Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Τζαμτζής προς Καρασμάνη: Να αποζημιωθούν οι αγρότες με 3 ευρώ/δέντρο λόγω καθυστέρησης πληρωμής από τον ΕΛΓΑ




Ο κ. Τζαμτζής στην παρέμβαση του προς τον αρμόδιο Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ αναφέρει τα εξής:


Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στη διαδικασία καταγραφής πορισμάτων των ζημιών που έχουν υποστεί οι δενδροκαλλιεργητές στον Νομό Πέλλας μέχρι τον Ιούλιο του 2014.
 Παρόλο που έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών από το μόνιμο και εποχιακό προσωπικό του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της  αποστολής των πορισμάτων στους αγρότες ώστε να ακολουθήσει η πληρωμή της αποζημίωσης.
Απλήρωτοι ακόμη είναι οι αγρότες που υπέβαλαν ενστάσεις για ζημιές που υπέστησαν το 2013.
  Το ύψος των συντελεστών ζημιάς που θα χρησιμοποιηθούν, πρέπει να αλλάξει. Πέρσι οι συντελεστές ζημιάς που ορίστηκαν για μια καθολική ζημιά (100%), ήταν για μεν τα επιτραπέζια 80%, για δε τα συμπύρηνα 45%. Οι συντελεστές αυτοί ζημιάς το 2013 ήταν χαμηλοί, διότι υπήρχε  αξιοποίηση του προϊόντος σε μεγαλύτερο βαθμό (σχετικά καλή τιμή κλπ) απ ότι φέτος.
  Φέτος, το 2014, είναι γνωστό σε όλους και φυσικά σε εσάς, ότι λόγω του εμπάργκο οι αδιάθετες ποσότητες και ιδιαίτερα αυτές που έμειναν μέσα στα κτήματα ήταν πολύ μεγάλες. Η τιμή του χυμού έφτασε τα 3 λεπτά ανά κιλό, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση. Οι αδιάθετες ποσότητες επιτραπέζιων ροδάκινων, είχαν ως αποτέλεσμα την  μείωση  της τιμής του συμπύρηνου ροδάκινου.
Για το λόγο αυτό οι φετινοί συντελεστές πρέπει να είναι πραγματικοί και δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τους συντελεστές του έτους 2013.

Επειδή πέρσι οι αγρότες της Πέλλας πληρώθηκαν ακόμη και μετά το Πάσχα.
Επειδή είναι απλήρωτες στους αγρότες οι ενστάσεις που έκαναν για ζημιές του 2013.
Επειδή υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση και δεν θα υπάρξει δυνατότητα πληρωμής μέχρι το τέλος του έτους και αν πληρωθούν, θα πληρωθούν μόνο οι πρώτες ζημιές από τον παγετό και την ανεμοθύελλα και όχι από τα χαλάζια.
Επειδή αν δεν πληρωθούν άμεσα οι αγρότες, δεν θα έχουν όχι μόνο να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αλλά κάποιοι δεν θα έχουν τα προς το ζην.
  Λύση στο πρόβλημα θα ήταν, άμεσα, η καταβολή προκαταβολής 3 ευρώ ανά δένδρο, στους αγρότες, για τις ζημιές που έχουν πάθει.


Ερωτάστε κ. Υπουργέ

Πότε θα πληρωθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες της Πέλλας το 2013 και μέχρι τον Ιούλιο του 2014;

Θα επαναφέρετε τους συντελεστές ζημιάς στα πραγματικά επίπεδα, ώστε οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Πέλλας να είναι δίκαιες;

Θα δώσετε προκαταβολές 3 ευρώ στους αγρότες ανά δένδρο ώστε να επιβιώσουν οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές;

                                                    

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιορδάνης Τζαμτζής



http://pelladothe.blogspot.gr/

Ιορδανης Τζαμτζης: "Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι έχει μια πολύ κακή αντιπολίτευση και μια ανεύθυνη δημαγωγική και επικίνδυνη αξιωματική αντιπολίτευση."


"Ψηφίζω τον προϋπολογισμό γιατί είναι εθνικό μας χρέος"

ΟΜΙΛΙΑ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.     

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. 

Μιλάτε εσείς για αποστασίες και στοχοποιείτε βουλευτές, εσείς που χωρίς ντροπή υπόσχεστε σε βουλευτές θέσεις στα ψηφοδέλτια σας και δεν ξέρω τι άλλο τους υπόσχεστε. Ντροπή. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι 

Πριν από 2,5 χρόνια η κυβέρνηση Σαμαρά με την συμμετοχή της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αναλάμβανε τα ηνία της χώρας στην ποιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών.

Η χώρα ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει πραγματικά. Να πάει σε παύση πληρωμών. Το διεθνές κλίμα ήταν εχθρικό και οι δηλώσεις ξένων ηγετών και Μέσων Ενημέρωσης, είχαν δημιουργήσει το υπόβαθρο για την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. 

Πριν 2,5 χρόνια η χώρα ήταν αναξιόπιστη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. 

Οι επενδυτές είχαν αποχωρήσει προ καιρού και οι Έλληνες και ξένοι καταθέτες απέσυραν τα χρήματα τους από τις τράπεζες. 

Η ύφεση ήταν στο -7%, τα ελλείματα τεράστια, η ανεργία στο 27% και η ανταγωνιστικότητα της χώρας στα χαμηλότερα επίπεδα. Η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. 

Τα 2,5 αυτά χρόνια η κυβέρνηση έδωσε ένα πολυμέτωπο αγώνα. 

Έναν αγώνα μέσα στην χώρα με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις , όπου οι Έλληνες πολίτες είναι οι πρωταγωνιστές «που έβαλαν και βάζουν πλάτη» για να αλλάξουν πάρα πολλά στο κράτος και να σωθεί η οικονομία και η χώρα από την χρεωκοπία. 

Έναν αγώνα στο εξωτερικό, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη της Ευρώπης και όλου του κόσμου. 

Ένας αγώνας όμως και μέσα στο Κοινοβούλιο απέναντι σε μια αξιωματική αντιπολίτευση που α) βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και β) το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κατάληψη της εξουσίας γιατί αυτό πιστεύει ότι θα γίνει αν γίνουν εκλογές. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι 

Σώσαμε την χώρα από την χρεοκοπία. Μοιράσαμε κοινωνικό μέρισμα στους συμπολίτες μας. Μειώθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο κατά 30%. Μειώνεται η έκτακτη εισφορά Αποκαθίστανται εν μέρει οι ένστολοι. Ρυθμίζουμε τα κόκκινα δάνεια και αυξάνονται σε 100 οι δόσεις αποπληρωμής υποχρεώσεων σε Ταμεία. Αλλάξαμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από τα 67 στα 62 έτη. Το 2014 μετά από 6 συνεχή χρόνια ύφεσης, η χώρα μας θα έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η ανεργία υποχωρεί έστω οριακά εδώ και μήνες. Θα έχουμε ξανά υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά της χώρας. Ο νέος προϋπολογισμός θα είναι αναπτυξιακός. Ο ρυθμός ανάπτυξης υπολογίζεται στο 2,9 %. Προβλέπεται αύξηση της απασχόλησης κατά 2,6%. Το δημοσιονομικό έλλειμα θα περιοριστεί στο 0,2%, ουσιαστικά θα μηδενιστεί. 

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Τα κάναμε όλα σωστά και δεν υπάρχουν προβλήματα; Όχι, υπάρχουν προβλήματα και έγιναν και λάθη. Οι συμπολίτες μας μάτωσαν και έχουν κουραστεί. Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μου θέλω να πω «Τα χειρότερα πέρασαν. Οι αιματηρές θυσίες του κόσμου ανήκουν στο παρελθόν. Από δω και πέρα με δικά μας λεφτά και όχι δανεικά, έρχονται καλύτερες μέρες.» Το «λεφτά υπάρχουν» και οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να παρασύρουν κανένα. 

Η κυβέρνηση με σταθερά και σίγουρα βήματα απέτρεψε την χρεοκοπία της χώρας και πολύ πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζαν όλοι, προχωρά προς την ανάπτυξη και σε φοροελαφρύνσεις. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν μάχη, σε μια πολύ σκληρή, δραματική θα έλεγα διαπραγμάτευση με την τρόικα. Σ αυτήν την μάχη η κυβέρνηση δεν έχει την υποστήριξη , ούτε καν την ανοχή της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης ιδιαίτερα με την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά σαμποτάρει τον αγώνα της κυβέρνησης, που είναι αγώνας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, με ανεύθυνες δηλώσεις στελεχών του για διαγραφές χρέους, με αλλοπρόσαλλες πολιτικές που παρουσιάζει σε διεθνείς επενδυτές και διάφορες ενέργειες άκρατου λαϊκισμού, υποσχέσεων και θεωριών που μόνο στην λογική του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να σταθούν. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ « θα κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες, θα διαγράψουμε μεγάλο μέρος του χρέους , θα καταργήσουμε τα μνημόνια, αλλά θα κάνουμε ανάπτυξη με τα λεφτά της ΕΕ. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο συνοδοιπόροι τους ΑΝΕΛ, μπορούν να λένε τόσο έξυπνες θεωρίες Ήδη Παναγιώτη Λαφαζάνη, απ αυτούς που συναντήσατε στο Λονδίνο, αυτούς τους «γύπες του καπιταλισμού», πήρατε απάντηση ότι το πρόγραμμα σας είναι κουρελόχαρτο και δεν μπορεί να σας εμπιστευτούν και να σας πάρουν στα σοβαρά οι διεθνείς αγορές. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι 

Το δυστύχημα για την Ελλάδα είναι ότι έχει μια πολύ κακή αντιπολίτευση και μια ανεύθυνη δημαγωγική και επικίνδυνη αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς στηρίζουμε και ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του 2015, διότι είναι ένας προϋπολογισμός αληθινός, ένας προϋπολογισμός που θα φέρει ανάπτυξη το 2015 και καλύτερες μέρες στην χώρα μας και τους πολίτες. 

Ψηφίζω τον προϋπολογισμό γιατί είναι εθνικό μας χρέος. Είναι χρέος μας απέναντι σε όλους τους Έλληνες που προσδοκούν μια Ελλάδα έξω από τα μνημόνια, έξω από την κρίση, μια Νέα καλύτερη Ελλάδα.


http://aridaianews.blogspot.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου