με τους συνταξιούχους βουλευτές;


Σαφέστατα η υπόθεση με τους συνταξιούχους βουλευτές και τις προκλητικές απαιτήσεις τους, είναι σοβαρό θέμα και λογικό είναι να απασχολεί την επικαιρότητα. Δύο ημέρες τώρα ο κόσμος που ζει τις ημέρες του Μνημονίου, σιχτιρίζει τους πολιτικούς γιατί τα “τρώνε μόνοι τους”. Δικαίως να αισθάνεται ο κόσμος απογοητευμένους από τους πολιτικούς ταγούς, έστω κι αν αυτοί είναι συνταξιούχοι. Δείχνουν άλλωστε το επίπεδό τους, σε μια στιγμή που η Ελλάδα χρεοκοπεί αυτοί να ζητούν 80 εκατ. ευρώ.
Λογικό λοιπόν και τα πολιτικά κόμματα να αποδοκιμάζουν αυτή τη στάση.
Πρόκειται για ένα παλιό θέμα για το οποίο αναμένεται μια δικαστική απόφαση και που δύσκολα θα βρεθούν χρήματα να πληρωθούν οι συνταξιούχοι, ακόμη κι αν δικαιωθούν, πράγμα πολύ πιθανό.
Τότε γιατί έτσι ξαφνικά ανακινήθηκε το θέμα; Την ίδια ημέρα μάλιστα που η Τρόικα πάτησε το πόδι της στην Αθήνα, άρχισε το ξεσκόνισμα της κυβέρνησης, ενώ πληθαίνουν τα σενάρια για κούρεμα το οποίο, σύμφωνα με τους FT πρέπει να φτάσει το 55%.
Πολύ περίεργη είναι αυτή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από πραγματικά προβλήματα, καίριας σημασίας ζητήματα και υποθέσεις που αν σκάσουν θα προκαλέσουν πάταγο.
Γιατί όλος ο κόσμος να ασχολείται με τους… “κλέφτες” πολιτικούς, όπως γράφουν σε διάφορα sites αγανακτισμένοι πολίτες; Μήπως δηλαδή η απαξίωση του πολιτικού συστήματος που έχει φτάσει στο ζενίθ μετά και από την υπόθεση των συνταξιούχων, βολεύει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, με απλά λόγια την ίδια την κυβέρνηση;
Οι απαιτήσεις των “κακών” συνταξιούχων είναι ωραίο θέαμα για τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και τα πηγαδάκια στο καφενείο.
Την ίδια στιγμή η οικονομία βρίσκεται σε μαύρο χάλι, οι τροικάνοι μας έχουν βάλει άγριο χέρι και πιέζουν για μέτρα, ο Παμπούκης ψάχνει τους Καταριανούς για το Ελληνικό ενώ ο Στρος Καν επανέρχεται δριμύτερος για να μας θυμίσει ότι Γ. Παπανδρέου συζητούσε μαζί του από το Νοέμβριο του 2009 για ένταξη στο ΔΝΤ.
Τόσο σημαντικά θέματα, βόμβες για την κυβέρνηση κι εμείς ασχολούμαστε με τους συνταξιούχους και με το αν ο… Μεϊμαράκης έβρισε τον Κοραντή;
Μάλιστα, η επιχείρηση αυτή της κυβέρνησης έρχεται μαζί με κάποιες πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός αναζητεί σανίδα σωτηρίας σε κάποια επιχειρηματική κίνηση ή κάποιο deal για να αλλάξει το κλίμα και να ξεχάσουμε την ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ. Φημολογείται ότι σύντομα θα σκάσει είδηση από τον χώρο των τραπεζών ώστε να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και επανεκκίνησης της οικονομίας.
Αλλά με φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν ξεχνιέται η πραγματική αλήθεια. Το κακό μας το χάλι και το γεγονός ότι η χώρα βουλιάζει όλο και περισσότερο στη λάσπη.

