Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συμφώνησαν σε κυβέρνηση συνεργασίας



Σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, που θα αναλάβει να «κουβαλήσει» τη χώρα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, κατέληξαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, στην αποψινή συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στις ζυμώσεις.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, στέκεται στη συμφωνία των δυο πολιτικών αρχηγών, και παραπέμπει στο αυριανό 24ωρο τις τελικές συζητήσεις, για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, τη μορφή καθώς και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την καινούρια κυβέρνηση συνεργασίας.
Η συγκεκριμένη μεθοδολογία κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, το ενδιαφέρον της οποίας ήταν «καρφιτσωμένο» πάνω στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Να κατευναστεί το κλίμα διεθνούς αβεβαιότητας, και να απορροφηθούν οι νέες, θετικές εξελίξεις από τα ασιατικά χρηματιστήρια, που ανοίγουν τις επόμενες ώρες, και εν συνεχεία το σύνολο των διεθνών αγορών.
Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας δίνει έμφαση στην πολιτική στόχευση της νέας κυβέρνησης που θα συγκροτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, και είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συμφωνίας των Βρυξελλών την 27η Οκτωβρίου, σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, και εν συνεχεία οι πρόωρες εκλογές.

Statesmen.gr

«Παγωμένοι» Παπανδρέου - Σαμαράς ενώπιον του Κάρολου Παπούλια










 
Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς για την εν εξελίξει κρίσιμη συνάντηση ενώπιον του Κάρολου Παπούλια, που αναμένεται να κρίνει τις εξελίξεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.Η συνάντηση άρχισε χωρίς δήλωση ενώπιον του Τύπου. Στην αίθουσα, εκτός από τους τρεις αξιωματούχους βρίσκονταιμόνο δύο πρακτικογράφοι.  

Πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς έφτασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και ακολούθησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 8:33 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εισήλθε στην αίθουσα του συμβουλίου και λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε η σύσκεψη με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.



Newpost.gr

Έχουν στεγνώσει οι Έλληνες



Δραματική συρρίκνωση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπε­ζας (ΕΚΤ), η οποία μας κατατάσσει με τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Το επίπεδο των κατά κεφαλήν κα­ταθέσεων στην Ελλάδα μπορεί πλέον να συγκριθεί με χώρες εκτός ευρωζώνης, καθώς η χώρα μας βρίσκεται αμέσως πριν από τη Σλοβενία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετο­νία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Οι κατά κεφαλήν καταθέσεις μει­ώθηκαν τον Αύγουστο του 2011 στα 16.796 ευρώ, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας μεταξύ των φτωχότε­ρων της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό των μαύρων ημε­ρών που περνούν οι Έλληνες είναι και το γεγονός ότι τα κατά κεφαλήν δά­νεια ξεπερνούν πλέον τις κατά κεφα­λήν καταθέσεις, καθώς το 2010 κάθε πολίτης χρώσταγε 22.842 ευρώ κατά μέσο όρο, έχοντας καταθέσεις που δεν ξεπερνούσαν τα 18.054 ευρώ.

Μάλιστα οι καταθέσεις δεν είναι το μόνο στοιχείο που καταδεικνύει πόσο φτωχότεροι έχουν γίνει οι Έλληνες την εποχή του μνημονίου.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν ότι το 2010 υπήρξε η πρώτη χρονιά, ύστερα από διαδοχικά έτη ανόδου, που το δια-

θέσιμο εισόδημα υποχωρεί από το υψηλό επίπεδο των 172,6 δισ. ευρώ στα 163,5 δισ. ευρώ, καταγράφοντας δραστική μείωση κατά 9 δισ. ευρώ σε μία μόλις χρονιά.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδει­νωθεί με τη φοροκαταιγίδα του 2011 και των ετών που θα ακολουθήσουν.

Το μόνο που φαίνεται να σώζει τα προσχήματα είναι η ακίνητη περι­ουσία, η αξία της οποίας έχει υπερ-τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, όμως η άγρια φορολόγηση αναμέ­νεται να γκρεμίσει και το τελευταίο οχυρό, παρά το γεγονός ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται, όταν δεν ξε­περνάει σε αξία τα 200.000 ευρώ, από τους πλειστηριασμούς.

Τι χοντρό παιχνίδι παίζει ο αλλοπρόσαλλος Γ.Α.Π.;



ΩΣ στενός του συνεργάτης, έζησα από κοντά το πάθος και την αγωνία του Μεγάλου Κωνσταντίνου Καραμανλή να βάλει την Ελλάδα στην ΕΟΚ.
Δεν το έδειχνε, αλλά είχε μια έντονη αποστροφή στον αμερικανικό παράγοντα, που υπόγεια υπονόμευε τις προσπάθειες του Ελληνα ηγέτη.
Σε κατ’ ιδίαν κουβέντες, πολλές φορές μου επεσήμαινε:
– «Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ισχυρότεροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα πλούσια ευρωπαϊκά κράτη, αν ενωθούν, θα δημιουργήσουν μια πανίσχυρη Ευρώπη!..»
***
Η μεγαλύτερη πολιτική πράξη της τελευταίας πεντηκονταετίας είναι η ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. (Σκεφθείτε μόνο τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στην Ελλάδα!..).
Ε, λοιπόν, ζούμε μια ακριβώς αντίθετη κατάσταση με τον ανεκδιήγητο σημερινό πρωθυπουργό…


Adesmeytos.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου