Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τα στρατόπεδα κράτησης των λαθρομεταναστών. Η Ελλάδα ένα απέραντο γκουλάγκ για την προστασία των ευγενών χωρών της Ευροζώνης




Γράφει : η Φιλαρέτη

Και αφού αφήσαμε κόσμο και ντουνιά απ’ τη μισή Ασία να μπει στη χώρα μας, και αφού φοβόμαστε πια να πάμε για τσιγάρα στο περίπτερο μετά τις 8.00 μ.μ., και αφού έχει χτυπήσει 3-5 φορές ο συναγερμός του κάθε ελληνικού σπιτιού, αφού εισέβαλαν στα σπίτια μας, μας απείλησαν, μας λήστεψαν, μας σκότωσαν, αφού νεαρές αλλοδαπές διαχειρίζονται -έμπιστα πια- τις οικονομίες των γερόντων μας γιατί εμείς είμαστε στη Μύκονο, τώρα, επίτέλους! θα αντιμετωπίσουμε αυτό τον κίνδυνο της λαθρομετανάστευσης με τα στρατόπεδα κράτησης (συγκέντρωσης) των λαθρομεταναστών!


Θα τους κρατάμε εκεί! Θα φτιάξουμε κτίρια, (με κλιματισμό και αποχέτευση) μάντρες οροθεσίας (μη τυχόν και μπερδευτούνε οι παραθεριστές προστατευόμενοι της ευρώπης με τους έλληνες μουζίκους), θα τους φέρουμε γιατρούς, θα τους φτιάξουμε σχολεία με δασκάλους, παιδικές χαρές, (παιδο)ψυχολόγους και κοινωνικές λειτουργούς,λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, φούρνο, χασάπικο, μπακάλικο, καθαριστήριο, παπάδες(δικούς τους)-για να ιερουργούνται οι άνθρωποι- όχι σαν κι εμάς εδώ, (που ξεφτιλίζουμε τους δικούς μας τους παπάδες που θέλουν να μας ευλογήσουν και τους συμπολίτες μας που θέλουν να ιερολογηθούν! Ακούς εκεί! Ποιος θα μας ευλογήσει; Εμείς είμαστε ήδη ευλογημένοι. Και επιτυχημένοι.Ξέρουμε τι κάνουμε και τι θέλουμε. Δε χρειαζόμαστε παπάδες. Ούτε καμπάνες. Ούτελειτουργίες. Μας χαλάνε τον πρωϊνό ύπνο. -Τι προοδευτική υποκρισία! )

Κύριε Χρυσοχοϊδη μου,

Αυτό είναι ανάπτυξη, πολυσχιδής, πολύφερνη, πρωτοποριακή, και φέρνει και θέσεις εργασίας, και κύκλο εργασιών και αποτέλεσμα. Αλλά για ποιόν;Θα εργάζεται η Χώρα για να φτιάχνει γκουλάγκ, ώστε να βρίσκουν καταφύγιο (στέγαση,σίτιση, ίαση, εκπαίδευση ενδεχομένως, και γενικώς πρόνοια) οι πληθυσμοί άλλων χωρών, για τους οποίους αυτές είναι υπεύθυνες; Με τους δικούς μας φόρους;Με τους πόρους που προορίζονται για τη δική μας Χώρα; Με πόρους που ενδεχομένως διαθέτει η Ε.Ε. για την προστασία των ισχυρών χωρών της, ώστε να μην έχουν αυτές το πρόβλημα των λαθρομεταναστών στην πόρτα τους; Κι εμείς, αντ’ αυτού τί θα λάβουμε;Και ποιο ακριβώς πρόβλημα θα λύσουμε; Το συνωστισμό στους δρόμους;

Αναβάλλεται η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία!




Εντός της ημέρας θα εκδοθεί ο πλήρης κατάλογος με τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων

Τα δεκάδες προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, πρώτη ημέρα εφαρμογής της χορήγησης γενόσημων φαρμάκων, ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να αναβάλλει την εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία για λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ, εντός της ημέρας θα εκδοθεί ο πλήρης κατάλογος με τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων αλλά και τα φθηνότερα εξ αυτών, ώστε να επιλέγονται από τους φαρμακοποιούς. Εντός της ημέρας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ όλες οι δραστικές ουσίες και τα σκευάσματα.

Ταυτόχρονα θα ρυθμισθεί και το ηλεκτρονικό σύστημα για να περιέχει πεδία εγγραφής για τις δραστικές ουσίες.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί σήμερα, οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου, δημιουργήθηκαν δεκάδες προβλήματα σε φαρμακεία και ιατρεία καθώς δεν είχε προβλεφθεί στο πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ειδική εφαρμογή και πλαίσιο στο οποίο να αναγράφονται οι δραστικές ουσίες.

Εκτός αυτού οι φαρμακοποιοί δε γνώριζαν ποια είναι τα φθηνότερα γενόσημα καθώς είναι πολλά σε αριθμό τα αντίγραφα φάρμακα ενώ περιέχουν και διαφορετικές συσκευασίες και διαφορετικό αριθμό χαπιών.

Όπως σημειώνεται από τον ΕΟΠΥΥ: «Κατά την πρώτη μέρα της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία - όπως ήταν αναμενόμενο - παρουσιάσθηκαν ορισμένες δυσκολίες. Φαινόμενο φυσιολογικό δεδομένου ότι πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Ο κατάλογος των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις δέκα δραστικές ουσίες θα αναρτηθεί σήμερα στις ιστοσελίδες του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ και θα κοινοποιηθεί στην ΗΔΙΚΑ, ώστε να προσαρμόσει τις παραμέτρους της εφαρμογής και να ενσωματώσει τις νέες τιμές. Η ημερομηνία έναρξης της πρώτης εφαρμογής θα γίνει τις επόμενες μέρες».

Πηγή: ygeianews.gr

Διάλεξη Ν.Λυγερού περί ΑΟΖ, Θεσσαλονίκη 31/3/12




Video από την πρόσφατη διάλεξη του κύριου Λυγερού με θέμα την ΑΟΖ στη Θεσσαλονίκη που έγινε στις 31 Μαρτίου 2012


ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ 1/4 Η ΕΕ



Την νομοθετική πρωτοβουλία πολιτών έθεσε σε εφαρμογή εχθές, Κυριακή 1η Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μέτρο αυτό δίνει στους ευρωπαίους πολίτες τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος στο νομοθετικό έργο της ΕΕ. Όπως δήλωσε προ ημερών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς: «Από την 1η Απριλίου τίθεται σε ισχύ η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία...
πολιτών. Είχε δρομολογηθεί το 2002/2003. Πρόκειται για μια νέα ευκαιρία για να γίνει πράξη η συμμετοχική Δημοκρατία».

Ένα εκατομμύριο πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν πλέον να ενώνουν τις δυνάμεις τους σχετικά με κάποιο ζήτημα που τους απασχολεί και να ζητούν από την Κομισιόν να αναλάβει δράση.


http://fimotro.blogspot.com

Υπάρχουν βέβαια ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως εξηγεί ο κ. Σουλτς:

«Όπως γνωρίζετε πρέπει να υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός ενός εκατομμυρίου υπογραφών από πολίτες της ΕΕ. Υπάρχουν και άλλες σημαντικές προϋποθέσεις. Οι υπογραφές αυτές θα πρέπει να προέρχονται από το 1/4 τουλάχιστον των κρατών μελών. Δεν αρκεί λοιπόν να μαζέψει κανείς ένα εκατομμύριο υπογραφές σε μια χώρα, πρέπει να τις συγκεντρώσει και εκτός συνόρων. Στην παρούσα φάση 1/4 των χωρών μελών σημαίνει από 7 χώρες. Θα πρέπει δηλαδή να ξεκινήσει ένας ευρύς διάλογος και μια προσπάθεια να πείσει κανείς τους πολίτες στις άλλες χώρες».

Η διαδικασία

Αρχικά πρέπει να γίνει καταχώριση της πρωτοβουλίας από την Κομισιόν. Στη συνέχεια πρέπει να συγκεντρωθούν οι αναγκαίες δηλώσεις υποστήριξης από τουλάχιστον επτά κράτη-μέλη.

Ο ελάχιστος απαιτούμενος σε κάθε χώρα μέλος αριθμός υπογραφόντων θα πρέπει να είναι ίσος προς τον αριθμό των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκλέγονται στο αντίστοιχο κράτος μέλος επί 750, στη Γερμανία, για παράδειγμα, απαιτούνται τουλάχιστον 74.000 υπογραφές, στην Ελλάδα 16.500 ενώ στη Μάλτα μόλις 4.500.