ANTINEWS

Πως θα γίνεται ο υπολογισμός του αγροτικού εισοδήματος

4/5/2011

Πως θα γίνεται ο υπολογισμός του αγροτικού εισοδήματος
Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βάση της οποίας καθορίζετε το αγροτικό εισόδημα, σε σχέση με το συνολικό εισόδημα ενός επαγγελματία. Σύμφωνα με την ΚΥΑ για τον προσδιορισμό του ποσοστού εισοδήματος, συγκρίνεται το αγροτικό με το συνολικό εισόδημα. Η σύγκριση αγροτικού και συνολικού εισοδήματος γίνεται σε ατομικό επίπεδο και περιλαμβάνει τα ακόλουθα επιμέρους εισοδήματα, όπως αυτά δηλώνονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Ειδικότερα η Απόφαση αναφέρει ότι το αγροτικό εισόδημα αποτελείται από:

α) Εισοδήματα που αποκτώνται από τις δραστηριότητες της αγροτικής εκμετάλλευσης, στις οποίες περιλαμβάνεται η παραγωγή, αποθήκευση, τυποποίηση, συσκευασία, η εν γένει τοποθέτηση μέχρι και το στάδιο της χονδρικής και λιανικής πώλησης αποκλειστικά των προϊόντων που παράγει η ίδια η αγροτική εκμετάλλευση καθώς και η πρώτη χωρική ή οικοτεχνική μεταποίηση τους.
β) Εισοδήματα που αποκτώνται από την θαλάσσια αλιεία και την αλιεία εσωτερικών υδάτων (εξαιρείται ή υπερπόντια αλιεία), την σπογγαλιεία, την οστρακαλιεία, τη δασοπονία, την υδατοκαλλιέργεια και τη θηραματοπονία.
γ) Εισοδήματα που προέρχονται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος μέχρι 100 KW
δ) Εισοδήματα που προέρχονται από τη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων δυναμικότητας έως 10 δωματίων
ε) Εισοδήματα που προέρχονται από την παροχή αγροτικής εργασίας σε δασαρχεία και από την αγροτική εργασία σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις τρίτων
στ) Οι αγροτικές ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις επί της παραγωγής
Τα εισοδήματα που δεν προσμετρούνται στο αγροτικό εισόδημα για τη εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, είναι αυτά που προέρχονται από: την απασχόληση σε εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, ελευθέρια επαγγέλματα, μισθωτές υπηρεσίες και κάθε μορφής εξαρτημένη εργασία, συντάξεις (κύριες, επικουρικές, αναπηρικές κ.α.).
Δείτε εδώ αναλυτικά την ΚΥΑ με όλες τις λεπτομέρειες

Agrotypos

Handelsblatt: Απάντηση στην επίθεση του επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ στις τράπεζες για τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

4 Μαΐου 2011

 


http://www.goldinvest.de/wp-content/uploads/presse_handelsblatt.jpgΗ ασπίδα διάσωσης από μόνη της δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα, ενώ το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας EFSF κινδυνεύει να μείνει ο μόνος χρηματοδότης ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης λόγω της προϊούσας απομάκρυνσης επενδυτών από τις χώρες αυτές.

Αυτό υποστηρίζει ο συγγραφέας και πρώην ανταποκριτής της οικονομικής εφημερίδας της Γερμανίας Handelsblatt, Κλάους Ένγκελεν σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα, απαντώντας στον πρόεδρο του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ που είχε επιτεθεί στις τράπεζες για την ανακύκλωση σεναρίων αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

Ο κ. Ένγκελεν επιρρίπτει στον κ. Ρέγκλινγκ ότι "στα κρίσιμα χρόνια 2001 με 2008, όταν ήταν γενικός διευθυντής οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν, δεν παρενέβη δραστικότερα κατά της αλλοίωσης στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας". Επικρίνει επίσης ότι "κυρίως όταν καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε απλώσει το προστατευτικό της χέρι πάνω από τους συντηρητικούς φίλους της στις πρώην κυβερνήσεις της Ελλάδας, ο κ. Ρέγκλινγκ κοιτούσε αλλού".

