Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

"Η Ελλάδα δεν πάει για αναδιάρθρωση"

Γάτος: Πόσο είναι αλήθεια;

  • Σάββατο, 16 Απριλίου 2011
Κατηγορηματικά διέψευσε για ακόμη μια φορά τα σενάρια περι αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο ( Σάββατο 2 μμ ώρα Ουάσιγκτον)  στην έδρα του Ταμείου και  στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ
και της Παγκόσμιας Τράπεζας, απευθυνόμενος σε δεκάδες δημοσιογράφους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα είπε χαρακτηριστικά: “Κοιτάξτε μην πάρετε την σημερινή δήλωση μου και την χθεσινή και την συγκρίνετε. Είναι η ίδια, δεν αλλάζει τίποτα.
Οι αγορές μπορεί να μιλούν για ώρες για αναδιάρθρωση. Η Έλλαδα θα πρέπει να κάνει οτι χρειάζεται να κάνει, και η Ε.Ε. πρέπει να κάνει αυτά που έχει δεσμευθεί». Αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ και αμέσως μετά θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Αύριο το πρωί (10.30π.μ ώρα Ουάσιγκτον ) θα έχει συνάντηση με τον γενικό διεθυντή του ΔΝΤ  Ντομινίκ Στρος-Καν.

Πηγή:  Newpost

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε περίπτωση εκλογών



Όπως γράφει ο “Τύπος της Κυριακής” στο αυριανό του φύλλο, η ηγεσία της Ν.Δ. έχει έτοιμο το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων, προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί στο ενδεχόμενο της πρόωρης κάλπης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το στοίχημα του προέδρου της Ν.Δ. είναι να μπουν στο στίβο της πολιτικής καταξιωμένοι επαγγελματίες, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να πείσουν την κοινωνία ότι υπάρχει η επιλογή της ελπίδας έναντι του αδιεξόδου της απαξίωσης.
Επικρατείας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλήξει στην απόφαση να ορίσει υποψηφίους, σε εκλόγιμες θέσεις, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Σταύρο Δήμα, τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, το στενό συνεργάτη του Χρύσανθο Λαζαρίδη και το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Α’ Αθηνών
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι το «βαρύ πυροβολικό» της Ν.Δ. στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας, στην οποία πολιτεύεται πάντα. Εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές που θα είναι και πάλι υποψήφιοι -Ελίζα Βόζεμπεργκ, Προκόπης Παυλόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή- παρατηρείται συνωστισμός «γαλάζιων» στελεχών στη μάχη του σταυρού. Ηδη έχει ανακοινωθεί ότι στις ερχόμενες εκλογές η Ολγα Κεφαλογιάννη δεν θα είναι υποψήφια στο Ρέθυμνο αλλά στην Α’ Αθηνών, ενώ φαίνεται ότι έχει κλειδώσει στην ίδια περιφέρεια και η υποψηφιότητα του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Νότη Μηταράκη. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη να σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, όπως και την ευρωβουλευτή Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία εκλεγόταν στο παρελθόν στην Α’ Αθηνών. Δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες του Βασίλη Κικίλια, του γραμματέα οργανωτικού Μανώλη Αγγελάκα και της Έλενας Κουντουρά.
Β’ Αθηνών
Εκτός από τους έντεκα εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, στη λίστα θα προστεθεί ο γραμματέας συνδικαλισμού Γιάννης Μανώλης, ενώ φέρεται πολύ πιθανή η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου. Εχει κλειδώσει η υποψηφιότητα Βασιλικής Τζότζολα, ενώ και πάλι υποψήφιοι θα είναι ο πρώην γραμματέας της Κ.Ε. Λευτέρης Ζαγορίτης και η Κατερίνα Παπακώστα. Στη Β’ Αθηνών «οδηγούν» οι πληροφορίες και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο.
Υπόλοιπο Αττικής
Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Επικρατείας και Εσωτερικών Πάνου Λειβαδά. Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Θανάσης Κατσιγιάννης -απείχε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές- ενώ φαίνεται να δραστηριοποιείται και ο Πέτρος Δούκας. «Οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον πρόεδρο», σημειώνουν σε κάθε περίπτωση οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Α’ Πειραιώς
Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας «κυκλοφορεί» το όνομα του Νίκου Καραχάλιου, πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., αλλά το «στάνταρ» είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Κατσαφάδου, αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ. Ενδιαφέρον έχουν επιδείξει ο πρώην δήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδων και ο επιχειρηματίας Πέτρος Αρβανίτης.
Β’ Πειραιώς
Η νέα υποψηφιότητα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι αυτή του Φαήλου Κρανιδιώτη.
Α’ Θεσσαλονίκης
Για τα στελέχη της Ν.Δ. είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην εκλογική περιφέρειά του. Εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη, Έλενα Ράπτη και Γιάννη Ιωαννίδη, θέση στο ψηφοδέλτιο θα διεκδικήσουν ο Στράτος Σιμόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος, η δημοτική σύμβουλος Αννυ Ευθυμίου, ενώ θα δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις της η χημικός μηχανικός Λιάνα Γούτα.
Β’ Θεσσαλονίκης
Τη μάχη θα δώσουν οι δύο εν ενεργεία βουλευτές Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιοι θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης και η πρώην έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Στην Αιτωλοακαρνανία, θα μπουν στη μάχη του σταυρού ο υποψήφιος περιφερειάρχης και πολιτικός μηχανικός Γιώργος Παπαναστασίου, ο Ασημάκης Φωτόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή, ο Θύμιος Δρόσος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., ενώ θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Σπήλιος Λιβανός, γιος του πρώην υπουργού.
Στη Βοιωτία, ο βουλευτής Μιχάλης Γιαννάκης θα δώσει και πάλι τη μάχη της κάλπης, ενώ όλα δείχνουν ότι θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ενώ ο πολιτευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας δηλώνει στην τοπική κοινωνία ότι, αν το αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος, θα είναι υποψήφιος. Ερώτημα παραμένει η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μπασιάκου, αν και κατά τοπικά κομματικά στελέχη δεν φαίνεται να υπάρχουν εμπόδια…
Στη Φθιώτιδα, ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας θα είναι και πάλι υποψήφιος, με ενισχυμένη την παρουσία του από τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας. Ο τομεάρχης Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ στην κούρσα θα ξαναμπεί ο πρώην βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης και ο πολιτευτής Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος.
Στην Εύβοια, τα «κλειδιά» κρατούν οι νυν βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος και Σίμος Κεδίκογλου. Με γρίφο μοιάζει η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Αναστάσιου Λιάσκου, μετά από το «επεισόδιο» με τον ΛΑ.Ο.Σ. και την τελική ανακοίνωση της παραμονής του στη Ν.Δ., ενώ το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπεριλάβει νέες παρουσίες, καθώς ο νομός είναι εξαεδρικός.
Στη Φωκίδα, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπαθανασίου θα είναι υποψήφιος βουλευτής.
Στην Ευρυτανία, υποψήφιος βουλευτής θα είναι ο πρώην νομάρχης Κώστας Κοντογιώργος.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στην Αχαΐα, θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου και ο πολιτευτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.
Στην Ηλεία, η έκπληξη έρχεται από τη βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ. Ευγενία Αυγερινοπούλου, η οποία για πρώτη φορά θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο στίβο της ψήφου στο νομό όπου μεγάλωσε. Σήμερα, τη μοναδική «γαλάζια» έδρα κρατά ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Τζαβάρας, καθώς ο Γιώργος Κοντογιάννης προσχώρησε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα δώσουν τη μάχη ο δημοσιογράφος Διαμαντής Σεϊτανίδης, ο γιατρός Χάρης Λαμπρόπουλος, ενώ και πάλι υποψήφιος θα είναι ο Παναγιώτης Αδρακτάς.
Στην Κορινθία, οι πληροφορίες θέλουν να παίρνει το «βάπτισμα» του υποψηφίου ο γιος του Σταύρου Δήμα, Χρήστος, και ο υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου Κώστας Γιώτης.
Στην Αρκαδία, θα θέσει υποψηφιότητα ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ αναμένεται να διεκδικήσουν και πάλι μία θέση στο ψηφοδέλτιο ο Δημήτρης Κωστόπουλος και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Στη Μεσσηνία, όπου θα παραμείνει ο Αντώνης Σαμαράς, θα είναι υποψήφιοι ο πρώην βουλευτής Κώστας Σαμπαζιώτης και ένα νέο στέλεχος της Ν.Δ., ο Δημήτρης Πτωχός. Ο εν ενεργεία βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος θα είναι και πάλι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.
Στην Αργολίδα, ο Γιάννης Ανδριανός ως εν ενεργεία βουλευτής θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ στο κυνήγι του σταυρού θα μπει και ο πρώην δήμαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς. Ακούγεται επίσης το όνομα του Βαγγέλη Μπαρμπάκου, ο οποίος διατηρεί μακρά εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ.
Στη Λακωνία, για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους ο πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης και η πρώην βουλευτής Επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Στις Σέρρες, τοπικά στελέχη δεν αποκλείουν να είναι υποψήφιος ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, Κωνσταντίνος.
Στην Πιερία, στο στίβο του σταυρού θα παραμείνει ο Κώστας Κουκοδήμος, ενώ αναμένεται να είναι και πάλι υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Στην Πέλλα, τη μοναδική «γαλάζια» έδρα κατέχει ο Γιώργος Καρασμάνης. Η Ν.Δ. ανεβάζει τον πήχυ με την υποψηφιότητα του πολιτικού μηχανικού Διονύση Σταμενίτη, ενώ υποψήφιος επιθυμεί να είναι και ο πρώην βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής.
Στο Κιλκίς, ο «κλήρος» πέφτει στον Σάββα Τσιτουρίδη, για τον οποίο όλα δείχνουν ότι δεν θα κοπεί από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Κιλτίδης πήρε την έδρα του και μετακόμισε στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Στην Κοζάνη, θα πάρει το «χρίσμα» του υποψήφιου βουλευτή ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της Ν.Δ., μέλος της επιτροπής αξιολόγησης στελεχών και εκ των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.
Στη Δράμα, ο Μαργαρίτης Τζίμας θα είναι και πάλι υποψήφιος ως εν ενεργεία βουλευτής και τα στελέχη της Ν.Δ. αναζητούν νέα πρόσωπα για να ενισχυθεί η παράταξη στο νομό που έλαβε δραματικά ποσοστά στις προηγούμενες εκλογές.
Στην Καβάλα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα είναι υποψήφιος και πάλι.
Στην Ημαθία, ο νυν βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης θα είναι και πάλι στη «γαλάζια» λίστα, ενώ οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται.
Στα Γρεβενά, άγνωστες είναι οι προθέσεις του Χρήστου Φώλια. Τα τοπικά στελέχη βρίσκονται σε συζητήσεις με «φρέσκα» πρόσωπα.
Στην Καστοριά, πληροφορίες φέρουν ως υποψήφιους τη Μαρία Αντωνίου, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., και τον Γιώργο Ντίνα ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα εξαγωγών γούνας.
Στη Φλώρινα, όπου η Ν.Δ. έχει εκλέξει βουλευτή τον Στάθη Κωνσταντινίδη, θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιό της με την υποψηφιότητα του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του οικονομολόγου Σταύρου Παπασωτηρίου.
Στη Χαλκιδική, ο Γιώργος Βαγιωνάς θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, ενώ η Ν.Δ. στρέφεται σε νέα πρόσωπα για να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο του νομού.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στη Λάρισα, είναι αυτονόητη η υποψηφιότητα των εν ενεργεία βουλευτών Μάξιμου Χαρακόπουλου και Χρήστου Ζώη. Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός.
Στη Μαγνησία, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο βουλευτής Θανάσης Νάκος, ενώ στη μάχη θα μπει δυναμικά και πάλι η υποψήφια δήμαρχος Βόλου και πρώην βουλευτής Ζέττα Μακρή. Φαίνεται να έχει κλειδώσει και η υποψηφιότητα του Γιώργου Σπηλιόπουλου, πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Στα Τρίκαλα, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Νίκος Λέγκας, όπως και ο γραμματέας νέων βουλευτών της Ν.Δ. Θεόδωρος Σκρέκας, ο πρώην νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης και η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Αργυροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Σωτήρης Χατζηγάκης προσανατολίζεται να ανοίξει το δρόμο για το γιο του.
Στην Καρδίτσα, οι νυν βουλευτές Σπύρος Ταλιαδούρος και Κώστας Τσιάρας θα είναι υποψήφιοι, ενώ το νέο πρόσωπο που «ακούγεται» είναι ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, μέλος της ΑΔΕΔΥ.
ΗΠΕΙΡΟΣ
Στα Ιωάννινα, ισχυροί υποψήφιοι είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Τασούλας και Σταύρος Καλογιάννης.
Στην Άρτα, ο Γιώργος Στύλιος, γιατρός, θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ τα στελέχη της Ν.Δ. αξιολογούν τους νέους ενδιαφερομένους.
Στη Θεσπρωτία, θα είναι και πάλι υποψήφιος ο Αντώνης Μπέζας.
Στην Πρέβεζα, επίσης, βολιδοσκοπούνται νέα πρόσωπα. Ο βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης θα είναι και πάλι υποψήφιος.
ΘΡΑΚΗ
Στην Ξάνθη, θα ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών ο βουλευτής Αλέκος Κοντός, ενώ στη μάχη θα μπουν ο πρώην νομάρχης Γιώργος Παυλίδης και η μηχανολόγος-μηχανικός Γεωργία Ανδρέου.
Στη Ροδόπη, παραμένει ισχυρός ο Γραμματέας Προγράμματος Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναζήτηση αφορά υποψηφίους του μουσουλμανικού στοιχείου.
Στον Εβρο, είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του Ακη Γεροντόπουλου, ενώ και ο πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης επιθυμεί να είναι υποψήφιος.
ΚΡΗΤΗ
Στο Ηράκλειο, η Ν.Δ. μπαίνει και πάλι με το βουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Μετά την προσχώρηση του Λευτέρη Αυγενάκη στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, τα «γαλάζια» στελέχη προσανατολίζονται στην υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη, καθώς και του Γιάννη Οικονόμου, αντιπροέδρου των ξενοδόχων Κρήτης.
Στα Χανιά, υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Μανούσος Βολουδάκης, ενώ θεωρείται δεδομένη και η υποψηφιότητα του δημάρχου της πόλης Κυριάκου Βιρβιδάκη, μετά την προσχώρηση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Στο Ρέθυμνο, θα επιστρέψει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ο Κώστας Σχοινάς, ενώ την έδρα θα διεκδικήσει και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανιψιός του πρώην υπουργού.
Στο Λασίθι, είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη, πρώην υφυπουργού.
ΑΙΓΑΙΟ
Στα Δωδεκάνησα, η μοναδική «γαλάζια» βουλευτής Μίκα Ιατρίδη θα «τρέξει» και πάλι στο μαραθώνιο του σταυρού, έχοντας στο ίδιο ψηφοδέλτιο νέα πρόσωπα. Στη μάχη μπαίνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μπάμπης Κόκκινος, θα είναι και πάλι υποψήφιος από το χώρο της Αυτοδιοίκησης ο Νίκος Πουλιού, αλλά και ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Βαληνάκης. Επίσης, ενδιαφέρεται ο εκπαιδευτικός Μάνος Κόνσολας.
Στις Κυκλάδες, τη «γαλάζια» έδρα έχει ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ στη μάχη θα μπει και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης.
Στη Λέσβο, θα είναι υποψήφιος ο πρώην νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παύλος Βογιατζής.
Στη Χίο, ο εν ενεργεία βουλευτής Κώστας Μουσουρούλης θα είναι πάλι υποψήφιος, ενώ τα κομματικά στελέχη αναζητούν φρέσκα πρόσωπα για να πλαισιώσουν το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.
Στη Σάμο, η Ν.Δ. έχει καταλήξει στον Φίλιππο Μωυσόγλου, κομματικό στέλεχος.
ΙΟΝΙΟ
Στην Κέρκυρα, στο ψηφοδέλτιο με το νυν βουλευτή Νίκο Δένδια θα βρίσκεται και ο πολιτευτής Στέφανος Γκίκας.
Στην Κεφαλονιά, την ιδιαίτερη πατρίδα της, «κατεβαίνει» από την Α’ Αθηνών όπου ήταν υποψήφια στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, η οδοντίατρος Σοφία Λουκέρη.
Στη Ζάκυνθο, φέρεται να επιθυμεί να είναι υποψήφιος ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Γάσπαρου.
Στη Λευκάδα, ακούγεται έντονα η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ANTINEWS

Ένας 80χρονος στα θρανία του λυκείου !


 
 
 
manolisΜόλις έκλεισε τα 80 του χρόνια. Σε όλη του τη ζωή ήταν μαραγκός. Όπως και ο πατέρας του. Το σχολείο το άφησε νωρίς γιατί «οι ανάγκες ήταν άλλες εκείνα τα χρόνια», όπως λέει.
Ο Μανώλης Κανελλίδης κάθισε, όμως, πάλι στα θρανία πριν από λίγα χρόνια και σε δύο μήνες θα πάρει και το απολυτήριο του από το 1ο επαγγελματικό λύκειο Περιστερίου. Ο ίδιος δεν είχε σκεφτεί να καθίσει ξανά στα θρανία. Η τύχη έβγαλε το δρόμο του σε ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας κι εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο. Τώρα δεν αλλάζει το σχολείο του με τίποτα.
Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο επαγγελματικό λύκειο Περιστερίου για τις πυραμίδες της Αιγύπτου, παρουσιάστηκε και η εργασία του κυρίου Μανώλη. Ένα ακριβές αντίγραφο της πυραμίδας του Χέοπα, που κατασκεύαζε με μεράκι για μήνες. Ο ίδιος λέει ότι η πίστη του ανθρώπου στον εαυτό του είναι το μεγαλύτερο όπλο για να αντιμετωπίσει όλες τις καταστάσεις.
Πηγή:agelioforos.gr και logospellas.gr

Η Κυβέρνηση ζήτησε επιμήκυνση για όλο το χρέος!

16.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ


Ο Γιώργος Παπανδρέου διαψεύδει την αναθεώρηση του χρέους, ο Κώστας Σημίτης την προτείνει ως τη μόνη λύση, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, και η Κυβέρνηση φαίνεται ότι παρασκηνιακά προετοιμάζει το έδαφος για μια κίνηση-έκπληξη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», η Αθήνα έχει υποβάλλει αίτημα προς την τρόικα των δανειστών, για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της Ελλάδας, και όχι απλώς και μόνο των δανείων που έχουν δοθεί, και θα δοθούν το επόμενο διάστημα, από τον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η εφημερίδα επικαλείται πηγές της Κομισιόν, που αποκαλύπτουν ότι τόσο τον Φεβρουάριο, όσο και πρόσφατα, τον Απρίλιο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού ελληνικού χρέους, ώστε να ακυρωθούν τα σενάρια μιας καταστροφικής αναδιάρθρωσης, να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού, και να μην υπάρξει «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.
Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται στην παρούσα χρονική συγκυρία να ευνοεί το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της αποπληρωμής του συνολικού χρέους, καθώς είναι ένα σενάριο το οποίο συνιστά υπόθεση εργασίας, και δεν έχουν προσμετρηθεί επαρκώς οι τυχόν επιπτώσεις που θα είχε στην ευρωζώνη.

Πηγή: Statesmen.gr

Έντονη δυσαρέσκεια και ανασφάλεια

Έντονη δυσαρέσκεια και ανασφάλεια

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίζονται οι Έλληνες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Κάπα Research για λογαριασμό Κυριακάτικης εφημερίδας. Οι πολίτες θέλουν η κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας

Απαισιόδοξοι για τη κρίση και το ξεπέρασμα αυτής αλλά και έντονη ανησυχία για το οικογενειακό επίδομα εκφράζουν οι Έλληνες πολίτες σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (77,3%) δηλώνουν ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει λιγότερα. Το 54,2% ανησυχεί για το οικογενειακό του εισόδημα, ενώ το 50,6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα επόμενα δύο χρόνια το εισόδημα θα μειωθεί σημαντικά.
Ωστόσο, παρά την απογοήτευση που υπάρχει, οι ψηφοφόροι διατηρούν σε ιστορικό χαμηλό τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ.
Ενώ οι Έλληνες παλιότερα προτιμούσαν ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις, σήμερα δηλώνουν ότι προτιμούν μια οικουμενική κυβέρνηση (56,6%) έναντι του 23,6% που προτιμά να έχει αυτοδυναμία το πρώτο σε ψήφους κόμμα.
Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως ένα 8,7% ζητά κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 21,7%, η ΝΔ 20,1%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%. Ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 30,1%.
Στην παράσταση νίκης προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 46,8% (η ΝΔ συγκεντρώνει 18%), ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός του Αντώνη Σαμαρά: ο πρώτος συγκεντρώνει 31,6%, έναντι 24,7% του δεύτερου.
Γενικά, η πλειοψηφία των πολιτών, το 47,8%, ζητά να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας, ενώ το 32,3% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Ένα 20% των ερωτηθέντων δεν τοποθετείται στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Σημειώνεται ότι η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-14 Απριλίου σε δείγμα 1.005 ατόμων άνω των 18 ετών.