Οι υπογραφές που συγκεντρώνονται θα πρέπει στη συνέχεια να βεβαιώνονται από τις αρμόδιες εθνικές υπηρεσίες. Στη συνέχεια η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της τρεις μήνες για να εξετάσει την πρωτοβουλία και να αποφασίσει εάν την κάνει δεκτή.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ PSI !!!



Εμπλοκή στο PSI λόγω της απροθυμίας των κατόχων ελληνικών ομολόγων υπό ξένο δίκαιο να συμμετάσχουν στο PSI.

Για αυτούς τους ομολογιούχους δόθηκε και δεύτερη νέα παράταση έως τις 18 Απριλίου για να δηλώσουν συμμετοχή.

Νωρίτερα γράφαμε: Δεν αποκλείεται να δώσουν....
και νέα παράταση για μετά το Πάσχα, που ίσως τινάξει στον αέρα και τις εκλογές. Γι’ αυτό ο Παπαδήμος δεν ανακοίνωνε τις εκλογές;

Ο ΟΔΔΗΧ πριν από λίγα λεπτά εξέδωσε ανακοίνωση για τις 18 σειρές ομολογιών που είτε απορρίφθηκαν είτε δεν πέρασαν από τις συνελεύσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για ομόλογα του ΟΣΕ, του ΟΑΣΑ και του Ελληνικού Δημοσίου, σε ευρώ, δολάρια και γιεν.

Για 11 σειρές ομολόγων το αίτημα απορρίφθηκε, για επτά υπήρξε αναβολή, ενώ σε δυο περιπτώσεις το θέμα παραμένει υπό διερεύνηση λόγω έλλειψης απαρτίας.

To ποσό αυτών των ομολόγων είναι σχεδόν 7 δις, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για τη μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Δεν ήταν τυχαία και η δήλωση του Γιούνκερ την περασμένη Παρασκευή ότι η μη έγκαιρη πληρωμή των ομολόγων υπό ξένο δίκαιο δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός.

Από:  olympia.gr

Ο Θεός να βάλει το χέρι του....



«Σκοπός μας είναι να κυβερνήσουμε χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ», υποστήριξε σήμερα ο Π. Καμμένος, ενώ αναφερόμενος στην Αριστερά σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.
Κατά τα άλλα ο κ Καμμένος, μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή είπε ότι την Τετάρτη θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Ο κ. Καμένος είπε ότι θα ζητήσει να φύγουμε από το Μνημόνιο και τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει δε θα υπάρξουν ανάγκες δανεισμού. «Εάν όμως χρειαστεί να δανειστούμε, θα απευθυνθούμε σε τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία», είπε. 
Aυτο που καταλαβαίνουμε με την δήλωση  Καμμένου είναι ότι:
α)  Θα υπάρξει σύγκλιση με ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε αν δεν πάρει αυτοδυναμία (ο Καμμένος) να κυβερνήσει με την βοήθεια του Τσίπρα.
β) προτίθεται να μην  αναγνωρίσει το χρέος και θα ζητήσει να φύγουμε από το μνημόνιο. Δεν διευκρινίζεται από ποιους θα το ζητήσει,  από τον Ελληνικό λαό ή από τους δανειστές μας; Και αν οι δανειστές μας δεν πεισθούν από τον ....καταγγελτικό λόγο του βουλευτή και αρνηθούν; 
γ) Θα απευθυνθεί σε τρίτες χώρες. Μα ποιος δανείζει (χωρίς τους δικούς του όρους) σε αναξιόπιστους και  σε πτωχευμένους οι οποίοι θα έχουν επιστρέψει στη δραχμή (διότι και ο πιο αδαής καταλαβαίνει  ότι οι προτάσεις του δηλώνουν την απόφασή του για έξοδο από το ευρώ)
Και ρωτούμε μήπως τελικά ο Καμμένος με αυτά που ισχυρίζεται τον καθιστά αυτόματα έναν λαϊκιστή θεωρητικά πιο επικίνδυνο ακόμα και από αυτόν τον Γιώργο Παπανδρέου; 
Ο Θεός να βάλει το χέρι του....



http://online-pressblog.blogspot.com/

“Όταν εξαφανισθούν οι μέλισσες θα πεθάνει ο άνθρωπος”, και ήδη εξαφανίζονται...