Ο κ. Ένγκελεν αντικρούει την εκτίμηση ότι οι τράπεζες είχαν κέρδη από την αναδιάρθρωση χρεών χωρών της λατινικής Αμερικής και της Ασίας στις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90. Υποστηρίζει ότι με τη διαγραφή χρεών σε ποσοστό 40% μέσω των λεγόμενων "Brady-ομολόγων" (σ.σ. από το όνομα του υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ Nikolas Brady που είχε εκπονήσει το σχετικό σχέδιο) στις αναδιαρθρώσεις χρεών 17 χωρών το διάστημα 1990-1997 οι τράπεζες έχασαν περίπου 85 δισ. δολ.

Ο οικονομικός αναλυτής επισημαίνει ότι σήμερα "τρίζει επικίνδυνα" η βάση επενδυτών σε ομόλογα επισφαλών κρατών της Ευρωζώνης. "Όλο και λιγότεροι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν αυτά τα ομόλογα. Εάν συνεχιστεί αυτό, ένα μέρος της Ευρωζώνης θα μείνει εξαρτημένο εις το διηνεκές από το Ταμείο διάσωσης. Και αυτό δεν το θέλει κανείς", σημειώνει ο κ. Ένγκελεν.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ;

 
Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Πολιτικός κόλαφος για την αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου είναι το απόσπασμα των δηλώσεων Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι, το οποίο δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA.
Αποκαλύπτει ότι, μαζί με τον κ. Παπανδρέου, δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια -όπως είπε χαρακτηριστικά- και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό.
Και όλα αυτά γιατί -όπως λέει ο κ. Στρος Καν- ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.
 
Την ώρα, λοιπόν, που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», μυστικά και υπόγεια, σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο, εξαπατώντας το λαό.
Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου.
Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη;
Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει.
Και η κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές».
 

 

 Το   NEWS247 λέει:

''Ο Λαζόπουλος αποκάλυψε το κρυφό βίντεο του Στρος Καν

"Επίθεση στο Αλ Τσαντίρι Νιούζ που πρόβαλε το βίντεο των συζητήσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης. Κατηγορίες για υπόγειες συνεννοήσεις για προσφυγή στο μηχανισμό, χωρίς να το γνωρίζει ο λαός (Vid)"

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ;
ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ BLOG;
 
 
Για πολιτικό κόλαφο για την αξιοπιστία του Γιώργου Παπανδρέου κάνει λόγο η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση αποσπάσματος των δηλώσεων που είχε κάνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι και το οποίο δημοσιοποιήθηκε στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου στον ALPHA.
Στο απόσπασμα της συνέντευξής του, το οποίο δεν μεταδόθηκε στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του γαλλικού "canal +", ο Στρος Καν εμφανίζεται να δηλώνει:
"Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες. Το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο" δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.
Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζει πως "αποκαλύπτεται ότι μαζί με τον κ. Παπανδρέου δούλεψαν για πολλούς μήνες, ότι το έκαναν υπόγεια και ότι είχαν συστηματική επικοινωνία για το θέμα αυτό. Και όλα αυτά γιατί όπως λέει ο κ. Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό τις μεθοδεύσεις του για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ."
Ο κ. Μιχελάκης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές καθώς όπως λέει "ο λαός πρέπει να μάθει τί κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη". Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ μυστικά και υπόγεια σχεδίαζαν το ακριβώς αντίθετο εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.

 

Το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν συμφωνημένο...

4 Μαϊ 2011

 

Από χθες το βράδυ αισθάνομαι μια απέραντη θλίψη. Ένα βάρος να με πλακώνει στο στήθος και έχω την αίσθηση ότι τελικά όλοι οι Έλληνες είμαστε κορόιδα με το "κ" κεφαλαίο. Μετά την προβολή του αποσπάσματος της συνέντευξης του Στρος Καν στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι μπήκαμε τυχαία στο ΔΝΤ; Το παιχνίδι ήταν στημένο και η μοίρα μας προδιαγεγραμμένη. Στο εν λόγω βίντεο ο Στρος Καν εμφανίζεται να λέει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου...
ζήτησε τη βοήθεια του το Νοέμβριο του 2009 και ότι η ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ δουλευόταν "υπόγεια" αρκετό καιρό πριν το Καστελόριζο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλαδή είχε προδιαγράψει την πορεία μας ένα μήνα μετά τη νίκη του στις εθνικές εκλογές τις οποίες κέρδισε (για να μην ξεχνιόμαστε) έχοντας ως σύνθημα του το περίφημο "λεφτά υπάρχουν".
Δεν τόλμησε όμως ποτέ να μας πει την αλήθεια, σύμφωνα πάντα με τον Στρος Καν, για πολιτικούς λόγους. Αυτός που σήμερα δηλώνει ότι δεν φοβάται το πολιτικό κόστος αλλά τον ενδιαφέρει μόνο η "σωτηρία της πατρίδας" προτίμησε να μας εξαπατήσει προεκλογικά προκειμένου να πετύχει το σκοπό του.
Τώρα ποιός ήταν ο πραγματικός σκοπός του δυσκολεύομαι να το κρίνω. Αφού ήξερε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα γιατί βάλθηκε να γίνει πρωθυπουργός και γιατί έταξε προεκλογικά τα πάντα στους πάντες; Ερωτήματα στα οποία δεν βρίσκω απαντήσεις.

Από χθες το βράδυ είναι πασιφανές ότι οι μετεκλογικές αναφορές Παπανδρέου ότι η Ελλάδα θυμίζει τον "Τιτανικό που βουλιάζει", ότι κυβερνά μια "διεφθαρμένη χώρα", ότι θα βάλει το "πιστόλι στο τραπέζι" των εταίρων μας δεν ήταν τίποτα άλλο παρά φούμαρα. "Πράσινα" φούμαρα. Ενεργούσε σύμφωνα με το σχέδιο που είχε καταστρώσει. Και εμείς πατήσαμε την πολιτική μπανανόφλουδα που μας πέταξε...

Δεν ξέρω όμως τι είναι πιο ανησυχητικό. Οι "αποκαλύψεις" Στρος Καν ή το γεγονός ότι εξακολουθούμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου; Συμπεριφερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Δείχνουμε υπνωτισμένοι με μηδενικά αντανακλαστικά. Στη χώρα του Πολυτεχνείου, στη χώρα της Δημοκρατίας, φτάσαμε στο σημείο όλοι να σιωπούμε. Να μας λένε κατάμουτρα "κοπρίτες" και "αντιπαραγωγικούς", να μας λένε εμμέσως "είστε κορόιδα", "παίξαμε πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια στις πλάτες σας" και να μην αντιδρά κανείς. Ούτε η κοινωνία, ούτε η αντιπολίτευση. Όλοι τους τραβούν την ουρά τους απέξω. Δείχνουν σαν να μην θέλουν  να ασχοληθούν. Μόνο που τέτοιες συμπεριφορές δεν νομιμοποιούν κανέναν μας να "κλαίγεται" για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει το σπίτι του εξαιτίας της κρίσης. Θέλουμε και τα παθαίνουμε. 

Το θέμα του ΔΝΤ είναι ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία. Με την τροπή που έχει πάρει όμως, οι πραγματικά υπεύθυνοι παριστάνουν τους σωτήρες και εμείς θα συνεχίσουμε να καθόμαστε στον καναπέ του σπιτιού μας αμέτοχοι και πιόνια ενός πολιτικού παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες μας.

Pyrsos

 

 