ΠΗΓΗ:  News247

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: "ΧΤΥΠΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ"

Η υπόθεση των υποβρυχίων «είναι σκάνδαλο μίζας» παραδέχεται για πρώτη φορά ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος. Τη δική του, ωστόσο, εμπλοκή, την αποδίδει «σε γνωστά παράκεντρα της εξουσίας εντός ΠΑΣΟΚ».«Με τοποθέτησαν αιφνιδιαστικά στο 'κάδρο' των υπουργών για τους οποίους θα...
πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για τη Siemens, ενώ δεν έχω καν υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση με τη Siemens» υπογραμμίζει και προσθέτει: «Τους πληροφορώ ότι χτυπούν λάθος πόρτα».
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο κ.Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει «περίεργη σύμπτωση» την κοινή απόφαση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «να παραπέμψουν μόνο αυτόν».
«Είναι φανερό ότι η υπόθεση 'μπάζει νερά', υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο μίζας που εξελίχθηκε μέσα από διάφορες πτυχές εκτέλεσης του προγράμματος και για τις οποίες οι ένοχοι πρέπει να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν» τόνισε.
Ο ίδιος δηλώνει ότι νιώθει «ενοχλημένος και αδικημένος από την ανιστόρητη προσπάθεια ορισμένων να με εμφανίσουν δήθεν ως 'ξένο σώμα' για το ΠΑΣΟΚ. Είναι εμφανές ότι υπακούουν σε πολιτικές σκοπιμότητες.»

"ΘΑ ΠΟΥΛΉΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΤΉΛΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΊ...'

16 Απρίλιος 2011 
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΕ... "ΘΑ ΠΟΥΛΉΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΤΉΛΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΊ...'
 

Σχέδιο 26 δισ. με θολό μήνυμα

 
Αποκρατικοποιήσεις, αλλά ασάφεια στον περιορισμό δαπανών
Διαφοροποιήσεις στο ΠΑΣΟΚ

Φιλόδοξο ως προς το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων αλλά ασαφές στο πεδίο του περιορισμού των δαπανών και της αύξησης των εσόδων είναι το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο των μέτρων, ύψους 26 δισ. έως το 2015, που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση. Το Σχέδιο αποδυναμώνουν περαιτέρω το «θολό» μήνυμα που εξέπεμψε το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αποφεύγοντας να περιγράψει με ακρίβεια το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και να αποσαφηνίσει όλες τις πτυχές του κυβερνητικού σχεδιασμού για μείωση το ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ μέχρι το 2015, οι διαφοροποιήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και οι αντιδράσεις που κατεγράφησαν στη συνέχεια στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό ότι η υποδοχή του Σχεδίου από τις αγορές δεν ήταν θετική, με τα spreads να καταγράφουν άνοδο ρεκόρ. Στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, εκτός της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, προβλέπονται η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, της ΛΑΡΚΟ, των καζίνο, η μείωση του ποσοστού του κράτους στον ΟΤΕ, στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στη ΔΕΠΑ, στην ΕΥΔΑΠ, στην ΕΥΑΘ, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στα περιφερειακά αεροδρόμια και στα λιμάνια. Για τη ΔΕΗ έχει αποφασιστεί διατήρηση του μάνατζμεντ και μείωση του ποσοστού στο 34% από 51% σήμερα.

Πηγή: kathimerini.gr

Παίξανε τα ρέστα μας.... και θα τα χάσουμε.

 Του Κωστή Πλάντζου
16/04/2011 
 
Και για όποιον δεν κατάλαβε: η κυβέρνηση έπαιξε την τελευταία της ζαριά. " Ή ταν, ή επί τας". Πουλάει ό,τι έχει και δεν έχει στον ΟΠΑΠ. Πουλάει ΔΕΗ, που ήταν το μεγάλο ταμπού του ΠΑΣΟΚ. Και κρύβει σαν "άσσο" (ή απλή "φιγούρα";) στο μανίκι της, τον ΟΤΕ. Τι της έμεινε άλλο να πει πως θα πουλήσει; Μόνο τον Παρθενώνα , τη Μύκονο και τη Σαντορίνη...

Ας μην βάζω ιδέες στους ελληνικάπηλους ξένους, στα αρπακτικά των αγορών, στα σαϊνια της Goldman Sachs και τα γεράκια της Μέρκελ και των αγορών. Τα είπα αυτά για να καταλάβουμε ότι είμαστε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία και η κυβέρνηση νομίζει ότι έκανε ό,τι μπορούσε πια, για να την αποφύγει.

Είμαι σε θέση να ξέρω ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ήξερα και έλεγα ότι «πιο εύκολο είναι για αυτήν την κυβέρνηση να πέσει, παρά να πουλήσει έστω και ένα πόμολο» από κρατική επιχείρηση.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έλεγε μέχρι πριν μια εβδομάδα σε στενούς του συνεργάτες πως δεν θα πουλήσει ΟΠΑΠ, γιατί συμφέρει να τον έχει το κράτος για να εισπράττει μερίσματα. Το έλεγε και το εννοούσε. Αλλά τα νούμερα δεν έβγαιναν και η Τρόικα το απαιτούσε.

Προεκλογικά ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ έλεγαν πως δεν θα πειράξουν τη ΔΕΗ. Το Κράτος και συνδικάτα έχουν 51% και θέλουν να την ελέγχουν. Η Τρόικα και ο Μπομπ Τράα έλεγε στην κυβέρνηση "δεν χρειάζεστε μετοχές, φτιάξτε νόμους και κανόνες για να ελέγχετε τη ΔΕΗ". Ο πρωθυπουργός έλεγε «όχι». Τελικά οχυρώθηκε πίσω από την καταστατική μειοψηφία (blocking minority) του 34%, και ποιεί την ανάγκη φιλοτιμία.

Και στον ΟΤΕ που το κράτος έχει 20%, θα δώσει 10% στους γερμανούς της Deutsche Telekom. Θα ήταν έγκλημα –όταν κόβονται συντάξεις- αν το δημόσιο άφηνε να περάσει το 2011 και δεν εκμεταλλευόταν τη συμφέρουσα προσφορά της, για 400 εκατ. ευρώ. Αφήνει και ένα περιθώριο μάλιστα να πουλήσει και άλλο 5%, για να μείνει με ένα "αξιοπρεπές" 5% (μαζί με το ΤΑΠ-ΟΤΕ) ώστε να έχει λόγο στη διοίκηση και έσοδα από τον ΟΤΕ.

Από τη ΛΑΡΚΟ, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, δεν θα βγάλει ούτε ένα ευρώ το κράτος. Θα γλιτώσει πολλά όμως, από επενδύσεις  που θα τις πληρώσει ο ξένος επενδυτής που θα τα πάρει.

Όλα αυτά, μαζί με άλλες ΔΕΚΟ και ακίνητα, θα φέρουν 12 δισ. ευρώ στη χειρότερη, ή έως και 17 δισ. ευρώ στην καλύτερη περίπτωση. Δεν έχει σημασία αν το μνημόνιο επιβάλλει λιγότερα (15 δισ. ευρώ) βς το 2013, δεν έχει σημασία καν πόσα θα βγάλει το Κράτος.

Σημασία έχει ότι γιατί υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να τα κάνει.

Για να της βγούν τα νούμερα και επειδή το λέει η Τρόικα. ΟΧΙ επειδή το πίστευε, όχι γιατί είναι το συμφέρον της χώρας (που είναι όντως θά’λεγα εγώ). Δεν το πιστεύουν και δεν το κάνουν σωστά –και αυτό έχιε πιο μεγάλη σημασία. Το κάνουν συρόμενοι από ανάγκη, είναι ερασιτέχνες και επικίνδυνοι.

Τόσο χάλια είναι τα πράγματα. Και αντί να παίξουν δυνατά το χαρτί των ιδιωτικοποιήσεων, ντρέπονται για όσα κάνουν. Για αυτό οι αγορές δεν τους πιστεύουν, δεν τους καταλαβαίνουν, δεν τους εμπιστεύονται.

Όσο μίλαγε σε εθνικό δίκτυο ο πρωθυπουργός αραδιάζοντας γενικολογίες, το χρηματιστήριο έπεφτε, ενώ σπρεντ των ομολόγων και ασφάλιστρα κινδύνου ανέβαιναν.

Όταν πήρε το λόγο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η μετάδοση διεκόπη. Ακόμα και στο υπουργικό συμβούλιο –όπως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε οι δημοσιογράφοι- οι μεγάλες αποφάσεις "θάφτηκαν" κάπου μεταξύ 25ης και 35ης σελίδας, από τις 62 σελίδες της παρουσίασης που έκανε. Μία ώρα μίλαγε ο υπουργός αλλά για τις αποφάσεις-"σταθμό" αφιέρωσε αθροιστικά λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα!

Όπως έχω ξαναπεί, ντρέπονται να πουν ότι κάνουν αποκρατικοποιήσεις. Δεν ξέρουν να κάνουν αποκρατικοποιήσεις!  Ίσως να νομίζουν ότι τους συμφέρει να κάνουν εν κρυπτώ τις αποκρατικοποιήσεις. Τόσο άσχετοι, τόσο ερασιτέχνες, τόσο επικίνδυνοι....

Φοβούνται...  δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι.... και οι αγορές το καταλαβαίνουν...

Ίσως γιατί δεν έχουν δουλέψει ποτέ, δεν έχουν πουλήσει ποτέ, δεν έχουν πει καν την αλήθεια ποτέ... Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΛΑΡΚΟ, ελληνική παραγωγός νικελίου, μοναδική στην Ευρώπη: μια μικρογραφία της Ψωροκώσταινας, λέω εγώ. Μια πρώην προβληματική και χρεοκοπημένη, με 1300 εργαζόμενους σε 5 νομούς της Ελλάδας. Συντηρήθηκε επί 25 χρόνια χρόνια από το κράτος. Οι εργαζόμενοι δούλευαν εκ περιτροπής για να μην απολυθούν. Και το 2004, όταν μια πρόσκαιρη έκρηξη τιμών του νικελίου (κράτησε 3 χρόνια) της χάρισε μια καταπληκτική ευκαιρία: να βγάλει πολλά κέρδη (5η σε κερδοφορία εταιρία στην Ελλάδατο 2005) και να "κλειδώσει" ακόμα περισσότερα για το μέλλον (έως το 2010).

Η ΛΑΡΚΟ το έκανε. "Κλείδωσε" κέρδη, εξόφλησε παλιά χρέη και έκανε νέες επενδύσεις –μέχρι και κοινοτικά κονδύλια πήρε. Η ΛΑΡΚΟ αποκτούσε αξία, και πολλοί άρχισαν να ασχολούνται μαζί της. Πάσχα του 2007, η τιμή του νικελίου εκτοξεύτηκε "στο θεό". Η ΛΑΡΚΟ για έξι μήνες είχε μεγάλα κέρδη, αλλά θα μπορούσε να είχε και μεγαλύτερα, αν δεν τα «κλείδωνε» ως το 2010. Έπεσαν να την φάνε τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (ως αντιπολίτευση), της ΝΔ (ως κυβέρνηση), ακόμα και οι ίδιοι οι εργάτες της. Ως μετά Χριστόν Προφήτες, δεν αρκούνταν στα τόσα κέρδη, ήθελαν και άλλα.

Και αρχές του 2008 οι τιμές κατέρρευσαν. Πριν όμως, με λαϊκή και διακοματική απαίτηση πριν, η ΝΔ αντικατέστησε τον συντηρητικό μάνατζερ  με "golden boys" που διέλυσαν όλες τις χρυσοφόρες συμφωνίες.

Ωστόσο η ΛΑΡΚΟ είναι παραγωγός, δεν είναι trader. Και έτσι μετά, περισσότερο κόστιζε το χώμα, παρά το νικέλιο που έβγαζε η ΛΑΡΚΟ. Συμφορά και γκρίνια. Διάλυση. Ανεργία. Αλλά κανείς δεν βγήκε ποτέ να πει ότι το "σατανικό hedging" θα οδηγούσε τη ΛΑΡΚΟ, έως τώρα, αλώβητη από την παγκόσμια οικοομική κρίση. Γιατί έλεγαν το αντίθετο. Γιατί όσο η ΛΑΡΚΟ ήταν απαξιωμένη, κανείς δεν την θυμόταν, αλλά όταν πήρε αξία "της την έπεσαν"... και μετά σιωπή. Βούλιαξε ξανά στα χρέη, κόπηκε η παραγωγή, εργάτες σκοτώθηκαν στα καζάνια, αλλά σιωπή. Και τώρα φοβάμαι πως θα πουληθεί για ένα ευρώ και κανείς από τους προ 3ετίας λαλίστατους δεν θα μιλήσει.

Η διδακτική αυτή ιστορία δεν χωρά να γραφτεί εδώ. Δείχνει τι είναι η Ελλάδα. Όταν σηκώνεται όρθια, την τσεκουρεύουν οι ίδιοι οι έλληνες, και μετά την ξεπουλάνε απαξιωμένη ως υλικά οικοδομών.

Και αν όλα αυτά γίνονταν μέχρι πρόσφατα, δεν επιτρέπεται πια να γίνονται.

Συχνά κατηγορώ τον απλό κόσμο που πιστεύει  μόνο ό,τι χαϊδεύει τα αυτιά του. Αλλά με τέτοιους δειλούς και κάλπικους πολιτικούς, δεν θα πήγαινε και πιο μακριά από εδώ που βρίσκεται....
 
 
PROTOTHEMA

Με ιδιωτική πτήση ο «τσάρος» στη Νέα Υόρκη!

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του περιγράμματος των νέων μέτρων, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πέταξε για τη Νέα Υόρκη- θα συμμετάσχει στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, με το… προεδρικό αεροσκάφος!
Η είδηση- έρχεται στο φως της δημοσιότητας από το Πρώτο Θέμα, είναι φυσικό να προκαλέσει όλους- όσοι καλούνται να επωμιστούν νέα βάρη από τις αστοχίες, τις ατυχείς προβλέψεις και την αδυναμία του «τσάρου» να ελέγξει τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους.
Ενδεχομένως, κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ να σκεφτούν ότι η κριτική για το συγκεκριμένο θέμα είναι λαϊκισμός. Διαφωνούμε απόλυτα!
Τη στιγμή που τα νοικοκυριά σφαγιάζονται- όπως αναφέρουν στο πρωτοσέλιδό τους τα φιλοκυβερνητικά ΝΕΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, πρώτος  οφείλει να υποστεί κάποιες από τις συνέπειες.
Τυχόν δικαιολογίες περί έλλειψης άλλης πτήσης κλπ, δεν θα πείσουν κανένα! Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναχώρησε χθες το απόγευμα και η πρώτη του συνάντηση έχει προγραμματιστεί γιασ σήμερα στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος).
Όταν ένας λαός αιμορραγεί, ας υποστεί και μια μικρή ταλαιπωρία και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Στην τελική, έχει πολύ περισσότερες ευθύνες από όσους πληρώνουν το μάρμαρο.

Πηγή:  Newpost

Σημίτης: Η αναδιάρθρωση θα απελευθερώσει δυνάμεις

 
Σάββατο, 16 Απριλίου 2011 
Υπέρ της προοπτικής αναδιάρθρωσης του χρέους τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όπου κάνει σαφές πως «ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, θα απελευθερώσει δυνάμεις».
«Η αναδιάρθρωση, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και δεν είναι σκόπιμη όταν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις. Όμως, μία καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση μας».
Ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους το συντομότερο δυνατόν σε συνεννόηση με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καταρρίπτοντας τις φήμες περί τραπεζικών κλυδωνισμών, ξεκαθαρίζει πως από την αναδιάρθρωση δεν κινδυνευουν οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και εκτιμά πως ακόμα και αν η Ελλάδα υποστεί μία 20ετή δοκιμασία σκληρής λιτότητας για να αποφύγει την αναδιάρθρωση, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα επιτύχει την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, αφού, όπως τονίζει, «είναι επιπόλαιο να ελπίζουμε ότι τα επόμενα 20 χρόνια δεν θα προκύψουν οικονομικες αναταραχές, νομισματικές κρίσεις, ανατιμήσεις του πετρελαίου», που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αναπαράγονται οι κρίσεις.
Σε ό,τι αφορά τις θυσίες και τα σκληρά μέτρα, ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ζήσουν για 20 χρόνια σε κατάσταση συνεχών δυσκολιών, λόγω των υψηλών επιτοκίων, που συμφωνήθηκαν σε κατάσταση κρίσης, ενώ επισημαίνει πως «η αναδιάρθρωση δεν είναι πανάκεια» γι αυτό και δεν παύει η αναγκαιότητα προσαρμογής προς τους κανόνες των συνθηκών για το δημόσιο χρέος και το έλλειμα, ούτε απαλάσσεται η Ελλάδα από το μνημόνιο και τις άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Newpost

Ομόφωνα η ΕΝ.Π.Ε. συμπαρίσταται στον Π. Ψωμιάδη

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011



Η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας σε συνεδρίαση, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού, ομόφωνα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:..
 

...Η θεσμοθέτηση του προληπτικού ελέγχου των πράξεων και των αυτοδιοικητικών οργάνων ήταν και παραμένει πάγιο αίτημα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τις κείμενες περί διοικητικών ποινών διατάξεις ως προς τα αιρετά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όχι βέβαια σε βάρος της νομιμότητας και της διαφάνειας αλλά με γνώμονα την ομαλή λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών, σύμφωνα με τις δημοκρατικές τους καταβολές και την αποστολή τους. Η Ένωση Περιφερειών ομόφωνα συμπαρίσταται στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και ζητά επιτακτικά τον προληπτικό έλεγχο των Περιφερειών για τη διασφάλιση της νομιμότητας των ΟΤΑ.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΝ.ΠΕ

Πηγή: karatzova.com

Τουρισμός: Λιγότεροι Έλληνες φέτος στο εξωτερικό για τις γιορτές

 

Ανοδικά κινούνται οι αφίξεις ξένων τουριστών

16/04/2011 
Λιγότεροι Έλληνες αναμένεται να ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής. Μέχρι στιγμής, η μείωση στις κρατήσεις εξωτερικού υπολογίζεται στο 35% με 40% σε σύγκριση με το 2009 και το 2008.

Πέραν της οικονομικής στενότητας, η μείωση αποδίδεται στη χρονική σύμπτωση του Ορθόδοξου με το Καθολικό Πάσχα, αλλά και της «γειτνίασης» του Πάσχα με την Πρωτοχρονιά.

Τα τουριστικά πρακτορεία έχουν διατηρήσει τις τιμές των εκδρομικών πακέτων εξωτερικού στα επίπεδα του 2010.

Αντιθέτως, το τουριστικό ρεύμα από το εξωτερικό εμφανίζεται ενισχυμένο. Κύριοι λόγοι, τα προβλήματα στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και το «παγώμα» των τιμών των ελληνικών ξενοδοχειακών μονάδων.
 
Πηγή:   Skai.gr

G20:ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ 7 ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Να θέσει τις πολιτικές 7 μεγάλων κρατών στο μικροσκόπιο ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να επαναληφθεί παγκόσμια κρίση, αποφάσισε η ομάδα των 20 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών και αναδυόμενων οικονομιών (G20), κατά τη την εαρινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των...
χωρών-μελών της.
Έπειτα από πολύμηνες διαφωνίες, η G20 συμφώνησαν όσον αφορά τις «ενδεικτικές κατευθυντήριες γραμμές, ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο γύρο των εργασιών για την διόρθωση των μεγάλων και επίμονων (οικονομικών) ανισορροπιών».
Έτσι, βάσει των συμφωνηθέντων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εξετάζει, μεταξύ άλλων δεικτών, τα επίπεδα των χρεών των 7 κρατών, τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους και τα εμπορικά τους ισοζύγια προκειμένου να κρίνει εάν οι πολιτικές μιας χώρας θέτουν την παγκόσμια οικονομία σε κίνδυνο και πρέπει να αλλάξουν. Ωστόσο η συμφωνία δεν προβλέπεται να είναι δεσμευτική και η κάθε χώρα δε θα είναι υποχρεωμένη να συμμορφώνεται με τις όποιες προτάσεις της γίνονται.
Η συγκεκριμενοποίηση των όρων αναμένεται να γίνουν στην επόμενη σύνοδο της G20, που θα διεξαχθεί σε δυο μήνες, στο Παρίσι.
Ωστόσο, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των 20, οι χώρες που συγκεντρώνουν πάνω από το 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ θα υπόκεινται σε βαθύτερη, δεύτερου επιπέδου ανάλυση των ανισορροπιών των οικονομιών τους.
Στον κατάλογο των χωρών που θα ελέγχονται από το ΔΝΤ είναι οι ΗΠΑ -που έχουν μεγάλο εξωτερικό χρέος- η Κίνα, βασική εξαγωγική χώρα -που βρίσκεται στο επίκεντρο του διαλόγου περί των παγκόσμιων αναπτυξιακών ανισορροπιών- η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιαπωνία κι η Ινδία.

M. Kαρχιμάκης: Ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση

 
Σάββατο, 16 Απριλίου 2011
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, έδωσε τη δική του απάντηση σχετικά με τις χθεσινές συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, " Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε χθες τον Οδικό Χάρτη που θα μας οδηγήσει από την Ελλάδα της χρεοκοπίας που παραλάβαμε, στην Ελλάδα της ανάπτυξης, και της αξιοπιστίας, στην Ελλάδα που θέλουμε να φτιάξουμε.
Ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό σχέδιο που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση και αναδεικνύει την προγραμματική και πολιτική υπεροχή του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις μαγικές λύσεις ή την ακινησία που προτείνουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Βασική μας επιδίωξη, η ταχύτητα στην απεμπλοκή γραφειοκρατικών εμποδίων σε κάθε νομό της χώρας, για να προχωρήσουν γρήγορα οι υγιείς και σοβαρές επενδυτικές πρωτοβουλίες που εκκρεμούν. Η ανάπτυξη είναι η ισχυρή προτεραιότητα μας που θα δώσει το μήνυμα μιας άλλης ψυχολογίας και στην κοινωνία και στους επενδυτές και στις αγορές".