Ο
αστικός μύθος λέει πως “όταν εξαφανιστούν οι μέλισσες από την γη, θα...


σημάνει και το τέλος του ανθρώπινου γένους”. Ίσως βέβαια αυτό να μην
είναι τόσο μύθος αλλά μια πραγματικότητα που πρέπει να μας απασχολήσει
άμεσα. Η πραγματικότητα αυτή λοιπόν, λέει ότι ορισμένα από τα ευρέως
χρησιμοποιούμενα σε όλο τον κόσμο..

παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα καταστρέφουν τις
μέλισσες, καθώς προκαλούν ζημιά στην ικανότητά τους να
προσανατολίζονται, ενώ παράλληλα σκοτώνουν τις βασίλισσες τους.



Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ στην Αγγλία, μελέτησαν τις
επιπτώσεις επάνω στις μέλισσες, μιας κατηγορίας χημικών ουσιών, των
νεονικοτινοειδών, που από τη δεκαετία του ΄90 χρησιμοποιούνται σε
περισσότερες από 100 χώρες τόσο στη γεωργία, όσο και στους κήπους.
Διαπίστωσαν ότι τα παρασιτοκτόνα -που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να
πλήττουν το νευρικό σύστημα των επιβλαβών παρασίτων- προκαλούν μείωση
85% στην παραγωγή των βασιλισσών. Η μυστηριώδης και μαζική μείωση των
πληθυσμών των μελισσών διεθνώς πλήττει όχι μόνον τους μελισσοκόμους,
αλλά γενικότερα τη γεωργική παραγωγή, καθώς δυσκολεύει την επικονίαση
των φυτών. Σε ορισμένες χώρες ιδίως, οι αριθμοί των μελισσών έχουν
υποχωρήσει δραματικά.



Πολλές αιτίες έχουν προταθεί για αυτή την εξέλιξη, όπως ασθένειες των
μελισσών, παράσιτα, εντομοκτόνα- παρασιτοκτόνα ή ένας συνδυασμός αυτών
και άλλων πιθανών αιτιών. Οι νέες μελέτες δείχνουν ότι τα παρασιτοκτόνα
είναι σίγουρα ανάμεσα σε αυτές τις αιτίες. Τα νεονικοτινοειδή, άλλων
χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες δημητριακών. Όμως, με αυτό τον τρόπο,
η χημική ουσία εισέρχεται επίσης στη γύρη και το νέκταρ, με συνέπεια να
πλήττει τις μέλισσες.



Οι Βρετανοί ερευνητές, μέσα από παρατηρήσεις και συγκριτικά πειράματα,
κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κυψέλες που δεν εκτίθενται στο
παρασιτοκτόνο, αφενός είναι κατά 12% μεγαλύτερες σε μέγεθος και αφετέρου
παράγουν περίπου 14 βασίλισσες η κάθε μία, ενώ όσες εκτίθενται στα
νεονικοτινοειδή, παράγουν μόλις δύο βασίλισσες κατά μέσον όρο.



Από την άλλη, οι Γάλλοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, όταν οι μέλισσες
εκτίθενται στις εν λόγω χημικές ουσίες, σε μεγάλο βαθμό δεν μπορούν πια
να βρουν τον δρόμο για να γυρίσουν στην κυψέλη τους, καθώς χάνουν πια
την ικανότητα προσανατολισμού και έτσι αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο
κίνδυνο να πεθάνουν. H βρετανική έρευνα μελέτησε κυρίως την επίδραση της
ουσίας imidacloprid, ενώ η γαλλική του thiamethoxam.



Και στις δύο περιπτώσεις (μείωση αριθμού βασιλισσών, απώλεια
προσανατολισμού), κατά τους ερευνητές, οι αποικίες των μελισσών
κινδυνεύουν με σημαντική μείωση πληθυσμού, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια
την επιβίωσή τους, σε συνδυασμό με τις πιέσεις και από άλλους
παράγοντες.



iatropedia 

Η πυραμίδα που "απαγορεύτηκε" η χρονολόγηση της




Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως. Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα.....οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα. 

Μια έρευνα όμως που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών και χρονολόγηση στοΠανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720π.Χ! Δηλαδή είναι παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) !!!


Αρχειοθήκη ιστολογίου