Η “Ελευθεροτυπία” ανταποδίδει τα πυρά

04.05.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Παρά τις χθεσινές διαψεύσεις της Κυβέρνησης, δια στόματος Χάρη Παμπούκη και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η «Ελευθεροτυπία» επιμένει και σήμερα στις αποκαλύψεις για την επένδυση του Κατάρ στο Ελληνικό, και περνάει στην αντεπίθεση, σε σχέση με όσα έχουν υποστηρίξει τα κυβερνητικά στελέχη.
«Τα 4 παραμύθια του κ. Παμπούκη», είναι το εύγλωττο βασικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με την «Ελευθεροτυπία» να επιμένει ότι ο Χοσέ Ασεμπίγιο είναι ιδρυτής και όχι υπάλληλος του καταλανικού κονσόρτιουμ, ότι το διμερές μνημόνιο προβλέπει προνομιακή ανάθεση στο Κατάρ, ότι τρία όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ερευνούν την υπόθεση ως καταχρηστική, και ότι ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας είχε παραδεχθεί ότι το Κατάρ δεν θα συμμετείχε, εφόσον πραγματοποιείτο διαγωνισμός.
Στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επικρατεί έντονος προβληματισμός για το που θα οδηγήσει αυτή η κόντρα με την «Ελευθεροτυπία», τόσο σε επίπεδο ουσίας, όσο και εντυπώσεων. Η Μάνια Τεγοπούλου έχει αποδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι δεν διστάζει να φτάσει ένα θέμα ως το τέλος, χωρίς να καμφθεί από αντιδράσεις και πιέσεις.
Παράλληλα, τα κυβερνητικά στελέχη ανησυχούν και για τις παράπλευρες επιπτώσεις της συζήτησης για το θέμα, στην προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου να προσελκύσει επενδυτές για τα «φιλέτα» του δημοσίου.

STATESMEN.GR

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΡΑΝΤΗ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

 

της Κατερίνας Γκίκα

Τι την ήθελε την καλημέρα πρωί- πρωί χθες στην Βουλή ο Γιάννης Κοραντής; Είπε να το παίξει ευγενής και κόσμιος και τα άκουσε για τα καλά τα γαμ...μπινελίκια του από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. “Τολμάς και μου λες καλημέρα, ρε σκατόμ...“ , τον αιφνιδιάσε με το καλημέρα σας ο Βαγγέλας, που είχε και τα δίκια του. Δεν θέλει πάρε-δώσε με εκείνους που θέλουν να τον στείλουν στο ειδικό δικαστήριο και λένε τάχα πως τα...πήρε . “Τα πήρε λοιπόν στο κρανίο” ο πρώην υπουργός και ξέχασε ότι βρισκόταν σε επιτροπή της Βουλής. Ηχητικά ντοκουμέντα δεν υπάρχουν.
Προς απογοήτευση του δημοσιογραφικού κόσμου τα μικρόφωνα ήταν κλειστά, υπήρχαν όμως πολλά αυτιά γύρω τους που συγκράτησαν όλες τις λεπτομέρειες κι έσπευσαν να μας μεταφέρουν αυτολεξεί τον διάλογο του πρώην υπουργού με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ. Ποιον διάλογο, δηλαδή:

Μούγκα έμεινε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κι άρχισε να σταυροκοπιέται κοιτάζοντας γύρω του.” Θέε μου μεγαλοδύναμε....” “
- Βγες έξω ρε να σε γ...” τον προκάλεσε ο Μεϊμαράκης εξοργισμένος και τον είπε και άνθρωπο του περιθωρίου.
Ε! Αυτό δεν το άντεξε ο Γιάννης Κοραντής κι έσπευσε στον Πρόεδρο της Βουλής να διαμαρτυρηθεί για την απρεπή συμπεριφορά του συναδέλφου του. Τότε άρχισε η έρευνα μου, για το τι, το πως και το γιατί. Δύο γαλάζιοι βουλευτές μου μετέφεραν τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία στόλισε ο Μειμαράκης τον συνάδελφο του και τους ευχαριστώ γιατί ήταν αναλυτικότατοι. Ο ίδιος ο Κοραντής δίσταζε να τα επαναλάβει περιορίστηκε να πει ότι τον εξύβρισε αλά Γαλλικά.
Ο πρώην υπουργός είχε την απάντηση . “ Όταν έχεις να κάνεις με Νονούς δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης...”

Το παρασκήνιο τώρα λέει πως ο Μεϊμαράκης θεωρεί υπεύθυνο τον Κοραντή για την διαρροή στοιχείων που είχε συλλέξει από την θητεία στην ΕΥΠ και δείχνουν δήθεν εμπλοκή του στο σκάνδαλο των υποβρυχίων. Κάποια από αυτά μάλιστα παρουσιάστηκαν σε τηλεοπτικό κανάλι από τον αδερφό του Γιώργου Καρατζαφέρη. Οπότε τους λογαριασμούς του με τον Καρατζαφέρη δεν τους έχει κλείσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και για καλή του τύχη δεν τον συνάντησε χθες έτσι όπως ήταν φορτωμένος στην Βουλή. Του τα είπε όμως γραπτώς αμέσως μετά το επεισόδιο. “ Είναι ηθικά αδιανόητο για την δημοκρατία μας, αρχηγός κόμματος να διορίζει στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Διοικητή των Μυστικών υπηρεσιών και μάλιστα αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του. Και το καλύτερο το άφησε για το τέλος: “ Είναι γνωστό ότι σε όλη μου την ζωή πορεύτηκα με πλήρη διαφάνεια και γι' αυτό ποτέ δεν φοβήθηκα ούτε πράκτορες , ούτε εισπράκτορες...” . Και ο νοών νοείτω....

FΙNANCIAL TIMES : ΚΟΥΡΕΜΑ 55% ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μετά το τέλος των δανείων από την τρόικα οριοθετούν την αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας με δημοσίευμα τους οι Financial Times. Υποστηρίζουν ότι θα γίνει με ήπιο τρόπο αποφεύγοντας το παράδειγμα της Αργεντινής και θέτουν το ύψος του...
“κουρέματος” στο 55% ενώ προτείνουν πρόσθετο δανεισμό από την τρόικα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σημαντικό στην αναδιάρθρωση είναι το πότε θα γίνει. Τονίζουν ότι το διάστημα 2012-2015 η Ελλάδα έχει σημαντικές δανειακές ανάγκες, τις οποίες αμφισβητούν ότι θα μπορέσει να εξυπηρετήσει. Όσον αφορά στο ύψος του κουρέματος, τονίζουν ότι οι αγορές αξιολογούν τα ελληνικά ομόλογα ως 45% της αξίας τους, δηλαδή προβλέπουν “κούρεμα” 55%. Οι FT ρίχνουν μάλιστα στο τραπέζι, την ιδέα να χρησιμοποιηθεί ένα είδος συνδυασμού αναδιάρθρωσης με νέου δανεισμού από την τρόικα την ώρα που προσθέτουν ότι μια απλή επιμήκυνση της αποπληρωμής, δεν θα βοηθούσε δραστικά την Ελλάδα.

Αντιδρούν στο πλαφόν οι βενζινοπώλες

 

04/05/2011 
 
Η υπουργική απόφαση για το πλαφόν ΕΔΩ
Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πλαφόν ΕΔΩ
Αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή πλαφόν στην αμόλυβδη σε 13 νομούς της χώρας, με το αιτιολογικό ότι σε 8 από τους νομούς αυτούς η ανώτατη τιμή επιβάλλεται μόνο στη λιανική και όχι στη χονδρική.

Η Ομοσπονδία (ΟΒΕ) κάνει λόγο για αδικία και άνιση μεταχείριση ενώ αναφέρει ότι «όπως η πράξη έχει αποδείξει στις περιπτώσεις αυτές έχουμε γενικευμένα κρούσματα χονδρικών τιμών ίσων ή μεγαλύτερων από το πλαφόν, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να λειτουργήσουν τα πρατήρια και να απειλούνται με αυτόφωρο και βαριά πρόστιμα» .

«Δεν είναι δυνατόν να παρατηρηθούν τα ίδια φαινόμενα αδικιών, όπως με το πλαφόν του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν οι συνάδελφοί μας αγόραζαν ακριβότερα και μετά σύρονταν στα δικαστήρια», αναφέρει συγκεκριμένα η ΟΒΕ και προσθέτει ότι διαθέτει πληθώρα τιμολογίων με τιμές ίσες ή μεγαλύτερες του πλαφόν τα οποία θα προσκομίσει στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να αποδείξει και να τεκμηριώσει την άδικη επιβολή του πλαφόν.

Η Ομοσπονδία καλεί, τέλος, τους βενζινοπώλες που θίγονται να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν με συγκεντρώσεις, ενημέρωση των τοπικών βουλευτών, των κομμάτων και των καταναλωτών ή ακόμη και με κλείσιμο των πρατηρίων «μέχρι να απαλειφθούν οι αδικίες».
 
SKAI.GR

Αρχειοθήκη ιστολογίου