Πηγή:  Newpost

Ο Γιώργος υπογράφει νέο μνημόνιο!

16.04.2011ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Πίσω από τις λέξεις, και τα νοήματα των ρητορικών σχημάτων που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου στις χθεσινές ομιλίες του ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του Πολιτικού Συμβουλίου, μπορεί κανείς να διακρίνει μια σαφή στόχευση από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Και μια στρατηγική επιλογή, που προφανώς θα τον φέρει σε σύγκρουση με την Αντιπολίτευση, αλλά και με την ελληνική κοινωνία, η οποία βλέπει το μέλλον να γίνεται ακόμη πιο σκοτεινό, δυσοίωνο και αβέβαιο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να μηδενίσει το κοντέρ της διακυβέρνησής του. Να σβήσει διακριτικά και χωρίς να δώσει εξηγήσεις, τις ευθύνες της δικής του Κυβέρνησης, για τον πλήρη εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας. Να μιλήσει για το μέλλον, στη βάση ενός «οδικού χάρτη» που ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να δεσμευτεί για το που καταλήγει. Ουσιαστικά, να περιγράψει με ήπιους τόνους, την απόφασή του να υπογράψει η Ελλάδα ένα νέο μνημόνιο, το οποίο θα φτάνει τουλάχιστον μέχρι το 2015. Και, αν χρειαστεί, θα το υπερβαίνει.
Ο Πρωθυπουργός επιχειρεί μια επανεκκίνηση που υπερβαίνει την πολιτική λογική. Δεν μπορεί να υπάρξει μια καινούρια «day one» για τη δική του διακυβέρνηση. Δεν έγιναν… προχθές εκλογές, και τις κέρδισε. Δεν έρχεται να διαδεχτεί στην εξουσία ένα άλλο κόμμα. Η επανεκκίνηση την οποία επεξεργάζεται, αφορά τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Τη δική του Κυβέρνηση, τον δικό του Υπουργό Οικονομικών, τις δικές τους ασυγχώρητες και μοιραίες για τη χώρα αστοχίες. Που επιτάχυναν τη διολίσθηση της Ελλάδας στην προσφυγή στο μνημόνιο, λόγω των καθυστερήσεων στο να ληφθούν αποφάσεις μετά τις εκλογές του 2009, όπως απερίφραστα δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου. Και, εντός του μνημονίου πλέον, υποπίπτουν σε διαδοχικές στραβοτιμονιές, που μας βυθίζουν σε δομικού χαρακτήρα ύφεση, από την οποία δεν θα καταφέρουμε να εξέλθουμε εύκολα ή γρήγορα, όπως παραδέχτηκε χθες η Λούκα Κατσέλη.
Το «νέο μνημόνιο», που ανακοίνωσε ουσιαστικά χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει και τις ευλογίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Τζον Λίπσκι, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ταμείου, δήλωσε ότι το ΔΝΤ έχει ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται για την Ελλάδα, και δεν βασίζεται στην αναδιάρθρωση. Συνεχίζεται και μετά το 2013.
Το θεμελιώδες ερώτημα που καλείται να απαντηθεί, είναι αν μετά το 2013, θα συνεχίζεται και η αντοχή των Ελλήνων σε όσα υφιστάμεθα καθημερινά. Επομένως, για να περάσουμε στο πολιτικό ζητούμενο, το αν θα ξεσηκωθούμε και θα αντιδράσουμε, διεκδικώντας την ελπίδα.


Πηγή:  Statesmen.gr

Είπε όσα θα έλεγε και ο Σημίτης…

16.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ


Η ομιλία του Γιώργου Φλωρίδη στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, προκάλεσε αίσθηση. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, θεωρείται ένας από τους αυθεντικότερους εκφραστές των απόψεων του τέως πρωθυπουργού, αν και διατηρεί πλέον ο ίδιος πολιτική αυτονομία, και εξελίσσεται σε πόλο συσπείρωσης δυσαρεστημένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Στο πολιτικό παρασκήνιο, διακινούνται σενάρια που θέλουν τον Γιώργου Φλωρίδη να εξασφαλίζει μια θέση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο του Γιώργου Παπανδρέου, με αρμοδιότητα στα οικονομικά θέματα, προκειμένου να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Γενικού Λογιστηρίου.
Φαίνεται ωστόσο ότι η φιλοδοξία της συμμετοχής σε ένα κυβερνητικό σχήμα, δεν καταφέρνει να υπερκεράσει την ευθύνη να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. «Αναδεικνύεται μια μεταρρυθμιστική εξάντληση του χώρου μας. Αυτό είναι λογικό, γιατί αυτά που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, καθυστερούσαν επί δεκαετίες στην Ελλάδα. Αυτή η κατάσταση όμως είναι και αποτέλεσμα της ιδεολογικής και πολιτικής ανετοιμότητας του ΠΑΣΟΚ για μια τέτοιου είδους, εκτεταμένη αλλαγή της χώρας», σχολίασε με νόημα ο Γιώργος Φλωρίδης.
Μια αποστροφή βγαλμένη από το… εκσυγχρονιστικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι στο εσωτερικό του Κινήματος που πιστεύουν ότι, από τη στιγμή που εγκαταλείφτηκε η πολιτική παρακαταθήκη του Κώστα Σημίτη, επί ημερών του οποίου το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήρθε πιο κοντά στο Κέντρο, απομακρυνόμενο από τον λαϊκισμό.


Statesmen.gr

Μίλησε για ευθύνες Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου

16.04.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Τα όσα είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσαν παγωμάρα κα προβληματισμό σε όσους ήταν εκείνη την ώρα παρόντες στην Ιπποκράτους.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, που έχε κατοχυρώσει τον ρόλο του «Νέστορα» του ΠΑΣΟΚ, άσκησε σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, έδειξε τις ευθύνες υπουργών, και μίλησε για «κατήφορο», στον οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα.
«Το κόμμα, δυστυχώς το διαλύσαμε. Τιμώ τους υπουργούς που ανέλαβαν κράτος και οικονομία, αλλά στο κράτος και την οικονομία έχουν σημειωθεί τα μεγαλύτερα λάθη. Το κράτος έγινε χειρότερο από αυτό που μας παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία το 2009», δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης, και όλοι κατάλαβαν ότι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής επέρριπτε ευθύνες στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, και στον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Δηλαδή, ασκούσε επί της ουσίας κριτική στους δυο βασικούς πυλώνες του συστήματος Παπανδρέου, καθώς Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου είναι τα στελέχη πάνω στα οποία στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο ο Πρωθυπουργός.

Πηγή:  Statesmen.gr

Οι ανεγκέφαλοι με τις μολότοφ



Ένιωθα πάντοτε μια  απέχθεια για όλους αυτούς που εκτοξεύουν μολότοφ θεωρώντας  -προφανώς- ότι πρόκειται για  παιχνιδάκι και όχι για φονικό όπλο που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές.

Όπως τότε- πριν από ένα χρόνο - όταν τρεις  νέοι άνθρωποι χάθηκαν μέσα σε κτίριο στην καρδιά της Αθήνας εγκλωβισμένοι από τους καπνούς και τις φλόγες που προκάλεσε η μολότωφ κάποιου «αντιεξουσιαστή». Κάποιου δολοφόνου ο οποίος ποτέ δεν βρέθηκε για να τιμωρηθεί όπως του αξίζει.

Η απέχθεια μου αυτή γίνεται τον τελευταίο καιρό όλο και πιο έντονη βλέποντας να αυξάνονται δραματικά,  περιστατικά επιθέσεων με μολότοφ. Περιστατικά  σαν αυτό που συνέβη τα ξημερώματα έξω από το σπίτι ενός ζευγαριού αστυνομικών στην Κερατέα. Εκείνη την ώρα , το ζευγάρι κοιμόταν μέσα στο σπίτι του μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους. Οι δράστες προφανώς το γνώριζαν. Και είχαν στόχο να τρομοκρατήσουν τους  αστυνομικούς αδιαφορώντας για την ύπαρξη των παιδιών τους. Για να μην πω  ότι ακριβώς επειδή γνώριζαν για τα παιδιά επέλεξαν τον συγκεκριμένο στόχο. Θέλοντας να σπείρουν ακόμα περισσότερο τρόμο. Λες και τα τέσσερα αυτά παιδιά  έπρεπε να πληρώσουν με τον εφιάλτη που βίωσαν, για τα περιστατικά υπέρμετρης  αστυνομικής βίας σε βάρος διαδηλωτών στην Κερατέα. Γιατί, πράγματι, στην ευρύτερη περιοχή τους τελευταίους μήνες υπήρξαν ένστολοι που έχασαν  το μέτρο και συμπεριφέρθηκαν σαν  Κατοχικές δυνάμεις και όχι σαν όργανα επιβολής της τάξης.  Μάλιστα χθες, λίγες ώρες μετά το περιστατικό έξω από το σπίτι των αστυνομικών, τα ΜΑΤ έκαναν νέα επίδειξη δύναμης με βροχή από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης εναντίον κατοίκων που διαμαρτύρονταν.
          
Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, πολύ φοβάμαι ότι αν η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα ζήτημα πολιτικό με καθαρά αστυνομικό τρόπο – και μάλιστα με απόλυτη αποτυχία ακόμα κι έτσι - τότε η ώρα που θα θρηνήσουμε νεκρό ή νεκρούς δεν είναι μακριά. Αυτή τη φορά οι ανεγκέφαλοι με τις μολότοφ σταμάτησαν λίγα μέτρα μακριά από εκεί που κοιμόντουσαν τα τέσσερα παιδιά. Ένας Θεός ξέρει που θα επιλέξουν να σταματήσουν την επόμενη.


Πηγή:  Protagon

Συνταξιούχος Golden Boy !....

16 Απριλίου 2011


 

Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου στη βουλή.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: Συνταξιούχος Golden Boy.

Την στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται, την ώρα που οι πολίτες βλέπουν το εισόδημά τους να περιορίζεται και πλέον να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις οδεύοντας προς το αδιέξοδο, κάποιοι εκλεκτοί της κυβέρνησης προκλητικά λαμβάνουν υψηλές μηνιαίες αποδοχές.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντιπρόεδρος της ΑΤΕ ασφαλιστικής κ. Κωνσταντίνος Φιλίππου, τοποθετημένος από την κυβέρνηση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΕ Bank ως μέλος, λαμβάνει μηνιαίως από την ΑΤΕ ασφαλιστική το αστρονομικό ποσό των 10.188,09 ευρώ για τρείς μέρες απασχόληση (Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη 09:30- 13:30), ενώ εισπράττει ως μέλος του Δ.Σ. της ΑΤΕ ασφαλιστικής 650 ευρώ και από την ΑΤΕ Bank 950 ευρώ για κάθε συνεδρίαση και βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως λαμβάνει και την κύρια σύνταξή του.

Αυτές οι αμοιβές δίνονται στους πράσινους συνταξιούχους που φρόντισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να βολέψει στα Διοικητικά Συμβούλια των ΔΕΚΟ, την περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και οι πολίτες έχουν γονατίσει οικονομικά από τα μέτρα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε τι ύψος ανέρχονται οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΑΤΕ ασφαλιστικής; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος.
  2. Πόσες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΑΤΕ ασφαλιστικής έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους 12 μήνες;
  3. Ποια η αμοιβή κάθε μέλους του Δ.Σ της ΑΤΕ ασφαλιστικής για κάθε συνεδρίαση; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
  4. Τι σχέση εργασίας έχει με την ΑΤΕ Bank ο κ. Κωνσταντίνος Φιλλίπου; Ποια η αμοιβή του; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει η σχέση εργασίας που έχει με την ΑΤΕ Bank, καθώς και η αμοιβή που λαμβάνει.
  5. Πόσες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΑΤΕ Bank έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους 12 μήνες;
  6. Ποια η αμοιβή κάθε μέλους του Δ.Σ. της ΑΤΕ Bank για κάθε συνεδρίαση; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
  7. Ο κ. Κωνσταντίνος Φιλλίπου λαμβάνει κανονικά την κύρια σύνταξή του; Το ΙΚΑ έχει ενημερωθεί;
  8. Είναι σωστό κ. Υπουργέ να δίδονται τέτοιες αμοιβές; Ποια η άποψή σας;

Μεγάλο “κόλπο” από Σόρος, Κυριακόπουλο, Δασκαλόπουλο, Μυτιληναίο, Ζαβό

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011


Μυστικός δείπνος πέντε επιχειρηματιών με τον Τζορτζ Σόρος και μενού τις πωλήσεις των “ασημικών” του ελληνικού δημοσίου, αλλά και νέες επενδύσεις έγινε προχθές το βράδυ.
Εκτός του (μεγαλύτερου κερδοσκόπου όλων των εποχών) Τζ. Σόρος, στο σπίτι του Οδυσσέα Κυριακόπουλου (βιομηχανικά ορυκτά) ήταν καλεσμένοι οι Δημήτρης Δασκαλόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ), Βαγγέλης Μυτιληναίος (του γνωστού ομίλου) και ο ελληναοαμερικανός επιχειρηματίας Στέλιος Ζαβός.
Στο δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost,  συζητήθηκε η είσοδος funds που ελέγχει ο Σόρος στην Ελληνική αγορά για εξαγορές φιλέτων που πρόκειται να εκποιηθούν, αλλά και επενδύσεις για τη δημιουργία νέων επενδυτικών σχημάτων που θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, με εξαγορές μέσω του Χρηματιστήριο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει μια πρώτη συμφωνία μεταξύ Κυριακόπουλου και Μυτιληναίου για επενδύσεις στον τομέα του αλουμινίου.
Ιδιαίτερο ρόλο στη συνάντηση φαίνεται ότι διαδραμάτισε ο Στέλιος Ζαβός. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος είχε καλέσει τον Σόρος στην Αθηναϊκή Λέσχη για διάλεξη στα τέλη του 2009, αλλά και ο άνθρωπος στο σπίτι του οποίου στη Βασιλίσσης Σοφίας 39, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει ρεβεγιόν Χριστουγέννων εκείνη τη χρονιά, λίγους μήνες αφούτου είχε αναλάβει πρωθυπουργός.
Ο Ζαβός, συχνός συνδαιτυμόνας του Τζόζεφ Στίγκλιτζ, φίλου επίσης του Πρωθυπουργού, είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου- όλοι αναρωτιόμασταν γιατί...
Είναι διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Partners, επενδυτικής εταιρείας που αναπτύσσει οικιστικά συγκροτήματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και, παράλληλα, έχει την ιδιότητα του προέδρου του Harvard Business School Club of Greece.
Η ιδιότητά του ως διευθύνοντος συμβούλου, ίσως δίνει απαντήσεις και για ένα τομέα των επιχειρηματικών σχεδίων που καταστρώθηκαν στο δείπνο με τον Σόρος.
Φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη και τη συνάντηση του Σόρος με το Γ. Παπανδρέου, ενώ στο ΔΣ της Zeus Capital Partners συμμετέχουν οι κ. Ν. Τσακος, Π. Παππάς και οι εφοπλιστές Ε. Βιδάλης και Κ. Πετρόπουλος.



Πηγή: Newpost.gr

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος στο ''Μ''

Αποκλειστική συν/ξη στον Γιώργο Διγενή

ΕΡ: Κύριε Ανδριανόπουλε, παρακολουθώντας κάποιος τα λεγόμενά σας αλλά και την αρθογραφία σας στην πορεία του χρόνου, θα 'λεγε πως, εκτός από στεναχώρια για όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή στην χώρα, θα αισθάνεσθαι και κάποια δικαίωση. Είναι πράγματι έτσι;
ΑΠ: Δεν είναι δυνατόν να είσαι ικανοποιημένος όταν δικαιώνεσαι επειδή ήλθε η καταστροφή. Δυστυχώς όταν κάποιοι από εμάς φωνάζαμε και προειδοποιούσαμε δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα πιά φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Κι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που επιμένουν στην εφαρμογή πολιτικών σαν αυτών που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Οι πρωτοστάτες του κρατισμού, που μας προκάλεσαν τα σημερινά χάλια, διαμαρτύρονται σήμερα για το μνημόνιο, γιατί κλονίζει τις σιγουριές στις οποίες είχαν συνηθίσει. Και παρά "τα ματωμένα τους χέρια" εξακολουθούν να κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο κατηγορώντας για νεοφιλελεύθερο οτιδήποτε δεν συνταιριάζει με τις ξεπεραμένες τους ιδεοληψίες. Δαιμονοποιούν δηλαδή τη λογική ελπίζοντας σε μια υπερφυσική κι εξωπραγματική, ουσιαστικά, επιστροφή στις πρακτικές της βόλεψής τους.

ΕΡ: Αν δεχθούμε πως η επιλογή του Οικονομικού Φιλελευθερισμού είναι η ενδεδειγμένη, για να οδηγηθεί μία χώρα στην ανάπτυξη, η Ελλάδα την είχε αυτή την ευκαιρία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τι πήγε στραβά τότε και μολονότι είχατε λάβει ένα τόσο μεγάλο ποσοστό, με μία καθαρά φιλελεύθερη ατζέντα, δεν μπορέσατε να βάλετε το νερό στ' αυλάκι;
ΑΠ: Το πρόβλημα ήταν η γενικότερη κρατικοδίαιτη αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας αλλά και η ίδια η ΝΔ. Που ποτέ δεν αγκάλιασε ειλκρινά την ανάγκη για γνήσια φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Είναι τυχαίο πως τον επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κι' υπονομευτή της τότε πολιτικής μας, τον εξέλεξαν αμέσως μετά την ήττα μας, καινούργιο Αρχηγό του κόμματος; Ούτε είναι και σύμπτωση πως σήμερα Πρόεδρος του κόμματος είναι εκείνος που μας ανέτρεψε τότε, αντιτιθέμενος στην ιδιωτικοποίηση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ. Όταν το κομματικό σου σπίτι αντιτίθεται σε αυτά που επιθυμείς να εφαρμόσεις, έχοντας μάλιστα ελάχιστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ουτοπία να πιστεύεις πως μπορείς να αλλάξεις τον τόπο. Στην Ελλάδα έχουμε δύο μεγάλα σοσιαλιστικά κόμματα. Ενα γνήσιο, το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα αναγκάζεται να υιοθετήσει για λόγους πρακτικούς πολλές φιλελεύθερες επιλογές. Κι ένα γιαλαντζί, τη ΝΔ, που λόγω εμφύλιου, βασιλείας και δικτατορίας αυτοαποκαλείται δεξιό. Που διόγκωσε όμως συνειδητά τον δημόσιο τομέα, αύξησε στα χρόνια 2004-2009 το κράτος με 600 περίπου καινούργιους δημόσιους φορείς και μας οδήγησε στην χρεωκοπία. Και σήμερα συναγωνίζεται την κα Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα σε αντι-μνημονιακή ρητορική.

ΕΡ: Ακούγοντας κανείς, εκ των υστέρων σε διάφορες συνεντεύξεις, όλους τους πρώτους μηχανικούς - όπως τους χαρακτήρισε πρόσφατα ένας φίλος συγγραφέας - υπουργούς Εθνικής Οικονομίας που παρήλασαν τα τελευταία χρόνια, αισθάνεται αν μη τι άλλο λίγο άβολα,με τους ισχυρισμούς τους, πως τα έκαναν όλα καλά. Πείτε μου, σας παρακαλώ, την δική σας γνώμη, για τα πεπραγμένα τους και αν μπορείτε να χαρακτηρίσετε κάποιον, πετυχημένο στο έργο του.
ΑΠ: Υπήρξαν άνθρωποι που έκαναν σημαντικές προσπάθειες, όπως ο Αλ. Παπαδόπουλος. Υπήρξαν όμως και Υπουργοί που ενώ βρισκόμασταν στο χείλος της καταστροφής έσπρωξαν τον τόπο στο κενό. Αλλά δεν είναι αποκλειστικά ζήτημα Υπουργών. Η ανάκαμψη της χώρας και η αντιστροφή του κρατικίστικου κλίματος είναι ζήτημα ενός ολόκληρου συστήματος. Από τους εκάστοτε Πρωθυπουργούς μέχρι την βάση των κομμάτων. Όταν τα πλήθη απαιτούν και εκστασιάζονται με τις παροχές και τιμωρούν με την ψήφο τους όσους προειδοποιούν και προσπσθούν να αντιστρέψουν το ρεύμα πως περιμένετε να σωθεί ο τόπος; Σήμερα έχουν δικαιωθεί οι Μανώληδες και οι Παναγιωτακόπουλοι, κι εξακολουθούν να φωνάζουν παρά την καταστροφή του τόπου, ενώ κανείς δεν ακούει τις φωνές της λογικής που ζητούν μεταρρυθμίσεις, σύνεση, περικοπές δαπανών. Που είναι σήμερα ο Αλ. Παπαδόπουλος, ο Μάνος, ο Γιαννίτσης, ο Π. Γεννηματάς, ο Στ Μπένος - ακόμη κι εγώ; Σπίτια μας, σχολιάζοντας ελεύθερα την επικαιρότητα.

ΕΡ: " Όταν η θάλασσα γεμίζει με καρχαρίες,καλό είναι να βγαίνει κανείς στη στεριά " είχατε πει κάποτε στη βουλή και είχατε αποχωρήσει αξιοπρεπώς. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, σε ποιους αναφερόσασταν τότε και αν τους διακρίνετε ακόμη και σήμερα στα νερά της πολιτικής.
ΑΠ: Σήμερα πλέον τους βλέπουν όλοι. Γιατί εχουν βγει και στην ξηρά. Οι προμηθευτές και οι εργολάβοι του δημοσίου που ζούν από τον δημόσιο τομέα, χρηματοδοτούν αδιέξοδα οικονομικά ΜΜΕ κι απασχολούν πετυχημένους δημοσιογράφους, που όλοι όμως έχουν περάσει από την ΚΝΕ, διαποτισμένοι από τις αντιλήψεις του κρατισμού και του μεγάλου δημόσιου τομέα. Διαμορφώνουν έτσι μια κοινή γνώμη παθητική, πλαδαρή, αδρανή που θεωρεί σαν "προοδευτική" την όποια ανοησία έχει απλά αριστερό πρόσημο. Για να κάνουν τις δικές τους δουλειές έθισαν τον κόσμο στον κρατισμό, την παρακμή, τα λογής επιδόματα και την ρουσφετολογία.

ΕΡ: Ήσασταν από τους πρώτους, που εντρυφήσατε πάνω στους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Σήμερα που όλοι πια έχουν πρόσβαση σ΄αυτό το μέσο και γνωρίζουν μέσα από τον τεράστιο πλούτο των πληροφοριών που κυκλοφορούν εκεί, μεταξύ άλλων, και με λεπτομέρειες, για τα δισεκατομμύρια στις προμήθειες στον χώρο της υγείας, στους εξοπλισμούς, για την Siemens κλπ, πως είναι δυνατόν κατά την γνώμη σας, να περιμένει ο κ. Πάγκαλος να γίνει πιστευτός, λέγοντας, πως για το σημερινό χάλι φταίνε οι διορισμοί των ημετέρων;
ΑΠ: Απλούστατα διότι το 70% των δημοσίων δαπανών πηγαίνουν σε μισθούς του δημόσιου τομέα και σε συντάξεις. Το 20% σε εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους της χώρας. Και μοναχά το 10% πηγαίνει σε δραστηριότητες. Απ' όπου και οι προμήθειες, οι ρεμούλες, οι χρηματισμοί και η εκδηλωμένη διαφθορά. Αλλά από αυτό το 10% γίνονται και έργα. Η βρωμιά λοιπόν αφορά ένα 3% περίπου αυτού του 10. Ενα 2% περίπου στο σύνολο. Δεν μπορεί λοιπόν να φταίει για τα χάλια μας το 2% και να είναι αθώο το 70%.

ΕΡ: Πως νιώθετε απέναντι στους θεσμούς και τους νόμους, που έχει δημιουργήσει το πολιτικό μας σύστημα, καθώς βλέπετε ανθρώπους όπως ο κ. Τάσος Μαντέλης, να κυκλοφορούν ελεύθεροι;
ΑΠ: Γιατί μήπως έχουν συλληφθεί όσοι έδειραν βουλευτή στον δρόμο και τον κ. Μπάγεβιτς στο γήπεδο; Eίναι μήπως στη φυλακή όσοι έχτισαν τα γραφεία καθηγητών τους στο Πανεπιστήμιο κι έδωσαν μετά υπερήφανοι συνεντεύξεις στην Τηλεόραση; Είναι μέσα κανείς από τους "Τουπαμάρος" της Κερατέας; Από αυτούς που έκαψαν την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008; Απ' όσους κατέκλεψαν τα Ταμεία με τα δομημένα ομόλογα ή από αυτούς που οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία με τις επιλογές τους; Ή όσοι μπήκαν σε τηλεοπτικά πλατώ, διακόπτοντας εκπομπές με συνθήματα και κάνοντας δηλώσεις στο γυαλί; Και δεν αναφέρομαι βέβαια σε καταληψίες Υπουργείων και Γραφείων ΔΕΚΟ και σε όσους παραβιάζουν τους νόμους παρεμποδίζοντας συγκοινωνίες και κλείνοντας λιμάνια. Και να μη θυμίσω βέβαια διάφορους διάττοντες αστέρες της οικονομίας, που σε μια νύχτα από άγνωστοι ταπεινόφρονες μεσοαστοί έγιναν περισπούδαστοι βαθύπλουτοι. Πώς και πόθεν; Στον Μαντέλη θα βγάλουμε τελικά όλα μας τα απωθημένα; Που σε τελευταία ανάλυση δικάσθηκε και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία...

ΕΡ: Θα βλέπατε με θετική προαίρεση, την εμπλοκή στην πολιτική, μέσω της δημιουργίας ενός κόμματος, ενός επιχειρηματία;
ΑΠ: Δεν είμαι καταρχήν αρνητικός. Αλλά θα πρέπει να το σκεφθεί πολλές φορές. Γιατί το κλίμα είναι γενικότερα νοσηρό. Γεμάτο επιθετικότητα και φθόνο.

ΕΡ: Τι κατά την γνώμη σας κάνει λάθος, ο Αντώνης Σαμαράς και δεν μπορεί να απορροφήσει την δυσαρέσκεια του κόσμου και συνάμα να εμπνεύσει προς μια καλύτερη προοπτική για την χώρα;
ΑΠ: Η Ν.Δ., υφίσταται τις συνέπειες του προβληματικού της DNA. Που συνηθίζει να επιβραβεύει όσους υπονομεύουν την παράταξη. Αν δεν ξεκαθαρίσει την πολιτική της φυσιογνωμία και το ποιούς ακριβώς εκφράζει, το μέλλον της είναι άδηλο.

ΕΡ: Η Κυρία Μπακογιάννη, έχοντας ήδη μία πολιτική διαδρομή, ξεκίνησε πρόσφατα μία προσπάθεια με το "ΔΗ.ΣΥ", για να φέρει κάτι νέο στα πολιτικά πράγματα. Πιστεύετε πως θα έχει αντίκρυσμα στο εκλογικό σώμα αυτή της η κίνηση, κι εσείς θα σκεφτόσασταν το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί της;
ΑΠ: Εγώ δεν βλέπω σαν πιθανή επιστροφή μου στο Κοινοβούλιο. Προσπαθώ να χτίσω μια σοβαρή παρουσία επαγγελματική και ακαδημαϊκή εδώ και κυρίως στο εξωτερικό. Και θα είναι δύσκολο να ξεστρατίσω και πάλι. Τότε που θα έδινα τα πάντα για την πολιτική και θα ήμουνα αποκλειστικά αφοσιωμένος, δίχως οικογενειακές υποχρεώσεις, στον τόπο, το σύστημα μου έστρεψε την πλάτη. Κι επέλεξε πρόσωπα που είδατε που μας οδήγησαν. Από εκεί και κάτω αν χρειασθεί να βοηθήσω θα το κάνω. Όχι υποχρεωτικά μέσα από τη Βουλή. Η κα Μπακογιάννη κάνει μια μεγάλη πρσπάθεια. Κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αν επιμείνει σε πολιτικές που την διαφοροποιούν από τους άλλους μπορεί να πετύχει. Αλλά να ξέρετε, είναι αγώνας αντοχής, όχι ταχύτητας.

ΕΡ: Άκουσα πρόσφαρα την δήλωση του υπουργού των οικονομικών της Σλοβακίας - της χώρας που αρνήθηκε να συνδράμει στο δάνειο που πήραμε - να λέει, αν δεν κάνω λάθος, πως το έκανε γιατί δεν είδε τις τράπεζες, που θεώρησε ως κύριους υπαίτιους της κρίσης στη χώρα μας, σε αντίθεση με τον απλό κόσμο που υπόκειται εδώ και καιρό, όπως ανέφερε, σε σκληρές θυσίες, να πληρώνουν κανένα τίμημα, τουναντίον συνεχίζουν να παίρνουν από την κυβέρνηση τεράστια ποσά. Πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας, γι΄αυτήν την τακτική απέναντι στις τράπεζες, της σημερινής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης.
ΑΠ: Ο Σλοβάκος Υπουργός δεν γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και λέει ανοησίες. Στην Ελλάδα δεν προκάλεσαν οι Τράπεζες την κρίση - όπως στην Ιρλανδία, στην Ισλανδία, στην Αγγλία και στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα χρεωκόπησε το κράτος και κινδυνεύει να συμπαρασύρει και τις Τράπεζες. Να μην ξεχνάτε επίσης πως οι ελληνικές Τράπεζες είναι φορτωμένες με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που ουδείς λογικός άνθρωπος θα τα έπαιρνε αν είχε την σχετική ευχέρεια επιλογής. Το κράτος, λοιπόν, οφείλει να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και να εξασφαλίσει ρευστότητα - όχι για τους τραπεζίτες αλλά για τους απλούς καταθέτες.

ΕΡ: Όταν κάποιο από τα κόμματα της αριστεράς, μιλάει για περισσότερο κρατισμό και συνακόλουθα για ιλιγγιώδεις κρατικές δαπάνες, φαντάζομαι πως στα αφτιά σας, τούτα τα λόγια, θα ακούγονται σα να έρχονται από κάποιον άλλο πλανήτη. Μήπως όμως γνωρίζουν κάτι, όπως για παράδειγμα ο Πρωθυπουργός έλεγε προεκλογικά πως είχε σχέδιο (το οποίο όμως κρατούσε κρυφό), που εμείς δεν ξέρουμε ή οραματίζονται συμμαχίες με καθεστώτα, π.χ. βενεζουέλα, όπου ενδεχομένως και να εφαρμόζονται με επιτυχία όσα λένε;
ΑΠ: Αν θυμόσαστε μας είχαν κάποτε πει, ο κ. Τσίπρας συγκεκριμμένα, πως είχαν εξασφαλίσει από την Βενεζουέλα φτηνό πετρέλαιο για τα απορριματοφόρα του Δήμου Αθηναίων. Τι έγινε το πετρέλαιο αυτό; Ακόμα το περιμένουμε; Δεν μας είχε κουφάνει επίσης ο κ. Τσίπρας όταν προεκλογικά είχε προτείνει να αντιμετωπισθεί η ανεργία με διορισμό όλων των ανέργων στο δημόσιο; Μιλάμε για 500.000 ανθρώπους. Κι αντί όλοι αυτοί να έχουν κάπου καταχωνιασθεί και να μην μιλάνε, μπας και τους ξεχάσουμε, έχουν το θράσος να ξιφουλκούν κατά του Μνημονίου και να ομιλούν για "άλλες" (μαγικές προφανώς) λύσεις.

ΕΡ: Δεν είναι λίγοι, ακόμα και αριστεροί, που υποστηρίζουν πως ο καπιταλισμός, υπήρξε ίσως το καλύτερο από τα οικονομικά συστήματα που έχουν εφευρεθεί. Με τον τρόπο όμως που εφαρμόστηκε έως τώρα, σε παγκόσμιο επίπεδο, πιστεύετε πως μπορεί πια να εμπνεύσει ή έχει κλείσει τον κύκλο του και είναι ανάγκη να επανεφευρεθεί;
ΑΠ: Μεγάλη συζήτηση. Με πολλές παραμέτρους. Πάντως θα αλλάξουν στο μέλλον πολλά πράγματα. Με κάποια ίσως υποχώρηση της απόλυτης δημοκρατίας. Τα μοντέλα Κίνας, Κ. Ασίας και Ρωσίας αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος. Καλό θα είναι να αποτρέψουμε τέτοια ενδεχόμενα. Πάντως οι ελεύθερες αγορές πολύ δύσκολα θα αντικαταστσθούν.


Πηγή:   MEDIASOUP

Με λένε Παναγιώτη

 

Της Κωνσταντίνας Καψούρη

1 εικόνα

Με λένε Παναγιώτη και είμαι 21 ετών. Από τα 6 μου χρόνια κουβαλάω μια ταμπέλα, τσίγκινη, βαριά, δεμένη στον τράχηλο με τρίχινα λουριά που έχουν αφήσει τόσα χρόνια πια, σημάδια κατακόκκινα και ανεξίτηλα.
Ήμουν διαφορετικός, το καταλάβαινα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γι’ αυτό. Ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου, ήμουν μόλις 6. «Αυτιστικός» γράφει η ταμπέλα, όχι με μελάνι, όχι, αλλά με αίμα και δάκρυα σωρό.
Νομίζετε πως ο αυτισμός είναι η κατάρα, το πυρ, το μεταδοτικό νόσημα που αναγκάζει τους ανθρώπους που με συναντούν να με σκουντούν τρυφερά στον ώμο με το ύφος «φουκαριάρικο παιδί». Ύφος, που εγώ καταλαβαίνω, αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να το εξηγήσω.
Νομίζετε πως ο αυτισμός είναι η τροχοπέδη στα όνειρά μου, στην μουσική μου, στην διασκέδασή μου, στο γέλιο και στη χαρά μου..Ότι δεν μπορώ να δω μια ταινία στο σινεμά, ή να πάω στο πάρκο, ή να ρίξω μια πιο έντονη ματιά στην όμορφη κοπέλα που κάθεται απέναντί μου..
Κι όμως…
Κάνετε λάθος..
Ναι, είμαι διαφορετικός από εσάς..Μου αρέσουν όμως τα ίδια πράγματα με εσάς – μόνο που δεν έχω τον τρόπο να τα ζητήσω, ή να σας δείξω πότε με κούρασαν. Δεν επικοινωνώ το ίδιο με εσάς, έχω άλλον κώδικα, και δεν είναι τόσο μεγάλος κόπος να τον μάθει κανείς..Έχω τα δικά μου σήματα Μορς. Μόνο που αντί για παύλες και τελείες έχουν και λίγες κινήσεις παραπάνω.
Μου αρέσει η μουσική. Όμως κουράζομαι γρήγορα. Και ακούω εκτός την μουσική και τους δικούς σας ήχους, τις ομιλίες σας, το πέταγμα των πουλιών στον κήπο, το αεροπλάνο που περνάει. Δεν έχω τη δυνατότητα να απομονώσω το περιβάλλον και να συγκεντρωθώ στην μουσική.
Μου αρέσει  το σινεμά. Βλέπω ταινίες. Με κουράζει όμως η συνεχής εναλλαγή ήχων και εικόνων. Χρειάζομαι περισσότερη ησυχία από ότι εσείς.
Μου αρέσει η όμορφη κοπέλα που κάθεται απέναντί μου. Δεν μπορώ όμως να αυτοσχεδιάσω στον τρόπο προσέγγισης με τη δική σας ευκολία.
Μου αρέσει το καλό φαγητό, ένα ποτήρι κρασί, το καλοκαίρι..Ακριβώς όπως κι εσάς, όμως δεν έχω τον τρόπο να το δείξω.
Χρειάζομαι επικοινωνία με γράμματα περισσότερα των 24. Χρειάζομαι ανοχή. Κατανόηση και όχι χτυπήματα οίκτου στην πλάτη. Όχι ματιές λυπημένες και σχόλια του τύπου «στον κόσμο του είναι το καημένο..».
Δεν είμαι κουφός. Ούτε τυφλός. Ούτε αναίσθητος. Αυτιστικός είμαι. Και όχι τόσο διαφορετικός από εσάς.

Πηγή:  Protagon.gr

Σαμαράς: δεν θα υποκύψουμε σε εκλογικό εκβιασμό

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε, το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, από την Κομοτηνή. Ο ίδιος πρόβλεψε πως η κυβέρνηση θα φέρει νέα επώδυνα μέτρα μετά το Πάσχα και δήλωσε πως το κόμμα του έχει ρεαλιστικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση.
 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό προσωπικά για «θυσίες χωρίς αντίκρισμα» που «αντί να μειώνουν το έλλειμμα στην πραγματικότητα πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και αυξάνουν το χρέος». Μίλησε για νέα μέτρα για το τρέχον έτος λέγοντας πως προστέθηκαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο πρόσθετα μέτρα που ανεβάζουν στα 17 δις. ευρώ το λογαριασμό και τόνισε πως πρόκειται για “διπλάσια μέτρα απ΄ ότι αρχικά προέβλεψε η Κυβέρνηση και το ΔΝΤ με το Μνημόνιο”.
Αναφερθείς στον πρωθυπουργό είπε ότι σήμερα ανέγνωσε «μια έκθεση ιδεών», χωρίς να μιλήσει για την «ταμπακιέρα» και διεμήνυσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δεχθεί “εκλογικό εκβιασμό”.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη θέσπισης μιας σύγχρονης μειονοτικής πολιτικής στη Θράκη λέγοντας: «Πιστεύω ακλόνητα ότι στη Θράκη έχουμε χρέος να οικοδομούμε διαρκώς, ένα Μοντέλο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, που θα σέβεται απόλυτα τη διαφορετική γλώσσα, τη διαφορετική πίστη, τη διαφορετική καταγωγή».

Πηγή:  Enet.gr

Στα σοβαρά κράτη τα στελέχη της ThyssenKrupp που παρανομούν τα βάζουν στην φυλακή - Στις μπανανίες;

Εκτύπωση E-mail
16-04-2011
ImageΣτην Ελλάδα παρανομούσαν επί μια δεκαετία τουλάχιστον και έφυγαν, όχι απλώς παίρνοντας τα κλοπιμαία, αλλά και μια σύμβαση-bonus για τις απάτες της θυγατρικής τους. Στα κράτη με σοβαρή διοίκηση, αυτές οι συμπεριφορές τιμωρούνται ανάλογα. Έτσι, στην Ιταλία, ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής θυγατρικής της γερμανικής χαλυβουργίας ThyssenKrupp, Χέραλντ Έσπενχαν, καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Τορίνου σε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών αφού κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση (!) στην υπόθεση της πυρκαγιάς η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή επτά εργαζομένων το 2007.Άλλα πέντε στελέχη της εταιρίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης άνω των 10 ετών -- τα τέσσερα σε ποινές κάθειρξης 13,5 ετών --, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελία. Η ίδια η εταιρία, η οποία δικαζόταν ωσεί ηθικού προσώπου, καταδικάστηκε στην καταβολή προστίμου 1 εκατ. ευρώ καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ευθυνόταν για την πυρκαγιά.
"Είμαστε εντελώς ανικανοποίητοι και θα εφεσιβάλουμε (την απόφαση). Αλλά δεν πιστεύω ότι θα αποσπάσουμε πολλά", δήλωσε ένας από τους συνηγόρους της υπεράσπισης μετά την ανάγνωση της απόφασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Ιανιμπέλι.
Αντίθετα, την απόφαση καλωσόρισε ο δημόσιος κατήγορος Ραφαέλε Γκουαρινιέλο, ο οποίος σημείωσε πως "σημαίνει πολλά για την υγεία και την ασφάλεια των χώρων εργασίας".
Τα τέσσερα στελέχη της γερμανικής εταιρείας που καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 13,5 ετών είναι οι Μάρκο Πούτσι, Γκέραλντ Πρέγκνιτς, Τζιουζέπε Σαλέρνο και Κόσιμο Καφουέρι. Το πέμπτο, ο Ντανιέλε Μορόνι, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 10 μηνών.
Πέραν της επιβολής του προστίμου, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η ιταλική θυγατρική της γερμανικής χαλυβουργίας δεν θα εισπράττει χρήματα από κρατικές συμβάσεις για χρονική περίοδο έξι μηνών. Ακόμη, της επιβλήθηκε να δημοσιεύσει ιδίοις εξόδοις την απόφαση στις μεγάλες ιταλικές εφημερίδες ενώ της απαγορεύθηκε να διαφημίζει τα προϊόντα της στη χώρα για έξι μήνες.
Υπήρχε περίπτωση να πειραχτεί έστω και μία τρίχα Γερμανού σε ένα ανάλογο εργατικό ατχήμα στην Ελλάδα; Εδώ ομολόγησαν ότι καταλήστευσαν το δημόσιο χρήμα και τους έδωσαν να ναυπηγήσουν άλλα δύο υποβρύχια!


Πηγή:  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Λοβέρδος: Ορθοπεδικά υλικά με απευθείας αναθέσεις σε τέσσερα νοσοκομεία

Ορσαλία Φυτά
 
Σε 4 νοσοκομεία της χώρας (Φλώρινας, «Αττικόν», «Αγλαΐα Κυριακού» και «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων) δεν γίνονταν διαγωνισμοί για την προμήθεια ορθοπεδικών υλικών αλλά απευθείας αναθέσεις, κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε σύσκεψη με τους διοικητές. «Ούτε καν ανοίγονταν οι φάκελοι με τις άλλες προσφορές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι από την πολιτική του υπουργείου Υγείας για το φάρμακο μέχρι το 2013 θα έχουν εξοικονομηθεί άλλα 850 εκατομμύρια ευρώ και επεσήμανε ότι η συνολική δημοσιονομική προσπάθεια του υπουργείου για εξοικονόμηση ανέρχεται στο 0,5% του ΑΕΠ.

Για την υπόθεση του «Αλεξάνδρα» ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «κάλπικο περιστατικό» και δήλωσε ότι έχει εξουσιοδοτήσει τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών (Υ.ΠΕ) να ζητούν οι ίδιοι την παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας για τη διερεύνηση αναλόγων υποθέσεων.

Η διοικήτρια του "Αλεξάνδρα" παραδέχτηκε ότι δεν έκανε επιτόπια έρευνα και δέχτηκε πιέσεις από τους διευθυντές των κλινικών για κλείσιμο της εφημερίας, ενώ ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιώνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι κλίνες δεν ανήκουν σε κανέναν κλινικάρχη και σε κανέναν φεουδάρχη» και πως «τα βαλιτσάκια, τα πελατάκια και οι κοτσαμπάσηδες στα νοσοκομεία, τέλος.
¨
 
Πηγή:  skai.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου